Het gore duizenddingendoekje dat D66 heet

De partij die achter elke boom een fascist ziet

Bij D66 zijn de monden groot, de zieltjes teer en de tenen lang. De bende van Kaag eigende zich een monopolie toe op zowel waarheid als fatsoen en struikelt in de laatste peilingen pijnlijk over het zelf uitgegooide net van verlichting en twijfelloosheid. De partij die achter elke boom een fascist ziet en een immense morele superioriteit uitstraalt. Henry Cornelius schetst een wrang portret van het gore duizenddingendoekje dat D66 heet.

De schok was groot toen de nazivergelijking, toch een beetje artillerie uit eigen arsenaal, werd ingezet door nota bene Pepijn van Houwelingen, beroepsprovocateur namens Forum voor Democratie. Die besloot full D66-style dat de tijd rijp was voor een even achterlijke als misplaatste verwijzing naar de duisterste periode die Europa ooit kende en plaatste een gefotoshopte Ernst Kuipers en Karien van Gennip op Twitter. Die leken daardoor heel trots een nazivlag te hijsen. In geen enkel universum was het plaatje grappig. Nazivergelijkingen zijn altijd verwerpelijk. En gevaarlijk.

 

Krokodillentranen

De balk Jan Paternotte huilde in de Telegraaf al snel gretig krokodillentranen over splinters van anderen: “Onder die vlag zijn miljoenen slachtoffers gevallen. Het gebruik ervan is niets minder dan een grove belediging van de diepe pijn van de nabestaanden van de Holocaust.” Eens hoor, maar dat D66 zélf, de D66-geile media én het eigen moreel superieure electoraat niets anders doen dan strooien met extreemrechtse verdenkingen als met pepernoten, bleef onbesproken. Een officiële klacht volgt nog: “Om te zorgen dat dit niet ongestraft blijft”. Dat het koekje van Van Houwelingen gebakken werd met D66-deeg, leek niet te zijn geland bij Paternotte. Een lampje brandt nu eenmaal niet meer als er teveel draadjes loszitten.

 

High van jezef

Als je chronisch high bent van jezelf, kan dat je geheugen aantasten. Het was D66 met een verwerpelijke sleutelrol in 2002. Nota bene toenmalig fractievoorzitter Thom de Graaf opende, verbaal, het vuur op Pim Fortuyn. De huidig vice-voorzitter van de Raad van State las een fragment voor uit het dagboek van Anne Frank: “Ik hoop maar één ding. Dat deze haat van voorbijgaande aard zal zijn. Dat de Nederlanders toch zullen laten zien wie zij zijn. Dat zij nu niet en nooit niet wankelen in hun rechtsgevoel. Want dit is onrechtvaardig”. De Graaf zette doelbewust in op de analogie van Fortuyn als dé reïncarnatie van Hitler. Iedere andere uitleg voor zijn optreden is geschiedvervalsing en even kwaadaardig als doelbewust.

 

Goedkoop scoren

Menig politicus waste na de fysieke afrekening op 6 mei 2002 met uitgestreken gezicht de handen in onschuld. Maar de liquidatie op het Mediapark in Hilversum maakte uiteindelijk te weinig blijvende indruk voor duurzame weerstand tegen het neerzetten van politieke tegenstanders als potentiële Hitlers. Goedkoop scoren is ook scoren en partijen met kritiek op migratiebeleid blijven een makkelijke prooi, een schot voor open doel. Sjoerd Sjoerdsma mocht een ruime drie maanden geleden nog ongestoord Martin Bosma in de extreemrechtse nazihoek duwen in de ballenbak die de Tweede Kamer werd onder Kamervoorzitter Vera Bergkamp. Bosma’s reactie? Niet te horen. Zijn microfoon stond uit…

 

Onder de bus gegooid

Bergkamp maakt er sowieso een onophoudelijke puinhoop van: het NRC wist eerder dan Khadija Arib zélf over het onderzoek dat het presidium wil instellen naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag van de vorige Kamervoorzitter. Arib voelt zich ‘onder de bus gegooid’ en het valt voor D66 te hopen dat dit inderdaad niet het zoveelste trucje is uit de met venijn overladen goocheldoos van Paternotte en Sjoerdsma, D66’s eigen Siegfried & Roy. De timing van het onderzoek is hoogst opmerkelijk: Bergkamp staat onder grote druk en lijkt als Kamervoorzitter door niemand nog serieus genomen te worden. De twee anonieme brieven waarin haar voorganger beschuldigd wordt van een onveilige werkomgeving, een schrikbewind en machtsmisbruik, lijken haar toegangsbewijs voor in ieder geval nog even leiding geven aan de ballenbak die ze hoogstpersoonlijk van de Tweede Kamer maakte.

 

Nieuw leiderschap

Het was zo mooi bedacht: met D66 als naar Zwitsal ruikende onschuldige pasgeboren baby en Sigrid Kaag als trotse moeder zou Nederland weer uit de as herrijzen. Kaag daalde neer om Nederland nieuw leiderschap te brengen: een cadeau dat alleen nog maar hoefde te worden uitgepakt. ‘Stil maar, wacht maar, alles wordt nieuw, de hemel en de aarde’, zongen wij als opgewekte kinderen van God vroeger verwachtingsvol in de kerk. Maar er werd helemaal niets nieuw. Onder Kaag werd D66 vooral nóg meer dat geniepige ventje dat krabt, bijt en klikt. Het scharminkel dat stiekem de schoolhamster knijpt maar er als de kippen bij is om de juf te vertellen dat hij zag dat klasgenootjes een briefje doorgaven.

Tegelijkertijd is D66 ook het ouderpaar van dat jongetje. Ze begrijpen maar niet waarom er nooit een vriendje komt spelen, indrukwekkende hoeveelheden speelgoed ten spijt. Die andere kinderen krijgen de schuld. En de juf. En de school.

Duizenddingendoekje

D66 is inmiddels vooral de partij geworden waarvoor volgens D66 andere regels gelden dan voor ieder ander. Of het nou gaat om Sophie in ’t Veld en onkostenvergoedingen, de dubieuze rol in het Arafat-regime van de partner van Sigrid Kaag, de wel of niet nét iets te jonge jongens waarmee voormalig Kamerlid Sidney Smeets zich zo graag vermaakt, de in vrijwel alles twijfelachtige handel en wandel van huidig wethouder in Amsterdam Shula Rijxman of de weinig kordate wijze waarop intern de situatie met Frans van Drimmelen werd afgehandeld: de partij stinkt.

Bij D66 is fatsoen veinzen de modus operandi. D66 is als een goor duizenddingendoekje: nat is iets heel anders dan schoon. D66 is zelf naar alcohol stinken en een ander verwijten teveel gedronken te hebben. De partij hypocriet noemen is een open deur intrappen van een huis dat nog niet eens is gebouwd.

 

Dwingelandij op zijn einde

Volgens de laatste peiling van Maurice de Hond halveert D66 als er nu Tweede Kamerverkiezingen zouden worden georganiseerd. Logisch. Steeds meer mensen zien de kortsluiting en zijn het zat, de act én de artiesten. Kaags nieuwe bestuurscultuur bestond vooral uit een ongekend transparante politieke vrijpartij met Mark Rutte: break up to make up. De voorspelbaarheid verveelt, de zelfverklaarde verhevenheid irriteert en de betweterige chronisch verongelijkte stemmetjes verstommen in de storm van échte problemen, waarvoor D66 op z’n minst medeverantwoordelijk is. De dwingelandij loopt op z’n einde, het doek valt. D66 moet helemaal niet naar andere partijen kijken. De kiezer rekent af en ook Forum staat er slecht voor, volgens De Hond. In zekere zin zit men in hetzelfde schuitje. Dát is dan weer wél grappig.

 

Reddingsboei

De enige reddingsboei die overblijft om te voorkomen dat een marginale rol na nieuwe verkiezingen rest, is dat D66 vooral zichzelf eens rigoureus de maat neemt. Boris van der Ham begreep het wél: “Vergelijkingen met de Tweede Wereldoorlog zijn altijd slecht”. Hij kan D66 misschien nog helpen. Voor redden lijkt het te laat: zelfreflectie lijkt onmogelijk met de immense ijdelheid van de huidige partijtop en een achterban die achter elke boom fascisme ziet en pas gaat nadenken als de energierekening tegenvalt. De tijd tikt, de boei drijft af. Nederland zwom al even. Straks D66 ook. Hopelijk helpen die lange tenen.

Over de auteur

Henry Cornelius
De Transtekstueel | Tactloos politiek duider | Schrijvend fenomeen | Sympathieke moordgozer | Volks & elitair | Bemoeizuchtig & badinerend | docx/txt

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
38 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Peter.
Peter.
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Zolang de CU ,CDA en de VVD dit blijven steunen zijn ze geen haar beter ,ze voelen zich oppermachtig nu ,maar er zal geen spaan van ze heel blijven .
Moedwillig alles laten slopen ,en er vol aan meewerken ,dit is deel 2 van de Great Reset,het slopen gaat precies hetzelfde als in Duitsland ,toeval bestaat niet ,Centrale banken laten alles moedwillig klappen ,en als dank een digitale munt ,en een totaal controle .
Forum wordt afgebrand door de media ,maar als je goed kijkt naar wat ze boven water willen halen,en vol worden tegengewerkt door het kabinet zijn ze voor mij duizenmaal eerlijker dan het lacherige zooitje van wat we nu hebben ,anders zou men zoveel zaken niet onder tafel willen houden .

Bernardo A.
Bernardo A.
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

FvD’ers bieden met hun acties figuren als Kaag een escape uit meer dan netelige situaties. Telkens weer een andere rel en hoe kinderachtig en totaal fout D66 daarop reageert, het leidt –telkens– de aandacht af van het onderwerp in kwestie. Het gaat over de rel en niet langer over het probleem. Hoewel hij dat ongetwijfeld anders bedoelde trad Baudet tijdens de APB op als beschermengel van Kaag. Nog even en hij krijgt met de kerst een paar flessen wijn van D66 voor zijn bewezen diensten.

Dat zie je op de hele rechterflank. Er vindt een enorme verandering plaats waardoor onze samenleving rap naar de verdommenis gaat. Er moet z.s.m. ingrijpend worden opgetreden.
Maar de rechterflank blijft in oude dogma’s steken. Ze kan zich niet organiseren. Ze is ook niet in staat om zichzelf opnieuw uit te vinden en zo de regie over te nemen. Ouderwets bekvechten, woedend reageren en provoceren, rechts doet het meer dan 20 jaar, zonder enig succes. Het is heel erg 2016, terwijl 2022 toch echt een radicaal andere aanpak vraagt.

Wil je z.s.m. van het kartel af?
– 1 –
Stop met woedend reageren. Houdt het zakelijk benoem wat de onvermijdelijke gevolgen voor de bevolking zijn en ondervraag de kartelpolitici hier respectvol over.
– 2 –
Provoceer niet.
– 3 –
Verenig je. En neem de SP daarin mee. Het ouderwetse rechts/links bestaat niet meer.

Als je die lessen niet kunt begrijpen, stap dan uit de politiek. Wat zoals het nu gaat op rechts, daar heeft niemand iets aan.

Als je onberispelijk en pragmatisch reageert breng je het kartel in problemen. Ze kunnen de vragen niet beantwoorden, ze vermijden contact, maar de bevolking ziet wel wat er gebeurt. En ze voelt de consequenties daarvan. Degene die daar vanaf nu het meest aan geloofwaardigheid wint, die gaat hierna regeren.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Ik ben het hier wel mee eens. Denk ook dat als scherp maar ‘netjes’ zakelijk dingen benoemd worden met de vraag naar duidelijk antwoord, juist diegenen door de mand zullen vallen die zich tot nu toe met een hoop wollig uit het hoofd geleerd blablabla en de aangeleerde gebaartjes staande houden. Zonder antwoord meestal ook nog.
Het ‘oren van je kop l#llen maar niets zeggen’ zou doorbroken moeten worden.
Een verbond van Gezond Verstand. Die een paar verbaal sterke woordvoerders kiezen, elkaar waar mogelijk versterken en de eigen stokpaardjes even wat naar achteren schuiven.

