Take Back Control met PVV/NSC/BBB/VVD?

Spanning met klimaat- en immigratiebeleid EU


De verkenningsfase loopt eindelijk enigszins. Nadat de beoogde verkenner Van Strien in opspraak was geraakt, nam Ronald Plasterk het stokje over en doet dat tot nu toe voortreffelijk. Maar de moeilijkheden zijn legio. De VVD wil eventueel gedogen. Omtzigt twijfelt, wil vooraf garanties en is – blijkens een notitie in zijn transparante mapje – niet van plan om zelf in een dergelijk kabinet te gaan zitten. En dan zijn we nog niet eens toe aan de inhoud, de reden waarom de PVV won: de behoefte van de Nederlandse bevolking om weer grip te krijgen op immigratie en klimaatbeleid, analyseert Jan Gajentaan.

De Britten hadden een mooie slogan tijdens de Brexit-campagne: take back control. Maar aan een exit uit de EU zijn ook veel nadelen verbonden. Er is daarvoor in Nederland momenteel geen draagvlak en Wilders heeft dit punt dan ook in de ijskast gezet. Dat neemt niet weg dat de behoefte aan grip op immigratie de belangrijkste factor is voor de verschuiving naar rechts in veel Europese landen en dus ook in Nederland.

 

Grenze(n)loos

Het is vreemd om te bedenken dat Nederland nog maar enkele decennia geleden over grenzen beschikte. Alle partijen, van PvdA tot VVD of CDA, vonden het logisch dat Nederland middels grenzen controle uitoefende op wie er het land inkwamen. Door het instellen van de Schengenzone in 1992 verdwenen die grensposten. Het idee was dat daarvoor in de plaats betere controle op de buitengrenzen zou komen, maar die mooie woorden van de Europese elite zijn nooit in daden omgezet.

Er was sprake van een perspectiefverschuiving. Wie tegenwoordig spreekt over de noodzaak van grenzen en nationale controle op immigratie, zoals Wilders, wordt in de media geframed als extreemrechts of populistisch. Dat roept de vraag op: waren de PvdA, CDA en VVD van veertig jaar geleden dan ook extreemrechts en populistisch? Of zijn we in het proces van globalisatie en internationalisering simpelweg een stap te ver gegaan en is het logisch dat een uitgeknepen bevolking nu een correctie eist?


Nationaal beleid is een taboe

Er is in de laatste decennia, die gekenmerkt worden door globalisering, een politiek-correct dogma ontstaan dat nationaal beleid afkeurenswaardig of kwalijk is. Dit dogma wordt beleden door linkse en rechtse partijen, al is dat om verschillende redenen. Zo vindt Lilian Marijnissen van de SP (ooit kritisch over immigratie en integratie!) dat Nederland prima 75.000 asielzoekers per jaar kan opvangen, plus de nakomende familieleden. Aan de andere kant hebben we VVD’ers die steen en been klagen over te veel asielzoekers, maar die weer andere (economische) reden hebben om vast te houden aan het idee van open grenzen.

Zo zien we nu dat de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid van de VVD, Erik van der Burg, heel wat afreist om zogenaamd de asielstroom in te perken. We zagen hem twee dagen rondreizen in Egypte en we zien hem geregeld in Brussel verschijnen. Maar maatregelen die werkelijk de instroom zouden beperken, zoals veiligelanders niet meer toelaten, een asielstop of tenminste het toelatingspercentage asiel in lijn brengen met andere Europese landen, komen kennelijk niet op in zijn hoofd. Of het is een taboe.

 

Lekkende wasmachine

Erik van der Burg doet mij denken aan een man die in zijn woning tot de knieën in het water staat, omdat de wasmachine op zolder lekt. Als zijn levenspartner vraagt wat hij eraan gaat doen, roept hij dat hij een brief heeft geschreven aan de vereniging van wasmachinefabrikanten om dergelijke lekken voortaan te voorkomen. Maar het repareren of vervangen van de lekkende wasmachine zelf komt niet in hem op. Vindt u het vreemd dat de denkbeeldige levenspartner na een paar jaar in de lekkende woning wel klaar is met echtgenoot Van der Burg?

Deze metafoor drukt uit waarom de Nederlandse bevolking klaar is met de gevestigde partijen en massaal heeft gekozen voor PVV, NSC en BBB. We hebben niets aan dure deals met Tunesië of Egypte en allerlei gewauwel in Brussel. Volg het voorbeeld van Denemarken en neem zélf de noodzakelijke maatregelen!

 

Nieuw kabinet PVV/NSC/BBB/VVD

Zelf denk ik dat ondanks al het gehannes en de politieke spelletjes dit kabinet PVV/NSC/BBB er wel zal komen, met waarschijnlijk de VVD als gedoogpartner. NSC zal vermoedelijk wel instappen als er voldoende ‘rechtsstatelijke’ garanties zijn, met Omtzigt (blijkens zijn eigen notitie) op afstand in de Kamer. Mogelijk zullen ook Wilders en Van der Plas daarvoor kiezen, zodat het kabinet gerund kan worden door een min of meer neutrale premier. Waarbij velen al denken aan Mona Keijzer. Er is geen geloofwaardig alternatief voor deze coalitie, want geen enkele van de progressieve partijen is bereid om na te denken over een meer restrictief immigratie- en asielbeleid of een rationeel klimaatbeleid.

 

Lakmoesproef

De lakmoesproef zal komen als het kabinet PVV/NSC/BBB, met de VVD als gedoogpartner, maatregelen gaat treffen om de asiel- en arbeidsmigratie terug te brengen tot normale proporties en ook stappen neemt voor een rationeler stikstofbeleid. BBB en JA21 hebben daar overigens een uitstekend voorstel voor gedaan middels een reparatiewet.

 

Het nemen van dergelijke maatregelen zal ongetwijfeld stuiten op verzet van de Europese Commissie in Brussel, het Europese Hof van Justitie en nog een aantal van die ongrijpbare gremia. Zeker als het nieuwe kabinet bijvoorbeeld mobiele grenscontroles gaat doorvoeren om de immigratie beter te controleren. Hoewel notabene staatssecretaris Van der Burg daar ook voor pleit, zien we er weinig van terug. Nederland zou een beroep kunnen doen op de Dublin-verordening en asielzoekers uit andere Europese landen niet meer toelaten. Ook voor het teveel aan arbeidsmigranten uit de EU zal een oplossing moeten komen, zoals het weer invoeren van werkvergunningen.

 

Maatregelen

Er zijn tal van maatregelen denkbaar die de immigratie substantieel omlaag kunnen brengen, maar Brussel zal dwarsliggen en dreigen met sancties. Hoe sterk staat het nieuwe kabinet dan? Hoe zeker kunnen we zijn van de gedoogsteun van de VVD, op het moment dat er getornd wordt aan hun open grenzen-walhalla? Dan zal het moeilijk worden. Op dit punt is het ook misgelopen met het kabinet Rutte 1, met de PVV als gedoogpartner. Dat kabinet slaagde er ondanks druk van Wilders niet in de immigratie beter te controleren of substantieel omlaag te brengen.

Of het dit keer wel zal lukken zal de toekomst leren. De genoemde combinatie PVV/NSC/BBB met de VVD als gedoogpartner heeft in de Tweede Kamer een ruime meerderheid, maar niet in de Senaat. Daar zullen zij nog een stuk of acht zetels bij elkaar moeten sprokkelen (JA21, FvD en SGP hebben er samen zeven dus dan nog één tekort). Dat is wankel, er hoeft maar één politiek-correcte zeloot uit de band te springen of de boel loopt spaak.

De meerderheid van de burgers wil dat asielmigratie en arbeidsmigratie substantieel omlaag gaan, er een rationeel klimaatbeleid komt, koopkrachtherstel, betere en meer toegankelijke zorg en meer woningen. Kunnen PVV, NSC, BBB en VVD straks leveren, of buigen ze voor de EU?

Over de auteur

Jan Gajentaan
Jan Gajentaan
Amsterdammer in Rotterdam, blogger, schrijver van e-books, voetbalvader, Volvo 940 rijder, in het dagelijks leven Recruitment / Human Resources Consultant.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
40 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ni28
Ni28
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De enige die echt iets aan de massaimmigratie wil doen is Wilders. De rest kwakkel in getalen van eerbare minima. Een andere deel vindt de immigratie heilig en is door globalisme kortzichtig geworden en al helemaal blind voor overbevolking. Culturele aspecten spelen al helemaal geen rol en wij zien het antisemitisme snel oprukken. De islam en vooral het bukken voor de islam brengt onze westerse civilisatie terug in een barbaarse tijdperk. Als ie al komt zal een sterk verdunde Wilders regering weinig kunnen realiseren en een ander regering zal terugkeren in het Brusselse gedoe. Het plan van Salvini om Brussel rechtser gaan denken is voorlopig utopie. Eerst moet een ramp gebeuren voordat linkse denken echt naar de achtergrond verdwijnt. Tegen die tijd zijn wij een paar miljoen Afrikaanse inwoner rijker met alle consequenties vandien.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Met een beetje pech blijven ze lekker door formateren tot volgend jaar oktober.
Ondertussen blijft het demissionaire kabinet aan om allerlei niet controversiële wetten door te drukken.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Wie weet waar dit demissionaire kabinet nu mee bezig is, waar we niets van weten.

Realist1966
Realist1966
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Zal afhangen van het vertrek van Stoltenberg. Op de eerste werkdag van rutte als secretaris-generaal van de navo kan er vermoedelijk ineens veel meer. Als we dan nog geen kabinet timmerfrans hebben uiteraard.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Dat weet ik nog zo net niet. In de VVD zitten nog genoeg mensen met een D66 agenda en Omtzigt is niet enthousiast over regeren met de PVV.
Over PvdA/Groenlinks hoeven we het niet te hebben.
Het is nog maar helemaal de vraag of er een regering met de PVV komt.
Hooguit verkiezingen met een verpletterende overwinning van de PVV zal uitsluitsel geven.

Daarom denk ik dat ze blijven formeren tot er iets substantieels gebeurt.
Rutte zal het nog druk genoeg krijgen bij de NATO om zich nog iets van Nederland aan te trekken.

fredje
fredje
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Laat Nederland al eens beginnen om een wet te stemmen dat alle beslissingen van het ontslagnemend kabinet moet bevestigd worden door de kamer. Zelfde aanbeveling voor België trouwens

Andre
Andre
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

1) Het artikel begint met een ijzersterke kreet: take back control. Het merendeel van de kiezers heeft een paar weken geleden voor verandering gestemd, want van de achterban van NSC en VVD wil ruim 80 % samenwerking met PVV. Maar de partijleiding heeft andere plannen. Die heeft namelijk partners in Brussel die zelf van plan zijn controle te nemen over de gang van zaken.
2) zelfs als er een kabinet Wilders 1 komt met VVD als gedoogpartner, zal die zo tegengewerkt worden door Brussel, dat de VVD binnen een jaar een smoes zal verzinnen om de steun in te trekken.
3) De belangen die aan de trits immigratie-energietransitie-EU centralisatiepolitiek hangen zijn zo groot dat de VVD zich niet kan veroorloven aan een kabinet mee te werken dat tegen die trits is. VVD is een linkse partij die volledig afhankelijk is van de EU.

Els
Els
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Ik ben bang dat u gelijk heeft. De machten die u noemt: Brussel, maar vergeet niet de VN, NGO’ s, WEF en dat instituties zoals onderwijs, universiteiten, rechtspraak, media in de maatschappij vergeven zijn van linkse (D66) aanhangers, die niet zomaar te vervangen zijn c.q. zich laten vervangen. Ik vrees dat de verkiezingen slechts een test waren van de EU om te kijken hoe de vlag er hier in Nederland bij hangt. Wéér hebben wij de illusie gekregen in een democratie te leven, en wéér worden de politieke spelletjes gewoon weer verder gespeeld en zijn zij ons alweer vergeten.
Het zou mij verbazen als er uiteindelijk geen links kabinet komt.

Andre
Andre
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Els

Omtzigt overlegt nu met Wilders om de electorale schade voor zichzelf te beperken. Straks breekt hij de besprekingen af met smoezen als:
– Wilders was onvoldoende tegemoetkomend
– eisen onuitvoerbaar
– onverenigbaar met afspraken met Brussel, schadelijk voor internationaal imago
– botst op klimaatakkoord
– aanpakken van NPO kan niet vanwege EVRM (de NPO is de propagandamachine van het kartel, moet dus koste wat het koste bestaan blijven).
enz enz
Alles zal gedaan worden om de reden van het niet tot stand komen van een PVV-coalitie bij Wilders te leggen.

Johan D.
Johan D.
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

VVD en Omtzigt weten donders goed, dat indien zij een Wilders kabinet te veel dwars zitten, een paard kabinet ook mislukt, er nieuwe verkiezingen komen en dat daar een afrekening plaats vind door de kiezers. PVV wordt dan zó groot dat niemand meer om hen heen kan. Mijn vrees is meer over het grote aantal onbekwame PVV leden die geen bestuurdervaring bezitten.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Johan D.

U heeft uiteraard een punt, echter wat hebben die lieden met hun bestuurservaring ons gebracht?

Johan D.
Johan D.
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Is óók weer waar. Hugo Bloemschoen, oei….☺️

Andre
Andre
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Inderdaad. Ik maak me veel meer zorgen over al die zeer ervaren bestuurders die hun ervaring vooral gebruiken om heel nauwgezet de orders uit Brussel, Davos en New York uit te voeren en de belangen van de Nederlandse gemeenschap naast zich neer te leggen.

Jimbo
Jimbo
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Els

Als de vvd een links kabinet met PvdA/Groen sLinks, NSC en D66 mogelijk maakt, gaat die partij het CDA achterna. Dan mogen ze blij zijn als ze bij de volgende verkiezingen nog 5 zetels overhouden.

els
els
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jimbo

Maar dan zijn wij 4 jaar verder! Hoe zal, behalve de VVD, Nederland er dan uitzien?

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  els

Ik denk dat er economisch en sociaal een steeds grotere neergang gaat intreden.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Het demissionaire kabinet zal hier zeker gebruik van maken.

Andre
Andre
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  els

Dat is ook de bedoeling. In die 4 jaar kan het kartel allerlei dingen regelen die het nog moeilijker maken om de controle terug te nemen en aan herstel te werken.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Hoe lang kun je de burgers in Nederland voor de gek houden?
We gaan heel langzaam naar een kookpunt waar de boel niet meer in de hand gehouden kan worden.

Jimbo
Jimbo
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  els

Jij gaat er van uit dat zo’n kabinet de gehele 4 jaar zou uitzitten? Gaat absoluut niet gebeuren. Dat wordt een vechtkabinet dat binnen het jaar ten val komt. Timmerfrans houdt die boel nooit lang bij elkaar.

els
els
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jimbo

Ik help het je hopen. Dezelfde gedachten heb ik over een coalitie PVV/BBB/NSC/VVD. Alleen al door de taaie aanloop ernaar toe.
En reken maar dat Timmermans en Jetten plannen aan het smeden zijn om een dergelijk kabinet te ondermijnen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  els

U moet het scherper stellen.
Ze willen een kabinet zonder Wilders.
Het probleem is dat dit een minderheidskabinet gaat worden. Een minderheidskabinet waar ook een minderheid van de kiesgerechtigden achter staat.
reken maar dat dit problemen gaat geven.

els
els
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

U heeft gelijk. Zij hebben er vóór de verkiezingen totaal niet aan gedacht dat de PVV een rol zou gaan spelen bij het vormen van een nieuwe regering. Integendeel. Ik vermoed dat de deur op een kier zetten van Yesilgöz slechts bedoeld was om stemmen bij de PVV weg te halen.
En nu na deze monsterzege van Wilders zitten zij met een groot probleem.
En inderdaad niet in de laatste plaats met het vormen van een kabinet minus de 37 zetels van Wilders.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  els

Ze hebben geen andere keuze op dit moment dan blijven formateren, of de PVV moet een grove fout maken waarbij ze denken dat ze een winst kunnen maken bij verkiezingen.

Maar de kans dat het kartel een fout gaat maken is veel groter. Denk aan de problemen in Nederland zoals migratie die je niet veel langer meer kunt uitstellen of woningbouw waar de nood steeds groter wordt en noem alle andere problemen die er zijn.

het gaat steeds nijpender worden.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

De conclusie is dat ze het partijbelang voor laten gaan op het landsbelang.

H.Nijhuis
H.Nijhuis
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik hoop dat er een politieke wil komt om twee dingen te doen; De monocultuur herstellen. Je maakt mij niet wijs dat iemand uit Turkije zich niet kan aanpassen aan de Nederlandse cultuur of iemand uit welk ander land dan ook. Dat gekoeieneer met allochtonen moet eens ophouden dus; Stoppen met twee paspoorten op één individu. Kiest en bemin uw keuze. Twee; het Deense model voor asielzoeker.

Andre
Andre
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  H.Nijhuis

Het gaat niet om de vraag of ‘iemand uit Turkije’ zich zou kunnen aanpassen. Het gaat om het gegeven dat bepaalde opvattingen van de islam onverenigbaar zijn met de seculiere democratie. Centraal hierbij staat de tawhid, de eenheid van schepping en god, die betekent dat staat en godsdienst als eenheid moeten functioneren. Een moslim is o.a. hierdoor altijd bezig zijn omgeving te islamiseren, ook al is dit voor buitenstaanders niet altijd meteen zichtbaar.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

U heeft imho gelijk op dat punt van onverenigbaarheid.
Het westen maakt nog steeds dé fout om als beginsel te nemen dat we met dezelfde opvattingen in een maatschappij staan of kunnen staan. In de islam is dat niet toegestaan. Conclusie kan alleen maar zijn dat de islam als overheersingsideologie niet in westerse samenlevingen op een vreedzame manier is in te passen. Het is niet alleen een religie.

Dee
Dee
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De VVD wil niet. Omtzigt wil niet. En ondertussen word het hele PVV progamma uitgekleed en moet er vanalles in de ijskast waardoor er niets van de PVV meer overblijft. Mocht het toch tot een coalitie met de PVV komen met Wilders als premier, dan zullen zijn kiezers zwaar teleurgesteld in hem worden, en in vermoed dat Omtzigt er na verloop van tijd de stekker uit gaat trekken. Ik vertrouw die judas niet.
Als ik in de schoenen van Geert Wilders stond, dan had ik de stekker er uit getrokken. “Ga maar lekker over links met brusselmans in zee”. Dan kan hij lekker achterover leunen in de opositiebankjes en wachten tot de boel klapt. Ik geef een kabinet met brusselmans maximaal twee jaar overlevingskans. Dan, nieuwe verkiezingen, en dan voor de PVV, op naar de 50 zetels! Dan kan hij regeren met wie hij wil en hoeft dan ook niet te sleutelen aan zijn partijprogamma waar zijn kiezers voor gekozen hebben.

Realist1966
Realist1966
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Dee

Vrees dat de schade over twee jaar onherstelbaar is, misschien zelfs nu al. Nederland is terminaal, forse ingrepen zijn noodzakelijk. Links zal daartoe niet bereid zijn, die zien nog liever de patiënt overlijden.

Dee
Dee
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Ja, maar ik wil een brullende leeuw, met tanden en klauwen. Geen tandloze tijger die Omtzigt er van maken wil.

Wim
Wim
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Hoezo over 2 jaar? Ik ga er zo langzamerhand van uit dat dit de laatste verkiezingen waren.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Wim

Ze zullen er alles aan doen om verkiezingen te voorkomen.

Andre
Andre
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ergens alleszins begrijpelijk. Alles wordt toch al besloten in Brussel, Davos en New York. Dus waarom nog verkiezingen…hoop gedoe om een illusie in stand te houden.

Marc
Marc
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb er een buitengewoon hard hoofd in. Twee partijen, VVD en NSC, die een kabinet Wilders onmogelijk maken. De VVD omdat het strijdt voor haar bestaan: een succesvol kabinet Wilders zou ten koste gaan van de VVD. De partij zoekt de best mogelijke kansen haar voortbestaan als, ten minste, middelgrote partij te prolongeren. Zodat het over de komende twintig jaar tenminste nog enigszins iets in de melk te brokkelen heeft. En natuurlijk wil het Rutte als oorlogsminister op die post bij de NAVO. Wellicht dat, na de veronderstelde vernietiging van Rusland, dit ‘succes’ zal afstralen op de partij, waarna het mogelijk toch weer een sleutelrol kan spelen.

Nee, dan Omtzigt. De mythe dat hij toch vooral dossierkenner is verschaft hem ten onrechte het gezag van een, al was het in potentie, staatsman. Feit echter is dat hij niet zozeer dossierkenner is, maar als zodanig in het licht gezet is door het extreem falende leiderschap van een Rutte, met in zijn gevolg al die ambtenaren die het toch ook niet meer weten: iedereen het spoor bijster!

Maar er is meer aan Omtzigt dat hem het onverwachte aureool van kenner of staatsman verschaft: het enorme bord wat hij voor zijn kop heeft. Al die dringende maatschappelijke problemen zoals Jan hierboven weergeeft, erkent Omtzigt niet. Want ook hij kampt, net als Yisselguus, met partijpolitieke vooruitzichten zoals het op correct ‘christelijke’ wijze kapen van wat voorheen het CDA-electoraat was. Want dat moet toch ergens nog te vinden zijn? De NSC als CDA 2.0. Omtzigts ultieme wraak op De Jonge die vijf jaar terug het CDA-leiderschap voor de neus van Omtzigt wegkaapte!

En zo zien we het landsbelang geofferd aan tandeloze partijmaffiosi: Het kabinet Wilders zal er niet komen, de echte maatschappelijke problemen blijven.

Laatste aanpassing 5 maanden geleden door Marc
Eric
Eric
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Take back control, inderdaad trek gewoon alles in en stel orde op zaken. Zet het mes in de voedselbanken die had je never nooit niet in Nederland! Dat die er nu wel zijn is rampzalig beleid. Uit de EU dus een nexit en overleg met de landen die een ander harder beleid voorstaan. Zet het mes in NPO en wel dusdanig dat de mening van links of rechts is vertegenwoordigd. Er zijn teveel organisaties hoe goed ook die niet meer in aanmerking komen voor gelden en waarvan later dan weer blijkt, geld was over de balk. Verkregen gelden besteed dat dan aan minder bedeelden en niet aan vluchtelingen die hier komen uit veilige landen. Steek geld in politie, en niet in boa’s of ander personeel dat erbij loopt als handhaver die het bloed onder de burgers trekt. Gewoon NEDERLANDS en niet dat geneuzel en getreuzel, gewoon poetsen! Hup hele top van ministerie wat rechts beleid niet wil ontslaan, lekker op het binnhof gaan zitten jammeren, maar dit is wel wat Nederlandse bevolking wil! Of is dat te moelijk?

Peter
Peter
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Oktober 1983, 40 jaar geleden, ruim 500.000 demonstranten in Den Haag!

Wat er nu opnieuw zou moeten gebeuren, zoals in Argentinië.
Milei, 2023:

“Ik kom hier niet om schapen te leiden, ik kom hier om leeuwen wakker te maken!
Ik wil jullie horen brullen!

Lang leve de vrijheid ,goddammit!”

https://x.com/naiivememe/status/1731995041546289164?s=20

2 feiten in Nederland:

1. We hebben geen Milei
2. De schapen worden niet meer wakker

H.J.
H.J.
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Dit hele Linkse circus heeft maar één doel, de PVV moet uitgehold worden, de naam PVV wordt geaccepteerd maar van hun doelstellingen blijft niets over.
De PVV verandert in de zoveelste zoet sappige Linkse club.
Nederland is in vaste handen van het WEF.

bosgeus.blogspot.nl
bosgeus.blogspot.nl
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Volgens mij won de PVV vooral, omdat Geert Wilders zionist is. En dan op reactie op de antisemitische misdaden door Hamas op 7 oktober, de antisemitische demonstraties daarna te lande. En antisemitisme elders. De meeste Nederlanders hebben daar geen zin in. We zagen ook, dat de meer zionistische partijen meer zetels, antisemitische partijen minder zetels kregen. PvdA’&Groenlinks werkten samen, want PvdA had vaak Joodse lijsttrekkers.

Voor de rest, zit ik op een wat andere golflengte dan mijn medelanders. Om Margareth Tatcher te citeren: “De EU is een katholieke samenzwering.” Daar van uit gaande, zal men alles in het werk zetten om een zionistische Minister President te saboteren. De EU is het Heilige Romeinse Rijk in een nieuw jasje, met hun Karel de Grote prijzen. Wij konden ons daar aan onttrekken dankzij Willen de Zwijger en zijn vrienden, en broers, dus alles zal op omvolking gericht zijn, om het verzet van de Nederlanders te breken.

Betreft controle terug nemen, de heer Wilders was de eerste die lockdowns voorstelde, Omtzicht en BBB deden daar ook aan mee. Dus ik zie controle niet terug komen met deze uitslag. Misschien is de auteur hier zelf geen volbloed.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  bosgeus.blogspot.nl

Wat heeft die laatste zin er nu weer mee te maken?
Bent u labelplakker van beroep?
En wat betreft controle uitoefenen: met de kennis van nu was in de eerste weken van de uitbraak van een wat we nu weten heftige griep/longinfectie een korte allesomvattende lockdown voor pakweg 2 weken wel degelijk effectief geweest. Geen vlieg- en scheepvaartverkeer met China. Dat Italië zo getroffen werd die eerste tijd was omdat zij tienduizenden Chinezen na vakantie terugkregen. Mensen die werken in de schoen- en modeindustrie.
Die gevolgtrekking werd al snel duidelijk en het is crimineel dat men daar niet op ingreep.

40
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x