De Weekend Leestips: Van Moorden Waaraan U Meebetaalt tot Pluizige Konijntjes van Auschwitz

Lezenswaardige artikelen uit binnen- en buitenland

OpinieZ, De Weekend Leestips, Terreur, Israël, Rusland, Oekraïne

Welkom bij De Weekend Leestips van 9 en 10 april 2022 met een uitgebreide serie lezenswaardige achtergrondartikelen over moorden waaraan u meebetaalt; de terreuraanslagen in Israël; kan Intel de zieltogende chipindustrie in de EU redden?; de geboorte van Bretton Woods III; de Grote Russische Energiezwendel; Victoria Nuland torpedeert Israëlische gaspijplijn naar Europa; hypersonische kruisraketten; ontgroeningsrituelen in het Russische leger; Elon Musk en Twitter; de pluizige konijntjes van Auschwitz en meer…

Moorden waaraan u meebetaalt

“Geen enkele grote Palestijnse krant of nieuwssite zal een enkel artikel publiceren, een enkel opiniestuk, een enkele brief, een enkele opmerking die iets negatiefs zegt over het vermoorden van Israëlische burgers. Geen enkele UNRWA-leraar zal iets negatiefs zeggen over de aanval, terwijl de studenten snoep uitdelen. Geen enkele islamitische geestelijke zal zeggen dat dit niet is waar de islam over gaat, terwijl moskeeluidsprekers “Allah hu Akbar” blèren. Ik ben geen profeet. Ik weet dit omdat ik al vele jaren naar de Palestijnse reacties op dit soort aanslagen kijk en het is altijd hetzelfde.”

“Een andere voorspelling zal gegarandeerd uitkomen: alle schutters die worden gedood, zullen bijna universeel ‘martelaren’ worden genoemd. En nog een: de families van de terroristen zullen veel geld verdienen, met dank aan de ‘gematigde’ president Mahmoud Abbas met de levenslange salarissen die volledig worden ondersteund door bijna elke Palestijn.”

Bloedgeld dat afkomstig is uit de EU en Nederland. Nederlands belastinggeld verstuurd door onze VVD/D66/CDA/ChristenUnie-regering, met instemming van parlement, van VVD tot de Partij voor de Dieren.

 

Bericht van Eve Barlow voor Israëlhaters

“Terwijl we rouwen, blijft het Westen degenen populariseren die graag meer van ons dood zouden willen zien, die Tel Aviv graag met de grond gelijk gemaakt zouden willen zien. En vanavond wil ik me richten tot de anti-Israëlische menigte: de volgende keer dat je “Free Palestine” zegt, of een brief ondertekent met BDS, of een optreden in Israël annuleert, hoop ik dat je weet dat je aan de kant van het kwaad staat.”

 

Over slachtoffers terreuraanslag Tel Aviv

 

Kan Intel de zieltogende chipindustrie van Europa redden?

Intels voorgestelde investering van US $30 miljard in halfgeleiderproductiecapaciteit in heel Europa heeft het potentieel om de worstelende chipindustrie van het continent aanzienlijk te stimuleren. De Amerikaanse gigant staat klaar om een eerste $17 miljard te investeren in de bouw van een geavanceerde halfgeleiderfabriek (bekend als een fab) in Duitsland, samen met bijbehorende R&D-faciliteiten om nieuwe generaties chips te ontwikkelen in Frankrijk, Ierland en Polen. Zij zijn ook in onderhandeling met de Italiaanse regering om een productiefaciliteit in dat land te ontwikkelen. Als dergelijke voorstellen tot wasdom komen, kan de totale investering meer dan $80 miljard bedragen en meer dan 3.000 hightechbanen en nog veel meer creëren in de digitale toeleveringsketen.

De rol van nationale overheden en de Europese Commissie is belangrijk, aangezien de investering van Intel waarschijnlijk zal worden ondersteund door miljarden euro’s aan overheidssubsidies. Chipproductie staat hoog op de agenda van Europa, omdat veel hightechbedrijven moeite hebben om chips te kopen vanwege de Covid-19-pandemie die de wereldwijde leveringen heeft verstoord.

 

‘Wij zijn getuige van de geboorte van Bretton Woods III’

Het internationale monetaire systeem zal fundamenteel veranderen door westerse sancties tegen Rusland. Dat schrijft analist Zoltan Pozsar van Credit Suisse in twee recente analyses. Hij voorziet een monetair kantelpunt, waarin een transitie zal plaatsvinden van ongedekt geld naar op grondstoffen gebaseerd geld. In dit nieuwe tijdperk, dat hij omschrijft als Bretton Woods III, zullen tastbare bezittingen als goud en andere grondstoffen een belangrijke rol gaan spelen. Hij verwacht dat de positie van de Amerikaanse dollar daardoor zal verzwakken. De roebel en de yuan zullen juist belangrijker worden.

