Gezond verstand-coalitie moet Nederland redden

Regentenmentaliteit domineert het bestuur

Titelfoto bij artikel Gezond verstand-coalitie moet Nederland redden Jan gajentaan opiniez

Foto:

Het was weer typerend: de ongekozen burgemeester van Nijmegen, tevens ongekozen voorzitter van het Veiligheidsberaad Hubert Bruls vertelde de bevolking dat “wij nog vele jaren rekening moeten houden met vergrote opvang voor asielzoekers, of wij dat nu leuk vinden of niet”. Volgens Bruls en de verantwoordelijke staatssecretaris Van der Burg zit de oplossing in het permanent uitbreiden van de opvangcapaciteit. Het idee dat de Nederlandse bevolking nog iets te zeggen heeft over het asiel- en immigratiebeleid komt niet eens op in deze regenten. Het roer moet om, vindt Jan Gajentaan.

Middenpartijen volledig van het padje

Er gaat tegenwoordig geen dag voorbij dat je je niet afvraagt waar het heengaat met dit land. Dit alles omdat de middenpartijen volledig van het padje zijn en blind het ooit uitgestippelde stramien volgen: méér EU in plaats van een beter gebalanceerde EU, radicaal klimaatbeleid (55 procent minder CO2 uitstoot in 2030, ook al bouwt China 150 kolencentrales per jaar) en wat betreft immigratie en asiel: laat Gods water maar over Gods akker lopen.

 

Asielzoeker-clichés

De clichés en open deuren waarmee Bruls zich ervan af maakt, zijn ten hemel schreiend. “Asielzoekers blijven komen, omdat zij in grote nood zitten. Want er zijn zoveel conflicten in de wereld.” Dus moeten we iedereen maar hier opvangen, vindt Bruls. Ook al komen de asielzoekers via tig veilige landen, omdat de uitkeringen hier hoger zijn dan elders. En ook al houdt dat in dat Nederlanders in sommige gevallen tot hun veertigste thuis blijven wonen omdat er geen huis te vinden is.

 

Luiheid

Het is deze intellectuele luiheid waar de Britse ontwikkelingseconoom Paul Collier zich zo druk over maakt. Want de ongecontroleerde stroom asielzoekers holt niet alleen onze eigen verzorgingsstaat uit, het is ook een slecht beleid voor de landen van waaruit de asielzoekers vertrekken. Collier pleit er al jaren tevergeefs voor de opvang volledig in de regio te houden en te koppelen aan mogelijkheden voor vluchtelingen om te werken in de opvangkampen.

 

Er moeten 900.000 huizen komen tot 2030

Deze zinvolle discussie lijkt volledig voorbij te gaan aan onze elites. De asielopvang moet doorgaan en de immigratie vanuit andere EU landen mag geen strobreed in de weg worden gelegd. Hugo de Jonge heeft opdracht om 900.000 huizen te bouwen tot 2030, ook al mag dat niet volgens de stikstofregels. Bouwgrond is er ook al niet, maar waar De Jonge die gaat zoeken, laat zich raden. Collega Christianne van der Wal is er al druk mee bezig!

Zo ver zijn de middenpartijen verwijderd geraakt van de realiteit. En ze hebben het niet eens door. Ze schreeuwen moord en brand nu in Zweden en Italië anti-immigratiepartijen de macht grijpen, waarbij mevrouw Meloni inderdaad een verleden heeft als Mussolini-aanbidster. Dat vind ik ook zorgwekkend, maar in plaats van het gebruikelijke deugpronken zouden de politici van de middenpartijen zich moeten afvragen wat de oorzaak is van die radicalisering. Dan komen ze uit op hun eigen incompetentie, wanbeleid en machteloosheid. Een spiegel waarin zij niet graag kijken!

 

Gooi het roer om!

Zelfs bij de wereldvreemde VN-diplomate Sigrid Kaag, de schaduwpremier die ons beleid bepaalt, begint er kennelijk iets te dagen. Ze vindt dat Rob Jetten, de klimaatactivist die de meest radicale kabinetsplannen ontwierp, wel eens een luistertoer zou kunnen doen. Ik hoef u niet te zeggen dat dit weinig zal uitmaken. De politieke kaste die momenteel regeert en de aan hen loyale bestuurslaag met types als Hubert Bruls, moet naar huis worden gestuurd. Er moet een grondige bezem doorheen, anders gaat dit mooie land ter ziele.

 

Het gaat niet meer om links of rechts, maar om gezond verstand

In mijn vorige blog voor OpinieZ heb ik, ik navolging van Paul Verburgt, gepleit voor een alliantie tussen JA21, BBB en Pieter Omtzigt voor de komende statenverkiezingen in maart 2023. Om de zittende coalitie een dusdanig verwoestende nederlaag toe te brengen, dat ze wel moeten vertrekken.

Naar mijn idee is dit meer dan een strijd tussen rechts en links. Er zijn immers ook realistische sociaaldemocraten, zoals Ronald Plasterk of Jacques Monasch, die ook kritisch staan tegenover de immer uitdijende EU, de ongeremde massa-immigratie en het radicale en bovenal volstrekt ineffectieve klimaatbeleid van de huidige coalitie. Wat mij betreft zijn zij van harte welkom om toe te treden tot de gezond-verstand coalitie die Nederland gaat redden!

 

Gezond verstand-pact versus duivelspact

Collega-blogger Maaike van Charante schreef het treffend in één van haar recente OpinieZ-stukken: we hebben te maken met een “duivelspact tussen inhalig rechts en prekerig links”. Hier tegenover zal een gezond verstand-pact moeten komen, een pact van verantwoordelijk rechts en realistisch links. Een pact dat het gezond verstand laat terugkeren in het beleid.

Ik ben me er overigens van bewust dat Thierry Baudet in een recent boek heeft gepleit voor een politiek van gezond verstand. Hoewel die analyse wel klopte, zien we helaas dat FvD door de merkwaardige wijze van communiceren van de leiding niet door veel mensen nog gezien wordt als de partij die het gezond verstand terug zal brengen in de politieke arena.

Velen zijn somber over de mogelijkheid om langs de politieke, democratische weg nog iets te bereiken. De elites controleren de media en het bestuur. De rechterlijke macht heeft zich diep in het politieke domein genesteld. Zelfs het raadgevend referendum moest verdwijnen, op voorspraak van D66 nota bene. Toch vind ik dat we erin moeten blijven geloven dat het anders kan. Denemarken, Zweden en nu ook Italië zijn ons voorgegaan. Wanneer zal Nederland volgen?

Over de auteur

Jan Gajentaan
Jan Gajentaan
Amsterdammer in Rotterdam, blogger, schrijver van e-books, voetbalvader, Volvo 940 rijder, in het dagelijks leven Recruitment / Human Resources Consultant.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
48 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Youp
Youp
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Nee, nee, nee het is geen intellectuele luiheid. Evenmin is het incompetentie, wanbeleid of machteloosheid en de middenpartijen weten precies waar ze mee bezig zijn. Alleen, waar ze mee bezig zijn wordt niet besproken in de Tweede Kamer, staat ook niet in hun partijprogramma’s. Er is maar 1 partij die daar melding van maakt en daarmee ook duidelijk maakt dat het nationale politieke theater een poppenkast is geworden. Helaas wordt dat nog niet zo goed begrepen door iedereen die dweept met JA21, BVNL, BBB of het lid Omtzigt. Beste schrijver, een paar dagen geleden hebben twee ministers samen de SDG vlag gehesen. Hoe duidelijk wil je het hebben?

Andre
Andre
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Precies. De regenten vinden dat ZIJ beschikken over gezond verstand en dat mensen met een andere mening niet deugen.
De artikelschrijver wil Omtzigt en BBB in een ‘gezond verstand’ coalitie, terwijl Omtzigt duidelijk pro-EU is en BBB een heel vaag, vrijblijvend standpunt ten aanzien van EU heeft, zodat ze later nog alle kanten op kunnen.
Het gaat niet om gezond verstand, het gaat om de vraag op welke werkelijkheid baseert dat gezond verstand zich: op de dagelijkse werkelijkheid van de Nederlanders of op de werkelijkheid van de globalisten?

Eddie
Eddie
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Jan is te goed voor deze wereld en dat bedoel ik positief, deze man zit vol oprechte, positieve energie. Maar ik vind hem ook veel te mild voor de verantwoordelijken, i.m.o. hebben we te maken met een criminele organisatie. Pim Beaart, waarschijnlijk bij velen van u bekend, is het minstens ten dele met me eens, want hij noemt Rutte, en ik citeer: “Een ambtelijke crimineel”.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Eddie
Youp
Youp
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Eddie

Te goed, beetje naïef wellicht; je kunt dingen ook niet willen zien. De consequenties zijn namelijk nogal verstrekkend als je accepteert dat er een samenzwering gaande is van de globalistische elites tegen het volk, met als een van de doelstellingen om dat volk nauwgezet te controleren en bovendien misschien ook eens flink uit te dunnen. Ik vind het veelzeggend dat de meeste JA21 stemmers zich hebben laten vaccineren. Ze geloven dus dat covid19 bestaat en dat het heel gevaarlijk is, terwijl daar toch niet zoveel bewijs voor is. Ook, massa-immigratie en klimaathysterie plagen ons – en de rest van de westerse wereld – al decennia, hoe incompetent moeten deze bestuurders wel niet zijn? Dat geloof je toch niet meer.

Cor
Cor
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Nederland wordt niet geregeerd door Nederlandse politici maar door globalistische elite groepen als het WEF, VN, WHO en big tech en big Pharma. Onze politici zijn marionetten die denken dat ze bij deze groepen horen, maar helaas ze worden alleen maar gebruikt om doelen te halen van deze groepen. Als ze niet meer bruikbaar zijn dan worden ze weg gepromoveerd naar het bedrijfsleven of ze worden in Brussel neergezet om daar de boel op stelten te zetten.

Ik van mening dat Nederland een zakenkabinet nodig heeft, mensen die verstand van zaken hebben op de verschillende departementen. Zoals nu een VN gezand op financiën zetten die het onderscheid tussen de Euro en de Dollar niet ziet. Een oud docent die op volkshuisvesting zit die alleen door dreigementen en manipulatie denkt dat hij zijn mening wel even doordrukt. Zie zijn vorige departement waar hij een puinhoop van heeft gemaakt.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Volgens de NPO willen steeds meer jongeren zelfmoord plegen. Men heeft een generatie opgebracht die de beperkingen van de Corona tijd niet de baas was, de oude leven was weg. Om het de jeugd nog moeilijker te maken mogen zij straks hun geslacht bepalen zonder tussenkomst van een arts. Het is waarschijnlijk dat daarna de zelfmoord cijfer sterk omhoog zal gaan door het ondergaan van een levenslange verminking. En de christelijke partijen vinden dat prima. Men is echt van het padje af.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Gezond verstand is al minstens sinds een decennium verdwenen. Onder druk van gesjeesde lobbyisten weet men niet meer wat het is. Klimaat, migratie en als laatste druppel de gender crisis maken normaal leven onmogelijk. Dat heet de Great Reset. Terug naar de stenen tijdperk.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Ni28
Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

U bent mij 3minuten voor.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ik was iets optimistischer dan u, ik wilde zeggen dat gezond verstand hier al jaren niet meer te vinden is.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Gezond verstand is zo goed verborgen dat ie niet meer te vinden is. Dan zakt het optimisme en weer weg.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Uw mening telt net zo na drie minuten.

