Politiek-correct gezeur roept ongehoorzaamheid op

Enige tijd geleden moest de ANWB uitrukken om enkele dames te repatriëren die in Duitsland pech hadden gekregen: het navigatiesysteem van hun auto werkte niet meer. De goed afgerichte hedendaagse mens. Die heeft Zeurstemmen nodig om op te koersen. Voorbeelden te over van die africhting zijn er alom. Snelheidsgeboden die elkaar afwisselen in grote snelheid, om de automobilist gericht te houden.

Of verkeersborden met teksten als: ’Een rood kruis betekent dat de baan gesloten is’. Joh!, denk je dan. Iedere nieuwe automatisering wordt als verbetering opgediend. Auto’s die zelf rijden, inparkeren of voorzien zijn van een alcoholslot: allemaal toepassingen die het zelf nadenken voorkomen. De constante druk van de disciplinering is adembenemend.

Heel de maatschappij is eraan onderworpen. Wie een poosje de TV of radio uit laat, maar toch nog een keertje aan zet, gelooft zijn oren of ogen niet. Vooral het nieuws is van een niveau waar men zich een 30 jaar geleden voor zou hebben geschaamd. En omdat het geselecteerde materiaal goed moet doordringen in de weke hersentjes van het publiek, worden ‘nieuws’-items ook eindeloos herhaald.

De goed afgerichte hedendaagse mens heeft Zeurstemmen nodig om op te koersen

Waar de vooringenomenheid eerst verhuld werd, is die nu onbeschaamd eenzijdig en overduidelijk. De africhting begint ook steeds vroeger. Kinderen moeten zo snel mogelijk naar de Staatsscholen, zodat ouders niet meer verantwoordelijkheid hoeven te nemen voor de opvoeding van hun kinderen. Opvoeden is een taak die het onderwijs is toebedeeld.

Wie denkt dat het een Nederlands probleem is: Neen! Wie rondsurft op internet ziet dat er een verbijsterende, grenzeloze gelijkschakeling plaatsvindt. De opvoedende toon van de politiek-correcte minderheid zeurt in tal van landen uit de luidsprekers. Kranten schrijven blindelings stukken van elkaar over; stukken waarin de agenda van ‘wij weten wat goed is voor u’ de boventoon voert.

Veel burgers zijn inmiddels afgestompt of mak door torenhoge schulden, want wie wil wonen en meedoen met de trend moest en kon veel lenen. Het hebben (en houden) van een baan is topprioriteit voor velen. Toch verbazingwekkend dat berichtgeving als ‘Robotisering kost tot drie miljoen banen’ of ‘Robots threaten 15m UK jobs says Bank of England’s Chief Economist’ over het hoofd wordt gezien, terwijl de zeurstemmen roepen dat ‘om de vergrijzing op te vangen’ het goed is dat er miljoenen werkers worden binnengehaald’…

Wie zich bezondigt aan zelf willen nadenken en een mening vormen, krijgt direct te maken met allerhande beschuldigingen

De zeurstemmen eisen dat er ruim baan wordt gemaakt voor alle verdrukten der aarde en dulden daarin geen tegenspraak. Inschikken is de boodschap. Dit stukje grond is niet van Nederland, Engeland of Duitsland, maar van ‘ons’ allemaal. Het is misschien wel opgebouwd door Nederlanders, Engelsen of Duitsers, maar die moeten zich daar voor schamen, want wie zegt dat het ‘eerlijk’ was?

Wie zich bezondigt aan zelf willen nadenken en een mening vormen, krijgt direct te maken met allerhande beschuldigingen. Het resultaat van die inspanningen is dat er inmiddels heel veel, om met Marcel van Dam te spreken, buitengewoon minderwaardige mensen rondlopen.

Mensen, wordt wakker: we moeten weer ongehoorzaam worden en zelf willen nadenken. Belangrijk daarin is een anti-zeurstem-training. Dus: zet aan die navigator, toets een totaal verkeerd adres in en ga rijden. De zeurstem roept ’off road’, ‘keer om’ of ‘naar links’. Niet doen! Na een aantal keer onwennig de eigen weg te hebben gekozen, zult u het eerste vrijheidsgevoel langzaam voelen opborrelen!

Over de auteur

Faulks
Jester, former 'Master of the Revels', Fool on the Hill, vrije ziel.... en wil dat graag zo houden.
Faulks @Revelsoffice

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
1 Reactie
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans Oudwijk
Hans Oudwijk
8 jaren geleden

In Utrecht zag ik deze week waarschuwingsborden met de tekst:’Let op verkeersregelaars!’
Voor wiens belang deze waarschuwing bedoelt is, vraag ik mij drie dagen later nog steeds af.
Is het een waarschuwing aan de automobilist voor mogelijke of waarschijnlijke stressverhoging tbv de rust van de automobilist?
Of. Is het een waarschuwing aan de automobilist voor mogelijke of waarschijnlijke stressverhoging tbv. de veiligheid van de verkeersregelaar?

1
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x