De onverzoenlijke strijd tegen de politieke correctheid

Het gevoel dat ik als hoofdredacteur van OpinieZ aan het eind van 2015 overhoud, is gelukkig meer dan mijn gebruikelijke cynisme. De cynicus heeft in het algemeen weinig vertrouwen in de medemens en in de overheid en neigt ertoe zichzelf verongelijkt terug te trekken uit het maatschappelijk gewoel. Zelf sluit ik dit jaar strijdbaar en onverzoenlijk af. En dat is ook nodig.

Het rampzalige van het afgelopen jaar was dat vijf grote, afzonderlijk al nauwelijks aan te pakken maatschappelijke problemen in elkaar verstrengeld raakten. Ik noem ze even op: de mislukte integratie van moslims in onze samenleving, de onbeheersbare vluchtelingencrisis, het verval van de natiestaat, het falen van de Europese Unie en de opkomst van uit het Midden-Oosten overgeslagen islamitische terreur.

Er is een haast onontwarbare kluwen van ellende ontstaan. De politieke elites in Brussel en in de Europese hoofdsteden zijn niet in staat om zelfs maar het begin van een oplossing te vinden. Gezamenlijk lukt het niet, maar ook niet in eigen land. Politici vergaderen, maken machteloze plannen en proberen tevergeefs het volk gerust te stellen. Het resultaat: een diep gevoelde onvrede en vervreemding van de politiek. Onze vrijheden, onze veiligheid, onze welvaart, onze cultuur en onze nationale soevereiniteit staan wankelend op de rand van een diepe afgrond.

een construct waarin de westerse mens onderdrukker, kolonialist, geweldpleger, racist en xenofoob tegelijk is

Nog nooit wist de politieke correctheid zich zo breed in de samenleving te verspreiden, zo diep te verankeren, als in het afgelopen jaar. Het policorvirus woekert in alle politieke en maatschappelijke geledingen. Het gaat er in het publieke debat niet meer om dat problemen worden benoemd, onbevangen worden geanalyseerd en aangepakt. En het gaat al lang niet meer om feiten en waarnemingen. Het politiekcorrecte frame eist dat zaken niet meer worden beschouwd zoals ze zijn, maar zoals ze zouden moeten zijn.

Een als naargeestig en onverdraaglijk ervaren werkelijkheid wordt vervangen door een construct waarin de westerse mens onderdrukker, kolonialist, geweldpleger, racist en xenofoob tegelijk is. Waarin de oorzaken van allerlei misstanden en gevaren worden geherdefiniëerd en uiteindelijk worden getransformeerd tot een verstikkend en tot lethargie dwingend Es Ist Alles Unsere Eigene Schuld.

Daarom kan het zijn dat de mislukking van de multiculturele samenleving wordt genegeerd en dat moslims nog altijd als een achtergestelde bevolkingsgroep van louter slachtoffers worden beschouwd, voor wie slechts subsidiepampering en een omzichtige benadering geschikt zijn. Daarom kan het zijn dat de gewelddadige, intolerante en totalitaire boodschap van de islam door politici en bestuurders wordt ontkend.

Door met een scherp columnistenteam alles aan de kaak te stellen dat aan die samenleving een einde wil maken

Daarom kan het zijn dat asielzoekers uitsluitend worden gezien als arme vluchtelingen voor oorlogsgeweld en dat de welkomjuichende goegemeente niets wil horen over terreurbeluste jihadi’s die met de stroom meekomen. Daarom kan het zijn dat de uit elkaar aan het vallende EU met een islamistische dictator voor veel geld een papieren opvangdeal sluit, die in de praktijk niets oplevert.

Daarom kan het zijn dat onze eigen regering als een blind paard blijft doorrennen op weg naar een vaag verenigd Europa. Een wrak bouwwerk, dat niet meer in staat is om zijn burgers bescherming te bieden tegen gevaren van binnen- en buitenaf. Een politieke baantjesmachine die onze nationale soevereiniteit geringschattend naar de prullenbak verwijst.

