Pauw

Met stomheid geslagen heb ik gisteren naar de uitzending van Jeroen Pauw zitten kijken. Denkende dat je alles al hebt gezien en het niet erger kan worden, blijkt de realiteit je voorstellingsvermogen toch nog te kunnen overtreffen.

Nieuwsgierig naar de verslaggeving van het overleg dat Ahmed Aboutaleb met de buurtbewoners van de Rotterdamse Beverwaard had gehad, bleef ik per ongeluk hangen bij de NOS van Marcel Gelauff. Alles rustig in de ‘tokkiewijk’ volgens de Nederlandse Pravda. Aan de hand van Twitter weet ik dat het tegenovergestelde de waarheid is.

Het kijkcijferkanon van de NPO Pauw deed mijn tenen krommen en haren te berge rijzen. In eerste instantie voorzag ik – in tegenstelling tot de gebruikelijke ‘weg met ons’-inhoud – een interessant programma. In de vooraankondiging was te lezen dat rabbijn Yanki Jacobs en Natascha van Weezel – gepresenteerd als journaliste – in discussie zouden gaan over de geplande noodopvang van asielzoekers in Amstelveen.

Amstelveen is het voorbeeld van een ondoordachte en eenzijdige planning van het COA, zoals we die al eerder bij het dorpje Oranje gezien hebben. Zonder enige belemmering van feitenkennis beslist het COA aan de hand van een lijst met leegstaande panden waar groepen Syrische(?) asielzoekers worden opgevangen. Een speld op de kaart en er zijn weer vierhonderd migranten uit een oneindige stroom hoogopgeleiden ondergebracht.

Denkende dat je alles al hebt gezien en het niet erger kan worden, blijkt de realiteit je voorstellingsvermogen toch nog te kunnen overtreffen.

De rabbijn die namens het CJO de gevoelens van de bewoners van de Joodse ‘tokkiewijk’ duidelijk wilde maken, werd geïnterrumpeerd door de anders altijd kritische Johan Derksen en Jan Slagter, zelf niet vies van een discutabele uitspraak over gaskamers. De reële bedreiging die al decennia als het zwaard van Damocles boven de wijk en haar bewoners hangt, wordt als onbetekenend aan de kant geschoven voor de opvang van migranten, die mogelijk in het Midden-Oosten oproepen tot vernietiging van Joden.

In de wijk rijden Koninklijke Marechaussee en politie af en aan, scholen zijn omgeven door manshoge hekwerken en beveiliging. Maar de angst en bezorgdheid die Joden hebben om hun potentiële buurtbewoners is ongefundeerd, aldus de goednieuwsshow van wegkijkend Nederland.

Terwijl rabbijn Jacobs gehaast het laatste slokje heilig wijwater neemt om plaats te maken voor de volgende gast, verschijnt de prachtlander Youness Ouaali in beeld. Inmiddels een bekende vertegenwoordiger van de gematigde islam van de hoger opgeleide nieuwe Nederlanders. Op Facebook blijkt meneer een opiniemaker te zijn, voorzien van scherpe tong en geïntegreerde meningen.

Ahmad maakt het inmiddels goed en wil u allemaal de groeten doen door middel van het opgeheven vingertje.

Met de oproep om “Is het misschien een goed idee om toeristen uit Israël (kinderen niet) vanaf vandaag in Nederland total loss te slaan?” wil hij volgens eigen zeggen aanzetten tot een dialoog. (zie fragment Pauw).

De eigenaar van een broodjeszaak in Bussum voelt zich verbonden met de Palestijnse zaak en maakt zich boos over de neergeschoten Ahmad Manasrha. Ouaali vergeet gemakshalve te vermelden dat dit 13- jarige kind werd neergeschoten nadat hij twee Joden met een mes had neergestoken, samen met zijn eveneens minderjarige neefje.

Na een speurtocht naar het ‘geschikte’ slachtoffer en de daaropvolgende steekpartij is de kleine Ahmad neergeschoten, gearresteerd en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ahmad maakt het inmiddels goed en wil u allemaal de groeten doen doormiddel van het opgeheven vingertje (zie hier betekenis). Dit in tegenstelling van de door Ouaali beweerde moord op arme Amad.

Dit alles terwijl ik dacht, dat ik alles al gezien had en het niet erger kon worden. What‘s next? Ik durf het me niet meer voor te stellen…

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
3 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
likoednederland
likoednederland
7 jaren geleden

De oorzaak van het geweld is de hersenspoeling van Palestijnse kinderen tot terroristen en Jodenhaters. Die leren al heel jong dat wie dood gaat als terrorist daardoor de islamitische hemel in mag. Dat leren zij op de Palestijnse scholen, moskeeen en van de televisie, kijk zelf maar:
“Wat wil jij worden als je groot bent? Ingenieur, dan kan ik Joden opblazen.”
http://likud.nl/2015/10/wat-wil-jij-worden-als-je-groot-bent-ingenieur-dan-kan-ik-joden-opblazen/

LOB
7 jaren geleden

De pers zwijgt ook in Duitsland – de haat propaganda van de Palestijnen trekt de omroepen van de EU binnen …
http://opposition24.de/moslem-ruft-in-populaerer-tv-talkshow-zum-mord-an-juden-auf/231338#comment-51259

R.Kroonenberg
7 jaren geleden

Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
het zal wel weer niet kunnen…wel weer extremistisch zijn,
maar als mijn alarmbel rinkelt, doe ‘k geen water bij de wijn
het zal wel te argwanend wezen en niet meer van deze tijd
maar ik weet nog steeds m’n grenzen en die wil ik toch niet kwijt !
het zal beslist fascistisch wezen… en voor deze tijd notdone
maar als ik straks de pijp uitga, deed ik toch wat ok kon !
.
Jasterke
.

3
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen