De aanhouder wint: gefeliciteerd, Martin Bosma!

Klap voor hypocriete linkse elite

Titelfoto bij artikel De aanhouder wint: gefeliciteerd, Martin Bosma! Ines van bokhoven opiniez

Titelfoto: Martin Bosma. Beeld: Tweede Kamer, CC-BY-NC 4.0.

Ons land gaat een andere koers varen met de verkiezing van Martin Bosma tot Kamervoorzitter. Nee, we zijn er nog lang niet, maar er is licht aan de horizon na jaren van strijd tegen de hypocriete linkse hoogopgeleide elite, die zoveel waanzin over ons uitstortte. De zure ‘moreel verheven’ verliezers konden het niet eens opbrengen om te applaudisseren voor de eerlijke winnaar. Maar de ware democraten hebben volgehouden en gewonnen. Gefeliciteerd iedereen en vooral Martin Bosma, schrijft Ines van Bokhoven.

Ruikt u het ook? Het was al een tijdje vaag te merken voor wie een wat fijnere neus had, maar het moet nu toch echt voor iedereen duidelijk zijn: er hangt verandering in de lucht.

Met de verkiezing van Martin Bosma tot Kamervoorzitter is het voor heel Nederland zichtbaar: dit land gaat een andere koers varen. We zijn er nog niet, er wacht nog een formatie, maar weet u: zelfs als die mislukt, en zelfs, in het ergste geval, als we nieuwe verkiezingen krijgen, dan nog lijkt me deze verandering onomkeerbaar. Voor het eerst in een lange, lange tijd zie ik weer wat licht aan de horizon, waar ik al veel te lang de toekomst heel erg somber inzag. Er is een beweging ingezet die niet meer zomaar te stuiten valt.

 

Tegenwicht

Columns schrijven is eigenlijk mijn ding niet – ik schreef drie historische romans, over uiteenlopende onderwerpen, maar allemaal gaan ze over mensen in uitzonderlijke situaties die met gewetensvragen worden geconfronteerd en moeilijke, soms zelfs gevaarlijke keuzes moeten maken. Toen in ons land corona en BLM losbarstten en ik zag hoe ons bestuur steeds onredelijker ging doen, was mijn gewetensvraag: ga ik toekijken, of pak ik mijn pen? Want schrijven over het verleden is mooi, maar de absurde, gevaarlijke geschiedenis die recht voor mijn neus werd geschreven, daar wilde ik tegenwicht aan bieden.

Vanavond, nu ik dit schrijf en Martin Bosma ongetwijfeld nog in een roes is van wat er vandaag gebeurde – het is de man meer dan een beetje van harte gegund – voel ik trots. Op ons allemaal. Want we hebben eindelijk iets bereikt, na al die tijd en al die strijd. Deze benoeming is een mijlpaal, een richtingwijzer naar andere tijden. We weten het allemaal.

 

Strijd

Wat hebben we gestreden. Want wat een waanzin liet men op ons los! Een greepje: onnodige lockdowns, woke-nonsens waar we nog steeds middenin zitten, klimaatpaniek die nergens op sloeg, racisme-paranoia die het Sinterklaasfeest zowat vermoordde, en dan zwijg ik nog over de corruptie van veel te veel Rutte-jaren en de ondergang van de media, of onze publieke omroep die aan een grondige opfrisbeurt toe is. Een enkele bezem daar doorheen gaat het niet doen. Alles kreeg hetzelfde kleurtje, iedereen zong hetzelfde liedje. Het was één grote club, en wij waren geen lid.

Maar het is iets om trots op te zijn, luitjes: we lieten ons niet in een hoek zetten, lieten ons niet kleineren ondanks gesubsidieerde scheldpartijen in media en op podia, door een elite die eigenlijk naast dat schelden vrij weinig meer te melden had. Die zich nog altijd progressief noemt, na meer dan een halve eeuw dezelfde meningen, standpunten en ideologieën te hebben aangehangen zonder ooit echt te veranderen. En die conservatief genoeg was om op een reactionaire wijze vast te willen houden aan de macht die men had verworven, met knuppels en censuur en alles erop en eraan. Ze kregen ons niet klein, al was de stroom aan beschuldigingen en verdachtmakingen jarenlang onophoudelijk.

 

Volhouden

Ik bewonder de politici die vol bleven houden, zoals Geert Wilders, die zich waarschijnlijk niet meer kan herinneren wat het is om zonder beveiliging door het leven te gaan, maar ook iemand als Van Haga, die moest toezien hoe de gek die in zijn huis stond te gillen over mitrailleurs onder het kleed werd geveegd, terwijl de fakkeldrager bij een andere politica voor de deur ons door de strot werd geramd als had de man een aanslag op haar leven gepleegd. Ze waren het gezicht van een verandering die de elite absoluut niet wilde, en werden door hen in gevaar gebracht met actieve demonisering.

Voor de mensen die bleven demonstreren, met gevaar voor eigen leven en welzijn: jullie hebben gewonnen! Jullie hebben voor ons allemaal de klappen opgevangen, maar de waterkanonnen en bijtende honden waren het symbool van een aflopend, falend beleid dat z’n bestaansrecht allang had verloren. Voor wie littekens overhield aan het brute politie-ingrijpen: zie ze als het bewijs van je gelijk. Als het bewijs van je strijd voor democratie. Draag ze met trots.

 

Leegte en hypocrisie

Iedereen die op de sociale media van zich liet horen, en dat bleef doen, ondanks alle kans op een ban of een schorsing, of het gevaar een trollenleger ook in de werkelijke wereld achter zich aan te krijgen: hulde! Je recht om te spreken moet je nooit laten liggen – het is het cement van de democratie. Dat ‘de andere kant’ vrijwel nooit een discussie aandurfde of wilde lag niet aan ons: inmiddels blijkt steeds meer dat deze mensen werkelijk niets meer te zeggen hebben behalve zich voor de duizendste keer herhalen – of agressief worden. Zie ook de leegte van hun verkiezingscampagne en de hypocrisie waarmee men zelfs tegen de eigen recente strijdpunten in moest gaan om nog een kans op machtsbehoud te maken: ineens waren witte mannenbillen geen probleem meer, om maar eens een snel voorbeeldje te grijpen.

De hypocrisie die we aan het licht brachten – en één persoon in het bijzonder: wat hebben we gelachen om de beroemde drie- en vierluikjes – deed steeds meer mensen beseffen: er klopt gewoon geen bal meer van dat verhaal. De kritiek die niet te smoren was, de bewijzen die de absurde ‘wetenschap’ soms lachwekkend eenvoudig ontkrachtten, maar ook de mensen die in WOB-documenten groeven om in de kleinste details de waarheid te vinden en ‘m aan ons te laten zien: we hebben hard gewerkt met z’n allen.

 

Ware democraten

Wij van OpinieZ en al die andere mediamensen, in de MSM of ‘alternatief’, die het aandurfden om de monden open te trekken en ons luid te laten horen omdat dat ons goede recht was – we mogen trots op onszelf zijn. En iedereen die deze doorlopend verdacht gemaakte media volgde en las, de video’s bekeek, de podcasts beluisterde, de boeken kocht, bereid was met ons samen na te denken over hoe het anders kon en waar de pijnpunten zaten: jullie zijn allemaal geweldig. Ware democraten.

Want wat wilde men graag dat we onze woede zouden omzetten in geweld, en wat hebben we ze het nakijken gegeven: we deden het via de democratische route, elke keer weer, en van geweld is het niet een keertje gekomen. Wees daar trots op. Bij ons geen geweldsoverleg en geen snelwegbezettingen, geen vernielde kunst en geen politici die klappen op hun hoofd van ons kregen: wij deden het via de stembus en via onze grondrechten. Wij hadden het kritische geduld dat nu eenmaal van een mens wordt gevraagd in een beschaafde democratie, en hebben zowel kritisch als geduldig volgehouden totdat we wonnen.

En misschien is ‘winnen’ wat voorbarig, ik weet het, we zijn er nog niet, maar ik kan het niet helpen. Het ruikt naar verandering. Het stinkt er gewoon naar. Zoals ik al zei: we hebben nog die formatie voor de boeg, maar het maakt allemaal niet meer uit, volgens mij. Het tijdperk van de linkse hoogopgeleide elite loopt af.

 

Zure verliezers

En hemeltjelief, wat waren de gezichten zuur. Ik kan het niet nalaten: het feit dat niemand van het andere kamp ook maar een slap applausje kon opbrengen voor de eerlijke winnaar, dat men alleen maar keek alsof de hele wereld zich tegen hen gekeerd had en dat dan ook nog zomaar, zonder dat ze er iets aan konden doen: net zoals u ben ik die houding zo vreselijk beu. Het is onsportief, onbeschoft, ondemocratisch – en dat van mensen die zich al tijden moreel boven heel wat andere mensen vinden uitsteken en ons verweten dat zij de democratie tegen ons moesten beschermen.

Maar goed, het bevestigt in principe wat we al weten: er gaapt een grote leegte aan de kant van de zure verliezers, dat keerde zich uiteindelijk tegen hen, en dat is iets waar zij zich druk om mogen maken. Het is niet ons probleem. Ons probleem is de toekomst. We hebben nu de wind mee, de kansen liggen steeds meer open, en we moeten nu democratisch blijven en met z’n allen gaan nadenken over heel veel vernieuwing en verbetering. Want dit huis van democratie kraakt al een tijdje in z’n voegen, en het hele land kraakt mee.

 

Gefeliciteerd

Met de Grondwet in de hand – en die vernieuwen en aanpassen waar nodig – zie ik ons in staat het beter te doen dan wat we de afgelopen jaren moesten doorstaan. Met gemak.

Gefeliciteerd, mensen. En vooral: gefeliciteerd, Martin! Ik kijk uit naar al die gedichten!
 
strong>Vond je dit artikel goed? Steun Ines van Bokhoven via inesvanbokhoven.backme.org

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
26 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Peter109
Peter109
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een (h)eerlijke column van Inez van Bokhoven.

Leedvermaak is geen fraaie emotie. Maar door de gezichten van het zure links-progressieve smaldeel in de Tweede Kamer onder de bezielende leiding van boegbeeld “ik word wel even de minister president” de heerTimmermans en de voormalige voorman “ik heb verkeerd gegokt” Jesse Klaver, kon ik niet anders dan er aan toegeven. Dit was fijn en ze hebben het nog steeds niet door dat ze dit allemaal zelf mogelijk gemaakt hebben. Dank daarvoor!

En Martin Bosma, van harte gefeliciteerd!

Laatste aanpassing 5 maanden geleden door Peter109
R Bil
R Bil
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

En nu zo spoedig mogelijk de NPO afschaffen subsidievreters zonder prestatie te leveren. zoals links altijd beweert dat extreem rechts(wat is dat extreme) zo verkeerd is, is het een zegen voor dit land dat extreem links zich nu koest moet houden. Die links extremisten zijn lang genoeg gedekt door onze rechters en justitie en politie . Eindelijk minder D(ictatuur) 66 gehalte in de politiek. Nu is er kans dat het vaasje van Rutte in andere handen komt en daarmee veilig is.

Marien
Marien
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  R Bil

VOLLEDIG mee eens.

Marien
Marien
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het is goed dat we nu even het ware gezicht van links zien. Dit zijn m.i heel enge egocentrische mensen die het alleen om de baantjes en om de macht gaat. Wij zijn alleen het middel daar voor , niet het doel waar ze voor ‘werken’.
Wat ik nog vrees, is dat links er ALLES aan zal doen om het kabinet pootje te haken en dat ze tegen goede voorstellen zullen stemmen alleen om dat het van hun politieke ‘vijanden ‘ af komt. Links is bijzonder rancuneus. Links extremisten zijn niet te vertrouwen.

H.Nijhuis
H.Nijhuis
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het doet inderdaad iets met mensen. Gisteren zag ik bij Renze Frits Wester hoogleraar Levi flink op de plek zetten toen hij de aanstelling van Bosma laagdunkend duidde. Dat kan nu er op hoog politiek niveau steun voor is. Dit smaakt naar meer.

Marien
Marien
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  H.Nijhuis

Echt waar? Ik heb het niet gezien. Ik had die Marcel Levi best hoog zitten. Van iemand van zijn ‘niveau’ verwacht je wel verstand. Kennelijk heeft ‘ie dat in Londen gelaten.
Want zelf zag ik hem wel als minister van volksgezondheid in een zaken kabinet zonder specifieke politieke kleur, maar als ze hem dat vragen zal ‘ie wel niet beschikbaar zijn. Kinderachtig, eigenlijk. Het gaan linkse mensen kennelijk in principe niet om het land en de burgers, maar om het eigen ‘deugen’ en het eigen baantje.
Frits Wester vind ik altijd een uitstekende politieke duider, maar ja Levi zal hem wel niet moeten dan, want hij is CDA altijd geweest, he?
Ik ga het wel even terugkijken, dat wil ik wel even zien.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Ik merkte ook al een tijdje dat er steeds meer mensen met een podium niet meer meegaan in het alleen maar verketteren van rechts. Goede zaak.
Kritisch blijven, scherp veroordelen waar nodig, maar laat de ‘elite’ zich nu maar eens achter de oren krabben en een realistischer houding aannemen.

Esther
Esther
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Misschien ben ik te wantrouwig geworden, maar ik heb het gevoel dat bij het ‘niet meer meegaan in het verketteren van rechts’ een flinke dosis opportunisme meespeelt. Zoals de wind waait, waait het jasje en ja, er dreigt nu een andere wind te gaan waaien, dus…. Ik geloof er niets van dat de verketteraars nu opeens het licht beginnen te zien.

Stefan
Stefan
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Nou nog een een linkse uitvaart door de ministeries..

Anna
Anna
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het is bijna vermakelijk om te zien hoe “dit soort mensen; wie zijn die mensen “ een tegenslag, of misschien wel een verlies, accepteren.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anna

Het is even vermakelijk, inderdaad, maar juist het feit dat ze hun giga-verlies niet accepteren, en nog steeds op elk domein macht hebben, maakt de situatie heel erg gevaarlijk. Een kat in het nauw…enz.
Het ‘dreigement’ van Rutte is een eerste teken dat men bereid is héél ver te gaan.

Marien
Marien
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

ja, ik vind de situatie ook heel eng wat dat betreft. Ik gaf al aan dat ik me zorgen maak dat links alles van een nieuw kabinet zal proberen te torpederen, Maar dan zitten we met zijn allen in een heel slechte politieke thriller.
Ik hoop ergens nog dat Hans Hoogervorst of een andere echte liberaal minister president wil worden. (hoewel ik Hoogervorst associeer met het verdwijnen van het ziekenfonds en dat vind ik voor mijn inkomens categorie niet zo’n fijne stap) Ik las op Wynia’s week een bijdrage van econoom Wim Groot waarin hij uitlegt dat de minima met zorgtoeslag nu een stuk minder betalen omgerekend per maand dan met de ziekenfondspremie, maar ik wil daar tegen in brengen dat de groep die net boven de ‘minima’ zit zeker niet rijk is en dat die dus STUKKEN meer betaalt. (ik dus ook) Als ik alles betaald heb wat ik MOET betalen om hier in NL te kunnen leven en daar zitten geen abonnementen bij die nog opzegbaar zijn, ben ik toch al een aardig deel van mijn inkomen kwijt.

Cor
Cor
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldig stuk Ines, zeker volhouden en laten we door dit proces het Globalistische WEF laten merken dat met de burgers op deze aardkloot niet valt te klooien, manipuleren, indoctrineren en liegen en bedriegen zijn deze mensen hun werktuigen. Maar gelukkig krijgen we het door en worden de vele schapen wakker en worden omgetoverd tot sluwe vossen.

ermindewinkel
ermindewinkel
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De volgende, niet onbelangrijke, horde is het ambtenaren korps. Hoe weten we of bepaalde ambtenaren de beslissingen en adviezen van en voor de toekomstige bewindspersonen niet (willens en wetens) gaan saboteren?

Jane Zonneveld
Jane Zonneveld
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  ermindewinkel

De ambtenaren die hun neutraliteit hebben geschonden middels bijv. een brief (opgesteld vanuit hun ambt, dus niet op persoonlijke titel) waarin ze protesteren tegen democratisch genomen beslissingen (ook al hebben velen alleen hun voornaam gebruikt) op staande voet ontslaan vanwege hun schending van deze neutraliteit. En dan svp niet doorschuiven naar een ander ambtelijk stoeltje

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jane Zonneveld

Het ligt voor de hand en dat kunnen we gewoon verwachten, dat linksdraaiende ambtenarren op de ministeries niet zullen schromen om actief tegen te werken. Als het inderdaad zo is dat zij door bepaalde acties hun eed hebben geschonden, moet daar ook een forse sanctie op volgen. En wegpromoveren zoals tot nu toe gebruikelijk is inderdaad geen forse sanctie.
Ook wil ik in dit verband nog even wijzen op het besluit van Arnhem om BOA’s toe te staan een keppeltje (haha), een tulband (haha), en een hoofddoek (oei! oppassen geblazen) te dragen. Marcouch ondersteunt hiermee m.i. een ondermijning van het begrip ‘uniform’. Een begrip dat niet voor niets in de wet staat. Dankzij (een deel van) de aanhang van de heer Marcouch durft geen Jood in het openbaar meer Jood te zijn, dus dat keppeltje is een ordinair rookgordijn, evenals het lachertje van de opgevoerde tulband.
Het gaat ook niet om het stuk stof. Het gaat om de opgestoken middelvinger die dat stuk stof representeert. Dat ze de vrijheid, de uniformiteit van ambtsdragers, en de neutraliteit die dat moet uitstralen aan hun laars lappen.
Ondermijning van onze vrijheid mensen. Stap voor stap, elke dag een beetje meer.

audio1958
audio1958
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  ermindewinkel

Eerst maar afwachten wat voor regering we gaan krijgen. Ik denk dat Bosma onder een enorm vergrootglas komt te liggen. Hij zal heel veel tegenwerking krijgen, ook vanuit de media. En de ambtenaren? Ik vrees het ergste. Ik ben part-time gemeenteambtenaar. Als je hoort hoe men daar (vooral in de hogere echelons, maar dat zijn wel degenen die het voor het zeggen hebben) over Wilders, Bosma en de PVV denkt dan is er nog een hele laange weg te gaan. Ik heb PVV gestemd maar dat hou ik maar voor me. Een collega die er wel voor uitkwam is inmiddels verketterd. Triest maar waar. Zelf denk ik dat Bosma een uitstekende keuze is.

