Ik wil geen genderneutraal paspoort

Ik ben nog maar nauwelijks bekomen van de politiekcorrecte misstappen van de afgelopen tijd of de volgende blundermove dient zich al weer aan. Het paspoort wordt genderneutraal! Tenminste, als het aan VVD-Kamerlid Jeroen van Wijngaarden ligt.

Het politiekcorrectheidsvirus is diep doorgedrongen in de boezem van de vaderlandse politiek. Niet alleen bij linkse partijen als de PvdA en GroenLinks van wie we dat wel gewend zijn, maar nu ook bij regeringspartij VVD. Het hard-werken-liberalisme en de pragmatische ideologieloosheid van Rutte lijken te worden ingeruild voor moreel zuiverheidsdenken van hoog zwatelgehalte. PvdA en VVD hebben elkaar gevonden op zo ongeveer het enige terrein waar ze niet vechtend met elkaar over de grond rollen: de uiterst politiekcorrecte ideologie van genderneutraliteit. Dat kunnen we er ook nog wel bij hebben.

Politieke correctheid heerst alom. De innige omhelzing door het kabinet van vrouwenhatende, homovijandige en democratieverachtende moskee-organisaties. Naïeve liberale en sociaaldemocratische burgemeesters die vrolijk aan tafel gaan met jihadpropagerende moslims. Voorbedrukte aangiften tegen onwelgevallige politieke leiders. Polderfeministen die blind zijn voor de echte vrouwenonderdrukking. Ministers die pleiten voor moreel in orde zijnde etiketjes op uitjes uit de Westbank. Antiracisme-blaters die een onschuldig volksfeest hebben gesloopt.

VVD-backbencher Jeroen van Wijngaarden wenst nu ook een policor vorkje mee te prikken. Hij wil dat op overheidsdocumenten niet meer wordt vermeld of je man of vrouw bent. Want dat zou kwetsend zijn voor het handjevol mensen in ons land dat onzeker is over de eigen geslachtelijke identiteit. Op naar het genderneutrale paspoort, de geslachtloze ID-kaart en het man- en vrouwontkennende rijbewijs! Het is Nineteen Eighty Four in 2015. Orwell en Kafka verenigd tot een biologie- en geneticaontkennende scherprechter.

Over mannen en vrouwen moeten we het dus maar niet meer willen hebben. Dat is namelijk stig-ma-ti-se-rend en zóóó niet meer van deze tijd. Het laatste bastion van onrechtvaardigheid moet nu worden gesloopt volgens de doorgeslagen gelijkheidspsychose. Weg met het denken in XX- en XY-chromosomen! Weg met de verschillende fysieke geslachtelijke kenmerken! Weg met de eigensoortige hormoonhuishouding van mannen en vrouwen! Aan de horizon gloort de geslachtsloze samenleving.

Nou weet ik niet of er überhaupt wel een wet komt en of de Eerste Kamer deze gekkigheid zal tegenhouden en of dat genderneutrale paspoort eigenlijk wel mag van Brussel en of de politie en de veiligheidsdiensten er blij van worden. Maar daar gaat het mij ook niet om. Het gaat mij om de morbide preoccupatie van politici met verzonnen problemen. Het gaat mij om het kritiekloos overnemen van politiekcorrecte stokpaardjes van verwarde tuinbroekfeministen.

De natuur is gebaseerd op het verschil tussen mannetjes en vrouwtjes. Mannetjes en vrouwtjes zijn niet eng, niet onrechtvaardig en niet fout. Niks om je voor te schamen. Zonder mannetjes en vrouwtjes is er geen voorplanting en is er geen leven. Die objectieve gegevenheid laat zich niet bij wet veranderen. Ook niet door een Staatscommissie Familierecht. Ontkennen en wegpoetsen van het man-vrouw-onderscheid is dan ook bizar. Zo maakbaar is de mens niet. Ik ben niet genderneutraal. Ik wil dat ook niet zijn. Ik ben een man.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
6 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
avatoer
avatoer
7 jaren geleden

Dat paspoort lijkt ergens meer op het gooien van olie op het vuur van moslimhaat tegen ‘immoreel’ Westers gedrag om hen zo een reden te geven tot machtsovername oid.
Maar daarnaast zou ik in het midden houden (en dat ook verhelderen aan politici, ook ZBO’rs) dat homofilie en lesbisch leven een natuurlijke zelfbeschermingsreactie voor overleven is tegen overbevolking (waar juist heteromensen onbeheerst voor gezorgd hebben. Dus respecteer die mensen eenvoudig, iedereen is verschillend ook al vind je het niet leuk.
Ik zie ook van nabij hoe mensen homo of lesbisch worden na scheiding omdat een ouder het kind over de andere ouder afkeer kweekt die zover reikt (kinderen zijn gevoelig!) Dat het kind gelooft dat het oké is om de eigen aard/geslacht te haten. “Als mijn overgebleven ouder mij maar niet óók nog eens afwijst!” (Door angst gedreven dus). Dus ga geen homos/lesbos haten dat werkt averechts. We hebben echt niet nodig daarin primitief denkende moslims na te volgen.
Ik heb trouwens helemaal niets met politiek gekonkel.. ..

trackback

[…] Ik wil geen genderneutraal paspoort […]

Bokkepoot
Bokkepoot
7 jaren geleden

Volledig mee eens, en vooral de laatste alinea vat het kernachtig samen.
En dat durf ik te zeggen als half-genderambivalente nicht. 🙂

Ok, dat van die gemberambivalentie valt mee, maar wat ik maar zeggen wil: ik pas ook niet in elk hokje, maar dat betekent niet dat die hokjes niet zouden mogen bestaan. Dat ik er niet in pas is verder mijn eigen probleem.

Oh wacht: het is niet eens een probleem. Behalve als ik er een probleem van maak, door te roepen dat het hokje fout is.

LOB
7 jaren geleden

op het werk medemensen gevraagd wat zij van deze nieuwe pasport regeling houden, niemand gevonden die het relevant en noodzakelijk vonden – waarmee zijn we bezig?

Petrossa
7 jaren geleden

Helaas zijn andere landen NL al voorgegaan … Dus tzt komt dat dus gewoon in je paspoort. Ik ben een blank zwarte mannelijke vrouw, maar met een baarmoeder en een penis, als geloof heb ik veganistisch ecocentrisch bhuddisme en draag een burqa vanwege mijn echtgenoot. Ik wil alleen vliegen met een vliegtuig gemaakt van klimaatneutraal aluminium op biobrandstof gemaakt door het fermenteren van voedsel om zodoende mijn co2 uitstoot over te dragen door het laten sterven van de honger van die zielige kinderen die ik adopteer via fosterparents. Daarna ga ik heel zelfvoldaan anderen verwijten dat ze niet ruimdenkend zijn. Vieze vuile vleesetende gender specifieke fossiele brandstof verbranders.

Oh ja mag ik een cola light alstublieft? In blik graag

avatoer
avatoer
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Petrossa

Heel spitsvondig 🙂

6
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x