Waarom moslims niet de nieuwe Joden zijn

Met de uitdrukking: “Moslims zijn de nieuwe Joden”, is een politieke leugen ontworpen die moet inspelen op het Europese geweten met betrekking tot de post-Shoa. Want wat zien we als we de twee groepen met elkaar vergelijken?

Joden zijn een verzameling van groepen en families van mediterrane afkomst, die lang geleden vanwege oorlogen en de beperkingen van de bezetting naar het westen zijn getrokken via Noord-Afrika en Oost-Europa. Tijdens de Middeleeuwen werden Joden in de meeste Europese landen gedwongen in getto’s te leven, die vermenging moesten voorkomen en die dienden als een soort “kippenren”. In het geval van religieuze of zakelijke geschillen waren de slachtoffers geconcentreerd en weerloos in een omheind gebied.

Ze spraken de lokale taal, ze leerden een gewild vak en toonden zich ingeburgerde mensen.

Later trokken Joden de getto’s uit. Geassimileerde Joden wilden graag in de lokale bevolking opgenomen worden. Ze spraken de lokale taal, ze leerden een gewild vak en toonden zich ingeburgerde mensen. In West-Europa groeide en assimileerde de Joodse populatie statistisch gezien zodanig dat ze in de Eerste Wereldoorlog zelfs in de hoogste officiersrangen dienden en in het Keizerleger vochten tegen hun Joodse “broeders” uit de Amerikaanse, Canadese, Britse, en Franse legers.

Het naziregime zette de klok terug met de Neurenberger rassenwetten, het terugsturen van de Joden naar de getto’s en uiteindelijk hun vernietiging. Na de Tweede Wereldoorlog verdwenen de getto’s uit het Europese beeld. Er zijn enkele wijken in de grote steden over waar de Joodse orthodoxe populatie verkiest te verblijven. Maar Joden staan open voor de rechtsstaat van het land waar ze wonen en aanvaarden die ook.

het leven in hun oorspronkelijke land, hun religie, hun gewoonten, wetten, kleding, culturele gewoontes en taal

Moslims arriveerden over het algemeen in West-Europa pas na de Tweede Wereldoorlog. Aanvankelijk als gedemobiliseerde soldaten van de koloniën in Afrika en Azië en later, in de zestiger jaren, als arbeiders, die het werk deden dat de “lokale Europeaan” niet van plan was te verrichten. Vanaf de late zeventiger jaren nam de stroom van islamitische immigranten naar de rijke West-Europese landen toe, aangemoedigd door onder andere linkse regeringen.

De moslimpopulatie is geconcentreerd in “hun” wijken (getto’s) en een statistisch groot deel probeert niet te integreren en te assimileren, maar behoudt het karakter van het leven in hun oorspronkelijke land, hun religie, hun gewoonten, wetten, kleding, culturele gewoontes en taal.

In een aantal West-Europese landen gelden in hele wijken in de grote steden de wetten van de sharia, terwijl de politie en de lokale overheid er niet naar binnen durven. Van gewelddadige aanvallen door agressieve groepen, die de originele lokale inwoners en overheidsinstellingen bedreigen, tot terreuraanslagen door gewapende individuen en groepen en zelfmoordaanslagen. Het komt allemaal voor.

Het Midden-Oosten en zijn oorlogen galopperen richting West-Europa’s volle buik, terwijl de lokale overheden de binnenkomers met cadeaus en een rijke, voedzame bodem verleiden.

Ik wil graag benadrukken dat ik ruimschoots generaliseer. Maar de Joodse bevolking, die ondanks de weerstand en haat van (een deel van) de plaatselijke bevolking is geassimileerd in het land waar ze woont, heeft bijgedragen aan de economie, gezondheid, en cultuur, heeft nooit een terroristische aanslag gepleegd, weerstand geboden of zwaar geleund op de sociale voorzieningen.

Als je de Joodse bevolking van de laatste duizend jaar vergelijkt met een moslimbevolking die voor een te groot deel weigert te integreren… zie je het tegenovergestelde! Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar die zijn statistisch en kwantitatief helaas niet relevant.

Denk daarom even na voordat u de uitdrukking “moslims zijn de nieuw Joden” bezigt. Het is een politieke leugen, zonder enige verbinding met de realiteit.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
4 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
CoolPete
CoolPete
7 jaren geleden

Goed artikel. De titel van dit artikel geeft weer, dat er nogal wat types zijn die hun hand niet omdraaien voor GESCHIED-VERVALSING….. hiertegen moeten wij ons blijven verzetten!

JooJootje
JooJootje
7 jaren geleden

Klopt voor een heel groot deel maar op een ander deel integratie maak je toch een fout Het overgrote van de Joden bleef zich toch als een parallellen samenleving gedragen er was ook toen een duidelijk wij zij gevoel in Europa meer in kennis en cultuur en religie dan nu barbarij maar toch en dat is ook het punt van hoe het afloopt met parallellen samenlevingen het gaat altijd fout we hebben nog steeds niets geleerd van het verleden we doen alles gewoon opnieuw er kan geen multiculturele samenleving bestaan nergens dat is de goden verzoeken of geef mij een voorbeeld van zo,n samenleving die succesvol is tot nu toe ellende overal in de wereld waar dat het geval is.

Uri
Hoofdredactie
7 jaren geleden

Moslims zijn de nieuwe Jodenhaters, althans in Europa. In hun landen van herkomst haat men joden al sinds de begindagen van de islam. De islamitische cultuur is doortrokken van jodenhaat – afgrijselijk antisemitisme schreeuwt je tegemoet uit radio’s, TV toestellen, moskeeën, pleinen en school- en kinderboeken. Het idee dat wij, met strenge hand, deze cultuur kunnen aanpassen aan die van ons is van ieder werkelijkheidsbesef gespeend. Europa’s autochtone Jodenhaters vindt men, buiten een paar verwaarloosbare neonazi’s, vooral binnen (ex)katholieke en progressieve kringen. Inderdaad, dezelfde kringen waar men vroeger de joodse vluchteling weigerde en nu de nieuwe antisemitische vluchteling met open armen ontvangt. De snel ontroerde (ex)katholiek en PvdA bestuurder Frans Timmermans heeft uit oogpunt van integratie en racisme-bestrijding twee nieuw Europese organisaties in het leven geroepen. De één gaat antisemitisme signaleren en bestrijden en de ander islamofobie. Met als logisch gevolg dat een ambtenaar uit de eerste organisatie die daden en uitspraken van moslims aanmerkt als antisemitisch door de tweede organisatie wordt berispt vanwege islamofobie. Heel geestig deze vondst van onze Europa commissaris Frans. Er staan ons nog heel wat anti-islamofobie therapieën te wachten. De redacties draaien overuren. Ondertussen haalt men wat oude neonazi’s van zolder om te laten zien dat het inmiddels oprecht en serieus is, die strijd tegen het antisemitisme. De gifbeker moet kennelijk helemaal leeg.

Ko de Ruiter
Ko de Ruiter
7 jaren geleden

Beste Daniel,
Ik ben het helemaal met je artikel eens, maar je vergeet een kleiinigheidje; Joden hadden honderden jaren de tijd om te intregeren en te assimileren, hoelang zijn de moslims hier? 30-40 jaar en nu wil ik geen honderden jaren wachten op hun intregatie, maar een wat hardere opstelling van de overheid in deze kwestie zou misschien helpen.

met vriendelijke groet,

JJ de Ruiter

4
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen