Wijziging Transgenderwet: vrouwen en kinderen de dupe

Naar het stadhuis om je geslacht te veranderen

Volgende week maandag debateert de Tweede Kamer verder over de nieuwe Transgenderwet. Waar voorstanders en lobbyisten een hamerstuk verwacht hadden, wordt er nu eindelijk kritiek gegeven. En dat is nodig ook volgens Johanna Damen, want met de wetswijziging in 2014 – waarover nauwelijks een fundamenteel debat heeft plaatsgevonden – is al heel wat mis. De nieuwste wijziging gaat de bestaande gaten in de wet alleen maar groter maken. 

De voorstanders van de Transgenderwet zijn niet blij met de discussie die is ontstaan bij de behandeling van dit onderwerp in de Tweede Kamer. Daardoor raken mensen maar verward en geloven allerlei misvattingen, menen zij. Dat laatste klopt. De belangrijkste misvatting is dat de nieuwe Transgenderwet vrouwenrechten aan zou tasten. Die zijn namelijk al lang aangetast in de huidige Transgenderwet die in 2014 van kracht is geworden. Want, zoals Ander Opmeer schrijft op de site van Vrij Links, het recht op veilige vrouwenruimten, op privacy en eerlijke sport bestaat voor vrouwen al niet meer. Daar heeft de huidige wet heel achterbaks voor gezorgd.

 

Warm en droog potloodventen

Met de huidige wetswijziging worden die gebreken alleen maar groter. De belangrijkste verandering: iedereen mag naar het gemeentehuis om zelf het geslacht in je officiële documenten te laten veranderen. Daar is letterlijk niets voor nodig. Geen operaties of hormonen. Zelfs geen verandering van je uiterlijk. Je hoeft niet naar de dokter of de genderkliniek. En je hoeft al helemaal niet meer, zoals nu, een brief van een deskundige te hebben dat je genderdysforie hebt. Want volgens de transactivisten die hiervoor stevig gelobbyd hebben, is je genderidentiteit een gevoel, en dat gevoel ken je zelf het beste.

De potloodventer kan dus straks gewoon naar het gemeentehuis en dan in de winter lekker venten in de dameskleedkamer. Geen mens die hem iets kan doen. De voyeur idem dito. Zij hebben namelijk een vrouwelijke genderidentiteit, want dat zeggen ze zelf.

 

Geen bewijs voor genderidentiteit

Terwijl de psychiatrie steeds meer erkent dat lichaam en geest innig verbonden zijn, is er nu een nieuwe ideologie die beweert dat een wezenlijke lichamelijke werkelijkheid geen verbinding met je hersenen zou hebben. Het zal niemand dan ook verbazen dat hier geen enkel wetenschappelijk bewijs voor bestaat. Wat ooit begon als een wet die een legale fictie mogelijk maakte, vanuit compassie om een handjevol mensen die na een intens psychologisch proces ervoor gekozen hadden om een zwaar lichamelijk traject in te gaan om qua uiterlijk zoveel mogelijk op het andere geslacht te kunnen lijken, is nu verworden tot een bizarre free for all. De huidige wet en het voorliggende wetsvoorstel beschouwen de lichamelijke en biologische werkelijkheid als volkomen onbelangrijk. Niets om rekening mee te houden.

 

Operatie-eis vervallen

En zolang het nog maar zou gaan om dat kleine groepje mannen, die na een zwaar traject die volledige geslachtsveranderende operatie hebben ondergaan, zou daar nog enig begrip voor kunnen zijn. Maar het belangrijkste doel van de huidige Transgenderwet was ervoor te zorgen dat het predicaat ‘vrouw’, met alles wat daarbij komt, door veel meer mannen gevoerd kon worden. Hoe ze dat voor elkaar kregen: heel eenvoudig, door het aanvechten van de sterilisatie-eis in de oude wet als zijnde in strijd met de Mensenrechten.

En daar hadden ze een belangrijk punt te pakken, want het is heel terecht in strijd met de Mensenrechten om iemand gedwongen onvruchtbaar te maken. In de huidige wet is de eis tot sterilisatie dan ook vervallen, en daarmee impliciet de eis voor de geslachtsveranderende operatie.

 

Complicaties

Nou zijn er meerdere redenen mogelijk waarom iemand die operatie niet wil. Het is namelijk een enorm zware ingreep met bijna altijd complicaties. En of het daarna met je seksleven goed komt is maar de vraag. Bij vrouwen is de geslachtsveranderende operatie nog gecompliceerder, het resultaat geregeld niet zo succesvol en of het lijkt op een penis is de vraag. Maar moeten mensen die die operatie niet willen, wel wettelijk overal en altijd toegang krijgen tot de voorzieningen van het andere geslacht?

Transvrouwen bestaan namelijk uit verschillende groepen. Een deel van de trans geïdentificeerde mannen is homoseksueel. Iets waar onze maatschappij nog steeds niet bepaald goed mee om gaat, zeker niet in de tienertijd. Detransitioners zoals @TullipR zijn er duidelijk over dat hun homo zijn een zware rol heeft gespeeld in hun denken dat ze een vrouw hadden moeten zijn. Diep, diep tragisch.

 

Autogynofilie

Maar er is ook een groep mannen die genderdysforie heeft vanwege een zeldzame seksuele geaardheid: autogynofilie. Ze ervaren seksuele opwinding van zichzelf als vrouw. Het begint vaak met het dragen van vrouwenondergoed, en gaat verder en verder. Veel transactivisten ontkennen het bestaan hiervan.

Logisch, want ‘ik heb iets in mijn hersenen dat maakt dat ik signalen krijg dat ik eigenlijk een vrouw ben,’ verkoopt een stuk beter aan de buitenwereld als ‘mijn seksuele geaardheid maakt dat ik op mezelf als vrouw val en ik wil nu worden wat ik begeer.’ Helaas voor deze groep zijn er voldoende transvrouwen eerlijk over hun autogynofilie. Zie het wetenschappelijke werk van Ann Lawrence, zoals dit artikel.

 

Crossdressing

Deze mannen zijn vaak van middelbare leeftijd voor ze de overstap maken en hebben een verleden van crossdressing. Ze zijn heteroseksueel, vaak getrouwd, met kinderen. Niet bepaald het type waar je van verwacht dat ze vruchtbaarheid nog belangrijk vinden. Maar hun penis dus wel, voor het overgrote deel. En met het laten vallen van de sterilisatie-eis is automatisch ook de eis voor de geslachtsveranderende operatie vervallen.

Wat zien we dus sinds die verandering: een grote toename van transgenders die op papier hun geslacht laten veranderen, maar in werkelijkheid niet. Hier vinden we de girl dick-bezitters, die vinden dat ze met hun penis gewoon toegang tot vrouwenruimtes moeten hebben en dat vrouwen niet moeten zeuren. Hier zitten ook de ‘lesbiennes’ tussen die vinden dat lesbische vrouwen die geen penis moeten transfoob zijn. De overgrote meerderheid van alle trans-geïdentificeerde mannen is van de girl dick. Vruchtbaarheid, ja ja.

 

Kinderen mogen onvruchtbaar worden

Want als het deze lobbygroep werkelijk om vruchtbaarheid zou gaan, zouden ze hun aandacht op behandeling van kinderen en jongeren met genderdysforie richten. Als er ergens vruchtbaarheid in gevaar komt is het daar wel. Jongetjes die vroeg op puberteitsblokkers gezet worden, en daarna op vrouwelijke hormonen en meisjes die het omgekeerde pad volgen lopen een grote kans op onvruchtbaarheid. Maar mochten ze vruchtbaar zijn, dan is het nog maar de vraag wat die enorme hoeveelheden omgekeerde geslachtshormonen met de kwaliteit van de ei- en zaadcellen gedaan hebben. Daar is namelijk geen onderzoek van.

Voor een groep die vruchtbaarheid zo belangrijk vindt dat ze hard gelobbyd hebben voor een wetswijziging is de translobby opvallend stil hier. Net als over de andere vraagtekens die je kunt zetten bij deze verregaande behandeling. Hoe kunnen kinderen of tieners een weloverwogen beslissing nemen over hun vruchtbaarheid? Iets wat volgens de lobby zo belangrijk is, dat zoveel mannen de wettelijke transitie links lieten liggen zolang die eis er nog was?

 

Geslacht wijzigen op papier

En als we kijken naar de huidige wijziging die de lobbyisten door willen voeren, dan zien we dat Van Ginneken speciaal geijverd heeft voor het mogelijk maken van de geslachtswijziging op papier vanaf twaalf jaar. Kinderen die sociaal getransitioned zijn kunnen dus al samen met papa of mama langs het gemeentehuis. Jongeren vanaf zestien hebben volgens het wetsvoorstel geen ouders meer nodig. Wat gaat er gebeuren als zo’n tiener bij de kliniek komt met het paspoort al gewijzigd? Gaat er nog kritisch gekeken worden of dit wel een verantwoorde stap is? In hoeverre maakt zo’n stap het voor het kind zelf moeilijker om eigen twijfels of onzekerheden bespreekbaar te maken?

 

Het gaat hier om twee groepen: De groep die als kind in sociale transitie gegaan is, dan zodra de eerste verschijnselen van de puberteit zich aandienen op puberteitsremmers gezet is en dus de geslachtsorganen van een kind houdt. Tot het de operatie krijgt, die het overgrote deel van de volwassenen dus niet hebben wil. Het is dat, of het uiterlijk van een kind houden. Waarom mogen we in dit land kinderen dit aandoen?

 

Transtrein dendert door

En dan is er de groep die als tiener ineens ontdekt dat ze trans zijn, en dan wat de lobbyisten betreft niet snel genoeg behandeld kan worden. Vragen bij het trans zijn mogen niet gesteld worden. Daar is ook een wet voor in de maak: de wet tegen conversietherapie. Waar heel handig de praktijken van homoconversie gekoppeld zijn aan transconversie, met als doel dat het enige wat medici en psychologen nog mogen affirmatieve therapie is. Ofwel de genderidentiteit mag alleen maar bevestigd worden.

De grootste toename transgenders vinden we op dit moment bij tieners, met name bij meisjes. Maar ook onder jongens is de groep groeiend. Tieners vinden zichzelf meestal heel volwassen en menen vaak dat ze van hun beslissingen nooit spijt zullen krijgen. We weten inmiddels dat het puberbrein echt anders is dan het volwassen brein, met name als het gaat om de lange termijngevolgen ergens van overzien. En toch dendert deze transtrein hier in Nederland gewoon door. Tijd dat hier eens heel goed naar gekeken wordt.

Over de auteur

Johanna Damen
Links toen links nog links was. Laat graag zonlicht schijnen waar het schimmig is.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
31 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ni28
Ni28
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Chaos scheppen door de transgenderwet zou het begin kunnen zijn van de laatste fase van het bestaan van de natuurkundige mens soort. Natuur alleen bepaalt geslacht en niet de mens door genetische afwijkingen te verwerken tot een normaal. In de natuur overleefd zoiets niet vanzelf. Niet de natuur maar politiek verheft transgenders tot een normaal.

pedro dos
pedro dos
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Mensen die instemmen met deze transgenderwet (aub met kleine letter, we wonen niet in Duitsland) zijn werkelijk van Lotje getikt. Veel erger en dommer kan het niet worden, toch…?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  pedro dos

Dat denk ik al jaaaaaren, maar elke dag……

Joop Visser
Joop Visser
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  pedro dos

Jewel, spijtoptanten die weer terug willen veranderen. Gelukkig betaalt de verzekering dit. Je zou het toch in prive moeten ophoesten.

Andre
Andre
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De transgender-lobby bestaat uit mensen die een extreem individualistisch wereldbeeld hebben en dat projecteren op de rest van de samenleving om daarmee zichzelf meer glorie te geven. Oftewel: het zijn narcisten, die met hun narratief anderen willen overheersen.
De Transgenderwet toont dit heel goed: geslacht ligt vast in DNA. Een individu kan dat niet veranderen. De overheid ook niet. Wat de politiek doet, is pleasen, achter een illusie aan.
Maar erger is dat juist dit soort mensen heel geschikt is om in de politiek te gaan omdat ze onder alle omstandigheden kunnen liegen en mensen naar de mond praten. Rutte heeft dat ook tijdens de laatste hoorzitting bewezen: hij glibbert uit onder elke beschuldiging of verwijt of fout.
Deze politici zien de samenleving als een groep individuen en voor zover die individuen nog banden met grotere eenheden hebben, zoals familie, streek, natie, taal, godsdienst, willen deze narcistische politici die banden losser maken. Ze zeggen dat ze het individu willen bevrijden, maar in werkelijkheid willen ze het individu knechten alleen aan zichzelf. Die andere banden ervaren de narcisten als concurrentie voor zichzelf.
De narcistische politici gebruiken de overheid om het individu te pleasen, om in elke situatie even de goede toon te zetten, en daar komen ze mee weg omdat veel burgers al niet meer beter weten, zelf ook niet veel loyaliteit kunnen opbrengen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Wonderlijk is de hoeveelheid medewerking die ze krijgen op alle gebieden.
Zet dat u niet aan het denken?

wil
wil
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Er over nadenken is niet een oplossing, enkel een gedachte die niet gaat werken of uitkomen, kost veel hersencapaciteit.
Dit klaus swabinet, bewust niet goed getypt, gaat er alles aan doen om onze economie naar de verdoemenis te helpen.
Het “praatclubje” zoals door rutte, segers is benoemd…gaat ons meer ellende brengen, helaas blijven de top ambtenaren gewoon zitten.
Alle problemen te kunnen oplossen, zoals rutte liegt, kan gewoonweg niet.
Het gezwam over wel/geen gender……..waar zijn we mee bezig?
U heeft gelijk , wat betreft de hoeveelheid aandacht die dit rampenswabinet “krijgt”.
Zullen er met elkaar moeten uitkomen…gaat niet lukken met de demonen van d666

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  wil

Driekwart van de mensen komen niet aan nadenken toe.
Die geloven alles. Nadenken hebben ze afgeleerd.

Joop Visser
Joop Visser
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

´geslacht ligt vast in DNA´. Dat is wetenschap en daar doen we niet meer aan.

Peter.
Peter.
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Als je ziet wat een klerezooi de politiek maakt en wat er speelt ,de ene crisis na de ander ,en niet een kan men er op lossen ,we zitten met een rampenkabinet ,die zich nu gaat bezig houden met dit soort zaken ,ze zijn gewoon doodziek ,en van mij mogen ze in een inrichting .

Alysa
Alysa
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Peter.

“Mogen”!

wil
wil
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Peter.

De politiek maakt er inderdaad een rotzooi van…..met dank aan d666…wie zijn deze mensen?
Trutje bergkamp klikt alles weg, wat het juffie niet aanstaat…….dit is dus de democratie.
Zou mooi zijn als dit gedrocht gestopt kan worden…iemand met de initialen, zoals ene sjoerd met “haar”achternaam geeft je wel genoeg inzicht waar deze kliek heen wil.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Alles moet op zijn kop gezet worden. Normaal gemaakt worden wat niet normaal is.
Een krankzinnige wet die een piepklein percentage mensen met een afwijkend persoonsbeeld moet dienen. Waar dan de gehele samenleving vervolgens mee moet zien te dealen, met alle uitwassen die daar het gevolg van gaan zijn.
Onverantwoordelijk.
Voor de mensen met échte, aangetoonde genderdysforie is hun ‘aandoening’ uiteraard heel erg, maar was er al vele jaren ook veel begrip en hulp. En ja, dat die hulp niet acuut op 1e aanvraag gegeven werd, maar pas na veel onderzoek en een lang traject, is niet verwonderlijk en heel goed te onderbouwen.
Datzelfde is overigens het geval bij zoveel andere ingrijpende trajecten.
Eerst doen, dan denken is altijd fout.
Daarom ook worden we zo voortreffelijk bestuurd……….

Ni28
Ni28
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Transgenderwet, het begin van het einde van menselijke soort omdat de ideologie de natuur wil overheersen.
De mens is een controversieel experiment van de natuur.

Laatste aanpassing 11 maanden geleden door Ni28
Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Survival of the fittest.
Ik denk toch echt dat dit een doodlopende weg gaat worden. Voor de mens als soort dan. Op individueel vlak leggen we het al af tegen een chimpansee. Alleen als soort kunnen wij ons handhaven. Als er ook maar iets verkeerd gaat zal de natuur meedogenloos zijn.
Onze technologie zou het zo maar ergens kunnen begeven. Een zonnevlam of een asteroïde, energietekorten of zo.
Dan zitten we weer in de duistere middeleeuwen op zijn best.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Vergeet ik nog de kernwapen oorlog. Ha ha.

Ni28
Ni28
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

In de natuur kan een soort met afwijking overleven. Menselijke technologie kan dat maar het verdrijft alles wat natuurlijk weg.

wil
wil
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Tig jaar geleden was er een bos op de zuidpool……nu praat men over een”klimaat”dat aan het veranderen is…..oei oei.
Het is enkel de kassa die gaat rinkelen…….de natuur heeft ons ook de fossiele brandstoffen geleverd…nu mogen wij dat niet meer gebruiken omdat de “natuur”hier onder zou leiden…….betere of slechtere s…t kan men nu niet bedenken

Joop Visser
Joop Visser
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  wil

Collectief zijn we allemaal een beetje dommer geworden de afgelopen 20 jaar. Een aantal vallen daar buiten, gelukkig, maar hebben het nu moeilijk.

Ni28
Ni28
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  wil

De natuur heeft voor de fossiele brandstoffen zelf gezorgd. Het is een kringloop.

J-P
J-P
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Als de mens zich wederom met de natuur gaat bemoeien gaat het finaal mis. Dat deden ze al met bossen, water en licht nu met ombouwen van de mens , natuur kun en kan je niet verbouwen. Je bent wie je bent

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  J-P

De aardbol, draaiend in zijn kosmische houdgreep in een luchtledig universum, zal zich alleen laten besturen door zijn heerser, de almachtige zon, die het kosmische beleid bepaalt.

Alysa
Alysa
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Uw opmerking doet mij denken aan twee liedjes, 1.: De Aarde van Urbanus van Anus en 2.: Pastorale van Liesbeth List en Ramses Shaffy!

Joop Visser
Joop Visser
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

En het klimaat van de aardbol.

wil
wil
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  J-P

Pesies…laat de natuur zijn/haar werk doen…gaat het vriezen..komt de dooi er achteraan

Alysa
Alysa
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  J-P

Ik ben een Transgender! (néé, da’s niét waar, ’t was maar om te lachen!

Theo Prinse
Theo Prinse
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Mee eens. Gruwelijke wereld zijn we in terecht gekomen

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Nederland moet met miljoenen de straat op om een andere regering te eisen én de macht van de activisten (inclusief de top-ramptenarren) te breken.
Te gek voor woorden dat al die activistische clubjes, meestal ook nog gefinancierd met belastinggeld, hier de dienst denken uit te kunnen blijven maken.
Alleen als het volk opstaat, krijgen we misschien iets gedaan.
Wanneer is het genoeg?

Thomas
Thomas
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

“Hier zitten ook de ‘lesbiennes’ tussen die vinden dat lesbische vrouwen die geen penis moeten transfoob zijn.” Je verzint het niet, zo absurd is het. Ik kan nauwelijks geloven dat deze nep-lesbiennes dit werkelijk vinden.
Is het niet opmerkelijk dat het overgrote deel van deze gekkigheid uit Amerika en het Verenigd Koninkrijk komt? Het is eigenlijk niet veel meer dan een plaatselijke mode en/of een plaatselijke extremistische ideologie, met een agenda die verder gaat dan het welzijn van echte lijders aan genderdysforie. Een agenda waarvan je mag hopen dat die in Nederland in de toekomst geen kans krijgt.
Wat dit alles zo onverteerbaar maakt is de schade die het kan toebrengen aan grote aantallen vrouwen en kinderen, zoals pakkend beschreven door Johanna Damen.

Kees
Kees
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het is bizar dat als gevolg van de Europese mensenrechten het recht op veilige vrouwenruimten, op privacy en eerlijke sport voor vrouwen al niet meer bestaat. We zijn in een krankzinnige Westelijke wereld terecht gekomen. Die Europese mensenrechten moeten op de schop.

Joop Visser
Joop Visser
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

GZD woon ik in latijnsamerika en dit soort uitwassen probeert men wel, maar komt niet echt door. Ook een land dat een vrouw beledigd is als ze een hotpant draagt en er niemand naar kijkt. Heerlijk

31
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen