Advertenties

OchtendHumeur: Cartoons verboden!

Volg OpinieZ

Omdat een stel moslims cartoons over Mohammed aanstootgevend vond, is de redactie van Charlie Hebdo vermoord. Gregorius Nekschot werd jaren geleden door een arrestatieteam ’s nachts van zijn bed gelicht vanwege cartoons over de profeet en de islam. De Deense cartoonist Westergaard werd opgepakt en vastgezet vanwege islamkritische cartoons. Op 8 november 2015 neemt de Utrechtse politie bij een Pegida-demonstratie een bord in beslag waarop Mohammed staat afgebeeld met een bom-tulband. Wegens aanzetten tot geweld.

In mijn vroege jeugd liep ik met mijn vader mee in een demonstratie waarin steun werd betuigd aan de Verenigde Staten in de Vietnam-oorlog. Aan de kant van de straat stond een man met een spandoek “President Johnson Moordenaar”. Hij werd onmiddelijk en met veel geweld afgevoerd door de politie. Wegens belediging van een bevriend staatshoofd. Dat mocht toen nog niet.

Tegenwoordig mag je elke politicus verrot schelden. Je mag ongestraft Dood de Joden brullen tijdens Gaza-demo’s. Je mag vrijuit tijdens de Kristallnachtherdenking Joden en Israël vergelijken met nazi’s. Je mag de Paus omschrijven als het hoofd van een pedofieleninstituut.

Maar De Profeet mag je niet satirisch afbeelden. Dan krijg je de politie, het openbaar ministerie en de burgemeester op je dak met een laffe, politiek-correcte persverklaring.

The Times, They Are A-Changing.

Over de auteur

Asher
Asher
* Hoofd- en eindredacteur OpinieZ.com * Historicus * Nederland, recht, orde, kracht, secularisme, democratie en vrijheid * volg @OpinieZMagazine *

Email-abonnement

16
Reageer.

Meld je aan om te reageren.
avatar
1800
10 Draadjes
6 Antwoorden
0 Volgers
 
Meest bediscussieerde reactie
Meest actieve draadje
10 Auteur(s)
Cartoons, geweld en een blunder van formaat | E.J. BronCartoons, geweld en een blunder van formaat | OpinieZexmarinemanhenrymulderEindtijdberichten en ander opmerkelijke nieuwsfeiten, verzameld door: Nico Talma | Silvia's Boinnk!!! Recente reacties van de auteur(s)
  Abonneren op reactie(s)  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
trackback

[…] schreef er al over in zijn Ochtendhumeur: dit weekend werd Nederland geconfronteerd met een sterk staaltje zelfcensuur en beperking van de […]

trackback

[…] Breaking News: OchtendHumeur: Cartoons verboden! […]

jandelisseen
jandelisseen

Dit gaat nog erger worden,mits er een ander beleid komt.

henrymulder
henrymulder

Kunnen wij als Nederlandse burgers nog wel onze Islam knuffelaars regering uit het pluche krijgen door middel van verkiezingen? Zullen ze wel naar de stem van het volk luisteren, zoals ze verplicht zijn te doen? Ik hoop het maar ik vrees het ergste. Wat kunnen wij in vredes naam als Nederlanders nog werkelijk doen om deze knuffel regering weg te krijgen en dit afschuwelijke tij proberen te keren? Ik zal zeker op de juiste man en Partij stemmen. Maar of het allemaal helpt?

Realpredictor

Dit is op eunmask herblogden reageerde:
Zoals ik al vanaf het begin heb geschreven: Nederland is al lang geïslamiseerd en het dictatoriale bewind wordt alleen maar erger: Kritiek op een pedofiel en massamoordenaar is verboden en de meest grove beledigingen en doodsbedreigingen aan joden is toegestaan! Husein en Bin Laden zouden zich in Hollandistan zeker thuisvoelen!

exmarineman
exmarineman

De politie is er al lang niet meer om ons als burgers te beschermen ook al zeggen ze zelf dat dat nog steeds hun doel en opdracht is. Maar de laatste 25 jaar is die organisatie steeds meer verworden tot belastinggaarders en sinds korter geleden (zeg maar de Schilderswijk…..) en de opkomst van Geert Wilders en de PVV is de politie steeds meer verworden tot een INQUISITIE-organisatie van en voor het OM en de linksch politiekcorrecten. Alle critici aan de andere zijde worden keihard aangepakt, geïntimideerd en gebashed. Uitgemaakt voor fascist, racist, nazi, bruinhemd, islamofoob en wat nog al meer. Zie ook het optreden van de politie tijdens de demonstraties van PEGIDA en die zgn AFA-club. Heel veel politie bij de PEGIDA, inbeslagname van vele borden en ook arrestaties (o.a. omdat men geen ID-bewijs bij zich had). Echter bij die AFA’s veel minder politie aanwezig, veel minder intimidatie van de politie, voorzover ik weet géén arrestaties noch PV’s voor het niet hebben van een ID-bewijs, geen arrestaties vanwege oproepen tot moord, doodslag of haatzaaien.

Vreemd om het maar zachtjes uit te drukken. En dan die persverklaring van de burgemeester van Utrecht…..heeft hij contact gehad met zijn collega en partijgenoot in Den Haag??? Zal mij niet verbazen want de VVD is ook al jaren de (liberale) weg kwijt sinds die partij een saxofonist als partijleider had en die blaasde in zijn functie de nodige valse noten/tonen.

koddebeier
koddebeier

Het politieapparaat heeft niets geleerd van de jaren 1940-1945 toen zij voor een groot deel aan de foute kant stonden.
En wederom is het weer zo !
Deze lieden zijn ook niet afdoende gestraft na de oorlog, dan had de nieuwe lichting ervan kunnen leren !

D. G. Neree
D. G. Neree

Noem die man geen profeet. Het is een pedofiel, woestijnrover en massamoordenaar. Er is door hem, als hij al bestaan heeft, nog nooit een profetie of een profetische uitspraak gedaan, anders dan bloeddorstige oproepen tot het doden van joden en ongelovigen

Asher

Ik kies mijn eigen woorden. Dank.

Jack Terrible

Inderdaad Neree, Mohammed was geen profeet, hij noemde zichzelf profeet, zogenaamd het woord van de Almachtige (Allah), maar was geen profeet. Allah is niet meer dan de Duivel die zich zelf graag laat aanbidden. Joden en Christenen weigeren dat maar de heidenen kon ie door middel van een valse profeet wel zover krijgen. De valse profeet wordt drie keer aangekondigd in de Openbaring, het laatste boek van de bijbel!!!

trackback

[…] Lees verder>>> […]

Freek van Beetz
Freek van Beetz

In Den Haag (2014) zou een Arabisch sprekende politieman aanwezig zijn geweest; die had “Dood aan de Joden” niet gehoord. Een dove agent? In Utrecht begreep de poltie de betekenis van die borden niet. Analfabeten?

Hans Wulffelé
Hans Wulffelé

In het assortiment van de zogenaamde Vrijheid van Meningsuiting wordt in dit politiek correcte kruideniers landje wel erg selectief gewinkeld door onze politici en bestuurders. Met name als het Islam kritische uitingen betreft, mag hier vrijwel niks meer. Die weggehaalde bordEN in Utrecht (en niet maar 1 zoals in de persverklaring) zouden op de ladder van haatdragendheid, de eerste sport niet eens gehaald hebben. Voor de nog in het recente verleden (Schilderswijk) geuite verwensingen aan bijvoorbeeld de Joden, zou die ladder niet lang genoeg kunnen zijn. Echter, de borden en cartoons mogen NIET, de dodelijke verwensingen mogen WEL. Twee burgemeesters van verschillende politieke signatuur. En in geen van beide gevallen wordt een inhoudelijke verklaring afgelegd van het WAAROM?! Dat snap ik wel. Want dat lijkt me ook erg lastig uit te leggen. Door dit optreden van onze bestuurders is elk fatsoenlijk debat al bij voorbaat tot mislukken gedoemd. Want als ‘witmens’ die zich kritisch opstelt tegenover Islam, tegenover horden van jonge alleenstaande gelukzoekers uit Noord Afrika, uit het het Midden Oosten en van nog verder weg, wordt je al heel snel als xenofoob en racist weggezet. Einde debat.

Asher

Het gaat in beide gevallen (Utrecht en Den Haag) om VVD- burgemeesters.

Hans Wulffelé
Hans Wulffelé

Je hebt helemaal gelijk. Dom van mij. Maar het gedrag van die Haagse burgemeester associeer ik al enige tijd met die andere coalitie partij.