Wie zijn hier nou eigenlijk de echte extremisten?

Politici en media propageren dwang en peperduur onzinnig beleid

Zoals ik laatst fijntjes constateerde op Twitter, zijn mijn politieke opvattingen in de laatste twintig jaar niet wezenlijk veranderd. Ik ben altijd een liberaal geweest met oog voor de sociale aspecten van het beleid. Maar in tegenstelling tot de huidige ‘links-liberale elites’ ben ik altijd een voorstander geweest van de natiestaat en het beter controleren van immigratie. Ook ben ik voor Europese samenwerking, maar tegen een Brusselse superstaat. En ik ben voor een sociale en kleine – dus niet almachtige en uitdijende – overheid.

Evenwichtige opvattingen geframed als extreem

Het is toch vreemd dat ik op basis van bovenstaande, in mijn ogen stabiele en evenwichtige opvattingen in het debat op social media en elders, steeds meer geframed word als populist, domrechts en zelfs als extreemrechts of bruinhemd, volgens sommige heethoofden. En dan valt het nog mee als ik het vergelijk met wat iemand als de overigens helemaal niet rechtse journalist Wierd Duk naar zijn hoofd geslingerd krijgt, alleen maar omdat hij bepaalde realiteiten gerelateerd aan de massa-immigratie benoemt.

Wat is er extreem aan om te pleiten voor een gecontroleerde immigratie waarbij vooraf een check wordt gedaan of de immigrant in kwestie voldoet aan de eisen (in staat om te werken, heeft een beroep dat nodig is, staat positief tegenover de waarden van een westerse geëmancipeerde samenleving, etc.)? In landen zo divers als Japan of Australië zijn dit mainstream opvattingen, die ook door veel progressieven onderschreven worden. Maar in Nederland krijg je dan al snel het etiket extreemrechts opgeplakt…

 

VVD: alleen woorden, geen daden

Van begin jaren negentig tot ongeveer 2012, dus pakweg dertig jaar lang, was ik een trouwe VVD-stemmer, met af en toe gemeentelijk een uitstapje naar D66. Het was zelfs zo dat ik in de tweestrijd Rutte – Verdonk de eerste steunde, vooral omdat mij dwarszat dat Rita Verdonk het paspoort van Ayaan Hirsi Ali wilde laten afnemen. De goedlachse Rutte bleek briljant in het eindeloos aan de macht blijven, maar toonde zich helaas nooit de leider met visie die het land nodig heeft.

De lijst met dossiers waarin Rutte en de VVD de afgelopen jaren gefaald hebben is schier eindeloos. En toch trapt een groot deel van het electoraat nog steeds in de stoere praatjes die de voormalige liberalen opdissen, een paar weken voor de verkiezingen. Onbegrijpelijk.

 

Radicalisering

Dat er daadwerkelijk sprake is van radicalisering in de samenleving zal ik niet ontkennen. Er is een geestelijk klimaat van onbehagen aangewakkerd door een elite die belang heeft bij de globalisering, die steeds meer vastzit in de eigen politiek-correcte denksjablonen, die blind is voor de realiteit en de maatschappelijke schade van ongecontroleerde immigratie. Dus ligt het voor de hand dat een deel van de bevolking radicaliseert. De social media wakkeren dit aan.

De meest heftige vorm van radicalisering treffen we aan bij de islamisten. Hun heilstaat IS in het Midden-Oosten bleek nazisme 2.0. Maar ook ter linkerzijde (trans-extremisten, woke-extremisten, klimaat-extremisten etc.) én ter rechterzijde (extreem nationalisme met Breivik als tot nu de ergste casus) zien we ontsporing en radicalisering.

Het is goed dat al deze vormen van radicalisering worden benoemd en waar nodig bestreden, van welke kant ze ook komen. Maar wat ik mis in de meeste analyses, is de juiste diagnose. Een overheid die een extreem beleid voert en om dat door te drukken steeds meer neigt tot het onderdrukken en censureren van de burgers, wakkert zelf radicalisering aan.

Zie de coronaperiode: politiek en Big Tech-bedrijven bepaalden wat ‘wetenschappelijk’ aanvaardbare opinies waren en wat niet. Zeer gerenommeerde universitaire epidemiologen zoals de professoren van de Great Barrington Declaration, die steeds hebben gepleit voor een  rationele aanpak op basis van risicogroepen, werden bruut gecensureerd!

 

Politici en media-elite zijn zelf extreem geworden

De crux is dat onze politieke en media-elites zélf extreem zijn geworden of een extreem beleid doordrukken, maar dat kennelijk van zichzelf niet doorhebben. Zo kan het zijn dat ons parlement op aandringen van Volt urenlang zit te vergaderen of ze FvD kunnen verbieden, maar geen seconde stilstaat bij hoe extreem het staande beleid is geworden.

Hou me ten goede: ook ik maak me zorgen over een aantal wel heel wonderlijke afslagen die Baudet c.s. hebben genomen. Maar wat werkelijk extreem is, is een beleid waarbij je mensen vanuit de hele wereld een asielstatus verschaft, alleen maar omdat ze zich op illegale wijze toegang hebben verschaft tot ons territorium. Dit in de wetenschap dat een miljard mensen op de aardbol graag deze kant op komen. In de wetenschap bovendien dat de kosten van dit asielbeleid oplopen tot 24 miljard euro per jaar, terwijl er op zorg en onderwijs wordt bezuinigd.

 

Dwang en bruut ingrijpen

Wat extreem is, is dat je vervolgens via allerlei dwangwetten gemeentes gaat dwingen al die asielmigranten te huisvesten, terwijl jongeren niet meer op een normale manier aan een woning komen en daklozen keihard in de steek worden gelaten.

Wat extreem is, is een minister van Volkshuisvesting die denkt het tekort aan woningen te kunnen opvangen door enerzijds land af te pikken van boeren en anderzijds bruut in te grijpen op het eigendomsrecht.

 

Dubieus klimaat- en energiebeleid

Wat extreem is, is 60 miljard euro uitgeven aan allerlei dubieuze klimaatmaatregelen waaronder het volzetten van de Noordzee met vervuilende, dieronvriendelijke en niet-efficiënte windturbines, terwijl je serieus overweegt de ouderen in onze samenleving, die al keihard geraakt worden door inflatie en peperdure energie, nog eens snoeihard te pakken door het verhogen van het eigen risico in de zorg.

Wat extreem is, is blijven inzetten op milieuvervuilende biomassacentrales terwijl het uitbreiden van de nucleaire capaciteit op alle mogelijke manieren gedwarsboomd wordt. Met als historisch gezien de grootste en meest radicale dwarsligger wat betreft Nederland voormalig PvdA-leider en activist Diederik Samsom. Nu de rechterhand van EU-klimaatpaus Timmermans!

Afijn, zo kan ik nog wel een paar uur doorgaan, maar de lezer begrijpt de strekking.

 

Gezond verstand-coalitie

Het enige wat dit land nog kan redden is een gezond verstand-coalitie, hopelijk aan de macht gebracht bij de volgende parlementsverkiezingen. Met BBB (wellicht versterkt met Omtzigt) en JA21 als dragende partijen. Want van het huidige ‘soepie’, om met Ronald Plasterk te spreken, hoeven we weinig te verwachten.  Pas wanneer er vanuit Den Haag eindelijk weer geregeerd wordt op basis van realisme en gezond verstand, zal de voedingsbodem voor radicalisering (van links tot rechts) afnemen.

Wanneer zal het kantelmoment plaatsvinden?

Over de auteur

Jan Gajentaan
Jan Gajentaan
Amsterdammer in Rotterdam, blogger, schrijver van e-books, voetbalvader, Volvo 940 rijder, in het dagelijks leven Recruitment / Human Resources Consultant.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
31 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
RFM de Haan
RFM de Haan
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

BBB en Ja21, ik heb daar weinig vertrouwen in, een combinatie van PVV en FvD en van Haga lijkt mij meer soelaas bieden om dit corrupte kartel de pas af te snijden.

