Ik eis Nederland, mijn vaderland, terug!

Nederland is niet meer. Al lang niet meer. Het is verdwenen, voor eeuwig weg.

Ik heb het over het Nederland uit mijn jonge jaren. Het Nederland waarin het volkomen normaal was om een touwtje uit de brievenbus te laten hangen, zodat bezoekers zelf de deur konden openen. Het Nederland waar auto’s onafgesloten langs de weg stonden omdat de kans op diefstal verwaarloosbaar was. Het Nederland waar de moraal – ingegeven door onze liberale samenleving – een stuk losser en vrijer was dan heden ten dage.

Dat Nederland zijn we al enkele decennia kwijt en zal nooit meer terugkomen.

Nederland is de laatste 40 jaar onherkenbaar veranderd. Veranderingen die sluipenderwijs werden doorgevoerd zonder de bevolking daarover te consulteren of tenminste te informeren over de consequenties van die veranderingen. Het speelde zich namelijk ook af in een tijd waarin het politiek-correct denken wellicht nog verstikkender was dan momenteel. Want ondanks onze op liberale leest geschoeide samenleving werd de invloed van die andere grote stroming – ik doel op het socialisme – op onze maatschappij groter en groter.

Socialisme vecht tegen de realiteit

Migranten met denkbeelden die ons Vrije Westen vijandig benaderden bestonden niet. Natuurlijk waren ze er wel, maar de problemen werden weggewuifd. Het ging maar om enkelen; zij zouden maar even blijven; diegenen die bleven zouden eenvoudig integreren, zolang we dat maar op z’n beloop zouden laten… We moesten hen vooral niet aansporen om in onze wereld te passen. Dat te eisen van gastarbeiders was welhaast fascistoïde.

De invloed van het socialisme was zodanig groot, dat ook andere partijen zich die gedachten eigen maakten. Het vermaledijde socialisme. Ik las hierover laatst een prachtige duiding. Deze ging ongeveer als volgt:

“Het socialisme zegt te strijden tegen het kapitalisme. Niets is minder waar. Het socialisme vecht tegen de realiteit.”

Ik weet niet wie de schrijver is. Het is in ieder geval een rake uitleg over een politiek fenomeen. En o zo waar. Deze politieke stroming drijft op wegkijken, ontkennen en maakbaarheidsdenken.

dankzij door links gefaciliteerde vrijheidshatende religieuze stromingen hebben we moeten inboeten op onze vrijheid

Nu, jaren later, maken we die fout niet opnieuw. Zijn we strenger richting immigranten, dulden we geen invloed van ideologieën die de menselijke vrijheid ontkennen. Laten we ons niet ringeloren door het linkse wensdenken. Toch?

Dit geldt ten dele. Inderdaad, in woord zijn we strenger tegen immigranten, zoals staatssecretaris Dijkhoff wil. Hij probeert het. Nu moet nog blijken dat woorden ook in daden worden omgezet. Nu dulden we ook minder invloed van de islam. In ieder geval, in theorie. In de praktijk zien we er nog weinig van terug.

Nederland is veranderd. We zijn welvarender en gezonder dan ooit. Maar, dankzij door links gefaciliteerde vrijheidshatende religieuze stromingen hebben we ook moeten inboeten op onze vrijheid. We kunnen niet alles meer zeggen en schrijven; we kunnen niet altijd meer zijn wie we zijn. Dit hebben we aan onszelf te danken, we hebben het gewoon laten gebeuren. We zagen het aankomen en besloten er niets tegen te doen.

We kunnen het Nederland van vroeger niet meer terugkrijgen. We kunnen Nederland en onze vrijheid wel opeisen. Dus zeg wat je wil. Wees wie je bent. Laat je niet ketenen door het politiek-correcte denken. Stap gerust eens op lange tenen en lach erom. Laat zien waar Nederlander zijn voor staat. Doe het nu. Want morgen is het te laat.

Over de auteur

Peter van Dijken
Man met een missie en een mening. Conservatief, liberaal. Voor alles een ras-optimist. Publiceerde eerder op Liberale Media en DDS. Ziet een mooie toekomst voor Europa zonder EU en Euro. Is te volgen op Twitter via @PetervanDijken

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
16 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Frank
Frank
7 jaren geleden

Wat een enorme onzin. Het mooie Nederland uit je herinnering werd juist gemaakt door de afkeer van het kapitalisme, het materialisme. Het Nederland van nu lijkt nderdaad niet meer op het nederland van toen. Het Nederland van nu neigt naar het fascisme, het onbeschaamd navelstaren en het roemen van alles dat Nederland nooit tot Nederland gemaakt heeft. Ik schaam me als ik zie hoe gesloten, hoe ronduit wereldvreemd en trots op de eigen identiteitloosheid het Nederland van 2015 is. Waarom vluchtelingen naar ons land willen komen is mij een raadsel, of het moet zijn omdat het gat dat gevallen is na het afscheid van de idealen uit onze nationale jeugd schreeuwt om opgevuld te worden. Het wordt mij hoe langer hoe duidelijker dat de Nederlanders als samenleving daar op dit moment zelf niet toe in staat zijn. Van het denken in termen van gezamenlijkheid en gemeenschappelijk belang in de tweede helft van de twintigste eeuw, het sociaal bewogen maatschappelijk besef, is de maatschappij afgezonken tot een zielig narcistisch afgietsel van wat we hadden kunnen zijn. Ik schaam me soms diep Nederlander te zijn in een tijd waarin de wereld ons links en rechts inhaalt, terwijl wij treuren om de potentie die we als land hadden maar in de nieuwe eeuw, wentelend in de welvaart, kwijt geraakt zijn. De ogen dicht, de oren overweldigd door het geraas van propaganda uitslaande demagogen, marcheren wij als gezond en onbevlekt volk naar een sterke toekomst als natie zonder vreemde invloeden. Waar doet me dat toch aan denken?

Canteclaer van Barneveldt
Canteclaer van Barneveldt
7 jaren geleden

Bijna helemaal eens met dit schrijven. Echter, dat we welvarender dan ooit zijn is grote onzin. 400.000 kinderen leven in armoede en massa’s mensen met grabbelbaantjes, hoge werkloosheid en veel…heel veel onzekerheid.
Neem nu eens het beroep van postbode. Vroeger was dat gewoon een volwaardige baan en had je een normaal pensioen. Tegenwoordig is het verworden tot een bijbaantje van niets.
Wat betreft het Nederland van vroeger dat bestaat inderdaad allang niet meer. Alleen dienen we drommels goed te beseffen dat we dit aan onszelf EN ALLEEN AAN ONSZELF te danken hebben. Decennia lang (en dus niet zomaar een paar jaar) hebben we gretig ons land weggegeven aan allerlei tuig uit moslimlanden en Oost Europese landen. We hebben de rode loper voor hen uitgerold. We stonden letterlijk te juichen langs de kant. En nu doen we het weer! In de tussentijd nemen Nederlanders elkaar voortdurend de maat en maken we mekaar op de meest meedogenloze manier kapot. We verachten en haten elkander en onszelf. We hebben het Nederland van vroeger als een stuk vuil weggegeven. Dus blijkbaar was het ook niet de moeite waard.

Wout
Wout
7 jaren geleden

Heimwee naar vroeger is van alle tijden. Het Dorp van Wim Sonneveld is vast een favoriete plaat van Niemöller. Zijn analyse is verder zo gammel als een fiets uit de jaren ’50. Geen letter over de verantwoordelijkheid van het CDA, VVD en D66 in deze. En geen woord over de eigen verantwoordelijkheid van burgers. Het ligt allemaal aan de politiek. Wat een grenzeloze overschatting van de macht van politici. Verder zijn er nog steeds dorpen, als ook wijken en straten in (grote) steden waar mensen prettig met elkaar samenleven. Ik ken bijvoorbeeld zo’n wijk in Amsterdam Noord. Niemöller maakt een karikaturale schets van de Nederlandse maatschappij. Ik zou niet graag zo’n gefrustreerde, zure buurman hebben.

Asher
Hoofdredactie
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Wout

Peter van Dijken is de auteur, niet Niemöller.

robbi
robbi
7 jaren geleden

Wij hebben er zelf voor gezorgd dat achteraf gezien mensen met een beperkt IQ het voor het zeggen kreeg maakt dus niet uit welke stroming dit was

Arnoud Veilbrief
Arnoud Veilbrief
7 jaren geleden

Naar wel Nederland verlang je terug, Peter? Naar het ‘alles moet kunnen’ Nederland? Of naar het Nederland waar criminaliteit (de sleutel in de brievenbus) nog zeldzaam was? De periode waarin volgens jou (en ik geef je gelijk) zoveel misging is namelijk precies de meest vrijzinnige periode en de periode waarin de criminaliteit exponentieel steeg. Kortom: de jaren 50 of de jaren 70. Welke wordt het?

friese canadees
friese canadees
7 jaren geleden

“Dit hebben we aan onszelf te danken, we hebben het gewoon laten gebeuren. We zagen het aankomen en besloten er niets tegen te doen” .= Freedom is not free, Mr van Dijken : think 1939, l’Histoire se repe^te?

Jan
Jan
7 jaren geleden

Heimwee naar 50 jaar geleden, tja dat is van alle tijden.

Tuin
Tuin
7 jaren geleden

Eat een onzin om alles aan het socialisme te wijten. Rode draad 50 jaar NL regeringen is het CDA en haar voorgangers. Voornamelijk een rechts beleid.
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Nederlandse_kabinetten_sinds_de_Tweede_Wereldoorlog Als de christenen hadden gedaan wat de bijbel voorschrijft was socialisme nooit nodig geweest.

Paul Lamote
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Tuin

De extreme nivellering in Nederland is wel degelijk door het socialisme veroorzaakt.

Peter Schilte
Peter Schilte
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Paul Lamote

Nivellering? Het aantal miljonairs neemt elk jaar fors toe: nu al 173.000! En zelfs in de politiek begint men door te krijgen dat het verschil tussen arm en rijk alsmaar groter wordt. Dus hoezo: extreme nivellering? Doe eerst eens wat huiswerk voor je onzin uitkraamt!

Erik
Erik
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Paul Lamote

Volgens het CBS zijn de inkomensverschillen klein en stabiel. Dus waar haal jij je wijsheid vandaan Peter Schilte? http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/inkomen-bestedingen/publicaties/artikelen/archief/2014/2014-036-pb.htm

Marlies
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Tuin

Alleen het socialisme is verantwoordelijk? Inderdaad, kort door de bocht. ALLE politieke partijen zijn debet aan deze criminele transitie. Het is de Bilderberg/NWO opdracht. En men bleef stemmen op de gevestigde partijen, met inderdaad de gristelijken up front. En nu???

Van doorn uit 1962
Van doorn uit 1962
7 jaren geleden

Ik kan het niet beter omschrijven. Complimenten

Peter Schilte
Peter Schilte
7 jaren geleden

Wat een dom stuk zeg! Het socialisme de schuld geven, terwijl juist het socialisme nooit aan de macht is geweest! Want dat waren de zogenaamde conventionele partijen, zoals VVD en CDA, en in mindere mate het PvdA, niet eens een socialistische partij.
Wat de onzin in het artikel over de invloed van de islam betreft: die is er nooit geweest en is er ook nu niet. Momenteel komt zelfs het meeste geweld en negatieve invloed van uiterst rechts! Ja, van PVV-aanhangers en NVU!
Trouwens, hoeveel invloed denkt de schrijver eigenlijk dat nog geen 5% van de bevolking eigenlijk heeft? Want zoveel , of zo weinig zegt tot de islam te behoren. Volstrekte nonsens dus.
En de oproep om te zeggen wat je wilt en te zijn wie je bent? Dan loop je tegenwoordig wel kans op een steen door je raam, of je auto in de fik. Of erger. En dat ligt NIET aan het socialisme, of aan de vermeende invloed van de islam. Dat zijn daden van wat zich èchte Nederlanders noemt.
Kortom, een vreselijk dom stuk dat geen enkele zin voor realiteit van de schrijver laat zien.

janus
janus
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter Schilte

onzin wat jij verkondigt,meestal is Afa degeen die problemen veroorzaakt

16
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x