Over onze langstzittende premier en wat ik er van vind

De Teflon is inmiddels helemaal verdwenen

Mark Rutte heeft het voor elkaar: hij is de langstzittende premier van Nederland. Maar dit wordt niet gevierd, want Nederland is klaar met Mark, inclusief zijn eigen VVD. Teflon-Mark heeft nooit ons land gediend maar alleen maar zichzelf. Als politieke junk is hij verslaafd aan de macht en laat hij puinhopen achter. De rekeningen mag het volk betalen. Hij zal vooral de geschiedenisboeken ingaan als de meest niet-geliefde premier van Nederland, verwacht Ines van Bokhoven. 

Met een glas wijn naast mijn toetsenbord – meer uit wanhoop dan uit vreugde – vier ik dan vandaag het feest van onze premier: hij is de langstzittende premier uit onze geschiedenis. Een hele prestatie. Je zou verwachten dat dit, overal in het land, gevierd zou worden. Misschien iets bescheidener dan Koningsdag, maar toch wel feestelijk: als in een democratie één man zo lang zoveel macht weet te behouden, dan moet-ie wel immens geliefd zijn bij het volk. Toch?

Ik drink nog maar wat van mijn wijntje, want het lachen vergaat me zo zoetjesaan met onze Mark. Onze recordhouder. Onze Winnaar die, om te kunnen blijven winnen, over steeds grotere bergen lijken heen moet stappen. Ach, ik weet wel: hij zit er niet mee. De man heeft één doel voor ogen en niets of niemand zal hem stoppen. En dat is te merken.

 

Mark gaat voor Mark

Zijn doel is ons nu, na al die jaren, inmiddels pijnlijk duidelijk: Marks enige doel is Mark. En de macht die Mark kan vergaren, op welke manier dan ook. Dat hij nu de langstzittende premier is van een land dat doorgaans niet eens meer weet waar de beste man zich vandaag nu weer bevindt (hij is de laatste tijd meer in het buitenland aan het lobbyen voor zijn eigen toekomst dan dat-ie ons land daadwerkelijk bestuurt) doet er niet toe: hij heeft die titel, hij heeft de prijs, hij heeft de buit binnen. Hij zit comfortabel in zijn toren, kijkt uit over ons, en denkt na over hoe hij nog meer macht kan krijgen of zo lang mogelijk kan vasthouden aan de macht die hij heeft.

En wij betalen de rekeningen.

 

WEF-volgeling

Ja, da’s meervoud: het zijn er inmiddels heel wat. En er blijven elke dag opnieuw nieuwe rekeningen bijkomen. Mark maalt er niet om. Mark weet dat het allemaal niet uitmaakt: in de politiek, en zeker de onze, worden mensen zelden tot nooit afgerekend op hun slechte functioneren. Integendeel: voor je het weet zie je een mislukte minister terug als Commissaris van de Koning, of aan het hoofd van een of andere onderzoekscommissie. Mark dient daarnaast een orgaan dat hij veel meer trouw is en veel serieuzer neemt dan het land dat hij dient te besturen. Mark volgt het WEF trouw – u weet wel, dat ‘praatclubje’ dat er apetrots op is vrijwel elke overheid ter wereld die ertoe doet te hebben ‘gepenetreerd’ met mensen die door het WEF zijn getraind en geschoold.

 

Spuugzat

Toen hij zijn premierschap won beloofde hij ons nog een kabinet ‘om de vingers bij af te likken’. Inmiddels hebben we een kabinet waarbij we onze vingers stukbijten, als neurotische nagelbijters, tot aan de riempjes. Tot bloedens toe. Bijna niemand wil deze man nog in het Torentje van waaruit hij dit land te gronde heeft gericht: meer dan 80% is hem spuugzat. De hashtags ‘RutteStapOp’ en ‘KlaarMetRutte’ zijn al maanden trending op Twitter, de peilingen zijn duidelijk, het protest zwelt aan, en hij wil maar niet weggaan. Tenminste: hij is bijna nooit meer hier, dit land boeit de man overduidelijk niet meer – maar echt weggaan, daar is hoegenaamd geen sprake van.

 

Machtsjunkie

Hij doet me soms denken aan een junkie. Verslaafd aan zijn favoriete drug, macht, heeft hij niet door hoeveel schade hij aanricht, hoeveel levens hij om zich heen verwoest, hoeveel vertrouwen hij vernietigt en hoeveel hij inmiddels al heeft gejat aan goodwill, zekerheid, optimisme, vechtlust en ‘zin in morgen’. Al zijn aandacht is gericht op het voeden van zijn verslaving, zoals dat gaat bij junkies. Overal waar Mark komt, wordt het duister. Alles wat hij aanraakt lijkt ineen te schrompelen in rotting en verdroging: de man brengt enkel onvruchtbaarheid voort. Niets kan groeien in de wereld van Mark de politieke junk, naast Marks verslaving.

En zoals dat dan gaat in de omgeving van zo’n verslaafde: dit land is kwaad. En als het niet kwaad is, dan is het wel verdrietig, teleurgesteld of depressief. En anders is het wel vervuld van haat en angst (die twee zijn doorgaans onlosmakelijk met elkaar verbonden). Onder het bestuur van deze junk is gebeurd wat je kunt verwachten van junkies: het is een onleefbare puinhoop geworden. Junks zijn niet te vertrouwen en ook dat is een kenmerk van de aan macht verslaafde Mark: geen woord dat uit zijn mond komt valt ook maar een seconde serieus te nemen. Valse beloftes, gebroken afspraken, overtreden wetten en een volslagen gebrek aan welke vorm van moraliteit dan ook: dát is onze record houdende premier.

 

Record

En nu heeft-ie dus een record gebroken – en bijna niemand die hem die eer gunt. Want wie is er nou blij met een mens die zijn hele leven wijdt aan zijn persoonlijke verslaving? En daar niet, zoals junkies gebruikelijk zijn te doen, zijn moeders stereo of portemonnee voor jat, nee: een heel land naar de afgrond duwt. Met het grootste gemak. Met die eeuwige ‘ik ben zó leuk’-glimlach op zijn gezicht. Met zijn mediatraining. Met zijn liefde voor Schwab – die hem ooit de meest aantrekkelijke premier van Europa noemde en beloonde met een prijs (zie video vanaf 1:49) en een misselijkmakende ophemel-speech waaruit blijkt dat Mark een absolute heilige is – en dat alles ruikt naar een wereldloopbaan.

Kijkend naar dat filmpje, en het gezicht van onze premier, is het meer dan helder wie hij denkt te moeten dienen in zijn honger naar meer, meer, meer macht. En ik geef u een hint: wij, de Nederlandse burgers, of de democratie van de Nederlandse Staat, zijn het niet. Nooit zag ik Mark harder uit elkaar knallen van puur geluk dan ik hem in dit filmpje zie doen. Dit is zijn wereld: prestige, geld, elite, bovenlaag. Gezellig de macht onder elkaar verdelen. Met burgers zoals u en ik heeft de man niets, en het is schrijnend hard te merken aan de ongekende rotzooi in dit land. Terwijl Mark – ook nu, as we speak – hoofdzakelijk bezig is te doen wat goed is voor Mark, zijn u en ik verworden tot plebs. We zijn niets meer waard. Onze levens, ons geluk, onze dromen: Mark heeft ons weten te reduceren tot niets meer dan cijfers op papier, in modellen, in grafiekjes. We bestaan niet echt voor hem, en hij houdt dan ook het liefst zoveel mogelijk afstand.

 

Verkeerde adres

Tenenkrommend laat hij dat zien in dit filmpje: hij staat vol medeleven in de tuin van mensen in Groningen die het slachtoffer zijn van het aardgasbeleid met al z’n bevingen en onbewoonbaar verklaarde huizen. Maar als blijkt dat hij bij het verkeerde adres staat, dat hij eigenlijk bij andere mensen had moeten zijn, weet hij niet hoe snel hij het gesprek af moet kappen en moet maken dat hij wegkomt. Het is werkelijk gênant om aan te zien: hij is verloren als het aankomt op simpelweg intermenselijk verkeer en alledaagse communicatie met alledaagse mensen. De paniek staat zowat op zijn gezicht.

Dit is Mark zoals we hem zelden zien: zonder script teruggeworpen op zijn eigen menselijkheid, zijn empathische improvisatietalent. Het verbaasde dan ook weinigen dat hij, zo snel mogelijk nadat hij de vergissing ontdekte, haastig weg stiefelde bij die evengoed getroffen mensen. Weg van de camera, weg bij de kans betrapt te worden op werkelijkheid. We moeten wel in het script blijven, anders is het niet meer leuk, hè?

 

Teflon

Teflon Mark was ineens niet meer zo ‘Teflon’. Het was een uitzondering: werkelijk alles lijkt van deze man af te glijden, niets trekt hij zich persoonlijk aan. Terwijl hij tot ver in onze persoonlijke levens ingrijpt, is hij zelf nergens persoonlijk, ook niet als het gaat om aansprakelijkheid, spijt, leerproces of wat dan ook. Altijd die robotachtige glimlach zonder dat zijn ogen echt meelachen, altijd die korte, gemaakt-opgewekte eerste antwoorden voordat hij doorschiet in zijn ‘jongens, doe nou even niet zo moeilijk’-toontje. Altijd het gevoel dat je te maken hebt met een vleesgeworden ambtelijk rapport met aangeleerde, bijbehorende gezichtsuitdrukkingen – maar er zit nooit echt gevoel achter. Ik haal het er tenminste niet uit, en ‘mensenkijken’ is een grote hobby van me, als romanschrijver.

 

Peter Pan

Mark speelt een geinige man met een Peter Pan-syndroom: hij lijkt maar niet volwassen te willen worden. Het narcisme en de onbetrouwbaarheid die bij deze semi-stoornis komen kijken zijn met gemak bij onze Mark terug te vinden, zoals ook het karakter in het beroemde boek een onvolwassen en zelfzuchtig mannetje is dat uit is op invulling van eigen plezier en behoeften, en gezworen heeft nooit te zullen veranderen.

Zijn eigen partij lijkt ‘m zelfs zat te zijn; da’s dan weer niet vreemd als je zag hoe Mark omging met een democratische stemmingsuitslag tijdens een VVD-congres. Je moet het hem nageven: hij is wel bijzonder creatief in het bedenken van allerlei manieren om mensen een dikke middelvinger te geven, zonder ooit een hand op te steken. Maar zijn ‘het staat ze vrij hun lidmaatschap op te zeggen’-respons was er eentje die het onderhand wel duidelijk maakte: als zelfs je eigen directe achterban je niks meer zegt, dan ben je werkelijk nog alleen maar met jezelf bezig, als politicus.

 

Klaar met Mark

Nederland is klaar met Mark, en dat terwijl Mark zelf eigenlijk nooit echt aan Nederland is begonnen: hij heeft dit land gebruikt als kapstok om zijn eigen loopbaan aan op te hangen. En dat is ‘m met ongekend veel succes gelukt. Door zichzelf te omringen met nietszeggende jaknikkers wordt deze Peter Pan enkel gevoed in zijn Ruttiaanse ideeën over alleenheerschappij en hoe je de lessen van mensen als Machiavelli zo goed mogelijk in praktijk kunt brengen. Hoe je een heel volk kunt gebruiken om je een weg de geschiedenisboeken in te wurmen, al is het maar met zoiets als ‘langstzittende premier’.

Als iemand die al een leven lang met de neus in geschiedenisboeken zit te snuffelen en die onderhand wel iets snapt van hoe goeie historici met het verleden omgaan, vrees ik dat hij eerder zal worden herinnerd door het feit dat hij de meest gehate premier van Nederland was. Met afstand, zelfs. Ik laat het oordeel over ’s mans professionele functioneren aan kenners over; ik heb alleen verstand van mensen. En als mens schiet Rutte ernstig tekort. Zo simpel is het.

Dus dan nog maar een glaasje wijn – om te drinken op de gezondheid van dit arme, arme land. We gaan het nodig hebben. En wat Mark betreft:

Nou, gefeliciteerd dan maar hè?

 

Vond je dit artikel goed? Steun Ines van Bokhoven via inesvanbokhoven.backme.org

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
28 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Milo van der Linden
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Mark werd mede mogelijk gemaakt door PvdA, GroenLinks, CDA, CU, D66 en de NPO.

Ni28
Ni28
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Milo van der Linden

En de Tweede kamer vol brave schaapjes los van enkele zwarte schapen in aparte hok gezet.

Ni28
Ni28
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De langst zittende premier viert het vandaag niet want zelfs hij weet dat hij geen reden voor een feest is. De meest leugenachtige premier in alle tijden met vergaande schandalen geeft meer een reden voor een grafstemming. Twaalf jaar geleden pleegde hij de coup in eigen partij om een linkse koers te voeren. Met hem heb je geen linkse partij meer nodig. Na en extra hersenspoeling bij de WEF breekt nu de tijd voor een socialistische koers die hij samen met D66 wil invoeren. Het verschil met China wordt steeds kleiner. Het vrije democratische Westen heeft afgedaan. Het jaar 2022 lijkt het jaar van de volgende coup met socialistische ideeën zoals onteigeningen, CO2 budgetten en noem maar op. Welkom in de dictatuur.

Ni28
Ni28
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekend verhaal maar ik wordt kotsmisselijk alleen al van zijn naam.
Inez,er zijn betere momenten om wijn te drinken. Zonde van de fles.

Laatste aanpassing 10 maanden geleden door Ni28
Lucie
Lucie
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Zeg aub niet ONZE mark want ik kots van die kwal………..

Andre
Andre
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het probleem met Mark is dat hij is gekozen door Nederlandse burgers.
Hij zou dus Nederlandse belangen moeten dienen. ZOU.
In werkelijkheid dient hij de belangen van alles wat niets met Nederland te maken heeft: hij dient het WEF, hij dient de internationale beleggers in windturbines, hij dient Brussel, hij dient de VN, hij dient de as Macron-Duitsland.
Hij dient zijn eigenbelang en zijn loopbaan.
Hij dient de goede-doelen-industrie, de migrantenindustrie, de vervang-boeren-door-nieuwbouwwijken-industrie. Hij dient iedereen die daaraan verdient zolang het werkt. Net zo lang tot het kaartenhuis instort omdat deze ‘investeringen’ helemaal niet rendabel blijken te zijn.
Maar dan is ‘onze’ Mark allang weg. Positie elders.

Wim Beerman
Wim Beerman
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ines. Je artikel is al zo als de meeste Nederlanders voelen en denken.
Knap dat je het met een paar glazen wijn kon handelen.
Ik heb ondertussen al een hele fles met wat sterker spul op. Maar de tranen lopen nog over mijn wangen. Maar niet van het lachen.
Top Ines!

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte gebruikt dezelfde tactiek om aan de macht te blijven als Erdogan.
Beetje beter zelfs omdat hij de media in zijn zak heeft. Erdogan moet kritische journalisten nog gewoon in de gevangenis stoppen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Vragen jullie je niet af welke mensen hem adviseren of aansturen?
Ik geloof nooit dat hij dit allemaal alleen doet.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Reken maar dat deze mensen zorgvuldig buiten beeld blijven.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Van Drimmelen bleef ook buiten beeld.

Elvi
Elvi
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Hij is een meester manipulator.

Youp
Youp
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Hij heeft in eerste instantie de VVD gezuiverd van alle resterende klassiek-liberale en conservatief-liberale elementen. Daarna mag je aannemen dat hij iets vergelijkbaars heeft uitgevoerd bij de rijksoverheid. Op de posten die er toe doen, zitten daar nu hardcore globalisten. Als zijn opvolger eveneens uit het partijkartel komt kan deze meteen inschuiven. Als zijn opvolger niet uit het partijkartel komt, heeft deze een probleem. Je wilt immers niet de verzamelde Sirs Humphrey Appleby tegen je hebben. Verder moeten we het niet overdrijven. Bij elke andere globalist als politiek leider was hetzelfde gebeurd. Mevrouw Kaag had waarschijnlijk nog wel een tandje weten bij te schakelen. Jetten en Peggold ook.

Toch was dit in het begin helemaal niet zo duidelijk. Misschien, of zelf waarschijnlijk, was hij toen zelf nog niet gevallen voor de supranationale SDG-agenda.

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Beste Youp,

Geloof dat de frase ‘Voor visie moet je bij de opticien zijn’ toegeschreven wordt aan de drs. Dus dan moet je niet verbaasd zijn als een voorman van een beweging, die zich er op voor laat staan geen beleid, visie, idee te willen hebben anders dan het dienen van belangen waar John Q Nukubu niets aan heeft, die visie e.d. links en rechts aangereikt krijgen van clubjes en flupjes, die wel hun huiswerk gedaan hebben.

Waar lobby’s eerst stukwerk waren (Hi, Frans van D) is dat de laatste 20 jaar – niet geheel toevallig na het wegvallen van de Muur en parallel aan de “War on Terror’ – neergeslagen in het bestaande en toch niet bestaande WEF. Daar weten we inmiddels van dat enerzijds een boel terug te vinden is van de bedisselde agenda’s, maar anderzijds wordt er schimmig gedaan over wie daar nou op welk moment in welke hoedanigheid nijver aan zit te arbeiden.

Het tot wasdom komen van dit soort Blofelt-toestanden inclusief gettogethers in het hooggebergte in combinatie met allerlei fraaie digitale mogelijkheden wijzen maar in één richting, namelijk het verlies van waarvoor de Koude Oorlog is gewonnen: Vrijheid as we know it.

Koos Nukubu krijgt daar vooralsnog keuzevrijheid voor terug, en die wordt lichtelijk gestuurd, maar vooralsnog niet vervelend genoeg voor de goegemeente. Net zoals Vorpommern (dixit Bismarck) zal de revolutie hier slechts vele jaren vertraagd uitbreken.

Toch gist het, maar voor de Vinexoïden onder ons een 1672-tje in de smiesen hebben zal er veel water in ons droogte geplaagd rivierenland gestroomd zijn. Tiens, tiens om de generaal Pichegru nog maar eens aan te halen.

De Dertiende
De Dertiende
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Staatslieden worden herinnerd om wat ze gedáán hebben. Alle slechte dingen die mark gedaan heeft zijn hier al breed uitgemeten. Dus laten we een lijstje maken met de dingen die hij wel goed deed:

Ehhhh, tja…

Dick
Dick
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Er wordt nu al meer dan en in toenemende mate geklaagd over deze mp en toch blijven ‘we’ maar op hem en de zittende coalitiepartijen stemmen. Dit en niets anders is dan ook de verklaring over de toestand waarin ons land verkeert. Oftewel, ‘we’ hebben het volledig aan ons zelf te danken.

h.keur
h.keur
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Dick

Er is toch echt voldoende aangetoond, dat de verkiezingen bepaald niet vlekkeloos waren. Neem een Kaag, die in de middag van de verkiezingen al op de tafel haar overwinning stond te dansen, terwijl er nog volop gestemd werd. En de voorzitterverkiezing in de tweede kamer?
Dat is allemaal toch D66? Inderdaad, maar strategisch vooropgezet, zodat Rutte weer premier werd. Alle oppositie die niet gewenst was zoals PPV en FvD werden volledig gedemoniseerd. Op dezelfde wijze zoals nu BBB wordt weg gezet. Ben ik het dan in alles eens met die partijen? Nee, maar hun stem mag wel gehoord worden. Zij vertegenwoordigen wel Nederland en er zijn opmerkelijk veel punten, waarin zij wel degelijk gelijk hebben. Voorbeelden te over.
Het is dus gewoon niet waar, dat Nederland dit beleid heeft gekozen. Met name CU had hier nooit medewerking aan mogen verlenen, maar ook daar heerst machtswellust en dat onder het mom van een valse vlag. Werkelijk Christendom haat de leugen en kan niet regeren met uitgangspunten die D66 hanteert. Er is heel veel mis in dit land met het leiderschap.

Eric
Eric
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Elk woord is er een teveel aan M. Rutte

Marien
Marien
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Goed omschreven, Ines.

H.J.
H.J.
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Nog een keer deze Rutte is de slechtste MP van Nederland van na de tweede wereldoorlog.
Hij is de trekpop van Schwab.
Hij demoniseert, zaait angst en tweestrijd.
Hij heeft Nederland kapot gemaakt.
Hij heeft de spertijd weer via wet geregeld.
Hij heeft Rusland de oorlog verklaard.

Ni28
Ni28
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Als je vaak buigt krijg je ook zo bochel.

Jan de Jong
Jan de Jong
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk, maar let wel: Rutte is maar één kop van een veelkoppig monster.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Eens met alles wat u zegt. mw. van Bokhoven.
Helaas is de verwevenheid met slinkse wefkeffertjes voorlopig niet ongedaan te maken vrees ik. Hij heeft zijn ziel verkocht en daarmee ook de partijbeginselen. Er zijn geen sterke concurrenten meer in die club, Dijkhoff is ook niet voor niets opgestapt. Die zag dat de partij onder Rutte gevaarlijk slagzij naar links maakte en hield het voor gezien.
Dit laatste kabinet, waarmee Rutte ook kampioen demissionair zijn is, is niet serieus te nemen.

Cor
Cor
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ines, een geweldig betoog. Ik kijk vanaf de andere kant. De burgers van Nederland hebben het mogelijk gemaakt dat deze narcist zolang in het zadel zit. De schapen van Nederland geloven wat deze teflon meneer verteld en niet verteld. Leugens, bedriegen, manipuleren, indoctrineren, enz. is zijn handelsmerk. Het gemaakte lachje druipt er vanaf. En het ergste is hij gelooft het zelf ook nog. Hij is cum laude geslaagd bij de eindtoets van het WEF. Hij is de rechter en linkerhand van Klaus Schwab samen met de clown Trudeau. Ik vind het triest dat veel Nederlanders geen denkvermogen meer hebben en zich angstig laten maken om niet meer rationeel te kunnen nadenken. De narcist en de MSM maken gretig gebruik van de emotie angst om de burgers te sturen.

Nyong
Nyong
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

https://www.youtube.com/watch?v=jjPAr3YFktk

Meesterlijke zet van Gideon naar pRUTTElmans.
Een echte Draai-Feut deze nép Smiley.
Zie minuten 0:34 – 0:55.
Een dat de voor mij de afgang interruptie van de pRUTTELmans.. 1:20
Waar je bij het aanschouwen ook mee kan grinniken is Lady PVV Fleur Agema op de achtergrond.

karton
karton
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Deze brallende nietsnut mag dan de langstzittende m.p. zijn, dat wil niet zeggen dat het de beste m.p. zou zijn geweest. Kijk terug naar wat de man allemaal heeft mede-veroorzaakt in dit landje. Hij noemt het regelmatig “een gaaf én rijk landje”, hij liegt alsof ’t gedrukt staat…….vraag ’t de slachtoffers van de Toeslagenaffaire, de Groningse Gas slachtoffers, vraag ’t de 1000-duizenden aan de bedelstaf gebrachte NL’ ers, vraag ’t de op een woning wachtende jonge NL’ers, vraag ’t de inwoners van de plaatsen met een AZC zoals bijv. Ter Apel.
Deze kwal van een vent zou zich moeten kapot schamen voor de chaos die heeft veroorzaakt in al de jaren dat hij m.p. is.
Ik walg van deze man.

hesa
hesa
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

wow, topartikel. omdat het zo goed mijn gevoel verwoord.

J. C. Th. Köhler
J. C. Th. Köhler
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Als je als premier gewoon blijft zitten, als je wordt weggestuurd, word je vanzelf de langstzittende.

P.S. Mark Rutte doet me altijd denken aan het lied van Renee de Haan: Vuile huichelaar, pak jij je koffer maar en verdwijn dan voor goed uit ons leven…

28
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x