Kabinet Rutte 4 hobbelt hooguit nog een paar maanden door

Laatste stuiptrekkingen van een mislukt huwelijk

Na drie keer ‘crisisberaad’ in een week verscheen vrijdagavond dan eindelijk de beloofde Kamerbrief van het kabinet Rutte 4. Over de dreun van de Provinciale Statenverkiezingen na de megawinst van BBB en de stikstofcrisis. Het grootste deel van de brief bestaan uit braaftaal: wij doen toch zó ons best om de overheid beter te laten functioneren en jammer dat dit niet zo overkomt. Over de stikstofcrisis wordt kort vermeld dat het kabinet de aanpak wil versnellen, maar dat het CDA het coalitieakkoord op termijn wil heronderhandelen. De laatste stuiptrekkingen van een mislukt huwelijk.

Het lijkt erop dat Rutte met veel kunst- en vliegwerk zowel  D66 als CDA binnenboord heeft weten te houden. Voor het moment dan. D66 werd gepaaid met het idee de uitvoering van de stikstofplannen te versnellen. Lees, snel te beginnen met het (vrijwillig) uitkopen van een aantal grote vervuilers onder boeren en industrie. Wat ook het idee was van Remkes afgelopen zomer. Maar of ons in alle opzichten falende ambtenarenapparaat in staat is die klus op te pakken moet nog maar blijken. De laatste jaren houden die ambtenaren zich vooral bezig met het verzinnen van onmogelijk op te volgen regels.

 

Vooruitgeschoven

Het CDA had te kennen gegeven de stikstofparagraaf uit het coalitieakkoord – 50% reductie in 2030 in plaats van 2035, zoals de wet voorschrijft – te willen heronderhandelen, maar was bereid eerst de komende maanden af te wachten wat de coalitieakkoorden in de provincies (met BBB als machtige speler) gaan opleveren. Daarmee lijkt Rutte de hele problematiek weer een paar maanden voor zich uit te hebben geschoven.

Caroline van der Plas wees er meteen op dat het de huidige stikstofwetgeving is – een gedrocht met onhaalbare normen en een groot aantal heilig verklaarde, versnipperde natuurgebiedjes – die iedere verstandige oplossing in de weg staat. Maar daarover werd bij het ‘crisisberaad’ niet gesproken!

 

Geen leiderschap

Uit de kabinetsbrief blijkt weer eens dat Mark Rutte geen leider is, maar meer een soort facilitair manager. Hij is niet in staat naar de oorzaken van problemen te kijken en daar iets aan te doen. Hij veinst verbazing over problemen, zoals het verdwijnen van voorzieningen voor de burger; voorzieningen die hij zelf wegbezuinigd heeft! Dat niet in staat zijn naar oorzaken te kijken geldt niet alleen voor de stikstofproblematiek, maar ook voor de asielcrisis en de daaruit voortvloeiende dwangwet, die in de brief helemaal niet genoemd wordt. En die ook voor veel onvrede zorgt in het land.

 

Toenadering BBB en CDA

Interessant is wel dat er enige toenadering lijkt te zijn tussen BBB en CDA. Het CDA is op sterven na dood en zij begrijpen nu (natuurlijk veel te laat), dat ze door het blindelings gehoorzamen aan Sigrid Kaag en haar klimaatkompaan Rob Jetten een groot deel van hun achterban verspeeld hebben. Er is dus sprake van een uitgestelde crisis in het kabinet: een soort tijdbom. Uiteindelijk wil D66 een heel andere richting op dan het CDA en de sterke speler in de provincies, BBB. D66 wil van Nederland een groot Berlijn maken, met op termijn 20 tot 25 miljoen inwoners, waarvan maar een klein deel het recht houdt zich per automobiel te verplaatsen. De boeren schaffen zij liefst grotendeels af, op wat vage kringlooplandbouw na.

Uiteindelijk zal de bom barsten. Voor het najaar, verwacht ik, zullen CDA en D66 dusdanig met elkaar botsen dat het onzalige kabinet van Rutte en Kaag tot een einde komt. Ook de machtige Duitse broer van het CDA, de CDU, lijkt erop aan te sturen dat dit gebeurt. Al was het maar om de linkse eurocommissarissen Timmermans (met zijn kompaan Samsom) en Sinkevicius een toontje lager te laten zingen.

 

Nieuwe verkiezingen

Wat zullen nieuwe verkiezingen ons brengen? Als Pieter Omtzigt zich bij BBB aansluit ontstaat een zeer machtige beweging met meer dan vijftig zetels, volgens Maurice de Hond. Caroline van der Plas kan dan premier worden, of een door haar aangewezen persoon.

 

Kabinet Van der Plas 1

Het kabinet Van der Plas 1 zal de confrontatie aan moeten gaan met Brussel maar ook met de eigen ambtenarij, die al heel lang het spoor bijster is. De stikstofwetgeving moet worden aangepast, er moeten kerncentrales gebouwd worden, de immigratie (zowel asiel als regulier) moet onder controle gebracht worden. De burger moet weer redelijke voorzieningen krijgen en de drama’s van de toeslagen en de aardbevingsschade in Groningen zullen op een fatsoenlijke manier opgelost moeten worden. Een hele klus. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de eurozone, die Nederland meesleept in een onbetaalbare transferunie.

Overigens blijf ik van mening dat BBB op een aantal punten niet heel duidelijk is. Toch lijkt Caroline van der Plas een dame die van aanpakken weet. Rutte en Kaag daarentegen hebben inmiddels wel bewezen, dat zij niet in staat zijn de problemen op te lossen. Integendeel, veel ellende is juist (mede) veroorzaakt door kabinetsbeleid: de ongecontroleerde asielstroom, de op de spits gedreven stikstofcrisis, de totaal uit de hand gelopen energieprijzen.

Hoog tijd voor een betere ploeg om het landsbestuur over te nemen.

Over de auteur

Jan Gajentaan
Jan Gajentaan
Amsterdammer in Rotterdam, blogger, schrijver van e-books, voetbalvader, Volvo 940 rijder, in het dagelijks leven Recruitment / Human Resources Consultant.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
48 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Youp
Youp
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wishful thinking vrees ik. Er is geen enkel verschil van inzicht binnen het partijkartel over de te volgen koers, wat uiteraard Agenda2030 is. Voor NL zal dit de omvorming tot een TriStateCity zijn waar je insecten eet om het klimaat te veranderen en waar verder voor alles een quotum zal zijn, gecontroleerd en gehandhaaft middels digitale paspoorten, een CBDC en een dicht netwerk van camera’s en drones. Sommigen noemen het een concentratiekamp 2.0.
BBB is een probleem voor ze en het crisisberaad zal erover gaan hoe deze nieuwkomer te neutraliseren, ofschoon ze enkel een vertraging opleveren. Maar zelfs een vertraging is blijkbaar onaangenaam voor de globalisten.
Het kabinet valt niet. Bij meer weerstand, verwacht meer repressie. We must prepare for a more angry world.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Vrees dat u geheel gelijk gaat krijgen.
De eerste tekenen zijn er al. De ‘oplossing’ van het kartel is duidelijk: een coup tegen het eigen volk plegen en de onontwarbare rotzooi bij BBB dumpen.
Want ze gaan met het uitstel van executie van alles er met gezwinde spoed nog snel even doorheen jassen (versnellen), maakt niet uit welke middelen er ingezet moeten worden. En over de deadline66 en geD66wongen uitkoop kreeg Wopke de toezegging dat ze er voorlopig gewoon niet meer over praten, dan is het er ook niet.

Youp
Youp
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Het is van belang te begrijpen dat het proces waar we nu inzitten – en wat we dan maar Agenda2030 noemen – al een tijd geleden is begonnen. Het enige wat recent is, is dat we nu beter begrijpen waar het vandaan komt. Alle crises zijn namelijk verzonnen, kunstmatig en zouden niet hoeven te bestaan: CO2 en klimaathysterie, stikstofgekte, massa-immigratie (nergens voor nodig), Covid19 (sterftecijfer van de seizoensgriep), de oorlog in de Oekraïne (uitgelokt) en daarmee de energiecrisis. Allemaal nergens voor nodig tenzij je een verborgen agenda hebt.
Merk op dat de klimaathysterie en massa-immigratie ergens begin jaren 90 zijn begonnen. Het uitvoeren van de agenda is dus al langer bezig waarbij er tegenwoordig een versnelling hoger is geschakeld, de crises volgen elkaar nu in rap tempo op.
Het gaat dan ook niet aan om net te doen alsof de VVD en het CDA dit tegen hun zin doen wanneer zij het grootste deel van de tijd, in opdracht van de globalisten, deze agenda hebben uitgevoerd. Het lijkt me evenmin erg zinvol om een ‘mag het misschien een beetje minder’ politiek te bedrijven zoals je dat bij BBB en Omtzigt tegenkomt.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Nu de stikstofhype goeddeels is ontmaskerd en het covidbeleid ook steeds meer, krijgen we de volgende ‘crisis’ voorgeschoteld: dreigend drinkwatertekort…..

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Dreiging watertekort wordt al in de week gelegd als extra stok om de boer mee te slaan.
Grootschalige verboden om grondwater op te pompen, moet de resterende landbouw de genadeslag geven. Plus dat bij een ‘crisis’ de prijs en de heffingen omhoog kunnen. Zodat u kunt besparen op verbruik wat u maar wilt, maar dat u toch steeds (veel) meer gaat betalen. De staat als rupsje nooit genoeg moet natuurlijk wel kunnen blijven uitbreiden.

Marien
Marien
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Ja, het is wel mogelijk dat er een heel enge agenda achter zit. Ik denk dat ook al langer.
Toch belangrijk dat dit steeds duidelijker wordt. Ik hoop dat Caroline die dubbele agenda bloot kan leggen. Er moet een vreedzame grote volksopstand komen. Deel 1 is er nu al duidelijk voor de zoveelste keer, maar nu maakt de gewone bevolking wellicht kans om alles weer wat vertrouwder en normaler te krijgen als we achter Caroline en BBB blijven staan en als ze tijd krijgt om alles wat nu fout is, te analyseren en met een beter plan te komen. Maar dan mogen we haar niet in de steek laten. Dus blijven stemmen op BBB. Zeker bij de 2e kamer verkiezingen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Die parlementsverkiezingen stellen ze zo lang mogelijk uit, dus reken daar niet op.
Helaas, want nu wordt er met stoom en kokend water nog snel van alles doorgedrukt. We kunnen niet nog 2 jaar wachten.
En m.i. hangt het echt niet alleen van mw. v.d. Plas af of er verandering in het kaagbeleid gaat komen. ‘Ze’ hopen van niet, dan kunnen ze haar en haar partij m.b.v. de media lekker afmaken en uitsluiten. De pvv routine zo u wilt.
Wat ontbreekt zijn dissidenten in het kartel, die nu eens écht ‘zonder last en ruggenspraak’ volgens hun eigen geweten stemmen. Zoals in een democratie. Waar de controle van de regering gewaarborgd zou moeten zijn, in plaats van de hier gebruikelijke kadaverpartijdiscipline.

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het boek van Arnaut Jaspers Het stikstoffuik heeft de stikstofwolk als een orkaan verdreven. Het betekent dat de stikstofwet onzin is en van de tafel moet. Dat heeft consequenties voor het kabinet maar ook voor de GreenDeal. In het kabinet komt D66 lijn tegenover elkaar met CDA. Waarschijnlijk zal op cruciaal moment de VVD zich aansluiten om eigen huid te redden. Mocht BBB dan aan de macht komen zal er gevecht ontstaan met Brussel en niet alleen over GreenDeal naar ook de migratie als onderdeel van de ellende in het land. Met D66 uit het kabinet kan weer hoop brengen op een normale huishouding in huize Nederland. Want hoe het nu gaat brengt ons steeds dieper in de problemen die in een ramp zullen uitmonden. Mijn kijk hier is nu eens weer van de positieve kant bekeken.

Laatste aanpassing 2 maanden geleden door Ni28
els
els
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

“Met D66 uit het kabinet kan weer hoop brengen op een normale huishouding in huize Nederland. ”
Ik help het u hopen. Maar D66 is slechts een verlengstuk van de EU, WHO, WEF en de VN. En die politieke krachten zijn niet zomaar uitgeschakeld met D66.

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  els

Ik begrijp uw teneur maar met D66 zal er nooit onderhandeld met Brussel. Er valt daar zeker meer te halen als je je hard opstelt maar dan zonder die brave borsten van D66 en Rutte.

Netty meelen
Netty meelen
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Klopt. Er. Is zeker meer uit te halen. Hongarije is ook nog steeds binnen EU boord. Denemarken zit onder andere voorwaarden ook nog steeds binnen de EU etc etc! NL wil al die tijd het extreem braafste jongetje van de EU klas zijn. Daar zit de pijn.

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Netty meelen

Goed voorbeeld. Orban tart EU omdat hij weet dat de EU geen land wil verliezen en maakt handig gebruik van. Heeft natuurlijk meer hersens dan onze leiders samen.

Dino51
Dino51
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Daarom uit het vangnet van de EU terug naar de oude verdragen zoals in de EEG is afgesproken en financieel uit de Euro. Dat laatste is slechts 1 druk op de knop en helemaal niet moeilijk want valuta is digitaal. Nederland zal met verdragen net zo flexibel omgaan al nu en helemaal niet inleveren omdat het geen uitstap is zoals in het VK. Dus zelf weer de touwtjes in handen nemen!

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Dino51

Dat was nog een gezonde verhouding nu al lang niet meer

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ik zou juichen als dit kabinet valt, liefst direct, want elke maand dat ze in deze samenstelling blijven zitten gebeuren er weer onherroepelijke volksvijandigheden.
Nog liever echter zou ik zien dat het kartel D66 er uit werkt, het coalitieakkoord verbreekt, de stikstofwaanzin per direct stopt, en als minderheid doorgaat met een moratorium op nieuw beleid en een immigratiestop voor de resterende 2 jaar.
Pas op de plaats, eerst zélf de ontbindende lijken die uit de kast getuimeld zijn netjes een laatste reis bezorgen.

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Dat zou mooi zijn met u eens. D66, daar draait al wat slecht is omheen.

Marien
Marien
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

ja, mee eens. D66 moet gedecimeerd worden tot 0 zetels. Kaag gaat maar weer kletsmeieren met die ayatolla’s met een nederig gebogen hoofd met hoofdbedekking zoals we haar al eerder zagen kruipen voor zo’n engerd.

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

D66 is echt alle kwaad samengevat.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Gaat niet gebeuren. Er zijn inmiddels hele generaties met hun gezwatel en doem profetieën opgegroeid en geïndoctrineerd. En dat gaat nog dagelijks door – nu weer z.g. drinkwatercrisis.
Gezien hoe de minister van financiën gewoon weer als minister van buitenlandse zaken én als minister van defensie in Joekreen loopt te oreren? We kunnen dit rariteitenkabinet echt niet meer serieus nemen.

els
els
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Voorlopig geniet ik van de deuk die de Provinciale Verkiezingen hebben toegebracht aan dit kabinet, met volle teugen. Vooral voor wat betreft de arrogantie en het volledig losgezongen zijn van de realiteit van een Sigrid Kaag en Tjeerd de Groot c.s.
Voorlopig, want de werkelijke agenda van Caroline van der Plas moeten wij nog maar afwachten en ook hoe zij om zal gaan met de nu verkregen macht.
Dus voor nu Carpe diem.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  els

Ik deel uw schadenfreude over de zweetsessies die het kartel over zichzelf heeft afgeroepen.
Uiteraard zullen we moeten afwachten wat BBB gaat doen, kán gaan doen, met het (kleine) beetje macht in de PS en EK.
Want reken er maar op dat ze aan alle kanten tegengewerkt zullen gaan worden, waarbij geen enkel middel geschuwd zal worden.

Anna
Anna
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Op zich niet verkeerd dat Rutte en consorten nog een tijdje door modderd.
Dit geeft de BBB gelegenheid om zich meer en meer te profileren en goede mensen te zoeken voor de volgende KABINETS ploeg.
Mogelijk dat Pieter Omtzicht zich thuis gaat voelen bij de BBB dat zou een geweldige steun in de rug zijn. ❗️
En ja het CDA nu. “ aanpappen” met de BBB, tja, je doet wat voor de macht, maar ook daar bij het CDA zal een bezem doorgehaald moeten worden, ik b.v. ben de ronduit criminele activiteiten en de zeer bedreigende taal van Hugo de Jonge nog niet vergeten…… ❗️
Wanneer gaan wij “ schuldigen berechten”❓

Ik wacht nog steeds op een OBJECTIEF ONDERZOEK, naar het HELE corona gebeuren.
WANT OOK DAT STINKT , en heeft als je wat de “ bredere pers leest”, (andere landen) zeer grote systeem fouten met dagelijks dodelijk fatale gevolgen in zich.
En deze ernstige vaccinatie complicaties zullen nog zeker tien jaar gaan duren……

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anna

CDA was de boeren partij die zich liet de boeren onteigenen door de BBB net zoals Trump de arbeiders inpikte van de Democraten. Beetje te laat gezien verblind door de tijdelijke macht via de Jonge die gedraaid is in een zware last door zijn roeden tijden de corona. Zolang zij aan de macht zijn zal er geen echte onderzoek komen. Maar getroffen mensen zouden in dat opzicht ook wat meer van zich moeten laten horen voordat het in vergetelheid raakt.

Marien
Marien
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anna

CDA is nog wel te redden als ze samenwerken met BBB. Of op termijn fuseren. Maar dan moet Caroline wel de leider blijven die alles bij elkaar houdt. Ze hebben heel veel overeenkomst met elkaar, maar het CDA heeft TE veel weggegeven om de macht aan VVD en vooral aan D66. Bijwagen CU neem ik zeker niet serieus. Die nieuwe leidster is 3 x niks. Dan was Seegers nog wel zakelijk, maar zo’n miemel van een vrouw , bah Dan liever een stoere no nonsense dame als Caroline.

cor
cor
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Goh kan de regering ook versnellen! waarom versnellen ze dan niet de toeslagenaffaire om die in 1 jaar op te lossen, en waarom versnellen ze niet de vergoedingen voor de gedupeerde Groningers die elke dag in angst leven en hierdoor psychische klachten hebben. Het is zoasl normaal allemaal weer pappen en nathouden met leugens en bedrog. Dit kabinet gaat niet vallen daarvoor smeren ze teveel met strooplepels op elkaars gezicht.
Ik ben van mening dat we ze moeten wegsturen na een tribunaal waar ze zich moeten verantwoorden en waarvoor ze schuldig zullen worden bevonden met een toepasselijke straf.

Marien
Marien
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  cor

alleen wat in hun straatje te pas komt, he ?

Kruimeltje
Kruimeltje
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Vaak eens met de Hr Gajentaan ook hier weer een goed onderbouwd opinie stuk.
Maar er spelen ook nog dingen mee zoals het feit dat D66 donders goed weet dat dit hoogst waarschijnlijk de laatste keer zal zijn dat zij haar wil en ideaalbeeld op kan leggen aan de Nederlandse maatschappij.
De VVD weet heel goed dat bij een de zoveelste val van een rutte kabinet, diezelfde Rutte waarschijnlijk vertrekt, Rutte gaat niet in een andere rol dan MP de politiek bedrijven. En opvolgers zijn door toedoen van Rutte ook niet op korte termijn te vinden, de voormalig rechts-conservatieve partij gaat net als het CDA in een volkswagenbusje passen.
Het CDA weet dat de breker bijna altijd verliest, daarbij komt dat als Dhr Omtzigt zich alsnog aansluit bij de BBB, het CDA waarschijnlijk ophoudt te bestaan.
Wat voor de coalitiepartijen overblijft is naar mijn bescheiden mening, blijven zitten en bidden dat BBB fouten gaat maken en uiteenvalt.
Ik hoop dat ik ongelijk krijgt, maar het zal me verbazen.

Kee
Kee
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Nog een paar maanden nee dat is te lang deze seniele man moet per direct opstappen .

Dat de leider van ons land bij kritische vragen zich als een haas uit de voeten maakt en heel hard om Sigrid gaat roepen,

Jan Dekker
Jan Dekker
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Toch fijn dat we in EU-verband kunnen rekenen op inmenging van de machtige CDU.

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Grenzeloze brutaliteit. Volgens Marc van de FDF zou het kabinet van plan zijn om alle plannen dinsdag door te jassen omdat BBB nog niet in de eerste kamer geïnstalleerd is.
Als dit waar is zitten wij bijna in een opstand, neem ik aan.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ik vrees dat dit inderdaad het plan is: zo snel mogelijk alsnog van alles erdoorheen jassen (versnellen). Over 2030 en dwanguitkoop wordt voorlopig gewoon gezwegen (pauzeknop) dus dan bestaat dat in de ogen van het publiek niet meer.
Niet voor niets mag blijkbaar alleen Rutte nu het woord voeren, hij is een meester in ellenlange monologen zonder iets te zeggen of antwoord te geven.
En, zoals Kaag eerder zei (ik meen bij WNL): we hebben de stok achter de deur die steeds dichterbij komt, zodat boeren dan uiteindelijk hun knopen zullen tellen en zullen kiezen voor ‘vrijwillig’ uitkopen….Snap je? Gedwóngen vrijwillig dus, met het mes op de keel.

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Dat merken wij morgen al, denk ik.

Marien
Marien
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

dat mag ik hopen.

Eric
Eric
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

BBB is naar mijn idee fout bezig na de overwinning in de provincies. BBB moet het CDA laten barsten waar ze bij staan. Naar mijn idee moet BBB zich gaan richten op partijen die nu niet deel uitmaken van de regering, dus niet in zee gaan met D66 CDA of VVD na landelijke verkiezingen.

BBB moet alles in het werk stellen om Omtzigt en Keijzer binnen te halen. Dat levert ook weer zetel winst op, en dan kun je aan de rechterkant nog kijken wat je als aanvulling wil hebben. Dan kun je JA21 doen BvNL en PVV, PVV moet je dan doen zonder Wilders, maar met Bosma en de meer gematigde PVV leden. Een brede coalitie heeft geen zin na verkiezingen, want dat leert ons de geschiedenis wel met coalities zoals nu Rutte en in het verleden paars.

En wellicht zijn mijn wijze woorden wel de doorslag voor menig provincie bestuur 🙂

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Eric

BBB móet coalities smeden, kan niet anders. Dan moet je soms ook kiezen uit partijen die niet helemaal je smaak zijn. Als partijen op rechts niet genoeg zetels hebben, heb je geen echte keus.

Eric
Eric
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Coalitie ok, maar niet met 3 andere partijen en zeker niet iets gaan zoeken op links!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Eric

Ik zou iedereen nog willen toevoegen: kijk ook eens (beter) naar de politici van de SGP!
Van mij mag Kees vd Staaij premier worden, staatsrechtelijk factotum, verder ook aantal goede politici in die club. Redelijk, welbespraakt, NL op de 1e plaats.
Vergeet het dunne relisausje, dat is in ieder geval beter dan de onverteerbare vettige woke- en globalismesaus.

Marien
Marien
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

ja, Kees van der Staaij als premier zie ik ook wel zitten. die man is zo ontzettend eerlijk. Daar is niks gekunstelds aan.

Eric
Eric
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Waarom krijgt reactie van NIWHL duimpje naar beneden? Is dat alleen omdat hij SGP erbij haalt? Ik kijk wel verder dan mijn neus lang is, en inderdaad de SGP zou van mij best mogen want rechts en daar heb ik niet voor gebeden. SGP is een partij van nuchtere politiek, gewoon niet roepen maar gewoon doorpakken!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Eric

Rode kaart mag gewoon hoor. Zou wel goed zijn als de redenen gegeven worden. Nu moet je maar raden.

Eric
Eric
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Eens!

Bernardo A.
Bernardo A.
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

En intussen is Kaag naar de Oekraïne afgereisd met de boodschap dat dat land -ook van Nederland- miljarden steun mag verwachten. En advocaten haken af in de toeslagenaffaire omdat de afwikkeling muurvast zit.
Het wanbeleid onder Rutte is werkelijk te ziek voor woorden.
En een partij, dat het gore lef heeft om zich “Christen”Unie te noemen hoor of zie je nergens als het om alle onrecht gaat.

Marien
Marien
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

las ik dat er een gironummer voor voedsel hulp in NL wordt ingesteld? Geven de bedrijven niet genoeg meer aan de voedselbanken nu de vraag groter wordt? Misschien kan iemand Kaag fouilleren als ze naar het buitenland reist. Hoeveel miljarden ze weer gaat uitdelen buiten NL.

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

De christenen van Christen unie hebben met hun geloof weinig te maken het zijn meer socialisten. Je hoort ze ook nooit als christenen elders vermoord worden. Wat verwacht je dan meer van? Het zijn knechten van Kaag.

Marien
Marien
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Alles waar Caroline nu nog niet echt e en antwoord op heeft, gaat ze vast uitzoeken om dat ook aan te pakken. Ze kan natuurlijk niet alles tegelijk aansturen. Het is al een monsterzege, die eerst in de provincies vorm moet krijgen. Het mag nu niet mislukken. We moeten achter haar blijven staan, ook al kan ze nog niet alles naar ieders zin maken. Ze moet wel een aantal jaren de tijd krijgen. Wat de laatste 20 jaar verprutst is, heb je niet in 1 jaar goed. Al die Europese ‘verdragen’ die ons bakken geld kosten of die ons eigen beleid in de weg staan, moet ze stuk voor stuk weg regelen/aanpassen . Dat doe je niet zomaar. Zij is echter een praktisch persoon en geen gladde beroepspolitica of iets wat daarop lijkt, zoals die rare Kaag en die gladde Rutte.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Zo’n 25 jaar geleden wilde links-idealistische bestuurders de nieuwe woonwijk IJburg in het IJsselmeer autovrij realiseren. Geen hond wilde er wonen. Voor de dure huizen waren 2 werkende ouders nodig, met een auto. Er kwam dus wel plek voor auto’s, garages en wegen. Brisant detail is het Kleine Rieteiland, waar nieuwe miljonairs hun droomvilla’s mochten bouwen. Dat eiland werd in zijn geheel door een investeerder van de gemeente gekocht. Door allerlei crisis bleef het lang kaal maar nu is het groen en af. Met gemiddeld 2,8 zwaar gesubsidieerde Tesla’s op de oprit, endaar staan geen parkeerautomaten in die wijk. De enige plek in 020. Voor de happy few. Voor de nieuwe woonwijk Havenstad zijn de plannen nu ook weer autoluw. En iets met kabelbanen. Handig als opa en oma uit de provincie komen oppassen. Not. Luchtfietserij. Bestuurders leren zelden van hun fouten. Iets met een ezel en een steen.

Marien
Marien
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

ja, goed dat u dit even noemt. De planners van nu zijn oliedom. D66 dom, zeg maar.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

N.a.v. debat (nou ja ….) gisteren: overduidelijk dat het kartel in 3 bijeenkomsten achter gesloten deuren een plan heeft uitgewerkt. Dat plan? Nou, ik denk dat ze hebben afgesproken met praatjes voor de vaak nog enkele maanden de val uit te stellen, zolang de ‘oude’ 1e kamer nog zit.
Ik werd getriggerd door de uitspraak van Rutte ‘de 1e kamer is gewoon nog missionair en kan dus elk dossier gewoon behandelen’……
Dát gaat nu dus met stoom en kokend water gebeuren!! Permanente pandemiewet, stikstofwet, CBDC, alles wat NL niet wil gaat er nog snel definitief doorheen gejast worden.

48
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x