OchtendHumeur: Tsipras flikt het alweer!

Palingen in een emmer snot kunnen nog wat leren van Griekse politici. Dacht de EU premier Tsipras in de hoek gedreven te hebben met een voor de poorten van de hel weggesleept akkoord, weet hij voor de 26e keer weg te glippen. Hij treedt af en mikt op nieuwe verkiezingen eind september.

Tsipras wil met een goede verkiezingsuitslag de saboterende linkervleugel van zijn partij Syriza buitenspel zetten. De concurrenten Nea Demokratia en Gouden Dageraad krijgen nu eerst de kans om een nieuwe regering te vormen. Die kunnen Tsipras’ bloed wel drinken. En elkaars bloed overigens ook. Dat wordt dus niks.

Ik voorspel dat de Griekse tragedie zich na de verkiezingen onverminderd gaat voortslepen. Tsipras of geen Tsipras. In oktober komt er gewoon een nieuw EU-steunpakket. En nieuwe Griekse ontwijk-, windowdress– en uitstelmanoeuvres.

Politiek is tenslotte door de Grieken uitgevonden.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
1 Reactie
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
tamso
tamso
7 jaren geleden

Niet de grieken worden geholpen met dat zogenaamde steunpakket,maar de banken en overheden die hun geld kwijt zijn.

1
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x