 

De Grote Russische Energie Zwendel

Hoe Rusland ons door omkoping, infiltratie en politieke beïnvloeding afhankelijk houdt van Russisch gas.

 

Victoria Nuland torpedeert Israëlische gaspijplijn naar Europa

Joe Biden en zijn team hebben onder het motto ‘houd Turkije te vriend en Israël onder de duim’ al van alles verzonnen om de levering van Israëlisch gas via de EASTMED-pijplijn aan Europa te dwarsbomen. Na de smoes dat de EU niet zit te wachten op gas maar op duurzame energie, komt onderminister Victoria Nuland ineens met de volstrekt onware boodschap dat het project onhaalbaar zou zijn.

 

Terrorisme, Oekraïne, Taiwan en de outsourcingoorlogen

De groene fantasie, waarin we vervuiling en lelijke fabrieken achter ons kunnen laten door zonnepanelen, elektrische auto’s en producten met groene labels te omarmen, is een leugen. Groene producten zijn niet schoner, ze worden gewoon op die manier op de markt gebracht. Achter de schermen zijn er nog steeds stripmijnen, smerige fabrieken en uitgebuite arbeiders omdat er nog meer vuil werk nodig is om iets er glanzend en schoon uit te laten zien.

Outsourcing betekent China, Rusland en de moslimwereld betalen om onze elites in een fantasiewereld te laten leven. Dat heeft de arbeidersklasse veel meer verwoest dan alle vervuiling in de wereld zou kunnen. En het heeft een reeks oorlogen ontketend, die nog maar net beginnen.

 

VS testten in het geheim hypersonische kruisraket

De eerste bekende vlucht van Lockheed Martin’s HAWC werd stilgehouden in een poging om verslechtering van de betrekkingen met Rusland te voorkomen. Dit artikel gaat gedetailleerd in op het nieuwe hypersonische wapen van de VS.

 

Full Metal Torture

Een huiveringwekkend verslag van de ontgroeningsrituelen in het Russische leger.

 

Wat betekent Elon Musks aandelenaankoop voor hem, Twitter en de gebruikers?

De rijkste man ter wereld, Elon Musk, is nu de grootste aandeelhouder van Twitter na het verwerven van een belang van 9,2% in het sociale mediaplatform voor iets minder dan 3 miljard dollar. De aankondiging dreef de aandelenkoers van Twitter met 27% omhoog. Wat betekent Elon Musks aandelenaankoop voor hem, Twitter en de gebruikers?

 

De pluizige konijntjes van Auschwitz

Heinrich Himmler hield toezicht op fokcentra voor Angorakonijnen in tientallen concentratiekampen. Terwijl mensen in de buurt werden opgesloten, gemarteld en vermoord, werden de gekoesterde dieren luxueus verzorgd.

Een verbijsterend verslag van Tanya Singer.

 

Het OpinieZ-team wenst u veel leesplezier en een ontspannen weekend!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
12 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Paulien
Paulien
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het moet toch mogelijk zijn om door gerenommeerde juristen de aanvoerlijnen bloot te leggen van het pay-for-slay salaris voor Palestijnse moordenaars? Het moet mogelijk zijn de verantwoordelijken hiervoor aan te klagen!

Youp
Youp
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Dank voor het overzicht.
Je vraagt je af waar zo’n Victoria Nuland zich mee bemoeit. Oh wacht, ze wil Amerikaans gas verkopen aan de EU dat eerst via tankers hierheen gesleept moet worden. Weinig duurzaam, peperduur en inefficiënt. Het wordt hoe langer hoe meer duidelijk dat politici een soort mafia zijn, maar dan met een academische graad en netjes gekleed, ofschoon ik eigenlijk niet weet hoe de mafia gekleed. gaat. De betrokken ministers zullen er wel niet armer van worden. Verder wantrouw ik alle berichtgeving over Rusland als die van alternatieve bronnen komt.

Youp
Youp
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Ik bedoel te zeggen als de informatie niet van alternatieve bronnen komt.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik vond het een sport om de kortst mogelijke reactie op ieder onderwerp te geven. —–Moorden waaraan u meebetaalt.
Is gras groen? Is water nat?
-Bericht van Eve Barlow voor Israëlhaters
Dit is geen conflict. Dit is haat, geboren uit een geloof in religie.
Mensen die geloven, zijn gemotiveerder dan “gewone” strijders.
-Over slachtoffers terreuraanslag Tel Aviv
Treurig en zinloos.
-Kan Intel de zieltogende chipindustrie van Europa redden?
Is Europa nog te redden?
-Wij zijn getuige van de geboorte van Bretton Woods III’
Een van de gereedschappen waarmee het westen, EU en VS, gesloopt kan worden
-De grote Russische Energie Zwendel.
Rusland bijt harder van zich af dan het westen gedacht heeft.
-Victoria Nuland torpedeert Israëlische gaspijplijn naar Europa.
Heeft ze daar argumenten voor? Anders moet ik constateren dat ze dingen geloofd.
-Terrorisme, Oekraïne, Taiwan en de outsourcingoorlogen.
De signalen dat het ergens ernstig mis gaat.
-VS testten in het geheim hypersonische kruisraket.
Zwakke poging van de VS dat ze nog meedoen.
-Full Metal Torture.
Hoe krijg je mensen zo gek om te doden?
-Wat betekent Elon Musks aandelenaankoop voor hem, Twitter en de gebruikers?
Trump terug op Twitter?

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De Joden lijden in stilte. De overlevende echtpaar die ik als kind heb gekend heeft nooit over hun lijden gesproken alleen heeft de man de getatoeëerde nummer op zijn arm laten zien. Maar samen met zijn vrouw bleven zij zwijgen. Bijzonder als je het vergelijk met het blèren van meestal bekende mensen die het zo zwaar hebben. En omdat de Joden een succesvol volk is wordt het volk van slachtoffer tot agressor bestempeld. En de nieuwe slachtoffer wordt geholpen terwijl het de agressor is die enige doel voor de ogen heeft, de vernietiging van Israël. Kennelijk ziet Nederland het zitten en laat zelfs eigen land volstromen door de islam ten koste van de (Joodse) bevolking. Het linkse Westen heeft haar keuze gemaakt. Gas uit Israël, vergeet het maar want niet rendabel als smoes. Dan maar liever de oorlog van Poetin steunen en het bevolking financieel dwingen om dwingen om minder gas te stoken met tegelijk de groene energie promotie als doel. Want de vaste agenda moet draaien ondanks een oorlog. Wat de burger aan Poetin betaald is een schijntje in vergelijking met de vijftig miljard voor de groene plannen. De middenklasse is altijd de klos.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

foutje: twee keer dwingen om achterelkaar. Hoewel….?

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

In het kader van de broeders hulp kwamen de Russische militairen tijdens mijn militaire dienst hun kamp opzetten naast onze barakken. Wij vonden onze dienst al vreselijk maar wat wij bij de Russen zagen was onmenselijk. Waar wij half bloot met -15 graden moesten 15 minuten exerceren moesten de Russen minstens een uur in de kou doordraven gevolgd door oefeningen. En barakken schoonmaken 24/7, stukje vrije tijd was niet bij. Zelfs hogere rangen moesten meedoen. En hoe broederlijk ook, met ons mochten zij geen contact hebben, een stiekeme bezoek werd gezien als inbraak op militaire geheimen en zo bestraft. En toen zij na twee maanden weg gingen groeide geen gras meer op het kampeerplek. Je zag niet eens de ratten die er voorheen rijkelijk aanwezig waren. Een vernietigende pluspunt. Waar een Rus zijn schoen heeft gezet groeit viertig jaar geen gras. Alle afval rechtstreeks de grond in, poep en dieselolie noem maar op. In Rusland is dat geen bijzonderheid waar men bezig is laat vernietigende sporen achter.

Youp
Youp
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

De Russen die ik ken zijn intelligente, sympathieke, vriendelijke mensen. Helemaal niets mis mee. Ik begin zo langzamerhand uw russofobie nogal moe te worden. |Niet in de laatste plaats omdat die lijkt te komen van onplezierige jeugdherinneringen uit 1953 of daaromtrent.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Tachtig procent van de sympathieke en vriendelijke Russen steunen de oorlog van Poetin. De intelligente minderheid misschien voor een deel niet. Intelligente, sympathieke en vriendelijke mensen kom je in elke land tegen. En zeker met vakanties wat niet de beste moment is om mensen te leren kennen. Ik heb onder de vriendelijke Russen mijn jeugd en militaire dienst doorgebracht en heel wat van geleerd hoe anders vriendelijke mensen ook anders kunnen zijn. En toch zijn er zoveel oorlogen waar die aardige en sympathieke mensen weer met elkaar vechten. Daar word ik weer moe van. Oorlogsfobie zeker.
Misschien moet uw mijn ‘russofobie’ wat nuanceren.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Ni28
karton
karton
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ni28.
Helemaal met u eens.
Het spreekwoord : “De goeden moeten het onder de kwaden vergelden” is hier zeker van toepassing.
Dat er goede Russen bestaan ken ik volmondig beamen, je komt ze alleen bitter weinig tegen. Maar ze bestáán wel, maar ze kunnen binnen no-time plots totaal veranderen in wrede, on-nadenkende wezens die volledige onzin uitkramen.
Ik ken ze privé ; aardige mensen maar je moet ze in de gaten blijven houden !

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  karton

Volkomen met u eens. Naast de bekende Slavische gastvrijheid ook erg dominant. Je bent zo gast in eigen huis.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  karton

In schril contrast tot de grote Slavische gastvrijheid wordt deze aangevuld door de Russische dominantie.

12
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x