Trump moet hangen, whatever it takes

Nog steeds verzwijgen MSM dat Russiagate een hoax was

Titelfoto bij artikel Trump moet hangen, whatever it takes Maaike van charante opiniez

Foto:

Vraag een gemiddelde Nederlander of Trump met de Russen heeft samengewerkt, en de kans is groot dat hij verbaasd zegt: “Natuurlijk! Dat weet toch iedereen?” Lang leve de Nederlandse VS-verslaggeving… En ook na het uitkomen van het Durham-rapport gaan onze VS-correspondenten stug verder op deze weg. Een terugblik op de maand mei. Column van Maaike van Charante.

Leg het maar eens uit

Dit schrijf ik in de trein naar de studio van Ongehoord Nederland. In de uitzending ga ik vertellen waar het Durham-rapport over gaat, en dat wordt ingewikkeld. De Nederlandse verslaggeving over de VS is namelijk al jarenlang zo belabberd, dat kijkers een enorme informatieachterstand hebben. Leg dan maar eens even in tien minuten (of minder) uit hoe dit in elkaar zit.

Soms denk ik wel eens dat dit niet te winnen valt. Als de establishment-media eendrachtig besluiten om desinformatie te verkondigen, kan je daar als eenling niet tegenop. Elke fan van NOS, RTL en de ‘kwaliteitskranten’ zal na mijn vorige zin al verontwaardigd opspringen en besluiten niet verder te lezen. Hoe durf ik professionele journalisten tegen te spreken?!

Beste verontwaardigde keurige burger (als u er nog bent), uw vertrouwen in deze media is misplaatst. Laat ik dat eens uitleggen naar aanleiding van het op 15 mei uitgekomen Durhamrapport en vooral naar aanleiding van de berichtgeving daarover.

 

Russiagate was een hoax

Het Durham-rapport laat zien wat gedeeltelijk al zichtbaar werd in vorige rapporten – het Mueller-rapport en het Horowitz-rapport – en voegt daar vitale informatie aan toe. Kort samengevat: president Trump werd ervan beschuldigd samengewerkt te hebben met de Russen, en dat was niet waar. Vervolgens probeerde het Amerikaanse establishment deze fictie in stand te houden en ondermijnde daarmee de democratie.

U hoeft mij niet op mijn woord te geloven. In mijn eerdere stukken hierover staan linkjes naar de officiële rapporten en – indien mogelijk – naar wat in uw kringen betrouwbare bronnen heten, zoals de Washington Post. En natuurlijk video’s waarin u met eigen oren de leugens van hooggeplaatste Amerikanen kunt beluisteren.

U kunt er ook voor kiezen om dit allemaal niet te lezen en te bekijken, en u vast te klampen aan de illusie dat de establishment-media betrouwbaar zijn. Maar dan zou ik u toch eens willen vragen om na te denken over het volgende.

 

Erger dan Watergate

Er zijn vooraanstaande commentatoren die stellen dat het Durhamrapport een schandaal blootlegt dat erger is dan Watergate. Stel dat ze gelijk hebben, dan zouden ook onze voorpagina’s hier vol van moeten staan. Stel dat ze ongelijk hebben, dan zou een grondige weerlegging terecht zijn. U zult geen van beiden vinden. Onze media berichten hier spaarzaam over, en de berichtgeving is incompleet en bagatelliserend. Zonder daar inhoudelijke argumenten bij te leveren.

 

Prioriteiten

Waar berichten de Nederlandse VS-correspondenten dan wel over? Driemaal raden. Natuurlijk berichten ze over het laatste Trumpschandaal. Oud-president Donald Trump is namelijk veroordeeld in een rechtszaak in New York omdat hij ruim vijfentwintig jaar geleden een vrouw zou hebben aangerand.

Ik heb eens geturfd bij NOS, RTL, Volkskrant, NRC, Trouw, AD en de Telegraaf. Deze media hebben in de maand mei in totaal zeven stukken geproduceerd over het Durham-rapport en vierendertig stukken over deze rechtszaak tegen Trump. De Volkskrant spande de kroon met exact nul stukken over Durham en zeven stukken over de rechtszaak.

Zou die zaak tegen Trump zulke afschuwelijke feiten blootleggen dat deze verdeling gerechtvaardigd zou zijn?

 

De aanklaagster

Laten we deze rechtszaak eens nader bekijken. De vrouw die Trump beschuldigt is de schrijfster E. Jean Carroll. Zij kwam in 2019 met haar verhaal naar buiten en werd uitgenodigd door allerlei media. Tegenstanders van Trump hadden even de hoop dat zij hem ten val zou kunnen brengen, maar het eerste enthousiasme bekoelde snel. Men vond haar niet overtuigend. Kijkt u vooral zelf even naar dit interview van haar bij CNN, en let ook op de lichaamstaal van journalist Anderson Cooper.

 

De verkrachtingszaak

E. Jean Carroll stelt dat zij Donald Trump tegenkwam bij een luxe warenhuis in New York en dat hij haar overhaalde met hem een pashokje in te gaan waar hij haar verkracht zou hebben. Het probleem met dergelijke verhalen is natuurlijk de bewijsvoering. Meestal zijn er geen getuigen. En als het slachtoffer niet meteen naar de politie is gegaan, is er ook verder geen bewijsmateriaal verzameld over eventuele verwondingen of zelfs DNA van de dader.

Carroll heeft wel twee vriendinnen die zeggen dat zij hen destijds in vertrouwen heeft genomen, maar verder heeft zij het niemand verteld. Ze kan geen exacte datum noemen waardoor Trump niet zijn agenda erbij kan pakken om te kijken of hij die dag ergens anders was. Beiden kunnen dus niets bewijzen, het is zijn woord tegen het hare.

Beide partijen hebben domme uitspraken gedaan. Trump beweerde dat Carroll zijn type niet was, maar zag haar op een oude foto aan voor zijn vroegere vrouw. Carroll zei in het interview met Anderson Cooper dat volgens haar de meeste mensen verkrachting sexy vinden en erover fantaseren. Letterlijk: “I think most people think rape is sexy. Think of the fantasies.”

 

Politiek

En verder is de politieke kant van de zaak interessant. De Manhattan District Attorney – de aanklager onder wie deze zaak viel – is zoals gebruikelijk in de VS een gekozen functionaris. Alvin Bragg is een felle Democraat en pronkte in zijn campagne in 2021 met het feit dat hij al honderden zaken tegen Trump had aangespannen. Niet dat hij rechtstreeks beloofde Trump te ‘pakken’, maar het was duidelijk waar zijn sympathie lag.

Normaal gesproken is het in New York niet mogelijk om iemand na zoveel jaar aan te klagen voor een dergelijk vergrijp, maar in 2022 is er een speciale wet aangenomen – de Adult Survivors Act – die het voor één jaar mogelijk maakt om een aanklacht in te dienen voor een aanranding van meer dan twintig jaar geleden. Zodra die wet erdoor kwam, klaagde Carroll Trump aan. Haar zaak werd daarna met voorrang behandeld.

Denk overigens niet dat u al deze twijfelachtige aspecten in die vierendertig Nederlandstalige artikelen zult vinden. Ergens zag ik nog wel een bijzinnetje over de tijdelijke wet, nergens zag ik iets over de politieke bias van de aanklager of de twijfels over de geloofwaardigheid van E. Jean Carroll. Voor een echte analyse moeten we bij de linkse Jimmy Dore zijn, geen fan van Trump, maar wel van rechtvaardigheid.

Wil dat zeggen dat Trump onschuldig is? Nee. Maar wel dat er reden genoeg is om met grote argwaan naar deze rechtszaak te kijken. Iets wat de Nederlandse VS-correspondenten weer eens niet nodig vinden, want het gaat om Trump. En dus treedt automatisch de bias in werking.

 

Dit is een patroon

En natuurlijk gaat het niet om deze ene maand dat onze media het weer eens volledig af laten weten, zo gaat het al jaren. Elk kwaad gerucht over Trump – al is het gebaseerd op anonieme bronnen – is de moeite van het verspreiden waard. Elk mogelijk schandaal, elke roddel, elke poging om hem via weer een nieuwe aanklacht ten val te brengen, alles wordt aangegrepen. Met verslaggeving heeft het weinig meer te maken.

Is Trump een heilige? Zeker niet. Hij heeft positieve en negatieve kanten. Hij is een gewiekst zakenman en een geweldige spreker, maar ook een pestkop en een ijdeltuit. Maar dat doet er niet toe. Wat er wel toe doet: hij werd democratisch gekozen en vervolgens op illegale wijze meedogenloos ondermijnd. Alle media, politici en andere ‘vooraanstaande’ burgers die deze ondermijning openlijk of in stilte goedkeuren, zijn antidemocraten.

Veel argeloze nieuwsconsumenten gingen mee in de hysterische verontwaardiging over die ene dag – 6 januari 2021 – dat de aanhang van Trump uiting gaf aan de frustraties na deze jarenlange verkrachting van de democratie. En geen wonder dat deze brave nieuwsconsumenten daarin mee gingen. Ze hebben nooit iets anders gehoord dan dat Trump een monster is en onterecht ontsnapt is aan de gerechtigheid.

 

De omgekeerde wereld

De Nederlandse media hebben tonnen boter op hun hoofd als het gaat om de verslaggeving over Trump. De enige krant die – vooral dankzij columnist Leon de Winter – nog wel tegenwicht bood, wordt door ‘weldenkend’ Nederland weggezet als een schandaalkrant die grossiert in complottheorieën. Maar de echte complottheorie werd verkondigt in de kwaliteitsmedia, en daar wenst men geen rekenschap over af te leggen. Daarom wordt het Durhamrapport gebagatelliseerd of zelfs doodgezwegen.

Het is de omgekeerde wereld. Hillary Clinton heeft vrijwel alles gedaan wat Trump verweten wordt. De schurk Trump is het slachtoffer, zijn achtervolgers zijn de schurken. Degenen die eeuwig klagen over complottheorieën, vielen massaal voor de complottheorie van Russiagate. Degenen die eeuwig waarschuwen voor desinformatie, waren de ergste desinformatieverspreiders. De journalisten die preken over journalistieke normen, bleken de grootste leugenaars.

 

Nieuwe rechtszaak

Inmiddels staan de Nederlandse kranten vol van weer een nieuwe rechtszaak tegen Trump. Deze lijkt kansrijker, al komt meteen de vraag op waarom Hillary Clinton destijds niet vervolgd werd voor haar ‘grove nalatigheid’ met geclassificeerde stukken, die destijds door FBI-directeur James Comey werd afgezwakt tot ‘extreme slordigheid’ om strafrechtelijke vervolging te voorkomen. Maar zullen de Nederlandse media in staat zijn tot evenwichtige verslaggeving? De vraag stellen, is hem beantwoorden.

 

De schade

De verleiding is groot om te gaan psychologiseren over de Nederlandse VS-correspondenten, over hoe mensen er in vredesnaam toe kunnen komen om zo de feiten ondergeschikt te maken aan de ideologie. Maar gissen naar hun motieven is zinloos. Wat we wel kunnen zien is hoe groot de schade is die deze media aanrichten, niet alleen aan de informatie voor de nieuwsconsumenten, maar ook aan hun eigen geloofwaardigheid.

Laten we goed beseffen dat media die over zo’n onderwerp zo hardnekkig liegen, ook op andere onderwerpen niet te vertrouwen zijn. Dat wil niet zeggen dat er nooit eens iets goeds in deze media kan verschijnen, maar het punt is: je kunt er niet op vertrouwen. In feite moet je alles zelf checken, en wie heeft daar tijd voor? Onbetrouwbare media zijn een plaag voor de democratie.

 

Leugens doorgeven

De Amerikaanse media en de Democraten lijken niet van plan hun leugens over de hetze tegen Trump op te geven. En nog steeds fungeren onze VS-correspondenten als hun doorgeefluik. Het zou mooi zijn als deze lieden eens het lef zouden hebben om feitelijk verslag te gaan doen. Maar ja. Dan moeten ze ook hun desinformatie rectificeren. En daartoe lijken ze nog niet bereid.

Hopelijk zal het kaartenhuis van leugens uiteindelijk instorten.

 

Vond je dit artikel goed? Steun Maaike van Charante via repelsteeltje.backme.org

Over de auteur

Maaike van Charante
Houdt van feiten, haat hypocrisie.
Schreef het boek: Het verdriet van de Schilderswijk

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
39 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Henri
Henri
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekend artikel, Maaike, met goede onderbouwingen.

Een heksenjacht op Trump in de VS, wordt hier in NL nog eens dunnetjes overgedaan door de usual suspects, de D66 NPO/NOS; de staatsomroep. Onder het vliegend vaandel van de desinformatie verspreiden goeroes Aalbertsberg (Politie) en Akerboom (AIVD) continu agitprop over de vele “rechtsextremisten” in dit land; dat is langzamerhand iedereen die een van de D66 mantra’s afwijkende mening heeft.

Net als in de VS zijn veel van die aantijgingen een kwalijke vorm van schaamteloze jij-bakken, die in NL door de dociele media klakkeloos worden gevolgd. De meeste gepleegde terreuracties in Nederland kwamen de laatste decennia precies uit de hoek, die nu zo nadrukkelijk met het vingertje naar anderen wijst en dat al jaren volhoudt. In tegenstelling tot de VS vormen hier de media een uiterst dubieus monopolie, dat de kartelbelangen van Rutte/Kaag en consorten blindelings behartigt, en ieder tegengeluid (zoals Ongehoord Nederland produceert) in de kiem smoort.

Ik deel jouw conclusie dat het hoog tijd is dat dit incestueuze zooitje wordt opgeruimd.

Bert van Heemst
Bert van Heemst
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De Nederlandse VS-correspondenten zijn zelfs erger dan de Amerikaanse media. Die willen soms nog wel eens veel te laat en schoorvoetend toegeven dat ze fout zaten, zelfs CNN. In Nederland krijg je desinformatie en ook na een correctie in de VS hoor je er helemaal niets meer over. Tenzij het verhaal de ‘correcte’ kant op wijst, en rechts / Trump nog meer gebasht kunnen worden.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wederom dank.
En ik ben het met u eens.
Hier is het net zo erg. Alleen al het feit dat ‘men’ journalisten/schrijvers die wél de vele kanten in een conflict belichten, of dat nu over de VS verkiezingen of Joekreen gaat, onmiddellijk begint te demoniseren op elk beschikbaar medium, toont aan dat grosso modo de journalistiek in NL die naam echt niet meer verdient.
En sorry, maar dat is toch echt de schuld van de links afgeslagen roverheid, die hun tentakels tot in de kleinste haarvaten van de samenleving heeft gewrongen. Dus ook alle media.
Verslaggeving (en openbaar debat) is verworden tot uitsluitend zenden en hersenspoelen.

Bernardo A.
Bernardo A.
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Al is de leugen nog zo snel….. Nadat de USA en haar handlangers, zoals Nederland roemloos het veld moesten ruimen voor wat gewapende boeren in Afghanistan ziet het er naar uit, dat Amerika het met haar steun ook tegen de Russen gaat afleggen in de Oekraïne.
Vooralsnog wordt dat overschreeuwd door de msm. Maar zodra het verlies een feit wordt, gaan wéér veel meer mensen zich achter de oren krabben. Zodra de dijk breekt leggen de msm het af tegen de waarheid. En er stroomt al akelig veel water doorheen.

In Nederland trekken de regenten het net steeds verder dicht, door zelfs te stellen dat mensen die de overheid wantrouwen potentiële gevaren voor de samenleving zijn.
Is dat zo? Tuurlijk niet. Het geeft alleen aan, dat de regenten zich meer en meer in het nauw gedreven voelen. Onnozele, doch kwaadaardige Goebbelianen, zoals AIVD en NCTV bieden hun hand en spandiensten aan aan het kartel. Hoe meer de geest uit de fles komt, deste harder de repressie. Maar repressie legt het altijd af tegen de uiteindelijke volkswoede.

En zo krijgen uiteindelijk ook in de USA eens de rekening gepresenteerd. Eén aanklacht is een aanklacht. 30 aanklachten is een show die alleen nog geloofwaardig is voor de mensen, die in sprookjes en wunderwaffen geloven.

Jos
Jos
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

President Trump is als uitzondering op de regel geen oorlog begonnen, maar heeft ooit gezegd ” grap them by ther pussy” .
Dat kan volgens de Demo’s en Wokies echt niet door de beugel.

Saeftinghe
Saeftinghe
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Jos, je geeft niet de juiste woordkeus weer.
En maar een deel van wat Trump zei!!!

De gehele uitspraak ; If you are richt or famos you can grap them by the pussy and they let do it.

Dat i s heel wat anders dan u hier weergeeft!!!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Saeftinghe

En dat klopt gewoon. Veel vrouwen werpen zich gewillig aan de voeten van rijke en/of machtige mannen. Heb het duizenden malen zien gebeuren. In de hoop dat ze een ‘affaire’ kunnen beginnen en de rijkdom en/of macht een beetje op hen afstraalt.
Het is niet bepaald verfijnd dat die mannen er gebruik/misbruik van maken, maar grensoverschrijdend?
En dan 20/30/40 jaar later gaan ‘klagen’ om alsnog een graantje mee te pikken.
Al was het maar om even in de belangstelling te kunnen staan.
Hou op met me.

Jos
Jos
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Clinton: ‘Ik had geen seksuele relatie met die vrouw’
Aldus de president mbt zijn stagaire.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Ook zij wierp zich gewillig aan zijn voeten, bewaarde zelfs jarenlang een jurk met spermasporen als ‘bewijs’.
Als ze eenmaal gedumpt worden, komt meestal de wraak.
Zijn die kerels zum kotzen? Zeker.
Maar die vrouwen ook.

Bert van Zanten
Bert van Zanten
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Ehhh, nee! “.. zij wierp zich gewillig aan zijn voeten” ??? Trump is een vieze man die zich vergreep aan een vrouw in een kleedhokje. Gatver. Gelukkig mag hij nu dokken.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Zanten

Trump is een engerd van een man. Eens. Maar was ook toen al een rijk en beroemd man.
En dat is voor veel vrouwen aantrekkelijk, ongeacht wat een gruwel van een persoon die man is. Zoals Trump zei: they let you do it!
Kom dan niet decennia later zeuren.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Hell hath no fury like a woman scorned

Joost Visser
Joost Visser
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Eenmalig is geen relatie.

Bert van Zanten
Bert van Zanten
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

“Veel vrouwen werpen zich gewillig aan de voeten van rijke en/of machtige mannen. Heb het duizenden malen zien gebeuren.” Goh, dat is nog al wat: “duizenden malen”. In wat voor tijdperk leef jij, vriend? Dit zijn de middeleeuwen niet.

Joost Visser
Joost Visser
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Zanten

In de middeleeuwen had je kuisheidsgordels. En de heerserd pakten wat ze konden.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Zanten

OK, zal het verduidelijken. Heb in de afgelopen ruim halve eeuw van mijn vrouwelijke volwassenheid heel wat vriendinnen, vrouwelijke collega’s, buurvrouwen, mede-reizigsters, zwijmelaarsters voor (prof-)voetballers of DJ’s en ga zo maar door tot alles bereid zien worden. Als het onderwerp maar geld en/of aanzien had/heeft.
Zijn álle vrouwen zo? Nee, natuurlijk niet ‘vriend’. Dit zijn de middeleeuwen niet, maar er zijn blijkbaar wel veel heilige jonkvrouwen in deze absurde tijd die menen dat elke toenadering door een man van vaak heel lang geleden tot een virtuele brandstapel of galg moet leiden.

Jos
Jos
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Saeftinghe

Als dat inderdaad zijn uitspraak is dan is de heksenjacht en eventuele levenslange gevangenisstraf straf inderdaad wel verdiend (;.
Zeker omdat hij ook al weigerde oorlogen te starten.
Gelukkig maar dat we nu vader en zoon Biden hebben.
De vrouwen in Ukraine zullen beter af zijn.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jos

hihi

Bert van Zanten
Bert van Zanten
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Saeftinghe

Oja, en dat maakt het allemaal OK. Hele normale, nette uitspraak.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Zanten

Nee, dat maakt het niet OK, maar zet het wel in wat genuanceerder perspectief. Een rechtszaak decennia later is wat mij betreft ‘grensoverschrijdend’.

Bernardo A.
Bernardo A.
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Wat je zegt. “Grap them by their pussy” En inmiddels heeft Biden meer dan 100 miljard $ uitgegeven aan de oorlog in de Oekraïne. Een oorlog waarin talloze vrouwen om een zinloze oorlog hun mannen verloren, of erger nog, vermist weten. Zodat zel zelfs een fatsoenlijk rouwproces wordt afgenomen. Moeders hun zonen, neven, nichten, familieleden, honderdduizenden Oekraïners in rouw gedompeld omdat de tegenstanders van Trump koste wat kost die oorlog aan de gang willen houden.

Wokes zijn de smerigste producten die Satan ooit heeft afgeleverd.

Martin
Martin
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Waarom heeft u het steeds over ‘Nederlandse’ kranten en media..?
Nld heeft geen zelfstandige informatie voorziening aan de burger..
Belgische eigenaren en Amerikaanse sponsoren bepalen het paradigma van wat u mag horen en lezen..
Carrière maken of carrièreglans via congressen, lezingen en gratis digitale ‘informatie’ van Angelsaksische media giganten hebben een ongekende inteelt veroorzaakt.. o.a. bij commercieel ‘wetenschappelijke’ instituten als HCSS en sites als ‘raamoprusland’ b.v.
Het begrip ‘useful idiots (puppets)’ heeft nooit eerder zo’n omvang gehad..
Gehele Westerse wereld is vergiftigd en Nederland wordt als speerpunt gebruikt.
Bekend als meest ‘gewillige’ volkje, de super hypocrieten..
Álles voor geld…

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Martin

Klopt. Maar Nederlanders lezen en kijken nu eenmaal over het algemeen NL’se media, ook al zijn die grotendeels in buitenlandse handen, of aangestuurd door een buitenland.
Rutte heeft inderdaad ook in mijn ogen het kleine dociele landje NL blijkbaar tot uitrolcentrum van een globalistische utopie, pardon: dystopie, gemaakt.
Realisten kan men daarbij niet gebruiken, vandaar de hetze tegen Trump op globale schaal, en in eigen land b.v. Wierd Duk.

Antiislam
Antiislam
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben bang dat heel veel mensen het gew niet willen zien.Ik kom net van een verjaardag en had het over de CBDC reactie dat is onzin wij gaan dat niet meemaken of dan ga ik naar Spanje knettergek zelf nadat ik een artikel nota bene van het Europees Parlement zelf liet zien was het wegkijken en een ander onderwerp aansnijden Ik dacht laat ik eens kijken wat de reactie op 15 minuten steden is of tristatecity nou dat was echt een brug te ver dus ja erg teleurstellend wordt er best wel moedeloos van .

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Antiislam

Mijn ervaring is dat veel mensen die CBDC gewoon niet snappen. Als ze er al van gehoord hebben, want de uitleg en ‘verslaggeving’ van overheidswege is minimaal.
En als er in het openbaar al kritiek komt op het feit dat daarmee wel héél erg veel controle en dwang mogelijk wordt, wordt dat afgedaan met een verwijzing naar checks en balances. De checks en balances die bij de invoering van de euro, wat zeg ik, bij de oprichting van de unie, ook zo goed blijken te werken, hahaha.
Als er ergens misbruik of oneigenlijk gebruik van gemaakt kan worden, gebeurt dat ook met zekerheid. Dat is een ijzeren wet.
Toch maar blijven proberen mensen ietsje wijzer te maken denk ik.
Ook vwb de VS verkiezingen.

Jan
Jan
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wat bijzonder triest te noemen is dat de Nederlandse media die het fantastisch vinden dat Trump wordt veroordeeld, het helemaal niet hebben over het Amerikaanse totaal verrotte rechtssysteem. Iemand 25 jaar later alsnog civiel veroordelen voor verkrachting zonder bewijs door een jury is te zot voor woorden. Ik zwijg maar over het feit dat ik rechtszaken heb gezien waarbij mensen zonder direct of indirect bewijs en met één getuige ter dood zijn voordeeld en later bleek dat de persoon onschuldig was, de aanklager corrupt was daar getuigen à décharge niet eens opgeroepen werden hoewel die wel veruit in de meerderheid waren, en de getuige à charge in de bak zat en een valse getuigenis heeft afgelegd omdat hij daarmee strafvermindering kreeg en de aanklager dat geritseld heeft Er wordt in de VS helemaal niet aan waarheidsvinding gedaan.

Hillary Clinton heeft zeker geen schone handen, Biden en zijn zoon Hunter eveneens niet. Welke Amerikaanse politicus eigenlijk wel? Ik ken er een, maar die is overleden: senator John McCain.

Ni28
Ni28
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

37 aanklachten moet genoeg zijn om democratische verkiezingen door Democraten te laten winnen is de gedachte.

Peter
Peter
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldig artikel, chapeau!

Behalve dat het hier over Trump gaat en “de media” is het probleem van “de media” en steeds groter wordende aanslag op de democratie en van ons allemaal.

Recent: “Northstream”, Krim”, “Nova Kachovka stuwdam”.
In het verleden: Irak en alle oorlogen daarvoor en na WO II.

Frank Zappa had het lang geleden al door:

“De illusie van vrijheid zal blijven bestaan zolang het winstgevend is om de illusie voort te zetten. Op het punt waar de illusie te duur wordt om te onderhouden, wordt gewoon het het landschap neergehaald, worden de gordijnen teruggetrokken, worden de tafels en stoelen opzij geschoven en wordt de bakstenen muur aan de achterkant van het theater zichtbaar.”
(Frank Zappa)

Nog heel even.

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Beste Peter,

Zo had onze Frank wel meer rake woorden, die op een of andere manier toch altijd weer verhaspeld werden met een hippie-achtig voorkomen, manisch gepiel met partituren en that 70’s thing. Ongetwijfeld allemaal zwaar onterecht, maar Frank was nou niet een enorm doorsnee mens.

Jazz is dead, but is does sure stink a lot, of woorden van gelijke strekking, die fijn te parafraseren zijn op tal van andere dingen.

Maar nu Nederlandje.

Het zou leuk zijn om de parallellen te rubriceren tussen het grote jongens werk in de VS en het zandbankgekrakeel hier te lande.

Klassenjustitie of althans machinaties die gevestigde belangen afschermen is van alle tijden. Zie Chipshol-saga en Willem Oltmans zijn avonturen, die in meer of mindere mate voorgangers waren van het huidige benadering van de boerenstand en de manier waarop Wilders en die Haagse ex-wethouder aan het lijntje gehouden worden.

In de comments staan al wat voorzetjes.

Om zelf nog een balletje naar voren te trappen: Het hele Russiagate verhaal zou indertijd (mede) via NL spooks geopenbaard zijn. En laten we dat nu weer zien bij de meest recente duiding van de Nordstream biemboems (er schijnt overigens nog 1 Nordstream 1 pijp operationeel te zijn 😉

En hoe staat het met het (uiteindelijk) onvermijdbare besluit toch weer Gronings gas te gaan pompen? Terwijl we daar in het eggie daar stiekem nooit mee gestopt zijn, dat was alleen voor de nukubuutjes.

Kunnen we het hele klimaatverhaal van betalen, net zoals – volgens sommige opstellingen – de eerdere aardgasbaten opgestookt zijn aan immigratiekosten. Wie weet is er dan nog wat wisselgeld over voor een halve kerncentrale, hebben we er dan toch nog wat aan.

Elias81
Elias81
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De journalisten in Nederland zijn a erg lui en b extreem vooringenomen. Ook journalisten zijn zelf al 40 jaar blootgesteld aan puur eenzijdige verslaggeving over de VS. Ik denk dat ze oprecht de feiten niet kennen. Wat rest is simpelweg de propaganda van CNN overtikken en meteen op de publicatieknop drukken. Lekker makkelijk, lekker snel. Zo belandt anti-Trump en anti-Republikeinse propaganda, bol van bias en nepnieuws, in de huiskamer en op de smartphones van de Nederlander. Deze Nederlander wordt al 40 jaar lang, onbewust, gehersenspoeld.

Wat ook meespeelt: de Nederlander wil graag de kosmopolitische New-Yorker uithangen. Manhattan is een bolwerk van Democraten, daar kijken Nederlanders enorm tegen op. Trots op Nederland mag je niet zijn (nationalisme is immers fout), maar de identiteit aannamen van een fanatieke aanhanger van de Democraten wonend in New York vult een leegte.

M.a.w. het draait totaal niet om feiten, maar om fictie. Om een identiteit. Om de simpelheid en comfort van zwart-wit denken.

Joost Visser
Joost Visser
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Helder uitgelegd bij ON. Hopenlijk veel kijkers die een iets andere kijk hebben gekregen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het gaat mij om het sturen en manipuleren van grote groepen mensen door middel van een gerichte berichtgeving.
Volgens mij raakt deze strategie in ongerede door het massale gebruik. De kans is nog steeds groot dat Trump gekozen gaat worden.

Jaan
Jaan
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het is nog veel erger. Trump was niet alleen tijdens de aanranding, maar was in het gezelschap van een zekere Johan D. Deze Johan heeft nog snel na de daad een kaars tussen de benen van deze mevrouw gezet en vertelt dat heden ten dage vol trots op de tv.

Bert van Zanten
Bert van Zanten
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jaan

Volgens mij was een zekere Till L er ook bij. En wat zong hij? Du hasst…

Daan van der Keur
Daan van der Keur
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Hoi Maaike, ik probeer contact met je te krijgen maar kan nergens een e-mailadres van je vinden. Zou je mij aub. willen mailen op Daan@autotesten.nl

Chris
Chris
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De enige ECHTE misdaad van Trump is dat hij coronavaccins heeft gepromoot en zo heeft bijgedragen aan de moord op duizenden Amerikanen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Chris

Denkt u nu echt dat ‘ze’ (Fauci c.s. ) Trump hebben ingelicht over de scam die ze van plan waren?
Bij aanvang van wat eerst de ‘chinese griep’ werd genoemd, wilde Trump de grenzen voor Chinezen sluiten. Grote oproer, met zelfs Pelosi die vond dat iedereen een Chinees op straat moest omhelzen!
Achteraf bezien was de sluiting van de grenzen de enige juiste beslissing geweest, actief tegengewerkt, net zoals hier toen Baudet in de 1e weken een korte volledige lockdown aanraadde, maar weggehoond werd.
Als u vindt, mijn beste Chris, dat het een misdaad was van een actief ongeïnformeerde Trump om vaccins te promoten, hoe kijkt u dan aan tegen onze eigen ‘bestuurders’ die daarbij nog wat verder gingen? Zijn dat volgens u dan misdadigers die vele doden op hun geweten hebben?

Jan Smelik
Jan Smelik
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Trump staat (helaas) nog steeds achter de vaccinaties. Wel heb ik eens gelezen dat hij opzettelijk Operatie Warpspeed geinitieerd heeft om zo de agenda in de war te schoppen. De bedoeling van de Deep State scheen te zijn geweest om een lockdown van 2 a 3 jaar te handhaven en dan pas met de vaccinaties te komen. In de tussentijd zou de gehele economie (middenstand) dan kapot gemaakt zijn en alles in handen zijn gekomen van het grote geld.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jan Smelik

Dank u. Ik weet daar echt te weinig van, maar kijk nergens meer van op, het zou best kunnen. Kijk ook maar wat men in dit kleine landje doet met politici die men niet pruimt. Niets is te gek. Elk middel tot uitsluiting wordt ingezet, zelfs tot aan het OM (Wilders, de Mos).
En ook hier lijkt het er sterk op dat men actief hele bedrijfstakken wil elimineren.

39
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen