Voor Ahmed Aboutaleb zijn Joden en Israëliërs een pot nat

Hét programma voor het Reservaat is weer begonnen: Zomergasten. Metromannen en moeilijke hobbyvrouwtjes kijken orgastisch uit naar diepgaande gesprekken en diepe fronsen met gepaste, ingelaste stiltes, zodat het lijkt alsof het echt live is en niet ingestudeerd.

Voor mij hoeft het allemaal niet: die nep-intellectuelen die het Volk komen verlichten met hun hersenspinsels. Toch heb ik een gedeelte van de uitzending met Ahmed Aboutaleb meegekregen, want ik was benieuwd naar wat de beste man te vertellen had.

Wat de meeste kijkers opviel, als ik Twitter mag geloven, is de vraag van Aboutaleb hoe Geert Wilders minder Marokkanen wil realiseren, want ‘de samenleving heeft er recht op om de plannen van Wilders op tafel te krijgen’.

Niet alleen hieruit bleek Aboutaleb, naast Nederlander ook Marokkaan en moslim te zijn. Dat werd namelijk ook duidelijk door een opmerking die door velen niet is waargenomen. Aboutaleb maakte hem naar aanleiding van het Israëlisch-Palestijns conflict. Er blijkt zelfs uit dat Aboutaleb meer Marokkaan en moslim is dan Nederlander.

Ahmed had het namelijk over ‘Joden en Palestijnen’ en niet over ‘Israëliërs en Palestijnen’. Hiermee impliceert de PvdA-burgemeester dat bijvoorbeeld Israëlische Druzen, Bedoeïenen, Arabisch-christenen, Samaritanen, Armenen of Circassiërs geen conflict hebben met de Palestijnen. Een curieuze en aan antisemitisme grenzende, dubieuze opmerking van de Nederlands-Marokkaanse moslim Aboutaleb dus.

Het zegt veel over het islamitische denken. Tijdens de beruchte pro-Gaza demonstratie vorig jaar in de Schilderwijk werd door moslims geroepen: “Dood aan de Joden!”. De Arabisch sprekende politieagent die er speciaal was neergezet om haatzaaiende spreekkoren te registreren, was het niet opgevallen. Pas na verslaggeving door GeenStijl werd er aandacht aan besteed en was er enige ophef. Het is veelzeggend dat Aboutaleb en de Arabisch sprekende politieagent Joden synoniem maken aan Israël en dat niet los van elkaar kunnen zien.

Zij zijn overigens niet de enigen met die blinde vlek. In een BBC-kinderprogramma werd een andersommetje gedaan in dezen. Daar werd dood aan de Joden, gescandeerd door Palestijnen, vertaald als “dood aan de Israëliërs”. Bij navraag aan de documentairemaakster bleek dat zij bewust voor die vertaling had gekozen, omdat iedereen in Gaza en andere Arabischsprekende personen haar hadden verteld dat Joden en Israëliërs synoniem zijn.

Veel moslims, waaronder de burgemeester van Rotterdam, kunnen dus geen onderscheid maken tussen Joden en Israëliërs. Voor hen is het een pot nat. Dat is een angstwekkende gedachtegang en getuigt van indoctrinatie en een chronisch gebrek aan scholing.

Aboutaleb noemde het zondagavond voor de samenleving een recht om een verklaring van Wilders te krijgen inzake zijn uitspraak over minder Marokkanen. Ik eis bij deze het recht op van Aboutaleb een verklaring te vragen waarom hij geen verschil kan maken tussen Joden en Israëliërs.

Over de auteur

Frank Berkemeier
Ik ben een anarchoconservatief. Schrijf op IsraNed en OpinieZ. Volg mij op Twitter via @Berkemef

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
8 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
De Molay
7 jaren geleden

Van zo’n man zou je iets meer onderscheid verwachten.
Maar velen praten zo ‘voor het gemak’.
Perzen staan bij velen gelijk aan arabieren of arabieren bij moslims.

Wat mij vooral opvalt is dat hij, als bestuurder/burgemeester, niet heeft verstaan wat Wilders bedoelde met ‘minder, minder, minder’.
Dat zulke ‘hoge heren’ niet instaat zijn zo’n uitspraak te plaatsen in de realiteit/in perspectief maar betrekken op alle Marokkanen en zelfs op de ouders van hemzelf.

Voor mij is het goedkoop scoren over iets waarvan hijzelf wel weet dat het daar niet eens over gaat.
Ik ken de ouders van Aboutaleb niet. Misschien zit zijn vader wel in de drugshandel maar misschien zijn het voorbeeldige burgers.
Aboutaleb weet zelf wel het beste wat voor een ouders hij heeft.
Dan weet hij ook of dat ‘minder, minder, minder’ betrekking heeft op hen.
Zo’n vraag stellen geeft aan dat hij helemaal geen reet snapt (of wil snappen) waar Wilders het over heeft.

Geuz
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Molay

Gecompliceerd, want bij de misdaad rond de ringworm kinderen in Israël en de geschiedenis van de Joden in Marokko, kreeg ik de indruk dat de Sefardim in Marokko veiliger waren dan in Israël.

Mijn inschatting is, dat dit niets met Marokko te maken heeft, maar alles met fanatisch propaganda geloof van mensen in machtige posities. Dewelke hun positie verliezen, als ze weigeren politiek incorrecte, maar correct vernoemde, propaganda niet onderschrijven. Daarnaast is Rotterdam natuurlijk een Inquisitie stad, waar als pop een Moslim wordt neergezet om het werkelijke beleid een dekmantel te geven.

trackback

[…] Voor Ahmed Aboutaleb zijn Joden en Israëliërs een pot nat. […]

vanhetgoor
7 jaren geleden

Zelf vind ik het niet zo heel erg belangrijk als mensen abusievelijk ‘het joodse ras’, de Israëliërs of God’s Uitverkoren Volk door elkaar halen. Het ligt er aan wat je wil zeggen. In het geval van Aboutaleb is het ergerlijk, namelijk het is een tendens en de hele teneur van die urenlang durende uitzending was niet al te best. Er werd onder andere een filmfragment (’the Message’) getoond waarin de moslims (op de vlucht voor justitie in het moederland) komen in een Afrikaans land met een christelijke koning. Daar vragen ze asiel. Er wordt door een overheidsdienaar bezwaar gemaakt bij de koning van Ethiopië, en de moslims komen met hun gebruikelijke leugens, en de koning trapt er in.

Aboutaleb komt dan met een lulsmoes dat de moslims toen asiel kregen in een christelijk land, en dat zij nu de christenen uitroeien. Ik zie hier geen tegenstelling in! Eerst kwamen zij met leugens om zodoende onder valse voorwendselen asiel te krijgen in het christelijk Ethiopië, en vervolgens slachten zij later de christenen af, dat is een één-tweetje!

jan lubach
jan lubach
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  vanhetgoor

iedere israelieer in namelijk geen jood ,daar zit wel degelijk onderscheid in

Me
Me
7 jaren geleden

Is geen antisemitische opmerking maar eerder een geval van domheid.
Hoe vaak ik niet tegen kom dat mensen Israël en joden over 1 kam scheren is ontelbaar. Maar dat is toch hetzelfde reageren zij dan verontwaardigd.

Michael Jacobs
7 jaren geleden

De weigering om een onderscheid te maken tussen Kerk en Staat kenmerkt de Islam. Buiten de Koran om hebben Moslims geen gezamenlijke cultuur of geschiedenis, geen eigen thuisland, en dus ook geen identiteit op Aarde. De waarde(n)loze denkwijze van veldheer Mohammed is hun enige anker.

pvanlenth
7 jaren geleden

Beetje overdreven. Prima om op te merken dat A. dat opmerkte, maar om er meteen een antisemitisch etiket op te plakken gaat me wel erg ver. Dan moet er toch echt meer ‘bewijs’ zijn dan een enkele uitspraak.
Niemand vindt het leuk om te worden gepakt op een enkele uitspraak. En dat is wel wat hier nu gebeurt.

Overigens, Israël en joden in één zin noemen is niet voorbehouden aan antisemieten. Het wordt in joodse kring al minstens net zo vaak gedaan. En ergens is dat ook wel logisch, gezien de bestaansreden van Israël, namelijk als een thuis voor desnoods alle joden waar ook ter wereld.

8
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x