Moslims vormen grootste bedreiging voor een Palestijnse Staat

Zoals u misschien weet, ben ik geen voorstander van een Palestijns Fantasialand als terroristische buurman van de Joodse Staat. Daar heb ik meerdere redenen voor.

Palestina heeft nog nooit bestaan als onafhankelijke natie en is verzonnen om de Joodse Staat te vernietigen. Het beroep op het zogenaamde internationale recht dat vaak wordt aangehaald inzake bezette gebieden is een lachertje. En op de vraag waarom de zogenaamde Palestijnen voor 1967 nooit aanslagen hebben gepleegd in Cairo en Amman, krijg je nooit antwoord.

Moslinks geeft ook nooit antwoord op de vraag waarom zij te vuur en te zwaard een Palestijnse terreurstaat ondersteunen, maar nooit te hoop lopen voor een onafhankelijke Westelijke Sahara of tegen de bezetting van Noord-Cyprus of Koerdistan door Turkije.

Maar goed, Palestijnen zijn de aller- echt allerzieligste mensen ter aarde en die moeten per se een eigen staat, waar zij vrijelijk hun plannen kunnen smeden om Joden te vermoorden. En als dat gebeurt, is moslinks doodstil, omdat daarmee hun antisemitische onderbuik is gevoed.

Nu is er echter een groot probleem voor moslinks. De creatie van het veelgeroemde Fantasialand is in gevaar juist door andere moslims. De eensgezinde focus van Arabische landen op Israël als de grote boze vijand brokkelt in hoog tempo af. Sterker nog, sommige machtige Arabische landen zien meer en meer in dat zij Israël nodig zullen hebben om Iran en IS buiten hun grenzen te houden.

In een opiniestuk van Moshe Arens schrijft de voormalige Israëlische minister dat Saoedi Arabië met schrik naar Iran kijkt en dat Egypte de handen vol heeft aan jihadistische groepen in de Sinaï. Daarnaast heeft Jordanië het moeilijk met IS aan de noordgrens en zit het niet te wachten op een terroristisch Palestina aan de westgrens, ondanks de vele woorden van steun aan de Palestijnen die de Jordaanse vorst dagelijks bezigt.

Door deze andere dreigingen in de regio is het zogenaamde Palestijnse vraagstuk van ondergeschikt belang geworden. Het Palestijnse vraagstuk is dan ook alleen van belang bij “progressieve” krachten in het Westen: de EU en booslims die weer eens vrijuit antisemitisch op de Dam kunnen zijn. In het Midden-Oosten echter waait er Een Ander Palestijns Geluid. Geen geluid dus, of een geluid zonder werkelijke back-up, omdat voornoemde Arabische Staten goed weten dat zonder de staat Israël hun eigen voorbestaan in het geding komt.

De grootste dreiging voor een Palestijnse Staat komt dus niet van Israël, maar van de sjiieten uit Teheran en soennieten uit de Islamitische Staat. Zal moslinks daar massaal tegen gaan demonstreren? De vraag stellen is hem beantwoorden.

Over de auteur

Frank Berkemeier
Ik ben een anarchoconservatief. Schrijf op IsraNed en OpinieZ. Volg mij op Twitter via @Berkemef

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x