Vuurwerk en knallende kurken bij OpinieZ: ook in 2016!

Zo aan het eind van het jaar is het ook voor de redactie van OpinieZ een mooi moment om de balans op te maken. In 2015 is het immers allemaal begonnen. De langgekoesterde wens van Asher Ben Avraham ging in vervulling: het maken van een onafhankelijk, opiniërend en niet politiek-correct webmagazine met eigenzinnige schrijvers die in circa 500 woorden een stevige mening kunnen verwoorden over een vrij te kiezen onderwerp.

Op 9 mei zag OpinieZ het leven met de column van Ruben Gischler over kameraad Hans Janssen, die toen recentelijk was overleden. Het was een waardig en ontroerend afscheid van een man die zoveel betekend heeft voor een onderwerp waarover OpinieZ regelmatig publiceert: de islam en de wisselwerking daarvan met de Nederlandse samenleving.

het vertrek van de in België wonende Fatima El Farisi deed het meeste pijn

De ploeg schrijvers waar we bijna acht maanden geleden mee van start gingen is veranderd: mensen kwamen, mensen gingen en om allerlei redenen. Afscheid nemen is nooit leuk, maar het vertrek van de Belgische Fatima El Farisi deed het meeste pijn. Haar columns waren niet alleen bijzonder interessant vanwege de specifieke invalshoek, maar ook buitengewoon goed geschreven in een zeer eigen, zich veelbelovend ontwikkelende stijl. We begrijpen haar besluit, maar missen haar inbreng nog steeds.

Naast het vaste team van zo’n twaalf à vijftien mensen deden ook gastcolumnisten af en toe een duit in het zakje. Dat leverde soms langere relaties op, maar een eenmalige bijdrage was (en blijft!) ook welkom. Het is goed om te merken dat er meer mensen zijn die een uitgesproken mening hebben, die ze goed op papier kunnen zetten en willen delen met anderen. OpinieZ biedt graag een inmiddels drukbezocht en gewaardeerd platform voor zulke auteurs. Enige voorwaarde: het mag niet politiek-correct zijn, want daar krijgt de redactie acuut bulten en vlekken van. Wegens allergie.

Political correctness is tyranny with manners

Niet voor niets werd in de loop van 2015 – naast allerlei veranderingen die plaatsvonden in de layout van de site – ook nog een motto toegevoegd. Een uitspraak uit de koker van Charles Heston: “Political correctness is tyranny with manners.”. Als OpinieZ al een missie heeft, is het de promotie van het vrije woord en het vrije denken, het recht om je mening te uiten, hoe onwelgevallig die misschien ook is voor sommigen en waarover die mening ook gaat. Mensen die feiten verdraaien/misbruiken of vanuit ivoren torens halve waarheden over ‘het volk’ uitstorten, waren in 2015 bij OpinieZ dan ook aan het verkeerde adres en dat zal niet veranderen in 2016.

Een zeer bijzondere ontwikkeling was wel het initiatief van filmer en columnist Ruben Gischler om OpinieZtv op te zetten. Inmiddels zijn er zes interviews-voor-de-camera gepubliceerd en een zevende is in de fase van eindmontage. Een van gesprekken, het interview met Wierd Duk, leverde zelfs de meeste bezoekers op in 2015.

Goed. Tijd voor hèt lijstje. De meest gelezen artikelen van 2015.

1) Wierd Duk en alles wat hij niet bij Pauw kon vertellen
2) Fortuyn had gelijk inzake de vluchtelingencrisis
3) Sail Amsterdam ternauwernood aan terreuraanslag ontsnapt
4) AvondHumeur: Wilders en Kafka
5) Jan Roos is een klootzak
6) Ik eis Nederland, mijn vaderland, terug!
7) Immigratie is meer dan een simpele rekensom
8) Wat Rutte NIET zei over het asielzoekersprobleem
9) De benauwende braafheid van de Rijksakademie
10) Pauw

Wij wensen wij u allen een vrij 2016 toe met veel vrije schrijvers, lezers en kijkers bij OpinieZ!

En tot slot nog dit:
En dit:

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x