Deugpronker Jesse Klaver mag van de MSM de democratie minachten

Geeft boeren bewust een trap na

Jesse Klaver werd in zijn reactie op het rapport-Remkes over de stikstofproblematiek betrapt op minachting van de democratie. Het filmpje zorgde even voor verontwaardiging op de sociale media, maar de ‘kwaliteitsmedia’ besteedden er nauwelijks aandacht aan. En precies zo reageerden allerlei ‘fatsoenlijke’ politici en opiniemakers. Zij bepalen wie ‘deugt’, maar met integriteit heeft dat niets te maken, schrijft Maaike van Charante.

Vertrouwen

Het lukt me maar niet om wantrouwend te worden. Inmiddels zou ik door en door cynisch moeten zijn, maar blijkbaar veer ik toch elke keer terug naar hoop op fatsoen van mensen. Een soort geloof dat uiteindelijk iedereen ten diepste toch wel deugt. Dat in elk mens wel een korreltje eerlijkheid te vinden is, als je maar lang genoeg zoekt.

Het is een soort basisvertrouwen dat mensen met vallen en opstaan goed proberen te zijn. Dat ze eigenlijk tegen onrecht zijn, en integriteit belangrijk vinden. En het blijft lastig om onder ogen te zien dat er mensen zijn die echt onbetrouwbaar zijn. Die wegkijken bij onrecht of er zelfs moedwillig aan meewerken.

Dit vertrouwen in de goedheid van mensen is een recept voor teleurstellingen, en ook deze week was het weer prijs.
Wat gebeurde er?

 

Jesse Klaver betrapt

Nadat Johan Remkes zijn stikstofrapport had afgeleverd, werden politici natuurlijk geïnterviewd. Was het conflict met de boeren nu opgelost? Moest het stikstofbeleid veranderen? Ook Jesse Klaver had zijn praatje afgedraaid, en na het interview kletste hij nog even gezellig na met de AD-journaliste. Wat hij niet wist: het werd nog steeds opgenomen. En die opname kwam op internet terecht.

Iemand stuurde me het filmpje, en het geluid was zo slecht dat ik zo ongeveer met mijn oor tegen mijn laptop aan lag om te verstaan wat er werd gezegd. Daardoor kwam een zinnetje dat eigenlijk aan het eind zat, bij mijn transcriptie aan het begin terecht. Alsnog mijn excuses aan mensen die daardoor in de war raakten bij het luisteren.

 

Wat zei Klaver eigenlijk?

Voor de duidelijkheid nog even de volledige tekst zoals die gezegd werd.

Klaver: “Het beleid van Van der Wal. Prima. By the way, we moeten versnellen. Als jullie dit allemaal prima vinden: oké, strik eromheen, zou ik zeggen als kabinet. Niet tot 14 oktober wachten. Nu iedereen enthousiast is, zou ik een extra ministerraad doen, morgen advies aftikken en gaan!”

De AD-journaliste waar hij mee sprak, zei dat het anders nog anderhalve week duurt.
Klaver: “Veel te lang. Dan gaat iedereen er weer naar kijken en gaan er weer protesten komen, denk ik, als ze écht zien wat erin staat (gnuivend lachje). Het onderschrijft alles waar ze boos over waren, dat blijft gewoon.”

 

Meedogenloos

Het eerste waar ik woedend over werd was dat Klaver in feite de boeren wilde bedriegen. Hij wilde zo snel mogelijk alles erdoor jagen, voordat de boeren er echt naar zouden kunnen kijken. Hij was er blijkbaar zeker van dat er weer protesten zouden komen ‘als ze écht zien wat erin staat.’

En dat zei hij pal na de persconferentie van Johan Remkes… Die persconferentie waar Remkes gezegd had: “Ik ben geschrokken van de oprechte wanhoop die in de ogen van redelijke mensen te zien is.”

Remkes had mensen gezien. Klaver zag alleen maar obstakels. Remkes zag wanhoop. Klaver keek niet eens.

Natuurlijk heb ik eerder gezien hoe meedogenloos GroenLinks is tegenover de boeren die in hun ogen in de weg van hun ‘idealen’ staan. Maar zo direct na deze woorden van Remkes was de kille onverschilligheid van Klaver voor mij toch weer een schok. Het kan Jesse Klaver niets schelen dat de boeren wanhopig zijn omdat hun voortbestaan op het spel staat. Hij zal ze graag bedriegen om hun ondergang te versnellen.

 

Minachting van de democratie

Uit dit voorval spreekt ook een diepe minachting voor de democratie. In een gezonde democratie worden politici gekozen door goed geïnformeerde burgers en leggen diezelfde politici verantwoording af aan de burgers. Maar antidemocraten vinden het volk maar lastig, en regelen de zaken liever onderling. Met dit schoolvoorbeeld van dergelijke achterkamertjespolitiek gaf Jesse blijk van deze antidemocratische instelling.

In het voorbijgaan liet Klaver ook nog even merken hoe opportunistisch hij denkt over demonstreren. Jesse staat te juichen als schoolkinderen zich voor zijn klimaatkarretje laten spannen, maar als er terechte, heftige protesten zijn tegen het doorgeslagen stikstofbeleid, ligt het anders. Dan maakt de GroenLinks-leider duidelijk dat voor hem het demonstratierecht niet ‘bijkans heilig’ is.

 

Vriendjes in de media

Maar wat bij nader inzien ook opvalt: Klaver sprak hier met een AD-journaliste, en hij was op zijn gemak en loslippig. Hij leek er vanuit te gaan dat deze journalist aan zijn kant stond.
Is dat verwonderlijk? Ik heb al eerder geschreven over de eeuwige welwillendheid bij de media als het over GroenLinks of (bijna synoniem) natuurdoelen gaat. Onze opiniërende klasse verkondigt graag de juiste idealen, en liefde voor de (wens)natuur staat dan hoog genoteerd.

En dus voelde Klaver zich volkomen vrij om dingen te zeggen die hij nooit voor de camera zou zeggen. Al beweerde hij naderhand natuurlijk dat hij privé precies hetzelfde had gezegd als in het openbaar, alleen in iets andere woorden.
Voor kritische lezers: zoek de verschillen.

 

Ophef

Toch had Klaver zich in dit geval misrekend. Het team van AD had blijkbaar genoeg journalistiek instinct om te beseffen dat hier iets schandaligs was gezegd, en het filmpje werd gelekt. Al snel deed het de ronde op Telegram en Twitter, en de verontwaardiging was groot.

Dat wil zeggen: de verontwaardiging was groot bij mensen die de boeren een warm hart toedragen, en bij mensen die misschien neutraal in dit conflict staan, maar integriteit belangrijk vinden.

Het werd nog wel opgepakt door veel landelijke media. De Telegraaf, RTL, Hart van Nederland en Metronieuws besteedden er allemaal aandacht aan. Nausicaa Marbe legde de vinger op de zere plek in een sterke column. Ook NRC en Volkskrant noemden het zowaar.
Maar daarna?

 

Welke ophef?

Was er brede verontwaardiging? Werd Jesse Klaver voor de camera het vuur aan de schenen gelegd?

De NOS zweeg. Trouw besteedde er geen aandacht aan. En de andere media – met uitzondering van de Telegraaf – maakten er ook geen halszaak van. Als ik toch maar even cynisch ben, lijkt de conclusie duidelijk. Men vond deze uitspraken van Klaver eigenlijk niet zo erg; dit is ‘nu eenmaal’ zoals het gaat in Den Haag.

Veel media werpen zich graag op als hoeders van de democratie, maar als een politicus werkelijk antidemocratische uitspraken doet, zullen zij hem ermee weg laten komen als hij van de ‘juiste’ partij is.

En dus doofde de ophef binnen een dag helemaal uit. Hij sudderde nog wat na in kringen waar men met de boeren sympathiseert, en dat was het dan. Ik hoopte nog even op Caroline van der Plas die diezelfde avond samen met Jesse Klaver bij Jinek zat. Het filmpje kwam ter sprake, en ik dacht: Hier laat ze hem toch niet mee wegkomen?
Ze liet hem ermee wegkomen.

 

BBB

Begrijp me goed, ik heb grote sympathie voor Caroline van der Plas. Zij heeft veel gedaan om de problemen van de boeren onder de aandacht te brengen, en ze heeft het niet gemakkelijk in Den Haag. Ik ga me niet aansluiten bij het koor van degenen die haar voor willen schrijven wat zij wel of niet moet zeggen, en waar ze wel of niet afstand van moet nemen.

Maar ik geef toe, ik was teleurgesteld.

 

Huichelaars

Die teleurstelling viel in het niet bij de moedeloosheid die me beving bij het uitdoven van dit relletje. Wie nu op Twitter zoekt op ‘Jesse Klaver’ vindt vooral zijn plannen over verdere samenwerking met de PvdA. En alle media schrijven het braaf over. Want zeg nu zelf: zo’n achterbakse antidemocraat is bij uitstek geschikt om een grote ‘linkse’ partij te leiden.

En dat is waarom ik weer eens walg van de deugpronkers. O, wat zijn ze toch altijd rechtschapen. Wat weten ze toch goed hoe het heurt. Wat houden ze toch van de democratie. Altijd hebben ze het domineesvingertje in de aanslag. Ze staan gretig op de barricaden als het gaat om nauwelijks waarneembare misstappen bij ‘verkeerde’ politici.

Maar als een bevriende politicus wordt betrapt wanneer hij wanhopige mensen een loer wil draaien, dan zijn ze ineens allemaal niet thuis. Dan zijn ze Oost-Indisch doof en auf dem linken Auge blind. Dan is zijn misstap al snel weer vergeten, en zijn ze weer helemaal op hun gemak bij de vuilbekkerij van lieden die er een sport van maken om wanhopige boeren bij elke gelegenheid nog een trap na te geven.

Ik ga proberen bij mezelf toch wat meer cynisme aan te kweken als ik naar deze huichelaars kijk. Pure zelfbescherming. Maar ik weiger om zo over de hele mensheid te denken: bij gewone Nederlanders is nog integriteit te vinden.

Ze zouden alleen wat beter geïnformeerd moeten worden…

 

Vond je dit artikel goed? Steun Maaike van Charante via repelsteeltje.backme.org

Over de auteur

Maaike van Charante
Houdt van feiten, haat hypocrisie.
Schreef het boek: Het verdriet van de Schilderswijk

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
26 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
cor
cor
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het is niet alleen minachting van de democratie het is ook een rechtstreekse aanval op de burger. Plat gezegd vindt Klaver het helemaal niet erg dat er burgers zijn die zelfmoord plegen door het beleid van den Haag. In feite is dit geen zelfmoord maar moord door de politiek. Als ik nu Klaver ga bedreigen met wat voor woorden dan ook kan ik een proces aan mijn broek krijgen. Maar als een politici iets zegt wordt hier niets mee gedaan door justitie.
De kwalijke rol van MSM is al meer dan 10 jaar duidelijk, dat kan ook niet anders want wiens brood men eet wiens woord men spreekt.
Het deugen, wokisme, manipulatie en indoctrinatie viert hoogtij.

Jan deJong
Jan deJong
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  cor

ik kan het alleen maar eens zijn met Cor en Maaike.
De een na laatste zin van Cor laat voor mij wel zien hoe ( bepaalde ) politici kijken naar het ( klootjes ) volk, a.k.a. het gepeupel. Wij betalen met z’n allen de politici, echter voor hen geldt; Wij worden eens in de vier jaar gekozen, en als het na die vier jaar niet lukt om te blijven plakken dan krijgen we nog drie jaar volledig uitbetaald en daarna draaien we mee in de baantjes carrousel. De gekke Henkies in het land blijven wel betalen dus wie maakt ons wat. Volgend jaar hebben we de kans om anders te kiezen. Maak gebruik van die kans zou ik zeggen.

els
els
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jan deJong

Is het verwonderlijk dat politici spreken over gekke Henkies, terwijl het bewijs daarvan in de Tweede Kamer ligt? (VVD ondanks opstapeling van crises nog steeds de grootste partij.)

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  els

De Henkies en Ingridjes in NL zijn murw gemaakt. Met opzet. Steeds zijn ze teleurgesteld in de mensen die vóór verkiezingen zeggen hen en hun zorgen te vertegenwoordigen, maar ná de verkiezingen een bondgenootschap aangaan met de vijand van Henk en Ingrid, de globalisten en dan vooral D66.
Die daardoor, na ook nog eens jarenlang alle crisis-emo-terreur over zich heen te hebben gekregen, de handdoek in de ring hebben gegooid en helemaal niet meer gaan stemmen.
Maar links natuurlijk wel, die gaan massaal wél stemmen en de geïndoctrineerde jongeren zeker ook, mét de geronselde machtigingen van opa en oma.
Toch heeft NL bij de laatste 2e kamer verkiezingen eigenlijk rechts gekozen, dat zegt wel wat. Rutte verbood daarop uiteraard zijn mogelijke bondgenoten om zelfs maar met rechts te praten. Vandaar.
Zie ook het gretige kartelstemmen van Kuiken en Klaver. Alles in de hoop om omhoog te vallen.

Els
Els
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

“Rutte verbood daarop uiteraard zijn mogelijke bondgenoten om zelfs maar met rechts te praten.”

Als je debatten in de Tweede Kamer volgt en ziet hoe arrogant en vol dedain Rutte en Kaag de rechtse oppositie te woord staan, als zij al antwoord geven en soms zelfs kleinerend opmerkingen wegwuiven alsof het kleine kinderen zijn, je schaamt je gewoon dat je Nederlander bent met deze regering.
Maar ik denk dat dit hufterige gedrag ( vergeef mij het woord) voortkomt uit angst voor rechts. Zij zijn totaal niet in staat een Thierry Baudet of Gideon van Meijeren van repliek te dienen, dus lopen zij weg. Zielig clubje daar in vak K.

Jan deJong
Jan deJong
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  els

Dit is inderdaad niet verwonderlijk. Vandaar mijn roep om komend jaar anders te kiezen/stemmen, zeg maar realistisch rechts.

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik begrijp de reacties van de artikelschrijfster, maar walging en cynisme zijn niet nodig en ook niet toereikend. Het volstaat om je te realiseren dat linkse mensen als Jesse Klaver in een omgekeerde wereld leven.
Wat goed en rechtvaardig is voor de gewone man, dat is voor hen slecht en onrecht, dat bestreden moet worden.
Dat gaat natuurlijk niet zo maar. De werkwijze van deze mensen is dat ze de begrippen goed en slecht stelselmatig in een andere context plaatsen en nieuwe woorden verzinnen, zoals ‘sociale rechtvaardigheid’ (naast de reguliere rechtspraak) en ‘klimaatvluchtelingen’ (naast oorlogsvluchtelingen) en ‘klimaatnoodtoestand’ (terwijl er sprake is van een zeer geleidelijke verandering).
Deze werkwijze moet door herhaling waarheidsgehalte verkrijgen en moet de ontvanger van de boodschap onzeker maken in zijn opvattingen en vervolgens meer emotioneel, zodat hij gemotiveerd wordt om zijn gedrag te veranderen.
Langs rationele/cognitieve weg gaat de beïnvloeding niet, want al die rapporten zoals van het IPCC zijn niet consistent maar op zijn best beschrijvingen van de gevolgen van klimaatverandering, zonder een oorzaak aan te duiden.
De emotionele weg is bovendien effectiever omdat mensen in Europa gedwongen moeten worden om te handelen tegen hun eigen belangen in en dat kan alleen als je ze motiveert om op korte termijn domme dingen te doen en tegelijkertijd te beloven dat die op lange termijn een bonus opleveren (en dit laatste gebeurt uiteraard niet, maar daar kom je pas veel te laat achter).

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Helemaal mee eens. De burgers (helaas overal) worden/zijn helemaal murw geïndoctrineerd met omgekeerde voorstellingen van zaken, in emoterreur gehulde crises, eenzijdige berichtgeving (of gewoon géén berichtgeving) en zelfs klinkklare leugens. Again and again and again.
Wie ik ook spreek, de mensen zijn moedeloos, machteloos, boos, woedend zelfs, en hebben de hoop op normalisering van het leven eigenlijk al opgegeven.
En gaan dus niet meer stemmen, waarop de globalisten en fundamentalistische milieufanatici altijd zullen winnen. Daar is geen verkiezingsbedrog meer voor nodig.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Decennia indoctrinatie door de media en instanties hebben zelfstandig denken van mensen helemaal gestopt net zoals dit in de viertig jaar communisme gebeurde. Men werd wakker pas toen het systeem zelf begon te wankelen doordat alle reserves op waren. Hier zijn wij pas aan het begin. Op mijn leeftijd verwacht ik geen vroege wonderen meer. Met communisme geboren en begraven daar ga ik vanuit.

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Waar is het gezond verstand van mensen gebleven?

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Deze tactiek is dan ook gedoemd om te mislukken.
Het veroorzaakt alleen maar chaos op de langere termijn.

Andre
Andre
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Klopt. Maar wat u ‘chaos’ noemt, noemen zij ‘sociale rechtvaardigheid’ of ‘sociale revolutie’ of ‘rechtvaardige verdeling’ of ‘duurzame ontwikkelingsdoelen’.
Voor mensen die in een omgekeerde wereld leven is alles alleen een kwestie van woorden, niet van feiten.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Als ik bedenk dat Klaver voor hetzelfde geld nu en koede geiten kon hoeden in Marokko i. p. v. een kudde kiezers in Nederland naar communistische dictatuur leiden gaat er een gevoel van droefheid door mij heen.

Martha Devor
Martha Devor
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Complimenten, mevrouw van Charante.
Volledig eens met Uw analyse.

Wat was ik kwaad, toen dat filmpje van die snotneus viraal ging, waarin hij de boeren idd een trap na gaf.
De boeren weten nu inmiddels beter.

Geen babbel programma waarin hem de oren werd gewassen over zijn uitlatingen, maar itt tot uitlatingen van FVD of Geert Wilders…stilte.

Het heeft mij diep geschokt.
Waar gaat het met ons land naartoe.
Van harte blijf ik de boeren steunen!

Marc
Marc
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De verontwaardiging over dit sujet is natuurlijk volkomen terecht. In het artikel mis ik echter een nog veel schandaliger feit, namelijk dat zijn voor de microfoon uitgesproken worden door Twitter en andere ‘social media’ zijn verwijderd. Dit is niet gebeurd omdat Klaver zo oppermachtig is in medialand, maar omdat er daadwerkelijk een samenzwering gaande is om de waarheid te verzwijgen, respectievelijk teniet te doen.

Overigens maakt Klaver zich al jaren schuldig aan taqiya: hij draagt niet eens de naam van zijn vader!

Peter
Peter
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Marc

Wat dacht je van Bergkamp, ze weten precies dat de achternaam van hun vader niet werkt .

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb eerder de indruk dat het feit dat als Klaver zo iets zegt, de media hier liever niet zo veel aandacht willen geven.
Let op wat er gebeurt s Baudet iets zegt. Hetzelfde zagen we ook bij Trump.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Wat ik allemaal niet gezien heb van Biden in de onofficiele media., maar wat nooit het NOS journaal heeft gehaald.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Dat is gewoon hoe het werkt.

PdVisser
PdVisser
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Willen we echt doorgronden wat er zich in Nederland en een groot deel van Europa afspeelt als het om politieke ontwikkelingen gaat dan moeten we onder ogen zien dat de bestuurlijke en politieke elites in meerderheid een beleid voorstaan wat je socialistisch en in op een aantal terreinen marxistische moet noemen. Dat gedachtegoed is in wezen een geloof en dat duldt geen tegenspraak. Daar kun je je druk om maken als je er integriteitsregels op los laat maar je zult steeds teleurgesteld worden en/of woede ervaren. Gebeurtenissen uit het verleden laten scherp zien hoe voorstanders van het marxisme/socialisme met hún tegenstanders omgaan. De aanloop tot en uitvoering van de russische revolutie is heel,illustratief. Iedereen die een andere koers wilde varen werd gedemoniseerd, uitgesloten en op langere termijn buiten de wet gesteld. Die vorm van links verachtte zijn tegenstanders, bedroog ze en was daar trots op. Als je dan naar het gedrag van Klaver kijkt is dat heel herkenbaar. Een stalinist dus. Teleurstelling ervaren is hier mijns inziens niet terecht. Een besef dat hier een vijand staat des te meer.

Youp
Youp
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

“In een gezonde democratie worden politici gekozen door goed geïnformeerde burgers en leggen diezelfde politici verantwoording af aan de burgers. ”

Dat is nog nooit zo geweest, vrees ik. Om te beginnen zijn de meeste burgers niet zo goed geïnformeerd. Daarom hebben we de staatstelevisie en worden de private dag- en weekbladen ideologisch gecontroleerd, ofschoon ze tegenwoordig van de Belgische staat zijn, geloof ik. Onderwijs en wetenschap worden beide vrijwel volledig door de staat onderhouden. Het is eigenlijk pas sinds het Internet dat ook andere verklaringen en verslaggevingen voor gewone mensen bereikbaar zijn.

In november 1963 werd J.F. Kennedy vermoord. Het officiële rapport stelde dat hij door één kogel om het leven zou zijn gebracht. Een kogel die eerst door het lichaam van JFK ging, bij het naar buitenvliegen een draai van 180 graden maakte, en er weer terug inging. Alsof dat op zichzelf niet genoeg was, deed diezelfde kogel dat nog een keer. Iedereen die dat toch wat merkwaardig vond werd voor samenzweringstheoreticus uitgemaakt.

Dit om te illustreren dat hetzelfde spelletje al heel lang gespeeld wordt. De preferente houding vis-à-vis de staat moet er een zijn van diep wantrouwen.

Tigron
Tigron
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Beste Youp,
Zodra mensen die begeren de kans krijgen om te regeren zullen ze nog meer gaan begeren en de mensen die hen kozen gaan negeren.
Met andere woorden; vóór de verkiezingen geven ze je een duim op.
Na de verkiezingen geven ze je van dezelfde hand een middelvinger.

Wim
Wim
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

“Bij gewone Nederlanders is nog integriteit te vinden.” Deze uitsmijter vraagt om een definitie van ‘gewone Nederlanders’. Als ik naar de uitkomst van de laatste verkiezing kijk, lijkt de uitspraak meer op een vorm van wensdenken dan op feiten gebaseerd.
Hoe anders is het te verklaren dat de meerderheid van de kiezers het mogelijk maakte dat exact hetzelfde stelletje dat om wanbeleid, gepaard met draaien en liegen, af moest treden, weer op het pluche plaats kon nemen?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Wim

Nou, ik kan het mis hebben, maar ik dacht dat NL eigenlijk rechts had gestemd. Alleen heeft de VVD vanwege een persoonlijke wrok van Rutte tegen Wilders gewoon verboden dat er zelfs maar met hen gepraat werd. Lekker democratisch het kiesvolk gewoon negeren. Zoals bij de referenda. Daarom zitten we met die verschrikkelijke VVD66 dictatuur opgescheept, en laten CDA en CU zich uit opportunisme gijzelen in dit onzalige spektakel van wanbestuur.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

We zijn in een ernstig conflict geraakt.
Mensen doen dan rare dingen.

scherpschutter1943
scherpschutter1943
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Jesse Klaver dient alleen als publiek uithangbord van groenlinks. De echte macht van groenlinks berust bij de duistere club van Duivendak c.s. de brandstichters, provocateurs en terroristen van groenlinks. Klaver is alleen maar de stem die uitspreekt wat de groenlinks maffia hem voor kauwt. Zelf blijven de machtigen van groenlinks het liefst in de schaduw waar zij in het geheim hun snode plannen kunnen bekokstoven en door anderen laten uitvoeren. Slim bedacht met een formule die al heel lang succesvol meegaat.

26
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x