Moslim privilege

Moslim privilege is alles interpreteren vanuit het veronderstelde slachtofferschap van moslims. Vanuit een grotere bewustwording van moslims en tevens een gevoel van onaantastbaarheid is moslim privilege inmiddels ook het bijzondere recht geworden om àlles te kunnen zeggen. Organisaties en overheden die tegenwicht zouden moeten bieden, zijn uit angst om van racisme te worden beschuldigd, verlamd geraakt. Terwijl ieder verstandig mens weet dat moslims, Turken, Marokkanen, etcetera geen ras zíjn.

Een voorbeeld van deze onaantastbaarheid was het optreden van Youness Ouaali bij Jeroen Pauw. Dit heerschap riep op om Israëli’s die Nederland bezochten in elkaar te slaan. Normaal gesproken zou zo’n potentiële crimineel door de politie worden opgepakt, maar door het moslim privilege kreeg hij alle kans zijn haat verder te spuien op de nationale televisie.

Hoe anders is dat wanneer moslims Joden willen slopen/steken/doden

Het bovenstaande is een voorbeeld, maar er zijn er meer. Wanneer goedwillende Nederlandse burgers zich zorgen maken over een AZC in hun buurt en dat uiten op Facebook is er een gerede kans, dat de politie een bezoek brengt met als doel te intimideren en de vrijheid van meningsuiting te beperken. Hoe anders is dat wanneer moslims Joden willen slopen/steken/doden. Dan geeft de politie niet thuis.

Ander voorbeeld: de rapper Appa mag en kan met een gerust hart op een volgestroomde Dam “Fuck de Talmoed” roepen en geen haan die er naar kraait. Vervolgens komen VVD Amsterdam en D66 Amsterdam met voorstellen om islamofobie strafbaar te maken. “Fuck de Talmoed” is dus geen probleem, maar “Fuck de Koran” wordt dan vervolgens strafbaar. Curieus.

white privilege is helemaal de bom binnen ‘progressieve intellectuele’ kringen

En zo zijn er nog vele voorbeelden aan te halen, waarbij moslims door hun moslim privilege dingen kunnen zeggen en doen, waar Nederlanders minimaal voor aan de schandpaal zouden worden genageld.

Het moslim privilege is dan ook een dubbelsnijdend zwaard. Aan de ene kant het slachtofferschap opzoeken en aan de andere kant juist die dingen zeggen, die je weer tot slachtoffer maken. Het moslim privilege maakt dat moslims de term “moslims” als frame neerzetten. Terwijl diezelfde moslims hard roepen dat het niets met de islam te maken heeft, wanneer er weer eens een weerzinwekkende daad in naam van de islam is begaan.

Zelfreflectie is de gemiddelde moslim vreemd door de schaamtecultuur waarin hij of zij is grootgebracht. Wijzen naar een ander is daarmee tot kunst verheven en is naadloos in het moslim privilege geïntegreerd.

Het white privilege is helemaal de bom binnen de ‘progressieve intellectuele’ kringen, terwijl het in de schaduw staat van de olifant in de kamer waar niemand het over durft te hebben.

Over de auteur

Frank Berkemeier
Ik ben een anarchoconservatief. Schrijf op IsraNed en OpinieZ. Volg mij op Twitter via @Berkemef

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
4 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
jufbouchramailcom
7 jaren geleden

De houding die je omschrijft hoort bij de strategie van sommige moslims (ophitsers) zoals Youness. Moslims zijn slachtoffer en dat moet steeds worden benadrukt. Immers de islam staat ons dan toe om je te verdedigen. Youness zelf heeft een facebookpagina vol halve waarheden en leugens. Hij maakt daar een z.g. opinie. Hij gebruikt daarbij ook foto’s die geshopped zijn of soms helemaal niet afkomstig van Palestina. Verder heeft hij (bewust) geen kennis van de geschiedenis.

Guardiacivil
Guardiacivil
7 jaren geleden

Dat komt omdat vorige kabinetten de twee wetten op discriminate en rascisme hebben aanvaard en dat nekt dus iedereen die er iets over zegt.

jungleelephant
jungleelephant
7 jaren geleden

Als je als blanke wordt geacht je minder te voelen,waarom is onze regering dan zo verdomde arrogant?

trackback

[…] Lees verder>>> […]

4
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x