De laffe Nederlandse volksaard

Ik erger me wild aan de laffe Nederlandse volksaard. Laf? Ja, laf. Die lafheid wordt nog eens onze ondergang.

Confrontatie en vechten voor je bestaan zitten niet meer in de Nederlandse volksaard. De laatste keer dat er door Nederlanders nog een beetje echt werd geknokt, was tijdens de politionele acties in Indonesië waar dienstplichtige militairen slecht uitgerust de jungle werden ingestuurd. Maar verder? Nee.

Natuurlijk zijn er Nederlanders die nog willen knokken voor de verworven vrijheden, maar dat is een pathetische minderheid van 24%. Nederlandse mannen dragen liever rokjes dan een wapen. Het is waarlijk misselijkmakend. De oorzaak van dit Nederlandse labbekakken? Was er maar één oorzaak. De problematiek is institutioneel. Een onderdeel van de oorzaak wordt in ieder geval gevormd door laffe politici die onze militairen oorlogsgebieden insturen met een op de rug gebonden hand.

Nederlandse mannen dragen liever
rokjes dan een wapen

Denk maar aan Srebrenica, waar Nederlandse militairen niet te agressief mochten overkomen van politiek Den Haag en daarom geen zware wapens mochten meenemen. Het gevolg van de beslissing van die pacifistenkliek was dat de Nederlandse militairen als tandenloze tijgers werden overlopen door gemotiveerde ongeregelde Servische eenheden. Met een ruimer geweldsmandaat en zware wapens had Srebrenica nooit plaatsgevonden. Of neem Kunduz, waar door politiek Den Haag soldaten – bij wijze van spreken – de Afghaanse politie moesten leren punniken in plaats van de Taliban op hun donder te geven.

Een andere oorzaak is de verregaande feminisering van de samenleving. Jongens kunnen nauwelijks meer jongensdingen doen, maar moeten met barbies spelen in plaats van cowboytje of soldaatje. Ze worden grootgebracht met het beeld dat je alles met praten kan beslechten. Door die mentaliteit hebben rapefugees een field day tegenover die softe, weke en laffe westerse levenshouding. Mannen wordt niet meer geleerd van zich af te meppen, want dat is geweld en dat is eng volgens de metromannen in onze doorgeslagen gefeminiseerde samenleving.

Je zag die lafheid ook terug bij ons Koningshuis, dat in 1940 sneller dan Roadrunner Nederland verliet, waar andere vorstenhuizen juist bleven om hun volk zo goed mogelijk bij te staan en als voorbeeldfunctie te dienen. Zie bijvoorbeeld de leden van het Deense Koningshuis, die uit solidariteit met de Joden zelf de gehate gele ster droegen. Wilhelmina koos ervoor als een soort Don Quichot-vorstin vanuit Londen thee te drinken om de boel bij elkaar te houden. Niet echt een voorbeeldfunctie van vechtlust me dunkt.

Een Nederlander wordt liever onderdrukt, als hij daardoor
50 euro in de maand meer kan uitgeven

Of neem Michiel de Ruyter. Een vechtjas van de oude stempel die in 2015 door een pacifistenkliek werd weggezet als Michiel de Rover. Meer dan pathetisch hoe links omgaat met grote mannen uit de Nederlandse geschiedenis.

De gemiddelde Nederlander maakt zijn handen liever niet vuil en kijkt naar anderen als het gaat om een geweldsoplossing. Dat blijkt onder meer ook uit de jarenlange bezuinigingen op defensie, inlichtingendiensten en politie. Een Nederlander wordt liever onderdrukt, als hij daardoor 50 euro in de maand meer kan uitgeven. Inleveren en ervoor zorg dragen dat de Nederlandse defensie op peil is, de inlichtingendiensten hun werk naar behoren kunnen doen en de politie zich op straat kan vertonen? The horror.

Natuurlijk zullen lezers na het lezen van bovenstaande beweren dat zij wel willen vechten voor hun vaderland. Een gemeend mazzeltov, u behoort tot de 24%. Een overgrote meerderheid daarentegen wordt liever bezet en onderdrukt, dan dat zij daarvoor de prijs willen betalen. Laat staan de ultieme prijs voor het verdedigen van de vrijheid.

One man with a gun can control 100 without one.

Vladimir Lenin

Foto: Parool

Over de auteur

Frank Berkemeier
Ik ben een anarchoconservatief. Schrijf op IsraNed en OpinieZ. Volg mij op Twitter via @Berkemef

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
21 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] ik me om Nederlander te zijn, of west-Europeaan, want wat zijn wij toch een laf volk geworden. Een volk die nergens voor staat, een volk wat vernederd wilt worden, een volk wat hun respect liever verliest dan er voor op te […]

wally
wally
6 jaren geleden

Wat een onzin hier allemaal
was ook dienst plichtig militair als ik het nu nog zou moeten zou ik het niet meer doen ook mijn kinderen niet voor dit kromme zooitje dat in nederland aan de macht is
de waarheid over het ontstaan van de tweede wereld oorlog is geheel anders gegaan dan ons wijs gemaakt is
hier over kun je genoeg lezen
die idioten van een Koenders en hennis die ons in een oorlog betrekken op commando van de Amerikanen.
onze zogenaamde bevrijders .
wordt eens wakker.

Mordicant
Mordicant
6 jaren geleden

OMG, wat een puberale onderbuik ejaculatie.
Er zit wel een kerntje van waarheid in deze mening, we zijn inderdaad een samenleving van weekdieren geworden maar als je die conclusie baseert op vermoedens, gutfeelings en borrelpraat komt dat toch niet zo sterk over.
Ik proef hier jeugdige onbesuisdheid, mag ik suggereren iets doordachter te argumenteren en onderbouwen en iets minder instinctief te fulmineren?

Asher
Hoofdredactie
6 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Mordicant

Ik denk dat de auteur de kwalificatie “jeugdig” uiterst komisch zal vinden

christiaan
christiaan
6 jaren geleden

Hele maal mee eens,en dan roept de politiek ook nog iets van voc mentaliteit,pffff laat me niet lache,!!vergeet niet dat de ouwere generatie hier ook achteruit worden geduwd in die yuppen cultuur,de mensen aan wie we te danken hebben dat we er nog zijn!!!en een steentje bijgedragen hebben in onze welvaart!!!zo is dat!!!

Guardiacivil
6 jaren geleden

De jongens van de oude dienstplicht weten het nog en waren zich bewust van het begrip vijand/invasie. Helaas is deze plicht afgeschaft en weet het huidige volk zich niet te plaatsen.

Michael Jacobs
Michael Jacobs
6 jaren geleden

“Een overgrote meerderheid daarentegen wordt liever bezet en onderdrukt, dan dat zij daarvoor de prijs willen betalen. Laat staan de ultieme prijs voor het verdedigen van de vrijheid.” Het begrip ‘vrijheid’ verwijst naar het niet-belast-zijn met vooroordelen. De Nederlander zit echter vól van vooroordelen, in de eerste plaats over zichzelf, die hij liever niet onder ogen ziet. Vandaar.

Waalsch
Waalsch
6 jaren geleden

Als je een mening wil vormen, lees je dan tenminste goed in.

Wilhelmina “vluchtte” niet uit vrije wil, ze werd gedwongen door het kabinet. Ze zou juist als voorbeeld moeten dienen als iemand die tegen het kabinet inging en zelf ervoor wilde strijden.

Daarnaast plaats je ook de ene one liner na de andere, met af en toe een deftig woordje er tussendoor. Feminisme dit, lafheid zus. Als je een punt wil maken, kom dan met cijfers en argumenten. Nu is het gespui van loze woorden. Argumenten die nergens op gebaseerd zijn en conclusies die te snel worden getrokken.

Dat mensen hier melden om met wapens te strijden in eigen land. Goh, dat heeft Amerika ook zoveel goeds opgeleverd. Denk eens na en lees erover voordat er dat voor onzin wordt geroepen.

Teunis
Teunis
6 jaren geleden

Wat een merkwaardig stuk vol Nederlanderhaat. Is vaderlandsliefde dan wat anders dan liefde voor het volk dat dat vaderland bewoont? Kun je nationalist zijn als je de nationale volksaard verafschuwt? Is dit niet gewoon een variant op weg met ons, de Nederlanders?

Cool Pete
Cool Pete
6 jaren geleden

Als we onze vrijheid niet verdedigen, zullen we haar verliezen ……….

Marnix de Groote
Marnix de Groote
6 jaren geleden

Mijn God, wat een ongelooflijk zwak stukje. Iedereen weet toch dat geweld voor de braindeath is. Die sukkels, vroeger op het schoolplein die niet voldoende herseninhoud hadden om meningsverschillen bij te sturen. En dus maar hun vuisten gebruikten om hun gelijk te halen. Ach guttegut, Frank, behoorde jij daar ook toe? Get real kerel!

Asher
Hoofdredactie
6 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marnix de Groote

Nooit geweld willen gebruiken, zelfs niet tegenover geweld, is pas echt brain dead. Een land kan alleen blijven bestaan als het zich fysiek verdedigt tegen gevaren van buitenaf en binnenaf. Niet alles laat zich met dialoog en theedrinken oplossen.

jurdim
jurdim
6 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marnix de Groote

Grapjas. Dat is precies het geleuter waardoor er nu geen enkel respect meer is. Niet voor ouderen, niet voor politie voor niemand. Lullen lullen en nog eens lullen.
Lullen op scholen over pesten net zolang tot het slachtoffer zelfmoord pleegt.
Nee er op af stappen op die pesters en ze een pak meuk geven dat ze nooit vergeten.
Te zielig voor woorden de maatschappij van de roze lulletjes waarin we tegenwoordig leven.

Maud
Maud
6 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marnix de Groote

Waarom ga je niet tussen de Isis strijders staan, om te zeggen dat geweld niets oplost?

Sandra
6 jaren geleden

Deze laffe aard wordt onze ondergang. De arabieren die hier binnenstromen met hun barbaarse opvattingen t.a.v. vrouwen en kinderen, lachen zich een kriek om onze pussies in rokjes.

V.K.
V.K.
6 jaren geleden

-Goed en zeer herkenbaar stukje.

-Zou alleen even checken van die gehate vele ster.

droffelaar
6 jaren geleden

Kan er niets aan toevoegen!

Jan van Droffelaar
Jan van Droffelaar
6 jaren geleden

Recht in de roos!

Pieter
Pieter
6 jaren geleden

Tja, ik hoor bij die 24% maar de pest is dat je in NL geen wapen mag bezitten. De wet dient dan veranderd te worden. En een wapen lijkt mij alleen maar effectief als je hem continue bij je draagt. Je weet immers nooit wanneer je hem nodig hebt. Dus als iemand nog een Gladio opslag weet (-:

Gepke de Leef
6 jaren geleden

Helaas de waarheid 🙁

jos kuijpers
6 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gepke de Leef

Jammer genoeg voor de lafhartige meerderheid: de “nieuwkomers” zijn geen hooggeschoolden die met woorden hun straatje schoon kunnen lullen. Integendeel dat zijn mensen met een over het algemeen lager IQ dan in west-europa gebruikelijk is. Kenmerkend voor dat soort lui is dat uitwisseling van argumenten niet uit de verf komt, vandaar dat vijandschap en onlusten ons deel zullen zijn.

21
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x