Theodor Holman is een gevaarlijke, hatende fascist?!

Gistermiddag brak op Twitter de pleuris uit, omdat columnist Theodor Holman het –in de vorm van vrije verzen- gewaagd had islamieten te onderscheiden van joden, vrouwen, christenen, hoeren, psychiatrische patiënten en nog zo wat van die categorieën. Kern van zijn gedicht: omdat ik tegen de Dood en de Angst ben en voor de Liefde, wil ik niet méér islamieten.

Volgens journaliste Rena Netjes was de column van Holman het Parool onwaardig en afschuwelijk.

Myrthe Hilkens, voormalig Kamerlid voor de PvdA had er ook een mening over

en Zaman-journalist Hakan Büyük kwam tot twee keer toe wel bijzonder stijlvol uit de islamitische hoek:

https://twitter.com/hakbuyuk/status/677879653609160704

 

https://twitter.com/hakbuyuk/status/677878315101765632
Ons aller apostel van de (heren)liefde Tofik Dibi deed een hatelijke duit in het zakje,

terwijl Holman volgens een Amsterdamse dichter en boekhandelaar (!) “fascistische poëzie” had geschreven. Daarnaast werd er gedreigd met abonnementen opzeggen en ergere dingen.
Deze vind ik ook fraai: van de Marokkaans-Limburgs-Nederlandse acteur compleet met zachte ‘g’, die Jezus speelde tijdens de Passiespelen en daarom bedreigd werd:

Gelukkig kreeg Holman ook bijval voor zijn duidelijke stellingname.

Hoe is het mogelijk dat er zoveel ophef ontstaat over een column, waarin iemand alleen maar zijn mening geeft over een religie, die uiteraard belichaamd wordt door haar gelovigen, in dit geval islamieten of moslims? Waarom staan moslims zelf of niet-moslims uit “progressieve” kringen meteen op hun achterste benen en wordt er met termen gesmeten als fascisme en haat? Zoiets zou niet aan de orde zijn, ging het over het christendom, het jodendom, het hindoeïsme of welke andere religie dan ook.

Holman heeft slechts, compleet in dichterlijke overdrijving (waar blijkbaar ook al totaal geen gevoel meer voor bestaat), zijn angst uitgesproken dat onze samenleving met de komst van een oncontroleerbare stroom vluchtelingen uit islamitische landen compleet zal veranderen. Is die angst zo vreemd?

Nou nee, en het beste bewijs daarvoor ligt in de reacties op deze column, de reacties op de columns van Ebru Umar (die gisteren ook weer iets ‘leuks’ meemaakte) en alle andere uitingen van kritiek op de islam.

Maar die angst moet onder het tapijt geveegd worden. Angst is voor tokkies en fascisten. Nederland hoort liever cabaretière Sanne Wallis de Vries bij Pauw (vanaf 29.45 min) preken dat we met islamitische vluchtelingen moeten gaan práten, zodat ze hun homofobie en andere niet-westerse ideeën en overtuigingen achter zich kunnen laten. Mijn God.

Heeft ze wel eens gepráát met moslims die al sinds de vorige eeuw in Nederland wonen, hier naar school zijn gegaan, hier werken en nog steeds vinden dat vrouwen zich horen te bedekken, want anders zijn ze vogelvrij? Die het normaal vinden om hun vrouwen, dochters en zussen desnoods met geweld in het islamitisch-zedelijke keurslijf te dwingen, terwijl ze zelf hoeren en snoeren? En daar binnen hun eigen moslimgemeenschap geen enkele kritiek op krijgen?

Kennen de Sannes en de Dolf Jansens, de Gerdi Verbeets en al die goedbedoelende onnozelaars de onderzoeken van Ruud Koopmans niet? Zien ze niet hoe het straatbeeld steeds meer hoofddoeken telt en weten ze niet wat dat volgens diezelfde onderzoeker betekent? Of willen ze het niet weten?

Blijkbaar is het zo met Nederland gesteld, dat we mensen, zoals Holman, die bang zijn dat ons land steeds verder wegschuift van de idealen van vrijheid en gelijkheid, verguizen. Alles liever dan dat we onze roze bril afzetten en beseffen dat het de hoogste tijd is om ons af te vragen of het allemaal wel de goede kant op gaat. Misschien bevinden we ons al balancerend op de rand van de afgrond.

Wat speelden die muzikanten ook alweer op de Titanic?

Over de auteur

Maja Mischke
3e generatie, 1 paspoort en nog niet geïntegreerd/ slechte huisvrouw, goede moeder/ leraar en coach in het onderwijs, vmbo/ A'dam/ schrijft/ twittert @MajaMischke

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
8 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Geuz
7 jaren geleden

Een fascist is iemand die zoals Benito Mussolini geschenken geeft aan de paus.
Holman doet dat niet, Holman is geen fascist.

De SS had een Moslim divisie in Bosnië, de SS Handschar Divisie, maar een Calvinistische divisie was er niet in de SS.

Moslims kan men dus terecht verdenken van Fascisme.
Katholieken ook.
Maar Theodor Holman valt niet onder die categorieën, dus valse aanklachten van dat woord in zijn richting zijn verdacht van leugenachtige sabotage op eerlijkheid en veiligheid.

looweewoo
7 jaren geleden

Al die ophef over het zoveelste neroerde stukje, dat Holman heeft geproduceerd. Want daarover heeft niemand het. De man is populair en dat is logisch, omdat de middelmaat per definitie regeert. Degenen die zich hebben laten provoceren zijn oliekoeken en moeten Het Parool, net als ik, gewoon niet meer lezen.

Martijn Janssen
7 jaren geleden

Ook een controversiële column van Holman maar daar kreeg hij destijds natuurlijk alle lof voor van de grachtengordelelite. Uit Joost Niemöller’s boek De Verschrikkelijke Janmaat (p.86)

http://imgur.com/h36Xo4d

Ko de Ruiter
Ko de Ruiter
7 jaren geleden

Ik word zo moe van dat gezeur over moslims, en dat stukje van Holman kun je ook met een knipoog lezen. Pfffffff stop eens met dat gezeur. Er wonen christenen in NL die ook vinden dat de vrouw minderwaardig is aan de man, de sgp moest gedwongen worden vrouwen toe te laten, mensen die zo denken hebben hulp nodig.

Erik
Erik
7 jaren geleden

Deze reacties lijken de wens te weerspiegelen om de sharia in te voeren, de hatende en nazistisch totalitaire wetgeving, die oa elke kritiek op de islam verbied.
De reacties zijn dan ook projectie, ze zijn zelf de fascistische haters, want voor invoering van sharia.

Peter
Peter
7 jaren geleden

Holman .. geweldig ga door.
Het is louter de waarheid.

Petrossa
7 jaren geleden

mooi stuk, helaas is dat zoals Nanninga ook begon tot ze aan de elite acceptatie had geroken en fluks haar toon matigde, de nuance voorbij. Ik denk dat hoezeer schrijfster ook tracht een zwaar onderbelichte zijde van het ‘debat’ te belichten ook ten prooi zal vallen aan de noodzaak om voor de grootste gemiddelde deler ( van de elite) te schrijven of anders net zo goed stukjes kan schrijven voor het PVV ‘nieuwsbericht’

Cordon sanitaire is totaal ondoordringbaar zoals Jan Roos al bewees met zijn optreden in Pauw. In de MSM wordt je ter aller tijde of weggezet als extreem rechtse vreemdelingenhater of je past je aan en zegt wat ze willen horen. Revolutie hoef je in schaapachtig Nederland niet te verwachten, want dat hebben de boven ons gestelden wel door: hou het volk tevreden met brood en spelen.

En het werkt. Als er al een volksopstand is dan zijn er 20 straalwagens en 3 ‘commentatoren’ om te duiden dat diegenen die protesteren slechts een minieme ‘foute’ minderheid zijn.

Zoasl Berlusconi al sinds tijden bewees, wie de media beheerst, beheerst het volk

jungleelephant
jungleelephant
7 jaren geleden

Rena Netjes moet toch iets doen om haar naam eer aan te doen?Tjonge,wat een doos!

8
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x