OpinieZ zal in 2016 zijn bijdrage blijven leveren aan de strijd tegen het gif van de politieke correctheid en voor het behoud een vrije, democratische en seculiere samenleving. Door met een scherp columnistenteam alles aan de kaak te stellen dat aan die samenleving een einde wil maken. Ongeacht waar die gevaren vandaan komen en ongeacht de heilige huisjes die er voor moeten worden geslecht. Want het is twee over twaalf.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
15 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
7 jaren geleden

[…] is er op 2015 gereflecteerd, onder andere door Freek, Gertjan, Victor, Uri, Dennis, Joep, Frank en Asher. En Ger, onze linkse profeet, keek juist vooruit. Buiten OpinieZ vonden we mooie bijdragen zoals […]

trackback

[…] Source: De onverzoenlijke strijd tegen de politieke correctheid […]

trackback

[…] Bron: De onverzoenlijke strijd tegen de politieke correctheid […]

wauso
7 jaren geleden

Zoals Ned Tudom al aangeeft: Media aandacht is het probleem ! De grote verdeeld- en eigengereidheid van de RechtsKnechten !

Realpredictor
7 jaren geleden

Dit is op eunmask herblogden reageerde:
Het is inderdaad al 2 over 12. Wij hoeven elkaar geen gelukkig Nieuwjaar te wensen, want dat is nu “Wishful Thinking” geworden!

NemTudom
NemTudom
7 jaren geleden

Schrijvers zul je wel kunnen vinden!! Maar of je het onder het volk kunt brengen, zodat het gelezen kan worden?? En of de moeite wordt genomen om het te lezen. De suf gewiegde samenleving is nergens toe bereid. Hangen moet hij die ons wil redden en zo zal het blijven. De mens verzuipt. na de zondvloed een nieuw gewas zonder mens.

@DonBasco
@DonBasco
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  NemTudom

Dat is precies het probleem. Hoe krijg je lezers.
Ik zat op tweede kerstdag met de familie gezellig te drinken en eten. Ook mijn jongste broer was daar. Godvrezend. Net als ik zeer hard werkend en nooit één dag thuis geweest zonder werk. Allebei tegen de 60 en op 15e begonnen met werken.
Op een gegeven moment komt het onderwerp op politiek en nieuwszenders. Hij gaf aan geen betrouwbaardere bron te weten dan de NOS en daarin het volste vertrouwen te hebben.
Ik zei tegen hem dat juist de NOS een propagandazender is die constant het nieuws verdraaid of niet volledig weer geeft.
Uiteraard een bozige reactie, want hoe kon ik het degelijke NOS afvallen. Ik gaf wat voorbeelden die uiteraard werden weggehoond en ik kreeg de vraag naar welke zender hij dan wel moest kijken. Die zijn er niet zei ik. Het is allemaal één pot nat maar de NOS is de ergste, en heb hem gezegd dat hij beter zijn nieuws via het internet kan consumeren.
Ik ben hem nu per e-mail aan het bestoken met feiten waarin de NOS aantoonbaar het nieuws op een geheel eigen wijze tot ons laat komen, maar ik ben er vrij zeker van dat hij mij op 1 januari zal zeggen dat al die andere liegen want de NOS, die kan toch niet liegen!!!
En dat is het grote probleem in Nederland. De grote massa wordt pas wakker als het allang kwart over twaalf is om in dezelfde terminologie te blijven.

lex
lex
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  @DonBasco

Ook mijn oude moedertje kijkt nog steeds braaf om 8 uur Nos. Ik adviseer haar dan maar beter RTL en nog beter Belgie te kijken.
Nos houdt ons vooral heel dom .
En blijf je broer bestoken met stukken van deze site.

LOB
7 jaren geleden

bedankt voor deze columns, succes voor het komende jaar – er is maar een antwoord op het policorvirus en dat is de vrijheid van mening en uiting zonder compromis ,,,, wenn nicht jetzt, wann dann,,,

@DonBasco
@DonBasco
7 jaren geleden

Goede afsluiting van het jaar heer Asher.
Twee kleine correcties: Het is geen onbeheersbare vluchtelingencrisis maar migratiecrisis, en het is reeds lang twee over twaalf geweest!

@DonBasco
@DonBasco
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Asher

Dat is natuurlijk zo maar ik wilde aangeven dat we waarschijnlijk nog verder van huis zijn dan we zelf voor mogelijk houden.

jungleelephant
jungleelephant
7 jaren geleden

Gelukkig maar dat er nog mensen,zoals u,bestaan,die het bijltje er niet bij neer gooien!Alhoewel ze dat in Den Haag en |Brussel maar al te graag zouden zien!

joga
7 jaren geleden

Ik kan er niet op wachten!!!!!!!

trackback

[…] Lees verder>>> […]

15
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x