Andre
Andre
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

In hoeverre kun je nog gezond verstand verwachten van een bevolking die al jaren lang stemt op Rutte en Kaag die keer op keer het volgende doen:
– het leven van de burger verzieken met overdreven corona maatregelen;
– het leven van de burger verzieken met energiecrisis;
– het leven van de burger verzieken door massaal migranten toe te laten die weinig kans hebben om te integreren;
– het leven van de burger verzieken met toeslagenaffaire;
– het leven van de burger verzieken met de onwettige belastingheffing in box 3;
– het leven van de burger verzieken door systematisch de confrontatie te zoeken met Rusland, door wapens te leveren aan Oekraïne, een corrupt en ondemocratisch land, dat niet verdient dat we het steunen.
En diezelfde burger doet maar wat graag mee aan het redden van het klimaat, van het milieu, van Afrika, rent meteen naar de winkel om warmtepomp te kopen en komt er vervolgens achter dat zo een ding niks doet als het vriest.
Gezond verstand verwachten van dit soort mensen? Even serieus.

Rover
Rover
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Spijker -Kop. Veel dank.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Het volk blijkt een kudde blinde brave schapen die de wolf graag dienen. Silence of the lambs. Ik verwacht ook niets meer.

Roberto
Roberto
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Precies!!!!! Het volk is dom en naïef, sterker nog het volk is nog dommer dan een ezel. Een ezel stoot zich geen tweede keer aan de balk. Het volk heeft zichzelf al vaker dan 2x aan dezelfde balk gestoten. Maar het is ook zo dat het volk belazerd wordt. Als je op een partij stemt met veel sterke punten waar je het mee eens bent. Vervolgens komt die partij in de coalitie en dan blijft er van diezelfde sterke punten weinig tot niets over. Ook daar moet het volk van leren : je niet blind staren op de sterke punten. Maar ook daar trappen ze weer keer op keer in onvoorstelbaar maar waar. Ook het flut interview met Rutte in op1 daar trapt de naïeve VVD stemmer natuurlijk ook weer in en slikt het zoals gewoonlijk als zoete koek. Ondanks na 12 jaar ellende staat de VVD in de peilingen nog steeds bovenaan. D’66 is zo goed als gehalveerd dan leren ze toch nog iets. Want het is overduidelijk dat D’66 de door en door verrotte appel is in de coalitie. Ook moet het eens een keer door dringen tot het volk om D’66 ten alle tijde in de oppositie te houden. Ik heb een eigen stelling bedacht en die luidt: “Met D’66 ongeacht in welke positie haal je een hoop ellende in de coalitie” Want het is overduidelijk dat de VVD D’66 beleid maar al te graag uitvoert. Wat ook niet zo verwonderlijk met zo’n slappe en incompetente premier.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Roberto

Ik kan mij D66 niet anders herinneren dan een spelbreker of probleemmaker en nu zitten zij er weer en sterker dan ooit. Mensen zijn net schapen en zolang zij niet hard gepakt worden in de portemonnee blijven zij schapen. Met alle consequenties vandien want de koers van deze regering is duidelijk op buitenland gericht ten koste van eigen mensen. Zij haten eigen soort.

Bart Onnes
Bart Onnes
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Vreemd, dat de heer Gajentaan net doet alsof de PVV niet bestaat. De PVV is een grote, stabiele rechtse partij. Een partij, die zonder socialistische ideologie, het gedachtengoed van vader en zoon Drees voortzet en met praktische en werkbare oplossingen komt. Alleen met een grote PVV kan de bezem goed gehanteerd worden.
Heer Gajentaan: uw analyse schiet tekort.

Joop Visser
Joop Visser
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bart Onnes

PVV heeft SP-programma met moslimimport. Dus links.

Bart Onnes
Bart Onnes
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Joop Visser

Geachte heer Visser: uw onderbouwing ontbreekt volledig. Opkomen voor de werkende mensen, de middengroepen en het MKB is core business van de PVV, niet van de SP.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bart Onnes

De PVV heeft enkele héél goede politici. Het is uitsluitend de persoonlijke wrok van Rutte die hen buitensluit.

Jos
Jos
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De belangen van ‘Nedelanders’ zijn verkwanselt, misschien wel veraden.
Zijn Nexit en ’tribunalen’ wekelijk zo’n slecht idee?!

Bernardo A.
Bernardo A.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jos

In uitvoerbaarheid zijn Nexit en tribunalen werkelijk een slecht idee. Het ontvlechten met de EU gaat heel veel voeten in de aarde hebben. Tegen die tijd dat je dat hebt afgerond is ons land al geheel naar de kl”ten. Binnen de EU kunnen we net als alle andere landen ons eigen plan trekken. Wij zijn netto betalers en dat kunnen we best wel afbouwen en alle andere afspraken in de EU… ze zijn stuk voor stuk minder waard gebleken dan het papier waarop ze gedrukt werden.

En tribunalen. Toegegeven, ik bid dagelijks, dat ik mijn woede mag beheersen en emoties de baas kan blijven. En dan is het nog kiele kiele. Maar het is wraakzucht, waarmee je de oorlog ook niet wint.

Jezelf organiseren, waar FvD ook niet erg goed in is, zou voor de tegenwoordig rechterflank beter zijn. Want voordat we van een EU loskomen of tribunalen op kunnen starten konden we wel eens een winter krijgen die niet alleen qua weer erg koud wordt, ook de economie kon wel eens erg onderkoeld raken en dan moeten er realisten zijn, die in voldoende aantal snel een solide bestuur op poten kunnen zetten.
En dat is iets, wat de rechterflank, individualistisch als zij is, niet voor elkaar gaat krijgen.
Als je later een tribunaal wilt opzetten, heeft ook een Baudet, van Haga, Eerdmans, Wilders en dat dikke mens van BBB iets uit te leggen. Stuk voor stuk verzuimden zij -tegen beter weten in- om te anticiperen op de problemen die er overduidelijk aan zaten te komen.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Tribunalen zijn voor dictaturen.

Anneken
Anneken
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Het tribunaal na de oorlog was door een dictatuur?

Jos Becks
Jos Becks
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Encyclo.nl;
`Het Joegoslavië-tribunaal behandelt rechtszaken ten aanzien van verdachten van schendingen van internationale mens…

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Jos Becks
Roberto
Roberto
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Nexit is helemaal geen slecht idee, feit is dat niet EU landen een veel sterkere en stabiele econome hebben dan EU landen. Logisch ook Nederland moet immers continu mee betalen aan de economisch zwakkere EU lidstaten. Op een gegeven moment gaat het ten koste van onze eigen welvaart. Moeten we dat willen????? De EU kan je beter een schuldenunie noemen. De echte vrijheid geniet je buiten de EU.

Martha
Martha
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik las op internet de volledige speech van Thierry Baudet tijdens de nabeschouwingen Prinsjesdag. Een prachtig stuk proza.
Maar wat zagen wij op tv, alleen dat stukje waarin hij memoreerde, dat Sigrid Kaag op St.Anthony te Oxford een spionnen opleiding had gevolgd.
Schande! Hem werd direct door Bergkamp op aanwijzing van Rutte het woord ontnomen..
Hij is een intellectueel, die heel duidelijk de toestand van ons land beschrijft.
En hij doet dat in duidelijke taal, zoals ook de promo’s van FvD op tv.

Ik sluit mij volledig aan bij voorgaande commentaren.
Ons land is door Rutte verkwanseld aan het WEF, onder leiding van Schwab en zijn compaan Yuval Harari ( “useless eaters”).

En wat de massamigratie betreft is de term omvolking (WEF) volledig op zijn plaats.
Ons land is verdoemd!

Nyong
Nyong
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Martha

De meest effectieve opleiding, die je ooit genoten hebt, is de kleuterschool.
Knippen, plakken en kleuren gebruik je de rest van je leven.
Daarin zeer bedreven zijn de kleuters gebleven figuren werkzaam bij de media. Selectieve verontwaardiging, beeldvorming kortom desinformatie zijn werkjes via knippen plakken en ROOD kleuren.

HenryN
HenryN
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Helaas Italie gaat ons niet voor: DE tweet van Meloni spreekt boekdelen: Zelinski kan blijven rekenen op de volledige steun van Italie!!!! Europa is met zijn eigen ondergang bezig en is al ver gevorderd.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  HenryN

Als Zelenskij achter komt wat de EU allemaal wil doen dan laat ie zich misschien helemaal annexeren door Poetin. Het blijven twee kwaden.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Het zou heel goed mogelijk kunnen zijn dat Oekraïne in de verdere toekomst beter af is met Rusland dan in met de EU.

Dick
Dick
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

ook dit keer weer heer Gajentaan, schrijft u een heldere weergave over het desastreuze asielbeleid en wat daar mogelijk aan gedaan zou kunnen worden. Toch in uw een na laatste alinea merkt u op dat de leiding van FvD er een merkwaardige manier van communiceren op na houdt, terwijl diezelfde ‘merkwaardige manier van communiceren’ nu juist expliciet de wekwijze die u in uw laatste alinea zo helder omschrijft, door FvD, onaflatend wordt blootgelegd. Voorts adviseert u een stem uit te brengen op Ja21, BBB en Pieter Omtzigt om hier een einde aan te maken, terwijl u partijen zoals PVV, BVNL en FvD ongenoemd laat. Het is niet alleen uw goed recht om blijk te geven van een politieke voorkeur, als columnist wordt namelijk een mening van u verwacht en is het derhalve niet alleen uw plicht maar wordt u daarvoor nu juist betaald. Uw mening nogmaals wordt gerespecteerd, echter voor de volledigheid van uw suggestie doet u anderen tekort lijkt mij toch echt.

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik deel de zorgen en ook grotendeels de mening van de artikelschrijver, maar ik vind het aan de andere kant ook amusant om te lezen dat ‘Meloni een Mussolini-aanbidster’ is en de artikelschrijver tegelijkertijd constateert dat er in Nederland sprake is van ‘een duivelspact tussen inhalig rechts en prekerig links’.
Mussolini, oud-communist, zag al snel in dat de wereldrevolutie niet snel zou volgen op de oktoberrevolutie in 1917 en sloot een links (maar niet prekerig) akkoord met inhalig rechts (de Italiaanse industriëlen) en zorgde in hoog tempo voor industrialisering van Italië, en dus voor aanzienlijk meer welvaart voor de Italianen. Dit is dan ook de reden dat Mussolini in eigen land en trouwens ook internationaal enorm populair was, bijna geen politieke tegenstanders had, bijna geen politieke gevangenen, geen joden vervolgde. Al deze zaken verklaren waarom Mussolini verketterd werd door de communisten: hij had succes zonder noemenswaardige tegenstand, daar waar Stalin in dezelfde periode veel meer problemen had.
In het buitenland beseft men niet dat Mussolini in Italië nog steeds een goed imago heeft, maar gooit Mussolini op één hoop met Hitler.
Dit heeft met Nederland te maken in het opzicht dat de manier waarop de verschillende sectoren in Nederland met elkaar samenwerken vaak corporatisme is genoemd, en heel veel overeenkomst vertoont met de werkwijze van Mussolini.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Hubert Bruls brult zich richting Den Haag om daar verder te brullen vanuit een hogere positie. Als benoemde burgemeester is hij niet voor alle burgers maar vooral voor de pluche immigranten uit de derde wereld waar iedereen plaats voor moet maken. Een gekozen burgemeester is voor deze regering uit den boze want stel je voor dat ie eigen burgers voorang gaf en daarmee eigen racisme bloot gaf.

Bernardo A.
Bernardo A.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Voor bolle Brul valt er in 070 niet zoveel meer te beleven, want het “cd”A is op sterven na dood.

A. Leen
A. Leen
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Jaren geleden was er een ludieke actie in Scandinavië, volgens mij in Zweden. Het “plebs” ging gewoon door villawijken rijden met geluidsopnames van de oproepen ter gebed die uit minaretten komen om zo de “snobs” te laten ervaren waar het volk in de volkswijken dagelijks mee van doen krijgt.
Een idee, massaal, voor Nederland ??

Bernardo A.
Bernardo A.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het is niet alleen een tekort aan woningen (+ infrastructuur, winkelcentra, bedrijven en utiliteit) Ook de watervoorziening kan deze bevolkinsgroei niet aan. https://radar.avrotros.nl/nieuws/item/kans-op-te-weinig-schoon-drinkwater-in-nederland/
Het scheelt natuurlijk wel of je 14 miljoen mensen moet bedienen in een overbevolkt land, of 20 miljoen.
Het wordt tijd dat we onderkennen dat ons land werkelijk aan zijn max zit qua bevolkingsaantal.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Dat geeft alleen maar weer aan dat de problemen in de toekomst nog groter gaan worden.
Maar ja, het verstand is op.

Milo van der Linden
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wellicht kan meneer Bruls een tijdje interim Burgemeester van Lagos worden waarmee Nigeria een dermate prettig land wordt dat de mensen niet meer naar Nederland willen verhuizen?

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Deze volle vreetschuur is tot niets meer in staat, hij rust niet hij wil hoger op de WEF ladder.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Dus Baudet gebruikt hoogdravende taal om zijn visie op het wereldgebeuren en de ontwikkelingen in NL te duiden. Grote ophef, terwijl het slechts woorden zijn. Kun je het al of niet mee eens zijn. Kun je al of niet op ‘happen’. Kun je ook over nadenken en je conclusies zelf trekken.
Links, laat ik het maar even zo noemen, tezamen met andere kartelpartijen, gebruikt niet alleen eveneens hoogdravende taal (wij zijn de laatsten die…, onze natuur is op sterven na dood) maar wappert ook continue met moralistisch-hoogdravende vingertjes naar iedereen die hun utopisch wereldbeeld niet volmondig aanhangt. Daarbij schuwen ze ook niet het ‘lekken’ van (vaak ook nog onjuiste) sappige verhaaltjes over wie zij zien als tegenstander. Karaktermoord en obstructie vanwege hun hoogdravend ideaal. Zij willen blijkbaar niet dat het volk zich breed kan oriënteren op diverse meningen en een eigen conclusie kan trekken.
Wat is erger? De openlijke woorden of tweets van Baudet c.s. of de stiekeme ingestoken lekken naar de gretige media, de karaktermoorden (nu weer Arib), het verkwanselen van de welvaart en het welzijn van NL voor de greetrieset……
Natuurlijk hebben we een ander bestuur nodig, op elk domein.
Om te beginnen moet m.i. de knevelende partijpolitiek uit het kabinet.
Ministers en staatssecretarissen moeten direct kunnen worden gekozen, dwars door de partijen heen, en zij mogen vervolgens hun eigen (top-)ambtenaren inbrengen. Dit om te voorkomen dat die laatsten actief tegenwerken, hetgeen nu blijkbaar vaak gebeurt.
Ik zou Kees v.d. Staaij kiezen als MP.

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Beste Niets is wat het lijkt,

Als de voorman van een bevindelijk clubje griffo’s de redding moet brengen met slechts een paar zeteltjes achter de hand … ‘kweenie.

Punt is A) dat het Nederlandse politieke gebeuren een niet al te best uitgevoerde side show is van de lijnen die 5 tot 15 jaar eerder in Brussel uitgezet zijn als resultante van een open pit lobby arena, wat dan B) de al niet denderende garnituur in het Haagse onmiskenbaar verder in de amateurtoneelhoek trekt, waardoor we C) opgescheept zitten een hoog Jan Klaasen en Katrein gehalte.

Feitelijk houden Blonde Greet en onze fijntrillende lavendelsnuiver – elk met hun eigen eigenaardigheden – het spel net zo beperkt als het steeds maar krimpende ‘verantwoordelijke midden’. Zolang dat de helft plus 1 weet te fixen gebeurt er niets.

Doordat zij telkens weer hun eigen akkertje doorploegen – min of meer rechte voren voor Geert en verbijsterend existentieel geklungel bij Baudet cs – en geen kongsi’s maken of willen maken met de rest, veroordelen ze kamp Cordon Sanitaire tot zichzelf, waarbij dan de ‘besten’ boven komen drijven. Zie de Werdegang van de drs. en van ex-wethouder Pechthold, Greenpeace activist Samson en de nieuwe burrie van Eindhoven.

De dictatuur van de helft plus één blijft zo volgens volstrekt voorspelbare lijnen lopen. Helaas ook met rare griffo Joost, Omzigt en de uit de schutting gezaagde Caroline.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Henk de Verschrikkelijke

Goedemorgen Henk,
Inderdaad, dictatuur van de helft +1. Die dictatuur kan m.i. echter alleen bestaan vanwege de rigide kadaverdiscipline van partijen. Als er nog dissidenten zouden durven opstaan die durven stemmen vanuit hun persoonlijke overtuiging i.p.v. het verzekeren van hun plekje, zou het kartel allang weg zijn.
Eigenlijk mag het ook niet dacht ik? ‘Stemmen zonder last en ruggenspraak’ heet het toch?
Ook de door u genoemde lobby-arena herken ik wel.
Het zou mooi zijn als partijen een verbond van Gezond Verstand Democratie (GVD, maar dat mag waarschijnlijk dan weer niet van de griffo’s vanwege de associatie) zouden aangaan (Cordon Populaire dan misschien?), waarbij ik toch overtuigd blijf dat v.d. Staaij het benodigde staatsmanschap zou kunnen invullen en uitstralen. Ik ben niet gelovig, maar misschien kan een dun religiesausje juist zorgen voor wat meer ‘naar eer en geweten?’
Een effectief kabinet zou moeten bestaan uit de meest bekwame en ervaren mensen, dwars door de partijen heen.
Maar het is waar, de grote lijnen zijn allang elders uitgezet. En inmiddels komen velen er helaas te laat achter dat men ‘daar’ andere prioriteiten heeft.
Ik ga maar fietsen in het zonnetje voordat ik helemaal mismoedig ga worden.

Nyong
Nyong
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het is mij allemaal teveel van het slechte, dat al jaren gaande is.
Mijn enige invloed was het stembiljet. Het – voor mij – JUISTE rondje rood kleuren op het stembiljet. Dat biljetje dat na de telling nu in de bak terecht komt, die richting versnipperaar zal gaan. Mijn aanmelding bij de “betrouwbare vrijwilligers”😒 blijft natuurlijk “wettelijk” bestaan. Maar wordt omgezet in een keuze voor de linkerkant van de weg.
Maar soit ik ben al menige jaren voorbij de houdbaarheidsdatum.
Die niet bepaald wordt door De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA).
Wel door het linkse addergebroed, waar die zaadstrooier – Pech veroorzakend – enige tijd geleden in het nieuws kwam. Niet het motto opgeruimd staat netjes, maar die luitjes van nul en generlei waarde genereren helemaal geen centen meer.

Roberto
Roberto
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

“Wanneer Nederland zal volgen” ik vrees van nooit, Het Nederlandse volk is te naïef en durft niet op rechtse partijen te stemmen. De reactie van Rutte in HET “interview” op de overwinning van Meloni : we moeten waakzaam zijn. Nou wij moeten ook waakzaam zijn over het feit dat wij al 12 jaar een extreem linkse regering hebben met een liegende premier die voor 90% D’66 beleid uitvoert.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De vraag begint zich af te tekenen wanneer er zich een algehele ineenstorting gaat plaats vinden.

Henbob
Henbob
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Wanneer de boven ons gestelde bestuurders zo doorgaan met het tarten van Putin gaat die ineenstorting weldra plaats vinden.

Eddie
Eddie
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Analyse is correct, als dit zo doorgaat, ontstaat er immense onherstelbare schade. Fatsoenlijk rechts en fatsoenlijk links moeten elkaar vinden, al laat ik de invulling van de poppetjes maar even aan me voorbijgaan, want in dat verband zie ik nog wel wat beren op de weg. Eigenlijk is er een geheel nieuw systeem nodig, maar iets dergelijks onder de huidige omstandigheden op poten zetten, is niet realistisch.

48
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen