Advertenties

Palestijnse terreurfan spreekt op Kristallnachtherdenking

SONY DSC

Op 8 november wordt in Amsterdam de Kristallnacht – het begin van de systematische Jodenvervolging door de nazi’s – herdacht op twee bijeenkomsten. De eerste wordt georganiseerd door de Joodse gemeenschap in de Portugese synagoge. Een tweede bijeenkomst wordt georganiseerd door radicaal-linkse activisten, verenigd in het Platform Stop Racisme en Uitsluiting.

Dit Platform heeft er voor gezorgd dat zijn Kristallnachtherdenking – die sinds 2011 plaatsvindt- steeds meer een anti-Israël-karakter heeft gekregen. Als één van de sprekers op 8 november heeft het Platform het Israëlisch-Arabische parlementslid Hanin Zoabi uitgenodigd.

Hanin Zoabi is één van 11 Arabische leden van de Knesset. Ze laat in de Israëlische media regelmatig haar sympathie voor Hamas blijken en is bekend om haar felle anti-Israëlische retoriek. Zoabi heeft in mei 2010 deelgenomen aan de geruchtmakende Mavi Marmara Flotilla , die op weg naar Gaza door ingrijpen van Israëlische commando’s is tegengehouden. Vorig jaar publiceerde ze een artikel op de officiële website van Hamas waarin ze opriep tot een islamistische opstand tegen Israël.

Een openlijke voorstander van Palestijns geweld tegen Joden

Zoabi werd in 2014 voor een periode van een half jaar geschorst als lid van de Knesset wegens opruiing en haatzaaierij. Vorige week kondigde premier Netanyahu aan dat hij de openbare aanklager heeft verzocht een strafrechtelijk onderzoek in te stellen tegen Zoabi vanwege haar oproep tot geweld en intifada tegen Israël.

Een kleine bloemlezing uit de uitspraken van Hanin Zoabi:

Israël heeft geen recht op een normaal leven. Israël heeft geen recht in veiligheid te leven zolang het bezetter is.

Ik kan het kidnappen van Joodse jongens geen terreur noemen. Het incident is een gevolg van Israëlische oorlogsmisdaden. Kidnappers zijn geen terroristen. Zij moeten dit middel gebruiken totdat Israël wakker wordt. Als de jongens worden gedood, is dat Israël’s schuld.

Palestijnen moeten tot intifada overgaan en Israël aanvallen, in plaats van te onderhandelen.

De IDF (Israëlische leger) is erger dan ISIS. Die doden één persoon tegelijkertijd met een mes, terwijl de IDF dozijnen Palestijnen tegelijkertijd doodt met een druk op de knop. De IDF is niet minder terroristisch dan degenen die onthoofden.

ISIS is een gewelddadige en wrede organisatie, maar in tegenstelling tot de IDF hebben ze nooit misdaden tegen de menselijkheid gepleegd.

Ik heb geen probleem met Iran en ik steun alle groepen die de onderdrukking van Palestijnen door Israël bestrijden.

Een openlijke voorstander van Palestijns geweld tegen Joden wordt door “anti-racisten” en Israëlhaters naar Amsterdam gehaald om te spreken ter herinnering aan de Jodenvervolging door de nazi’s. Het herdenken van het begin van de moord op zes miljoen Joden krijgt gestalte in een speech van iemand die van het goedpraten van terreur tegen Joden haar beroep heeft gemaakt.

Dit gaat veel verder verder dan alleen maar slechte smaak. Het uitnodigen van Hanin Zoabi weerspiegelt de door en door verziekte politieke agenda van het radicaal-linkse organisatiecomité. Daarvoor wordt zelfs de Kristallnachtherdenking misbruikt. En dat kan allemaal gewoon in Nederland. Zelfs in het Amsterdam dat ooit door zijn joodse inwoners liefkozend tot Mokum – (onze) stad – werd omgedoopt.

Over de auteur

Asher
Asher
* Hoofd- en eindredacteur OpinieZ.com * Historicus * Nederland, recht, orde, kracht, secularisme, democratie en vrijheid * volg @OpinieZMagazine *
Advertenties

16

Meld je aan om te reageren.
avatar
1800
14 Draadjes
2 Antwoorden
0 Volgers
 
Meest bediscussieerde reactie
Meest actieve draadje
10 Auteur(s)
C. Van RietschotenOphef over Hamassympathisant bij Kristallnachtherdenking – De Dagelijkse StandaardVerontwaardiging over terreursympathisant bij Kristallnachtherdenking – De Dagelijkse StandaardAmsterdamer Linksaktivisten missbrauchen das Gedenken an die Reichspogromnacht — Opposition 24maor Recente reacties van de auteur(s)
  Abonneren op reactie(s)  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
C. Van Rietschoten
C. Van Rietschoten

Als haat de oplossing moet zijn is de oplossing ver te zoeken, zelfs wereldwijd.

trackback

[…] dit jaar is er weer controverse over een spreekster bij de alternatieve Kristallnachtherdenking. De organisators hebben namelijk […]

trackback

[…] dit jaar is er weer controverse over een spreekster bij de alternatieve Kristallnachtherdenking. De organisators hebben namelijk […]

trackback

[…] von Asher Ben-Avraham / Nederland […]

maor

Hanin Zoabi is betraying the country supports it, or keeping it and the people of her death, she would at every opportunity in Israel, she is lying through his teeth, a female worker is a terrorist organization Hamas

maor

Hamas is a terrorist

ludotausch

Gattverredamme, nog te goor om op te dweilen.

trackback

[…] Palestinian terror fan speaks on Kristallnacht Commemoration […]

Gerrie
Gerrie

Schande !
Zij hadden beter haar neef Mohammed Zoabi uit kunnen nodigen!

Bill in Canada
Bill in Canada

I cannot comprehend this.. is it satire? If this is supposed to be comedy, it is not funny… it’s offensive.

Asher Ben-Avraham

This is bloody serious. Reality in the Netherlands.

dontessers

De organisatie op de vingers tikken dat zulke personen niet welkom zijn. Bij paspoortcontrole zulke personen gewoon toegang tot Nederland weigeren. De Nederlandse Burgers willlen dat Nederland zich niet meer zo tolerant opstelt naar het Buitenland.

Uri
Uri

Het comité van aanbeveling:

Anja Meulenbelt – schrijfster
Hedy d’Ancona – politica
Halleh Ghorashi – Bijzonder Hoogleraar Management van Diversiteit en Integratie aan de VU
Jan van der Kolk – Raad van Kerken
Kirsten van den Hul – columniste en change agent
Klaas de Jonge – antropoloog, Zuid Afrika kenner
Maarten Jan Hijmans – journalist
Markha Valenta – wetenschappelijk onderzoeker religie en democratie
Mohamed Rabbae – politicus
Prof. Theo van Boven – emeritus hoogleraar internationaal recht
Thomas von der Dunk – cultuurhistoricus en publicist
Vincent Bijlo – cabaretier

Asher Ben-Avraham

Nough said…

De Molay

Er kan haar zomaar iets gebeuren hier in Nederland.
*Dit moeten wij niet willen*

Rob
Rob

Je vraagt je af om welke reden die linkse idioten de kristalnacht eigenlijk willen herdenken … Stelletje tuig.