Can’t stump the Trump

Menigeen vraagt zich af hoe een ‘gevaarlijke gek’ als Trump zo groot kan worden in Amerika. Dat Trump de slechterik is, hoef ik u niet te vertellen. Dat heeft u vast al gelezen in onze onbevooroordeelde media, in artikelen waarin mensen die het wagen een greintje sympathie op te brengen voor Trump met de grond gelijk worden gemaakt. Trump is public enemy numero uno, maar de Trump-trein dendert maar door. Hoe kan dat toch?

Nou, dames en heren, zo opmerkelijk is die opmars van Trump echt niet, hoor. De Amerikaanse politiek zat de afgelopen decennia volgens velen in de broekzak van de media en lobbyisten van onder meer de PAC’s en de olie- en wapenindustrie. Veel Amerikanen zagen het hele systeem als corrupt en het einde was allesbehalve in zicht.

En dan, opeens! Ene Donald Trump verschijnt ten tonele. Zijn volledige campagne is door hemzelf gefinancierd, met uitzondering van de kleine individuele, welhaast symbolische donaties van $10.

Hij lult niet krom wat recht is met de fictieve argumenten der politieke correctheid

Hij heeft meerdere malen verklaard dat hij geen geld zal accepteren van grote bedrijven, de media, PAC’s of wie dan ook. Niemand heeft echt controle over Trump, omdat hij simpelweg geen marionet hoeft te zijn van andermans geld om gehoord te worden in de politiek. Dit in grote tegenstelling tot de meeste politici in de US van A. Het publiek smult ervan.

Er zijn ook geen lobbyisten die hem later in het oor kunnen fluisteren, zo van: “Weet je nog dat we jouw presidentiële campagne financierden?” Om hem vervolgens tussen de regels door een schimmige wet aan te laten nemen. Juist dat gebrek aan ballast boezemt de tegenstanders van Trump de meeste angst in en juist dat is voor zovelen de charme van Oom Donald.

Voor veel ontevreden Amerikanen is Trump de definitie van een wild card. Niemand weet echt wat hij gaat doen en in welke mate, mocht hij verkozen worden.

Voeg daaraan toe dat Trump een van de meest charismatische politieke figuren van de afgelopen decennia is en zijn charme is evident. Hij nuanceert zijn woorden niet. Hij leest geen voorbereide speech van een blaadje of een autocue. Hij lult niet krom wat recht is met de fictieve argumenten der politieke correctheid. Hij vertelt het hoe het in zijn ogen is en dat landt maar al te goed bij een deel van het volk dat gedesillusioneerd is geraakt door het huidige kunstmatige en politiek-correcte narratief van de media en overheid.

Elke prop papier waar Trump mee wordt bekogeld doet zijn vuur hoger oplaaien

Als er iemand is die flink wat opschudding veroorzaakt en gaat veroorzaken in de Amerikaanse politiek, positief of negatief, is het Trump wel. De mensen die nu aan het roer staan doen er alles aan om dat te stoppen. Links geeft hem alle kwalificaties die ze maar kunnen verzinnen: sexist, vrouwenhater, racist, ultra-rechtse nazi, antisemiet, noem maar op. Rechts schildert hem af als ongeschikt voor het presidentschap. Een ongeleid projectiel dat het land zal vernietigen, iemand die niet eens op een podium zou mogen staan.

Maar het werkt niet. Trump cannot be stumped. Het grote publiek haat de media zo erg dat ze het zowaar eens zijn met Trump. Elke prop papier waar Trump mee wordt bekogeld doet zijn vuur hoger oplaaien. Fan ben ik zeker niet, maar zijn charme inzien is echt niet zo moeilijk.
Pepe the Frog Tweet

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
2 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
jungleelephant
jungleelephant
7 jaren geleden

Ik vind hem,hoewel bot,een verademing!Eindelijk iemand die ook een afschuw heeft van politiek-correct gezwam!Iemand die niet te koop is!Een realist die het worst zal wezen wat een ander van hem denkt en daarom de vinger op de zere,lees:rotte,plekken legt!En dat de ‘elite”zich daar de zenuwen van schrikt is alleen maar tot te juichen.Misschien worden ze nu eindelijk eens wakker en beseffen hoe verschrikkelijk fout ze bezig zijn!En als zij niet wakker worden:het volk wel!

VarAway
VarAway
7 jaren geleden

Uitstekend stuk, chapeau!
Weet u hoe BNR Buitenland Commentator Bernard Hammelburg The Donald
heeft genoemd? ” Deze Politieke Pinocchio “. Zo zie je maar hoe het PC journaille
der msm hun klootjes luisteraars aan het voorlichten is…..Bah.

2
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x