Miss(?) Nederland 2023: mannen gaan voor

Vrouwen en meisjes moeten zich maar wegcijferen

Titelfoto bij artikel Miss(?) Nederland 2023: mannen gaan voor Johanna damen opiniez

Foto:

De Miss-verkiezing in Nederland is dit jaar gewonnen door een man, die zich een vrouw vindt en voelt. Sprak links en feministisch Nederland altijd misprijzend over deze seksistische ‘vleeskeuring’, opeens is er niets dan lof voor deze ‘inclusiviteit’. De boodschap is helder: de wensen van mannen zijn belangrijker dan die van vrouwen. Hoe seksistisch wil je het hebben? Maar de weerstand groeit, schrijft Johanna Damen.

Miss Nederland 2023 is – tromgeroffel – een man. Dat dat stof zou doen opwaaien was binnen de bubbel van deugend Nederland duidelijk onverwacht. Maar niets maakt zo duidelijk hoe seksistisch de transgenderbeweging is als een zichtbaar voorbeeld. Extra pijnlijk was het, dat de nummer 2 in dit geval ook nog eens ‘van kleur’ was. Als zo iemand verliest van blank en blond, is dat normaal gesproken voor iemand binnen diezelfde groep mensen meteen een reden om op Twitter volop op het racisme-orgel te gaan. Nu was er niets dan lof over hoe mooi, dapper en echt vrouw de winnaar wel niet was.

‘Vleeskeuring’

Miss-verkiezingen worden door links en feministisch Nederland altijd gezien als één van de duidelijkste uitingen van seksisme. De vleeskeuring waar vrouwen beoordeeld worden op hoe mooi ze zijn, met wat uitstapjes om te doen alsof het ook om meer gaat erbij.
Maar voor veel mensen is het gewoon een vorm van kijkplezier en er zijn genoeg meisjes die dromen van zo’n glinsterende tiara op hun hoofd. Die meisjes hebben nu een duidelijke boodschap gekregen: jouw dromen zijn onbelangrijk.

 

Dubbel seksisme

Er zijn hier twee soorten seksisme duidelijk naast elkaar te zien. Het verband is ook helder: dat een man kan winnen is alleen zo omdat vrouwen door de jury niet als volwaardige mensen gezien worden. De respectloosheid tegenover vrouwen, die de kern is van de Miss-verkiezing, uit zich nu door de keuze voor een mannelijke winnaar: vrouwen zijn in wezen voor de jury niets anders dan poppen die voor eigen doel heen en weer geschoven kunnen worden. Wil je de Miss-verkiezingen een ‘beter’ imago geven? Geef er dan een ‘inclusieve’ draai aan. En ineens heb je elitair Nederland, dat normaal gesproken de neus ophaalt voor dit soort amusement, achter je staan. Want er wint een transvrouw en wie waagt het zich daar negatief over uit te laten?

 

Protest

Een heleboel Nederlanders protesteren. Niet gehinderd door het mogelijk verlies van positie laten veel mensen, mannen zowel als vrouwen, duidelijk weten wat ze ervan denken dat een man gewonnen heeft. Tot verbazing en ontsteltenis van progressief-elitair Nederland. Dat dergelijke meningen meteen tot ‘haat’ bombardeert. Want vinden dat vrouwen rechten hebben en niet verdrongen mogen worden door mannen, die nota bene hun eigen Miss transgender-verkiezingen hebben (gewonnen door een Nederlander dit jaar), is niet inclusief. En nee zeggen tegen transmensen is blijkbaar hetzelfde als ze haten. Wat een retoriek.

 

Doe niet zo moeilijk

Verschillende identitair-linkse twitteraars proberen deze overwinning af te doen als onbelangrijk, het is maar een Miss-verkiezing, doe niet zo onsportief en jaloers. Deze boodschap geeft precies aan wat er mis is hier. Voor de deelneemsters is dit niet ‘maar’ een Miss-verkiezing. Het is iets waar zij stuk voor stuk een heleboel tijd, moeite en energie in gestoken hebben. Omdat zij het belangrijk vonden. Ze wilden allemaal winnen om de kroon te krijgen, met alles wat daarbij hoort en om de volgende internationale stap te kunnen zetten. Dat is alle deelneemsters door de neus geboord.

Dat is niet alleen oneerlijk. Het normaliseert het idee dat concurreren met mannen erbij moet horen voor vrouwen. Zolang het er niet teveel zijn, is er niks aan de hand.

 

Mannen met de ‘juiste’ gender mogen in de vrouwensport

Zoals in de sport. Vorige week werd de motie van de FvD om mannen uit de vrouwensport te weren met een grote meerderheid van stemmen verworpen. Op Twitter beweerde Caroline van der Plas van BBB dat de sportbonden zich van de problemen bewust waren en eraan werkten.

Nou kun je met één zetel niet van alles op de hoogte zijn, en dat Caroline reageerde siert haar enorm. Maar hier leek de gelegenheid zich van ‘fout’ Nederland te distantiëren een grotere rol te spelen dan kennis van het onderwerp. Want als er iets duidelijk is, is het wel dat de Nederlandse sportwereld zich volledig geconformeerd heeft aan de transgendereisen.

Wordt in de Kamer het bespreken van zelf-ID keer op keer uitgesteld, in de sport is het allang van kracht. Te lezen in de folder van het NOC*NSF over inclusie: je gender bepaalt waar je sport en waar je je omkleedt. Eerlijke sport, privacy en veiligheid voor vrouwen en meisjes? Onbelangrijk. Zolang het probleem natuurlijk niet te groot is. Hoeveel kansen vrouwen en meisjes dan precies moeten verliezen voordat het er teveel zijn, wordt er nooit bij gezegd.

 

De boodschap is duidelijk: mannen gaan voor

Wat mensen die dit argument gebruiken in werkelijkheid zeggen is dat het voor vrouwen en meisjes verkeerd is om zichzelf en hun belangen centraal te stellen. Ze horen zich te verplaatsen in die van de trans-geïdentificeerde en hem en zijn wensen te laten prevaleren boven de hunne.

Dát is de boodschap van deze Miss-verkiezingen voor de Nederlandse vrouwen en meisjes. Jij en jouw gevoelens zijn onbelangrijk vergeleken bij die van een man. Gelukkig dat de weerstand steeds luider en duidelijker wordt.

Over de auteur

Johanna Damen
Links toen links nog links was. Laat graag zonlicht schijnen waar het schimmig is.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
48 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jaan
Jaan
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Dat een transgender Miss Nederland geworden is heeft weinig te maken met de rolverdeling van man of vrouw. Die rolverdeling is gewoon iedereen duidelijk of dient iedereen duidelijk te zijn. Als een man denkt dat hij een vrouw is of als hij dat beweert dan is dat zijn probleem en alleen zijn probleem. Hij moet er geen algemeen probleem van maken. Mannen hebben een gemiddelde longinhoud van 5,8 liter, terwijl die van vrouwen 4,2 liter is. Een goed getrainde vrouw kan nooit van een goed getrainde man winnen in duursporten. Als een transgender meedoet aan vrouwensporten en dan wint is dat geen prestatie maar een groot en grof schandaal dat ze zo iemand met dat enorme lichamelijke voordeel mee hebben laten doen. De transgender in kwestie is geen grote kampioen, maar een miezerig onsportief misselijk mannetje dat niet uit durft te omen tegen andere mannen. Als je met nepborsten en geen eierstok een mssverkiezing wint dan ben je in wezen al niet goed in je hoofd als je meedoet of hem mee laat doen.

Netty Meelen
Netty Meelen
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jaan

Prima verwoord. Ik ben het volkomen met u eens!

audio1958
audio1958
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jaan

Helemaal mee eens!

Jos
Jos
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Pappa? Ja jonge…
Ik wil piraat worden.
Dat is goed jonge, gaan we morgen naar de doctor om je linker been te amputeren en je rechter oog te verwijderen.

Laatste aanpassing 2 maanden geleden door Jos
Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het geslacht kenmerk bevindt zich tussen de benen de twijfel daarover in de hoofd.

Realist1966
Realist1966
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Kolle voelt zich op en top vrouw. Hoe voelt dat dan precies? Ik, geboren en getogen vrouw, heb mezelf altijd mezelf gevoeld. Niet altijd leuk, zat ook regelmatig niet in mijn vel maar dat had een andere, psychische oorzaak. Was geen meisjesmeisje, liever een broek dan een rok, laat staan een panty. Maar zou niet weten hoe een man zicht voelt, kan me er hooguit een voorstelling van maken.
Blij dat ik niet ben opgegroeid in deze tijd. Met mijn klachten van destijds, was me waarschijnlijk wijsgemaakt dat ik in het verkeerde lijf zat, sta je dan niet stevig in je schoenen (en dat sta je niet, anders hoefde je niet naar de psycholoog) dan neem je dat van ‘deskundigen’ aan.
Dan is er dus een diagnose en ga je een traject in. Stukken eraf, andere stukken erbij. Er zullen er best een paar zijn die er gelukkig van worden, maar ik betwijfel dat voor de rest. Je neemt namelijk jezelf mee, de wereld om je heen is niet veel anders dan voorheen. En blijf je ongelukkig (grote kans), dan kun je altijd die omgeving de schuld geven, want die hebben ‘moeite’ met jou. Kun je ze lekker uitmaken voor transfoob en je het medeleven en de sympathie van de anderen laten welgevallen.
Maar je blijft toch jezelf en dat zien we met name bij de mannen die zich tot vrouw hebben laten ombouwen of verklaren. Ambitie, haantje de voorste, minder empathie voor anderen en dan ga je in de vrouwensport de medailles kapen en de lauweren oogsten. En dus ook bij de miss-verkiezingen.
Dat je je in het dagelijks leven vertoont en gedraagt in je wensgedaante zullen de meeste mensen geen probleem mee hebben. Maar dat is niet genoeg, het moet van de bergen geschreeuwd en in de gezichten gewreven. Ten koste van echte vrouwen. Schandelijk. En ze krijgen het nog voor elkaar ook.

Alysa
Alysa
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Een rare wereld, waarin we leven!

Gerrit Kassies de Vries
Gerrit Kassies de Vries
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Alysa

De wereld is niet raar, de mensen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het aantal aanvragen voor een sex transitie stijgt explosief.
Moeten we daar iet over nadenken.
Het Radboud Universiteit bagatelliseert in een raport een explosieve toename transgenders.
Kijk daar komt het door.

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Bagatelliseren van het toename van transgenders zal wel bedoeld zijn als het passende antwoord zijn op de stijgende toename van moslims.

Laatste aanpassing 2 maanden geleden door Ni28
Gussel
Gussel
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Nieuw modeverschijnsel?

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Ze beginnen hier al op de lagere school over.
Dus een onderwerp van gesprek.

Tigron
Tigron
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Waarom niet in competitie evenementen een nieuwe klasse invoeren?
Mannen
Vrouwen
Jeugd
Genders
Dan heeft iedereen gelijke kansen.

Men heeft ook de Paralympics destijds ingevoerd.
Moet met Genders ook kunnen.
Tenzij er andere belangen (behalve persoonlijke) op de achtergrond meespelen.

Hannah
Hannah
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Normaal gesproken zou ik iemand nooit op zijn/haar uiterlijk beoordelen, maar in een schoonheidswedstrijd zijn hazetanden en flaporen toch geen pré. Duidelijk een statement van de jury dus!
Het meest trieste vind ik dat zij/hij/hen zich duidelijk uitgehongerd heeft (anorexia?) om aan het vrouwelijk ideaalbeeld te voldoen . Je kunt het de jury zeker kwalijk nemen dat ze dit met de hoofdprijs hebben beloond. Kortzichtig en dom.
Nederland is steeds meer de weg kwijt. Emotie heeft de plaats ingenomen van het verstand.
Ik wens Rikkie Kollen overigens een heel gelukkig leven toe.

Realist1966
Realist1966
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Hannah

Wat dacht u van die enorme schuiten van handen en voeten?

Ant
Ant
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Een man BLIJFT een man, hoe die zich ook verkleedt of laat ombouwen!

Ja, deze hele maatschappij is dor en dor verziekt door een psychisch gestoorde en vaak ook nog door de overheid zwaar gesubsidieerde en gefaciliteerde minderheid, of het nu over transgenders, Zwarte Piet, c.q. slavernij of de gevaarlijke islam gaat!

cor
cor
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Dit is een uitstende afleiding mechanisme, het kleine heel erg uit vergroten terwijl de echte problemen niet besproken mogen worden als bijvoorbeeld het oplossen van de toeslagenaffaire of het probleem van Groningers oplossen of het armoede probleem of het migratie probleem enz. Nee we storten ons massaal op het gender onderwerp waar alleen maar slachtoffers vallen aan beide kanten. Hoe sneu is Nederland.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  cor

Volgens mij onderschat u het probleem.
Denk alleen al aan de kosten in de zorg waar u aan meebetaald.
Er zijn al 8000 aanvragen voor transitie aangevraagd of al uitgevoerd.

Ana Lau
Ana Lau
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Precies, het kost al decennialang kapitalen en onnodige artsmankrachturen. Ik heb ze als professional, in de jaren 90 al voorbij zien komen en het werden er meer toen ze uit het buitenland kwamen en niet meer met het zelfde paspoort terug konden en dan wel hier moesten blijven en daarna werd het hier een regelrechte hype op onze kosten inderdaad. Eén van de redenen waarom de gezondheidszorg zo duur wordt, terwijl mensen die iets mankeren en er niets aan kunnen doen of verkeerd behandeld worden het nakijken hebben, geen goed onderzoek krijgen en er maar mee moeten leren leven wordt hier alle aandacht aan besteed. Men neemt de uitspraken van een kind hierover veel te serieus, want wordt ieder kind die zegt brandweerman te worden ook daadwerkelijk brandweerman? Verder wordt de wensgedachte veel te veel gepusht en opgeklopt ook op de basisschool waar kinderen daar niet mee bezig moeten zijn. en is er in de media overdreven veel aandacht voor zodat men het allemaal wel goed moet vinden. De politiek en de media hebben de verkeerde prioriteiten, maar daar mag niets over gezegd worden of je wordt gecanceld. Terug naar “doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg”, en wees blij met wat je hebt, zou weer meer aandacht moeten krijgen.

Netty Meelen
Netty Meelen
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  cor

“Meneer” Cor neem ik aan? Er is niks sneu aan. Al die andere belangrijke hete hangijzers die u noemt, worden al tot in de treuren besproken.

Deze momenteel zo populaire ombouw van man tot vrouw, daarmee worden natuurlijke vrouwen wederom op plan twee gezet. Dat is wel degelijk belangrijk en ingrijpend voor ãlle vrouwen, de helft van de bevolking dus!

In de sport is het zelfs moordend. Hoe meer trans, hoe minder de prestaties van natuurlijke vrouwen zullen worden gewaardeerd, omdat zij het lichaam van een natuurlijke vrouw hebben. Door de bank genomen kunnen vrouwen minder presteren dan mannen, dus ook minder dan transvrouwen. Dat is niet sneu. Dat is super oneerlijk.
Laten de transen maar hun eigen competities gaan houden.

De sekse veranderingshype naar transvrouw is iets heel ingrijpends voor vrouwen.
Hebben wij eindelijk redelijke gelijkheid met de man bevochten; komen die kerels vanuit een totaal onverwachte hoek, wéér de macht overnemen.
De ombouw mag dan lukken en redelijk vrouwelijk lijken. Van binnen is alles gewoon man.
Stuitend is het ook dat deze gekte een gevolg is van de verwerpelijke woke praktijken, die alles behalve “sneu” zijn, maar de wereld op zijn kop zetten.

Gussel
Gussel
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Netty Meelen

Beste Netty
“Hebben wij eindelijk redelijke gelijkheid met de man bevochten; komen die kerels vanuit totaal onverwachte hoek, weer de macht overnemen. “ Je verwoordt precies zoals ik dit voel.

Antoinette
Antoinette
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Netty Meelen

Graag een vrouw gewoon een vrouw noemen. Niet “natuurlijk” of “geboren” of “echte”. Het woord vrouw volstaat.
De bijvoeglijk naamwoorden zijn voor de mannen die doen alsof ze vrouw zijn. Zoals “trans” of “nep” of “wannabe”.

Netty meelen
Netty meelen
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Antoinette

Gaat uw gang antoinette!
Maar laat mij de dingen benoemen zo als ik het doe.

Pierre Vaneylen
Pierre Vaneylen
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  cor

Niet alleen in Nederland, België idem. Jonge drugdealers (Parijs) die met Mercedes AMG rondtoeren worden afgeschilderd als jongens die extra hard werken om hun autootje te betalen…. Vrije pers? vergeet het. Alles wat tegen de E.U zijn geplogenheden ingaat wordt weggecensureerd

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Pierre Vaneylen

Ik ben sowieso een voorstander dat transgenders hun transitie zelf moeten betalen. Dat voorkomt dat zeer jonge mensen hieraan kunnen beginnen. Ze zullen eerst flink moeten sparen, dan kunnen ze tegelijkertijd er nog heel goed over nadenken, voordat ze aan zoiets beginnen.

Gussel
Gussel
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ben erop tegen, dat zeer jonge mensen, dus kinderen, hieraan beginnen. Maar, wanneer zij na lang en goed nadenken met begeleiding, toch deze transitie willen ondergaan., dan vind ik niet dat ze dit zelf moeten betalen.

marion
marion
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Los van het feit dat ik iedereen die van geslacht wil veranderen gun dat dat kan met de huidige medische kennis, vind ik de verkiezing van deze winnaar/winnares een kwalijk iets t.o.v. vrouwen. Het vrouwbeeld in de mode is al jaren steeds meer richting een mannenlijf opgeschoven: mager, pezig, smalle heupen. Een natuurlijk vrouwenlijf heeft een hoger vetpercentage dan een mannenlijf en minder en andere bespiering. Dit is nodig om kinderen te baren. Meisjes en vrouwen wordt voorgehouden dat ze pas goed zijn als zij net zo pezig en schonkig zijn als een mannenlijf, enkel met een paar opgevulde halve bollen, die weinig meer lijken op een natuurlijk hangende borst. De verkiezing van een omgebouwde man, hoe mooi gelukt ook, is zeer vrouwonvriendelijk.

Alysa
Alysa
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  marion

Een omgebouwde man tot ‘vrouw’ is nog stééds geen vrouw, maar slechts een omgebouwde man, een omgebouwde vrouw tot ‘man’ is nog stééds geen man, maar slechts een omgebouwde vrouw!

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Alysa

De vraag is, hoe je op de gedachte komt dat je in een verkeerd lichaam zit.
Waarom denk je dat je vrouw bent als je in een mannenlichaam zit?

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Er zijn mensen die in reïncarnatie geloven en denken dat ze vroeger een beroemd persoon waren.
Hoe komen ze daarbij?

Alysa
Alysa
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Er zijn mensen die in reïncarnatie geloven en denken dat ze vroeger bij de slaven en ’t andere voetvolk behoorden, hoe komen ze erbij?

E. Vreeland
E. Vreeland
2 maanden geleden

Ja hoor geef de landbouw de schuld. Het is gewoon de dwaasheid van de huidige “progressieve” elite die dit stimuleert. Ze zijn volkomen doorgeslagen. Overigens gun ik ieder zijn plezier, maar nooit ten koste van anderen.

Ben
Ben
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Als je tien mannen met honderd trans vrouwen op een eiland laat leven en over honderdvijftig jaar terugkomt vind je daar aan de hand van de bot resten van 110 mannen.

Als je tien mannen met honderd vrouwen op een eiland laat leven en over honderdvijftig jaar terugkomt vind je daar aan de hand van de bot resten van mannen en vrouwen. En zijn op het eiland mannen vrouwen en kinderen.

De rolverdeling is man of vrouw. Die rolverdeling is gewoon iedereen duidelijk of dient iedereen duidelijk te zijn. Als een man denkt dat hij een vrouw is of als hij dat beweert dan is dat zijn probleem en alleen zijn probleem. Hij moet er geen algemeen probleem van maken.

Naast dat het is dat vrouwen moeten niet in een hoekje gedrukt worden en geconfronteerd met deze minachting voor vrouwen.
transgender met drie benen en twee ballen tussen de vrouwen of de versie van een man die op papier stelt een vrouw te zijn.
Waanzin, discriminatie en minachting van vrouwen is het

Antoinette
Antoinette
2 maanden geleden

Het lijkt me eerder een soort massahysterie. Het is “besmettelijk”, net als anorexia en automutilatie.

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

In de Roaring Twenties van de vorige eeuw werd afgeweken van de gedragsnormen. In de huidige RoaringTwenties word afgeweken van gender normen.
Kunnen de Roaring Twenties van het volgende eeuw nog overheen?

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Vraag me af wanneer Doetzen Kroes ingeruild gaat worden voor Rikkie Kolle. Hij is al wereldnieuws, dus de public relations heeft hij al mee.
We gaan nog gek opkijken.

Pierre Vaneylen
Pierre Vaneylen
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Waarheid als een koe. Waar zijn tegenwoordig toch mee bezig??

Wijze van Zion
Wijze van Zion
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het kan ook z’n voordelen hebben :
Geachte gemeente Katwijk
Graag zou ik de hondenbelasting voor mijn hond willen opzeggen.
Mijn hond een labrador heeft altijd al aparte gevoelens gehad en is afgelopen weekend uit de kast gekomen.
Hij heeft aangegeven dat hij vanaf nu als shetland pony door het leven wil gaan.

Uiteraard steun ik hem hierbij.
U als gemeente die voorstander is van LHBT-emancipatie zal hier dan ook uiteraard gehoor aan willen geven.

Ana Lau
Ana Lau
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Wijze van Zion

Precies, paar jaar geleden was er toch ook iemand die zich zoveel jaar jonger voelde, en dat in zijn paspoort wilde veranderen. Knettergek om alles maar toe te laten. Hierin mag het wel weer zijn “terug naar de natuur” en geen niet medische veranderingen aan het lichaam zonder medische indicatie. ( dus psyche is niet medisch)

Kees
Kees
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Goed artikel, op één ding na: De wensen van mannen zijn niet belangrijker dan die van vrouwen, maar de wensen van transgenders zijn belangrijker dan die van vrouwen. Veel mannen vinden die transgenderideologie ook van den zotte en willen ook geen transvrouwen in vrouwensport, enz.

Esther
Esther
2 maanden geleden

Heb niet het idee dat in agrarische gebieden het transgenderfenomeen wijd verspreid is. Maar misschien is een rondje door de polder fietsen al genoeg om hiermee besmet te raken.

Jan Smelik
Jan Smelik
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Esther

Zou het niet via het voedsel naar binnen komen?

Esther
Esther
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jan Smelik

Zou kunnen. Via genetisch gemanipuleerd voedsel

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Esther

Het is alleen besmettelijk als je dingen geloofd.
Hoe meer je geloofd, hoe groter de kans.

Gerrit Kassies de Vries
Gerrit Kassies de Vries
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Één manier om er van af te komen, dat de echte vrouwen verder weigeren mee te doen. Ook bij de “mis” verkiezing. Dan is het niet meer all-inclusive.
Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?!

Gerrit Kassies de Vries
Gerrit Kassies de Vries
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

In de autowereld noemen ze het omkatten.

Paul
Paul
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Zet in plaats van “man” of “vrouw” gewoon XX of XY in het paspoort. Hoe iemand zichzelf dan wil noemen wordt gelijk bijzaak. Hoofdzaak is dan dat er voor allerhande maatschappelijke activiteiten, en dus ook voor sport maar 2 categorieën van deelnemers kunnen zijn, in te delen aan de hand van de chromosomen.

Gerrit Kassies de Vries
Gerrit Kassies de Vries
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

We hebben het maar steeds over transvrouwen. hoe zit het met transmannen.
Gaan die dan meedoen met de mannen? ideetje?

48
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen