Brandweer Amsterdam overspoeld met wokewaanzin

Diversiteitsbeleid en inclusie door de strot geduwd

Titelfoto bij artikel Brandweer Amsterdam overspoeld met wokewaanzin Ines van bokhoven opiniez

Foto:

Over de Amsterdamse brandweer is een documentaire gemaakt, waarin ook Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, haar opwachting maakt. Deze film geeft een ontluisterend beeld van gedwongen woke-modernisering en het opleggen van diversiteit: er moeten bijvoorbeeld meer brandweervrouwen komen. De vuurvechtsters in kwestie delen Femkes mening niet, waarna deze smadelijk de aftocht blaast. Maar het meest schokkend is nog wel dat de werkvloer en hun welbevinden volledig worden genegeerd, schrijft Ines van Bokhoven.

Al twitterend zag ik deze week een clipje langskomen met Femke Halsema erin, die op bezoek was bij een groep brandweervrouwen in Amsterdam. Dat trok mijn aandacht, al was het maar een kort stukje uit wat duidelijk een groter geheel was: een documentaire over een Amsterdamse brandweerkazerne. En omdat het een blaartrekkend moeizaam gesprek was dat ik zag, besloot ik het in de context van de hele docu te zien en ben ik er eens voor gaan zitten.

 

Vuurvechter

Het is een product van omroep Human, gemaakt door Saskia Gubbels, dat een ontluisterend inkijkje geeft in hoe de Amsterdamse brandweer probeert te moderniseren, en de gevolgen die dat heeft voor die ene kazerne waar een bevelhebber werkt, Gerrie Koning, die nog maar twee jaar te gaan heeft voordat hij definitief afzwaait. Eentje van de oude garde dus, die het allemaal wel gezien heeft en heel wat ervaring onder zijn pet heeft.

Gerrie houdt van zijn werk. Hij doet het al eenendertig jaar en heeft nog lang geen zin om ermee te moeten stoppen. Een door de wol geverfde vuurvechter die je graag aan ziet komen in zo’n grote rode wagen als je hulp nodig hebt. Want de brandweer doet veel meer dan blussen: we zien in de docu een deur door dit team ingeramd worden om een vrouw te bereiken die hulpeloos op de vloer ligt, of een hijskraan besturen om een stervende man terug naar zijn bovenwoning te krijgen, waar hij wil doodgaan. Het is belangrijk werk, het is menselijk werk en Gerrie is er goed in.

 

Woke-bestuur

Maar Gerrie en zijn team lopen tegen een leiding op die, geheel in de moderne gedachte van woke-bestuur, heeft besloten dat het niet goed gaat met het team en de kazerne. De ploeg staat op het punt een nieuw onderkomen te krijgen en dat feit wordt aangegrepen om ook andere moderniseringen door te voeren. Zo is het team niet divers genoeg, er moeten meer vrouwen in, en ook meer allochtonen want, zoals Femke Halsema uitlegt aan de paar vrouwen die dit team rijk is: het is omdat Amsterdammers meer vertrouwen in het brandweerkorps kunnen krijgen als ze zichzelf erin kunnen herkennen.

 

Xenofoob

Nou denk ik niet dat iemand die dringend hulp nodig heeft en deze mensen de straat in ziet rijden met gillende sirenes, bezig is met vragen over moraliteit of bevolkingssamenstelling, net zomin als dat ik denk dat ze bezig zijn met het willen voorkomen van het kwetsen van anderen of de vraag of de hulpverleners wel genoeg op hen lijken. Het idee dat mensen pas te vertrouwen zijn als ze op jouzelf lijken is zo xenofoob als ik me maar kan voorstellen.

En overweeg eens: het aanmoedigen van het idee dat je alleen hulpverleners kunt vertrouwen als ze uit jouw ‘stam’ komen, zou wel eens mede aan de basis kunnen liggen van het geweld dat veel van deze werkers ervaren. Maar dat terzijde.

 

Mannenberoep

Dus Halsema vindt dat een brandweerkorps een dwarsdoorsnede moet zijn van de bevolking van Amsterdam – en de rest van de leiding heeft dezelfde mening. Argumenten van de werkvloer worden genegeerd. Als de brandweervrouwen zelf verklaren dat geschiktheid voor het werk toch echt belangrijker is, en erger nog: dat ze liever in een ‘blik’ zitten met een paar sterke kerels in plaats van alleen maar vrouwen, probeert Halsema het nog wel, maar erg lang duurt dat niet. “Het is nu eenmaal een mannenberoep,” zegt brandweervrouw Joyce, “en wij zijn de uitzonderingen”.

Halsema’s reactie is kenmerkend voor onze huidige bestuurscultuur: oppervlakkig en geregeld zelfs inhoudelijk stompzinnig. “Dat zeiden ze ook van burgemeesters”, probeert ze de vrouwen nog te overtuigen. Ik schoof zowat van mijn stoel van zoveel domheid: dat is niet eens meer appels met peren vergelijken, dat is appels met koeien vergelijken. Femke durft het echt aan om haar papieren beroep, waarin ze zelden iets zwaarders moet opheffen dan een pen (nou, vooruit, die ambtsketen zal wel wat wegen), te vergelijken met het fysiek zware en gevaarlijke werk van een brandweerkorps? Wat een gebrek aan respect voor het werk dat deze vrouwen doen straalt daar uit.

Daarnaast moet de cultuur in de brandweer wel veranderen, betoogt Halsema, “want de Amsterdamse brandweer werd racistisch genoemd, werd seksistisch genoemd”. Ik knipperde met mijn ogen toen ze dat zei. “Werd genoemd?” Eh… maar houdt dat dan meteen in dat het ook zo is? De logica hiervan ontging me volledig: gooi er dan een onderzoek tegenaan. Maar nee, het werd zo genoemd, en nu moet dus de hele brandweer boete doen.

 

Losgezongen

Een burgemeester die losgezongen is van de dagelijkse realiteit. En dit geldt niet alleen voor haar: hoewel de leiding, netjes zoals men dat leerde, heel graag de woordjes ‘met elkaar’ in de mond neemt (bekend ook van vrijwel elke politicus), is het al rap duidelijk dat er door de leiding naar niemand wordt geluisterd dan de leiding zelf. Wat er op de werkvloer gebeurt is ondergeschikt aan de idealen van de leiding. Af en toe heb je het idee dat je zit te kijken naar een film over de DDR, vooral tijdens de gesprekken tussen bevelhebber Gerrie en zijn leidinggevenden.

Het gaat niet over zijn werk, nee, het gaat om morele maatschappelijke principes, en of Gerrie daar wel correct in staat. Hoe hij dat zelf ziet. Dat hij wel open moet blijven staan voor vernieuwing. Er wordt van Gerrie verwacht dat hij serieus luistert en overweegt, waar de leiding duidelijk ‘oor in, oor uit’ aan het toepassen is terwijl de politiek-correcte dogma’s op de man worden afgevuurd. Het is niet voor niets dat hij, aan het eind van de film, tijdens een gesprek met een van zijn leidinggevenden vraagt of hij nog wel brandweerman mag zijn “als mijn gedachten niet goed zijn”. Zijn argumenten over het zoeken naar vooral capabele mensen voor het loodzware werk: ze worden de hele film lang niet gehoord of acuut gepareerd met het eeuwige diversiteits-gedoe. En heel veel minzaam, ingestudeerd glimlachen.

Gerrie blijft er steeds heel rustig bij, al bijt hij vaak op zijn lip. Letterlijk. Hij wordt pas werkelijk boos als er wordt gesuggereerd dat er een tijdje terug in het korps een racistische hetze gaande was tegen een Marokkaanse brandweerman die wellicht bevelvoerder zou worden: onzin, zegt Gerrie – die man functioneerde niet goed. En het is te zien dat het hem raakt, want blijkbaar was hij betrokken bij de training van die man. Hij voelt zich aangesproken. Beschuldigd. Slaand met zijn vingers op tafel verdedigt hij zich. Er valt dan ook meteen een ongemakkelijke stilte – en het is nog wel Oudejaarsavond. Het is een teamgenoot van hem die de stilte doorbreekt: of ze weer mogen klussen tijdens de diensten. Dat vraagt wat uitleg.

 

Klussen

Gerrie neemt, aan het begin van de docu, de filmploeg mee om het oude gebouw te laten zien, waar ze nog in zitten totdat de nieuwe kazerne klaar is, en komt in een grote, lege ruimte. Gerrie vertelt dat daar vroeger een soort klusruimte was voor de mannen, die zich dan, tijdens het wachten op het volgende alarm, wat konden uitleven met de handen. Fiets repareren, wankel tafeltje recht krijgen, dat soort klusjes. Maar dat mag nu niet meer. En de mannen missen dat: het helpt bij het directe verwerken van de (soms bloederige) taferelen die men net heeft gezien, om na terugkomst in de kazerne even met een schuurmachine of schroevendraaier aan de gang te gaan. “Het is mijn manier om mijn hoofd leeg te maken,” zegt de brandweerman.

Maar zijn leidinggevende is onverbiddelijk en kortaf: gaat niet gebeuren. Onbespreekbaar. “Dus je moet dan maar een beetje op een stoel gaan hangen, tv kijken, mekaar pesten misschien…” probeert de man nog, maar het is zinloos. En als iemand suggereert dat er wellicht een verband is tussen het hoge ziekteverzuim en het feit dat er op de kazerne niks te doen is, is de leidinggevende kortaf: als je niet weet hoe je je tijd op de kazerne moet doorbrengen, moet je misschien overwegen of je wel in het goeie vak zit.

 

Schokkend

Ik vond het een van de meest schokkende stukjes uit de documentaire: hier wordt een verzoek van de werkvloer, zo eenvoudig als het is, gewoon van tafel gemaaid door een man die tegelijkertijd zegt dat ze een manier moeten zoeken de spanning te verdrijven tussen het uitrukken door. De mannen geven aan dat juist dat klussen helpt; ze krijgen maar één respons terug en dat is dwang. De lege uren heb je door te brengen zoals de leiding wil, en anders wordt er intimiderende taal gesproken over je arbeidsverband. En als we het hier hadden over de lunchpauzes van een gemiddelde secretaresse, dan snap ik het nog wel, dat de man zegt dat het niet de verantwoordelijkheid van de leiding is, die lege uren. Maar juist omdat men er niets mee doet, dwingt men de mannen op de vloer er dus ook niets mee te doen. Het is van een onvoorstelbare domheid, om maar te zwijgen over de arrogantie.

 

Geen poot aan de grond

Want tenslotte kan niemand dat zo goed als Femke Halsema: als zij, tijdens het gesprek met de brandweervrouwen, doorkrijgt dat ze er geen poot aan de grond krijgt met haar flinterdunne argumenten, weet ze niet hoe snel ze weg moet zijn. “Ik vind het echt zo vervelend dat ik nu moet rennen… anders praten we een volgende keer door!” – en zo snel als ze kwam is ze weer weg. Want het argument van een van die vrouwen, “of we nou willen of niet, mannen zijn gewoon fysiek sterker dan wij”,’ daar kan ze uiteindelijk niets tegenin brengen.

Een docu die feilloos aantoont hoe onze bestuurscultuur de weg kwijt is, en niet een beetje. Nou hebben we daar de laatste tijd meer schitterende voorbeelden van, maar deze documentaire brengt het wel heel scherp in beeld. Aanrader voor de kerstvakantie, want dit is maar een beknopte beschrijving.

Fijne feestdagen, luitjes!
 
strong>Vond je dit artikel goed? Steun Ines van Bokhoven via inesvanbokhoven.backme.org

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
35 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Woke en alle andere dingen genoemd in het artikel zijn het logische uitvloeisel van het linkse denken. De linksdenkende mens zal steeds nieuwe gebieden opzoeken om zijn gelijkheids- en nivelleringsdrang op uit te leven. En daar steeds weer komen met het schijnargument dat het ‘maatschappelijk relevant’ is of iets heeft te maken met ‘respect’ of ‘achterstanden’.
In werkelijkheid heeft het linkse denken helemaal niets te maken met die drie overwegingen. Het is gewoon een manier om anderen te overheersen en voortdurend in de gewenste richting te duwen. Burgers vragen niet om woke, het is een verzinsel van linkse mensen.
Besef echter heel goed één ding: het is NIET zo dat “…onze bestuurscultuur de weg kwijt is, en niet een beetje.” Integendeel: links is hier al mee bezig sinds het Kommunistisch Manifest. Deze mensen weten heel goed wat ze doen en doen met opzet wat ze doen. Zij zijn niet de weg kwijt. Het zijn de kiezers die de weg kwijt zijn, omdat ze stemmen op links. Er is een simpele manier om dit te stoppen: gewoon niet meer op links stemmen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Je kunt wel woke zijn, maar je moet je wel realiseren dat bepaalde zaken toch gedaan moeten worden, zoals branden bestrijden.

De vraag is of Halsema zich dit wel realiseert als burgemeester van een grote stad.
Ik denk dat de nieuwe tijd aan van alles behoefte heeft behalve woke. Ik zie van alles op ons afkomen, waar woke geen enkel antwoord op heeft dan wat Halsema liet zien door in een discussie hard weg te lopen.

Andre
Andre
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Het gaat links er echt niet om of “woke ergens een antwoord op is.” Woke is geen ideologie, maar een werkwijze, een tactiek. Het gaat om de omkering van alle waarden, de permanente revolutie van Trotzki.
De omkering is een techniek om mensen wijs te maken dat problemen eigenlijk oplossingen zijn en oplossingen eigenlijk problemen zijn. Als je daarin slaagt, zullen mensen uit eigen beweging steeds weer proberen “de dingen anders te zien”. Omdat cognitieve dissonantie hen zal beletten terug te keren naar hun eigen waarden en in te zien dat ze misleid worden.

H.Nijhuis
H.Nijhuis
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Ik zie woke meer als een psychiatrische storing. Eerder had je in Nederland mensen die zich Jezus of Napoleon waanden. Daar is niets op tegen maar tegenwoordig wordt je moreel en soms ook juridisch gedwongen om in het waanidee mee te gaan. Dat is slecht voor de geestelijke gezondheid van onze samenleving.

Joost Visser
Joost Visser
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Vroeger was het links lullen, rechts zakken vullen. Nu, links lullen, links zakken vullen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Stel je de roosters voor als met regelmaat enkele vrouwen niet komen vanwege ‘menstruatieverlof’.
Willen we eventueel zwangere vrouwen de ladder op sturen?
Het stelselmatig ontkennen van fysieke ongelijkheid is een ramp voor de samenleving op elk gebied.
Als vrouwen en/of leden van een minderheid een zwaar beroep graag willen en kunnen, komen ze er toch wel. En zullen ze gerespecteerd worden vanwege kennis en kunde.
Het geforceerde beleid om natuurlijke uitzonderingen tot regel te dwingen is gewoon absurd.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Als het goed is, nemen ze alleen gekwalificeerde mensen aan.
Dat geldt voor zowel mannen als vrouwen.
Ik kan hier een filmpje wegzetten van een vrouwelijke F16 pilote die als enige Nederlander een aanval op de troepen van Mladic uitvoerde ten tijde van Srebrenica..
Er zijn ook mannen die niet gekwalificeerd zijn voor dergelijk taken

Het is de woke waanzin die de eisen van dergelijke kwalificaties niet onder ogen wil zien. Deze woke waanzin wordt al gedurende veel langere tijd in de samenleving ingezet. Universteiten waar mannen niet worden aangenomen op functies vanwege de 50 procent eis en noem de vele andere voorbeelden maar op.
Deze voorkeursbehandeling gaat boven de kwalificaties van de persoon.

Als u zich afvraagt waarom alles zo achteruit holt………..

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Het is overduidelijk dat we er niet op vooruit zullen gaan met ‘beleid’ gebaseerd op hypes en onrealistisch denken.

p.
p.
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het begint meer en meer tot me door te dringen waarom ik zo ongelooflijk kwaad wordt van figuren als Halsema. Het temerige, betweterige, superieure, neerbuigende toontje, dát is het nog niet eens. Dat is op zich uiteraard al vreselijk. Maar véel erger is het KAPOTmakende. Deze mensen maken mensen KAPOT. En ze wéten het.
Het is wreed, sadistisch, het is terreur, het is onmenselijk.
Het tij moet keren, maar dan moet er ook berechting komen. Want dit zijn zware vergrijpen!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  p.

Voor mij hoeft er geen berechting te komen, als het tij nu maar wel gekeerd wordt.
Er is al genoeg kapot gemaakt. Mensen, ondernemingen, onderwijs, welzijn…..
Het zal voor een nieuwe kabinetsploeg moeilijk genoeg worden om nu eens in het voordeel van het eigen volk te buildbackbetteren.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Femke ging inderdaad hard op de neus als burgemeester van Amsterdam in die discussie.
Zou ze het zelf echt niet doorhebben? Kun je echt zo dom zijn?
Ze ging er inderdaad snel vandoor.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Die dames van de brandweer kunnen niet halverwege de brand zeggen, oh ik moet nu ergens anders zijn.

Marien
Marien
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

ik vrees dat Femke echt zo dom is. En eigenlijk zijn alle linkse politici dom. Omdat ze dwang willen uitoefenen zonder kennis van zaken te hebben.

Willem Ruitenberg
Willem Ruitenberg
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Ik denk dat er niet sprake van domheid is doch verblinding door haar wereldbeeld.

E. Vreeland
E. Vreeland
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Typerend voor deze tijd. Ik kom zelf uit de landbouw. De politieke kaste heeft over het algemeen geen idee waar ze het over hebben. Het zijn hoogopgeleide mensen , die nooit hun handen in de modder gestoken hebben. Al zoveel domme en zinloze regelgeving voorbij zien komen. Dat heeft dan nog niet te maken met diversiteit, dat komt er misschien nog aan als links zou gaan regeren.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

Hoogopgeleid is geen synoniem voor verstandig. Tendens dalende…

jeroen huizinga
jeroen huizinga
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ines is ge-wel-dig, en ze zou dit stuk nog 10 keer scherper kunnen schrijven maar dat doet ze niet en dat vind ik uitermate deftig van d’r!

Marien
Marien
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

je kan rillen in de sokkenhouders bij zulke bestuurders. Wat een vreselijk volk is het toch waar wij als bevolking aan overgeleverd zijn.

Realist1966
Realist1966
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Ons aan overgeleverd hebben. We laten dit toe en half Nederland stemt hier voor.

Jos
Jos
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Marxisme zet alles in de fik, alles moet kapot! Ze bedenken, woke, klimaat, BLM, lgbhtqi enz om het marxisme te verhullen.

H.J.
H.J.
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk Ines.
Deze Halsema is het beste voorbeeld, een vrouw krijgt allen met hulp van een vakman ballen.
Ze blijft gelukkig voor de mannen altijd vrouw.
Noem mij één vrouw die als minister is geslaagd, oh ja sorry
Marga Klompé, als minister van Maatschappelijk Werk.

Marien
Marien
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

ja, klopt Marga Klompé. Misschien Ien Dales. Waren beiden ‘mannelijke’ types.

huls
huls
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wat heet meest stoort is dat stellingen zoals:
– diversiteit is beter
– vertrouwen neem toe door diversiteit

enz nooit onderbouwd worden. Zij worden geponeerd als zijnde evident.
Dat zijn ze overigens niet. Zie bijvoorbeeld:
https://www.socialevraagstukken.nl/het-is-niet-anders-etnische-diversiteit-hangt-samen-met-minder-cohesie-in-de-buurt/

Waar duidelijk blijkt dat cohesie afneemt met diversiteit. Dat kun je in een kritiek berope als brandweer absoluut niet hebben.
100% vertrouwen in je collega is een voorwaarde.

Dit Halsema beleid gaat levens kosten.

Frans Galjee
Frans Galjee
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Nu even geen tijd maar die docu ga ik zeker zien en mij er heerlijk aan ergeren.

Frans Galjee
Frans Galjee
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Documentaire bekeken en het bevestigt de mening hierover in dit artikel.
Hier werd links in de persoon van Halsema prima zichtbaar gemaakt als arrogante wereldvreemde religie die geen enkel tegengeluid accepteert.
Hier bleek duidelijk het verschil tussen echte (brandweer) vrouwen en de vrouw die haar baan dankt uitsluitend aan haar watermerk en religie. Het feminisme is doorgeschoten en baart steeds meer gedrochten. Het verziekt de maatschappij.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik denk dat ik Femke wel begrijp vanuit haar woke zienswijze. Alles moet gediversifieerd worden, iedereen gelijke mogelijkheden.
Alleen hebben we het hier over de brandweer. Een rampenbestrijder die onder extreme omstandigheden hun werk moeten doen. Hier komen alleen gekwalificeerde mensen voor in aanmerking. Fysiek en mentaal. Respect voor de dames bij die brandweer. Uiteraard kun je niet iedereen bij de brandweer laten komen.
Dat is dus waar Femke helemaal van in paniek raakt.

Dat kun je wel veranderen, alleen zou ik wel heel nerveus zijn bij het uitbreken van een brand.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Overigens hier een filmpje waar je kunt zien dat je alleen gekwalificeerde mensen bij de brandweer wilt.

Japieos Krekelos
Japieos Krekelos
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Er is dus kennelijk een probleem
”het is omdat Amsterdammers meer vertrouwen in het brandweerkorps kunnen krijgen als ze zichzelf erin kunnen herkennen.”

Zullen we dat ook voortaan doen met de Amsterdamse Taxi’ Chauffeurs en Pakketjes bezorgers.
Alles en iedereen vertegenwoordigd, Vrouwen LHBTQI ….

Femke steunde de illegale invallen in Irak en Afghanistan.
En PvdA GL D66 heeft nooit een woord gerept over Slavernij, door uithuwelijking, soms minderjarig.
Dus vraag je af hoe Links deze partijen echt zijn, gaan ze over lijken, of hebben ze echt principes.
Geen van deze FAKE ‘Linkse’ Partijen had er ook maar enig probleem mee, dat Shell alleenheerser is geworden over onze Energie.
Shell mag zelfs in het D66 8u Journaal vertellen, hoe de Nederlandse Energie toekomst eruit gaat zien..nadat ze in 40 jaar Nigeria compleet verruïneerd hebben, en de Antillen..
Oh en Groningen ook niet vergeten…

FAKE links doet uiteraard alsof haar neus bloed, na de verkiezingsnederlaag.
Maar de Reclames zijn echt wel veranderd, Bol en Lidl ect doen even geen Woke reclames eind van dit jaar….

J. de Ruiter
J. de Ruiter
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Bravo Ines. soms vond ik je te fanatiek, maar hier heb je gelijk. Waarom moet alles zo evenredig verdeeld zijn? Moet het bestuur van mijn bridgeclub perse voor 45,7 % vrouw zijn waarvan 9,12% niet wit, wat men daar ook onder moge verstaan?
In Zuid-Afrika registreert de ANC-regering officieel iemands ‘color’, dit i.v.m. de uitvoering van de BEE wetgeving, gericht op het inhalen van de achterstanden van zwart na de apartheid. Als tijdelijke maatregel misschien begrijpelijk, maar in wezen zo racistisch als de pest…

Minister Hanke Bruins Slot is een ijzervreetster, ooit houwitsercommandant, wordt steeds aantrekkelijker. (Sorry, dat mag ik in het MeToo tijdperk niet meer zeggen, maar als res.officier bd zeg ik het stiekem toch.)
Maar 100% wit en autochtoon,. Is ze daarom daarom fout? Moet een min van Buza voor x procent autochtoon zijn en voor y procent allochtoon? Ga toch fietsen.

Ja, mannen zijn gemiddeld fysiek sterker, en daarom voor sommig werk meer geschikt. Vrouwen zijn met hun gemiddeld meer geduld of aanvoelingsvermogen geschikter voor ander werk. LEVE HET VERSCHIL!!

Drie jaar geleden werd bij mij slokdarmkanker geconstateerd. Jawel, op 24 december, een ‘gezellige’ kerst dus. Bovendien middenin de coronatijd. In de zes weken daarna werd ik dagelijks bestraald, dan moet het personeel zich zeer dicht over je heen buigen om je lijf tot op de mm goed te positioneren voor de X-ray bundel. Terwijl 1,5 m afstand toen de norm was. Maar men deed het, mannen en vrouwen. Dát zijn de echte helden.

PS. Het is goed afgelopen, delen van mijn slokdarm en maag zijn verwijderd, eten zal voor mij nooit meer hetzelfde zijn, maar ik ben geheel schoon verklaard. Dankzij mijn helden, m en v.

Maarten
Maarten
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Managers en psychologen, een allesvernietigende combinatie, in dit geval leidend to een padvindersclubje.

Peter Pos
Peter Pos
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe divers is de leiding van de brandweer eigenlijk? Heb de docu niet gezien, maar er wordt één mafkees – die tegen klussen in de vrije uren is – vermeld en dat is een man. Misschien goed om een paar vrouwen in de leiding te plaatsen en hen uit te laten leggen waar de prioriteiten zouden moeten liggen bij het brandweerkorps.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Peter Pos

Ik stel voor het leger te verplichten 50 procent mannen 50 procent vrouwen in dienst te hebben. Top down.
Vraag me af hoeveel enthousiasme daarvoor bij de dames is en of dat werkelijk gaat lukken.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ik moet hieraan denken omdat gezien de huidige politieke situatie er vrijwel zeker een militaire dienstplicht gaat komen, althans die is er al, maar dat er dan wel degelijk opgekomen moet worden.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Peter Pos

De prioriteiten van de brandweer liggen hopelijk op het bestrijden van de brand.

Bert
Bert
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Een discussie met een marxiste als halsema heeft geen zin.
Marxisten hebben de oplossing al op de plank klaar liggen.
Het enige wat zij doen is de werkvloer naar de gewenste sitauatie dirigeren.
Is er weerstand dan volgt intimidatie.

35
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x