Fantasialand Palestina

Fantasialand bestaat echt. Een gebied dat nooit een staat is geweest, nooit een hoofdstad had en nooit een eigen munteenheid. Dit product van de fantasie noemde zichzelf Palestina. Daar woonden opeens geen Arabieren meer, maar Palestijnen. Fantasialand heeft een autocratische leider die zich voor vier jaar heeft laten “verkiezen”, maar ondertussen al tien jaar lang de scepter zwaait.

Fantasialand heeft ook een dependance, Hamasstan. In Hamasstan is de leiding boos op Fantasialand. Beide gebieden zijn elkaars vijand en staan elkaar naar het leven. In Hamasstan hebben onderdanen nog minder rechten dan in Fantasialand. Dat is bijna onmogelijk, maar het is waar.

Gelukkig bestaat er een Land van de Joden. Gelukkig wel ja, want door het bestaan van dat land kunnen de bewoners van Fantasialand en van Hamasstan hun geschillen opzij zetten. En de energie volledig richten op het in zee schuiven van het kleine Joodse stukje aarde en de Joodse bewoners daarvan. Sinds 1967 droomt Fantasialand van de vernietiging van de Joden en sinds de jaren ’80 heeft Hamasstan zich bij deze glorieuze droom aangesloten.

Het vreemde is dat Fantasialand voor 1967 bezet was door Jordanië en dat Hamasstan bezet was door Egypte. Geen onvertogen woord echter van de (zich toen nog geen Palestijnen noemende) Arabieren over de illegale bezetting van hun woongebieden. Pas toen die vervelende Joden in 1967 een door de Arabische buurlanden geprovoceerde oorlog wonnen en Fantasialand en Hamasstan bezetten, waren de rapen gaar.

Opeens bestond er een Palestijns volk en werden zij onderdrukt door het Land van de Joden. Het zogenaamde Palestijnse volk ging richting buitenwereld grote woorden gebruiken als panarabisme en Palestijns nationalisme.
In feite werden zij meer gedreven door iets met dar-al harb en dar-al islam.

De leiders van de zelfbenoemde Palestijnen hadden Mein Kampf goed gelezen. Daarin wordt het begrip Grosse Lüge gebruikt. Dat is een leugen zo kolossaal dat niemand het lef heeft hem als leugen aan te merken. In Mein Kampf wordt deze term gebruikt om Joden zwart te maken. De Palestijnse leiders hebben dit voorbeeld dankbaar nagevolgd.

Nog steeds is Mein Kampf een van de best verkochte boeken in Ramallah en Gaza. Jodenhaat en Israëlhaat wordt actief in het Palestijnse onderwijs en in de Palestijnse media uitgedragen. Aantoonbare feiten. Net zoals het een feit is dat de grootmoeftie van Jeruzalem het uitstekend met Hitler kon vinden. En dat President Abbas een Holocaustontkenner is.

De propagandatechniek van de Grosse Lüge werkt uitstekend voor de Palestijnen. Over de hele wereld steunen moslinks (moslims en hun linkse vrienden) Fantasialand en Hamasstan. Over de hele wereld zullen moslinks er alles aan doen om die vervelende Joden te dwingen terroristische entiteiten als Hamasstan en Fantasialand naast zich te accepteren.

Zelfs de Paus in het Vaticaan heeft nu gezinspeeld op erkenning van Fantasialand als Palestijnse staat. Misschien ziet hij al IS-strijders met bootjes de Mare Nostrum oversteken om diezelfde Paus in een oranje overall wereldberoemd op YouTube te maken. Beter Blo Jan dan Do Jan zal de plaatsvervanger van Christus op aarde hebben gedacht.

De EU en EU-lidstaten hebben ook al plannen voor erkenning van Fantasialand. De Palestijnse staat schijnt er hoe dan ook te moeten komen. En dat alles gebaseerd op een idee-fixe. De veiligheidsrekening die aan erkenning verbonden is, zal in ieder geval moeten worden betaald door Israël. Maar dat vinden moslinks en hun bondgenoten vast niet erg.

Over de auteur

Frank Berkemeier
Ik ben een anarchoconservatief. Schrijf op IsraNed en OpinieZ. Volg mij op Twitter via @Berkemef

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
8 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] u misschien weet, ben ik geen voorstander van een Palestijns Fantasialand als terroristische buurman van de Joodse Staat. Daar heb ik meerdere redenen […]

Eliezer Yair
Eliezer Yair
8 jaren geleden

Een politiek conflict uitgelegd in vertelling-vorm met in de hoofdrollen Fantasialand en Hamastan. Je zou bij het lezen bijna vergeten hoe waar het is. En hoe weinig aandacht er is voor die waarheden.
Hoe kan het dat de wereld niet schreeuwt om gerechtigheid bij een gekozen leider die weigert verkiezingen uit te laten schrijven. Een leider dus zonder mandaat. Een leider waar de wereld in soortgelijke situaties niet meer mee zou praten. Niet meer praten dus met een volk zonder gekozen leider. In Hamastan dezelfde situatie. Een gebied dat volgens westerse media op het punt staat in een diepe humanitaire crisis te belanden echter bestuurd door vermogende leiders die zich een rijke, luxe levensstijl hebben eigen gemaakt en zich schuldig maken aan terreur tegen Israel en de eigen bevolking.
Waarom is er geen aandacht voor mensenrechten-rapporten over de situatie in Fantasialand en Hamastan veroorzaakt door de eigen leiders. Waarom is er geen aandacht voor palestijnse corruptie zoals er wel aandacht is voor corruptie overal elders. Waarom schreeuwt de wereld het niet uit bij de lachwekkende ontmoeting tussen de paus en de “engel van de vrede” Abbas.
De wereld is ziende blind en horende doof. De wereld zou kunnen, de wereld zou moeten maar de wereld wil niet.

likoednederland
likoednederland
8 jaren geleden

Nogal vreemd om zelfbeschikking te eisen terwijl de Arabieren dat de Joden al honderd jaar willen ontzeggen.

LOB
8 jaren geleden

Iedere volk heeft zijn recht op zelfbeschikking, maar niet iedere volk krijgt het recht tot zelfbeschikking – en het is niet alleen van toepassing voor de Palestijnen in Egypt, Jordanië en Libanon ook o.a. voor de Koerden in Turkije, Syrië en Iran – het probleem is deze paradox te begrijpen – en de weigering dit feit te accepteren is de redenen voor de spanningen en het onvermogen tot coöperatie – “the idea to infect the world since 1967 with the virus of terrorism does not lead out of the crisis”. Zelfbeschikking is ook een vraag van eigen verantwoordelijkheid, maar de Palestijnse autoriteiten hebben sinds het begin van hun bestaan op alimentatie door de wereld overheid (UN & EU) gerekend. Het betekende ook altijd weer nieuwe smoesjes te bedenken hoe zo zij niet in staat zullen zijn voor het eigen volk te zorgen – armoede als een instrument om alimentatie door derde af te dwingen – het is net als met een kind dat niet volwassen wil zijn – deze scherpe bijdraag zal opstand, woede en veel geschreeuw oproepen, maar het is net als in een gezin op een moment moet je “Klartext” spreken en wat doe e met iemand die verslaafd is – ga je die verder koesteren met geld? De spanningen nemen niet toe wanneer de eigen verantwoordelijkheid toe neemt,- een zinnetje uit de gezinstherapie. Notabene: “Two in one and the principles of sharing are the solution”.

likoednederland
likoednederland
8 jaren geleden

Tien redenen waarom erkenning van ‘Palestina’ fout is:
http://likud.nl/2015/05/palestina-erkennen-10-redenen-waarom-dat-een-foute-keuze-is/

Fatima
Fatima
8 jaren geleden
Antwoord op reactie van  likoednederland

@LikoedNederland

Reactie op punt 1 ;
De Palestijnse regering onder Abbas heeft de drie ‘qaurtet’ voorwaarden opgelegd door de EU, geaccepteerd. De 3 punten in kwestie zijn ;
– A Palestinian state must recognize the state of Israel without prejudging what various grievances or claims are appropriate,
– Abide by previous diplomatic agreements, and
– Renounce violence as a means of achieving goals

Reactie op punt 2 ;
Laat ons maar niet beginnen over de overtredingen van het internationaal recht en van de mensenrechten door Israël.

Reactie op punt 3 ;
Ja laat ons een hele gemeenschap niet erkennen want gottekes, het komt Israel niet ten goede so just leave it like it is. Een niet erkende gemeenschap onderdrukken is anders dan leden van een erkende staat onderdrukken.

Reactie op punt 4 ;
Ik verwijs naar punt 1 en voeg eraan toe dat racisme niet getolereerd mag worden, anderzijds is het niet zeker of het woord racisme hier op zijn plaats. (maar dat is een andere discussie)

Reactie op punt 5 ;
Heeft Israël geen affaires mee, dat is interne keuken. Ik verwijs naar wat je zelf beschrijft in punt 3.

Reactie op punt 6 ;
Helemaal mee eens, anderzijds wordt ook in het Peel rapport duidelijk omschreven hoe verklaarbaar en rationeel de houding/reactie was van de Palestijnen t.o.v. Israël. Niet alles heeft te maken met religie en niet alles heeft te maken met anti semetisme.

Reactie op punt 7 ;
Zou niet mogen maar de stappen die gezet zijn door Abbas geven blijk van goede wil en het gaat de goede kant op.

Reactie op punt 8 ;
En wat mag Palestina doen om haar veiligheidsgevoel te waarborgen ?

Reactie op punt 9 ;
Prachtig !

Reactie op punt 10 ;
Dat is heel slim gezien, « moet in overleg met Israël » m.a.w. als Israël het niet wil, zal de erkenning van Palestina er niet komen. Dat Abbas al zolang in zijn functie zit is een pijnpunt, zou niet mogen maar dit geeft Israël niet het recht om het Palestijns volk te onderdrukken.

likoednederland
likoednederland
8 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Fatima

De stappen door Abbas zijn een teken van goede wil? Even naar de Palestijnse televisie kijken wat voor haatzaaien daar plaats vindt en u bent hopelijk genezen van uw waanideeen!

http://likud.nl/category/geselecteerd/clips/

Fatima
Fatima
8 jaren geleden

Schaam je! Die mensen zijn daar nu eenmaal, ga je hen hun rechten ontnemen omdat ze niet erkend zijn als staat? Elke gemeenschap heeft recht op zelfbeschikking en dat is hier niet anders. Israël/Netanyahu zal niet ijveren voor een twee statenoplossing en nu het leiderschap in Palestina wil heeft getoond voor een twee-statenoplossing te willen ijveren, én zijn agressieve toon drastisch heeft gemilderd verdwijnen de smoesjes als sneeuw voor de zon. Langzaamaan komt de echte wens van Bibi (eerder Brutus) naar boven, hij wil geen Palestina. Elk volk heeft zijn rechten en selectief wezen in je menselijkheid siert je niet, het is eerder ziekelijk en onmenselijk

8
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x