D66 duwt Nederland vastberaden de afgrond in

Eurofiele elitepartij met radicale klimaat- en immigratieagenda

“In het verleden had ik altijd een zekere sympathie voor D66, het links-liberale broertje van de VVD. De nadruk die D66 vanaf de oprichting legde op meer directe vormen van democratie, met als belangrijkste kroonjuweel de gekozen premier, sprak mij aan. Hoewel ik tot tien jaar terug meestal VVD stemde, viel mijn keus soms op D66. Maar de laatste jaren lijkt het oude, wat rebelse D66 plaats te hebben gemaakt voor een dogmatische elitepartij, die voortdurend de verkeerde keuzes maakt.” Laten we maar snel afscheid nemen van D66, betoogt Jan Gajentaan.

Rutte IV voert D66-beleid uit

Het kabinet Rutte IV, of Rutte-Kaag, voert D66-beleid uit. Zoals D66-minister Dijkgraaf grapte: de VVD-ministers kunnen amper het tempo bijhouden waarmee het kabinet D66-beleid uitvoert. Dit kon gebeuren omdat premier Rutte na een serie schandalen uiterst zwak stond en om maar op het pluche te blijven zitten D66-onderhandelaars Kaag en Jetten tijdens de coalitieonderhandelingen in alle opzichten hun zin gaf, onder meer met de radicale klimaatagenda die nu voor zoveel opschudding zorgt in het land.

De door spindoctor Frans van Drimmelen gepushte ex-diplomaat Sigrid Kaag wist zo haar goede verkiezingsresultaat, 24 zetels, om te zetten in D66-regeringsbeleid. Een verkiezingsresultaat dat zij vooral te danken had aan steun van de staatsmedia, een steun waar een nogal onaangenaam geurtje aan hangt nu we weten dat de toenmalige NPO-baas, tegenwoordig wethouder voor D66 Shula Rijxman, wel héél erg dikke mik was met de partij van Kaag. Wanneer dit soort praktijken plaatsvinden in Hongarije is D66-Europarlementariër Sophie in ’t Veld in alle staten en roept luidkeels om sancties!

 

Snurken

Wopke Hoekstra namens het CDA en Gert-Jan Segers van CU hebben tijdens die coalitieonderhandelingen kennelijk zitten snurken. Zich niet realiserende, wat deze radicale agenda inhield voor hun achterban. Het CDA dreigt nu weggevaagd te worden door BBB. Het zou mij niet verbazen als het CDA de partij is, die straks de stekker uit dit kabinet trekt.

 

Achtergrond D66

D66 is altijd al een partij geweest die op twee gedachten hinkte. Enerzijds was er de bij de jaren zestig passende gedachte de democratie radicaal te vernieuwen en burgers meer inspraak te geven. Anderzijds was D66 vanaf het begin een progressieve partij, waarin het progressieve gedachtegoed – óók typerend voor de jaren zestig – beleden werd.

 

Hans & Hans

Al heel vroeg botsten die twee uitgangspunten met elkaar. Zo wilde oprichter Hans Gruijters al op het eerste congres in 1966 het referendum in het programma opnemen, maar dat werd verhinderd door de progressieve meerderheid, die bang was voor “gaullistische” invloeden. Pas in de jaren negentig zou de partij, toen (weer) geleid door de andere oprichter Hans van Mierlo, zich eenduidig bekennen tot het referendum. Van Mierlo wilde zelfs een bindend referendum over internationale verdragen, zoals destijds het Verdrag van Maastricht. Het contrast met het huidige D66 kan niet groter zijn!

 

Transformatie

In de loop der jaren veranderde D66. Terwijl de oprichters Hans & Hans weliswaar rebels waren maar toch trouwe Atlantici, werd de partij onder invloed van eerst Laurens-Jan Brinkhorst en later Alexander Pechtold steeds meer een EU-partij. Zozeer zelfs, dat zoals we weten bij de laatste congressen de partij de EU bóven de democratische agenda zette. Formeel is de partij nog voorstander van een correctief bindend referendum, maar dat mag niet meer over internationale aangelegenheden gaan…

 

Dogmatisch

Hiermee is de ondergang van het oude D66 een feit. Zoals ik in eerdere analyses al heb aangegeven, is de partij steeds meer een dogmatische progressieve speerpuntenpartij geworden. Anti-Israël – een lijn die al onder Van Mierlo is ingezet -, blindelings pro-EU, pro-immigratie, blind voor de gevaren van de radicale islam en zichzelf beschouwend als de radicale hoeder van ‘het klimaat’. Dat laatste is een nogal vage notie, die vooral uitgedragen wordt door de jeugdige alfa-politicus Rob Jetten, die zelf nog niet in staat is het verschil te zien tussen stikstof en kooldioxide, aldus bèta-wetenschapper Ronald Plasterk.

 

Naar de afgrond met Kaag

Het is duidelijk: met het kabinet Rutte IV, dat inhoudelijk wel het kabinet Kaag-Jetten genoemd kan worden, loopt Nederland naar de afgrond. De visieloze Mark Rutte en zijn onervaren assistent – excuus, fractieleider – Sophie Hermans zijn met het D66-beleid akkoord gegaan om het vege lijf van Rutte te redden na een reeks onverkwikkelijke schandalen en wanprestaties, zoals de toeslagenaffaire.

Inmiddels worden de coalitiepartners van D66 – VVD, CDA en CU – wakker in de ruwe werkelijkheid. De meerderheid van de Nederlandse bevolking wil heus wel stappen nemen om duurzamer te leven en te produceren. Ook staan zij in beginsel positief tegenover Europese samenwerking. Maar de arrogante en ineffectieve wijze waarop dit nu gebeurt aan de hand van de door D66 bepaalde agenda, stuit op steeds groter verzet. En terecht!

 

Stekker uit kabinet

In mijn vorige column heb ik ervoor gepleit bij de Statenverkiezingen van 2023 zodanig te stemmen, dat Rutte en Kaag hun biezen wel móeten pakken.

Maar door de boerenopstand en de onvoorstelbare puinhoop die het kabinet van het land maakt, sluit ik niet uit dat met name het CDA al de komende maanden de stekker uit dit kabinet trekt. Des te beter!

Het oude D66, waarvoor ik altijd sympathie had al was ik het niet steeds met hen eens, is dood. De kroonjuwelen van Van Mierlo en Gruijters liggen op het kerkhof. Wat rest is een arrogante, eurofiele speerpuntenpartij, waar niemand iets mee opschiet. Voor de eurofielen hebben we nu Volt en degenen die een radicale klimaatagenda beogen kunnen net zo goed GroenLinks stemmen.

 

D66 opheffen?

Hans van Mierlo heeft ooit gezegd dat D66 zichzelf kon opheffen als de kroonjuwelen waren gerealiseerd: een rechtstreeks gekozen minister-president en burgemeester, een districtenstelsel en een referendum. Nu de kroonjuwelen begraven zijn en de partij inhoudelijk volledig de verkeerde kant op koerst, lijkt mij dat ook een prima reden om de boel maar op te heffen. Maar daar gaan de D66’ers uiteraard zelf over.

Urgenter is dat er zo snel mogelijk een ander kabinet komt, dat op een realistische, effectieve manier de vele problemen in Nederland aanpakt. Dat gaat alleen lukken zonder D66. Dus laten we van deze partij als regeringspartij maar zo snel mogelijk afscheid nemen!

Over de auteur

Jan Gajentaan
Jan Gajentaan
Amsterdammer in Rotterdam, blogger, schrijver van e-books, voetbalvader, Volvo 940 rijder, in het dagelijks leven Recruitment / Human Resources Consultant.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
37 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Marien
Marien
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Sophie in ’t Veld maakt regels voor anderen en uitzonderingen voor zichzelf. Dit soort spreuken stond in de 70 er jaren al in mijn Rijam schoolagenda

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Sophie in ’t Geld – geen typo – is een uitstekend voorbeeld van kuch politici die alleen maar voor het in stand houden van hun eigen dik belegde boterham met alle waanwinden meewaaien.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Hoe krijgen we ze weg?

Rien E
Rien E
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

d66, toegegeven in een grijs verleden ook op gestemd totdat er figuren opdoken zoals bert bakker, aat nuis ed. Toen was de smul gauw over. Deze “partei” heeft zich ontpopt als eng griezelig clubje met een heel grote mond(van meenen), terwijl men krap aan 16% vd stemmen vertegenwoordigd. De grote vraag was en is : wat weet madam al qack van rutte. Vroeger zouden journalisten tot op de bodem gaan om dit op te diepen. Heden ten dage schrijft men stukjes van elkaar over dat je eerder als regeringspropaganda kan oormerken dan als nieuwswaardige feiten.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Rien E

Madame hoeft niets smeuïgs van Rutte te weten hoor.
Ze kon al blackmailend gewoon zeggen: ‘je doet alles wat ik wil, dan heb je je 4e kabinet. Zo niet trek ik de stekker er uit en dan ben je MP af.
Ik kan met mijn netwerkvrinden (NPO – kranten – meewerkend journalisten – EU adepten – ex-VN collegae – vrouwenbewegingen – Linda-achtige glossy’s – filmmakers) D66 zo groot maken als ik zelf wil en dan ben ik de volgende MP!’
Dat D66 een beetje al te opzichtig de propagandakanalen heeft misbruikt, en dat daar nu kritiek op komt, is een vuiltje wat met behulp van diezelfde kanalen getracht wordt weg te poetsen. Onder het mom van vrouwenhaat – haha- bedreigingen – haha – wereldondergang – haha – Manmanman wat een doorzichtige kliek is die club.

Elly de Waard
Elly de Waard
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk, maar dat het CDA de stekker uit dit kabinet gaat trekken, dat zie ik helaas niet gebeuren. Daartoe is zéker Wopke Hoekstra niet in staat. Die is ook nog veel te blij met zijn huidige baantje.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Elly de Waard

Nou, binnen het CDA is wel wat loos hoor. Die zijn de voors en tegens echt wel aan het afwegen. Voor = laatste restje geloofwaardigheid behouden. Tegen = zo lang mogelijk rit uitzitten en hopen dat het bij nieuwe verkiezingen een beetje overgewaaid is.

Youp
Youp
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

In dit stuk kun je goed zien waar het mis gaat met verstandig rechts of realistisch rechts. Ze denken nog steeds dat de VVD eigenlijk een conservatief-liberale partij is en het CDA een conservatief-christelijke partij, die een beetje hebben zitten slapen. Gevolgmatig moeten JA21, BBB en BVNL hen weer terug naar rechts duwen. Helaas kan ik dat geen realistische analyse vinden.

Massa-immigratie en klimaathysterie hebben we al zeker 20 jaar, als het geen 30 jaar is. Deze agendapunten gaan dus wel wat verder terug dan de kabinetten Rutte. Dit is al begonnen met de kabinetten Lubbers, Kok en Balkenende. Bovendien, zoiets overkomt je niet. Zeker als hetzelfde fenomeen in de gehele Westerse wereld tegelijk valt waar te nemen. Daar zit een plan achter. Plannen die niet in NL worden geformuleerd, maar elders. Waar precies weten we niet. Wel is inmiddels duidelijk dat de plannen via supranationale bijeenkomsten als het WEF en de Bilderberg conferenties worden verspreid. Er zijn zelfs werkgroepen bij het WEF waar zulke plannen in samenwerking met topambtenaren worden uitgewerkt.

Ik wil best geloven dat er nog conservatief-liberalen bij de VVD zitten en conservatieve christenen bij het CDA, maar de partijleidingen voeren al heel lang en uit volle overtuiging de globalistische agenda uit van de technocraten. Kunnen we ons nog herinneren hoe de CDA mastodonten zo ongeveer hun eigen partij opbliezen vanwege een gedoogkabinet met de PVV? Was dat ook een ongelukje? Concreet betekent dit dat er twee partijen zijn: voorstanders en tegenstanders. Ofwel het partijkartel versus de populisten. De jaren 70 en 80 zijn voorbij. Waarschijnlijk ook wat betreft eerlijke verkiezingen.

Laurens
Laurens
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Je vergeet een ding NL de V N agenda 2030 is we moeten naar een wereld regering om de mondiale problemen op te lossen en niet onbelangrijk het Vaticaan staat er helemaal achter het als een wereld religie !!!

Youp
Youp
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Laurens

Zonder meer, maar ik had dat als bekend verondersteld. Het valt nu beter op omdat ze een versnelling hoger geschakeld hebben; inderdaad vanwege Agenda2030. Dit ongeduld zou hun wel eens kunnen opbreken. Als ze kalmer doorgegaan zouden zijn hadden minder mensen hun snode plannen doorzien. Want alle grote gebeurtenissen zijn kunstmatig, dat is, daar zit planning en beleid achter. Van de klimaathysterie en massa immigratie, via covid19 naar nu de proxy oorlog met Rusland.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Er valt weinig meer naar rechts te duwen. Ik deel uw observatie dat de kartelpartijen inmiddels allemaal de globalistisch technocratische utopie aanhangen. En dat daar een plan achter moet zitten. Zo langzamerhand geloof ik niet meer in goede bedoelingen.

pedro dos
pedro dos
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Jan, D66 is verdeel en heers geworden. Maak steeds meer mensen van je afhankelijk, laat ze goed uit de overvolle, voor hen gereserveerde ruif eten, laat ze weten dat het voorkeursleventje dat ze leiden afgelopen zal zijn zodra ze het niet meer voor het zeggen hebben, dit om hun eigen geweten, mochten ze dat al hebben, te negeren en je krijgt ze bijna niet meer weg, want ze blijven op je stemmen om hun eigen hedonistische leventje tot het einde te kunnen volhouden. In een lang verleden zei een groot staatsman al “Verdeel en heers” en hij heeft het ver geschopt…volgens mij kreeg hij uiteindelijk een mes in zijn rug, letterlijk. Zullen we dit nu figuurlijk bij DDR66 ook gaan meemaken? Eens moet het gezonde verstand toch gaan zegevieren, zou je denken…maar we leven helaas in een land van vele nitwits en betweters, een dodelijke combinatie. Afwachten.

Secura
Secura
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  pedro dos

Ik ben bang dat we er voorlopig niet vanaf zijn
Ze delen de lakens uit hier alsof ze een partij met de meeste zetels zijn. Zelden zo’n stelletje engnekken bij elkaar gezien!

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik denk dat de EU D66 niet graag ziet vertrekken. De EU heeft in dit land al meer te vertellen dan goed voor ons is. Monetair, de schulden crisis in Italië waar we al flink aan meebetalen. Klimaat is ook een stokpaardje van de EU. Energie, Duitsland gaat met tekorten de komende winter in en als EU land moeten we Duitsland steunen.

We hebben een sterke EU lobby in D66 en dat is niet voor niets. Al deze lobbyisten zien zichzelf graag als toekomstige EU leiders. Frans Timmermans is ze voorgegaan.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Straks gaat Groningen weer open om o.a. de Duitsers en Italianen goedkoop van NL-gas te voorzien, terwijl de Groningers nog steeds in de touwen mogen blijven hangen.
Intussen blijft men hier te lande bij het dictaat dat iedereen van het gas af moet. Een goede infrastructuur wordt zo vernietigd, terwijl een goed werkend alternatief voorlopig niet voorhanden is. Hoe dom kun je zijn?
Maar… niet getreurd….Timmerfrans gaat het vanuit zijn ommuurde kasteel met een carbonfootprint van een hele wijk allemaal in 7 talen regelen.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Door eigen leugens heeft Rutte zich in een positie gemanuvreerd zodat Kaag haar dansje kon uitvoeren. Maar te wild naast je schoenen in de wolken willen dansen met de partner als zware balast eindigt toch met een smak op de grond.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Ni28
Marien
Marien
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Maar Jan, Hoekstra en Segers hebben inderdaad zitten snurken tijdens de coalitie onderhandelingen, maar eigenlijk zouden ZIJ nu de stekker uit dit rampenkabinet moeten trekken.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Als ze tenminste nog enige geloofwaardigheid willen overhouden dat ZIJ een achterban hebben waarvoor ze opkomen. Maar kennelijk is dat ook weer te veel gevraagd.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Marien

VVD is Rutte en Rutte is VVD en hij wil zijn positie vasthouden. Die andere twee namen natuurlijk hun verantwoordelijkheid. Hun partijen zullen straks opgaan in BBB. In ieder geval voor Rutte maakt het niet uit als de VVD kapot gaat want wie wil mag toch weggaan en hij heeft straks die partij niet meer nodig in Brussel, hoopt hij.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Beide partijen hebben inmiddels meermaals getoond met elke totaal niet uit te leggen stap van de kabinetten Rutte mee te waaien.
Bij de laatste formatie hadden ze al moeten zeggen: D66 is de kwade genius in deze onmogelijke formatie, die moet dus weg en dan gaan we formeren met rechts.
Dat was een moeilijke, maar wel juiste weg geweest.
Tenslotte had rechts vele stemmen gewonnen en had het volk goed beschouwd rechts gekozen.

Rob
Rob
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Marien

En als wraak net voor hij zijn record als langstzittende pnm zou halen.

piet12345
piet12345
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De politiek (incl. d66) doet er alles aan om ons kapot te maken. Niet alleen in nedrigland overigens. Chaos is het doel en de redding komt in de vorm van een wereldregering en totale controle.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  piet12345

Als je realistisch bent zou je nu een stukje terug in de tijd moeten maar men vindt dat als je het beter wil hebben dan moet je vooruit hollen. Maar beter is al geweest.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

We hoeven denk ik niet terug in de tijd, maar we zouden wel een periode van ‘pas op de plaats’ kunnen gebruiken.
Een langere periode van stilstand met betrekking tot ingrijpende en crises veroorzakende dwangbevelen.
Men zou er voor moeten kiezen om eerst de gigantische problemen die er al zijn op te lossen, i.p.v. steeds meer olie op het vuur te gooien.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Ik bedoel, er wordt gedaan net of alles van vroeger slechter was en je moet steeds vooruit hollen om het beter te hebben. Net of dat beter is dat zien wij nu wel met al die onnodige problemen. Dit kan niet goed aflopen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

U heeft daarin gelijk want niet alle vooruitgang is ook verbetering.
Ik heb al eens het voorbeeld aangehaald dat pakweg 40/45 jaar geleden een alleenverdienende arbeider (toen werkten veel minder vrouwen) met een gezin een eenvoudig huis kon kopen, een tweedehandsje rijden, af en toe op vakantie, zijn gezin voeden en kleden en zijn rekeningen betalen.
Niet alles was vroeger beter, wel was er het perspectief dat de kinderen het beter zouden gaan hebben.

Roberto
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Ellende in het verleden (1994-2002) bieden garantie voor de toekomst.
“Niet alles was vroeger beter, maar wel was er het perspectief dat de kinderen het beter zouden hebben” vlijmscherp geformuleerd en geen speld tussen te krijgen. Nu ik geen ouders meer heb denk ik heel vaak terug aan het verleden. Zowel met de fantastische tijd die ik met hun heb gehad. Maar ook de samenleving in die tijd (jaren 70) mijn kindertijd heb ik als warm en prettig ervaren, kortom een heerlijke jeugd. Politiek gezien was het ook anders : sterkere leiders dan nu. Je kan Van Agt en Wiegel nooit vergelijken met Hoekstra en Rutte. Het zijn allebei slappe leiders, met Rutte die zich de kaas van het brood laat eten door D66 en de speelbal is van de EU. En Hoekstra die Nederlands belastinggeld weg heeft gegooid naar Zuid Europa terwijl hij eerder zei de hand op de knip te houden. De samenleving is nu totaal verziekt en dat heeft ook met de openingszin te maken. Men leert niet van het verleden of wil niet van het verleden leren. Met D66 haal je een hoop ellende in de coalitie. Als het aan die partij engnekken ligt wordt Nederland een hele arme Neder provincie van Europa. Deze ‘partij’ gaat over lijken en wil alles kapot maken voor hun globalistiche onzin. Ik heb het grote geluk gehad dat ik niet in 2018 ben geboren want dan staat er nog een hoop ellende te wachten in de toekomst. Tijdens boodschappen doen kom ik wel eens vrouwen tegen met een kind aan de hand die mij dan heel lief aan kijkt. Het ontroerd mij en denk vaak : ” grote god, wat moet jij allemaal nog mee maken in deze totaal verziekte samenleving” De enige manier om het tij te keren is om met gezond verstand te gaan stemmen in 2023 om de coalitie zo vaak mogelijk schaak te zetten en misschien later schaakmat. WORDT WAKKER!!!!!!!!!!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het moet toch inmiddels voor zelfs de meest verstokte D66 aanhanger duidelijk zijn geworden, dat hetgeen deze partij voornamelijk veroorzaakt de verslechtering, zo niet ondergang van NL betekent op vele domeinen.
Omdat ze hun tentakels overal in de haarvaten hebben, zullen we als volk misschien eens hun eigen radicale tactieken moeten gaan gebruiken, zoals het cancellen en uitsluiten.
D66’ers b.v. niet meer bedienen in restaurant, café, terras.
Geen loodgieter, dakdekker, tuinman enz. te hulp bij D66’ers.
Een leerkracht die eenzijdig het D66 mantra in de klas verkondigt? Cancellen.
Ik hoop op betere ideeën dan de mijne van de lezers, want blijven hopen op de kartelpartijen blijkt keer op keer ijdele hoop.

Piltdown
Piltdown
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Dit kabinet maakt gewoon de 4 jaar vol. De partijen die op zwaar verlies staan zullen echt geen nieuwe verkiezingen riskeren. En de CU komt haar beloftes na omdat dat moet van de bijbel.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Piltdown

SGP is m.i. een veel beter alternatief als er dan toch perse gestemd zou moeten worden. Van der Staaij is rustig, weloverwogen, weet heel veel van staatsrecht, welbespraakt. Het stukje religie moeten we dan maar op de koop toe nemen, heb ik liever als de klimaatreligie, de woke-religie, de letterbakreligie, de racismereligie en het islamisme.

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Piltdown

De kans dat rutte 4 het nog bijna 2,5 jaar gaat volhouden acht ik klein. Het rommelt in de achterban bij vvd en cda, de aankomende verkiezingen dreigen op een deceptie uit te draaien, de scheuren ontstaan, en langzaam komt het land in opstand.
Het is mi meer de vraag hoeveel schade ze nog toebrengen voor de stekker eruit getrokken wordt. Mogelijk krijgen we voor die tijd nog een kijkje achter de maskers van de internationale superschurken.

C.A. de Feyter
C.A. de Feyter
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ook ik vond de partij nuttig, al stemde ik er nimmer op. Maar nu zijn er zwaarwegender ‘vergeten’ prioriteiten: onderwijs en technologie. Behalve die in de column mijn argumenten voor de stelling dat de partij zijn meerwaarde voor de Nederlandse politiek niet langer kan waarmaken.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  C.A. de Feyter

De politieke waarde van D66 is m.i. louter negatief.
Dat begon al bij de formatie, waar ‘wie is toch dat mens’ de boel traineerde.
Uiteindelijk heeft Rutte haar haar zin gegeven, om nog maar een termijn te pakken, en nu zitten we met de gebakken peren. Want alles wat die geradicaliseerde partij doet is het land destabiliseren. In zo hoog mogelijk tempo.

peter klein
peter klein
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik denk dat d66 leden en stemmers vooral zullen denken dat haar verleden aantoont dat het hart op de juiste plaats zit, maar dat de partij is geëvolueerd, meegegaan met de tijd..
Waardoor ze nu macht heeft die ze niet moet laten varen.
Zou opportunistisch zijn, inderdaad

H. Verhagen
H. Verhagen
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De gedachte gang van van Mierlo is door door de huidige D66 partij leiders totaal onderuit gehaald er is niets meer over van wat van Mierlo voor ogen had. D66 had een blik naar de toekomst die voor heel veel NLers aansprak maar is door de huidige leiders totaal kapot gemaakt. met gekonkel achterkamertjes, met de schandalen, met de EUROfilie maar vooral met het asielbeleid die er op gericht om NL te omvormen tot een multi culti staat zonder oog te hebben voor de gevolgen van ons land. O.a. het gebrek aan woningen, het over belasten van onze sociale voorzieningen, het toelaten van economische asielzoekers, het toelaten van asielzoekers die door veilige landen zijn gekomen vanwege onze sociale voorzieningen.

Eric
Eric
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Nog even los van schandaltje hier en schandaaltje daar, kun je als je beetje nadenkt toch wel zien dat Kaag in het zadel is gehesen door de NPO. Nee niet enkel door de bewuste documantaire maar ook door bijvoorbeeld Ivo Niehe in eerder TV seizoen. Sjoerdsma die lid van andere partij beticht van zwaar drinken danwel dronken zijn tijdens de formatie, die oproept dat Nederland nog meer wapens moet gaan sturen, en ik vindt inderdaad dat dat wel kan binnen grenzen maar die heeft Sjoerdsma uit het oog verloren. Jetten ook een deuger die heel de wereld overvliegt met vriend en vriendin en ter gelijke tijd wijst dat kolencentrales echt dicht moeten. Binnen de partij leden heeft en had die wijzen naar je mag niet dit en dat en dan verslagen wegmoffeld in de onderste bureau lade. En Kaag klaagt als eerste over vrouwenhaat wat niet zo is, maar in die hoek wordt je gezet door Kaag en niemand anders. Mensen voor haar deur had staan en aangifte deed van bedreiging en waar OM dan doodleuk ook nog in meegat, en wat was het nu helemaal?? Nederland moet worden verlost van Kaag en D66 en wel omdat menig kroonjuweel de nek werd omgedraait door de huidige leden in de tweede kamer van D66. Dit is mijn uitspraak en daar moet u het mee doen 🙂

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Jan,

Zelfde houding ten opzichte van D66. Stonden bekend om hun fijne feestjes met een appeal dat je ook wel had bij volleybalverenigingen. Inmiddels weten wij dat die wilde frisheid van limoenen op meerdere vlakken niet meer zo vrolijk over het tropische palmenstrand dartelt.

De ijzeren heinigheid die ons tegenwoordig tegemoet slaat – inclusief de voorspelbare maar toch onvoorstelbare opstelling in het Oekraïne/energiezekerheid drama – wijst meer in de richting van hier verder onbesproken te laten pornogenres, die niet zo leuk en prettig zijn.

Kortom voor wie doet D66 het nog, anders dan het dienen van dermate hoogstaand idealen dat ondermaans geneuzel over praktische consequenties al bij voorbaat af is?

De belangen van wat we maar ‘de Nederlander’ zullen noemen (en waarbij Máxima al 20 jaar geleden [sturend] opmerkt dat ‘die Neederlandse koeltoer’ niet bestond) lijken daarbij nogal laag op de D66 prioriteitenlijst te staan. Toch zal de club, wellicht met enige tegenzin, toch de gunst van ‘we, the people’ moeten krijgen voor nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Kijkend over de hele breedte – en Wouter Koolmees heeft zich uit de voeten gemaakt – zie ik vooral fundi’s aangeslingerd door de heilige graal. Of de ridderslag met light sabre afkomstig was uit prof. Sickbock’s laboratorium in de bergen laat ik ook maar even in het midden.

Vraag is hoeveel fundi’s at large er zijn, die met de ervaring van het afgelopen half jaar niet alleen volenthousiast weer op D66 gaan stemmen, maar ook nog anderen mee kunnen krijgen zonder al te blatante mediamanipulatie.

Daarnaast nog wel een paar borrelpraatpuntjes t.a.v. ‘Nederlands belang’ en miskenning daarvan.

37
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x