Avondhumeur: het aanzien van de politiek

Dit Teevendeal-debat gaat dus over het aanzien van de politiek. Dit debat gaat zelfs over de geloofwaardigheid van de politiek. Want dat zeggen de politici.. Dus vraag ik mij als simpele burger af: over welk aanzien en welke geloofwaardigheid hebben we het?

Wat is het aanzien van het geheimzinnige onderzoek naar de MH-17-ramp, terwijl we na ruim een jaar nog steeds niet mogen weten wat er is gebeurd? Wat is de geloofwaardigheid van honderden miljarden euro’s, verdwenen in Griekse bodemloze putten?

Wat voor aanzien heeft het ongecontroleerd binnenlaten van tienduizenden Syrische asielzoekers? Wat voor geloofwaardigheid heeft het stap-voor-stap slaafs weggeven van de nationale sovereiniteit aan de EU?

Hoe geloofwaardig is het uitbesteden van grenscontroles aan een godsdienstwaanzinnige Turkse despoot? Hoeveel aanzien heeft het kapotstukbezuinigen van onze krijgsmacht?

Hoe geloofwaardig is het wegsinterklazen van miljarden ontwikkelingsgeld aan dubieuze Afrikaanse en Aziatische landen? Hoeveel aanzien heeft het aanspannen van een showproces tegen de leider van de grootste oppositiepartij om twee onwelgevallige woordjes?

Het aanzien en de geloofwaardigheid van de politiek staan al jaren te verrotten in de achterkamertjes van het Binnenhof. Naast hen kwijnt de democratie weg, krijgt de vrijheid nog een laatste sigaret en sluit de Grondwet zijn verschrompelde pagina’s.

En de dienaren van het landsbelang trekken hun ernstigste gezicht, spreken dramatische woorden en waggelen voort naar de volgende crisis.

Ik zie het aan en geloof het allang niet meer.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
8 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Willem Jongkind (@Aanklacht)

Dus wat ga je doen?
Bij de eerste de beste mogelijkheid braaf stemmen en zo de zaak wéér legitimeren?

Willem Jongkind (@Aanklacht)
Antwoord op reactie van  Asher

Neem me niet kwalijk, dit was in het algemeen bedoeld.
Confronterend ja, agressief nee.

D. G. Neree
D. G. Neree
7 jaren geleden

alle hierboven beschreven punten komen op hetzelfde neer: Hoogverraad.

Sjaak
Sjaak
7 jaren geleden

De nakomende generatie laten deze vaderlands-
verkwanselaars een strontput achter !
Ergo ! Een burgeroorlog is onuitwijkbaar !
En het internettijdperk heeft ervoor gesorgt dat
de troyaanse IS tapijtenvreters in Europa hun
gang konden gaan !
En internet sorgt ook daarvoor dat we dit kankergezwel
weer kwijt worden ! GARANDEERD !

trackback

[…] Lees verder>>> […]

ko de ruiter
ko de ruiter
7 jaren geleden

Volkomen mee eens

jungleelephant
jungleelephant
7 jaren geleden

De spijker op zijn kop!

8
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x