Het stinkt flink in het land. Al een hele tijd.

Over opzetjes en een boze brief uit Brussel

Het probleem met mensen die veel liegen, die zelfs doorlopend liegen, is dat niemand ze meer gelooft na een tijdje. Je kunt een leugenaar, als gemeenschap of als groep, buitensluiten wegens onbetrouwbaarheid. Leugenaars richten schade aan. Niemand wil een leugenaar. Maar wat doe je als je je geconfronteerd ziet met pathologisch liegende mensen, die ook nog eens alle macht naar zich toe hebben getrokken? Die gewoon niet weggaan ook al stuur je ze weg? Een verzuchting van Ines van Bokhoven.

De leugen regeert dezer dagen zoals we dat zelden hebben gezien in onze geschiedenis. We zitten nu in onze maag met een brief die we moeten geloven, en die niemand geloofde. Eentje die veel te toevallig precies op het goeie moment kwam, die geen briefhoofd had, een handtekening die gescand leek te zijn en die in de verkeerde taal was geschreven. Inmiddels is er een Engelse versie van de brief opgedoken, maar dat maakt het allemaal niet minder vreemd: Eurocommissaris Virginijus Sinkevicius zegt nu dat de brief een antwoord is op een schrijven van Van der Wal van 14 februari jongstleden en niet is bedoeld als ‘harde waarschuwing’. Daarnaast zou het antwoord zijn uitgesteld om de afgelopen verkiezingen niet te beïnvloeden.

 

Huwelijk

Dit kabinet liegt, liegt, en liegt dan nog een keertje. Het belooft en doet doorgaans het omgekeerde, het maakt van een parlementair ‘nee’ doodleuk een ‘ja’, het doet weinig anders dan elke dag weer dikke middelvingers opsteken naar onze democratie en onze wetgeving. Het brult over een ‘huwelijkscontract’ – terwijl het me toch zo voorkomt dat het eerste contract dat men moet naleven dat sociale contract was dat we ‘met elkaar hebben afgesproken’, om het in politici-taal te zeggen. Dat ‘huwelijk’ met de burgerij dat vorm kreeg in onze Grondwet. Maar nee. Dat ‘huwelijkscontract’ is afgebrand, samen met het symbolische Huis van de Democratie waarin het diep in een laatje was weggeborgen, en niemand heeft het er meer over. Opgeruimd staat netjes. As waait makkelijk weg.

 

Wantrouwen

En laten we wel wezen: het is natuurlijk veelzeggend dat er direct zoveel wantrouwen heerst na het (ook al zo dubieus) lekken van deze brief. Het spreekt boekdelen over hoe men deze coalitie beziet: zwak, leugenachtig, vastklampend aan het laatste beetje macht dat ze nog hebben of denken te hebben. Het is allemaal drijfzand, het is gebouwd op drijfzand, het brengt drijfzand voort. Wopke Hoekstra, die grote woorden sprak na de Provinciale Statenverkiezingen: dat er iets gedaan moest worden met de boodschap die het volk duidelijk probeerde te maken. Grote woorden met – alweer – geen enkele inhoud. Zijn stervende partij, schijnbaar denkend dat nog een paar weken, hooguit maanden, vasthouden aan de macht een beter idee is dan iets van vertrouwen te herstellen door de stekker uit dit derderangs circus te trekken, floot hem terug. Wopke horen we niet meer en natuurlijk wordt er niets gedaan met de verkiezingsuitslag als boodschap, als noodkreet. Niets.

 

Machtsgeil

Dit kabinet kan weinig anders meer dan vallen. Wat we nu zien is te kinderachtig voor woorden: een machtsgeile groep partijen en individuen die zich, koste wat kost, vastklampen aan de strohalmpjes van macht die hen nog resten. Die denken dat het schip nog te redden is, al zit er een joekel van een gat in de bodem, loopt het water aan alle kanten binnen en staat de mast al half onder. Het is een schertsvertoning van mensen die zich nog steeds presenteren als redelijk, intelligent en rationeel, terwijl een kleuter kan zien wat hier gaande is. Het is belachelijk. Het is gênant.

 

Opzet

In de hele westerse wereld, het deel van de aarde dat net zo lekker mee aan het gaan was in de klimaathysterie, lijkt een andere ideologie op te staan – eentje die kritisch is over de koers die we varen en waarom we eigenlijk die koers varen. De verkiezingsuitslagen in veel westerse landen geven al een jaar of twee aan dat we een beweging naar rechts aan het maken zijn, en verdomd: ineens komt het IPCC met de noodkreet dat het nog veel sneller gaat met alle klimaatellende dan eerst werd gedacht.

Blijkbaar begint het door te dringen dat hun plannen wel eens gedwarsboomd zouden kunnen worden, en het opgeblazen alarm rond deze stikstofbrief, hoe het ding ook tot stand is gekomen, past in die opzet. 

Want ja, veel meer is het volgens mij niet: een opzet. Proberen terug te slaan. En angst werkte de laatste jaren verschrikkelijk goed, dus we doen het gewoon nog een keertje. En al die angst begint z’n morbide vruchten af te werpen: meer en meer jongeren zien de toekomst niet meer zitten. Het is een meer dan zorgwekkende trend, waar uiteraard ook geen oog voor is – nergens lijkt deze club nog oog voor te hebben naast macht.

 

Falen

Ik kan hier nog pagina’s lang doorgaan over het falen van deze coalitie, over het falen van de kabinetten die Rutte heeft geleid, over de chaos in ons ooit zo mooie land, chaos die elke dag chaotischer en groter wordt. Over de leugens, de verbroken beloftes, over de slachtoffers die deze mensen maakten. Maar ik ga u en mezelf er niet mee plagen: we weten allemaal hoe verschrikkelijk het erbij staat. De laatste verkiezingsuitslag was er het bewijs van, maar dat niet alleen. Het begint meer politici duidelijk te worden dat het tijd wordt eens naar het volk te luisteren. Hoekstra mag zijn ferme woorden dan alweer bij het vuil hebben gezet, die boodschap gaat er niet mee weg. Die zal alleen maar in volume aanzwellen.

Dus nogmaals: dit kabinet kan weinig anders meer dan vallen. Al het andere zal een absurd vastklampen zijn dat alleen maar averechts zal werken. Het is uitstel van executie, wat we hier zien. Arthur van Amerongen heeft gelijk: het bevindt zich in een staat van ontbinding, dit kabinet.

Het stinkt in elk geval al een tijdje flink.

 

Vond je dit artikel goed? Steun Ines van Bokhoven via inesvanbokhoven.backme.org

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
41 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
MrPercussionPete
MrPercussionPete
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

“Wopke horen we niet meer en natuurlijk wordt er niets gedaan met de verkiezingsuitslag als boodschap, als noodkreet. Niets.”
Dat is precies wat Baudet heeft gezegd. Ook met BBB zal er niets wezenlijks veranderen. Onder leiding van Rutte zijn er sinds 2010 enorme hoeveelheden macht overgedragen aan Brussel, die immer grijnzende dwaas heeft ons land gewoon in de uitverkoop gedaan. Hoe moet dat ooit ongedaan worden gemaakt ? De kans dat Brussel de macht teruggeeft aan Den Haag is nul. Daarom is er maar één optie: Een Nexit. En een terugkeer van de keiharde gulden. “Minder EU” gaat niet werken, want het probleem is niet het beleid van het systeem. Het probleem is het systeem zelf.

J-P
J-P
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  MrPercussionPete

Het zou mij niets verwonderen dat Rutte Koning van de Europese Unie zou willen worden, heeft z’n land toch al verkocht

Peter.
Peter.
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Waardeloos zijn ze,ze schamen zich totaal niet voor de onkunde ,bij ieder bedrijf waar zoiets zit als manager zouden ze er gelijk uitvliegen .Doorschuiven ,tot een niet genoemde datum zijn ze ijzersterk in . De plannen van Schwab moeten erdoor gedrukt worden ,straks het geld weg en alle gegevens op een pas ,en iemand die er nu al aan mee werkt zou zich beter afvragen of ze wel zo graag willen dat elke willekeurige ambtenaar kan zien wat je doet met uitgaven en je priveleven ,en ook alles op afstand kan blokkeren . Dit is namelijk wat ze als maffiabazen aan het doorvoeren zijn ,dat er in veel andere landen precies zo gehandeld wordt kan geen toeval zijn .Wordt aub wakker en doe niet mee.

Anna
Anna
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Peter.

Dat denk ik ook. De achterliggende , voor ons niet zichtbare W.E.F , en Europese en V.N.en WHO afspraken komen met een KABINETS crisis tot een abrupt en vroegtijdig einde.
Rutte heeft zichzelf tot zijn nek in de Europese en globalistische wet en regelgeving ingewerkt en staat nu op het punt om deze zaken te implementeren en, hij ziet nu bij een KABINETS crisis zijn “ levens?” werk weg vallen.
Hij zegt immers altijd dat het nu eenmaal bindende Europese regelgeving is waaraan wij ons moeten houden, maar nu komt dit mede door de BBB overwinning ter discussie te staan. Het lijkt erop dat hij de Nederlanders , of niet de waarheid heeft verteld of ons hierover heeft voorgelogen. Want nu blijken de feiten toch wel iets anders te liggen. ❗️

Hannah
Hannah
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Helemaal mee eens
Dit kabinet heeft er een ongelooflijke chaos van gemaakt.
Is nu aan het tijd rekken om er nog een paar wetten door te drukken waaronder de nieuwe pensioenwet die achteraf weer een enorm debacle blijken te zijn. Maar dan zullen deze politici die dit land op grote achterstand hebben gezet allang weer een mooi baantje hebben.
Arm Nederland.

J-P
J-P
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Hannah

Zo gaat het toch altijd, ben je uitgepiest in de Kamer , kabinet of iets van dit soort functies dan krijg je via de lik strategie weer een vooraanstaande functie

Kruimeltje
Kruimeltje
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Zelfs de meest fanatieke VVDer weet ook dat zijn of haar partijleider een machiavellistische leugenaar met een selectief geheugen is, alleen is onder deze steeds kleinere groep nog steeds de terugkerende vraag, wie dan?
Dat “ wie dan “ is door Rutte zelf bewust gecreëerd, iedere mogelijke opvolger die een gevaar zou kunnen worden voor zijn positie, is eruit gewerkt.
Dit was zeer logisch voor een persoon die zelf aan de macht binnen zijn partij is gekomen door een politieke afrekening op Verdonk.
Liegen is met de persoon van Mark Rutte genormaliseerd en tot kunstvorm verheven, de gehele tweede kamer is hier mede schuldig aan.
Het zal nog vele kabinetten duren voor deze rotting’s lucht uit de politiek verdwenen is.

John
John
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Kruimeltje

https://www.psyq.nl/persoonlijkheidsstoornis/narcistische-persoonlijkheidsstoornis

Lees dit maar eens na, en verwonder u hoeveel raakvlak dat met Rutte heeft.
Bijna beangstigend.

Andre
Andre
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het lijkt me logisch dat deze spook-brief de val van het kabinet onvermijdelijk maakt: het is valsheid in geschrifte.
Maar tegelijkertijd moeten we beseffen dat dit leugencircus niet beperkt is tot de faalpolitici in dit faalkabinet dat alleen maar problemen kan maken en nooit oplossen.
Ik weet ook waarom ze dat doen: hoe meer problemen, hoe meer geld er gaat stromen, hoe meer BTW de staat opstrijkt.
Er zijn teveel groepen rond het leugencircus die meeverdienen aan de leugenclowns die optreden en denken dat ze de show stelen: de ambtenaren, de leveranciers van windturbines, de managers van banken die leningen moeten verstrekken, de installateurs, de onderhoudstechnici, enzovoort.
Op enig moment zal de geldstroom haperen. Zonder geld geen leugens.

Ni28
Ni28
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Alleen de boevenstreken van deze kabinet zijn transparant. Voor de rest is het een deken van leugens aan elkaar geknoopt tot maximale proporties. Vroeger zeiden wij dat voor zoveel leugens je een paardenkop moet hebben om alles te kunnen onthouden. Eens gaat het dan toch mis. De boeven hebben de mensen onderschat omdat zij vanuit gingen dat de winnende partij toch uit louter lag opgeleiden, lees dommen bestond. Nu blijkt dat hoge opleidingen geen garantie zijn voor domheid en dat anderen onderschatten niet loont. Laten we hopen dat de nieuwe leiders transparantie omarmen en dat deze geen geen obstakel is om te kunnen regeren en juist de boevenstreken tegengaat.

Joan Maas
Joan Maas
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Volkomen eens! Je schrijvende collega Guus Berkhout had gisteren ook al zo’n perfect stuk.

Anna
Anna
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Dit is een typisch geval van; “VAN DER WAL IN DE SLOOT”

Christine, Tot haar nek in de modder en het “ pluche maar blijven bevuilen”.
En met haar het hele kabinet.
Rutte is totaal de regie kwijt.
Kan het in Nederland nog gekker worden.
Hoe erg en gek moet het dan nog worden.???
Moet de M.E. Er soms aan te pas komen om de ministeries leeg te vegen.
Het begint er een beetje op te lijken.
Is er dan niemand in die kliek die durft te zeggen “ zo kan het niet langer”

Is dit dan de langverwachte “ nieuwe bestuurscultuur” ??

Dit is werkelijk WALGELIJK.

John
John
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben het helemaal volkomen met u eens Ines, maarrrrrrrrrrrr…………. het volk heeft zo’n 2 jaar geleden gekozen, en daar is dit kabinet uit voort gekomen. Zolang dit kabinet het met elkaar eens is, en dus de meerderheid in de 2 e kamer heeft, kunnen ze eigenlijk doen wat ze willen. Ze kunnen wetgeving maken (die vervolgens in de 1 e kamer kan worden afgeschoten), ze kunnen debat voorstellen in de 2 e kamer verhinderen omdat ze de meerderheid hebben, ze kunnen de oppositie volledig uitsluiten, en er voor spek en bonen bij laten zitten.

Ik vind Rutte een totale ramp voor Nederland, en hoewel ik een bedrijf heb zal ik nooit op de VVD stemmen, omdat ze sch**t hebben aan het MKB. De VVDérs van nu zijn omhoog gevallen ambtenaren en mensen uit het onderwijs. Alles mensen die hun leven financieel al in kannen en kruiken hebben. Vanaf dat ik Rutte ken in de politiek, dus ook al als staatssecretaris van Sociale zaken destijds, vind ik het een totale gladjanus en volledig onbetrouwbaar.

Maar ik zeg hier nu ook dat dit dus democratie is. Eens in de 4 jaar mogen we kiezen, en daar rolt dan een kabinet uit. De uitkomst past mij al 12 jaar niet, maar dit is wat het is.

Zolang de Nederlander deze keuze maakt in het stemhokje zal er niets veranderen.
Nogmaals……dit noemen we DEMOCRATIE.

Deal with it!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  John

Nog maar een keer: links en welvarend NL gaat altijd massaal naar de stembus, eventueel nog met de geronselde stemmen van opa en oma. Handvaardig werkend eenvoudig levend NL is al decennia op vele terreinen dusdanig in de steek gelaten door kabinetten dat zij zijn afgehaakt. De uitkomst is dan dus NIET echt democratisch, maar m.i. juist door het jarenlang handelen van de roverheid totaal uit het lood naar links voordeel uitgeslagen. Komt nog bij dat er ondemocratisch en zeer oneerlijk na verkiezingen ineens allerlei konijnen uit de hoge hoed getoverd worden, dus kiezersbedrog. En dichtgetimmerde akkoorden, in beslotenheid overeengekomen, samen met ondemocratische partijdiscipline (stemmen zonder last en ruggenspraak, iemand?), stellen de democratisch gekozen volksvertegenwoordigers in de 2e kamer buiten de democratische orde.
Dat er andere uitkomsten mogelijk zijn als meer mensen gaan stemmen, is duidelijk geworden inmiddels.
Deal with that!

Marc Bouwman
Marc Bouwman
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De brief spreekt over ‘op geïntegreerde wijze analyseren’.

Deze combinatie van woorden wordt ook elders gebruikt, dus de schrijver is geen uitzondering. Toch moet opgemerkt worden dat ‘integreren’ en ‘analyseren’ in wezen elkaars tegenpolen zijn. Bedoelt wordt ‘een probleem vanuit meerdere invalshoeken belichten’. Zeg dat dan!

Een wazig besef van wat zich in werkelijkheid afspeelt begint ten slotte met taalvervuiling, per saldo smeriger dan welk stikstofpercentage dan ook.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marc Bouwman

Klopt. De taalvervuiling die overal een misleidende deken over moet leggen is echt overal. Onze taal is aan heftige inflatie onderhevig, en daar nog overheen is er de perfecte beheersing van o.a. Rutte met zijn semantische woordspelletjes.

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Ines,

Helemaal mee eens dat het beginnen met het verkopen van fopjes er een handje van heeft om de eindigen in een grote mega fopuitverkoop met ontzagwekkende kortingen en voordeel voor iedereen. Dat is de fase waar we nu zo’n beetje in sukkelen, of moet ik zeggen naar adem happend, als in een fijne Hollywood blockbuster, van de ene onwaarschijnlijke situatie ogenschijnlijk naadloos doorknallen in de volgende opwinding?

Wil je hier wat aan doen dan lijkt rustig blijven ademhalen een eerste voorwaarde, so far, so good dus vanuit het artikel.

Tweede essentiële punt lijkt mij dat dat toch in enige mate duidelijk moet zijn waar deze hele ontsporende bende op terug te voeren is. En dat is niet onze drs., die toch wel erg ver over zijn houdbaarheidsdatum aan het geraken is.

Volgens mij is één aspect het negeren van dure geluiden en opbollende rookwolken die onder de motorkap vandaan komen. Blijven doorgaan met zeggen dat het allemaal next level geweldig is, heeft zo zijn prijs. In ieder geval een prijs die hoger wordt naarmate ijzeren heinig het geweldig-riedeltje weer afgedraaid wordt. Gaaf land, iemand?

Een ander aspect – en dat wordt het wat filosofisch – is dat het Westen en de waarden waar wij allemaal zo prat op gingen (democratie, rechtstatelijkheid, burgerrechten e.d.) met de Val van de Muur in het verglij zijn gekomen. Kortom, niet alleen het reëel bestaande socialisme ging de bietenberg op, maar ook – met enige vertraging – onze mooie waarden.

Waren paar fenomeentjes voor nodig – digitalisering, internet, globalisering, off-shoring, fin-tech en de verlokkelijke instrumenten uit de psy-op tool box, maar dan heb je ook wat.

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Henk de Verschrikkelijke

Niet de gewoonte om door te leuteren, maar dit past wat minder op één tegeltje.

Het voorgaande kun je gebruiken aan een opstapje voor wat ongemakkelijke observaties. Om een voorzetje te geven:

Had Hans Janmaat toch niet gelijk?

Wie heeft bepaald welke natuur het conserveren waard is, en was die wensnatuur dan ook wel zo natuurlijk?

Is bij het wegvallen van de klassieke links-rechts ideologieën na de Val van de Muur holle, voze fascistoïde retoriek, zoals die ons nu van vele kanten bereikt (wat verder denken dan de Baudet-Jugend AUB), het enige dat ons rest?

Aan de andere kant zitten u, ik en de overige Jannemannen Nukubu’s (M/V/X) een behoorlijk stuk de poepjeskreek opgeschoven in ons lekkende bootje zonder spanen om het spel tegen voormelde akels te keren. En nogmaals nee, die vervelio’s zijn niet Thiery en vrienden, Greet en aanhang, mevrouw Van der Plas en agrarisch marketingbureau of zelf mevrouw Marijnissen en haar verliezend kollektief, maar de handigerds van de fenomeentjes, die de laatste 30 jaar leuk hebben geboerd.

En nou is het donkerbruine vermoeden dat die helemaal niet zo gemotiveerd zijn om in te leveren op hun omineuze invloed. Iets met verkrijgen van macht en het behoud daarvan. Zeker als die kongsi’s gemene zaak gemaakt hebben met de heilzaam verordonneerde beleidsdoelen vanuit Brussel – die zoals iedereen weet knalhard zijn totdat het weer pudding is – en het Juinense college van B&W dat daar de hand vast aan het roer heeft.

Kortom, hoe ga te terugkrauwen van een uit allemaal vanuit hun eigen deelbelangen gemotiveerde roedel bedrijven, lobby’s, professionals en politici, die heel veel weten van u, mij en de rest en een bewezen track-record hebben van voetjes op het gas.

Met eerlijk spelen wordt het – denk ik – heel lastig.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik moet zo hard lachen om deze Kaag-soap. Kaag-soap? Ja Kaag-soap want mevrouw denkt als grootste verliezer dat ze dit kabinet even haar wil kan opleggen. In de provincies hebben de CDA-ers en VVD-ers al laten merken dat ze op de rem willen trappen net als BBB. CDA en VVD in Den Haag worden dus eigenlijk tot de orde geroepen door hun eigen provinciebestuurders én de Nederlandse burgers want ze hebben een groot verlies geleden. Afijn dit kan dus alleen maar op een kabinetsval uitdraaien. Kijk nou gewoon even hoe vaak er crisisberaad was na de PS-verkiezingen. Hier even een link daarover, ha, ha heerlijk hoe die Mark Rutte ten onder gaat en terecht want deze pathologische leugenaar verdient slechts en roemloze afgang.
https://www.ad.nl/zoeken?query=crisisberaad

Laatste aanpassing 2 maanden geleden door Daan van der Keur
els
els
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

“Ja Kaag-soap want mevrouw denkt als grootste verliezer dat ze dit kabinet even haar wil kan opleggen.”
Ach, tenslotte is ditzelfde Jesse Klaver (ongebreidelde immigratie), zelfs vanuit de oppositie en weliswaar met ruggesteun van Kaag, ook gelukt.

fransje Spiljard
fransje Spiljard
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik vind het ongelooflijk dat ze denken hiermee nog weg te komen. De ego’s zijn torenhoog…niet toegeven dat je het fout kunt hebben? Narcisten…die NL overleveren aan de EU en de VS. Alle Europese landen zouden uit de unie moeten stappen en weer soevereine staten moeten worden. EEG is ok maar het is van de zotte dat de EU de politiek bepaalt over alle landen. Een top die niet gekozen is maar regeert is niet democratisch. Hoe kan een Ursula von der Leyen zulke belangrijke beslissingen nemen over onze hoofden heen?
“de brief” die van de Wal “ontvangen” heeft….jee ik hoop dat de waarheid over deze brief echt boven tafel komt.

Roberto
Roberto
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  fransje Spiljard

Volledig mee eens, maar de EEG is helaas niet meer. Nederland zou dan moeten toe treden tot de EFTA (European, Free, Trade, Association) Een veel kleinere organisatie met o.a. Zwitserland en Noorwegen. Nederland zou hierin veel beter af zijn dan in de EU (lees : schuldenunie) Bij de EFTA draait het alleen puur en alleen om de handel en niet om de interne politiek. Waar de EU zich natuurlijk ook maar al te graag mee bemoeit. Ook hebben EFTA landen een sterkere economie dan EU landen. En in tijden van de hoge inflatie was de inflatie van de EFTA landen een stuk lager dan de EU landen. Daar komt uiteraard ook bij dat de EFTA landen hun eigen munteenheid hebben. Kortom de EFTA heeft meer voordelen dan nadelen. En de EU heeft meer nadelen dan voordelen. Het is daarom ook veel beter om er zo snel mogelijk uit te stappen. Dan dat de EU uit zichzelf op korte of lange termijn uit elkaar klapt.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Volgens mij was die brief een eentweetje tussen de media en het kabinet die volkomen in het honderd is gelopen.
Denk niet dat dit de bedoeling van RTL was. Ze hadden die brief niet hoeven publiceren. Een inschattingsfout.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Dan was die brief door RTL nog dik aangezet ook.

Henri
Henri
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wat is dat toch voor iemand, die Mark Rutte?

Al meer dan 12 jaar lang is hij premier, maar hoe kan dit nou als je al minstens even lang de politiek en de burgers voor het lapje houdt met een stortvloed van woorden en evenzovele leugens? Geen enkel probleem van de zeer vele, lost hij op, integendeel. In plaats van oplossingen biedt hij inlegvelletjes (die altijd zoekraken) en geitenpaadjes (die per definitie steil en gevaarlijk zijn en altijd langs diepe kloven en afgronden lopen). Maar deze eeuwige, maniakale optimist blijft, wat er ook gebeurt, hangen in zijn roze wolk, en kennelijk is er niemand in zijn omgeving, die hem met zijn voeten op de grond kan plaatsen.

Hij heeft in die 12 jaar het politieke systeem voorzien van een even simpel als geraffineerd desinformatie stelsel, genaamd de Rutte doctrine, waarmee de hele overheid en ambtenarij inmiddels doordrenkt is. De kloof en het wantrouwen van de burgers werd hierdoor onoverbrugbaar en steeds dieper.

Al heel lang maakt Rutte zijn verantwoording als premier dus niet waar, en laat alle bittere problemen waarmee dit land nu zich geconfronteerd ziet, op hun beloop, met die eeuwige grijns op zijn gezicht. Hij is een gevaar voor Nederland.

Waarom deze man nooit eerder gecorrigeerd is door zijn kartelgenoten laat zich raden. De meesten “are only in it for the money” en misschien zijn ze gewoon niet tegen zijn verbale geweld en continu gelieg opgewassen. Of ontbreekt hen ook, net als bij Rutte ieder moreel kompas?

Maar waarom daalt het morele besef nu nóg steeds niet in, dat hier al 12 jaar lang iemand bezig is met het onverbloemd slopen van Nederland, en trekken zij de stekker niet uit dit horrorkabinet?

htm1958
htm1958
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Henri

Het orgaan dat speciaal in het leven geroepen is om disfunctionerende regeringsleiders weg te sturen , het parlement, zit evenzeer gevangen in het dwangbuis. Durft, wil, en kan geen consequenties verbinden aan de leugens van politici. Te bezorgd voor hun hachje, hun zeteltje? En wijzelf hebben die nitwits gekozen. De democratie is dood.

htm1958
htm1958
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

En dan hoor ik die kwast in een zin zeggen dat we de stikstofstrijd gaan bevriezen, maar wel versnellen. Denkt hij soms dat we gek zijn?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  htm1958

Dat denkt hij.
Aan Kaag heeft hij beloofd dat het stikstofdebacle versneld uitgevoerd zal gaan worden. Aan Wobke heeft hij beloofd dat we even niet over een datum en uikopen praten. Dat het domme volk dat zo weer vergeten is, en dan zetten we toch door. En hij kan blijven zitten.
Waar blijft de CU in dit verhaal? De christelijke inborst moet zo langzamerhand toch ook enig mededogen met het gekwelde volk in eigen land gaan voelen?

Martien de Wit
Martien de Wit
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Zoals de Egyptische, Griekse, Romeinse en Arabische beschavingen ten einde kwamen, net zoals de onbeperkte macht van dictators als Napoleon, Hitler en Stalin, zo komt ook de Westerse beschaving van ca. 1815 tot 2024 ten einde. Door corruptie, groteske leugens en systemisch bedrog loopt alles vast en stort alles in wat sinds 1945 is opgebouwd. Het volk heeft te lang vertrouwen gesteld in de allergrootste clowns en charlatans en krijgt nu de rekening gepresenteerd. Ik vind het verdrietig voor mijn kleinkinderen, maar ik heb voldoende geschriften nagelaten waarin ze kunnen lezen dat ik mijn best heb gedaan het tij te keren. Net als de moedige scribenten van OpinieZ.
De dood omarmt ons zonder aanziens des persoons. Dat is een troost. Rutte, Kaag, Jetten, Klaver, Timmermans, over dertig jaar weet niemand meer wie dat waren en welke bijdrage ze hebben geleverd aan het ineenstorten van onze prachtige verzorgingsstaat, die ooit op wederzijdse solidariteit was gebouwd.
Het was mooi. Van 1946 tot 2023. Daarna brak de Grote Chinese ijstijd aan. Vaarwel.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Nederland is niet het enige land in de EU waar het stinkt.
Zag van de week een paar lifestreams in Frankrijk waar de protesten langzamerhand het zicht van een burgeroorlog hebben. Anderhalf miljoen demonstranten in Parijs en veel andere steden ging het er ook hard aan toe.
De geur van rook, vlammen en traangas.

Vin1
Vin1
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ooit deed er een partij mee met de verkiezingen die gewoon heel nederland wilde verkopen en de opbrengst onder de burgers verdelen. Klinkt met de dag aantrekelijker de vraag is alleen of het wrak Nederland nog wat oplevert.

Realist1966
Realist1966
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Vin1

Vrees dat we moeten bijbetalen.

Arvid Sparreboom
Arvid Sparreboom
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Maar zo werkt ‘de wereld’ toch? Je wordt niet bedonderd, je laat jezelf bedonderen.
Wat daar in Den Haag in die kamers zit, is een afspiegeling van de maatschappij, naar het schijnt het meest excellente deel.

Ik lees hieronder ook: Als ze bij een bedrijf hadden gezeten dan…

Als er ergens wordt gelogen en bedrogen dan is het wel in het bedrijfsleven. Denk aan hoe de economische crisis van 2008 tot stand is gekomen, de tweedehands autoverkoper, klussenbedrijf Picobello, het Volkswagen uitstoot schandaal etc.
Let wel, Rutte was vooraleer zijn carrière als premier, hoofd personeelszaken bij Unilever.

Dit gezegd hebbende, diegene die het best kan liegen en bedriegen heeft het meeste bezit, de meeste macht en de mooiste vrouwen/mannen.

Dat is al zo sinds de tijden van Themistocles en misschien wel van ver daar voor.

Dat 12 jaar Rutte geen zegen is geweest voor Nederland, dat staat voor mij ook als een paal boven water. Alleen ik mis de hand in eigen boezem, want wij, hebben het laten gebeuren.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Arvid Sparreboom

Inderdaad, als volk moeten we de hand in eigen boezem steken want we hebben het dociel als we zijn, laten gebeuren.
En zelfs nu blijkt dat we jarenlang willens en wetens zijn belogen en bedonderd, laten we het wéér aan 1 groep over, in dit geval de boeren, om te proberen de waanzin een halt toe te roepen.

hesa
hesa
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Een artikel naar mijn hart.
En het stinkt behoorlijk, de walm vervult onze lucht. Veel mensen in het buitenland neemt dit kabinet ook niet meer serieus. Omdat we steeds weer voor paal worden gezet. Kijk nu een naar de naaktprogramma van de rutgerstichting. Het wekte verbijstering in nederland en in het buitenland. Die troep komt allemaal uit Amerika

H.J.
H.J.
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Bij Rutte is versnellen, hetzelfde als op de pauzeknop drukken.
Zoiets als liegen en de waarheid vertellen, is het zelfde.

Peter
Peter
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

EXIT kabinet

Nieuwe verkiezingen

NEXIT

Elgoog
Elgoog
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Persoonlijke noot:
Ik werk bij de overheid bij een afdeling van onbeduidende betekenis. Het primaire doel is goed, maar de uitvoering heeft daar niets meer mee te maken. De manager, een psychopaat bij uitstek, heeft bijna de helft van zijn personeel er uit gewerkt of overspannen gemaakt. Zijn tactiek is je altijd aan te vallen op je zwakheden en je sterke punten te bagatelliseren en zelfs tot een nadeel te benoemen. Ziekteverzuim is skyhigh. We worden doodgeknuffeld met integriteitssessies bij de overheid. Je mag met iedereen overal over praten. En als je dan zo’n vertrouwenspersoon spreekt of zelfs de maatschappelijk werker dan loopt het spoor meteen dood. Zij kunnen niets anders doen dan je aanhoren. Er is niet een manager die een andere manager zal berispen. Als jij als medewerker iets probeert, is het voortaan tegen de stroom in zwemmen. Deze manager bespeelt de mensen zo dat de mdw, die andere 4, die niet onder vuur liggen ook mee gaan doen met zijn tactiek, vooral uit zelfbehoud. Als je het echt aan gaat vechten is er maar een uitkomst, een andere baan voor jou, ook al is aantoonbaar dat je manager compleet ongeschikt is voor zijn functie op elk vlak. En dit patroon zit nu diep geworteld in de hele overheid en is al vanaf 2000 zichtbaar in de organisatie van de overheid. Het was een bewuste keuze om de kennis en ervaring te vernietigen en te vervangen door blinde gehoorzame volgelingen zonder de benodigde kennis. Zo hebben de Rutte’s en Swabs vrij spel bij de overheden.

Elgoog
Elgoog
2 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het begon eigenlijk al in de negentiger jaren. De ware ideologie werd vervangen voor de Theologie van de macht.

Asher
Hoofdredactie
2 maanden geleden

“Ze” bepalen zelf wat ze over wie schrijven. “Ze” moeten verder helemaal niks. Zeker niet in opdracht.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Asher

Tuurlijk. Juist ook de kritische benaderingen moet je willen lezen. Scherpt de geest, en als je denkt dat er onwaarheid wordt verteld, ga je er met onderbouwing tegenin. Dat iedereen zijn mening heeft en mag uiten moeten we vooral niet inperken.
Baudet heeft inderdaad op veel punten een vooruitziende blik gehad. Hij verkondigt m.i. vaak interessante inzichten, ook hoe dingen historisch met elkaar verweven zijn geraakt, Dat wil niet zeggen dat je hem blind moet volgen.

41
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x