Onder Rutte-4 gaat de asielinstroom onbelemmerd door

Veel stoere taal, maar geen daden

Titelfoto bij Onder Rutte-4 gaat de asielinstroom onbelemmerd door Robert raupach opiniez

Foto:

Terwijl er een nijpend tekort is aan woonruimte, de verzorgingsstaat en sociale cohesie onder druk staan en Nederland afstevent op een recessie, blijft tegelijkertijd de asielinstroom zorgwekkend toenemen. Het kabinet-Rutte kijkt vooral toe, wijdt er af en toe ernstige woorden aan, maar pakt de oorzaak – het open grenzenbeleid – nog steeds niet aan. Ons medeleven met hulpbehoevenden mag dan weliswaar oneindig zijn, ons vermogen om iedereen te helpen is dat echter niet, stelt Robert Raupach.

Nederland heeft sinds de zestiende eeuw een geschiedenis van het verwelkomen van mensen uit verschillende windstreken, onder wie velen op de vlucht voor oorlog of vervolging. Van de zuidelijke Nederlanders (nu België) die omstreeks 1600 voor de Spanjaarden vluchtten, Joden uit diverse Zuid- en Oost-Europese landen gedurende meerdere eeuwen, tot aan Bosniërs, Afghanen, Irakezen en Oekraïners nu, om de meest recente conflicten in herinnering te roepen. Waar ons land voor de echte vluchteling een baken van openheid en veiligheid was, lijkt het voor anderen een toevluchtsoord van schier oneindig lijkende vrijgevigheid.

 

Alweer een crisis

De laatste weken krijgt de asielcrisis – jawel dames en heren, ieder vraagstuk is een crisis tegenwoordig – weer volop aandacht in de media. Van stoelslapers in Ter Apel tot tientallen doden in de Spaanse enclave Melilla, waarbij een horde van tweeduizend wilden de grenshekken bestormde. Beide voorbeelden staan symbool voor het nog steeds falende EU-beleid om alle lidstaten op één lijn te krijgen, laat staan zich in ieder geval aan de basisafspraken te houden.

 

Vastgelopen

Intussen moet de Nederlandse belastingbetaler met lede ogen toekijken hoe het systeem hopeloos is vastgelopen en we de verkeerde mensen – noem ze voor het gemak gelukzoekers – helpen in plaats van de mensen die echt in nood zijn. Het is inderdaad beschamend meneer de premier, maar behalve woorden over de gevolgen van uw falende beleid zien we van u wederom geen daden om de oorzaken aan te pakken. Past Rutte zijn oude vertrouwde strategie weer toe om bij te groot wordende publieke druk te zijner tijd de zoveelste minister of staatssecretaris voor de bus te gooien, zoals vaker de afgelopen twaalf jaar?

 

Limiet bereikt

In 2021 kende Nederland 24.740 asielzoekers en 10.120 nareizigers. Tot en met week 25 van dit jaar bedroeg de asielinstroom reeds 20.100 mensen. Het lijkt er dus sterk op dat het totaal van vorig jaar dit jaar wordt overtroffen. Dat betekent dus wederom een gemeente of stadje van zo’n 40.000 inwoners erbij. U raadt het al, die stad is er natuurlijk helemaal niet.

De zogenaamde populisten of alternatieve media tonen geregeld beelden van een massa jonge donkere mannen op een klein rubberen bootje, als het over dit thema gaat. Dat stereotype beeld wordt vaak gemakzuchtig als een rechts-extreem vooroordeel weggewuifd. Dus ik laat de beoordeling maar aan u, de lezer, van het feit dat van de genoemde 24.740 asielverzoeken 77% afkomstig was van mannen, van wie er ook nog eens meer dan de helft vijfendertig jaar of jonger was.

 

Blanco cheque

Hoe lang wordt de Nederlandse belastingbetaler nog gevraagd om een blanco cheque uit te schrijven om de kosten te dekken van de mensen die hier willen komen wonen? Volgens dit recente onderzoek van demograaf Jan van de Beek e.a. blijkt, dat de netto kosten van niet-westerse migranten zo’n 27 miljard euro per jaar bedragen. Indien immigratie op dit niveau blijft – en toen wisten we nog niet van de inmiddels 66.000 Oekraïners die er nog bovenop zijn gekomen – neemt dit bedrag toe tot 50 miljard euro op jaarbasis aan netto kosten. Zelfs als niet-westerse migranten werk vinden betekent dit niet dat zij automatisch een positieve financiële bijdrage aan de samenleving leveren; dit hangt sterk af van opleidingsniveau en aard van het werk. Het motto: “Zolang er werk is, zit het wel goed” wordt gelogenstraft. Overigens, het boven gelinkte onderzoek beschrijft dat een westerse migrant, zoals ondergetekende, budgetneutraal is.

 

Overbelasting

Er is geen verzorgingsstaat die bovengenoemde bedragen kan overleven. In toenemende mate wordt immigratie in deze aantallen onbeheersbaar. Velen zien het als een noodzaak om de vergrijzing tegen te gaan, alsof immigranten de eeuwige jeugd hebben. De arbeidsparticipatie van niet-westerse allochtonen was in 2021 bijna 10% lager dan bij Nederlanders en de werkeloosheid bijna drie keer zo hoog, volgens het CBS. Er zal een onhoudbare druk op sociale gemeenschappelijke geldpotten, de zorg, maar ook op scholing ontstaan, voor zover die in delen van het land niet al aanwezig is.

Om nog maar niet te spreken van huisvesting, waar onder het mom van het redden van de natuur landjepik gespeeld wordt met de landbouwsector. Met als enige doel om woningen te bouwen, woningen die alleen al voor de autonome toename van de Nederlandse bevolking nodig zijn, laat staan voor zo’n 40.000 nieuwkomers. En dat ieder jaar opnieuw. Maar realisme is aan dovemansoren gericht, ondanks voortdurende inzichten en kritiek van onder andere voormalig hoofddemograaf van het CBS Jan Latten.

 

Rek is eruit

Ondanks alle boven opgesomde argumenten om een groot stopbord aan onze grenzen te plaatsen, zet het kabinet het ongeremd faciliteren van massale instroom voort. Zo worden er vier grote opvanglocaties voor asielzoekers ‘tijdelijk’ toegevoegd aan het aanbod. Protesten zoals in Velsen-Noord tegen de komst van 1.000 asielzoekers op een inwonertal van 5.000 burgers zullen steeds vaker aan de orde zijn als de overheid rücksichtslos de veerkracht van een gemeenschap op de proef stelt.

Burgers zullen het niet langer pikken dat asielzoekers voorrang krijgen op de enorm krappe woningmarkt. Zo heeft Amsterdam bijvoorbeeld meer dan de helft van de beschikbare sociale huurwoningen voor kwetsbare groepen gegeven aan statushouders, dit ten koste van zelfredzame (!) daklozen. Maar ook bij het COA is de rek eruit. Meer instroom betekent meer benodigd personeel. Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers groeide de laatste jaren met meer dan 20% in omvang, maar loopt in deze oververhitte arbeidsmarkt tegen zijn grenzen aan.

 

Naïef

Het vermogen om als maatschappij met dit vraagstuk om te gaan is natuurlijk niet enkel letterlijk van financiële aard. Als u kijkt naar de lijst met landen van herkomst valt een islamitische dominantie niet te ontkennen. De geschiedenis leert ons dat waar de islam zich verspreidde afscheid werd genomen van diversiteit en tolerantie. Het feit dat het aandeel autochtone (mag dat woord eigenlijk nog?) inwoners van Amsterdam, Rotterdam en Den Haag reeds onder de 50% zit en we in Nederland trieste trendsetter waren in zwembadterreur door ‘jongeren’ is een taboe enerzijds, maar teken aan de wand anderzijds. Als wij weigeren om te leren van de geschiedenis, dan zullen we op een gegeven moment tot het besef komen dat het te laat is om van koers te veranderen.

Vaak is gewaarschuwd voor het Wir schaffen das-beleid dat progressief Nederland voorstaat en dat wordt uitgevoerd met behulp van de voormalig rechtse regeringspartijen – hoi VVD! – die onderdeel uitmaken van de laatste kabinetten Rutte. Ondanks de stoere taal van Bente Becker en Ruben Brekelmans verandert er helemaal niets, integendeel. De deuren blijven gewoon openstaan voor iedereen – ook voor gelukzoekers en mensen die onze waarden en cultuur eigenlijk verachten.

 

Unfair

Ongebreidelde immigratie is bovendien oneerlijk tegenover hen, die de legale routes volgen en oorlog of vervolging ontvluchten. Hoe kunnen we het ons dan moreel toestaan dat anderen uit veilige landen het systeem omzeilen via mensensmokkelaars? Dat is bijzonder wrang, omdat deze mensen niet direct op de vlucht zijn voor gevaar – wat nou net het doel is van ons asielsysteem. Deze toch vaak jonge mannen eisen de capaciteit op om echte gezinnen met vrouwen- en kindvluchtelingen te helpen. Deze welvaart-shoppers zijn duidelijk door verschillende veilige landen gereisd waar zij asiel hadden móeten aanvragen, met enkel Nederland als beoogd doel. Tot slot holt deze illegale immigratie de publieke steun en het draagvlak voor échte asielzoekers uit.

 

Toevluchtsoord

Ons land kan niet het beleid voeren om zomaar iedereen welkom te heten die hier graag wil wonen. We hebben simpelweg de ruimte, het geld en de veerkracht niet. De oproep tot open grenzen van sommige partijen, belangenclubjes en goedmens-BN’ers doet zich wellicht voor als humanitair beleid, maar is enkel een verkapt politiek argument. Het volk, dat in meerderheid al jaren op rij rechts stemt, heeft dit beleid al meerdere malen afgewezen in het stemhokje. Nederland moet zelf kunnen bepalen wie dit land in welke mate binnenkomt en onder welke voorwaarden men kan blijven. En bovenal moet Nederland dat doen in de geest van zijn geschiedenis als toevluchtsoord voor echte vluchtelingen.

Over de auteur

Robert Raupach
Robert Raupach
Deutsche Gründlichkeit vermengd met Nederlandse nuchterheid. Kritisch en altijd benieuwd naar de andere kant van de medaille.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
41 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Peter.
Peter.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Waarom nog koeien in Nederland als je de bevolking ook kan melken .
Dat is de gedachte van de regering die we nu hebben .

lousberg
lousberg
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Lang leve de heer Wilders die al jaren gelijk heeft!

Piltdown
Piltdown
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De teneur van dit artikel en vele andere artikelen hier is dat de regering niet naar de eigen bevolking luistert. Stemmen heeft geen zin, want het partijprogramma ligt direct na de verkiezingen al in de prullenbak. Alles wordt in achterkamertjes bekonkelt, zonder notulen uiteraard. Daarna een toneelstukje in de Tweede Kamer met de trekpoppen en tassendraagsters van het partijkartel. En het volk heeft het nakijken.

Youp
Youp
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Kijk, er zijn twee varianten. Of onze bestuurders zijn monumentale uilskuikens en dan zijn ze dat ook in de rest van de EU, West-Europa, de VS, Canada, Australië en Nieuw Zeeland, want we zien overal hetzelfde beleid. Daarmee is dit meteen een wat ongeloofwaardige variant. Het alternatief is: er wordt een plan uitgerold. Ze willen er wat mee.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Davos en de G7 zijn nog maar net geweest.
Ik heb ook niet het idee dat onze leiders in alle rust hun beleid uitvoeren. Er staat overduidelijk druk op de pan.
In Nederland moet de energie voorziening voor de winter zodanig geregeld zijn dat de burger er vertrouwen in heeft. Best lastig als de prijzen blijven oplopen. Dit geldt ook voor de andere landen in de EU zoals Duitsland en Italië.
Ik denk toch echt dat er nog wat te gebeuren staat.
De druk op de Sovjet Unie wordt verder opgevoerd, De woorden van Rutte.
We zullen zien.

Youp
Youp
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

“In Nederland moet de energie voorziening voor de winter zodanig geregeld zijn”

Nee, de energie prijsstijgingen zijn gewenst en gepland. Dit is een van de redenen voor de proxy oorlog met Rusland in de Oekraïne. Jij moet van het gas af. En snel. Je moet ook van het vlees af, uit de auto, uit het vliegtuig en in het digitale registratiesysteem. Als ze een deugdelijke energievoorziening voor een redelijke prijs zouden willen, kun je gas uit Rusland kopen en via Nordstream hierheen vervoeren. Ook kernenergie is zeer goed mogelijk. Zo makkelijk kan het zijn. Maar dat past niet in hun plannetjes.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Er is te weinig of geen gas, daarom is het duur.
Er is te weinig energie. Daar is niet over nagedacht.
Het is in niemands belang als we van de winter in de kou zitten of black outs krijgen.
De economie stort in en Poetin heeft een goede dag.

Dat heeft verder niets te maken met de staat van de burger, alleen met dom beleid, wat ze niet toe zullen geven.

Dom beleid met energie, dom beleid met stikstof, dom beleid met migratie, dom beleid met klimaat en ga zo maar door.

Youp
Youp
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ach toch, jongen toch. Jij denkt nog steeds dat de politici een foutje gemaakt hebben. Oeps, wat gebeurt er nou. Dat hadden we niet kunnen weten hoor.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Youp

De politie doet gewoon haar werk.
Dat is onrust de kop indrukken.

HenryN
HenryN
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Goed verhaal Robert, echter je had kunnen volstaan met de uitspraak van Janmaat in 1984: Zolang de regering er niets aan doet zal er niets veranderen 38 jaar geleden !!!!!

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  HenryN

U vergist zich. Er veranderen wel degelijk dingen.
Het wordt steeds erger.

HenryN
HenryN
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ik ben het met U eens maar ik denk dat U wel weet dat Janmaat het destijds alleen over asielinstroom had. Wat er nu aan rotzooi gaande is in de wereld had ik zelfs niet voorzien.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Allemaal waar wat u zegt.
Maar het is eigenlijk nog veel erger, want elk gevoel, echt elk gevoel voor realiteit is weg.
Kijk die foto met de tekst: asielzoekers wachten in de hete zon…. implicerend dat dit onmenselijk is, want waar zij vandaan komen is natuurlijk een koel land zonder zon.
Of het gezanik over immigranten in tenten. So what?
Dat half Nederland in de vakantietijd weken in een tent bivakkeert hoor je niet als nuance. Alsof die immigranten hiernaartoe komen uit een goed geoutilleerd huis in het thuisland.
Omdat Ter Apel een hellhole is geworden door het azc, is uiteraard het logische beleid dat je nu nu 4 van dat soort hellholes in het land plempt….
En er moeten, vooruitlopend op nog veel meer import, locaties alvast klaar gemaakt worden.
Ik ga aan kwaadaardigheid denken.

Vin
Vin
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Niet alleen “die hete zon”. Ik verbaas me er altijd over dat ze gezinnen niet terugsturen “omdat de kinderen de taal niet spreken”. Gek dat dat nooit een punt is als ze naar nederland komen. En ook nooit een punt voor Nederlandse expats en emigranten.

Youp
Youp
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Falend beleid?
Welnee, het is buitengewoon succesvol. Je moet alleen even de juiste doelstelling erbij pakken. Als het de bedoeling is chaos te creëren dan gaat het fantastisch. We zien ook hoe al het andere beleid: CO2 hysterie, de covid19 hoax, de proxy oorlog met Rusland in de Oekraïne, het krankzinnige gelddrukken, supply chain problemen die tekorten veroorzaken, de aanstormende voedselcrisis … Op enig moment gaan al die potentiële crises schuiven en ontstaat er een giga crisis met tekorten, geweld, ontreddering en dan, ja dan kunnen de touwtjes aangetrokken worden om the great reset, agenda 2030, build back better, of hoe het ook mag heten, snel dichterbij te brengen. Dan wil je insecten eten, een CBDC en de totale biotech controle.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Youp

En in wiens belang is die chaos?
Wat is he belang dat alles plat ligt.

Youp
Youp
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Het is in het belang van de technocratische globalisten die bezig zijn met het uitvoeren van de Great Reset. Alle kartelpartijen zijn voorstander hiervan.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Die technische gobalisten willen een systeem opbouwen waarop een samenleving kan draaien volgens hun principes.
Ik begrijp u echt wel.
De vraag is echter of die principes wel kloppen.
Zo is het communistisch systeem ook failliet gegaan en het Chinese systeem dreigt failliet te gaan.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Iedere samenleving waar een kleine elite de baas is en in een veel grotere materiële welstand leeft dan de rest van de bevolking waar ze afhankelijk van is ontploft of valt uit elkaar, vroeg of laat.
Nu denken ze met technologie hun bevolking onder controle denken te houden.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

U ziet het voor uw neus in Nederland gebeuren en ze zijn nog niet eens echt begonnen.

Youp
Youp
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Het is in ieder geval een gigantisch experiment. Ze kunnen daarom zelf ook niet weten of het zal gaan werken. Ze zullen wel denken dat er geen alternatieven zijn. Ik vermoed omdat ze bang zijn dat grondstoffen gaan opraken. Misschien nu nog niet, bij 8 miljard mensen, maar misschien wel bij 18 miljard of 80 miljard. Ze zullen van mening zijn dat je de bevolkingsgroei en het grondstoffengebruik wereldwijd moet gaan managen. Insecten eten en minder reizen is nog maar het begin. Daarvoor is een wereldregering en biotechnologische controle noodzakelijk. Overigens is China niet meer communistisch, enkel in naam zijn ze dat nog; autoritair, dat wel.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Het is overduidelijk dat we moeten gaan nadenken of we iets aan overbevolking kunnen doen.
De situatie gaat alleen maar kritischer worden.

Youp
Youp
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Als u meent dat overbevolking een probleem is. Je kunt iedereen in Australië plaatsen en 100 vierkante meter grond geven per persoon, dan is de rest van de wereld leeg. Als u dat overbevolking wilt noemen en problematisch vindt dan kunt u gerust zijn want de elites zijn bezig dit probleem op te lossen. Daarom hebben we nu juist de samenzwering van de globalistische elites.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Youp

De CCP is de baas in China. Communistischer zul je ze niet vinden.

Youp
Youp
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

De CCP voert geen marxistisch beleid uit waar privaat eigendom niet bestaat en allocatie van schaarse middelen via centrale planning plaatsvindt. Dat hebben ze in het begin wel gedaan. Nu niet meer omdat het niet werkte. Sindsdien hebben ze dan ook een enorme economische groeispurt doorgemaakt. Het is wel een autoritaire samenleving, maar dat is veel meer cultureel bepaald.

Mieke Lubbers
Mieke Lubbers
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Youp

China heeft ook bij de VN bedongen dat zijn voorlopig economisch mogen doorgroeien en klimaatregels aan hun voorbij gaan. Die lachen zich een kriek. Wij gaan de lasten en kosten van trial en error hebben en zij spioneren er straks de betere versie van. China wordt de volgende wereldmacht: zij hebben de schuldpapieren van veel westerse landen, kopen grond en havens in Afrika voor grondstoffen, en zijn de fabrikant van de wereld. En wij hebben dan hier mooie schone kantoren en zijn voor alles, tot voedsel aan toe, afhankelijk van het buitenland. Fantastisch vooruitzicht! NOT.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De gastvrijheid betekent niet dat je de ingezetenen direct vergeet en ogen hebt alleen voor de nieuwkomers. De mensenrechten organisaties moeten gewelddadige doorbraken niet steunen maar veroordelen anders krijgen wij de tijden van de middeleeuwse horden die de beschaafde wereld aanvielen. Zo creëer je een wereld waar iedereen op de vlucht is. Overbevolking los je niet op als je mensen van A naar B verhuist. Overbevolking is de hoofdprobleem die aan basis van alle crisissen staat. Een hoge beschaving opofferen voor minderheden van de derde wereld brengt ons terug in de tijd en ontneemt de kwaliteit. Culturen gaan clashen en brengen spanningen op die tot oorlogen kunnen leiden. Langtermijn visie ontbreekt totaal in de huidige politiek. Hoge civilisaties zijn ooit mysterieus verdwenen maar nu maken wij een versie mee hoe dat gekomen is.

Auke51
Auke51
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Spreuken 29 in de bijbel heeft het over visie nl: als er geen visie is zal het volk losgeslagen zijn. Iets voor CU en CDA om eens aan te kaarten? We zien het in Nederland gebeuren, dus..

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Auke51

Rutte bewijst al een decennium dat het zonder visie kan. Het land wordt systematisch kapot gemaakt tot Afrikaans niveau. De migranten moeten zich tenslotte thuis voelen. Onze christelijke partijen slaan links met de stroom mee en cancelen zichzelf gestaag. Daar hoeft u niets meer van verwachten.

Mieke Lubbers
Mieke Lubbers
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Auke51

Oprecht zou ik willen dat CDA en CU de stekker uit het kabinet trekken en nog liever vandaag dan morgen. Dan zouden ze in elk geval nog een stukje geloofwaardigheid behouden.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De gastvrijheid van toen kan niet blind geprojecteerd worden op heden wanneer wij over miljoenen spreken in huidige massamigratie. De gastvrijheid betekent niet dat je direct vergeet de mensen die hun leven hier hebben opgebouwd daar de aantallen onverwerkbaar zijn. Het land dient niet volgebouwd te worden met hier en daar een groene platsoentje die voor natuur moet doorgaan. Verstedelijking vreet aan natuur en de mens als onderdeel ervan. De wereldwijde overbevolking kan niet door een klein landje opgelost worden. Mensenrechten organisaties moeten ophouden om hun invloed uit te oefenen als migranten Europa aanvallen door barrières met geweld te nemen . De mensen daarachter hebben ook rechten. Zo creëer je een wereld waar iedereen op de vlucht is. Dit soort mensen rechten lijken op aanvallen van middeleeuwse horden uit de vroege middeleeuwen. Als er binnenlandse problemen ontstaan moet de stroom migranten gestopt worden. In een literfles past maar een liter. Als zij maar willen werken, zegt men maar zie hoe de kwaliteit van het opgeleverde werk naar beneden keldert en dat is extra verlies. De ambachtsscholen zijn verprutst door links beleid zodat leerlingen het laten afweten en een tekort aan arbeidskrachten ontstaat. Die worden aangevuld door niet of slecht opgeleide migranten. Alles takelt af. Hoge civilisaties zijn ooit mysterieus verdwenen. Wij schouwen nu met eigen ogen hoe het kon gebeuren. Of het toen ook door links is gebeurd is niet te zeggen maar dat het domheid was
staat vast.

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

De mensenrechten van de oorspronkelijke bevolking worden niet gerespecteerd en worden door de VN, mensenrechtenorganisaties genegeerd.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

De oorspronkelijke bevolking moet zich aanpassen aan de nieuwe instroom en niet andersom. De oorspronkelijke blanke bevolking is slecht en de gekleurde nieuwkomer is goed. Dat is besloten door de politiek correcte instanties en de vermeende democratie eist dat u het slikt. De VN is een corrupte organisatie waar de schurken de lakens uitdelen. En onze politici doen vrolijk mee en slopen eigen land. Dialoog blijkt onmogelijk dus het is dus einde van parlementaire democratie.

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Deze despoten verklaren iedereen, die niet meegaat in hun denken als vijanden, daardoor zijn dialogen niet meer mogelijk.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

In mijn socialistische jeugd heb ik het al meegemaakt met het verschil dat je voor opgroeiende taal (waarheid) werd gelijk opgepakt. Criminaliseren van boeren en andersdenkenden komt al goed in de buurt. De man met de fakkel bij Kaag kreeg straf en de man die bij Haga huis binnenring zit thuis te lachen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het Noord Hollands nieuws bracht deze kop:
Protest heeft geen effect, cruiseschip komt in Velsen-Noord: “Inspraak voor de show”
Geen enkel effect, deze mensen blijven gewoon VVD stemmen.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Inspraak voor de show, precies!

Nyong
Nyong
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Aangifte bij de politie doen moet tegenwoordig on-line. Verwerking zal nog wel “enige tijd” duren werd mij verteld. Dat komt door het gebrek aan personeel.
Geen wonder dacht ik “bèh me èighe”. Die luitjes en luitinnetjes zitten overspannen thuis. Moeten dingen doen waar zij zich niet bij de plisi voor hebben aangemeld.
Het harde werk met zwaaiende bullenpees wordt uitbesteed aan vermomde knokploegen in een zwarte overal met “ordedienst” op de rug genaaid.
Eenzelfde herinner ik me was tijdens de opstand in TsechoSlowakije. Daar werden protesterende landgenoten door gewelddadige langgenoten teruggeslagen.
Wat hier te verwachten is, dat hier een gewelddadige strijd ontstaat tussen tenminste twee culturen.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Nyong

De snelheid van afbouw van Nederland benaderd die van de populatiegroei. Het aantal werkenden daalt naarmate de groei van de populatie stijgt. Een soort socialistische logica.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Ni28
AAA
AAA
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

“Als u kijkt naar de lijst met landen van herkomst valt een islamitische dominantie niet te ontkennen. De geschiedenis leert ons dat waar de islam zich verspreidde afscheid werd genomen van diversiteit en tolerantie”.
Geen idee of we ‘diversiteit en tolerantie’ (moeten) willen. Willekeur en terreur van mohammedanistische kleur kunnen we in elk geval goed missen. Probleem is alleen dat er goudgerande vrijheidsgaranties zijn voor uitingen en initiatieven in die kleur.
Als dat de boodschap van het artikel is, laat dat dan de boodschap van het artikel zijn.

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Robert,

Dit gaat qua reacties een spekkie voor het bekkie zijn en wellicht dat de Opiniez redactie wat zeilen bij moet zetten om het gezellig te houden.

Een probleem in de hele immigratiediscussie is dat de beweegredenen van de immigrant zorgvuldig buiten het discours gehouden worden, anders dan dat alle vluchtelingen zielig en vervolgd zijn. Enige twijfel aan dat geloofsartikel rechtvaardigt dan weer excommunicatie en andere gezelligheden.

So far not so good in perfect Dunglish.

Vanuit het perspectief van de asielzoeker – vast ook een besmet verklaard begrip – biedt Nederlandje momenteel de beste mogelijkheden en daarom staan alle wissels ook op bestemming Holland. Pas dat aan en je zal zien dat het vrij direct onmiddellijk anders wordt. De homo economicus kent vele gedaanten.

Wat mij belangrijker lijkt is om het achterliggende geprak te bezien. De moderne bestuurspraktijk – en politici willen toch vooral als ‘bestuurder’ gezien worden – is dat innerlijk tegenstrijdige tendenzen onverkort gehandhaafd worden tot dat het niet meer kan en dan gaan we heel hard roepen dat het – al dan niet met een lichte aanpassing – nog enorm goed kan.

De oppassende burger zal de daarbij toegepaste tactieken herkennen – zorgelijk kijken, excuses maken, beterschap beloven, ‘nieuwe bestuurscultuur’ – maar er blijven dikke rookwolken verschijnen en dure geluiden klinken van onder de motorkap.

De kaste der vroede vaderen, die zich gewillig laat vastklinken in dit in extremo toch niet anders te bezien dan een suicide pact, zal hier nooit op terug willen komen. Dus het enige wat resteert is een Stunde Null, waarna er opeens – behalve een paar onverbeterlijken – geen nazi’s – sorry, modern besturende politici meer zullen zijn.

41
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen