OchtendHumeur: De Kerststol van Dijkhoff

Begin oktober brak Hilde van der Heide uit het Drentse Oranje door toedoen van een overijverige beveiliger van staatssecretaris Dijkhoff haar elleboog. Pas gisteren – ruim twee maanden na dato – kreeg ze een gratuit blijk van medeleven van de staatssecretaris. Een kerstkaart en een kerststol. Dezelfde dag gaf Dijkhoff iemand anders ook een kerstcadeau. Khairai Barakat, een 22- jarige zwangere Yazidi-vluchtelinge, kreeg een enkele reis Roemenië.

Hoewel ik sinds dit jaar niet veel illusies meer heb over het vluchtelingenbeleid, dacht ik dat er toch een bottom line van fatsoen was. Dat in ons land nog wel plaats is voor échte vluchtelingen: mensen die verdreven zijn door oorlogsgeweld en geen andere keus hebben dan de wijk te nemen naar een veilig land. Dat je om in Nederland te mogen blijven aan allerlei strenge regels moet voldoen, snap ik. Maar wat er op woensdag 23 december is gebeurd, kan ik niet vatten.

vermoord, verkracht, levend begraven, verbrand, onthoofd, verkocht als slaaf

Afgelopen jaar zijn tienduizenden Yezidi’s in Irak geterroriseerd door de jihadi’s van IS. Verdreven uit hun dorpen, vermoord, verkracht, levend begraven, verbrand, onthoofd, verkocht als slaaf. De wereld keek toe. Alleen door ingrijpen van Syrische Koerden werd voorkomen dat het hele Yezidi-volk van de aardbodem werd weggevaagd.

Duizenden Yezidi’s wisten te vluchten naar de berg Sinjar. Daar zaten zij maanden onder erbarmelijke omstandigheden. Belaagd door IS, hitte, honger en dorst. Een deel wist met Koerdische hulp te ontsnappen en de weg naar Europa te vinden. Onder hen de Yezidische Khairai Barakat. Zij kwam via Roemenië naar Nederland en voegde zich bij haar man, die al een verblijfsstatus in ons land heeft.

Khairai werd uitgezet, hoewel ze materiëel aan alle regels voor een asielzoekersstatus voldoet. De reden? Khairai had bij de registratie in Roemenië niet opgegeven dat zij burgerlijk getrouwd was. Had ze dat wel gedaan, dan had ze in ons land bij haar man mogen blijven. Vanwege deze procedurele haarkloverij wordt nu een echte vluchteling de toegang tot ons land ontzegd.

Regels passen we toe, behalve als dat teveel heisa geeft en er een makkelijker prooi beschikbaar is

Voor een getraumatiseerde Yezidi-vrouw die alle verschrikkingen van de IS-terreur heeft meegemaakt is geen plek. Een bizarre situatie. Want hoe zit het met geweldplegende en aanrandende asielzoekers? Die worden vrijwel nooit uitgezet, maar simpelweg overgeplaatst naar een ander azc. Want zo doen we dat in Nederland. Regels passen we toe, behalve als dat teveel heisa geeft en er een makkelijker prooi beschikbaar is.

Misschien dat de staatssecretaris tijdens de komende Kerstdagen ook even kan denken aan Khairai, die het moederziel alleen, zwanger en ver van haar echtgenoot maar moet zien te rooien in Roemenië.

Politicus van het Jaar… Dijkhoff kan wat mij betreft de kerstboom in met zijn goedkope, mediagenieke kerststol!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
9 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
A. A. Verspronck
A. A. Verspronck
7 jaren geleden

Lex,
Helemaal goed gezegd!

Lex
Lex
7 jaren geleden

Alle vluchtelingen die niet voldoen aan de gestelde criteria moeten hier weg. Geen enkele uitgezonderd. Zwakheid om daarmee de hand te lichten ondermijnt het hele systeem, want een uitzondering voor de een is de uitzondering voor alle anderen.

V.K.
V.K.
7 jaren geleden

-Hirshi Ali is indertijd ook het land uitgeschopt omdat zij de waarheid niet vertelde, dus niks nieuws onder de zon.

-Zo werkt dat nu eenmaal in het land van Ooit.

jungleelephant
jungleelephant
7 jaren geleden

Ik heb vanaf het begin al gezegd dat hij niet deugt!Laat hij die agressieve verre-ven-vluchtelingen maar terug sturen in plaats van deze echte vluchtelinge!Wat een Judas!

ieznogoedh
ieznogoedh
7 jaren geleden

Het eerste woord dat in mijn gedachten kwam was: hond.
Maar goed, daarmee zou ik die trouwe beesten onrecht doen.

Bob Fleumer
Bob Fleumer
7 jaren geleden

Ik schaam mij dat Dijkhof denkt te handelen in onze naam, wat een waardeloze figuur is deze man.
Ons Nederland is diep gezonken, te diep.

Kruisridder
Kruisridder
7 jaren geleden

Waarom moet deze vrouw uitgezet worden? Ik weet wel duizenden anderen die voor haar in aanmerking komen. Dat rellende moslimgeteisem dat in de asielzoekercentra zit en nergens tevreden mee is, en daar de dienst uitmaken en de Christenen en de medewer(st)ers naar het leven staan nu ze niks meer hebben om te vermoorden.

Drs.P.
7 jaren geleden

Yezidi’s zijn geen fucking booslims, daarom gaat het zo.
Wij moeten van de cabal waaronder ratten als Soros, zoveel mogelijk booslims importeren om onze cultuur kaput zu machen uns nein, wir schaffen es nicht!!
Heel de VVD kliek heeft er baat bij zoveel mogelijk domme goedkope arbeidskrachten binnen te halen!!
http://depatriotten.weebly.com/

trackback

[…] Lees verder>>> […]

9
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x