Paniek om PVV, Pegida en UKIP

Wat ik niet goed begrijp, is ‘de schok’ die politiek en media menen te benoemen als blijkt dat partijen als PVV, Pegida en UKIP weer meer aanhangers erbij hebben gekregen. Je hoeft de kranten er maar op na te slaan en de diverse nieuwsprogramma’s te volgen om het te zien aankomen.

Beloften die niet worden nagekomen worden weggewuifd, meningen en gevoelens worden opzij geschoven als dom of ‘extreem rechts’. Problemen van alle dag worden niet erkend of er wordt van weggekeken. Hoelang zal dat nog goed gaan? De gemiddelde Nederlander heeft een weinig hoge pet op van politici en overheden.

Je voelt het sudderen onder de oppervlakte als je met mensen een gesprek aangaat. Er is een groeiend wantrouwen ten opzichte van ‘de boven ons gestelden’, degenen waar je niet voor hebt gestemd, maar wel mee bent opgescheept. Het is een gevoelen dat breed leeft. Wie het nieuws via internet volgt, ontdekt al snel dat het in de gehele Westerse wereld borrelt en gist.

Vreemd genoeg denkt de gevestigde, zich zelfpijpende orde dat wantrouwen te kunnen wegpoetsen met voorgebakken formats op TV, met ingestoken reacties van ‘kritische kijkers’ die overal racisme in zien en mooie voorspellingen voor de toekomst en via slecht gepresenteerde ‘juichcijfers’ van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Wie niet in deze marketingstrategie trapt, wordt door de elite der eurofiele kosmopolieten buitengesloten. En hun waarschijnlijk goedbedoelende aanhang is het daar borstkloppend helemaal mee eens. Wie kritisch is, krijgt de tag ‘Orde der barbaren’ opgespeld. Want dat ben je, barbaar, als je aandacht vraagt voor het verdwijnen van historisch bevochten rechten en vrijheden in je eigen land.

Volgens de huidige bestuurlijke elite komt het grootste gevaar van de ‘onvoldoende opgeleide burger’, die niet begrijpt dat alles wordt gedaan voor haar of zijn genot. Die (bewuste) blindheid van de politieke orde gaat nog een probleem worden. Zie zo’n kop van de cover van Der Spiegel vorige week: ‘Vreemdelingenhaat vergiftigt Duitsland’.

Beschuldigend wordt met de vinger gewezen naar de ongeruste, hardwerkende belastingbetaler, die de wereld om zich heen ziet veranderen in een vreemd landschap vol religieus ingegeven haat en geweld. Naar de burger, die daarom zoekt naar alternatieven.

Ik moet dikwijls denken aan de tranen van mijn moeder. Ze had WOII meegemaakt, was getrouwd met een Joodse man en bouwde samen met hem een leven op in het naoorlogse, beschadigde Rotterdam. Ze was gewend met verschillende culturen samen te leven. Rotterdam, als havenstad, zat immers vol met mensen uit andere landen en in allerlei kleurtjes.

Ze vond dat prima. Maar de intrede van de sissende, onbeschofte, ‘hoer’ roepende nieuwe golf immigranten en het arrogante gedrag van de PvdA-bestuursmacht maakte dat ze van plan was om op Pim Fortuyn te gaan stemmen. Groot was haar ontzetting toen politici als Hans Kombrink, Paul Rosenmöller en Thom de Graaf samen met TV-coryfeeën als Marcel van Dam haar via de media ervan beschuldigden nazi-sympatisant te zijn. ‘De bruinhemden marcheerden op naar de Coolsingel’, deed haar in tranen uitbarsten. Ze leeft niet meer, maar ik weet zeker dat ze zich vandaag telkens opnieuw zo beledigd zou voelen.

Over de auteur

Faulks
Jester, former 'Master of the Revels', Fool on the Hill, vrije ziel.... en wil dat graag zo houden.
Faulks @Revelsoffice

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
11 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
harrynl007
7 jaren geleden

Dit is op harrymooren7 herblogden reageerde:
Als er nu niet ingegrepen wordt, gaat het compleet de foute kant op!!

