Ons nieuwe kastensysteem: Deugelite en Tweederangsburgers

Hypocriet meten met twee maten

Er bestaan twee soorten mensen volgens de deugers: zij die erbij horen en de anderen die daarbuiten vallen. Voor de eerste groep spant men zich in, maar de tweede laat men in de steek of valt men zelfs aan. Zo trekken daklozen aan het kortste eind, maar kunnen vluchtelingen op opvang rekenen. Zo is geweld vanwege ‘het klimaat’ prima, maar protesterende boeren zijn terroristen. Meten met twee maten in ons nieuwe kastensysteem met tweederangsburgers: ik ben er helemaal klaar mee, schrijft Ines van Bokhoven. 

Deugend Nederland gaat weer eens ouderwets tekeer op Twitter: onze overheid zou zwichten voor terreur. Voor protesterende boeren die geweld gebruiken om hun zin af te dwingen. Een gemakkelijk argument, dat niets met de feiten te maken heeft – en nog hypocriet ook. En als er één ding is waar ik slecht tegen kan, dan is het wel hypocrisie en meten met twee maten. En juist dat gebeurt volop.

 

Chaletparken

Weet u hoeveel daklozen wij in Nederland hebben? Ik wist het ook niet, maar ik zocht het op: ruim 30.000 mensen zijn dakloos, aldus het CBS. Tenminste: als die cijfers kloppen, want men rekent enkel met mensen tussen de 18 en 65 jaar. Vergeleken met de vluchtelingenstroom die we op dit moment hebben, met een instroom van zo’n 1000 mensen per week, was het wellicht een getal dat ooit indruk maakte, maar inmiddels in de marges lijkt te verdwijnen.

Daarom verbaast het me des te meer dat we, nu we die gigantische instroom hebben vanuit alle delen van de wereld, ineens in staat zijn om binnen de kortste keren voor woonruimte te zorgen voor dakloze mensen. Ja, het is ongelofelijk: chaletparken – wat provisorische, maar vergeleken met een parkbank of portiek ronduit luxueuze woon-units – verrijzen ineens in ons land. Voor vluchtelingen, dus. Niet voor onze daklozen: daar keek en kijkt nog steeds bijna niemand naar om. Die mogen op het gras slapen zonder dat iemand het erg vindt, in hitte of kou verkommeren en aan de onderkant van de samenleving bungelen.

Dus mensen die we zelf hebben laten vallen, mensen die, om welke reden dan ook, niet meer mee konden komen in onze samenleving, die mogen het uitzoeken. Maar vluchtelingen, mensen die dus aan het kortste eind van hun eigen regeringen hebben getrokken, daar geven we zelfs met plezier geld aan uit om hen te huisvesten. Onze deugers – je gaat het bijna denken – lijken verschillende soorten mensen te zien, die verschillende waardes hebben. De een help je niet, maar de ander, met soortgelijke problemen, help je wel – want die hoort erbij. Uitsluiten lijkt onze weldoeners gemakkelijk te vallen.

 

Geweld goedgepraat

Ook hun afschuw van geweld is aan allerlei voorkeuren onderworpen: het ene geweld vindt men prima, het andere – doorgaans kritisch gericht tegen hun eigen plannen en dromen – wordt gezien als het absolute toppunt van onbeschaafdheid en steevast als aanval op de democratie. En geweld kan ook nog eens reuze humoristisch zijn – als je deugt. Dat Maarten van Rossem op tv mag zeggen dat hij het niet erg zou vinden als iemand Johnny Depp doodschoot vanwege het gênante gedoe omtrent diens echtscheiding, is allemaal prima blijkbaar. Lachen! Maar als Jan Dijkgraaf het in zijn hoofd haalt kritische stukjes te schrijven over Sigrid Kaag, dan staat men weer om dat te veroordelen en te vergelijken met – uiteraard – de Tweede Wereldoorlog en nazi’s en zo.

Dat van Depp deed me trouwens onbedaarlijk in de lach schieten, want Johnny had zich al eens publiekelijk afgevraagd hoe lang het ook alweer geleden was dat een acteur een president vermoordde – een regelrechte verwijzing naar de moord op Lincoln en een hint richting het idee dat Trump, die destijds in het Witte Huis zat, ook wel eens lafjes door het achterhoofd geschoten mocht worden, net als zijn beroemde voorganger. Lachen! Je vraagt je af waarom lolbroek Maarten zo’n hekel heeft aan Depp, die Trump nog meer lijkt te haten dan hijzelf en hetzelfde duistere gevoel voor humor heeft.

