Geslachtsloos door milieuvervuiling

Deze column is speciaal voor mannen en hij gaat over het milieu. ‘O No, niet het milieu’, hoor ik u al denken. Maar, laten we onszelf niets wijsmaken, het is een gouden bedrijfstak. Inmiddels de enige die constant winst draait.

Dus niet zo negatief. Zeker als u zich realiseert dat in twee onafhankelijk uitgevoerde, internationale onderzoeken (in België, Duitsland, Griekenland, Noorwegen en Zweden) een paar jaar geleden al is aangetoond dat de man verantwoordelijk blijkt voor het grootste gedeelte van milieuvervuiling. Nee, waar het milieu aan lijdt, is het sleetse imago van het woord. Het heeft iets van gehaakte beddenspreien. Misschien dat er een nieuwe kreet voor moet worden bedacht, zoiets als Gaia-sfeer.

Wat betreft de Gaia-sfeer wordt nog veel over het hoofd gezien. Onze maatschappij wandelt immers langs lijnen van het mannelijk denken, en dat gaat nog steeds in grote lijnen. Vrouwen daarentegen zien de kleine tekens aan de wand, tekens die onze aandacht verdienen. In vroeger tijd werd dat emotionele intelligentie genoemd.

Weet u bijvoorbeeld dat er door bepaalde stoffen in onze atmosfeer minder mannen tot stand worden gebracht? Vrouwen merken dat als eerste, maar mannen zullen in de toekomst niet langer met 1 procent meer zijn dan vrouwen. Tekenen duiden op een aanzienlijke daling van het aantal jongetjes dat wordt geboren. ‘Steeds meer mannelijke embryo’s sterven in de eerste weken na de verwekking door vervuilende stoffen, doordat die de vorm van het vrouwelijke oestrogeen aannemen, waardoor mannelijke embryo’s niet tot volledige ontwikkeling komen en afsterven’, stelt een onderzoek.

Uitgaande van de Gaia-gedachte zorgt de aarde op de een of ander manier altijd voor evenwicht. Dit inzicht gaat de ondergang van grootmacht China worden! Want de vervuiling schijnt daar gigantische vormen aan te nemen. Bovendien worden meisjesbaby’s er al eeuwen ondergewaardeerd. Ze verdwijnen als biggen in een door varkenspest getroffen gebied. Eigen schuld, dikke bult: er bestaat in China inmiddels een groot mannenoverschot en er worden zelfs vrouwen geroofd uit aangrenzende staten.

Trap vooral niet in die val. Dat heeft in China niet gewerkt, zoals menig eenzame boer op de helling van de Tj’inlingsjan heeft ontdekt. Bovendien is het een naar mijn mening weinig respectvolle oplossing. Nee, dan is het beter de gender-notering te verwijderen uit paspoorten. Misschien dat de New World Order in samenwerking met de Hipsters voor een verplichte fusie van het westers vrouwenoverschot en het oosters mannenoverschot gaan zorgen. Psychisch worden wij er al voor rijp gemaakt.

Het is een mooie aanzet tot de ‘gender-loze’ maatschappij die onze toekomst lijkt te worden. De tekenen zijn alom. Kijk maar naar de papierdunne, op jongetjes lijkende bleke fotomodellen. De seksen groeien vanzelf naar elkaar toe! Terwijl je als man iets wilt kunnen beetpakken. Afijn: Bij deze zijn voldoende argumenten aangevoerd om met andere ogen naar het milieu te kijken. Dus niet langer gedraald: De zorg voor de aarde is direct verbonden aan uw toekomst als Het…..

Over de auteur

Faulks
Jester, former 'Master of the Revels', Fool on the Hill, vrije ziel.... en wil dat graag zo houden.
Faulks @Revelsoffice

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
3 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Petrossa
7 jaren geleden

er is geen enkel causaal verband tussen welke stof dan ook in de reeele wereld en voortplanting. Er zijn vage ‘zie je wel’ correlaties. In een stinkstad wonen is nou niet bepaald bevorderlijk voor je stress. En tussen stress en voortplanting is nou juist wel causaal verband, Dus klets maar raak. Wie geeft er om feiten?

Petrossa
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Faulks

prima…maar er is geen enkel causaal verband hoor. Het is een correlatie. Kan wel 1000 redenen hebben. “Het is warm vandaag.. oohh de aarde warmt op zie je wel” Beetje serieus blijven he

3
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x