Marien
Marien
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  audio1958

ja, beter niks zeggen van je politieke voorkeur. Het zou gewoon moeten zijn, maar dank zij het gedrag van (elitair) links kan je het maar beter voor je houden. Ik zeg het ook niet. Maar inwendig ben ik blij en hoop ik ook dat ze met een heel mooi plan komen.
Lezenswaardig de column vandaag 16-12-23 van Rob Hoogland in de T.
Daarin geeft hij als voorbeeld dat jaren geleden links hier aan de praattafels door het dak ging over de verkiezing van Ronald Reagan als president in de VS. Het licht zou uitgaan ! De man bleek 1 van de beste presidenten te zijn en heeft 8 jaar volgemaakt. Rob zegt dat kwam omdat met zijn aantreden de VS uit een economisch dal kroop en de Koude Oorlog wed beëindigd. En om dat Ronald Reagan ‘flair’ had. Hij zegt dat Bosma dat ook heeft en daar ben ik het mee eens. Ik heb dhr Bosma via e mail PVV mijn gelukwensen overgebracht. Vandaag had ik een eenvoudig dank je wel verstuurd van zijn I phone. Vind ik toch zo leuk.

RFM de Haan
RFM de Haan
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Goede analyse Ines van Bokhoven, het geeft de rechtse burger enige hoop dat alles heel misschien ten goede gaat keren, alhoewel vandaag las ik op X dat Thijs van de Brink op min of meer eisende toon van Wilders verlangt om ook eens in zijn programma aan te schuiven voor een interview, waar haalt hij het dedain vandaan na alle bagger die Wilders in de loop der jaren over zich heen heeft gekregen?
Maar goed we wachten af of er überhaupt geregeerd gaat worden door de PVV want dit is in het geheel nog niet zeker!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  RFM de Haan

Laat de mensen die nu overleggen over een te vormen kabinet een tijd met rust.
Het vooringenomen zuigen van journalisten, alleen maar hijgerig aan het proberen of ze niet toch nog een controversieel niemendalletje kunnen aanboren, zorgt niet voor snellere uitkomsten, integendeel. En verwacht ook geen wonderen als er al een rechts kabinet komt. De puinhopen zin zo ingewikkeld en verstrikt gemaakt, dat er ws. 10-15 jaar voor nodig zal zijn om eea te herstellen.

Eddie
Eddie
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Lieve Ines, we zijn er nog niet, hè? Ik bedoel, demonstraties tegen de verkiezingsuitslag….nou vraag ik je! Ik voorzie, maar dat heeft ook te maken met de afgelopen jaren, nog allerlei barricades, sabotage en wat dies meer zij. Maar idd, men wordt wakker en dat is al heel wat! Kus van Eddie.

Ronald
Ronald
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldig stuk, Ines. Hulde aan Bosma, wegens het feit dat hij zich opnieuw kandidaat stelde. Ik ervoer een gevoel van opluchting, misschien zelfs van beginnende bevrijding van de verlossing van de klamme, valse, linkse, woke deken.

Ni28
Ni28
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De eerste echte overwinning van PVV. Zo kun je bijna in gaan geloven.

Martha
Martha
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Nog een geweldige column waar ik blij van word.
Dank U mevr. van Bokhoven.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Allereerst een stevig DANKUWEL aan alle auteurs en medewerkers voor het uitsteken van hun nek, ondanks de digitale quasicuratele en de mogelijke consequenties.
Ook een beetje leedvermaak mag best af en toe denk ik, tenslotte is er genoeg aanleiding toe gegeven door de jarenlange verkettering.
Speciaal voor Rutte: “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”

John
John
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De kracht van Bosma is analyseren, beredeneren en concluderen. Intellectueel staat hij zo ver boven mensen als Jetten en Timmerfrans, dat hij een oprecht neutrale voorzitter kan zijn zonder achterbakse kunststreken uit te moeten halen zoals Firouz “insert fake name here” Chaouqui dat deed.

Laatste aanpassing 4 maanden geleden door John
26
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x