Elitair kabinet sloopt het gewone volk

Nederland wordt een verarmde provincie van Brussel

Het kabinet Rutte 4 heeft financiële tegenvallers in de orde van 20 miljard euro. De oplopende rente zorgt voor problemen, de aardbevingsschade in Groningen zal extra gecompenseerd moeten worden en ook de gierend uit de hand gelopen asielstroom zorgt voor een miljardentegenvaller. Ondanks stoere woorden van Rutte is er nog niet het begin van een oplossing voor het indammen van die asielstroom: Kaag weigert domweg iedere vorm van ingrijpen. Dus wordt er weer naar de botte bezuinigingsbijl gegrepen. Wie treft dat: de gewone man en vrouw, schrijft Jan Gajentaan.

Verhogen eigen risico zorg

Eén van de bezuinigingsopties die op tafel liggen is het verhogen van het eigen risico in de zorg en het hoger aanslaan van vermogende bejaarden met zorgbehoefte. Hiermee toont het kabinet van Rutte en Kaag weer hun ware gezicht. Om maar de utopische klimaatdoelen in stand te houden en niet te hoeven ingrijpen in de asielmisère – dat zou wel eens het deugblazoen in de VN van madame Sigrid Kaag aan kunnen tasten – gaat men liever over tot het financieel uitkleden van de gewone man en vrouw, of bejaarden die hun hele leven hard gewerkt hebben voor onze welvaart.

 

Gewone man en vrouw zitten op de blaren

Het leven begint er steeds minder aantrekkelijk uit te zien voor de gemiddelde hardwerkende Nederlander. Ja, als beide partners een dik betaalde baan hebben, het dak vol ligt met zonnepanelen en er een vet gesubsidieerde Tesla voor de deur staat, zal het nog wel meevallen. Deze mensen zullen nog VVD of D66 stemmen, tenzij ze over een geweten beschikken.

Want bij veel Nederlanders stijgt het financiële water tot de lippen. Ondanks een winter blauwbekken met de thermostaat op 18 zullen velen onaangenaam verrast worden door de jaarnota van het energiebedrijf. Al was er dan eind vorig jaar de energietoeslag en dit jaar het energieplafond, het laat zich voorspellen dat veel mensen hun vakantiegeld kwijt zijn aan het betalen van de jaarnota.

Niet dat een vliegvakantie er nog inzat, want door de aanhoudende chaos als gevolg van mismanagement op Schiphol zullen de reizigers extra toeslagen moeten betalen. Ook het rijden met een benzineauto zal de komende jaren duurder worden als klimaatminister Rob Jetten zijn zin krijgt. Die heeft nog veel meer snode plannen: een waar pijnpakket voor huishoudens en bedrijven om de utopische klimaatdoelen te bereiken.

Straks kunnen alleen de welgestelden nog op vakantie en autorijden. Het zal ongetwijfeld leiden tot een vreugde-uitbarsting van PvdA-senaatsfractievoorzitter Mei Li Vos; zo komen de klimaatdoelen snel dichterbij… Tja, als driekwart van de burgers straks thuis zit te koukleumen, niet meer op vakantie kan en geen eigen vervoermiddel meer heeft, zal dat misschien zo zijn. Het lijkt mijlenver verwijderd van wat ooit het doel van de PvdA was: de verheffing én de welvaart bevorderen van de gewone man en vrouw.

 

Fit for 55

Om het heilige klimaatdoel van klimaatpaus Timmermans te bereiken – 55% minder CO2-uitstoot in 2030 – moeten burgers en bedrijven bloeden. Dat hiermee onze welvaart op het spel wordt gezet – Nederland en de EU zullen zich in alle opzichten uit de markt prijzen en veel bedrijven zullen hun biezen pakken – schijnt utopisten als Jetten of Timmermans niet te deren.

 

De schijnheilige Rutte stond erbij en zag dat het goed was. Hij mekkert een beetje over de uit de hand gelopen asielstroom, zonder erbij te vermelden dat hij die zélf in de hand heeft gewerkt met de aanstelling van VVD-softie Eric van der Burg op asiel. Alleen maar om Sigrid Kaag te plezieren en zelf aan het premierspluche te kunnen blijven plakken.

 

Politiek-correcte waanzin aan de macht

Roderick Veelo vroeg zich deze week in de Telegraaf af hoe het in vredesnaam mogelijk is dat wij ons laten regeren door deze politiek-correcte D66-waanzin, waarbij iedere vorm van logica of gezond verstand uitgeschakeld is. Veelo wijst er terecht op dat de seinen voor een nieuwe asielcrisis al maanden op rood staan, maar Kaag blokkeert iedere vorm van indammen van die stroom.

Dus gooien we weer wat extra miljarden naar de asielopvang, ook al betekent het dat onze bejaarden die hun hele leven gesappeld hebben nóg verder uitgekleed worden. En jongeren nóg minder kans maken op een woning: alle beschikbare woonruimte zal geconfisqueerd worden door Eric ‘dwangwet’ van der Burg. Huurwoningen, waar er ook nog eens steeds minder van zijn door het volledig falen van het beleid van die andere dwangmaniak, Hugo de Jonge. Het is om gek van te worden. Wanneer komt er een einde aan deze waanzin?

Glimpje hoop

Om deze column niet helemaal in mineur te eindigen: een klein glimpje hoop mogen we ontlenen aan de overwinning van BBB bij de Provinciale Statenverkiezingen. Caroline van der Plas lijkt iemand te zijn die nog niet haar gezonde verstand op de schroothoop van de geschiedenis heeft gegooid, zoals haar collega’s bij VVD en D66 hebben gedaan. Bij de colleges, die nu gevormd worden in de provincies, is BBB de drijvende kracht en staat D66 overal buitenspel. Het lijkt een fluwelen revolutie van onderaf: veel plannen van de regering zullen simpelweg onuitvoerbaar blijken.

Daarmee bereiken we natuurlijk ook geen oplossing; eerder een status quo. We moeten hopen dat CDA en/of VVD eindelijk eens bij zinnen komen en deze onzalige coalitie naar huis sturen. Bij de dan volgende algemene verkiezingen krijgen de kiezers misschien nog een laatste kans om recht te zetten wat ze de vorige keer verkeerd gedaan hebben. Door een gezond verstand-coalitie aan de macht te brengen, die zal inzetten op innovatie en beperking van immigratie in plaats van ongebreidelde dwang op basis van utopische vergezichten. Zo niet, dan is Nederland definitief op weg om een verarmde provincie van Brussel te worden, met een sterk dwangmatig opererende overheid.

Over de auteur

Jan Gajentaan
Jan Gajentaan
Amsterdammer in Rotterdam, blogger, schrijver van e-books, voetbalvader, Volvo 940 rijder, in het dagelijks leven Recruitment / Human Resources Consultant.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
43 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Kee
Kee
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Mensen sta eens op net als de Fransen
Niet zitten blijven en klagen ga je het niet mee redden plat gooien en eisen dat dit kabinet per direct nieuwe verkiezingen uitschrijft.
En per direct opstapt

Laatste aanpassing 1 maand geleden door Kee
Dino51
Dino51
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Kee

Helemaal mee eens. Het argument dat er geen alternatief is, is onzin. Een zakendeskundig kabinet met oog voor de hardwerkende nederlanders is het alternatief. Ontwaren van de Haagse brei en zaken anders aanpakken met doelgerichte nieuwe wetgeving. Dus nieuwe verkiezingen

Andre
Andre
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Kee

Bij de laatste verkiezingen heeft ruim de helft van de kiesgerechtigden weer braaf op pro-energietransitie en pro-migratie partijen gestemd.
Het is erg moeilijk te eisen dat het kabinet opstapt terwijl dat kabinet heel goed weet dat het ruime steun geniet.

Ni28
Ni28
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Dit kabinet wil ten koste van alles haar hobbies, de groene agenda en maassamigratie met name doorzetten. Het is onbetaalbaar dus mag de last op de werkende volk belanden. Voedsel onbetaalbaar, minder zorg voor meer geld, autorijden alleen voor de vermogenden, kortom wij zullen armer worden als wij dat toelaten. Deze regering dwingen om op te stappen is betere optie. Zij zijn verzwakt door onenigheid, de verkiezingen hebben diepe sporen nagelaten en het is gunstige tijd om deze ellende te beëindigen.
Het is nu of nooit.

Laatste aanpassing 1 maand geleden door Ni28
Kee
Kee
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Daar is maar één remedy op iedereen stoppen met werken en een uitkering aanvragen met de bij behoorde toeslagen.

Ni28
Ni28
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Kee

Theoretisch wel maar in praktijk werken massaacties helaas niet.

John
John
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Na het lezen van het artikel zat te denken wat voor een reactie ik zou kunnen schrijven. Terwijl ik mij een bakkie koffie haalde, gingen er vele mogelijke reacties door mijn hoofd.
Maar eigenlijk is het vrij simpel.

In een land waar Sophie Hermans voorvrouw kan worden van de grootste partij van Nederland, hoef ik eigenlijk geen commentaar meer te geven op bovenstaand artikel.

Dit zegt alles over de oorzaak hoe Nederland er nu aan toe is.

Laurens van den Berg
Laurens van den Berg
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  John

Waar een visieloze geschiedenis leraar de langstzittende premier van het land is. Met vaak als excuus van de keizer; Wie moet het anders doen en het is zo,n sympathieke man.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Ik begrijp dit hele verhaal niet, hoor. We hebben dit toch zien aankomen? Ik hoor het Kaag nog zeggen bij het afroepen van de sancties tegen Rusland. We zullen armer worden met ons allen.
Als je meer dan een ton per jaar verdient, heb je makkelijk praten. Maar steeds meer mensen worden armer. Toch heeft ze het gezegd. We hebben dit zien aankomen.

En er komt nog veel meer aan.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Hier Kaag zelf een jaar geleden.
We moeten offers opgeven.

els
els
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ja, wat een geluk voor multinationals als Shell, elektriciteitsbedrijven, KLM, Unilever, de supermarkten (graaiflatie), die oorlog in Oekraïne. Hun winsten zijn nog nooit zo hoog geweest. Never waste a good crisis
En dat ten koste van de burger die die winsten moeten opbrengen.

Kees
Kees
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Zal mvr weg laten !!!!!
Kaag mag dan zelf de offers brengen met haar oneerlijk verdiende salaris .
Walg van die gasten .
Makelijk praten geld uitdelen over de rug vam de burger en nu roepen we moeten bezuinigen dus wordt je voor de tweede keer bestolen door deze mafia
20 miljard geld wat weggegeven is en verdwenen onder leiding van Rutte
2.5 heeft ook nog eens uitgedeeld aan dat corupte land
Nee mensen tijd om opstaan tegen deze mafia.

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Beste Anton,

Offers geven, is dat niet die oproep die meestal door lieden gedaan worden, die dusdanig gepositioneerd zijn, dat er voor hen altijd wel een achterlangsje beschikbaar is.

Soort van standvastigheid anno mei 1940.

Net zoals bij het hele ongeloveloze stikstofdossier zijn de voortekenen voor een totaal infarct goed invoelbaar.

Ondanks rituele bezweringen dat er meer (sociale) huurwoningen zouden moeten komen, worden het er elk jaar minder. Subsidiëren we steeds meer mensen om de kosten van dagelijks levensonderhoud te trekken (belastinghervorming is helaas tot nader order [nog steeds] onmogelijk). En blijven we mensen (van wie er een aanzienlijk deel een niet zo Westerse achtergrond hebben) proppen, wat gezien de ervaringen uit het verleden een redelijke voorspelling qua verdere (on)beschikbaarheid van woonruimte en omvangrijkere subsidiëring oplevert.

De herhaalde instructies van onze beteren komen niet verder dan meer gas op de lolly. Voor iedereen die ook het tractorpulling op de voet volgt: Dit gaat geen full pull worden.

Rook en dure geluiden zullen – tezamen met rondvliegende onderdelen – ons lot zijn.
Worse to come.

Gussel
Gussel
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Wanneer deze waanzin niet gestopt wordt zal Kaag en mede veroorzakers doorgaan met het verspillen van belastingen, ten behoeve van hun eigen belangen. Zij hebben financieel geen last , want kunnen zelf verhogingen van salaris en onkostenvergoedingen aanpassen. (Bijv. Recentelijk belachelijke verhogingen en pensioenen in Brussel)

Marien
Marien
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Kaag zegt akelige dingen. ‘We’ worden een beetje armer……schandalig. het geld vliegt je portemonnee uit als je niet uitkijkt.
Ik zag net een mevrouw bij de kassa, die had helemaal niet zoveel in haar karretje. Ze nam het mee in 1 fietstas en een plastic tas. Moest 83 euro afrekenen. Ik zag het er niet aan af.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Marien

We denken te veel dat dit tijdelijk is, terwijl dit gewoon een trend is waarvan het eind nog niet in zicht is.
Heel veel nog te betalen kosten voor de staat moeten nog komen: stikstof, migratie, huizenbouw, defensie, energie, de energie transitie. Dan ben ik er nog een paar vergeten. De staat zegt nu dus al dat ze tekort komen.
Waar denkt u dat ze het gaan halen? Terwijl bij de burger de rek er ook uit begint te raken.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Ze is minister van Financiën. Ze maakt haar eigen beleid.

Els
Els
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

“We moeten hopen dat CDA en/of VVD eindelijk eens bij zinnen komen en deze onzalige coalitie naar huis sturen.”
Het is sowieso krankzinnig dat dit kabinet nog steeds, na de verkiezingsuitslag, ongestoord zijn beleid verder en vooral versneld uit kan voeren. Dit kan alleen door de
volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer via ongrondwettige acties (luister naar Thorbeckelezing Omtzigt) van informatie verstoken te houden of te demoniseren en te willen uitsluiten. Om nog maar niet te spreken van intimidatie c.q. ongewenst gedrag binnen de Tweede Kamer dat ook leidt tot het monddood maken van de volksvertegenwoordiging.
Bovendien, door het uitstellen van parlementaire enquêtes: ik las bijvoorbeeld dat de enquête betreffende het beleid tijdens de corona pas in 2025 (einde kabinetsperiode) zal gaan plaatsvinden, zullen Rutte c.s. ook in dat opzicht voorlopig geen risico lopen . (als dat al een risico zou zijn geweest).
Kortom: het communistische beleid van D66 zal voortgaan, tenzij de burgers in opstand komen.

Cor
Cor
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk, wat ik nog mis de reden van dit alles. Waarom wordt dit allemaal in gang gezet. Even een opsomming wat ik allemaal zie gebeuren.
– boeren verjagen, onvoldoende voedsel
– immigratie explosie, onvoldoende woonruimte en hoge extra kosten, en door veilige Landers veel onveiligheid.
-Stikstof waanzin, kost enorm veel geld voor een leeg vel papier met geen grondoorzaken en oplossingen
-klimaathysterie, kost onze economie en welvaart status
– gezondheidszorg afschalen, oversterfte
– woningcrisis, is gecreëerd met doel
– Ouderen zorg, is niet nodig gaan toch dood
-Kabinetscrisis, opzettelijk gecreëerd
Kan nog wel even doorgaan maar ik zie in dit alles overeenkomsten, allereerst door angst te zaaien onder de burgers en het oogsten van polarisatie. Verdeel en heers.

Wat dit alles tot doel heeft is agenda 2030 van het WEF. Dit staat allemaal beschreven in het boek The Great Reset, geschreven door de ongekozen leider van het WEF. Klaus Schwab. De uitvoerenden van boven geschreven maatschappelijke vraagstukken zijn de aanhangers van het WEF, ons Koningshuis, de ministers en MP, multinationals, en NGO’s, VN, WHO, Bill Gates, en diegenen die ik nog vergeten ben.

Cees
Cees
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Cor

Op 20 maart 1969 hield spreker Dr. Richard L. Day een bijeenkomst in Pittsburg met 80-90 artsen, kort daarna nodigde hij een kleiner aantal wetenschappers uit die zeer hoge functies bekleedden in verschillende specialisme. Maar bij aanvang van de vergadering werd verteld dat men onder geen beding aantekeningen mocht maken omdat er veel geheime onderwerpen over ‘New World Order Agenda’ besproken werd. Ook bij deze bijeenkomst was Dr. Lawrence Dunegan aanwezig, wat hij daar hoorde was natuurlijk ongelooflijk, had thuis tegen beter weten in toch aantekeningen op papier en opnames op zijn taperecorder gemaakt, en nam hiermee een ​​groot risico dat hem misschien iets zou kunnen overkomen. In 1989 20 jaar later kort na de dood van Dr. Richard L. Day heeft Dr. Lawrence Dunegan een interview gegeven en is dat op tape gezet.
Conclusie: laat het even tot je doordringen al 54 jaar geleden in 1969 werd dit allemaal besproken en dat betekent dat veel jaren eerder deze plannen bedacht zijn. 34 Jaar geleden in 1989 was het interview van Dr. Lawrence Dunegan.
Deze Agenda wilde de globalistische elite eigenlijk stapgewijs uitrollen, omdat de laatste jaren meer mensen wakker werden, wordt het uitrollen van de Agenda in een stroomversnelling gezet, met alle gevolgen van dien die je nu met eigen ogen zag/ziet gebeuren met Covid-periode, Climate Change, en introductie van digitale CBDC-valuta die binnenkort in Europa geinplementeerd wordt. Als ook door de Nederlandse Regering zelf gecreeerde crisissen. Dus niets is toeval!
Het is ook niet zo vreemd dat buiten YouTube de MSM daar nooit aandacht aan besteed heeft, want die spelen het spel mee. Er zijn vier video’s op YouTube en een boek over deze Agenda verschenen. Helaas zijn er maar weinig mensen hiervan op de hoogte.

Marien
Marien
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Cees

Griezelig. Wel goed om te weten wat er speelt. Maar of we daar nog iets aan kunnen veranderen?

Cees
Cees
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Uiteindelijk ligt de macht bij het gewone volk en niet bij het elitair kabinet

Peter.
Peter.
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Stel je hebt een bedrijf,met een mangement wat veel kost en niks brengt ,dan roep je die klunzen op, en vertel je ze gewoon dat je er niet meer mee verder kan omdat als het zo doorgaat straks iedereen op straat staat,die betaald die bepaald ,en het is niet andersom .

Andre
Andre
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Uit dit artikel komt goed naar voren dat deze coalitie eigenlijk de regering van de Klimaatdoelen is, van de SDG’s – en niet van Nederland.
Het algemeen belang van Nederland interesseert ze geen fluit, behalve dan financieel: geld moet altijd weggetrokken worden uit de zorg en de ouderen, om elders in de wereld ingezet te worden (SDG’s bevoordelen vooral Afrika, net als de migrantenstroom).
De energietoeslag en het energieplafond zie ik als een electoraal bedrog, want het komt uit belastinggeld, de ene belastingbetaler schuift het naar de andere belastingbetaler, aan het einde van de rit profiteert de bank die de staatslening heeft geregeld.
Kennelijk zijn er nog steeds veel mensen die denken dat dit Klimaatpakket niet veel zal veranderen aan hun leven. Wat een triest leven moeten deze mensen hebben in hun eigen bubbel.

Bernardo A.
Bernardo A.
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Mjah. In dit hele afbraakproces is er nog een schuldige; de ongeïnteresseerde en volgevreten burger die het in zijn/haar totale onnozelheid over zich heen laat komen. En intussen ongeïnformeerd de kartelpartijen in het zadel houdt.

Je kunt Rutte en Kaag veel verwijten. Maar niet dat ze van een te groot deel van de bevolking toch weer mandaat kregen.

els
els
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Volkomen mee eens en daar zijn er (helaas) nog veel te veel van.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Je kunt er inderdaad mismoedig van worden. Al die afbraak voor vele miljarden verslindende luchtfietserij. Ooit was in dit land de verbeelding aan de macht, nu de waanzin. Totaal incompetente apparatjchiks zonder enig binding met dit land en haar inwoners. De lakeien van de multinationals en Brussel. Om te janken. Een land bestuurd door graaiers en idioten. En ja, een deel van de bevolking verdient hier zeer goed aan of is al met de poet vertrokken. Het wordt wat als al die honderduizenden asieleisers er straks achterkomen dat het geld op is. Kunnen ze onder de zonnepanelen slapen, op onteigende landbouwgrond. Hongerig en in de kou.

Kruimel
Kruimel
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Koste wat kost maar Kaag1 gaat hoedan ook de Nederlandse maatschappij omzeep helpen voor de energie en klimaat religie.
Rutte rept met geen woord meer over zijn belofte aan zijn eigen fractie en partij leden dat hij zou zorgen voor een rem op de immigratie. Want anders valt Kaag 1 en dat gaat gewoon niet gebeuren. Kaag 1 blijft aan, in de hoop dat BBB fouten gaat maken.
Democratie is in ons land 12 jaar geleden al het raam uit gegooid, en eerlijk is eerlijk, ze komen er rond vooruit.

Marc Bouwman
Marc Bouwman
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Laat dat woord ‘elitair’ in de titel maar achterwege. Het begrip ‘elite’ veronderstelt immers een bewuste leiding dat zorgvuldig afwegingen maakt in het ‘algemeen belang’. Dit laatste lijkt plaats te hebben gemaakt voor een lot dat ons allen treft: ons land wordt niet bestuurd, maar verscheurd en versnipperd, de bevolking belazerd door autoritaire autistisch-narcistische radicalen!

Verkiezingen? Du moment zij die de staatsmacht bezitten niet langer handelt in het belang van een ieder, maar in plaats daarvan ieder individu grijpt dat het maar grijpen kan, zie ik maar één uitweg!

PdeB
PdeB
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Wordt het inmiddels niets eens tijd om een verplichte dna-, psychologische- en IQ- testen af te nemen voor bestuurders en ambtenaren?! Zou overigens ook te overwegen zijn voor sommigen die zich willen voortplanten😉.

Dwaalgast
Dwaalgast
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Citaat uit het artikel ” We moeten hopen dat CDA en/of VVD eindelijk eens bij zinnen komen en deze onzalige coalitie naar huis sturen”
Nogal afwachtende en passieve opstelling. Misschien moet 60 % van de kiezers de volgende keer eens PVV stemmen, dat lijkt me effectiever dan nog eens decennia wachten totdat VVD en CDA eindelijk eens wakker worden, als da ooit al eens gaat gebeuren.

Alex Delarge
Alex Delarge
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Ik mis iets in het betoog. Er word geschreven over bejaarden. Op wie hebben deze bejaarden vele decennia lang gestemd?

J-P
J-P
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Als ze eerst eens beginnen met te zeggen dat Nederland vol zit en daadwerkelijk stoppen met die asielzoekers c.q. gelukzoekers binnen te laten . En zeer zeker hun een dag uitkering te geven je eigen volk heeft dit nog niet eens. Dat scheelt al een hoop geld. Dit kabinet belooft en belooft maar komt niets na. En ja zeker de burger gaat er weer voor opdraaien. Die 2 of 3 geld grepen die de die ze uit de pensioenpot hebben gehaald , stop die eens terug. Maar dat zal ook nooit meer komen , ben ik bang voor. Maar wel steeds meer uitgeven aan nutteloze uitgaven. Stop met die subsidies

Marien
Marien
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Eens met de column.

peter
peter
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Aangezien de elite er ook al voor gezorgd heeft dat op het moment dat er een uitslag van een referendum was dat ze niet beviel de referenda maar volledig werden afgeschaft zal het ze ook niet zoveel uitmaken wat voor uitslag een eventuele verkiezing op dit moment zou hebben.Maar desalniettemin moet de regering wel zsm weg nu er nog iets van een land over is wat weer opgebouwd zou kunnen worden.Het volgende punt zou een nexit moeten zijn want in brussel word alles bepaald en dat is ook alleen maar negatief voor landen zoals nederland waar nog iets of wat geld te halen is.

Joop Visser
Joop Visser
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

BBB heeft een stokpaardje: agenda 2035 dat niet erg anders is dan agenda 2030 wat het uiteindelijk zal worden.

trackback

[…] Lees verder>>> […]

J. C. Th. Köhler
J. C. Th. Köhler
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

“Wanneer komt er een einde aan deze waanzin?”
Er komt een einde aan deze waanzin, als we de contacten met KlauSSchwab en z’n WEF beëindigen en ook zo gauw mogelijk zorgen voor een NEXIT. Maar zolang we Rutte en het Kaagwijf daar laten zitten, zijn we nog slechter af dan in 1672. Reddeloos, Redeloos en Radeloos. Maar vooral VVD en D66 blijven stemmen, hoor!

Anneken
Anneken
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Dat het zo fout gaat is bedoeld.

Jan Vandevelde
Jan Vandevelde
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

“Kaag weigert domweg iedere vorm van ingrijpen.”

Kaag is helemaal geen dom/lomp schepsel . Een grote meerderheid kan niet eens tippen aan haar intelligentie .
Maar fanatiek-wereldvreemd is ze wel . En volledig losgezongen van ook maar enig moreel besef .

Ni28
Ni28
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Jan Vandevelde

Is waanzin niet de ultieme intelligentie?

Vin1
Vin1
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Jan Vandevelde

Kwaadaardig dus.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Ik zit er steeds harder over te denken om mijn baan op te zeggen en van mijn deeltijdpensioen (gaat per mei/2023 in) en de verhuur van mijn woonboot te gaan leven. Nee niet in Nederland of Europa natuurlijk maar buiten Europa. Gewoon 6 jaar over de wereld reizen op mijn motor tot aan mijn pensioen. Die €1.400,- deeltijdpensioen + woonboot-verhuur is buiten Europa met gemak 2-3 maal zoveel waard dus ik kan er met zéér groot gemak elke maand van rondkomen.
De benzine in Rusland kost bv. slechts 65 eurocent per liter, campings en eten is er goedkoop net als in Afrika (benzine bijna overal minder dan €1,- per liter), Zuid-Amerika en Midden-Amerika (Azië ben ik op de motor al dwars doorheen gereden in 1991/1992). Wat moet ik hier nog in dit land waar werkelijk niets meer leuk is! Ik ben er echt helemaal klaar mee en eerst dacht ik nog ik stel het uit maar ik denk er nu serieus over om eind dit jaar of begin volgend jaar te vertrekken. Niet weten wat de dag van morgen brengt en steeds nieuwe mensen ontmoeten is vele malen leuker dan hier blijven waar ik alles naar de knoppen zie gaan. Ik heb al vele lange motorreizen gemaakt en ooit een Stichting voor wereldreizigers met/op de auto/motor gerund dus ik weet precies hoe ik visa moet regelen, waar the bottlenecks zitten, welke landen je absoluut niet moet komen dus dat komt wel goed.
Hier twee reisverhalen van een bizarre motorreis op en neer naar Kirgizië door Rusland en Kazachstan.
https://saltmines.nl/2020/04/04/een-motorreis-door-de-russische-ziel-deel-1/
https://saltmines.nl/2020/04/15/een-motorreis-door-de-russische-ziel-deel-2/

Laatste aanpassing 1 maand geleden door Daan van der Keur
43
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x