Kee
Kee
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  RFM de Haan

BBB
Gaat het niet worden deze partij hast niks brengen..

Walter
Walter
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  RFM de Haan

PVV en FvD samen trekken BBB er wel bij en dat blok zal de Nederlandse bevolking en de belangen met integriteit behartigen.

Youp
Youp
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

“Het enige wat dit land nog kan redden is een gezond verstand-coalitie,”

Nee, de politiek heeft de problemen veroorzaakt en zal ze niet oplossen.
Het zijn al 30 jaar dezelfde problemen, door de tijd door verschillende mensen benoemd, en al 30 jaar maakt de politiek de situatie alleen maar erger. Je moet wel heel naief zijn om te denken dat dit enkel onkunde betreft.

De oplossing moet van buiten de politiek komen, bv van mensen die nee zeggen en zich verzamelen. Net zoals de Amish in de VS, of islamisten in bepaalde wijken in de grote steden. Uiteindelijk is het een vrij kleine groep extremisten die de instituties heeft overgenomen en ons hun wil oplegt. In hoeverre de politie en andere ordediensten hun visie delen valt ook nog te bezien.

Ni28
Ni28
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Youp

De situatie hier groeit naar een ondemocratische overname door links. Rutte 4 was al de zachte versie daarvan een interne putch. Ik zie niemand dit stoppen, de Tweede kamer is machteloos en de Eerste idem dito. De coalitie tussen linkse partijen wijst ook in die richting. Linkse partijen zitten ook op sleutelposities in het hele land. De zomer is het tijd bij uitstek om stiekem grove stappen te maken.

Laatste aanpassing 3 maanden geleden door Ni28
Youp
Youp
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Links/rechts bestaat niet meer. Dat was iets uit de vorige eeuw. Het gaat nu tussen de globalisten en de nationalisten. De voorstanders van de wereldstaat versus de voorstanders van de natiestaat. De PVV is een haast sociaaldemocratische partij, maar wel een voorstander van de natiestaat en valt daarmee onder de nationalisten. De VVD en D66 zijn economisch meer liberaal, maar zijn tegelijkertijd voorstanders van een wereldregering en vallen daarmee onder de globalisten.
De globalisten hebben de macht in NL en andere landen. Dat is al een tijdje zo. Ze hebben de macht in de Tweede Kamer, op de departementen en bij alle organisaties die ertoe doen. De overname heeft dus al plaatsgevonden. Niet in de laatste plaats omdat meer dan 80% van onze wetgeving uit Brussel komt wat vanzelfsprekend een globalistisch bolwerk is.

Ni28
Ni28
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Uiteraard is de globalistische stroming schuldig aan wat nu gaande is maar ik herken daarin de linkse socialistische trend van vroeger al was het toen nog meer praat dan daad. Hier is de socialistische partij weer nationalistisch wat ik afwijkend vind voor de grote linkse droom. Maar de globalisten zijn hier ook overwegend links. Zonder Rutte zou de VVD ook minder links zijn, denk ik. Het grootste kwaad is D66, een echte probleem partij die het land liefst ziet opgaan in een groot geheel.

Chris
Chris
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Verwachten dat er een gezond-verstand-coalitie komt is nogal naïef, de greep van links (inclusief VVD en D66) is zo breed en sterk dat daar geen verandering op korte termijn gaat komen. Ze hoeven alleen te zorgen dat ze zichzelf niet wegstemmen bij een motie van wantrouwen en dat doen ze heel goed.
Pas bij de verkiezingen van TK2025 is er kans op een nieuw bestuur maar dan nog zitten al die linkse mensen op cruciale posities (ambtenaren, universiteiten, onderzoeksinstellingen, media). Je krijgt dan hetzelfde als tijdens presidentschap van Trump.
Wat dan? Ik zou het echt niet weten, wel dat ik NL om die reden verlaten heb.

Kee
Kee
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De echt extremisten zijn de linkse D666 Gl PvdA en de vvd hoorde nu ook bij deze groep

Binzrath
Binzrath
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Kee

Over extremisten gesproken: Aad Kosto, PvdA lid kreeg van RaRa een bom cadeau, waardoor de hele voorgevel van zijn huis werd weggeblazen. Omdat rara het niet eens was met het migratiebeleid.
Bekend is dat oud RaRa leden bij de top horen van GL. Lekkere samenwerking straks met de PvdA.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Binzrath

Als je geweld gebruikt, of oproept daartoe, noem ik dat geen extremisme, maar terrorisme.

Ana Lau
Ana Lau
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Kee

Onderschat de invloed van Volt niet, zie hun voortrekkersrol in het voorstel om partijen te verbieden.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ana Lau

Goed gezien, de stropoppen van het WEF, Soros en de EU.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Dit is het nieuwe normaal. Het hebben van een mening is extreem

Peter
Peter
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het is niet verkeerd om af en toe te kijken hoe het in andere landen vergaat ,in in Thüringen,Duitsland staat de AfD op recordhoogte in de peilingen ,andere partijen die zich democraten noemen bundelen zich om alsnog de verkiezingsuitslag te beinvloeden ,en het heeft ze niks geholpen, In de tweede ronde won de man van de AfD, Robert Sesselman, zondag met 52,8 procent van de stemmen,en terecht,de bevolking is het spuugzat daar dat men alles met groene ,socialisten ,en wokefiguren ,en een meelooppartij als CDU het land om zeep wordt geholpen ,Afd wordt door de media als extreem-rechtse partij weggezet ,en zal ook wel iets mankeren ,maar als CU CDU en AFD zouden samengaan en een compromis sluiten ,staat het er veel beter op ,dan wat ze nu aaan het afbreken zijn met wat totaal onbeholpen figuren die nergens de ballen verstand van hebben .
Dat het hier ook zo komt hoef je geen waarzegger voor te zijn ,omdat het aantal klunzen wat er zit ongeveer vergelijkbaar is met waar wij ook mee te maken hebben .

BettyBlue
BettyBlue
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Uit het hart gegrepen, maar ik heb weinig hoop dat er zoiets als een ‘ gezond -verstand coalitie zal komen. Intussen ben ik BBB meer gaan zien als een verlengstuk van Built Back Better en zet ik bij het stemgedrag van Omtzigt soms vraagtekens.
De tijd zal het leren, maar laten we in ieder geval zelf ons gezonde verstand blijven gebruiken, en hopen dat velen dat met ons zullen doen.

Cor
Cor
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Om weer terug te gaan naar 1984 zijn er een aantal drastische maatregelen nodig. Allereerst schaf een aantal ongekozen organisaties af die nu het wereldbeeld bepalen, zoals het WEF, WHO, VN, EU, en de ongekozen NGO’s.
Daarna is het tijd om de volgelingen van deze organisaties ergens op een onbewoond eiland te zetten met zoveel mogelijk wapens die gefabriceerd zijn door de steeds rijker wordende wapenindustrie.
Woorden van JP Sears ‘Make 1984 fiction again’.

Ni28
Ni28
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik zie de links liberalen als product van het gepolder tussen links en rechts met alle consequenties vandien. Rechts mag praten maar links doen. Links mag beide en leidt ons naar een socialistische samenleving onder toeziend oog van rechts die van links pro forma op de hoogste stoel mag zitten. Uiteindelijk blijft van beide partijen alleen het slechtste over voor de burger. Een beleid die steeds extremer wordt door ideologieën en uit de hand gelopen hobbies van die partijen. De uitersten zorgen voor alsmaar grotere polarisatie die uiteindelijk in geweld uitmondt. Dan komen wij op het niveau van derdewereldlanden wat met de toenemende migratie
niet eens meer opvalt.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Nee, geen coalities met partijen meer a.u.b.
Wat NL nodig heeft zijn kundige mensen in het kabinet zonder partijdwang, maar met de nodige ervaring op hun portefeuille. Dus dwars door alle partijen.
B.v. Kees v.d. Staaij als premier zou ik wel zien zitten, Omtzigt op Financiën, Beertema op Onderwijs, Mona Keijzer op Landbouw en Visserij (met v.d. Plas als Stas).
Ik noem voor de vuist weg maar wat hé. Zodat het volk écht vertegenwoordigd zou zijn en elk 2e kamerlid vrij is bij het stemmen.

Milo van der Linden
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

“Hun heilstaat IS in het Midden-Oosten bleek nazisme 2.0. Maar ook ter linkerzijde (trans-extremisten, woke-extremisten, klimaat-extremisten etc.) én ter rechterzijde (extreem nationalisme met Breivik als tot nu de ergste casus) zien we ontsporing en radicalisering.”

Nee.

IS en Brevik zijn/waren terroristen en/of overtreders van de universele rechten van de mens in DADEN.

Trans-extremisten, woke-extremisten, klimaat-extremisten, anti-instutionele-extremisten en alle andere religies, overtuigingen en wensen waar de overheid tegenwoordig -extremisten achter plakt maar die nog geen enkele DAAD hebben verricht maar hun (soms schreeuwerige) opvattingen wereldkundig maken binnen de kaders van de wet zijn doodnormale mondige burgers.

“Het enige wat dit land nog kan redden is een gezond verstand-coalitie”

Nee.

Het enige wat dit land nog kan redden is een werkende democratie waarin bestuurders die de (grond)wet overtreden of grote delen van de bevolking hun universele rechten ontzeggen ter verantwoording te worden geroepen. Links, rechts, boven, onder, het zal mij een worst wezen wie ons land leidt.

Andre
Andre
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Goed idee van die “Gezond verstand coalitie”.
Maar daar moet wel een electoraal draagvlak voor zijn. Bij de laatste verkiezingen heeft een ruime meerderheid voor coalitie+GL+PVdA+Volt gestemd. Bij elkaar ongeveer 60 % van de kiezers oftewel ruim 6 miljoen kiezers.
Zouden die 6 miljoen mensen die toen op pro-migratie, pro-EU en pro-energietransitie hebben gestemd, nu plotseling op ‘gezond verstand’ stemmen?
Mensen die in een ideaal geloven, doen dat omdat ze de alledaagse realiteit niet goed aan kunnen.
Dus ook ‘gezond verstand’ niet.
Ik vrees dus dat de volgende verkiezingsuitslag een stoelendans wordt tussen linkse partijen en dat alles doorgaat zoals voorheen.

Els Schwencke
Els Schwencke
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekend uitgelegd!

Henk Lucardie
Henk Lucardie
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Een geweldig stuk. Alsof ik mijn eigen geschiedenis, eigen gedachten en eigen toekomstvisie lees. Voor 100%!

Hans Eijsink
Hans Eijsink
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Sterk essay wederom van Jan Gajentaan.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Zeer herkenbaar alleen liep mijn route naar populisme via de PvdA, D66 en Paars1. Met waarden als o.a. vrijheid, inspraak, secularisatie, emancipatie, een kritische en pluriforme media, nonconformisme, economische samenwerking binnen Europa, pacifisme, referenda en rechten en respect voor minderheden in een democratische rechtsstaat. Als democraat met dezelfde waarden word ik nu weggezet als extremist.

Peter
Peter
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

“De illusie van vrijheid zal blijven bestaan zolang het winstgevend is om de illusie voort te zetten.
Op het punt waar de illusie te duur wordt om te onderhouden, wordt gewoon het het landschap neergehaald, worden de gordijnen teruggetrokken, worden de tafels en stoelen opzij geschoven wordt de bakstenen muur aan de achterkant van het theater zichtbaar.”
Frank Zappa

Als de burgers dit doorhebben (als!) krijg je een revolutie en de elite reden om de opstand neer te willen slaan.

Burgeroorlog.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Blijf DICHT bij jezelf zeggen ze toch ook niet voor niets! Als je tijdens je leven op school, op je werk, met vriendschappen etc. dicht bij jezelf blijft kan je jezelf altijd recht aan blijven kijken en hoef je op latere leeftijd nóóit terug te kijken op je leven en jezelf af te vragen: “Had ik maar – Had ik maar – Had ik maar”. Je leven is dan af en toe wel wat moeilijker en zwaarder maar na een tijdje kun je toch weer met plezier omkijken. En dàt is het allerbelangrijkste voor mij. Geld, macht, status en meelopen met de meute neelamaar!!!

Marc Bouwman
Marc Bouwman
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Bij Verdrag van Lissabon (2007) hebben alle lidstaten ingestemd om op basis van richtlijnen uitgevaardigd door de Europese Commissie nationale wetten te creëren. Alle parlementen hebben daarmee ingestemd. Zij hebben daarmee de nationale soevereiniteit afgestaan aan een ongekozen orgaan. 80% van alle wetten zijn nu afkomstig van de EC. Daarmee is ook alle democratie effectief uitgeschakeld.

Parlementariërs willen zo veel als mogelijk alsnog invloed uitoefenen door alsnog grip krijgen te op de EC. Dit kan alleen door de eigen premier zo sterk mogelijk te maken, want hij heeft op bestuursniveau contact met medebestuurders binnen de EC. Alle partijen die invloed willen uitoefenen op de landelijke politiek steunen daarom de zittende macht. Dit speelt de premier flink in de kaart: oppositie-partijen gedogen structureel het kabinet/ de premier in beide Kamers. Zo ontstaat een kartel van partijen dat vooraf beleid steunt, ook al gaat dat in tegen het eigen partijprogramma.

Het verdrag van Lissabon heeft dus eerst nationale parlementen van vrijwel alle soevereiniteit beroofd, vervolgens een partijkartel laten ontstaan dat op zijn beurt de positie van de premier onevenredig heeft verstevigd. Wegsturen van een kabinet staat immers gelijk aan het opgeven van het laatste restje invloed dat nationale parlementen nog op de EC hebben. De EC op haar beurt wordt aangewezen door nationale regeringen. Het cirkeltje is rond, de democratie uitgeschakeld!

De enige manier waarop nationale soevereiniteit kan worden herkregen is wanneer de bevolking afspreekt consequent op één of twee partijen te zullen stemmen met als doel de soevereiniteit op de EC te heroveren.

Herkrijgen van nationale soevereiniteit moet prioriteit krijgen boven alle andere problemen.

Kee
Kee
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het volk zou moeten opstaan helaas zitten de mensen liever in hun luie stoel en vinden het allemaal best.
En laten gewoon over zich heen lopen .
Mensen pak je leven terug u laat zich toch niet sturen door deze elite club d666 Gl pvda Cu Vvd die u allerlij regels op legt .

Ik leef zoals ik wil heb geen respekt voor het gezag zoals ze dat noemen de elite gezag moet je kunt kont mee afvegen .
Het systerm is opgelegd door de elite en wordt meer en meer regels in op geslagen.
Om u leef omgeving steeds meer te verkleinen en u te onderdrukken.
Sta op mensen .

Links is er extreem gevaarlijk clubje.

Ooit zij een president van een land
Extreem ligt naast terorisme .

FriendlyWolve
FriendlyWolve
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wat ik mis in de opsomming over hoe de polarisatie in de samenleving tot stand komt, is de rol van de algoritmes in de ‘sociale’media. Die zorgen ervoor dat met name jongeren uitsluitend 1 kant van elk verhaal te zien krijgen, en dat is de kant die ze toch al gekozen hebben. Alle (wetenschappelijk onderbouwde) tegenwerpingen komen gewoon niet meer in beeld.
Ook Google/bing/yahoo/duckduck laat maar 1 kant zien van de meeste items. zie ook https://www.youtube.com/watch?v=6zyJB45ewvU. (of zoek op “where did the rest of the internet go”)

Vin1
Vin1
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Pas als nationalisten de verkiezingen winnen zullen we echt zien waar geweld vandaan komt.

31
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen