Rutte-4 werkt onvermoeibaar door aan de sloop van Nederland

Houdbaarheidsdatum premier al ver overschreden

Onder de vierde editie van het kabinet-Rutte belandt Nederland van de ene crisis in de andere. De ontevredenheid in de maatschappij neemt zichtbaar, voelbaar en hoorbaar toe en uit zich niet alleen in de boerenprotesten. Ook in de peilingen wordt het kabinet genadeloos afgestraft voor zijn destructieve beleid. Nu de burgers de beleidskeuzes in hun portemonnee gaan voelen lijkt Nederland eindelijk wakker te worden, schrijft Robert Raupach.

In kritische gesprekken over de stand van het land krijg ik steevast de vraag waarom wij, de burgers, alles maar klakkeloos lijken te accepteren en ons niet roeren, terwijl een opeenstapeling van misstanden ons recht in het gezicht staart. Mijn antwoord was tot nu toe altijd hetzelfde: het ging lange tijd te goed met ons. Uit de pan rijzende energieprijzen en sowieso een torenhoge inflatie hebben een einde gemaakt aan die onbezorgdheid waarmee het grootste deel van de middenklasse door het leven fietste. Volgens het NIBUD heeft inmiddels één op de drie huishoudens moeite om rond te komen, en daarbij gaat het niet alleen maar om mensen met een laag inkomen. Tot nu toe bleek een greep in de portemonnee van mensen nog altijd de beste wake-up call om ook het grotere plaatje te gaan zien.

 

Langstzittend

Achter het bedieningspaneel van de sloopmachine zit de man, die onderweg is naar het record van langstzittende premier van het land ooit. Op 1 augustus is het zover en evenaart hij het record van Ruud Lubbers. Vooral na de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen kon ik me niet aan de indruk onttrekken dat het Rutte vooral daarom te doen is. Hij deed afstand van de laatste rechtse principes van zijn VVD en schreef een volmacht uit aan Kaag, met als enige wisselgeld dat hij nog even op de hoogste rots mocht blijven zitten.

Volmacht is wellicht nog zacht uitgedrukt; het lijkt wel of Rutte er zelfs zoveel voor over had dat hij van zijn partij een D66-kloon heeft gemaakt. Naar het gevoel redelijk onzichtbaar heeft hij vanaf daar de touwtjes in handen en schijnen zijn autocratische trekken geregeld door. Behalve tijdens de persconferentie na de ministerraad en het obligate bezoek aan Kiev is de premier behoorlijk afwezig en bedient hij zich van zijn aloude truc om ministers en staatsecretarissen te gebruiken als een levend schild. Het aantal onder hem afgetreden bewindspersonen is niet voor niets duizelingwekkend.

 

Vacuüm

Ook al lijkt het er totaal niet op dat Rutte enigszins van plan is om de komende miljoenmiljard jaar terug treden, toch rijst de vraag wie in zijn partij het stokje zou kunnen overnemen. Het wemelt er in  ieder geval van kleurloze, in huilen uitbarstende tassendragers. Hij krijgt vrijwel geen tegengas vanuit zijn eigen partij, alle critici lijken vakkundig te zijn weggewerkt. Tijdens het laatste VVD-congres – normaal gesproken louter één grote DDR-achtige applausmachine – ontstond wellicht een eerste scheurtje toen de leden zich er in meerderheid over uitspraken dat de partij het stikstofbeleid moet aanpassen.

 

Lak aan regels en fatsoen

De belofte van Rutte om na de toeslagenaffaire transparanter en opener te werk te gaan bleek niets meer dan een slechte grap te zijn. Behalve dat hij het geheugen van een Zwitserse kaas veinst liet hij in de Nokia-affaire wederom zijn ware aard doorschemeren. Als een traditionele regent bepaalt meneer zelf welke informatie gedeeld wordt en wat simpelweg met de knop delete voor altijd uit de boeken verdwijnt. Dit structurele liegen en bedriegen toont aan dat de premier zijn eigen belang en machtspolitiek boven het landsbelang stelt.

Dat nog maar 27% van de Nederlanders vertrouwen in hem heeft lapt hij aan z’n laars, hij zit er tenslotte voor hemzelf en niet voor ons. Als je echt het beste met het land voor zou hebben, dan schrijf je met een dergelijke approval rating en het feit, dat je coalitie virtueel nog maar 47 zetels heeft, nieuwe verkiezingen uit en stel je jezelf niet meer kandidaat.

 

Coalitie van schapen

Een laakbare rol spelen natuurlijk ook de Kamerleden die volhardend hun verstikkende fractiediscipline blijven uitoefenen. De facto zit D66 aan het stuur en de VVD-Kamerleden stemmen ondanks stoere taal in de media als schapen braaf mee met de afbraakagenda van Kaag, Sjoerdsma en co. Het democratische proces is hierdoor volledig lamgelegd en de debatten zijn gereduceerd tot amateurtoneelstukjes met veel gespin en weinig wol. De term volksvertegenwoordiging wordt alleen door de oppositie serieus genomen, maar door de slaafse NPO direct geframed als populisme. Tja, de kant van het volk kiezen, waarom zou je dat willen?

 

Komt allen!

Recent schreef ik op dit platform over de onbelemmerde asielinstroom, die ons land overspoelt. Eric ‘hoe meer asielzoekers, des te beter’ van der Burg laat de deur wagenwijd openstaan en legt alle Europese afspraken over aanmelding, opvang en terugsturen van veelal gelukszoekers doodleuk naast zich neer. Nederland moet en zal voorgoed van identiteit veranderen als het aan mensen zoals hij ligt. Dat de welvaart – helemaal met de aanstaande recessie – nog meer onder druk komt te staan, de potten van de verzorgingsstaat worden uitgeput en het tot toenemende onveiligheid zal leiden is toch maar een zorg voor de mensen die buiten ’t Gooi of Wassenaar wonen. Gisteren in plaats van vandaag moeten de grenzen voor iedereen dicht, tot we de huidige instroom hebben kunnen verwerken, om de komende jaren met een model te starten waarbij wijzelf bepalen wie we binnenlaten.

 

Stikstofsmoes

Onlosmakelijk verbonden met het hierboven besproken thema is de denkbeeldige stikstofcrisis. Om alle nieuwe mensen te kunnen huisvesten is er ruimte nodig en de boerenbedrijven zijn daarbij een makkelijk gevonden slachtoffer. Althans, dat was de gedachte. Er was echter geen rekening mee gehouden dat een meerderheid van de mensen de boeren zou steunen. Het helpt natuurlijk dat een opzetje zelden zo doorzichtig was. Zelfs de simpelste ziel begrijpt dat, als het daadwerkelijk om de natuur te doen zou zijn, het bouwen van huizen waar tienduizenden mensen met al hun energieverbruik, auto’s, etc. tot het einde der tijden hun footprint achterlaten volledige kul is.

VVD-minister Van der Wal heeft zich voor de ‘D66 halveer de veestapel’-kar laten spannen. Zou ze zich gerealiseerd hebben waar ze aan is begonnen? Tegelijkertijd brengt het kabinet aangevoerd door de grote afwezige leider onze voedselvoorziening in gevaar, is het uitkopen van boeren juist slechter voor de natuur omdat we eten straks moeten laten invliegen en per boot laten aankomen en draaien we een enorm succesvolle exportsector de nek om. Chapeau!

 

Gehaaste energietransitie

Sowieso is die hele gehaaste energietransitie een grote strop voor het gemiddelde huishouden. De verwachte kosten lopen op tot meerdere tienduizenden euro’s per woning. Ook hier laten wij ons naar de slachtbank leiden, terwijl het project Energiewende bij onze oosterburen faliekant mislukt is. Maar laten wij lekker in dezelfde valkuilen trappen, terwijl netbeheerders nu al geen nieuwe objecten kunnen aansluiten door capaciteitstekort, we allemaal aan de Tesla moeten maar er geen capaciteit en ruimte voor laadpalen is en we een warmtepomp moeten installeren die meer herrie maakt dan je huis verwarmt.

 

Hoe broos die hele klimaatreligie is blijkt overigens ook uit de Russische aanval op de Oekraïne. Nadat we ons te afhankelijk hebben gemaakt van Russische energiebronnen en men het vertikt te cashen in de huidige markt met het Groningse gas, slingeren we de kolencentrales maar weer aan. In plaats van visionair en duurzaam te focussen op kernenergie gaan we terug in de tijd door naast bomen nu ook weer kolen te verstoken. Tot zover de succesvolle progressieve (definitie: vooruitstrevende) agenda.

 

Nederlandse belangen achtergesteld

“We moeten beseffen dat we samen een stukje armer zullen worden,” sprak minister Kaag vorige week. Waar wel tientallen miljarden beschikbaar zijn voor het bestrijden van virtuele problemen, zoals bovenstaande voorbeelden aangeven, zijn er geen middelen beschikbaar om de gewone burger te ontlasten. Ook biedt Rutte Oekraïne aan om de havenstad Cherson te herbouwen. Arjen Lubach maakte ooit een parodie op Trumps America First-slogan met de titel ‘Netherlands Second’. Rutte en zijn kabinet nemen dit echter maar al te letterlijk door al jarenlang de Nederlandse belangen op de tweede plaats te zetten. En hoezeer ‘samen’ nu echt van toepassing is, waag ik te betwijfelen. Ik vraag me ten zeerste af of mevrouw Kaag en meneer Rutte er een biologische biefstuk minder om zullen eten.

 

Doorpakken

Er lijkt een perfecte storm te ontstaan in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen in maart volgend jaar. Van der Plas is in de laatste peiling van De Hond nog maar één virtuele zetel verwijderd van de VVD. Partijen en personen die nu beet hebben, zoals BBB, Pieter Omtzigt, JA21 en de PVV, kunnen voor een aardverschuiving zorgen die nog groter is dan de FvD-winst drie jaar geleden, als zij het slim spelen en de samenwerking met elkaar opzoeken. Iets wat op rechts helaas maar zelden vruchtbaar is gebleken.

 

Dat betekent luisteren naar de echte zorgen van de burgers, die door de aanstaande verarming en onbegrijpelijke beleidskeuzes aan de oppervlakte komen en het momentum van onvrede nog even weten vast te houden. Met een premier die meer met zichzelf bezig is dan met het land is dit eindelijk dé kans om af te rekenen met de geslepen machtspoliticus in het Torentje.

Vond je dit artikel goed? Steun Robert Raupach via zegmaarrob.backme.org

Over de auteur

Robert Raupach
Robert Raupach
Deutsche Gründlichkeit vermengd met Nederlandse nuchterheid. Kritisch en altijd benieuwd naar de andere kant van de medaille.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
42 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Secura
Secura
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het Nederlandse volk is zelf schuldig aan het geheel. Jarenlang niet goed gestemd en dan krijg je dit. Vooral ook niet geluisterd naar de signalen die al jaren afgegeven worden door partijen als FvD PVV en nu BVNL en Ja21 voor een deel… eigen schuld dikke…
Als nu het kabinet ten val komt… wordt het helemaal een chaos denk ik, voor zover dat nog mogelijk is…
Het is diep treurig, dat het volk het eerst moet ondervinden en dan pas na gaat denken!

Maud
Maud
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Secura

Wat dacht u van stembus fraude.

Secura
Secura
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Maud

Ja dat ook nog niet te vergeten, fraude na fraude….alles om de gestelde WEF doelen te bereiken

ronald
ronald
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Secura

Wij hebben een landelijke monitoring gedaan, het resultaat was vrijwel identiek, En de VVD was inderdaad gelijk als bij ons. Wel een verschil was er te zien bij PVV en D66, D66 werd nog een paar keer gecorrigeerd en daardoor werd het verschil bij bede partijen dusdanig dat het geen groot verschil uit zou maken in het eindresultaat, althans te weinig om van grote invloed te zijn. Maar wel opvallend dat er bij deze partijen een afwijkend resultaat was terwijl ale andere partijen vrijwel gelijk waren.

H.J.
H.J.
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Maud

Een 10 met een griffel Maud.

Youp
Youp
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Secura

Dat is, aangenomen dat verkiezingen enigermate eerlijk verlopen. Persoonlijk geloof ik niet meer dat verkiezingen eerlijk verlopen. Niet in Nederland en niet in andere Westerse landen. Zowel Brexit als de keuze voor Trump hebben dit voor de elite noodzakelijk gemaakt.

Je kunt stemmen tot 21:00, als ik het goed heb. De stemmen worden vervolgens met de hand geteld. In Hilversum wordt door de staatsmedia een voorlopige uitslag bekend gemaakt rond 22:00? Dat is wel heel snel. Die voorlopige uitslag wordt nooit significant aangepast. En uiteindelijk wint een coalitie van globalisten. In Frankrijk wint de mateloos impopulaire Macron, in de VS haalt een seniele, oude man meer stemmen dan een hele populaire president als Obama, voor wie stadions volliepen (totdat ze hem wat beter leerden kennen).

Nu weten we niet hoeveel er aangepast wordt aan een verkiezingsuitslag, aangenomen dat er gesjoemeld wordt, dus we weten eigenlijk ook niet hoe dom het Nederlandse volk normaliter stemt.

H.J.
H.J.
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Poststemmen, stemmen onder volmacht.
Stemmen over 4 volle dagen.
Ingevulde stembiljetten zijn dagen beschikbaar voor van alles.
Tellen zonder voldoende controle, Corona en onder bezetting stembureau.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Verkiezingen verlopen sowieso niet eerlijk, als na de verkiezingen ineens beleid wordt uitgestort over het volk waar tevoren geen woord aan is vuilgemaakt. Kiezersbedrog.
Als de weggestuurde kliek dan ook nog na een stoelendans en uitbreiding met ‘postjes’ gewoon weer doorgaat kun je de politiek niet meer serieus nemen.
Rutte – overal, behalve in/voor NL
Kaag – geen benul van financiën, ook geen interesse blijkbaar
Jetten – geen benul van chemie en stikstof
Ollongren – geen benul van defensie
de Jonge – geen benul van bouwen en wonen
Weerwind – moet zeker als de weerwind weg, beschermt nix
Hoekstra – schutterig in huidige functie buitenlandse zaken
Yesilgoz – ?
Dijkgraaf – sympathieke wetenschapper, maar op onderwijs?
Staghouwer – schutterig, niet op zijn plaats
Kuipers – zelfimportantie boven alles, dictatoriale trekken

Ze móeten weg. Maar hoe?

Marien
Marien
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

ja, Dijkgraaf heb ik als politicus echt niet hoog zitten.
Yesilgoz is wel een leuke vrouw, eerlijk denk ik en doet wel haar best. Maar of haar capaciteiten toereikend zijn, vraag ik me af.
Ik zou haar wel weer een mooie post gunnen in een nieuw kabinet. Ik denk namelijk dat ze wel oprecht is.

Marien
Marien
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Youp

ik heb er ook weinig vertrouwen in. In de VS kregen mensen op adressen waar ze niet meer woonden of die zelfs overleden waren, papieren om een stempas aan te vragen (dat meldde een ARD journalist die al 5 jaar op hetzelfde adres woont……) Ik denk dat er stembusfraude is gepleegd om Trump weg te werken. En ik acht de linkse machthebbers er hier ook niet te goed voor om dat te doen.

Ni28
Ni28
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Secura

Ik ben het met u eens. Ik hoop dat de kiezers die dit voor de vierde keer mogelijk maakten zich eindelijk achter de oren gaan krabben met hun verantwoordelijkheid voor het land. Nu iedereen het in de portemonnee gaat voelen wordt men hopelijk wakker. Hopelijk blijven de boeren de toon aangeven om men wakker te houden. Ook hoop ik dat men beseft dat de verkiezingen zoals het gaat nutteloos zijn als de kartel partijen de stem van het volk eigen interpretatie blijven geven.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ik hoop ook dat de boeren ditmaal volhouden, al is het wel wat laf om hen (met vissers en anderen) de kolen uit het vuur te laten halen.
Heel NL moet de straat op.
Niet gaan kiezen heeft, ben ik bang, als resultaat dat alleen links NL gaat stemmen en zij dan dus nog meer hun eisen dwingend kunnen opleggen.

Ni28
Ni28
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Ik hoop dat de tactiek van de regering om ellende uit te spugen vlak voor de vakanties niet effectief zal zijn. Want dart was de planning natuurlijk.

Mirjam
Mirjam
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Secura

Niet goed gestemd zegt u het is list en bedrog geweest voor de verkiezingen valse beloftes en dit zal zich as maart herhalen

Sailor 1
Sailor 1
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Secura

Stel dat het kabinet valt, en er verkiezingen komen. Ik verwacht dat er geen grote verandering komt in de zetelverdeling. Vergeet niet: de NPO is nog steeds stevig in handen van D66. De TV-kijkers zullen dan in aanloop van de verkiezingen dagelijks worden blootgesteld aan een bombardement aan “integere, zuiver journalistieke” productie’s, waarin wordt “bewezen” dat het nieuwe leiderschap van Kaag uitstekend werkt, en de val van het kabinet enkel en alleen de schuld is van de “populisten”, die nog steeds haar plannen niet willen snappen. En de schapen zullen weer braaf stemmen zoals ze krijgen voorgekauwd. Nee, ik ben niet optimistisch.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Secura

Het ligt m.i. minder aan het stemmen, maar vooral aan de ‘verkiezingsfraude’ als het ‘regeerakkoord’ eenmaal gesloten is. Dan worden plotseling dingen uit de hoge hoed getoverd, waar het volk niet voor heeft gekozen. Wat zeg ik, waar voor de verkiezingen geen woord aan is vuil gemaakt.
Geen enkele VVD stemmer had kunnen bevroeden dat de partij gewoon alle eisen van D66 zou inwilligen. VVD66. Je reinste kiezersbedrog.
Ni28 zou zeggen: wakker worden, niet woke.
Dit rariteitenkabinet móet weg.
Het hoeft geen chaos te worden, trouwens. Bovendien: veel slechter als nu kan niet.
Eerst de rommel op het eigen stoepje opruimen.
Vakministers, van welke partij ook of uit het bedrijfsleven, zonder de illegale fractiediscipline (stemmen zonder last en ruggespraak) in een slanke overheid en de bezem door de ministeries met veel te veel ongekozen macht aan de top.
Een aantal jaren pas op de plaats voor wat betreft ingrijpend beleid, overdrachten aan Brussel, immigratie, militaire en/of financiële steun aan buitenlanden enz.

Marien
Marien
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Volledig mee eens.

Ni28
Ni28
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte is een gewetenloze leugenaar die het land in vier kabinetten naar de afgrond heeft gebracht, financieel, cultureel en vooral moreel. Hij is een marionet van zijn bazen in Brussel, Davos en de VN. De Nederlandse vlag ondersteboven is toepasselijk maar Nederland zonder vlag is nog passender.

Binzrath
Binzrath
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Alleen een boerenzakdoek is ook goed. Kan je je neus er af en toe in snuiten.

Andre
Andre
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik kan me nog heel goed herinneren dat Lubbers in zijn laatste periode ook een kopie van zichzelf was en dat zijn kabinet zich voortsleepte met het enthousiasme van een veroordeelde op weg naar het galgenveld.
Maar Nederlanders willen nu eenmaal boven alles het gevoel hebben dat alles zijn gangetje gaat, dat het dagelijkse leven doorgaat. Elke verandering van buiten wordt gevreesd en koppig houdt men vast aan normen en waarden, meestal zonder enige notie te hebben wat de regering er nu eigenlijk mee doet (namelijk meestal het tegenovergestelde van wat de burger veronderstelt). Woorden zijn belangrijker dan daden in de polder en mooie woorden zijn nog belangrijker, want: ze doen ons vergeten hoe vreselijk onbeduidend we zijn in Europees verband.
De elite voelt dit feilloos aan en speelt er op in. Het verlammende besef dat we niet meer zijn dan het aanhangwagentje van Duitsland moet gecompenseerd worden met de hoogste morele normen.
Misschien blijkt na de verkiezingen van 2023 dat dit kabinet zelfs met de medewerking van de dubbele moraalpartij GL niet verder kan regeren. Wedden dat het cadeautjes gaat regenen in de twee weken vlak voor de verkiezingen?

s.f.hoekstra
s.f.hoekstra
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

ja , “onbeduidend” in het Europese verband dat als maar groeit en logischerwijze de onbeduidendheid versterkt . Langzaam proces , ongeschikt fenomeen voor de alpha opgeleiden , zien ze niet , dus bijna het hele Haagse zoodje.

Arjan B.
Arjan B.
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ze pakken flink door.Eerst de boeren en vervolgens gaat de rest van de nederlanders eraan:
De plannen voor een vermogenstaks zullen woningeigenaren op den duur duizenden euro’s per jaar extra kosten. Dat blijkt uit een doorrekening door het Economisch Instituut van de Bouw op verzoek van De Telegraaf. Een commissie kwam onlangs richting het kabinet met voorstellen, waaronder een vervijfvoudiging van het eigenwoningforfait en de afbouw van de hypotheekrenteaftrek.

Omdat de vermogenstaks in het voorstel wordt berekend op basis van de eigen woning, moet elke woningeigenaar betalen. Dat kost een starter met een appartement van 250.000 euro al snel 1200 euro per jaar, en dat loopt gestaag op tot 5000 euro per jaar voor een woning met een waarde van acht ton.

Milo van der Linden
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Arjan B.

Het kost niets. Als iets iets kost, dan krijg je er namelijk meestal iets voor. Dit, mijn waarde, is diefstal, wat ik je brom.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Milo van der Linden

Helemaal waar. De pecunia moeten wel ergens vandaan komen toch? Al was het maar om ‘de instroom’ te bedienen.

Els
Els
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Arjan B.

En dan te bedenken dat de waardes van woningen worden gerelateerd aan de waardes van de woningen in een oververhitte huizenmarkt en niet aan de reëele waarde van de woningen. Nog even en ik kan mij miljonair noemen en de daaraan verbonden vermogenstaks ophoesten.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Els

Daarom is dat nu juist zo’n goed idee. Voor de roverheid bedoel ik.

Marien
Marien
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Els

ja, precies. En gaat er worden gekeken naar hoeveel hypotheek er nog op je huis rust? Nee waarschijnlijk.

Youp
Youp
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte heeft lang getwijfeld tussen de PvdA en de VVD voordat hij de politiek in ging. Dat zijn toch echt, ideologisch gezien, hele verschillende partijen. Veel liberaal idealisme is er dus niet. Veel ideeën ook niet. Daar werd al vanaf het begin over geklaagd. Dat maakt hem vatbaar voor mensen en organisaties die wel goed uitgedachte en uitgewerkte ideeën hebben als het WEF en andere supranationale globalistenbolwerken. Rutte onderscheid zich daarmee nauwelijks van andere Europese leiders die, net als hij, niet dom zijn, maar over een beperkt charisma beschikken en geen uitgesproken ideeën hebben. Theresa May in het VK was daar ook zo’n duidelijk voorbeeld van. Ursula von der Leyen, monsieur Macron, wat er nu in Duitsland rondloopt en daarvoor mevrouw Merkel. Wie er premier zijn in België, Spanje of Italië, ik weet het niet eens. Voor de mensen die achter de schermen aan de touwtjes trekken is dat natuurlijk ideaal: al die karakterarme trekpoppen. Net als Joe Biden die alles tekent wat je hem onder zijn neus duwt. Ofschoon het in zijn geval wel heel erg begint op te vallen. Hij zal dan ook wel gauw vervangen worden.

Juniper
Juniper
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Iedereen die nu nog gelooft dat stemmen zin heeft en dat we geregeerd worden door D66/VVD/CDA whatever is echt supernaïef! WEF zit stevig in het zadel, zeker in Nederland. Hoog tijd dat er een revolutie komt. Sta achter de boeren, hang de driekleur opsekop en weiger mee te werken. Burgerlijke ongehoorzaamheid is het allerbelangrijkst, want we gaan het spel niet veranderen door ons aan de regels te houden.

Netty
Netty
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Juniper

Hier ben ik het geheel mee eens.
Al dat geklaag en geredeneer heeft nu lang genoeg geduurd en helemaal niets opgeleverd.
De situatie in Nl is alleen maar slechter geworden. Corruptie en wanbestuur vieren hoogtij!
Kijk alleen maar naar de achterlijk hoge inloop van mensen, meest jonge mannen, die nog steeds misplaats vluchteling of migrant worden genoemd .
En kijk naar het onmogelijk en zinloos hoge bedrag dat in de zgn klimaatcrisis moet worden gestopt.
Twee voorbeelden uit een haast onuitputtelijke bron van ongeinteresseert wanbeleid en volksverlakkerrij!.
Wij moeten de boeren steunen en een voorbeeld aan hen nemen.
Niet morgen maar NU!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Netty

Heel NL zou de straat op moeten.

Binzrath
Binzrath
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

“Rutte biedt Oekraïne aan om Cherson te herbouwen”. Bouwend Nederland is hier helemaal niet blij mee, zij willen niet in zee met onbetrouwbaar corrupte ambtenaren, politici en projectontwikkelaren. Rutte heeft niets geleerd van geld injecties in onbetrouwbare landen, kijk naar de crisis in 2008 en Griekenland.
Ach ja het is een hobby van hem om belastinggeld in de shredder te gooien.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb aan dit relaas weinig toe te voegen.

Helaas dachten veel ondernemers toen ze hun stem uitbrachten dat er met Rutte wel geld te verdienen valt door allerlei subsidies op zonnepanelen, windturbines en biomassa. En waarschijnlijk is dat ook zo een tijdje geweest, maar dat was korte termijn denken van deze ondernemers. Het laat tegelijkertijd ook zien dat deze ondernemers willens en wetens bezig waren onze leefomgeving en dat van de natuur voor de lange termijn te vernietigen. Deze ondernemers zouden naar de lange termijn effecten moeten kijken, maar dat deden ze niet. Terwijl dat voorheen wel van ondernemers verwacht werd.

De regering stuurt met geld en de burgers gaan daarin mee. Dat zie je aan de energietransitie bedrijven, maar ook de MSM zowel bij de staatsomroep als de commerciële.

drijfijzer
drijfijzer
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Rob Esveldt

Ze zijn vergeten de WEF agenda te raadplegen om de overeenkomsten met de Rutte agenda te checken. Immers liggen daar Rutte’s interesses. Het heeft geen zin om je druk te maken over zaken die je nu niet meer kunt veranderen. De ondernemer moeten onderzoeken welke middelen om veranderingen in te zetten wel resteren. Waarschijnlijk blijven de verkiezingen over. En dan volgt het spreekwoord, dat een ezel zich in het algemeen niet we stoot . . . En we zitten nu al bij steen nummertje 4.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  drijfijzer

De WEF Agenda is een uitbreiding op VN-agenda 2030 dat door alle gemeenten dient te worden uitgevoerd. Zie het beleid van de Vereniging Nederlandse Gemeenten. https://vng.nl/sites/default/files/2020-04/handreiking-global-goals-in-het-gemeentelijk-beleid-2020.pdf

De WEF Agenda is het vormen van een nieuwe wereld orde of wel een supranationale regering dat een technocratie voorstaat, waar burgers geen zeggenschap meer hebben.

Boeddha18
Boeddha18
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

In de peilingen staat de VVD nog steeds bovenaan als grootste partij. Blijkbaar vind een heel groot deel van de Nederlandse bevolking het allemaal wel prima.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Boeddha18

En gij geleuf da?

Peter
Peter
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Weleens gehoord van de regel dat Kamerleden “zonder last” moeten acteren?
In hoofdstuk III, artikel 67 van de Grondwet van 1983 is geregeld dat Kamerleden vrij zijn om te stemmen zoals ze zelf willen en dat ze níet gebonden zijn aan een regeerakkoord.

Met de 77 zetels die de coalitiepartijen zelf hebben gecreëerd door een aantal leden “uit de partij te zetten”, die er vervolgens voor zorgen dat ‘hun’ meerderheid altijd is gegarandeerd.
20 stemmen (fractievoorzitters) in de 2e Kamer, 130 2e kamerleden zitten thuis. ‘Functie elders’? Democratie in Nederland?

Als onze democratie het met 20 fractievoorzitters af kan, waarom betalen wij dan nog voor de andere 130 leden die bijna nooit in de 2e Kamer aanwezig zijn om ‘zonder last’ te stemmen, of beter, de uitslag bij hoofdelijke stemmingen kunnen bepalen?

Zo zijn wij de laatste (ruim) 2 jaar door C19 een schijndemocratie ingerommeld, worden de ‘gezondheidswetten’ door het Amerikaanse CDC en WHO gedicteerd en sinds februari hebben wij dan ook nog ‘onze oorlog’.
Waar in het verleden over deelname in veel mindere ‘missies’ in de 2e Kamer maanden lang over werd gekissebist om achteraf toch nog in een debacle te eindigen.
Altijd.

Nederland trekt al veel jaren een vele te grote internationale broek aan, gebaseerd op successen in een heel ver verleden.

Yvonne
Yvonne
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte is de sloopkogel van Nederland en de stomme schapen laten het gebeuren in plaats van massaal in opstand te komen en het Binnenhof leeg te vegen!

Willem
Willem
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Dank zij Rutte hoeven we niet bang te zijn dat we door de Russen worden aangevallen ze moeten toch ergens heen met hun vluchtelingen

Ni28
Ni28
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De zelfvernietigende kracht van sektes. Rutte heeft zijn hersenen door laten spoelen in Davos en door Bilderberg en is nu 180 graden gedraaid. Het heeft zijn twijfel aan het begin van zijn politieke carrière volledig gecompenseerd. Het had toch de PvdA moeten zijn. Hoeveel kiezers heeft hij belazerd in al die tijd?

Marien
Marien
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

hoop dat er binnen de VVD een opstand komt van leden uit provincie en gemeenten. Dat om mee te beginnen.
Maar ook hoop ik dat de partijen op ‘rechts’ en midden elkaar gaan steunen om dit rampenkabinet en daarmee in elk geval Sigrid Kaag, Jesse Klaver, die Tjeerd de Groot en die rare fractieleider van D66 heel klein en onderdanig te maken. Of dat ze naar het buitenland ophoepelen.
Vervolgens hoop ik op een zakenkabinet zonder kleur, met heel verstandige mensen van midden, links en rechts die alle problemen die Rutte en Kaag hebben gemaakt in kaart brengen en oplossen door vakministers te zoeken.

42
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x