 

Linkse terreur

Maar boeren die vechten voor hun bestaan: ongekend. Nooit zagen we zulke terreur, roept men in koor. Terugverwijzen naar de moord op Fortuyn wordt wat sleets, maar laten we het iets recenter zoeken: wie op Google de woorden ‘Hamburg riots 2017 G20’ intypt krijgt, onder het kopje ‘Afbeeldingen’, foto’s te zien van straatterreur die zijn weerga amper kent in onze streken en tijden, of het moet de oorlog in Oekraïne zijn. Veel Nederlandse actievoerders waren er aanwezig – extreemlinks werkt vaak in internationaal verband. De stad lijkt een slagveld op de foto’s. Leeggeroofde en vernielde winkels. Rook in de straten. Overal branden, en dan vooral brandende auto’s, maar ook brandstapels midden in de straten – waar dus ook kinderen wonen, om maar eens wat te noemen.

De schade liep in de miljoenen. Want links vecht voor een betere wereld, wat we ons daar dan ook maar bij kunnen voorstellen. En dát geweld, bedoeld om zorgen over het klimaat te uiten, lijken de meeste mensen alweer vergeten te zijn. Onze linkse MSM herinneren er in elk geval vrijwel nooit iemand aan. Kleed, bezem, weg ermee. En natuurlijk luidruchtig naar anderen wijzen, die nog niet half zo ver gaan – een beproefde afleidingstechniek.

En het mooiste is nog wel dat er nu wordt geroepen dat onze overheid zwicht voor terreur, omdat men blijkbaar van plan is de stikstofplannen nog eens tegen het licht te houden. Ondergetekende denkt eerder dat het alles te maken heeft met de ongunstige peilingen en de verkiezingen van maart volgend jaar, dan dat het komt door boze boeren. Overheden negeren demonstranten vaker wel dan niet, en zeker als er boos wordt gedemonstreerd. Maar de linkse plannen staan te wankelen en uiteraard is er dan weer een schuldige nodig, zoals we gewend zijn – want aan de plannen kan het niet liggen.

 

Afglijden

Maar laten we het nog eens hebben over onze Heilige Strijdster tegen geweld gericht aan het adres van politici of vrouwen: Sigrid Kaag. Deze Jeanne d’Arc van de moderne politiek krijst zich al maanden schor over ongelijke behandeling van en seksistisch geweld jegens vrouwen en de toenemende onveiligheid onder haar vakgenoten – maar toen Caroline van der Plas met de dood bedreigd werd, zweeg deze vechter in alle talen, en voor zover ik weet doet ze dat tot op de dag van vandaag. Net zoals ze overigens deed toen een verwarde man het huis van Van Haga binnendrong. Kaag lijkt in soorten collega’s te denken: sommigen verdienen het om aanspraak te mogen maken op haar principes, en sommigen zijn er gewoon niet goed genoeg voor. Mensen hebben verschillende waarden, en onze samenleving glijdt langzaam af naar een hele nieuwe feodale variant. Een kastensysteem, gebaseerd op opleidingsniveau en politieke voorkeur.

 

Jan Roos gecanceld

Peer pressure speelt een grote rol in linkse contreien. Men kan elkaar nogal onder druk zetten om het ‘juiste’ te doen. Voorbeeldje: Stella Bergsma plaatste zowaar een tegendraadse tweet, nadat Jan Roos van Twitter was verwijderd door een grootscheepse ‘verklik-actie’ van linkse deugers. Ze vond het toch wel treurig dat mensen aan haar kant van het spectrum anderen het spreekrecht ontnamen, en ze zag eigenlijk geen reden om dat bij Roos te doen. Stella werd verbaal gebombardeerd, geloof ik. Sociaal geweld is altijd al een linkse favoriet geweest, sociale media lenen zich er uitstekend voor, en dit keer botste Stella er zelf eens tegenaan. Haar tweet haalde ze snel weer weg, en natuurlijk was het de schuld van anderen: ze had geen zin in al die splains.

 

Huilende Tim

Het drama van Tim den Besten was er zelfs een nog geweldiger voorbeeld van: hoe een volwassen vent huilend op de radio zichzelf onderuit schoffelt omdat hij een woord gebruikte dat niks met racisme te maken heeft: ‘knecht’. Maar omdat zijn peers dat ervan gemaakt hebben, vond hij het heel normaal dat hij vrijwillig door het stof moest, en dat deed hij dan ook met verve. Oscarwaardig. Zijn tranen, zijn zelfverwijten, zijn masochisme op de publieke radio: het is niet om aan te horen of te zien, zo gênant. Niet in de laatste plaats omdat iedereen weet dat hij het vooral deed om zichzelf te redden, niet om werkelijk iets te leren.

En waarom zou hij er ook iets van leren? Wat is er mis met het woordje ‘knecht’? Het boerenbestaan hing en hangt van dergelijke werknemers aan elkaar: een boer kan niet alles alleen, het is veel en zwaar werk. Maar ook andere beroepen kenden knechten: een volkomen normaal stelsel, zo oud als de mensheid, van werknemers die, bij gebrek aan beroepsopleidingen, het vak leerden van hun baas en soms een eigen bedrijf op poten zetten, en soms hun hele leven in loondienst bleven. Net zoals nu. De naambordjes zijn verhangen, maar zo fundamenteel is onze inrichting van de wereld nog niet veranderd.

 

Overheid dreigt met Covid

En nu gaan we richting de herfst, en lijkt onze overheid alweer reikhalzend uit te kijken naar de volgende covid-variant: men heeft al weken de mond weer vol van dreiging met lockdown en andere maatregelen die niets hebben bijgedragen aan de oplossing van de vorige covid-golven die langskwamen. Ondertussen krijgen we steeds vaker te horen dat we in ‘de wetenschap’ moeten geloven – wat mij betreft een tegenstelling van jewelste, want geloven, da’s voor de kerk. Da’s religie. Wetenschap ging nou juist niet om geloof, maar om aantoonbaar bewijs. Om rationele overtuiging.

En dan moeten we ook nog eens geloven in wetenschap die, na bijna drie jaar en heel wat varianten van dit virus en, dat kan niet anders, heel wat praktijkervaring, nog steeds geen beter advies weet te geven aan overheden dan hetzelfde mantra van toen we nog niks wisten: ontneem de burgers hun grondrechten en dan zal het wel goed komen. Bewijs niks maar eis blind geloof, en sluit iedereen die niet mee wil met deze nieuwe religie uit als afvalligen, als ketters, als de domme heidenen die ze zijn. Zelfbeschikkingsrecht? Doe niet zo mal. De samenleving beslist wat u met uw lijf doet.

 

Woke-kathedraal

Een kastensysteem dus, gebaseerd op de vraag of u bereid bent mee te doen met wat de elite van u wil: het inleveren van uw luxe zoals vliegvakanties, auto of een zwembadje in de tuin, terwijl men zelf rijker en rijker wordt. En hun eigen kerken opricht: naast die van de Heilige Wetenschap staat de Woke-kathedraal, die ons leven ook steeds meer beheerst en ons steeds meer rechten ontneemt, verdeelt in groepen die er wel en niet bij horen en vervolgens het twee-maten-systeem op ons loslaat.

Ik ben ermee klaar, mijn geduld is op. Ik hoop het uwe ook. We moeten dit niet meer accepteren: men maakt tweederangsburgers van ons. En zoals ik al eerder schreef: ik word liever geen prole, u wel?

 

Vond je dit artikel goed? Steun Ines van Bokhoven via inesvanbokhoven.backme.org

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
46 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Yvonne
Yvonne
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben klaar met alles wat dit rariteitenkabinet uit de mouw schudt!

Marien
Marien
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Yvonne

ik ook, ik snap niet dat CDA of CU de stekker er niet uit trekt. Hun ‘hoeksteengezinnen’ worden enorm geraakt door wanbeleid van dit kabinet en vorige ook.

Den Helder
Den Helder
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

CDA en CU zijn kleiner dan D66/VVD. Dus als ze willen besturen pappen ze aan met beide laatstgenoemden. Hoeksteengezinnen zijn te duur geworden en de overgeblevenen zijn al lang van partij veranderd.

Auke51
Auke51
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Kijk naar het stikstof debat waar prominenten professoren die met emeritaat zijn, vrijelijk de feiten benoemen terwijl de Groot van D66 het niet wil horen en onder het kleed wenst te houden.
Alles loopt vast en het lijkt zo volgens Rutte IV te moeten gebeuren. De grote meerderheid begrijpt het ook niet meer, we lijken uitgeleverd aan D66 woke dictators.

Ni28
Ni28
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Auke51

Je moet eerst met emeritaat voordat je veilig je menig kan uiten.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

En dat alleen al zou het land op zijn kop moeten zetten.

Peter.
Peter.
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Alle ondersteuning aan kranten en media op tv opheffen en we krijgen een totaal neutrale nieuwsgeving ,die plots de balk uit eigen ogen haalt en de waarheid gaat brengen ,want zo achterlijk als dat ze het nu doen maken ze zich totaal belachelijk .
Het zijn slaven van het kabinet met voorgeschotelde vragen ,en leden van partijen als D66 die alles bepalen wat de domoren nog geloven ook .Onmiddelijk stoppen ermee en ze janken alles aan elkaar,een ondernemer krijgt ook niks ,en als hij zich niet kan bedruipen trekt de staat de stekker eruit ,niet erg ,maar gelijke monniken gelijke kappen .

HenryN
HenryN
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Peter.

De ondersteuning aan kranten en media gaat niet lukken.Die worden zwaar betaald door de overheid. Uiteraard bent U het die dat moet ophoesten maar U krijgt daar geen zeggenschap over. Natuurlijk gaat het kabinet deze meehullende partij niet kortwieken ze hebben die veel te hard nodig. Heel misschien zou een nieuw kabinet er wat aan kunnen doen maar helaas een nieuw kabinet zit er nog niet in. Het huidige kabinet zal met alle mogelijke middelen proberen te blijven zitten. Ik ben het echt wel met U eens maar het zit ver niet in.

Andre
Andre
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wat betreft het kaste-systeem van deugers versus niet-deugers: links heeft een vijand nodig. Alleen het aanwijzen van een vijand of een dreiging kan mensen in beweging zetten, tot revolutie brengen of juist tot onderdrukking van de eigen belangen ten voordele van klimaat of milieu.
Alleen dan heeft de linkse mens macht over een zodanig deel van de bevolking dat zijn machtswellust gerealiseerd kan worden. Dus polarisatie tussen twee grote groepen, rond een economisch of ecologisch thema, is de standaard werkwijze van links.
Voorbeelden: autochtonen versus migranten, industrie versus ecologie, boeren versus ecologie, bezitters tegenover niet-bezitters.
Een ander kenmerkende werkwijze van links is dat ze op het niveau van de taal alles omkeren. Als links polariseert, dan is dat solidariteit. Als links geweld uitoefent, dan is dat pacifistisch. Als links dictatuur uitoefent, dan is dat ‘volksdemocratie’. Ze gebruiken dezelfde woorden, maar geven daar de omgekeerde betekenis aan.

Vin
Vin
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

De reden waarom Putin (Rusland) gebashed wordt. Mensen bang maken en wijs maken dat alleen een sterke eu een totale communistische onderwerping kan voorkomen. Nog daargelaten dat eu (zijnde wef) communistischer is dan rusland ooit was.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Vin

Je kunt tegelijkertijd heel negatief over Putin denken en even negatief over de westerse provocaties. Die je zo niet mag noemen. Zie hoe de VS momenteel een confrontatie uitlokken met China. Weer een delegatie naar Taiwan. Met wéér, net als bij Joekreen, de democratische soevereiniteit van landen als drogreden.

Andre
Andre
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Links werkt al bijna 200 jaar op deze manier: ze werpt zich op als de verdediger van ‘iedereen’, ‘het algemeen belang’, ‘het volk’, ‘de planeet’. Op het niveau van de woorden lijkt het sociaal, empathisch en democratisch.
De volgende stap is het onschuldig formuleren van het geweld waarmee ze te werk willen gaan. De macht grijpen heet ‘bevrijding van het volk’ (als rechts het doet ‘coup’), eenpartijstaat inrichten (als rechts het doet heet het ‘junta’ of ‘dictatuur’). Na de machtsgreep wordt het volk gemuilkorfd via de media (‘beschermen tegen contra-revolutionaire elementen’) en gehersenspoeld door eenzijdig nieuws, zodat het publiek geleidelijk links gelijk gaan stellen aan democratie in het algemeen.
Verder heb ik me verbaasd over de herhaalde mededeling dat er asbest was aangetroffen in de troep die de boeren op de wegen hadden gegooid. Er zijn drie soorten asbest, waarvan er maar 1 schadelijk is en dan nog alleen als er in geboord of gezaagd wordt, omdat alleen dan de vezels zich kunnen verspreiden.
De dagelijkse portie nepnieuws die de overheid verspreidt over klimaat, stikstof en Rusland richt heel wat meer schade aan.
Overigens zijn er in de geschiedenis heel wat voorbeelden van linkse partijen die ook elkaar niets gunden en graag ‘zuiverden’, zoals in de Sovjet-Unie, de Weimar republiek en tijdens de Tweede Republiek in Spanje. Sociaal, empathisch en democratisch…

Binzrath
Binzrath
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Als de woke-dictatuur van de MSM geen kritische vragen krijgen worden zij steeds sterker. Een paar jaar geleden zou het mij onmogelijk hebben geleken, maar de woke-dictatuur is bij de universiteiten en politiek zo ingebakken dat er een woke commissie wordt ingesteld om je te beoordelen of je wel toegelaten kan worden op de universiteit of bij de overheid. Daar gaat de nieuwe kastenstelsel van Nederland naar toe als dit zootje het weer wint bij de volgende verkiezingen.

Ik heb al eerder hier geschreven: ik ben blij dat ik geen kleinkinderen heb.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Binzrath

Me too.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Binzrath

Elsevier vandaag:

Duitse jongeren mogen één keer per jaar hun gender aanpassen
Correspondent Rob Savelberg merkt hoe Duitse jongeren gemakkelijk wisselen van naam, uiterlijk en geslacht.

Generaties jongeren hebben hun ouders in Duitsland geschokt door grof te provoceren.
Of ze steunden in de jaren zeventig de terroristen van de links-extremistische Baader-Meinhof-Gruppe, werden langharig en links-radicaal, of ze scheerden hun hoofd kaal en droegen als ¬neonazi’s in de jaren negentig soldatenkistjes.

De huidige generatie – als ze bij Berlijn de snelwegen niet blokkeren, tot woede van wachtende automobilisten, en zich met Extinction ¬Rebellion aan het wegdekvastlijmen – heeft een nieuw stokpaardje.
Ze wisselen zo vaak van seksuele identiteit en geslacht als niemand tevoren.

Ni28
Ni28
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Links wil vrede maar zonder oorlog kunnen zij niet. Oorlog en vrede vullen elkaar aan en een kan niet zonder de ander. Zij hebben steeds nieuwe slachtoffers nodig want zonder die wankelt hun eigen bestaan. Zij eigenen zich toe de waarden zoals vrede, liefde en andere sociale waardigheiden. Dat is het privilege van links en een ander wil dus de tegendeel. Die mensen moeten voelen dat zij slecht zijn desnoods voor een openbare tribunaaI via hun media waar afstand van eigen mening gedaan wordt. Door hun waan zien zij de realiteit niet onder ogen en slaan om in zelfgemaakte dictatuur met censuur als eigen beveiliging. Allemaal niet origineel maar een herhaling van eerdere niet succesvolle socialistische paradijzen. En dit kan allemaal omdat het volk het toelaat. Vrijwillig want comfortabel of bang voor eigen mening die voor veel ongemak kan zorgen of zelfs eigen toekomst kan verzieken. Dat maakt ons land gelijk aan de laagste dictaturen in schurken landen. Het volk moet bepalen of zij dit willen of durft men een inmiddels nodige draai maken. Met wachten wordt het steeds moeilijker.

JooJootje
JooJootje
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Het container begrip links met daar in communist, socialist, woke, is een negatieve ideologielijn van haat, jaloezie en afgunst, en ze hebben het ook altijd over de strijd, lijkt mij wel duidelijk wat daar de uitkomst van zal zijn, in ieder geval geen vrede.

Ni28
Ni28
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  JooJootje

Slachtoffers als vaste voer komen vooral uit de oorlogen vooral plaatselijke. De socialisten hebben daar baat bij en weten dat de menselijke soort altijd oorlogen zal boeren. Ook de multiculti samenleving mond uit in oorlogen juist door het multiculti van onvergelijkbare culturen.

Frank
Frank
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

maar als de democratieën zijn geïnfrilreerd door het WEF wat dan¿¿¿

Bert van Heemst
Bert van Heemst
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Al decennia wordt dit soort artikelen door regressief-links afgedaan als ‘huilie huilie’; even zolang zijn ze getraind in het herkennen van ‘mensen wiens mening er niet toe doet’, en glijdt deze tekst van ze af alsof ze niet geschreven is. Wat waar is of onwaar doet er dan helemaal niet meer toe. Het gevoel gaat altijd voor het verstand uit, en deze kniereflex is er tijdenlang ingeramd:

Links is goed, rechts is fout. Links is humor, positiviteit, progressief, oprechte emotie, gul, opkomen voor onderdrukten. Rechts is serieus, somberend, wil van geen verandering weten, kil, gierig, en opkomen voor de mensen die alles al hebben.

Bovenal is rechts ‘negatief over buitenlandse mensen’, wat weer in éen adem staat voor discriminatie, dictatuur, geweld, treinen naar het oosten. Dus in het zeldzame geval dat een links iemand het met deze tekst eens is- al is het maar deels- en die zou dat ook uiten, weet die links persoon wat hem/haar te wachten staat.

Er is om te beginnen een totale herinrichting van het onderwijs nodig, maar dit is geen zaak van de korte termijn; links heeft voor het herscheppen van alle instituties minstens een halve eeuw de tijd gehad. Dat draai je niet in tien jaar terug.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Heemst

De herinrichting van het sowieso al te links-activistische onderwijs is een tandje hoger gezet, maar helaas niet in de richting die u bedoelt.
Gisteren in een krant: Klimaatlobby voor de klas.
Het gebrek aan leerkrachten wordt door ‘groepen’ opgevangen. O.a. klimaatkongsies.
Lees: ze springen in dat gat om kindsoldaten te kweken voor hun groene hobby’s. Citaat: ’twaalfjarige kinderen zijn heel gemotiveerd om actie te ondernemen.’
Vanaf groep 7 aansporen….
Een van de partners is Just Diggit.
Taal en rekenen zitten niet in het pakket. Onbelangrijk voor voetsoldaten.

H.J.
H.J.
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Voor mij is het gelijk van Ines haar inbreng het voorval met Rushdie, die beestachtig door Hadi Matar is neergestoken, met geen woord wordt in de Nederlandse pers over zijn mogelijke motief gesproken.
De FBI doet nog onderzoek staat er.
Terwijl iedere trekkerbestuurder, al bij voorbaat een sticker op zijn voorhoofd krijgt.
Mijn grote angst, zijn de levens van een aantal PVV en FvD leden in de tweede kamer, die bijherhaling worden gedemoniseerd door andere tot volle tevredenheid van de NPO.

Elsjefiderelsje
Elsjefiderelsje
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Heet die dader werkelijk Hadi Matar?? Dan is dat waarschijnlijk een verzonnen naam…. Matar betekent in het Spaans “doden”. Daarom….

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Elsjefiderelsje

MataHari.

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Beste H.J.

Inderdaad een dingetje.

Herinner mij – en dan geef je meteen een inkijkje in de eigen Werdegang – dat de toentertijd mij geheel onbekende Brits-Indische schrijver een fatwa aan zijn broek had gekregen, wat op TV-beelden voor veel woest gesticulerende types van Midden-Oosters voorkomen zorgde. Zat wat in de ‘Jeetje, kijk nou’ hoek.

En veel zorgelijke gesprekken met Adriaan van Dis, geloof ik zelfs een paar keer met l’écrivan il meme. Wat weer wat high-brow was.

Later bleek dat het bewuste boek toch een wat taaiere pil was en dat dhr. Rushdie – ondanks voortgezette beveiliging – nog een heel eind is blijven doorschrijven.

Deze kampioen van het Westen (wat hij volgens mij nooit heeft willen zijn / noodgedwongen erbij kreeg) sleet zijn dagen als Amerikaan in New York en is door een jonge buurtbewoner van Sjiïtisch Libanese origine gevolgd naar een optreden in de boons, om vervolgens – net zo low tech als de aanloop – aan het mes geregen te zijn.

Je zou toch zeggen dat voor dit voorzienbare, noodlottige voorval de media al jaren en jaren de copij hebben klaar liggen in afwachting van datum en foto’s, maar zie er toch niet veel van voorbij komen.

Is Rushdie yesterday’s man? Zijn wij hem gepasseerd met 2 x WTC Towers aanslagen (de eerste mislukte om dat de diesel en kunstmest contraptie in de verkeerde parkeergarage stond en deels niet [goed] afging), Afghanistan, Irak, Syrië en alle aanslagen tussendoor?

Of is het de impliciete realisatie dat hier niets gewonnen is (en te verdedigen meer is)?

cor
cor
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Weer de spijker op zijn kop Ines.
Als ik naar de politiek kijk en de zogenaamde deugers die deze politiek bedrijven kan ik maar aan 1 ding denken, en dat is: dit is geen B film geen C film maar een pulpfilm waar alleen maar falende, liegende, bedriegende en manipulerende acteurs aan meedoen. Als je 10 seconden naar deze film kijkt zet je deze alweer uit. Wat het ergste is dat deze politieke acteurs zelf vinden dat ze heel goed acteren en dat ze daar geweldig voor gewaardeerd moeten worden. Ze vinden zichzelf geweldig.
Als 2de de Wetenschap bestaat niet meer, wanneer je niet mee gaat in het narratief en een kritische vraag stelt ben je een complotdenker, wappie en wat al niet meer. Wetenschap is juist kritiek leveren en elkaar uitdagen om het beter te doen en uiteindelijk door een hypothese om te zetten naar feiten en waarheden. Helaas dit is allemaal dood gemaakt door de deugers.

JooJootje
JooJootje
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Voor dit gedrag is er een woord, fascisme gepleegd door fascisten ook wel in de volksmond Elitaire Deugers genoemd.

Marien
Marien
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Zeer goed stuk. Ik sluit mij er bij aan.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Er klaar mee zijn aan de keukentafel gaat niet helpen.
Heel NL zal de straat op moeten om vreedzaam (geef ‘ze’ niet een reden om acties met geweld neer te slaan) te protesteren en het aftreden van het kartel te eisen. Een interim zakenkabinet af te dwingen, die de komende jaren pas op de plaats gaat maken. Is misschien wel dagen, wekenlang nodig. Het alternatief is de toekomst voor onze kinderen willoos uitleveren aan een zelfzuchtige, misschien zelfs kwaadaardige globale elite.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Uiteindelijk werken kastesystemen niet. Zeker in dit kleine overbevolkte landje waar we met zijn allen op elkaars lip zitten,vergroten ze alleen maar de kans op, danwel de ernst van conficten.
We zitten al in de fase van het groeien van conflicten naar megaproporties, bijvoorbeeld bij de boeren.
Dus ja, als de politiek de controversie maar blijft opstoken, kunnen we wachten op de problemen die gaan komen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Omdat de roverheid maar blijft opstoken en er zelfs hier en daar nog een tandje bijzet, is mijn vrees dat ze juist een enorme opstand willen. Die ze vervolgens met grof geweld, noodwetten en nog meer ongrondwettelijke sancties tegen de eigen bevolking zullen neerslaan.
Ze hebben vele mogelijkheden als we dit ‘beleid’ zijn gang laten gaan.
De media hebben ze al aan hun kant.
Onderdrukking is de toekomst ben ik bang.
Hoe kunnen we dit keren?

marion
marion
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

amen!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Goed dat u het nog eens op een rijtje zet.
Het grote probleem echter is m.i. dat de Rutte/Kaag/links kongsi Nederland hebben verkocht aan ongekozen, ondemocratische en veelal dictatoriale globale instituties.
Ik vrees dat ‘gidsland’ Nederland uitgekozen is door de globale machthebbers als hun voortrekkersland.
Klein, strategisch gelegen, slappe roverheid die met alle winden meewaait en blijkbaar bereid is haar ziel te verkopen voor het vasthouden van de macht, totaal links ingekapseld medialandschap, totaal links ingekapseld onderwijs en wetenschap, een dociele bevolking die uiteindelijk alles gelaten pikt inclusief het voortrekken van honderdduizenden indringers op vele terreinen. Want het gaat echt niet alleen om voorrang bij woningen. Waar denkt u bv dat het extra geld voor allerlei ‘armoedebestrijding’ voornamelijk heen gaat?
De grote vraag is dus hoe dit nog vreedzaam te keren is.

Gussel
Gussel
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Helaas is dit niet meer vreedzaam te keren. De meeste cultuurverrijkers hebben lak aan onze normen en waarden, waardoor een ongelijke strijd plaats zal vinden om hun armoedebestrijding in stand te houden ten koste van alles.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Daar heeft u gelijk in, vandaar mijn terugkerende vraag hoe we in hemelsnaam het tij kunnen keren.
Want een burgeroorlog wil het volk toch ook niet? Ik niet in ieder geval. Mijn hoop is gevestigd op mensen met een (groot) podium die een briljant offensief kunnen starten.
Want we kunnen het de boeren, tuinders en vissers niet alleen laten doen.

Gussel
Gussel
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Lieve Inez, ik heb engelengeduld, maar sta volledig achter je, ook dit geduld is niet onbegrensd. Kan heel slecht tegen onrechtvaardigheid.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben er ook helemaal klaar mee Ines. Mijn beide opa’s waren knecht. De een bij een hereboer en de ander bij een tuinder. Verder ben ik al bijna 2 jaar een economische dakloze, na een scheiding. Het is te ziek voor woorden om te zien en te lezen hoe hypocriet onze nep-elite de eigen bevolking discrimineert. En heel veel respect voor hoe waardig en geduldig onze Nederlandse ”deplorables” zich tot nu toe gedragen. Na al dat ongekend onrecht. Ziek land.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

Ze kunnen beter het woord ‘knechten’ aankaarten. Want dat gebeurt nu met heel veel groepen.

Joop Visser
Joop Visser
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Topartikel.

Marien
Marien
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Iemand wees me gisteren op boeken van Robin Ruiter. Kent iemand dat?

audio1958
audio1958
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Er is nog een derde groep die groeiende is. Verzin maar een naam….
Bijvoorbeeld de gepamperden?

nanko55
nanko55
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Een bekend Socialistisch Leider uit jaren 30 zei het zo: de vrijheid van de groep gaat ten koste van de vrijheid van het individu.
Dat is, nog steeds, de kern van de Linkse Ideologie en zien we terug bij het fascisme, communisme en socialisme.
Als u buiten de groep valt, vanwege ras, religie, politieke opvattingen etc, dan doet u niet meer mee!

Frank
Frank
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

allemaal agenda 2030

Dick
Dick
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

AD.nl
Tampons en maandverbanden zullen in Schotland vanaf maandag gratis beschikbaar zijn voor alle mensen die menstrueren.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Dick

Dat is discriminerend t.o.v. niet-mensen, dat moet zijn alle levende organismen. Want er zijn bv ook houtsoorten die uit een snee kunnen bloeden.
Wel de waanzinnige-waardeloze-wanstaltige-woke-wappie-weekdieren geven wat ze eisen, toch? Dus cancellen die krant.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Dick

Elsevier vandaag:

Duitse jongeren mogen één keer per jaar hun gender aanpassen
Correspondent Rob Savelberg merkt hoe Duitse jongeren gemakkelijk wisselen van naam, uiterlijk en geslacht.

Generaties jongeren hebben hun ouders in Duitsland geschokt door grof te provoceren.
Of ze steunden in de jaren zeventig de terroristen van de links-extremistische Baader-Meinhof-Gruppe, werden langharig en links-radicaal, of ze scheerden hun hoofd kaal en droegen als ¬neonazi’s in de jaren negentig soldatenkistjes.

De huidige generatie – als ze bij Berlijn de snelwegen niet blokkeren, tot woede van wachtende automobilisten, en zich met Extinction ¬Rebellion aan het wegdek vastlijmen – heeft een nieuw stokpaardje.
Ze wisselen zo vaak van seksuele identiteit en geslacht als niemand tevoren.

46
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x