PvdA presenteert masterplan integratie

Op donderdagavond was bij Dit is de Dag te horen hoe Ahmed Marcouch uitlegde wat het nieuwe plan van de PvdA is om de integratie van vluchtelingen te bevorderen. Nu komt alles goed.

‘Wat we moeten voorkomen is dezelfde fout als met mijn vaders generatie’, vertelde een gepassioneerde Marcouch aan de telefoon. ‘Je moet duidelijk zijn over de asielprocedure of iemand mag blijven, maar taalles in de eerste opvang betekent ook iets voor de sociale stabiliteit. Het wordt ingewikkeld voor zowel de omgeving van een opvangcentrum als voor de vluchteling zelf als ze de taal en mores van Nederland niet leren.’

Mooie praatjes. Maar die vullen geen gaatjes. Want waar moeten al die leraren NT2 (Nederlands als tweede taal) vandaan komen, die de tienduizenden vluchtelingen in Nederland les gaan geven? Of moeten vrijwilligers dat doen? Even wakker worden: wie denkt dat taallessen zomaar door iedereen gegeven kunnen worden, heeft zich nog nooit in de materie verdiept. Als je het niet wil laten verworden tot bezigheidstherapie, maar echt als instrument voor integratie wil inzetten, zul je er professionals bij in moeten schakelen. En die zijn er niet voldoende. Holle woorden dus.

zodat de ‘hoogopgeleide Syriërs’ weten dat wij hier homo’s niet van een hoog flatgebouw afdonderen

Om de mensen van onze Nederlandse normen, waarden, rechten en vrijheden te doordringen, stelt Marcouch diverse excursies binnen de Nederlandse samenleving voor. Bijvoorbeeld een bezoekje aan het COC, zodat de ‘hoogopgeleide Syriërs’ weten dat wij hier homo’s niet van een hoge flat afdonderen en dat in de wet is vastgelegd dat je ze zelfs niet –niet eens af en toe een beetje- in elkaar mag slaan.

Marcouch stelt ook een dagje Verzetsmuseum voor. Zodat iedere vluchteling uit het Midden Oosten, die al van jongs af aan is geïmpregneerd met Jodenhaat, ervan doordrongen raakt dat al die antisemitische propaganda je reinste flauwekul is. En dat Joden juist hartstikke lief en aardig zijn.

Ook voor allerlei achterlijke ideeën van vluchtelingen over vrouwen heeft Marcouch een welhaast briljant te noemen ingeving gehad. Het moet een verlichte vlaag van verstandsverbijstering zijn geweest. Hoe kom je er anders op? Want wat is het plan? Opdat de gevluchte medemens voor eens en voor altijd bij onze Nederlandse, geëmancipeerde zinnen komt, brengt hij een bezoek aan het maandblad Opzij!

Geniaal.
Want natuurlijk snapt elke man en elke vrouw na een rondleiding op de redactie van het ooit zo feministische maandblad, dat er in Nederland geen wettelijk onderscheid wordt gemaakt tussen de seksen. Dat vrouwen hier mogen zeggen en doen wat ze willen, zonder daar toestemming van een man voor te vragen. Dat vrouwen zich geen geweld van mannen hoeven laten welgevallen. Dat vrouwen zonder hoofddoekje, met blote armen en benen, korte rokken en strakke broeken geen hoeren zijn waar je je gratis mee kunt amuseren.

Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald

Jammer. Zo jammer, dat er nou niemand eerder op dat idee is gekomen. Het had ons zoveel ellende bespaard. Maar het is nog niet te laat. Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald. Alles wat fout is gegaan in het verleden, kan nu hersteld gaan worden.

Ik verwacht dus binnenkort gratis buspendeldiensten tussen Kanaleneiland, de Schilderswijk en andere prachtwijken in ons mooie Nederland en het COC, het Verzetsmuseum en de redactie van Opzij. Met de in het Arabisch vertaalde Nederlandse grondwet (ook al uit de koker van een PvdA-politicus!), de taalcursussen en deze excursies zullen al onze integratieproblemen kunnen worden opgelost binnen… nou, hooguit een jaartje?

Over de auteur

Maja Mischke
3e generatie, 1 paspoort en nog niet geïntegreerd/ slechte huisvrouw, goede moeder/ leraar en coach in het onderwijs, vmbo/ A'dam/ schrijft/ twittert @MajaMischke

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
3 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
windwens
windwens
7 jaren geleden

De PvdA voer het Obama beleid met verve uit dus waarom zou iemand daar in godsnaam nog op stemmen

http://www.depatriotten.weebly.com

Uri
Hoofdredactie
7 jaren geleden

Nadat Ahmed Marcouch had toegezegd om deel te nemen aan een TV programma over 65 jaar Israël, greep de huidige PvdA tweede kamer fractie resoluut in. Israël staat op een verboden lijst in PvdA kringen en dus werd Ahmed Marcouch, bijgenaamd “Sheriff van Slotervaart”, verboden af te reizen naar het land der barbaren. Uiteraard stemde Ahmed Marcouch in – zonder morren. Dit verhaal werd voor het eerst verteld door Hans Knoop in het NIW:
http://www.niw.nl/6516marcouch-liet-het-afweten453/
Het moge duidelijk zijn: een fatsoenlijk mens stemt niet langer op PvdA.

Feniks
Feniks
7 jaren geleden

Ahum…en dat is een voorstel van Marcoush, (de man met de dubbele agenda), die zelf nog niet echt is geintegreerd en vindt dat het niet geven van een hand aan een vrouw en meer van dat soort discriminerende zaken toch moet kunnen! Belachelijk!!!

3
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x