fransgroenendijk
fransgroenendijk
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Je kunt veel zeggen van Baudet en FvD, maar “blijven steken in oude dogma’s?
Verder wel voor een groot deel eens met uw commentaar.
Ik schreef het al op mijn Engelstalige website: “Less politicians, more statesmen”.
Churchill werkte zelfs samen met Stalin (al bleef hij die zelfgekozen bijnaam van de moordlustige communist wel opzettelijk anders uitspreken)

Bernardo A.
Bernardo A.
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  fransgroenendijk

Met de dogma’s bedoel ik vooral dat men blijft acteren zoals men 5 jaar geleden acteerde, terwijl de wereld om ons heen heel rap en drastisch verandert. Waardoor ook de rechterflank voor een andere en vooral pragmatischer aanpak moet kiezen.
Inspelen op wat er komen gaat. Waarschuwen voor wat er komen gaat en alternatieven benoemen. Het FvD komt niet veel verder dan rellen.
Komend winter gaat er nogal wat op ons afkomen en het moment dat de € uit elkaar knalt komt ook in zicht. Dan moet er anticiperend beleid worden gemaakt. Een groep mensen die klaar is om op te staan om gericht ons land zo goed mogelijk door die crisis (voor de verandering eens een echte crisis) te loodsen.

De rechterflank moet ook commerciëler denken. Laat de bevolking zien, dat je je bewust bent van deze dreigingen en laat de bevolking zien dat je daarvoor een strategie hebt. Zodra de pleuris uitbreekt heb je die kiezers nodig om te kunnen regeren.

Joop Visser
Joop Visser
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Begrijp u even niet. Rechts en links bestaan niet meer , maar het rechtse blok heeft niemand wat aan.

Chris R.
Chris R.
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Hier ben ik het 100 procent mee eens.
Het is onvoorstelbaar dat er zoveel aanwijsbaar misgaat met het beleid van de huidige coalitie en de mensen die het beleid vormgeven en uitvoeren.
Maar het is nog onvoorstelbaarder dat er geen coalitie van slimme mensen ontstaat of opstaat die de goede vragen stelt en slimme alternatieven schetst, zonder dat er voortdurend een discussie over de vorm ontlokt wordt door het zoveelste onbehouwen optreden van iemand uit de oppositie. Inderdaad heeft Baudet Sigrid Kaag een dienst bewezen door zijn opmerkingen tijdens de beschouwingen. De onderliggende boodschap, die volgens mij wel enig hout snijdt, is zo volkomen ondergesneeuwd.
Bij elke volgende verkiezingen heb ik meer moeite met stemmen. Ja, ik wil mijn stem uitbrengen, maar kan eigenlijk alleen maar bedenken wie de mijne niet krijgt.

Nanko van Dijk
Nanko van Dijk
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Inderdaad.
Het Kartel is maar voor één persoon doodsbang: Omtzigt.
Komt altijd met zakelijke argumenten!

Rien E
Rien E
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Nanko van Dijk

Maar staat verder 100% achter het kartel, dus met die man erbij gaan we het ook niet redden. Net als mw vd Plas. Je kunt ze wel uit het xxa halen maar het xxa zit gewoon in hen. Dus daarmee ga je de “oorlog” niet winnen

Ni28
Ni28
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

D66 is een hypocrite partij die zich alle vormen van critiek toeeigend maar zelf geen kritiek verdraagt en eigen onkunde maskeert door aanval op anderen zoals nu het gevecht tussen Bergkamp en Arib. Alle middelen zijn toegestaan. Bang voor eigen leven zoals zij zijn eisen z ik hoge straffen voor baldadigheid tegen hun gericht naar laten krokodillentranen als er slachtoffers bij tegenstanders vallen. Dit partij is als geknipt voor socialisme die zij ook aan het bouwen zijn. De staat doet voor u alles en vooral het denken. Ook dat hoort bij Green Deal. Uiteindelijk leidt dit tot kazerne communisme waarbij het verbod als eerste verworvenheid zegeviert.

Ni28
Ni28
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Foutje: ‘z ik’ hoort er niet in.

Andre
Andre
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Allereerst: wat een mooi en scherp geschreven artikel.
Links haat rechts veel meer en heviger dan omgekeerd. Maar waarom?
1) de haat van links is ideologisch van aard, betreft het gehele wereldbeeld. De afkeer van rechts voor links is praktisch van aard. Met linkse mensen kun je moeilijk samenleven in een democratie, omdat links nu eenmaal de héle orde wil veranderen.
2) de haat van links is gebaseerd op een diep ingeslepen doctrine dat alles wat niet overeenstemt met het eigen wereldbeeld, niet alleen slecht of verkeerd is, maar ook echt vernietigd moet worden. In de ogen van links is rechts immers een onderdrukker, uitbuiter, een volstrekt fout persoon, en is links de hersteller van de ware mens, de vrije mens en de gelijkheid. Omdat links zich vereenzelvigt met een geïdealiseerd doel en mensbeeld, is er geen compromis meer mogelijk.
3) het ontstane woordgebruik. Links gebruikt voortdurend uitdrukkingen als ‘sociale rechtvaardigheid’ en ‘als iedereen gelijke kansen krijgt’ (Kaag’s verkiezingsleuze). Mensen die zulke extreme doelstellingen hebben en dat langere tijd in woorden hebben uitgedrukt, kunnen heel moeilijk later nog compromissen sluiten omdat ze daarmee moeten terugkomen op hun beweringen. Het woordgebruik schept een aparte werkelijkheid, die de mensen eraan ondergeschikt maakt.
Dit blijkt o.a. uit het voortdurend aanduiden van oppositie met ‘fascist’ en dat dan aanvoeren als argument om de oppositie het zwijgen op te leggen. Een ander verwijten wat je zelf doet – het is een schoolvoorbeeld van leven in een bubbel.

els
els
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

“Een ander verwijten wat je zelf doet “………
Wat dat betreft hebben zij veel geleerd van de door hun geïmporteerde immigranten uit Marokko en Turkije.

J-P
J-P
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Klopt wel echt dat D66 alleen maar kritiek op anderen hebben, maakt niet uit wie van die partij. Het raakt nu echt tijd dat er een andere wind gaat waaien, er wordt nog steeds niets opgelost, alleen maar geschreeuwd. Maar doen totaal niets voor de bevolking. Er is mede door de regeringen van de afgelopen jaren geen , maar dan ook geen enkel groot concern nog in Nederlandse handen, alles wordt aan een buitenlander verkocht, dat betekend dus ook geen inkomsten en zeggenschap voor en van de regering. Nederland is arm aan het worden, moderne slavernij ten top. Kaag, Jette en Paternotte zijn dingen aan het doen wat totaal niet kan met het milieu, maken letterlijk alles dood. Je kunt de vogels niet dirigeren zo moet je vliegen. Wordt eens wakker, Als de mens zich bemoeit met de natuur gaat het verkeerd, en dat blijkt maar weer uit de plannen van D66 en de VVD.

Henbob
Henbob
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

D66 gaat er prat op dat hun leden zo hoogopgeleid en intelligent zijn, als dit dan zo zou zijn acht ik het volkomen terecht om te concluderen dat het pure criminelen zijn die ons eens zo mooie land verraden aan die EU fascisten in Brussel.

Hkr
Hkr
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De volgende partij die aan de beurt is om onderuit te gaan is de CU. Ik durf de volle naam niet meer te gebruiken. Daar schaam ik mij als Christen voor.
Het is eigenlijk verbazingwekkend, hoe die partij zo eengegezind kan optrekken met D66, een toonbeeld van anti christelijkheid.
Daarmee wordt echter een profetie uit de Bijbel wel steeds actueler. Wie vuil is worde vuiler en wie heilig is, worde heiliger.
Het gaat er hierbij niet om hoe kerkelijk je bent, maar veel belangrijker, hoe je morele kompas is. Ik zeg weleens, dat er gelukkig nog velen zijn en dat is de meerderheid, die oprecht willen leven en handelen, maar het wordt gestaag minder.

Rien E
Rien E
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Hkr

U kunt nog altijd overstappen naar de SGP.

Hkr
Hkr
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Rien E

Nee Rien, dat is niet nodig. Maar ik heb er moeite mee, als mensen wel graag het wijzende en belerende vingertje opsteken naar alles en iedereen en intussen wel gewoon samenwerken, ook als dat ingaat tegen normen waar zij zeggen achter te staan. Iedereen mag van mij weten, hoe ik in het leven sta en het daar wel of niet eens mee te zijn. Maar ik en velen met mij distancieren zich van een club die het ene belijd, maar als het zo te pas komt, het andere doet. En ja, ik schaam mij ervoor om daarmee geassocieerd te worden.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Goed verhaal, maar hoe gaan we zorgen dat op zijn minst D66 uit het kabinet verdwijnt. Idealiter ook uit alle bestuurslagen.

Eddie
Eddie
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

“Het scharminkel, dat de schoolhamster knijpt en ondertussen een klasgenoot verraadt, omdat die een briefje doorgeeft”
Een betere omschrijving van D66 heb ik nog niet gehoord!

fransgroenendijk
fransgroenendijk
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Hm. In eerste zin na de lead Pepijn van Houwelingen aanduiden als beroepsprovocateur … Dan gaat er bij mij een alarmbel af.
De aanleiding van dit stuk is een bijzondere combinatie van TWEE afbeeldingen, afkomstig van Forum voor Democratie.
Doordat links het origineel is geplaatst is het voor iedereen duidelijk dat de rechterafbeelding een photoshop is. Het schreeuwt als het ware: kijk dit is nu een nazi vergelijking. Indien het origineel er NIET naast geplaatst was, zou het niet zo overduidelijk zijn dat hier een spiegel getoond werd. Dan zou men die enkele afbeeldingen zelfs kunnen gaan ‘fact-checken’.
Boris van der Ham heeft al eerder aangegeven dat hij niet (meer) op de eerste plaats D66-er is.
Toch drie sterren vanwege de schijnwerpers op de onderkoning van Nederland, de Graaf, en kamervoorzitter Bergkamp.

Aljosja Seijsener
Aljosja Seijsener
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Vies, viezer, D’66..

els
els
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Een duidelijke en reële uiteenzetting over het vijfderangs theaterstuk van D66.
En nu maar hopen dat de aanhangers van deze club hun “graag-bij-de-elite horen” -wens laten varen en wakker worden.

“De kiezer rekent af en ook Forum staat er slecht voor, volgens De Hond. In zekere zin zit men in hetzelfde schuitje. Dát is dan weer wél grappig.”
Jammer van deze dissonant in een verder uitstekend stuk. Een sterretje minder.

HenkyPanky
HenkyPanky
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Laten we eerlijk wezen…… Kaag is haar woorden nagekomen.
“Hier scheidden onze wegen.”
Rutte links laten liggen en zelf het commando voeren over de coalitie.

H.J.
H.J.
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Een enge, achterbakse groep genaamd D66.
Stuk voor stuk zijn het allemaal WEF gerekruteerde.
Maar weet er is altijd gerechtigheid.
Soms duurt het 5 jaar maar het recht komt er op zijn tijd.

Pieter Ahsmann
Pieter Ahsmann
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het gore duizenddingendoekje dat D66 heet.
De partij die achter elke boom een fascist ziet

Prachtige titel:-) Waar ik graag wat aan toevoeg; …zonder ooit de tijd te nemen zichzelf eens rustig in de spiegel te bekijken.

Want wie met één vinger wijst naar een ander wijst er met minstens drie naar zichzelf.

Marlon
Marlon
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Damn, wat een raak stuk weer!

els
els
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marlon

Uhh

Motormuis 44
Motormuis 44
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Destructie’66. Het Nederlandse filiaal van het globalisme. Werkt contra landsbelang. Oorzaak van culturele, sociale en economische degeneratie. Acht zich een zegen voor de mensheid en kan niet inzien, dat de bende ’n vloek is.

Nyong
Nyong
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

UIt Google:
Kort na zijn ontstaan is D66, zoals gezegd, een sensatie. Dat komt mede, of misschien wel vooral, door de op Amerikaanse leest geschoeide verkiezingscampagne. Daarin speelt de aantrekkelijk ogende, mediagenieke Van Mierlo de hoofdrol. Legendarisch wordt het eerste campagnespotje, waarin de partijleider met nonchalant openhangende regenjas door de Amsterdamse binnenstad slentert, mijmerend over wat er allemaal mis is met de Nederlandse politiek. Dat is heel andere koek dan de stijve reclamefilmpjes van de traditionele partijen, waarin een saai uitziende lijsttrekker op slaapverwekkende toon de hoofdpunten van het verkiezingsprogramma opdreunt.
Eigen inbreng:
Van Hans van Mierlo is letterlijk en figuurlijk niets meer over.
Heel wat omwentelingen in zijn graf heeft hij gemaakt. De afgelopen tijd is er hard op het gaspedaal getrapt, zodat zijn omwentelingssnelheid enorm is toegenomen.

De middelpuntvliedende kracht door het gedraai van de partijleden in door hem opgerichte partij zorgt er nu voor dat de oorspronkelijke bewoners niet de bocht maar het land uitvliegen. Wat er dan overblijft??? Je zou het ontvolken kunnen noemen😉

Johan
Johan
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

We spreken over onwaarheden verkondigen, daarna bij vergrotende trap gaat het om leugens, bij de overtreffende trap aangekomen denken wij aan D66” ers .

Vin
Vin
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Om deze site netjes te houden dien ik mijn mening betreffende d66 voor mezelf te houden.

Ria Nagelmaker
Ria Nagelmaker
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De ervaring wijst uit dat na 4 seizoenen Rutte de tweede partij meer verliest dan alleen zijn zetels. Het verliest zijn integriteit en het vertrouwen van de burger. Dit overkwam PvdA CDA en nu dus D66. De wil om te blijven zitten op het pluche is sterker dan er te zijn voor het belang van het land en de burger.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Prachtige woordkeuzes in deze opinie. Diep treurig dat het allemaal zo waar is.

Nanko van Dijk
Nanko van Dijk
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De partner van Sigrid Kaag was ooit onderminister bij de PLO van Yasser Arafat, u weet wel, op opvolger van Al Hoesseini, de Groot Moefti van Jeruzalem en zelf verklaard bewonderaar van Himmler en Eichmann.
Over Nazi sympathieën gesproken….
Zou Kaag dat bedoelen met “Nieuw Leiderschap”?
Overigens maakte Rutte hier zich ook schuldig aan, van Haga werd door hem Alt-Right sympathie in de schoenen geschoven.

Dignes
Dignes
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De huidige problemen waar Europa mee kampt zijn terug te leiden naar de EU. Ik hoef ze niet op te noemen daar ze voor de hand liggend zijn. Laten we die EU eerst maar eens opdoeken of tenminste hervormen met behoud van de interne markt.

Rien E
Rien E
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Je bent er nog lang niet als je alleen d66 desnoods met xxa en vvd a/d deur zet. De rot is te ver doorgedrongen in het ambtenarenapparaat. Wil je schoon schip maken dan zal ook dat aangepakt moeten worden. In de FvD lopen tenminste 2 slimme kerels rond, ik noem een van Meieren en Dekker. De eerste zou een goede met kennis overladen minister van justitie kunnen zijn. Hij zou een begin kunnen maken met het schoonvegen vh ministerie van justitie en rechtsbescherming. Die laatste is overigens een wassen neus dus kan gewoon weer weg. Voor economie en energie is Dekker de aangewezen man, mede gezien zijn functies uit het verleden. Pragamaticus pur sang. Baudet zou op buitenlandse zaken kunnen wellicht Voor jansen en van Houwelingen dub ik nog, mss is Jansen wel iets voor op defensie. Blijft over de gewenste coalitie. Daar is eigenlijk alleen de PVV en goede kandidaat. Bosma voor binnenlandse zaken en de omroep. Wilders op remigratie Agema op volksgezondheid schiten me zomaar te binnen. SGP is wellicht ook wel een mogelijke coalitiegenoot. De rest vd partijen hebben zoveel achterstand gecreeerd tov van hun eigen achterban dat die eigenlijk alle levensvatbaarheid hebben verloren.

Nanko van Dijk
Nanko van Dijk
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

En dat de “roestige auto” CU zo slaafs de D66 tassen draagt is ronduit bizar!

38
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x