BoerBurgerBeweging biedt nauwelijks oplossingen voor asielproblematiek

Is BBB eigenlijk wel centrumrechts?

Recentelijk sprak Caroline van der Plas zich eigenlijk voor het eerst concreet uit over het asielbeleid dat de BoerBurgerBeweging voorstaat en dat was voor veel kiezers aan de rechterkant van het politieke spectrum geen geruststelling. Desalniettemin namen velen het toch ook voor haar op. Wat zei ze nou precies? René Dercksen analyseert haar uitspraken, die volgens hem veel vragen oproepen en te weinig oplossingen bieden.

Wat zijn de standpunten van de BoerBurgerBeweging over het asielbeleid, hét hete hangijzer waarmee het kabinet momenteel worstelt? Onlangs sprak Caroline van der Plas zich daarover duidelijk uit. Zo zei ze dat er met de BBB te spreken was over de dwangwet die gemeenten dwingt om asielzoekers op te nemen, tegen de wil van de gemeenteraad en het gemeentebestuur. Ook als de lokale democratie er geen heil in ziet of helemaal geen mogelijkheden meent te hebben om asielzoekers op te vangen. Feitelijk wordt de lokale democratie hiermee om zeep geholpen.

Dus daar waar de VVD nu nog dwars ligt of zegt te liggen bij de dwangwet, buigt BBB al mee. Dat is nodig om de wet door de Eerste Kamer te krijgen. Dat is niet wat je zegt ‘je huid duur verkopen’. Klaarblijkelijk vindt BBB dus dat een kabinet de gemeenten mag opzadelen met de gevolgen van het wanbeleid van datzelfde kabinet.

 

Lagere overheden zijn de klos

Het verplaatsen van de uitvoering van beleid en de problemen naar lagere overheden is onder Rutte ontstaan. Als staatssecretaris verplaatste hij bijvoorbeeld de uitvoering in het sociale domein via de Wet werk en bijstand naar de gemeenten. Met de Wet natuurbescherming zadelde zijn kabinet de provincies op met de uitvoering van onder andere het stikstofdossier. En natuurlijk betekende al dat decentraliseren direct ook een bezuiniging. Bijkomend voordeel voor Den Haag: als de uitvoering een puinhoop wordt, hoeft de minister of staatssecretaris niet af te treden.

 

Voorwaarden

Terug naar BBB. Van der Plas stelde wel een aantal voorwaarden aan deze buigzaamheid en afbraak van de democratie. De asielzoekers moeten worden verdeeld op basis van het aantal inwoners van een gemeente. Daar is wat voor te zeggen, want het kabinet gooit nu de ellende vooral over de schutting in de provincie. Laten ze nu eindelijk ook eens asielzoekers opvangen daar waar de kiezers die dit kabinet veroorzaakt hebben wonen: Aerdenhout, Bezuidenhout (Den Haag), Oud-Zuid (Amsterdam), Wilhelminapark (Utrecht).

Een andere voorwaarde van BBB was een asielquotum. Maximaal zouden er 15.000 asielzoekers per jaar bij mogen komen. Velen reageerden daarop enthousiast, want het waren er in ieder geval minder dan nu. Dat is natuurlijk juist, want in 2022 waren het er 46.000 en dit jaar verwacht men er nog veel meer. Dat neemt niet weg dat het er in vele jaren in de afgelopen decennia ook veel minder waren. Daarnaast er zijn tal van landen binnen de EU die niet of nauwelijks asielzoekers binnenlaten. Die hebben ook geen aanmeldcentrum.

 

Wat als quotum is gehaald?

Duidelijk is ook dat de druk op Nederland steeds groter wordt aangezien andere landen de drempel steeds hoger leggen, mede daar Europa steeds minder links gaat stemmen. Maar hoe ziet de praktijk er dan uit als na vijftien weken het quotum van BBB is gehaald? Gaan we dan de grenzen eindelijk controleren? Zegt BBB dan tegen Brussel dat ze de boom in kunnen? En zal dat dan in het begin van het kalenderjaar niet betekenen dat er een stormloop op onze grenzen plaatsvindt, want news travels fast? Dan zul je dus de grenzen eindelijk moeten gaan controleren en toetsen op de Dublin-verordening bijvoorbeeld. Maar als je dat toch gaat doen, waarom kan dat getal dan niet verder naar beneden? Hebben wij in verhouding niet al veel meer gedaan dan andere landen in en buiten Europa? Wij hebben ons portie wel gehad en ons land is in alle sectoren intussen vastgelopen.

 

Woningmarkt

Ook de situatie op de woningmarkt was Van der Plas niet ontgaan. Als er een woning naar een statushouder zou gaan, moeten er twee woningen naar “andere inwoners die op de wachtlijst staan”. Hierbij vermeed ze nadrukkelijk, zo leek het althans, het woord “Nederlander”. Dat klinkt als een nobele regeling, maar als je het anders formuleert valt het toch erg tegen: één op de drie (sociale) woningen moet naar een asielzoeker: 33,3%! Dit kabinet heeft echter het percentage huurwoningen dat naar statushouders gaat verhoogd, van 8% naar 12%. Het voorstel van BBB behelst dus eigenlijk een kleine verdriedubbeling van de toewijzing van woningen aan statushouders. Nog meer voordeel dus voor asielzoekers. Dat betekent voor Nederlanders dus nog langer op de wachtlijst. Kent Caroline de cijfers wel?

