Indien ik u vergete, o Jeruzalem…

De muur in Berlijn was een doorn in het oog van de Westerse wereld. Toen de muur viel, viel het communisme en de wereld zou volgens velen een betere plek worden. Vreedzamer, welvarender en vrijer. Hoe anders is het idealisme van toen veranderd in de grimmige realiteit van nu.

Met de val van het communisme en het tijdelijke einde van de Koude oorlog is de wereld een stuk onveiliger geworden. De Russische beer laat zich weer horen, het Midden-Oosten is dankzij Obama een brandend kruitvat en Afrika een rokende puinhoop, terwijl het voormalige vrije Westen nog banger is geworden voor de grote boze buitenwereld dan eerder het geval was.

De afbraak van de Berlijnse muur is geen symbool van hoop, maar een voorbeeld van wanhoop. De afbraak van de muur leek een overwinning van de EU. De politieke unie werd met verve doorgevoerd met alle negatieve gevolgen van dien.

Een van die negatieve gevolgen is heden ten dage voelbaar in de enige echte democratie in het Midden-Oosten, Israël. Waar muren in Europa moesten worden afgebroken wil de EU dat zij in Israël worden opgebouwd en wel in “het centrum van de wereld”, Jeruzalem. Jeruzalem moet hoe dan ook verdeeld worden in een Israëlisch gedeelte en in een Palestijns gedeelte.

De nu florerende stad waar Joden, christenen en moslims vrijelijk hun geloof kunnen uitoefenen moet verworden tot een stad waar sektarisch geweld aan de orde van de dag is. Sektarisch geweld dat we kennen van Libanon, Egypte, Irak en Syrië.

Met het verdelen van Jeruzalem zal de instabiliteit in de regio en in de wereld ongekend toenemen. De verdeling van Jeruzalem zal een vloedgolf aan geweld uitlokken die de hele wereld zal omvatten. Een vrije stad zal vervallen tot chaos, anarchie en geweld wanneer deze stad gedeeld zal worden.

Moslims wereldwijd zullen de verdeling van Jeruzalem zien als de ultieme overwinning op het Westen. De aanslagen in Parijs, Brussel, Londen, Boston, Madrid zullen kinderspel zijn vergeleken met de doos van Pandora die zal worden geopend als het ondeelbare wordt verdeeld.

“En het zal geschieden op die dag dat ik Jeruzalem zal maken tot een steen des aanstoots voor alle volken; iedereen die het wil veranderen zal zich verwonden en alle volkeren op de aarde zullen zich ermee bemoeien.” Duidelijke taal uit een oud geschrift en nog steeds actueel.

De stad is gesticht door Joden, komt 850 keer voor in de Joodse geschriften en nul keer in de Koran en – voor de volledigheid – één keer in een uitleg van de Koran uit de 12e eeuw. Dat is dus de betekenis van Jeruzalem voor de moslims. Er is al een Palestijnse hoofdstad en dat is Ramallah. Waarom Jeruzalem zou moeten worden verdeeld is mij dan ook een raadsel.

Het vraagstuk van verdeling is uiteindelijk een onnodig vraagstuk. Jeruzalem is de ongedeelde vrije hoofdstad van Israël. De verdeel- en heers politiek van de EU, VN, VS is onbegrijpelijk. Voor het welzijn van de wereld moet je het hart van de wereld intact laten. Zo simpel is het.

Over de auteur

Frank Berkemeier
Ik ben een anarchoconservatief. Schrijf op IsraNed en OpinieZ. Volg mij op Twitter via @Berkemef

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
2 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] ik gedeeld dat ik een zwak voor verliezers heb. Dat is de afgelopen weken nog sterker geworden door een artikel van Frank Berkemeijer op deze site. In dat artikel gaat Frank in op de relatie tussen Israël en […]

De Molay
8 jaren geleden

Amen.

Ik word zo langzamerhand ook niet goed van al die tegenstellingen wat ze je voor de voeten gooien.
Alles moet maar samengaan (EU, economieën bijv.) of toegevoegd worden (multicult-samenleving) en juist het belangrijkste (?) voor Israël, Jeruzalem, moet verdeeld worden?
Daar willen ze juist weer waar wij ons van bevrijdt hebben.

2
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x