An
An
7 jaren geleden

Ergens gelezen wat Putin stelde:,

Als minderheden de voorkeur geven aan de sharia, dan adviseren wij ze om te vertrekken naar die plaatsen waar deze de staatswet is.
Rusland heeft geen minderheden nodig, en we zullen aan hen geen speciale privileges schenken of onze wetten veranderen om te voldoen aan hun verlangens, hoe hard ze ook “discriminatie”schreeuwen.

Wat moet de Nederlandse regering nog veel leren.

Mart
Mart
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  An

BRAVO MR PUTIN!!!

koddebeier
koddebeier
7 jaren geleden

De bruinhemden marcheerden op naar de Coolsingel’, ???????
Pardon, die zaten toch al op de Coolsingel ??
Fascisme is links, socialisme en nationaal socialisme is één pot nat !!

4sjun
7 jaren geleden

Er breken roerige tijden aan omdat het noodzakelijk wordt politici met de sociale, culturee, psychische, juridische en financiële bijwerkingen van hun eigen politieke keuzen te gaan confronteren en er niet aflatend over te gaan publiceren. Laat ze niet langer wegkomen met bagatellisering van de boodschap en bestickering van de boodschappers. Het wordt tijd voor andere volksvertegenwoordigers voordat deze politici zich een ander volk gekozen hebben en een verworven vrijheid als vrijheid van meningsuiting door inzet van meningsjuridisering onmogelijk wordt gemaakt.

Realpredictor
7 jaren geleden

Dit is op eunmask herblogden reageerde:
Het grootste deel van de westerlingen is het zat! De poging tot volksuitwisseling met niet-westerse barbaren is de grootste fout van onze dictatoriale bestuurders en zal (hopelijk) de lont van het kruitvat doen ontsteken!

Oet_Grunnen
Oet_Grunnen
7 jaren geleden

@ StraverMaria
Het is kennelijk geen hersenlob.

Oet_Grunnen
Oet_Grunnen
7 jaren geleden

Klopt helemaal.
Als PVV-er van het eerste uur kan ik nu steeds meer mijn opvattingen delen met mensen die altijd braaf main stream hebben gestemd, zonder weggehoond te worden. Deze brave burgers worden steeds cynischer over hun “volksvertegenwoordigers” en gebruiken steeds meer hun gezond verstand.
De veenbrand na 09-11 en de moord op Fortuyn woedt voort en komt binnen 10 jaar aan de oppervlakte.

StraverMaria
StraverMaria
7 jaren geleden

Prima column – gaat dwars door alle lagen van politieke correctheid heen naar de kern van onze samenleving waarin alles is gepolitiseerd en je alleen maar mag zeggen en denken wat de politieke elite welkom is.
Een samenleving waarin je als je anders denkt dan de EU-fiele machthebbers gelijk maar voor fascist, extreemrechts of conspiracy denker mag worden uitgemaakt door de schoothondjes van de politici die zichzelf de waakhonden van de democratie noemen.
Zelfs in de reacties hier gelijk weer een LOB die beweert dat Pegida aanhangers boze, laagopgeleide, blanke mannen zijn van boven de 50.
Zoals Pim Fortuyn ooit zei: “zoveel boze blanke mannen van boven de 50 zijn er helemaal niet”.
Hulde aan Faulks, iemand moet blijven zeggen dat de keizer geen kleren aan heeft.

LOB
7 jaren geleden

PEGIDA is zelf geen partij. Het is alleen een burgerprotest, een heterogene verzameling van burger uit Dresden, zonder een parlementaire steun. Puur een protest beweging “Gegen die Islamisierung des Abendlandes” – zo als het op heen banieren staat. Ik zelf was begin van het jaar erg verrast over de aandacht die PEGIDA plotseling in de landelijke media krijg. Ik zet er een uitroepteken. (Eerste sociaal studies zeggen de sympathisanten van PEGIDA zijn in de meerderheid mannen, 50+, wel opgeleide middelstander, klein ondernemers, ambtenaren, wel gesitueerde die bang zijn voor hun toekomst)

valerie
valerie
7 jaren geleden

goed stuk, goed verwoord

11
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x