 

Hele land vastgelopen

Harlingen, Bunnik en Lopik hebben allen zo’n 15.000 inwoners. Zo’n stadje zou er dan aan asielzoekers jaarlijks bij mogen komen. Vindt BBB dan niet dat Nederland vol is? Het hele land is vastgelopen: qua infrastructuur, de zorg, het onderwijs, justitie, de woningmarkt. Alles barst uit zijn voegen. Alles door immigratie, niet alleen asiel, maar ook arbeidsmigratie en veel buitenlandse studenten. Niet door autonome groei van de Nederlandse bevolking, want die groei is er niet. Barmhartigheid is goed. Maar ook en vooral de barmhartigheid voor eigen mensen is van belang, zei nota bene een Deense sociaaldemocratische minister met allochtone roots. Het kan dus wel.

 

Oekraïense vluchtelingen

Een zeer grote meerderheid van Nederland vindt dat we Oekraïense vluchtelingen moeten helpen. Wij zijn min of meer de regio, dus dat is goed verklaarbaar, ook al ken ik voorbeelden van grenswachten die zijn omgekocht om het land te ontvluchten en ook van anderen die al in Europa waren en misbruik maakten van de omstandigheden. Bovendien was er de eerste maanden in het geheel geen controle door de Nederlandse overheid. Maar veel van deze Oekraïense vluchtelingen werken, ze hebben een arbeidsethos waar wij nog wat van kunnen leren en tevens geven ze bijna allemaal aan dat als het vrede wordt, men graag terugkeert naar het land van herkomst. Zij zijn echter geen asielzoekers volgens de wet.

 

Cultuurverschillen

De problematiek van de instroom van mensen met een cultuur die op vele terreinen haaks staat op die van ons is natuurlijk groter. Frankrijk heeft ons weer met de neus op de feiten gedrukt. Grote groepen immigranten accepteren onze samenleving niet en verachten onze manier van leven. En de verhouding tussen mannen en vrouwen verschilt essentieel met die in het land van herkomst. Hoe barmhartig is het om die naar Nederland te halen, voor Nederlanders, Caroline? Voor onze manier van leven? Voor onze verzorgingsstaat? Is een stadje ter grootte van Bunnik per jaar erbij barmhartig voor Nederlanders?

 

Centrumrechts?

BBB afficheert zich graag als centrumrechts, maar daar blijft weinig van over als je naar het asielbeleid kijkt. Van der Plas wilde van de luchthaven Lelystad een asielzoekerscentrum maken en op de leegstaande verdiepingen van de Tweede Kamer asielzoekers huisvesten. Maar ook stemde BBB voor een motie om de belastingen voor bedrijven en op vermogen te verhogen. Wat vinden boeren daarvan? En zojuist komt het bericht binnen dat het nieuwe provinciale college in Noord- Holland, met BBB, het onteigenen van boeren niet uitsluit.

We moeten de ogen op de bal houden en niet op de vrouw.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
49 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Een quotum van 15.000 is een onzinregeling. Want het betekent dat de huidige opvang blijft bestaan. Wat gebeurt er met die busladingen vol met ‘asielzoekers’ die na nr 15.000 arriveren?
– ze hebben geen papieren, dus kunnen niet terug (land van herkomst aanvaardt ze niet zonder papieren)
– ze willen niet terug, tenzij ze eerst een medische behandeling krijgen, geld voor een bestelauto of om een bedrijfje te beginnen
– ze duiken onder en gaan bij oom Ali zwart werken in zijn bedrijf
enz enz
Aan het einde van het eerste jaar met ‘quotum’ zal blijken dat er in werkelijkheid 60.000 of 70.000 ‘asielzoekers’ zijn gearriveerd en dat de centra weer uitpuilen en dat de staatssecretaris de gemeentes weer het mes op de keel zet om actie te ondernemen.
Dit spelletje wordt al tientallen jaren gespeeld, maar de melodie verandert wel met zijn tijd, dat geef ik toe.
Wat moet er nu eigenlijk gebeuren totdat de gemiddelde burger nu eens inziet dat die burger jaar in jaar uit voor de gek wordt gehouden?
Dit beleid heeft niets te maken met asielzoekers, bijna al deze mensen komen uit of reizen door veilige landen tot ze Nederland hebben bereikt of hebben sowieso economische motieven.

Realist1966
Realist1966
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Als gekozen wordt voor een vorm van strengere selectie, sobere opvang en geen zicht op gezinshereniging, zal de instroom al een stuk opdrogen. Misschien zelfs al tot minder dan 15.000 en dat zijn dan waarschijnlijk ook meer echte vluchtelingen die ook gemotiveerder zijn tot integratie omdat ze geen vangnet in de vorm van een veilig herkomstland hebben.
Op vakantie naar het ‘onveilige’ land van herkomst moet direct reden zijn voor het intrekken van status of Nederlands paspoort.
Gezien het desastreuze beleid tot nu toe, is alles wat leidt tot ‘minder, minder’ een verbetering. Ik hoop dat BBB en PVV gaan samenwerken, de laatste kan dan nog wat verder remmend werken op het asielbeleid van de eerste.
Als eerst rutte, kaag en hun handlangers maar weg zijn, dan is er weer wat mogelijk.
Morgen in elk geval gebak!

Netty Meelen
Netty Meelen
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Helemaal mee eens. De vinger precies op de rotte plek.

Jos
Jos
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

BBB kan pas bij dragen aan immigarteibeperking als ze voor NEXIT stemmen in 2de en 1ste kamer. Tevens uit vele internationale verdragen stappen en stoppen met subsidies aan vele NGO’s. Einde postcodeloterij enz.

AAA
AAA
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Einde postcodeloterij 👍.

Vin1
Vin1
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Je zou haast denken dat van der plas gewoon een stroman is om stemmen bij rechts weg te trekken om vervolgens een meerderheid in de 1e kamer te verkrijgen. Lijkt me niet zo ver gezocht gezien de laatste ontwikkelingen

Frank pouw
Frank pouw
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Vin1

Stroman van wie? Pffff wat zijn de laatste ontwikkelingen? Vin 1 vertel dan ook even wat je nou precies bedoelt ipv suggestieve opmerkingen. Kan ik nog wat van leren.

Ron
Ron
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Vin1

Pepijn van Houwelingen stelde eens dat de BBB systeemoppositie voert. Dus doen alsof ze oppositie voeren, maar als het erop aan komt gewoon met de kliek meedoen. Dat werd niet in dank afgenomen door Caroline.
Onlangs zie ik de beelden, via zijn Twitteraccount, dat hij haar in de kamer vraagt wat zij zal doen inzake het stikstofbeleid als zij dictator/Minister President zal zijn.
Caroline gaf aan dat zij het stikstofbeleid gewoon zal uitvoeren.
M.a.w. hij had gelijk, de BBB komt helemaal niet voor de boeren op, en is zeker niet centrumrechts.

Jannie
Jannie
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ron

BBB voert beleidsoppositie, geen systeemoppositie.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Dank u. Heel goed dat op het oog tegenstrijdige standpunten duidelijk gemaakt worden. Het is bij BBB net zoals bij veel startende en (te) snel groeiende partijen. Mw. v.d. Plas zit alléén in de 2e kamer, volgt zoveel als ze kan en waartoe een mens fysiek in staat kan zijn. Gevestigde partijen hebben daarentegen (veel) medewerkers en woordvoerders op allerlei dossiers. De standpunten van BBB en de gevolgen daarvan zijn nog niet voldoende uitgekristalliseerd, kunnen dat ook helemaal nog niet zijn, maar er worden wel nu al uitspraken verwacht én (soms op echt dubieuze wijze als valstrik) uitgelokt. Zij moet daarbovenop ook persoonlijk spreken met allerlei gegadigden voor in te vullen plekken, tot aan de komende EU verkiezingen toe. Men is nog niet genoeg bekend/ervaren met de (slangenkuil-)mores van de gevestigden in den Haag, idem bij de Staten en Schappen.
Gezien haar optredens tot nu toe is zij m.i. wel een ferme vrouw die een aanwinst kan zijn in de totaal vastgelopen quasi-politiek. Misschien zou ze zich voorlopig op wat minder domeinen al te scherp moeten uitspreken. Gewoon antwoorden dat ze niet elk dossier in haar eentje afdoende en onderbouwd kan bestuderen en becommentariëren.

Marien
Marien
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

ja, wel eens.

Andre
Andre
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

“Gezien haar optredens tot nu toe is zij m.i. wel een ferme vrouw die een aanwinst kan zijn in de totaal vastgelopen quasi-politiek. Misschien zou ze zich voorlopig op wat minder domeinen al te scherp moeten uitspreken. ”
Ik neem aan dat bovenstaande opmerkingen ironisch bedoeld zijn?

Bernardo A.
Bernardo A.
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Als Lientje van bepaalde onderwerpen niet voldoende kennis heeft is “haar mond dichthouden” natuurlijk ook een optie.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Zeker. Valt echter bepaald niet mee als je eisende microfoons voor je snufferd krijgt. En je daar geen grote ervaring mee hebt. En je niet zo’n verbale gladjanus als MR bent. En je (nog) niet hebt geleerd van spinners hoe je veel kunt praten zonder iets te zeggen.
Niet dat ik een fan ben van die pratende hoofden, hoor, maar als tot nu toe vele nieuwe politici in de pers hun uitglijders liefdevol toegedekt kregen als beginnersfoutjes, waarom dan nu niet.

Maenhout
Maenhout
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

BBB wil vooral deelnemen aan het kartel. Daar past geen vasthoudendheid bij.

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Beste René,

Een quotum van 15.000 of welk ander getal dan ook. En dan? Dan moeten we concluderen dat het gestelde maximum is overschreden want problemen met de ICT, verschillende verwerkingsmethoden, personeelstekort bij de IND, etc, etc. Bovendien heeft Nederland de laatste 40 à 50 jaar een handhavingsprobleem dat afgedekt wordt door graduele (inflatoire) welvaartstoename.

Al zouden we willen (wat ik hevig betwijfel) dan zouden we het nog niet kunnen.

Daarom Henks min of meer korte effectiviteitsprogramma:

* Pas de Rijkswet Nederlanderschap en wel zo, dat iedere nieuwe wensburger pas na 10 jaar en geen gedoe op de verkeerde lijstjes in aanmerking kan komen voor een paspoort. Inclusief een comité van aanbeveling van minimaal 10 geboren meerderjarige onderling niet gerelateerde Nederlanders, die op die manier niet meer dan 10 personen per jaar mogen supporten;

* Aanpassen Vreemdelingenwet 2000 op termijn. Gaat nogal een kluifje zijn qua strijd tegen de blob want dit werkje – nog dankjewel Job – is een pareltje van ombudsregeling à la Richard de Mos. Alleen maar winnaars in het cirkeltje van stakeholders;

* Vrijmaken ploeg van 120 pelisies/KMAR figuren voor 3 shifts 24/7, paar OvJ’s en een tamme rechter-commissaris en desnoods wat private ICT-rekenkracht / cyberteams, die achter de smokkelaars aangaan. Autootjes in beslag nemen, centjes confisqueren en stelselmatig arresteren in EU-buurlanden, die dan de restjes mogen op ruimen. Succes verzekerd en je kunt met wat slimmigheid bij de bovenbaasjes uitkomen;

* Korte belacties van Raad voor de Kinderbescherming met backing OM / rechtbankcapaciteit als er zich wat minderjarigen asielmatig melden: ‘Hallo pappa en mamma van de minderjarige. WORDT VERVOLGD

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Henk de Verschrikkelijke

VERVOLG
‘Hallo pappa en mamma van de minderjarige,

U spreekt met de Raad voor de Kinderbescherming. Gaat alles goed met u? Wij hebben uw zoon hier aangetroffen en het blijkt dat u hem een hele lange en gevaarlijk reis hebt laten maken. Om asiel aan te vragen zegt U? Nou, van onze kant vinden wij dat u als ouders heel erg onverantwoordelijk gehandeld heeft en de belangen van uw kind op een verschrikkelijke wijze geschaad heeft. Heel erg. Wat zegt u, moest hij voor de familie asiel regelen? Daar kunnen wij ons in het geheel niet in vinden. U bent wat ons betreft onwaardige ouders.

Het voorstel is als volgt: Wij ontzetten u uit de ouderlijke macht en plaatsen uw kind in een tehuis of bij een pleeggezin. De Nederlandse staat zal zich over hem ontfermen en zal aan u een boete opleggen. U ziet uw kind dan nooit meer terug.

Of u kiest er voor, dat wij uw kind terugsturen en u een betaling doen toekomen van € 5.000,=, waar dan tegenover staat dat u vooraf uw namen, die van uw kinderen, ouders, broers en zussen aanlevert. Deze namen worden geplaatst op een lijst van mensen die nooit toegang zullen krijgen tot Nederland. Binnen de Europese Unie geldt dit als een zwarte lijst voor wat betreft aanvragen van uw kant. Anders kunnen we het niet maken.

Wat zegt u? U kiest voor de tweede optie. Heel fijn, daar zal uw zoon ook blij mee zijn. Hij mist zijn ouders en familie ook heel erg. Graag de benodigde uittreksels appen naar de telefoon van uw zoon, die wij in beslag genomen hebben. Wij laten per app weten wanneer uw zoon de terugreis zal maken. U dient hem persoonlijk van de airport af te halen, dan krijgt u ook het geld. ‘

WORDT VERVOLGD voor nog meer rare ideeën: het Nederlands vreemdelingenlegioen en Canadese waarborgcirkels.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Henk de Verschrikkelijke

De anchorbabies terugsturen met een zak geld? Denk dat ze er dan elke maand een vooruit sturen (kinderen hebben in de meeste culturen niet de keizerlijke status die wij hen hier toekennen) met een gefingeerd retouradres op zak. Net zoals nu ‘geleende’ kinderen ingezet worden om de kansen te vergroten.
Wel interessant idee.

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Beste NIWHL,

Idee om voorpostkinderkes terug te sturen met een substantieel centje (na opgave van alle directe familie inclusief broers en zusjes) is er in gelegen, dat de opvang in NL in afwachting van de nareisfamilie al veel meer kost. Laat staan wat de 50 % kans op meerjarige niet betaalde deelname aan de NL-maatschappij jou, mij en de overige IB-horige nukubu’s centjesmatig gaat kosten.

De concept van ondergeschoven kindjes is bekend evenals jongvolwassenen die aangeven nog net geen brommer te mogen rijden. DNA-profieltje is your friend voor wat betreft de afstamming en een Röntgenfoto van de middenhandsbeentjes was ook al een 1920-techniek die in de voorbije jaren maar spaarzaam is ingezet bij het verifiëren van de opgegeven leeftijd.

Zolang niet zo best hier (maar met bestaanszekerheid) ten opzichte van redelijkerwijs te verwachten voorzichten daar inclusief hosselen for life / geen bestaanszekerheid daar, in het voordeel van hier uitvalt zal een substantieel deel de reis willen blijven maken.

Wat ook niet helpt is de bevolkingsexplosie in veelal de daar-gebieden, waar je om een of andere redenen de goede doelen clubs nooit in positieve zin over hoort. Het lijkt mij toch dat dit een eclatant succes is van de vele acties en initiatieven die onder hun vleugels over de laatste decennia onmiskenbaar vrucht hebben gedragen.

Derhalve: NL bouwt 12 kerncentrales, 6 voor onszelf en 6 om cadeau te geven aan behoeftige streken. En het wisselgeld aan ontwikkelingssamenwerking stelt NL beschikbaar als voorbehoedsmiddelen. Wilde aanname: Op deze manier houden we geld over als we de energietransitiefondsen, die van ontwikkelingssamenwerking en de Postcodeloterij poolen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Henk de Verschrikkelijke

Ik vrees alweer een gigantisch (bovendien ver(s)linkst) ambtenarenapparaat om die papieren te controleren. Lukt nu al niet, dus allemaal gewoon door met het ‘voordeel van de twijfel’.
Het hebben (en tonen) van papieren is een nadeel voor immigranten gebleken, want verhaal te controleren, dus ze komen vrijwel allemaal zonder.
Voorbehoedsmiddelen verstrekken is al vaak geprobeerd, zonder echt veel resultaat. De mannen weigeren condooms te gebruiken, de vrouwen zijn té slordig met de pil, of mogen van de man geen spiraaltje o.i.d.
Ik denk wel dat die vrouwen echt niet zo blij zijn om ca. elk jaar een kind op de wereld te zetten. Als we hén kunnen overhalen tot vrijwillige sterilisatie, b.v. na maximaal 2 kinderen, zou dat wel zoden aan de dijk kunnen zetten. Dáár zouden de NGO’s en de Tineke Ceelen’s met hun topsalarissen, rondrijdend in hun witte SUV’s vanuit hun tophotels of gated compounds, eens over moeten nadenken.
Bouw sterilisatieklinieken waar vrouwen vrijwillig de ingreep krijgen en na afloop een geldbedrag. De kinderen die ze al hebben kunnen dan beter verzorgd worden, de vrouwen kunnen ook samen werken en investeren in kleine coöperaties en land of vee kopen, of een bedrijfje beginnen. Opbouw van onderop. Geld komt direct het volk ten goede, is geen lening (microkredieten) maar een gift ter vrije besteding, minder plakkerige strijkstokken enz.

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Beste NISWHL,

Er is een heel directe correlatie tussen het scholingsniveau van de mamma’s en de grote van het gezin. Hoe lager, hoe meer, hoe hoger, des te minder (en later, wat dan de ontwikkelingskansen voor het kroost optimaliseert).

Sterilisatieplannen zijn keer op keer geëindigd in allerlei verwijten van dwang, racisme, rijk tegen arm e.d.

Het ietwat reorganiseren van de geldstromen van de Postcodeloterij, waarmee dan ook de winstverdubbelaar van de overheid wegvalt, gaat veel meer opleveren.

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Henk de Verschrikkelijke

Henk pakt door: VERVOLG NR 3. En middels schromelijke zelfoverschatting een tip aan de drs. voor wat inhoudelijke kaders en buiten de doos denken (hahahaha):

Het zal de aandachtige volger van de actualiteiten opgevallen zijn dat een wezenlijk deel van de migratie (arbeids-, partner- of de asielsoort) bestaat uit mannen van weerbare leeftijd. Voor zover dit over het uitbuitgedeelte (M/V/X) gaat, geldt dat onze hoogtechnologische kenniseconomie maar mooi voordeel heeft van deze niet dan wel middels de nodige netwerkcorruptie schromelijk onderbetaalde krachten. Alles voor de marge.

Van de stroom asylanten en immigratie allerlei valt – gezien de noden van de nationale defensie en handhaving in het algemeen – een veel productiever en voor de groep an sich ook nuttiger gebruik te maken. Namelijk door dienst te nemen in het Nederlands Vreemdelingenlegioen, divers samengeteld tranny luchtafweer en het LHBTQ-bataljon stoottroepen. Middels intensieve opleiding met als vertrekpunt een basisbekendheid met (Sovjet) infanterie handwapens, de nodige aandacht voor Westerse wormen en maaien, burgerschap en het vooruitzicht om middels vlijtig en ijvere dienstvervulling op kortere termijn (zie hiervoor) in aanmerking te komen voor het NL-schap vanuit de aan te passen RWN.

Bij sneuvelen voor God, vaderland, de EU of onze interpretatie van de internationale rechtsorde in de harde strijd aan het oostfront of tegen uppity inboorlingen volgt uitkering aan de stay-behind familie.

Samen met de voor herbewaping geopende geldsluizen zal dit een positief effect hebben op de nationale weerbaarheid. En het ook mogelijk maken om onze hopeloos te grabbel gegooide onderhandelingspositie in Brussel desnood gewapenderhand te herwinnen. Askari’s, op naar het Berlaymont-gebouw!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Henk de Verschrikkelijke

Ik heb me verslikt, ga even wat drinken.

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Henk de Verschrikkelijke

VERVOLG LAATST Henk rondt af:

Het NL asielsysteem bestaat uit een heel aantal aannames, die geloofsartikelen zijn voor de ‘Iedereen is welkom, geen mens is illegaal’ goegemeente, maar die (bij een klein beetje nader inzien) dezelfde club reduceert tot een stel sukkeltjes op zijn best en tot cynische uitvreters op zijn ergst.

Het eerste artikel van belijdenis is de achterlijk grote zelfoverschatting dat NL overheidje met kritische blik de precieze sociaal-maatschappelijke omstandigheden in verre streken met op zijn best twijfelachtig bestuur kan duiden om op basis daarvan te oordelen in hoeverre het al dan niet voorgekookte verhaal van de asielzoeker authentiek en valide is.

De asielzoeker uit die verre streken heeft dan al intercontinentale reizen over vele landsgrenzen met het nodige gevaar voor eigen lijf en leden en niet op de laatste plaats met een zeer aanzienlijke financiële investering gemaakt, dat het elk voorstellingsvermogen te buiten gaat dat het verhaal wat je als IND voorgeschoteld krijgt niet op enige wijze pas is gemaakt. De belangen zijn immers te groot.

Henk says: Gewoon niet meer doen. Net zoals Canada en bij voorbeeld ook Noorwegen geven wij invulling aan onze verdragsrechtelijke plichten door zelf onze vertrapten der aarde in vluchtelingenkampen direct naast het ontvluchte land te selecteren via het UNHCR. Zorgt voor een wat betere mix nu.

En voor erbij: Geen opvang meer via de vastgoedcadeau-organisatie COA maar gewoon opvang door iedereen die vluchtelingen een warm hart toe draagt. Net zoals in Canada, waarborgcirkeltje van circa 10 personen, borg van 100K en integreren maar. Lukt het niet, jammer van de centjes en van de verblijfsvergunning/uitzicht op NL-schap op termijn.

Lekker concreet, lekker praktisch.

Kee
Kee
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Net als velen in verkiezings tijd mooie praatjes van de Plas weinig daden .
Eenmaal op de pluche kruipen bij elkaar als mieren.
Snel op gekomen en zal snel weer verdwenen zijn .

Marien
Marien
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Kee

ik hoop dat ze iets meer te bieden heeft. Valt me wel op dat ze iets milder is, maar dat moet ook wel , anders werken ze haar er uit.

Marien
Marien
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

ja, dat viel me ook wel iets tegen. Ik snap wel dat ze in gesprek wil blijven. Als ze te veel tegen vluchtelingen ( zoals ze vaak genoemd worden maar lang niet altijd zijn) is wordt ze net als Wilders overal voor uitgesloten. We zitten in de houdgreep van links. Al decennia lang.

Netty Meelen
Netty Meelen
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Prima artikel. Heel verhelderend. Versterkt mijn twijfel aan v.d.Plas. Ik zie haar eigenlijk niet echt als rechts en vraag mij daarom af of BBB wel een aanwinst voor een rechtse versterking is. We zullen zien. Zeker nu Rutte de boel heef laten klappen.
Wat betreft de asielzoekers. Ik vind dat wij de komende jaren aan nul opvang moeten doen. Maw grenzen dicht. . Eerst het land weer op orde, na de ravage die Rutte/Kaag &Co hebben aangericht.
Maar dan ga ik er wel vanuit de Rutte op zal stappen. Het is nog maar de vraag. of dat gaat gebeuren.

Marga
Marga
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Vanmorgen in de Daily Mail nav vallen kabinet: er zouden vorig jaar 21.500 asielzoekers binnen zijn gekomen. Hier staat een ander getal, op radio1 weer een ander getal. Onlangs bij de NOS! 304.000 migranten. Er wordt zo gegoocheld met cijfers. Dat laatste getal is wrs incl kennismigranten, arbeidsmigranten, economische migranten, asielzoekers en veilige landers. Dan heb je ook nog bruto en netto aantallen. Het getal waarbij emigrerende Nederlanders of andere vertrekkers zijn afgetrokken.
Het lijkt me handig voor de discussie waar we het over hebben en welk beleid voor welke categorie.

Realist1966
Realist1966
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Houd ivm zoon die ook graag een woning wil, hier lokaal bij hoe het staat met de toewijzing van sociale huurwoningen.
Rond de 50% gaat via ‘directe bemiddeling’ naar statushouders en komt niet eens aan publicatie toe. De 1 op de 3 van Caroline zou dus een verbetering zijn. Bijna 40% gaat naar urgenten (zitten ook veel allochtonen bij), de rest gaat naar mensen op de wachtlijst. Die rest is overigens voor het overgrote deel bestemd voor ofwel ouderen, ofwel jongeren. Sta je als gewone burger op die lijst (tegen betaling ook nog!) dan ben je feitelijk kansloos, zeker omdat ervaan de bovenkant continu veel statushouders en urgenten bijkomen.
Hugo roept wel dat er maar 1 op de 8 huizen voor statushouders is, de praktijk hier wijst in elk geval anders uit.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Klopt. Is vrijwel overal zo. Heel veel woningen worden blijkbaar zonder publicatie, en dus zonder de kans om er naar te dingen, al vergeven. Om gek van te worden.

Bernardo A.
Bernardo A.
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

BBB = köt. BBB zakt bij volgende verkiezingen door de vloer. Een nieuwe messias is nodig om ons te verlossen en te leiden.
Maar hoe zit dat historisch?

De Centrumpartij / Centrumdemocraten redden het niet. Werden overigens gemolesteerd door links (Kedichem maart 1986).
Toen kwam LPF. Grote belofte maar Pim Fortuin werd vermoord door links.
Of LPF het wel had gered onder Pim, was de vraag. Hij had nogal wat ongeleide projectielen om zich heen vergaard.
Toen kwam de PVV. Heeft het voor de verandering geschopt tot een solide en kwalitatief hoogwaardige partij. Dat Wilders telkens de rol van Calimero speelt doet de PVV geen goed, maar verder prima. Wordt door links kalt gestellt.
Dan hadden we FvD. Ik ben -en blijf- er lid van. Zienswijze 100% juist en zeer vooruitziend. Probleem is, dat ze daar hun standpunten niet kunnen verkopen.
Gelijk hebben is 1, gelijk krijgen vraagt andere kwaliteiten.
We hebben wat afsplitsingen als JA21 en BVNL.
BBB was de nieuwe messias, maar ook daar reizen twijfels. Waar FvD tekortschiet in goede verkoop, doet BBB teveel water bij de wijn.

En nu, weer een nieuwe Messias?

Kom ik toch weer terug op mijn rechtse alliantie, waarin de rechtse partijen zich verenigen. Ze zijn nu goed voor 54 zetels. Kunnen met een redelijk (gematigd, maar consequent) programma opstomen tot >60 zetels. En pas dan -maar ook alleen dan- kunnen ze regeren. Ze hebben de tassendragers nodig, maar alleen dan kunnen ze het verschil maken.
Ieder zal water bij de wijn moeten doen. Tot op zekere hoogte heeft BBB dat nog het beste begrepen, maar er zijn grenzen.

Gebeurt dat niet, dan worden komende verkiezingen de zoveelste natte scheet die volksvertegenwoordiging moet voorstellen.

ps. ongeleide projectiel Rutte gaat waarschijnlijk naar Brussel.

Laatste aanpassing 2 maanden geleden door Bernardo A.
Piet Karbiet
Piet Karbiet
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ben klaar met BBB. Kartel in nieuwe zakken.

Bernardo A.
Bernardo A.
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben totaal geen fan van BBB. Lijkt daarboven ook nog tegen te vallen. Als deze partij haar kans verkloot door als verlengstuk van het kartel op te treden, wordt die bij volgende verkiezingen vanzelf wel gedecimeerd.

Intussen kan een nieuwe messias zich opmaken om het rechtse volk een gouden toekomst voor te spiegelen. Op dit moment (stel ik als FvD lid) is de facto alleen de PVV een partij die voldoende gerijpt is om te gaan regeren en daarbij verstandig beleid uit te rollen.

En na alle teleurstelling in de afgelopen decennia ben ik tot deze conclusie gekomen:
Een rechtse partij, die op vitale punten in de komende 4 jaar slechts enkele maatschappelijke pijnpunten kan ombuigen naar een minder schadelijk beleid verricht in die tijd wonderen. Alle grote beloften moeten we maar even parkeren tot later.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Beetje vreemde analyse op basis van wat uitspraken.
BBB heeft toch echt een beleid, maar dan moet je wel even naar hun website.
https://boerburgerbeweging.nl/fractienieuws/niet-lullen-maar-poetsen/

Ant
Ant
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

BBB is het CDA 2.0

Daarop stemmen is dus een uitermate (gemaakte) grote fout!

Wat dus niet helpt in het tegen gaan van de verder ondergang van dit land!

Frank Pouwbed
Frank Pouwbed
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Maak je geen zorgen René want je vrienden hebben goede oplossingen.. Duurzaamheid is niet meer weg te denken van de agenda van de zuivelsector. De zuivelsector werkt daarbij nauw samen met allerlei organisaties en instellingen die ijveren voor biodiversiteit en een duurzamere landbouw in Nederland. In het kader van het sectorinitiatief Duurzame Zuivelketen is een viertal afspraken binnen de keten vastgelegd waarvan de voortgang onafhankelijk wordt gemonitord en gerapporteerd. Het streven naar een klimaat-neutrale bedrijfsvoering, het continu verbeteren van dierenwelzijn en diergezondheid, het behoud van de weidegang en het in stand houden van de biodiversiteit bepalen de meetlat waar de zuivelsector zich aan gehouden weet. De sector wil met alle stakeholders, ook wanneer zij kritisch zijn, een open dialoog voeren en samen zoeken naar verbeterpunten. Tjeerd de Groot: “De koeien zijn het levende kapitaal van iedere Nederlandse melkveehouder.” Nou René je hoeft je geen zorgen te maken want tjeerd houdt alles goed in de gaten.
Koeien levend kapitaal pfff gelukkig nietwaar René

Frank pouw
Frank pouw
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Artikel van René Dercksen gelezen en kom tot de conclusie dat de oplossingen van René Dercksen hout snijden. Wat jammer dat ze in Den Haag geen talenten hebben rondlopen als René Dercksen van ddd.
Hij weet precies waar de problemen zitten en komt ook en dat is opmerkelijk met oplossingen die zo zonder problemen kunnen worden ingevoerd met als resultaat slecht 8000 vluchtelingen. Now we are talking. René Dercksen Thanks. Ik heb Rutte aan de telefoon gehad en hij was buitengewoon gecharmeerd van de ideeën van René. Neemt het mee in het kabinet crisis overleg. Met dank aan.

Heijtink
Heijtink
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Frank pouw

Beste Frank Pouw, ik twijfel of je een grap maakt of niet: ik vrees van wel. Dan zou er sterker toezicht mogen zijn op deze bijdrage. Dé 4 problemen in asielbeleid zijn: 1-raddraaiers mogen NU oneindig aan dat rad blijven draaien ipv in gevangenis/kamp tot zij smeken om eruit te mogen naar hun eindbestemming: hun land van herkomst. 2- de economische zoekers moeten zo wie zo niet toegelaten worden: bazuin dat rond. 3- de regering had veel meer moeten bouwen voor de eigen inwoners en die eigen inwoners daar 1: 15 voor moeten bestemmen en speciaal voor asielzoekers andersoortige onderkomens bouwen bij ‘welvarende / ruim boven modaal-inkomen, te beginnen bij boven 200.000. 4 ‘de echte asielzoekers’ ondertekenen verklaring van plicht tot terugkeer/uitzetting bij criminaliteit E.D. (Wangedrag; óók bij kinderen tot 21 jaar). Andere aspecten: Engels is TWEEDE taal in Un. Ond. Studenten moeten ruim voldoende NL leren spreken. Zij zijn geen asielzoeker, maar sollicitanten.

Bert van Zanten
Bert van Zanten
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Heijtink

“..ik twijfel of je een grap maakt of niet: ik vrees van wel. Dan zou er sterker toezicht mogen zijn op deze bijdrage…” Ja, God verhoedde dat er af en toe een grap wordt gemaakt. Kudos voor Frank!

Netty Meelen
Netty Meelen
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Zanten

Hangt er maar vanaf wat voor grap.

Frank Pouwbed
Frank Pouwbed
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Heijtink

Geachte Heitink,

Goed lezen is ook wat waard. Veder heb ik ook problemen met de huidige situatie echter ook uw oplossing met alle respect snijdt geen hout want hoe gaan we dat implementeren. Daar heb je iets van een kabinet voor nodig met zoals u wilt genoeg steun en “draagvlak pfffff” in het land.
Waar kom je dan uit? Dat gaat u mij nu vertellen neem ik aan?
Nogmaals de column van Dercksen is te makkelijk dat is wat ik bedoel. We worden overal constant overvallen door scribenten met de zg oplossing.
Ook op opinies.com helaas.
Vertellen wat er allemaal aan de hand is hoeft volgens mij niet want dat weet een beetje…….echt wel. Kortom dan maar een collumn met een korte opsomming van probleem en dan ja dan komt iets van een idee en route naar de oplossing.
Anders kan ik net zo goed wetenschappelijk dagblad de Telegraaf lezen nietwaar. Doe ik ook hoor……..hahahaha

Heijtink
Heijtink
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Frank Pouwbed

Beste Frank Pouw(bed?)
Je vraagt naar de implementatie? Lezen volgt NA schrijven en dat gaf vooral ‘grap’ aan. Vóór implementatie heb je het plan. Daar heb ik toe bijgedragen: raddraaiers definitief opsluiten; geen econo. zoekers; er had veel meer gebouwd moeten worden in categorieën; de echte vluchtelingen ondertekenen verklaring. IMPLEMENTATIE: lik op stuk: DEF. opsluiten; uitwijzen of opsluiten; bouw buiten de Randstad; maak WERKGEVERS verantwoordelijk voor goed gedrag: in tijd bouwt de gast NL-schap op, net als AOW en pensioen. Bijovertreding volgt uitzetting, ook als kinderen tot 21 jr dat zijn; daarna zélf verantwoordelijk en zelfde regels, maar heeft al wel rechten opgebouwd, want 21 jr of ouder. Laatste recht: geen uitzetting meer . . . Nu JOUW ideeën. . . .

Frank pouw
Frank pouw
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Heijtink

Gewoon opvangen en op laten gaan in de samenleving of afschieten bij de grens. Weet u wat u ook bedenkt we zullen altijd overlast houden of en daar komt hij het verdrag van Schengen opzeggen maar ja dan wordt u meteen opgenomen in het AIVD bestand van dhr Akerboom. U weet wel die geweldige voormalige chef politie Amsterdam. Nu omhooggevallen chef AIVD.
al die zgn leuke menselijke oplossingen van u zijn sympathiek en verstandig naar u krijgt van mij een kist bourgogne weet u 2, rood of wit als iets van de voorstellen van u worden geïmplementeerd.
Met vrgr Frank Pouw

Frank Pouw
Frank Pouw
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Heijtink

Geachte heer Heijtink
Ik wacht nog steeds op uw reactie op mijn voorstel want u vroeg naar mijn ideeën.trouwens tutoyeren is niet chic. Ik ben echt benieuwd hoe u dit probleem gaat oplossen. Ja wat wauwelen op Opiniez is makkelijk want u draagt geen enkele verantwoordelijkheid.misschien kunt u ook meteen het ambtenarenapparaat erbij uitleggen hoe dat allemaal georganiseerd en belangrijker gecontroleerd moet worden daar heeft u vast wel ideeën over gezien de fermheid van uw betoog. Een man om niet mee te sollen.
Ik maak er 3 kisten wijn van uit de bourgogne oké..
Vrgr Frank Pouw
Ps

Marien
Marien
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Frank pouw

Doorsturen naar Caroline dat artikel, dan.

Frank Pouw
Frank Pouw
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Frank pouw

Vond het zelf een geweldig stukje. Negen duimpjes naar beneden hoe kan dat nou?
Wel geweldige oplossingen voor het probleem van de 9 down thumps. Hahahaha
Kijk mij een ik geef een duimpje naar benden. Hah

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Frank Pouw

Wat maakt het uit? Duimpjes geven alleen een grove inschatting van hoe een reactie valt. Waar het om gaat is dat er door heel verschillende mensen gereageerd wordt, en door die reacties te lezen je horizon kan verbreden. Ook is het, denk ik, voor de auteurs een goede indicatie of hun stukken snaren raken.

Heijtink
Heijtink
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Frank Pouw

Warrige tekst . . . Misschien eerst even nalezen, voor verzending.

49
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen