Wie bedreigt hier nou de rechtsstaat?

Links respecteert grondrechten alleen als het uitkomt, maar PVV moet het ontgelden

Titelfoto bij artikel Wie bedreigt hier nou de rechtsstaat? Wouter roorda opiniez

Foto:

Een kleine,maar luidruchtige en machtige linkse minderheid, oververtegenwoordigd op alle sleutelposities, bepaalt al jarenlang het beleid. Geen kwaad woord over de terreur van Antifa of klimaatactivisten, maar onmiddellijk in het geweer als ook maar iets van ‘extreemrechts’ wordt ontwaard. Nu de zwijgende meerderheid bij de verkiezingen heeft laten weten daar genoeg van te hebben, wordt alles in stelling gebracht om een kabinet met de PVV te voorkomen. Hoogste tijd voor een rechtse mars door de instituties. Een column van Wouter Roorda.

Linkse twitteraars doen het voorkomen dat alleen zij bagger over zich heen krijgen. Zo zou Sigrid Kaag het exclusieve mikpunt zijn van misogyne rechtse haters, die haar het land uit hebben gejaagd. Een mythe die de NPO graag mee in stand wil houden. Sander Schimmelpenninck zou van X (of Twitter) zijn weggepest. Intussen melkt hij zijn slachtofferschap uit bij de publieke omroep.

Linkse partijen, de mainstream media en ook de politie en veiligheidsdiensten slaan meteen aan, in vaak schrille bewoordingen, zodra ze ergens iets menen te ontwaren wat volgens hen kwalificeert als extreemrechts. Bij extreemlinks dat over de schreef gaat, blijven de kaken stijf op elkaar.

De verhevenheid, die velen ter linkerzijde voelen, gaat zelfs zover dat de uitslag van de verkiezingen niet wordt geaccepteerd. In de week na 22 november waren er meteen demonstraties, die niets anders zijn dan pogingen om stemmen op rechtse partijen te devalueren.

 

‘Rechts’ beleid

De strategie van linkse partijen om elke partij rechts van de VVD tot taboe voor kabinetsdeelname te verklaren is al jaren succesvol. De VVD houdt dan maar één optie over en dat is samenwerken met partijen die linkser zijn dan de VVD zelf. Die partijen hebben dit onderhandelingsvoordeel de afgelopen jaren steeds verder uitgebuit. Desondanks houden velen vol dat we jarenlang rechts beleid hebben gehad, want “de VVD zat in de regering”.

Alsof open grenzen voor asielzoekers, tientallen miljarden euro’s voor klimaat, boeren dwarszitten, de EU, forse belastingverhogingen voor ondernemers, middeninkomens en mensen met vermogen en alle woke gedoe over onder meer Zwarte Piet, racisme, het koloniale en slavernijverleden rechts waren. Benieuwd hoe de verkiezingsuitslag er had uitgezien als we het ‘echte’ linkse beleid hadden gehad.

 

Rechtsstaat ‘in gevaar’

Sinds 22 november zou door de verkiezingswinst van de PVV de rechtsstaat ernstig in gevaar zijn. Maar bij welke partijen was de rechtsstaat de afgelopen tien jaar in gevaar? Corona bracht ons ongrondwettelijke maatregelen als de avondklok en de roep om vaccinatietoegangsbewijzen. Hugo de Jonge wilde mensen laten volgen via hun mobiele telefoon. Defensie verzamelde inlichtingen over gewone Nederlanders die nergens van werden verdacht.

Wie werden het demonstreren onmogelijk gemaakt? Wie spraken er in de ministerraad af om de Tweede Kamer voor te liegen over het toeslagenschandaal? En wat ging er allemaal mis gedurende vele jaren rond die toeslagen? Wat is Mark Rutte sinds hij premier werd wel niet vergeten? Hoe zuiver is het als ministers een Kamerlid willen ‘sensibiliseren’? Waarom mocht justitie jarenlang los gaan op Richard de Mos, waardoor de man bleef bungelen en zijn partij in de Haagse gemeenteraad werd kaltgestellt?

 

Eurocraten

In EU-verband worden door het kabinet afspraken gemaakt die geregeld ingaan tegen de wil van een meerderheid van de Tweede Kamer, zoals bij het Europese ID, die als ze in een verdrag zijn vastgelegd ook voorgaan op de Grondwet. Het is ironisch dat degenen, die nu luidkeels waarschuwen voor de dreigende implosie van onze kennelijk kwetsbare Grondwet, normaliter staan te klappen als er wéér een stukje soevereiniteit overgaat naar de nauwelijks democratisch gelegitimeerde Eurocraten in ‘Brussel’.

Zoals een Twitteraar opmerkte: Als rechts aan de macht komt, is de Grondwet een in beton gegoten document dat ons moet beschermen tegen het fascisme. Als links aan de macht komt, is de Grondwet een verouderd document dat op talloze punten moet worden aangepast aan de nieuwste linkse hobby’s.

 

Grondwet

Vrijwel alle partijen in de Tweede Kamer willen de Grondwet veranderen. Partijen willen af van de monarchie en de Eerste Kamer. Niet alleen de PVV wil de vrijheid van onderwijs beperken. Verschil is dat dan niet het islamitische onderwijs ter discussie staat, maar het orthodox-protestantse.

En als het dan toch over het respecteren van de Grondwet gaat: hoe verhoudt het kabinetsbeleid zich tot artikel 20 van de Grondwet dat gaat over bestaanszekerheid? Dankzij klimaatmaatregelen werd fossiele energie schaars en fors belast, waardoor de inflatie de koopkracht van miljoenen burgers aantastte. En in het licht van artikel 22 over het bevorderen van voldoende woongelegenheid is het binnenlaten van jaarlijks honderdduizenden immigranten, van wie een deel voorrang krijgt bij de toewijzing van sociale huurwoningen, nogal vreemd.

Dus het is hoog tijd om het eens over de Grondwet te hebben en waarom kabinetten, gesteund door de Tweede Kamer, die Grondwet zo makkelijk kunnen negeren.

 

Met voeten getreden

En wat doen we in het licht van die Grondwet met een godsdienst die discrimineert op levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht, handicap en seksuele gerichtheid? Die ook nog eens door buitenlandse mogendheden wordt gefinancierd en inhoudelijk aangestuurd. De vrijheid van godsdienst was van ondergeschikt belang toen men in het coronatijdperk toch kerkdiensten wilde houden.

De zelfbenoemde bewakers van de democratie en de rechtsstaat vertonen een grote overlap met de groep, die op stations en sociale media schreeuwt om het vernietigen van de staat Israël en vraagt om begrip voor Hamas. Hamas dat al bijna twintig jaar een bloedig dictatoriaal terreurregime in Gaza heeft gevestigd en waar vrijwel elk Nederlands grondwetsartikel dagelijks met voeten wordt getreden.

 

Discriminatieverbod

In deze discussie over Grondwet en rechtsstaat gaat het in essentie om artikel 1 en het discriminatieverbod. Welke bescherming bood dat artikel 1 de afgelopen jaren? In Nederland is niet iedereen gelijk, want wie geassocieerd wordt met de PVV komt voor veel bestuurlijke en ambtelijke functies niet in aanmerking. Artikel 3 van de Grondwet stelt onvoorwaardelijk: “Alle Nederlanders zijn op gelijke voet in openbare dienst benoembaar”. Er is geen enkele commissaris van de Koning of burgemeester van de PVV, terwijl de partij al jaren tot de grootsten behoort.

De kritiek dat de PVV geen geschikte bestuurders voor een nieuw kabinet kan leveren is nogal hypocriet. Dat geldt ook voor de kritiek op de vele dubbelmandaten van PVV’ers. Een plaats op de PVV-lijst betekent einde carrière. Ook is er geen vangnet van bestuurlijke functies in de politiek, de ambtenarij, de zorg, het onderwijs en bij ngo’s, zoals andere partijen dat hebben.

 

PvdA oververtegenwoordigd

Zelf heb ik gezien hoe in de slipstream van PvdA-bewindslieden decennialang partijgenoten binnenstroomden op ministeries in vorstelijk betaalde functies, omdat zogenaamd alleen zij konden worden vertrouwd. Het waren ook altijd partijgenoten die commissies moesten voorzitten of baantjes gingen bekleden in het werkveld van het departement. Ook andere partijen bezondigden zich hieraan, zij het wel in fors mindere mate. Wanneer de minister of staatssecretaris van PvdA-huize vertrok, werd op het departement voor de betrokken ‘vertrouwelingen’ een mooie ambtelijke functie gezocht met bijpassende salarisschaal.

De honger op dit terrein gaat gewoon door na 22 november. Zie het claimen van het Kamervoorzitterschap door Tom van der Lee, wiens kartelpartij baantjes blijft binnenharken terwijl ze zwaar oververtegenwoordigd is in bestuurlijk Nederland.

 

Antifa en BIJ1

Gelijke behandeling en het ongestoord kunnen uitoefenen van grondrechten staat al jaren onder druk. Het uiterst linkse Antifa kan de aanslag op Baudet in Groningen opeisen zonder dat dit tot een verbod of enige zichtbare actie tegen deze terreurgroep leidt. Na 22 november ging men weer ongestoord vermomd de straat op in Amsterdam en Utrecht om te protesteren tegen de verkiezingsuitslag.

Bij het projecteren van verwerpelijke teksten door rechtsextremisten op de Erasmusbrug en het Anne Frankhuis komt de politie meteen in actie. Als BIJ1 hetzelfde doet, is dat prima. De oproep tot het vestigen van een klimaatdictatuur kan op een serieuze bespreking en bijval rekenen. Als activisten hun geweldsfantasieën in dit kader de vrije loop willen laten in Pakhuis De Zwijger, dan doen politici van GroenLinks daar graag aan mee.

 

Hypocrisie

En dan roep ik nog maar eens het bekende rijtje bestuurlijke en justitiële hypocrisie in herinnering: KOZP wordt nooit naar een industrieterrein verbannen, terwijl demonstraties bij een moskee standaard worden verboden of verplaatst naar een plek ver uit de buurt. BLM-demonstraties moesten zelfs tijdens de hoogtijdagen van corona beslist doorgaan. Gewelddadige dierenactivisten wordt al jaren geen strobreed in de weggelegd. En het blokkeren van snelwegen, bankgebouwen en congrescentra alsmede het verstoren van besloten vergaderingen is verworden tot een exclusief voorrecht van linksradicale klimaatactivisten.

De fakkeldrager in de straat bij Kaag is levensgevaarlijk en wordt fors gestraft. En er is massale afkeuring voor de burgers van Diepenheim die haar zouden hebben belaagd. De indringer in het huis van Van Haga wordt geruisloos van het toneel afgevoerd. Tegen het scanderen in stationshallen van genocidale leuzen wordt niet opgetreden, terwijl mensen die kerstliedjes zingen meteen worden verwijderd.

 

Hetze

Het proces dat zich de komende tijd gaat voltrekken laat zich uittekenen. We zagen het eerder in de VS na het aantreden van Donald Trump. Op de eerste dag van zijn aantreden werd al meteen om zijn impeachment gevraagd. Een groot deel van de (sociale) media is na 22 november gestart met een hetze tegen alles wat met de PVV te maken heeft en (in mindere mate) de coalitiepartners die een kabinet met de PVV mogelijk kunnen maken. Er wordt voluit op de persoon gespeeld, in het verleden gespit naar mogelijke uitglijders of uitspraken die uit hun verband kunnen worden gehaald. Elke rel wordt uitvergroot en de verwijzingen naar nazi’s, fascisme en Breivik zijn talloos. Geen middel wordt geschuwd, want alles is geoorloofd om een kabinet met de PVV te voorkomen.

 

Luidruchtige minderheid

Elk voorstel van een kabinet met de PVV zal met gehuil worden ontvangen en telkens weer staan de rechtsstaat en de democratie op het spel. In steeds schrillere bewoordingen zullen de rampen en doemscenario’s gretig worden geventileerd door een linkse elite, die gewend is op die manier haar zin te krijgen. Niet alleen de media en de linkse oppositie zullen dit spelletje spelen, maar ook komt er steun vanuit het buitenland, met name uit Brussel en de VN.

Enige remedie is je hier niets van aantrekken, een regeerakkoord opstellen en dat punt voor punt uitvoeren. En je daarbij te realiseren dat het om een kleine minderheid gaat, die flink is oververtegenwoordigd in de ambtenarij, de meeste media, onder columnisten en opiniemakers, in de culturele sector en bij de publieke omroep. Het is nu de hoogste tijd voor structurele hervormingen en een mars door de instituties van mensen, die de voorkeuren van de kiezer niet alleen weerspiegelen maar ook gaan uitvoeren.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
35 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
H.Nijhuis
H.Nijhuis
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik wordt een beetje treurig van dit verhaal dat precies verwoordt waar het in Nederland aan schort. Links nederland is inderdaad al decennia schaamteloos hypocriet en brutaal, dat zal niet veranderen. Maar ik hoop dat het tij is gekeerd en dat de helder denkende politici voet bij stuk houden en zich niet door relativisme en wokisme laten wegvagen. De grijze massa moet hen beter ondersteuen met stem en voet.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  H.Nijhuis

En als de wiedeweerga een nieuw kabinet, desnoods als interim voor een halve periode. Want de demissionaire lieden gaan nu gewoon door met het financieren van buitenlanden, het binnenhalen van ruim 1000 vreemdelingen per wéék, en het overdragen van autonomie aan BX.
Meneer Plasterk, maak haast!!

H.J.
H.J.
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Kijk het is simpel ik loop al wat jaartjes mee in Nederland, mijn dienstplicht vervulde ik als lichting 58-3.
Maar wat ik nu mee maak in Nederland is een grote kolere zooi.
Links Nederland heeft van Nederland, na de Joop den Uil ruil, olie voor moslims van Nederland een angstig land gemaakt en door demoniseren Nederland in twee kampen verdeeld.
Ik heb te doen met de Nederlanders die in dit Nederland nog jaren moeten leven.
Wat is over van het eens zo trotse Nederland waar buren elkaar hielpen en elkaar waardeerden.
Links heeft mijn Nederland te grabbel gegooid en aan de EU verkwanseld.

Andre
Andre
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Nee ik word niet treurig van dit verhaal want het is niet alleen analytisch sterk maar werkt naar een conclusie toe: “Het is nu de hoogste tijd voor structurele hervormingen en een mars door de instituties van mensen, die de voorkeuren van de kiezer niet alleen weerspiegelen maar ook gaan uitvoeren.”
Tot dusver waren mensen veelal nog geneigd om te denken dat de overheid nog neutraal was, als de regering maar veranderde. De overheid is al tientallen jaren niet meer neutraal, maar geheel gelijkgeschakeld, evenals media en onderwijs. In dit opzicht is er geen verschil met gelijkschakeling in de Sovjet-Unie, Noord-Korea en Cuba.
Wel is er een verschil in de mogelijkheden om daar verandering in aan te brengen.
Het allereerste wat moet gebeuren is dat rechts beseft dat links over een groot arsenaal aan taalkundig en ideologisch materiaal beschikt waarmee het volk wordt gelijkgeschakeld. Terwijl het in feite wetsovertredingen zijn:
– schending Vluchtelingenverdrag door misbruik van de asielregeling toe te staan; dit is een wetsovertreding, maar wordt gepresenteerd als ‘humanitaire politiek’ waarmee het in feite een instrument wordt van communistische gelijkschakeling;
– schending Dublin akkoord (2003) idem: illegale migranten worden in de praktijk zelden terug gestuurd naar het eerste veilige land van doorkomst;
– schending grondwet in de corona-tijd met lock down en avondklok;
– schending pluriformiteit van de media;
– schending recht op demonstratie bij het onderwerp corona of boeren;
– anti-regering beweging interpreteren als anti-institutioneel, terwijl dit twee fundamenteel verschillende zaken zijn;
– opleggen van zinloze stikstofwetgeving die tegen de belangen van de Nederlandse burger in gaan;
– poging tot verbieden van Forum.

Netty meelen
Netty meelen
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Mooie opsomming van de wandaden onder valse vlag, die onderde Rutte/Kaag kabinetten en ook al voordien, zijn gepleegd. Dank!”

John
John
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Gewone burgers met financiële transacties boven €100,- automatisch aanmerken als verdacht, en de banken opleggen, zelfs met dreiging van grote boetes, om deze mensen hun privégegevens door te lichten. Ik weet niet precies met welke, maar dit moet haast wel in strijd zijn met een of meer wetten. Het is in ieder geval misselijkmakend en maatschappelijk ondermijnend.

Ant
Ant
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldige column, zo waar!! Wel beangstigend, we staan op de rand van de afgrond, dankzij de gore politieke tientallen jaren van de PvdA, D66, het CDA, VVD en hun aanverwanten en de door hun gecreëerde samenleving!

De bezem die moet gaan vegen zal ongekend groot en effectief moeten zijn, want de verrotting zit heel diep in de poriën van dit land. Dankzij de eerder genoemden.

Henri
Henri
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ant

Geheel mee eens. Begin maar met het opruimen van het D66 bolwerk van NPO/NOS, dat de laatste 15 jaar van nieuwsmedium is verworden tot staatscensor, die een continue indoctrinatie over de burgers uitstortte en dat nog eteeds doet. Gelukkig hebben ze hun eigen graf gegraven: steeds minder mensen kijken nog TV, en tot mijn grote genoegen zijn al diverse van die snorkende talkshows ineen gestort, waarbij allerlei zogenaamd “iconische TV-persoonlijkheden”, Peter R. de Vries inbegrepen, keihard in het zand beten.

NOS/NPO moet op de schop, maar ook die ambtelijke top en subtop op ministeries en in steden, die zich onlangs volstrekt illegaal met politieke gebeurtenissen, zoals verkiezingsuitslagen, meenden te moeten bemoeien. Ongetwijfeld ook veel D66 zetbazen, die in hun arrogantie menen zelfs dit soort grenzen te kunnen overschrijden. Functies elders voor deze machiavellisten, op Rottumerplaat old.

Trinco
Trinco
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Voorlopig zijn we in ieder geval van één linkse opruier af: Deugneus Khalid Kasem wordt verdacht van onfrisse praktijken en heeft zijn werk bij Khalid en Sophie neergelegd.
Die kan zijn linkse propaganda vermomd als objectieve journalistiek niet meer over ons heen spuiten.

John
John
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Trinco

Ongelooflijk he. En het is werkelijk steeds hetzelfde. Herinner je je nog die domme Balkenende, zo hard mogelijk deugen met Ali B de knuffelmarokkaan in zijn campagne? Ali mocht daarna ook constant met zn lelijke bek op de buis, totdat, zoals altijd, de ware aard van dat beestje aan het licht kwam. De politiek en mainstream media moeten ophouden met die onzin en niet steeds dat tuig op een podium zetten.

Marc
Marc
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De islam ontkent de rechtsstaat, principieel en actief. Maar … de werkelijke afbraak komt voor rekening van de autochtone Nederlander die zich bedient van Newspeak.

Netty meelen
Netty meelen
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Prima artikel. Dit is precies het scenario wat ik meteen heb verwacht en inderdaad ook bedenkend en ervaren dat na de verkiezing van Trump in de USA hetzelfde is gebeurd.
Er zal door de machtige extreemlinkse minderheid geen middel onbenut gelaten worden om een rechts kabinet te ondermijnen en te verhinderen.
Ik hoop van harte dat de a.s.
regeringspartners van de PVV dit ook inzien en hun ruggen recht zullen houden.
De op ons afkomende problemen nemen echter niet weg, dat ik dolblij ben met het stemgedrag van een flink deel van het stemgerechtigde Nederlandse volk.

Ni28
Ni28
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Sinds de afschaffing can het kijk en luistergeld greep links de macht bij de media want afzeggen werd niet mogelijk. Ook alle andere instituties verdien door links bezet. Welke regering hé ook zou hebben de linkse machtsgreep was een feit en wij zaten er allemaal bij. Het wordt een klus om dit ongedaan te maken. Als dat niet lukt dan veranderd er niets. De linkse partijen weten dat hun politieke macht slinkt maar deze troef hebben zij nog en zullen om vechten. Een tweede institutionele putsch is dan ook niet uitgesloten. Dat kan voor rechts een overwinning zonder echte macht gaan worden. Hopelijk zijn zij zich hiervan bewust.

Netty meelen
Netty meelen
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Dat is precies wat ik mij afvraag. Zijn zij die momenteel, met de zetelwinst in de zak, trachten het eens te worden, zich wel écht bewust wat er voor Nederland op het spel staat?
Of moet het ego cq het partij belang toch weer zegevieren.

Snappie
Snappie
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Mooi verwoorde aanklacht tegen het ultra geradicaliseerde links extremistische cavalerie, nu nog een rechter zoeken die niet boven de wet staat maar het uitvoerd naar de geest van de letter.

Jan
Jan
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Spijker. Kop.

Realist1966
Realist1966
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Kun je nagaan hoe integer en eerlijk Geert Wilders is; hoe hard links en msm ook zoeken, ze kunnen gewoon echt niks vinden om hem succesvol mee aan te vallen. Afgezien dan van het al te lang uitgemelkte extreem-rechtse stempel, wat door het te pas en onpas gebruiken inmiddels geen waarde meer heeft. Vergeleken met het inktzwarte blazoen van rutte (bewust geen hoofdletter) is dat van Wilders smetteloos. En dat geeft mij een beetje hoop voor de toekomst.

John
John
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Even een kleine aanvulling die mij persoonlijk heel erg steekt: “Maar bij welke partijen was de rechtsstaat de afgelopen tien jaar in gevaar? Corona bracht ons ongrondwettelijke maatregelen als de avondklok en de roep om vaccinatietoegangsbewijzen. Hugo de Jonge wilde mensen laten volgen via hun mobiele telefoon. Defensie verzamelde inlichtingen over gewone Nederlanders die nergens van werden verdacht. – Sigrid Kaag heeft aan banken de verplichting opgelegd om elke Nederlander met banktransacties over €100,- als potentiële crimineel te bestempelen en inhoudelijk te onderzoeken…” Dit heeft in werkelijkheid natuurlijk niks met witwassen te maken, want echte criminelen werken zo niet, maar wel met het financieel onderdrukken van gewone mensen, en het opsporen van misgelopen belastinggeld. Waarschijnlijk alleen maar om de enorme gaten in haar portefeuille mee op te vullen. Ben blij dat ze weg is, of tenminste weg genoeg. Ik hoop dat ze haar in Gaza keihard op haar plek zetten.

Laatste aanpassing 4 maanden geleden door John
Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  John

Ik vrees dat we nog niet van Mw. Kaag af zijn. In haar nieuwe rol heeft ze geld nodig, veel geld. En wie gaat er inmiddels over de NL schatkist, waar Mw. Kaag nog net een bodempje in heeft gelaten? Juist, dhr. Jetten gaat haar op zeker ruim liquide maken.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Jetten is niet zo slim als Kaag en heeft minder controle over de ambtenaren dan Kaag. Hij zal eerste verantwoordelijke zijn voor het beheer van de staatskas.
Dan heb je de ambtenaren nog.
Een foutje zal snel opgemerkt worden en die staatskas ligt al onder een vergrootglas.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Kaag is niet voor niets voortijdig vertrokken.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Het is eigenlijk wel raar natuurlijk dat onze minister van energie ook minister van financieren kan worden. Als minister van energie doet hij regelmatig een beroep op onze staatskas.
Als minister van energie heeft hij contracten opgebroken met energie leveranciers voor het leveren van gas en olie naar aanleiding van het beperken van fossiele brandstoffen.
Als je een contract openbreekt staan er clausules daarover in.
Daar staan boetes op. Ik denk dat dit geen kleine bedragen zijn en die zijn gewoon uit de schatkist gehaald.
Nu wordt hij minister van financieen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Dat dhr. Rutte hier niet is gaan voorliggen is het beste bewijs dat het huidige (demissionaire) kabinet er niet voor NL is, maar uitsluitend voor de globalistische denkwereld.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ik weet niet of hij minder slim is en minder controle heeft. Die ambtenaren? Die hebben toch gewoon toegestaan dat er met volle handen uit de kas geplunderd werd voor de linkse hobby’s en de buitenlanden?
Die zijn nu echt niet anders hoor.

Jos
Jos
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb als kleine zelfstandige mijn pensioen nagenoeg volledig opgebouwd in BOX3, passende bij geldende spelregels.
Maar, zoals het er nu uitziet met de BOX3 plannen keldert mijn pensioen plm 35%…….
Als het ambtenaren pensioenen (ABP) 5% extra belast zouden worden zou Nederland helemaal plat gaan, alle ambtenaren staken, de MSM vol op de trom enz….
Nee, ik heb als ondernemer nooit veel gemerkt van de ‘recht’ staat..
Ik ben zeer benieuwd wat PVV, BBB, NSC en VVD gaan doen?!

Laatste aanpassing 4 maanden geleden door Jos
Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het antwoord ligt voor de hand: de afgelopen kabinetten en nu de demissionaire bewindspersonen waren of zijn een bedreiging voor de rechtsstaat.
Alle voorbeelden die u noemt en meer.
Dhr. Rutte had zelfs de vermetelheid om de 2e kamer te dreigen, die geen geld meer naar Joekreen wilde sturen.
Er is dus geen sprake meer van volksvertegenwoordiging.

Bethje
Bethje
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik loop inmiddels al wat jaartjes mee.
Maar mogendheden, waar we vroeger nooit van gehoord hebben en hadden, krijgen alle vrijheid. Daarom een goed geschreven stuk, de waarheid mag en moet maar eens onder ogen komen, van degene die de ogen altijd dicht hebben.

Marien
Marien
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Alles zo op een rijtje toont duidelijk de enorme hypocrisie van links aan.
Afgelopen week zat Alexander Pechtold bij Oranjewinter. Begon gelijk weer over PVV en ‘extreem rechts’. Helene maakte meteen een protesterende geluid en staarde hem verbaasd aan, maar Pechtold werd gelukkig aangesproken door Rutger Castricum, die zei dat de kwalificatie ‘extreem’ rechts niet van toepassing is op dd PVV, omdat die economisch vrij links zijn en ja ze hebben een probleem met massale immigratie op terechte gronden. Dus hij zei dat men DAAR nou eens nee moet stoppen. Later zei P. dat uitgezocht moest worden waarom de mensen PVV stemmen waarop Rutger zei ‘ je moet bij je eigen partij de fouten zoeken waarmee je al die mensen in de armen van de PVV hebt gejaagd. Ook Raymond Mens nan Pechtold de maat, maar P. l.lde heel onbeleefd verder om Raymond te overschreeuwen. Die is wel beleefd.

Laatste aanpassing 4 maanden geleden door Marien
Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Toch is het goed dat er verschillende opvattingen/meningen aan tafel zitten.
Al walg ik van de arrogante houding van dhr. Pechtold.
Niet eens? Ga er tegenin, zoals ook gebeurde. Uiteindelijk prima dus, zou aan elke toksjootafel zo moeten zijn.
Wel ben ik een beetje klaar met Rutger Castricum. Op mij komt hij zo gretig en pleasend over, dat ik er de kriebels van krijg. Net zoals van die mw. Hilbrand in die andere sjoo, die vaak van gretigheid bijna over de tafel kruipt.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Fraaie en trieste opsomming van de linkse hypocrisie en willekeur. Selectieve verontwaardiging, zo stuitend dat het bijna iedereen eindelijk opvalt. En de Grondwet?
In artikel 11 GW staat het recht op de onaantastbaarheid van het menselijk lichaam omschreven. Tijdens corona wilde de politiek dat recht het liefst afschaffen. De GW stelt ook dat eenieder recht heeft op toegang tot preventieve gezondheidszorg en op medische verzorging. Ondertussen mijdt 30% van de mensen de zorg vanwege de kosten.

Den Helder
Den Helder
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Er is in de Tweede Kamer geen enkele partij die NL wil omvormen naar een eenpartijstaat onder 1 leider. Eveneens ontbreekt een partij die streeft naar uitbreiding van ons grondgebied, verregaande inmenging in de economie en het opheffen van vakbonden of werkgeversorganisaties. Ook het compleet aan banden leggen van de media die uitsluitend via de staat zich mogen uiten ontbreekt in ieder politiek partijprogramma of grondbeginsel.
Dit zijn grosso modo de kenmerken van het fascisme en wat links extreem rechts noemt – wat in werkelijkheid een variant van links is, maar dat terzijde.
Een grondwet regelt burgerlijke garanties tegen de staat, beschermd de bevolking un plaats van dat de staat haar burgers nationaliseert tot collectief bezit, uitgesloten van individualiteit.
Dat laatste is nou juist het wezen van links. De auteur heeft groot gelijk dat de linker kritiek op de rechtsstaat bijkans komisch aandoet. Het is de slechte, ondemocratische verliezer die nu in de aanstelmodus gaat zitten.

Jos
Jos
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wappies?
FAUCI: Afstandsregel niet wetenschappelijk. FAUCI: Virus toch uit lab. Cochrane Onderzoeksinstituut: Mondkapjes geen tot amper effect. Ernst Kuipers: Avondklok geen effect. Pfizer en EMA: Vaccin voorkomt overdracht niet,. (dus QR samenleving dus onzinnig/onrechtmatig). Bedrijven failliet.
Wappies? Koopmans? de Jonge? v Ranst?
Had FVD weer gelijk!

Jan
Jan
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

ps ik mis nog iets:
* het kabinetsbeleid omtrent vrouwenquotum en voorkeursbeleid; dat is simpelweg ook in strijd met de grondwet, en dan nog wel met het eerste en belangrijkste artikel daaruit…
* de rechterlijkemacht die de weg kwijt is: moslims mogen groepsbeledigen (vrijspraak Hof Den Haag “homo’s zijn minder dan varkens”) maar Wilders mag dat niet. Dat verschil is dus ook in strijd met het grondwettelijke gelijkheidsbeginsel; en kwalijk ook dat blijkbaar vrijheid van godsdienst (motivatie bovenstaande vrijspraak) boven art. 1 GW gesteld wordt…

R Bil
R Bil
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik vraag mij in alle gemoede af in welk land ik nog leef.
Dit is het resultaat dat wij de staat onze kinderen laten opvoeden. Heel erg en benauwend

Peter
Peter
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Chapeau!

Geeft aanleiding tot een gedachten- sprongetje over links en rechts. En het midden.

Een (heel) klein deel van het huidige, zichzelf gematigd links van het midden noemende deel van Nederlanders, beschrijft een groot deel van het andere deel Nederlanders, die zichzelf gematigd rechts van het midden noemen, als ‘extreem rechts’ (of erger).

Als deze, door gematigd links zogenaamd “extreem rechtse populisten” (of nog erger) genoemde Nederlanders eigenlijk gematigd rechts van het midden zijn (zoals zoveel Nederlanders die er andere ideeën op nahouden dan de burgers aan de linkerkant van het midden), dan schuiven, hypothetisch gezien, alle Nederlanders politiek op naar links.

Dan heb je de “extreme en populistische” leegte die nu ter linker zijde van het midden zit, aan de rechterzijde.
De gematigd ‘links van het midden’ Nederlanders zijn dan “extreem links’ (of erger).

De gematigd ‘rechts van het midden’ Nederlanders zijn dan … tevreden burgers in het midden.

35
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x