Idioot stikstofbeleid leidt tot confrontatie van stad tegen land

Het gaat om de macht over de grond van de boeren

Titelfoto bij Idioot stikstofbeleid leidt tot confrontatie van stad tegen land Bart-jan oplaat opiniez

Foto:

Het is inmiddels wel duidelijk dat het stikstofbeleid van het kabinet Rutte 4 een puur politieke keuze is en geen keiharde, door de EU opgelegde verplichting. Daarbij wordt een arbitraire norm voor stikstof gehanteerd. Voor Bart-Jan Oplaat (voorzitter Nederlandse Vakbond Pluimveehouders) is het duidelijk: het werkelijke motief is de macht over de grond van de boeren ten behoeve van bouw en infrastructuur.

Afgelopen week waren de boeren weer op pad om een grote demonstratie te houden tegen het stikstofbeleid van Rutte 4. Op een aantal files na is dit geheel verlopen zonder enige wanklank. De enige wanklank kwam vanuit Den Haag van een Tweede Kamerlid dat niet welkom was op het terrein van de boer waar de samenkomst was. Er waren evenveel burgers als boeren aanwezig bij de 60.000 demonstranten en slechts zeven politieagenten.

 

Grijze stikstof

Waarom stonden de boeren er en bloc na de oproep van alle landbouworganisaties? Twee jaar geleden schreef ik er al over en dat stuk is nog steeds zo actueel. Feitelijk komt het erop neer dat er door dit kabinet voor wordt gekozen om groene stikstof uit de landbouw in te ruilen voor grijze stikstof uit de industrie.

Waarbij de groene stikstofkringloop, die bestaat uit ammoniak in de lucht waarvan planten harder groeien, vervangen wordt door stikstofoxiden uit industrie en verkeer. Daarbij gaat het om uit fossiele stoffen voortkomend stikstof dat geen kringloop heeft. Het ministerie van Landbouw bracht op 10 juni een kaartje naar buiten waarop ingekleurd was waar er welke reductie in ammoniak gehaald moest worden. De kleuren gaven het percentage aan en voor veel boeren betekende het feitelijk dat hun bedrijf moet sluiten. Een terechte reden voor grote verontwaardiging.

 

Puur politieke keuze

Dat Nederland op slot zit vanwege de stikstofcrisis is echter een puur politieke keuze. Afgelopen najaar kwam het Planbureau voor de Leefomgeving voor een briefing naar de Tweede Kamer om de mogelijkheden uit te leggen hoe uit de crisis te komen. Hierbij werden twee scenario’s voorgesteld als mogelijke route. De ene route was om daadwerkelijk te kijken naar de staat van de natuur en per gebied de nodige maatregelen te nemen indien de staat verslechterd was. Daarvoor zijn metingen ter plaatse nodig.

De tweede route was om het beleid op te hangen aan de Kritische Depositie Waarde voor stikstof. Hierbij werd expliciet vermeld dat dit geen eis van de EU betrof en dat de keuze voor een route een puur politieke afweging is. Dit kabinet koos er dus voor om een arbitraire norm voor stikstof te hanteren en daarmee het land op slot te houden en de boeren voor een onmogelijke opgave te plaatsen.

 

Framing tegenover feiten

De boeren krijgen de laatste jaren van alles wat er (z)onder de leiding van dit land fout gaat de schuld. De boer is een milieuvervuiler, gifspuiter, dierenbeul, slecht voor klimaat en biodiversiteit, en D66-prominent Boris van der Ham presteerde het zelfs om de Coronapandemie in de schoenen van de boeren te schuiven. Op alle onderdelen is er echter geen hard bewijs voor de ‘schuld van de boeren’: de cijfers die hiervoor gebruikt worden zijn uit hun verband gerukt of er is alleen correlatie zonder causaliteit.

Maar doordat de media graag met vette koppen zonder controle de samenvattingen van publicaties overnemen, blijft alleen de kop hangen bij het publiek. Columnisten doen daarbij ondertussen aanvallen op de persoon om belangenbehartigers en voorstanders van de boeren als gekochte personen neer te zetten. Alleen dat al zou de mensen duidelijk moeten maken dat ze geen argumenten hebben. Het komt neer op: “Val de boodschapper aan en niet de boodschap”. In de Tweede Kamer notabene werd deze tactiek ook gebruikt; ‘stikstofontkenner’ en ‘twijfelbrigade‘ waren de termen om van de inhoud af te leiden.

 

Geen wijziging

Ondertussen gaat er ondanks deze protesten nog geen wijziging van het stikstofbeleid plaatsvinden. Een kritische motie op het VVD-congres wordt genegeerd. Ook door het eigen Kamerlid dat landbouw in zijn portefeuille heeft. Kamerleden schreven zelfs mee aan het plan van de minister in plaats van hun taak als controleur van het beleid uit te voeren. Het gebrek aan kennis bij de overige Kamerleden zorgt er ook voor dat er geen vragen over de inhoud komen. Net als de minister snapt niemand de regels in deze chaos nog, zoals Ronald Plasterk al liet optekenen in de Telegraaf.

 

Waarom?

Als het slechts een juridisch probleem is en niet een daadwerkelijk probleem, waarom dan niet de wet gewijzigd en de stikstofnorm eruit halen? Dan kan per direct het land van het slot en kunnen de infrastructuur en de bouw weer verder. Nu zijn er notabene stikstofexperts te weinig om projecten te kunnen doorrekenen. In het net van zelfvoorzienend Nederland zijn we bezig de voedselzekerheid overboord te gooien, terwijl deze week minister Hoekstra in de EU juist hamerde op voedselzekerheid. De Franse president Macron heeft voedselzekerheid tot prioriteit nummer 1 gemaakt.

 

Het gaat om de grond

Is het puur de overtuiging dat we bureau-ecologen met een fetisj voor schrale natuur blind volgen of is het iets anders? Caroline van der Plas was stellig in de Tweede Kamer: het gaat om de grond. Dat is bij de boeren al lang de overtuiging. Als je in het regeerakkoord van de 25 miljard in het stikstoffonds slechts 1 miljard inzet voor innovatie en de rest voor opkoop is die boodschap helder.

De provincie Gelderland had al een uitgewerkt plan klaar om juist in Stroe, waar de demonstratie plaatsvond, 25.000 nieuwe huizen te bouwen. Toen dit uitlekte werd het schielijk ingetrokken en was het opeens slechts een ‘denkrichting’. Dit geheel sluit naadloos aan bij de al lang bestaande megalomane plannen voor Tristate City, een nieuwe hoofdstad voor een federaal Europa.

Op de radio sprak Gert-Jan Segers zelfs al over een burgeroorlog. Het lijkt ook steeds meer een verhaal van stad tegen land te worden. De boeren zullen deze idioterie niet gaan accepteren en als de plannen doorgezet worden, zullen ze ongetwijfeld met minder sympathieke acties komen. Besef dan dat ze niet strijden voor hun ‘baantje’, maar zoals boer Koos strijden met hun hart.

Bart-Jan Oplaat is voorzitter van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders en voormalig pluimveehouder

Over de auteur

Bart Jan Oplaat
Bart Jan Oplaat
Geboren en getogen Tukker, kippenboer.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
66 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
De Dertiende
De Dertiende
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Om het land vol te kunnen bouwen is het uitkopen van boeren de gedroomde oplossing. De huichelaars reageren zogenaamd geschokt al mevrouw van der Plas het in de 2e kamer zegt. De toekomstvisie is duidelijk. De Natura 2000 gebieden zijn de groenstroken, en het plebs gaat ernaast gehuisvest worden, zodat zij “natuur” in de buurt hebben. En de boer moet daarvoor wijken, vooral de veehouderijen. Iedereen aan de vegetarische maaltijden. En er mag vooral niet gedacht worden dat het door overbevolking komt. Wat een kloteland.

Ed Bruning
Ed Bruning
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Bijna alle problemen zijn te wijten aan de overbevolking. Kabinet Rutte wil daar doelbewust niets aan doen. Eigenlijk worden alle grote problemen niet opgelost. Tijd dat er een gezond denkend kabinet zo gauw mogelijk voor in de plaats komt.

Ni28
Ni28
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ed Bruning

Dat klopt. Welke probleem je ook analyseert altijd kom je op overbevolking als het basisprobleem.

Roberto
Roberto
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

PRECIES!!!!!!!!! Hans Janmaat heeft het in de tachtiger jaren al aan gegeven. En met deze bikkelharde realiteit moeten we nu verder leven.
Tenzij we het nu eens in het stemhokje gaan presteren. Om met gezond verstand te gaan stemmen. En het extreem linkse tij te gaan keren. Nederland is over vol en eigen volk eerst moeten ze in de linkse kerk maar eindelijk eens gaan leren.
Wij hebben niets aan een regering met extreem linkse aanhang.
Wij hebben een regering nodig die niet gaat regeren in Europees, maar in het Nederlands belang.

Ni28
Ni28
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Roberto

Als je bij elke probleem tot de kern komt is het antwoord niet zo moeilijk. Steeds hetzelfde doen en andere uitkomst verwachten vond Einstein kenmerk van domheid. Met elke persoon erbij zullen evenredig de meeste kosten voor onderhoud stijgen. Met de ruimte hetzelfde probleem met de aantal nodige huizen. Probeer een literfles door twee liter water te vullen. Dat doet Nederland. En dan hebben wij het niet eens over de onoverbrugbare culturele probleem. Domme naïviteit komt ons duur te staan.

Anna
Anna
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ed Bruning

En maar asiel,zoekers toelaten die ook veelal een woning nodig hebben. Stop daar dan PER DIRECT MEE! De boeren hebben groot gelijk. Doorgaan!!!!! Het is schandelijk van deze overheid.
Het ontbreekt aan capabele lieden. Ze zitten allemaal in de kamer voor de eer……

Ni28
Ni28
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anna

De meeste Tweede Kamerleden vormen de uitvoerende macht van de regering en zijn beslist geen Volksvertegenwoordigers.

Bernardo A.
Bernardo A.
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

En aangezien we dit naar weer 40K+ migranten mogen verwelkomen groeit de bevolking als kool. Dat moet gehuisvest, maar er moet ook infrastructuur komen, winkelcentra, bedrijven, utiliteitsbouw etc. En er moeten elektriciteitscentrales worden gebouw, want wiebelstroom volstaat niet, er is een solide backup nodig.
Alsof dat geheel dan geen stikstof uitstoot?

Als de overheid zo graag iets doet aan het stikstofprobleem zoals zij dat ziet, moet zij beginnen met de instroom om < 5.000 mensen zetten. Bijvoorbeeld door opvang in Afrika.

De Dertiende
De Dertiende
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Als we iets aan de overbevolking willen doen zijn er een paar dingen nodig:

Stop met de kinderbijslag.
Stop met gratis kinderopvang.
Stop met gratis kraamzorg en IVF.
Stop met het gratis weggeven van woningen en geld aan migranten.

Oftewel, als je hier wilt komen wonen kun je maar beter geld meenemen. En als je kinderen wilt, betaal het gewoon zelf. En als we weer rond de 9 miljoen inwoners zitten kunnen we evalueren.

Ni28
Ni28
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Je moet vooral stoppen met het idee achter de migratie. De, alle volkeren tezamen verder, de oude leuzen van linkse huize. Zag u de smoel van die zwarte jochie op TV toen die gevraagd werd over terugkeer? Geen woord maar de lachende uitdrukking en handgebaren van Idioot!, ik ben pas binnen en ga nu leven(op kosten van de ander). Dit laten de domme machthebbers binnen in enorme getalen hopende dat dit volk hun stemmers worden. De hele derde wereld weet dat Nederland het paradijs is voor niet werkenden, alles is gratis. De leveranciers voor het onderhoud, een een tweetje tussen politiek en bedrijfsleven, worden schatrijk op onze kosten van onze belastinggeld. Onze kinderen kunnen straks naar hun oudedagvoorziening fluiten want het geld is dan op.
Waar blijft het protest tegen massamigratie? Heeft de hersenspoeling het werk gedaan? Daar lijkt het op.

Gussel
Gussel
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

De stikstof is het probleem volgens onze leiders en daarom moeten de boeren, die die stikstof creëren plaats maken. Overbevolking zorgt tevens voor teveel stikstof en nu gaan we meer opvangplaatsen creëren, zodat we nog meer mensen van buitenaf in ons land kunnen opnemen. Maar als je hierover kritische vragen stelt ben je een complotdenker.

Wim
Wim
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Zelfs de (terecht) veel geprezen Caroline v.d. Plas (BBB) durft de overbevolking (lees massa immigratie) niet te noemen. En toch is dat de grondoorzaak van de grote problemen in dit land: woningcrisis (ruimte), veiligheidscrisis, zorgcrisis, onderwijs crisis (steeds lager niveau), welvaartscrisis (steeds armer), crisis verzorgingsstaat (onbetaalbaar), sociale crisis (geen gemeenschap en gemeenschapszin meer).

De Dertiende
De Dertiende
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Wim

In de 2e kamer durft niemand de over bevolking te benoemen. Policor ten top. Blijkbaar maken u en ik geen 1/150ste deel uit van deze bevolking.

Ni28
Ni28
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Decennia lange hersenspoeling die begint al op lagere scholen en vervolgd wordt door de media middels praatprogramma’s, gebrekkige nieuws en politiek correcte reklames hebben de meeste hersenen afgestompt en volgepropt met linkse ideologie. Ik had liever kijkje en luistergeld behouden. Nu kan ik het niet eens opzeggen en toch betaal ik mee. Ik vrees dat wij het eerst zullen moeten meemaken voordat het implodeert. Voor mij de tweede ronde dan.

AAA
AAA
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

“Overbevolking” is een dooddoener.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  AAA

Tja, AAA. Als je er goed over nadenkt, vrees ik toch dat de term overbevolking wel degelijk steek blijft houden. Vroeger mocht je niet zeggen: ‘ze pikken onze huizen in’. Inmiddels kun je zeggen dat hele wijken, ja zelfs halve steden ingepikt zijn.
Alle bewoners die verdreven zijn, want straat/wijk onleefbaar geworden, moeten ook weer ergens wonen, dus huizencrisis want teveel mensen.
Dus zg stikstofcrisis als hefboom om boerenland in te pikken om te bouwen.
Dus arbeidsmarktcrisis, want te veel immigranten die niet willen werken, maar werk veroorzaken.
Dus veiligheidscrisis, politiecrisis, onderwijscrisis, zorgcrisis.
Allemaal direct of indirect te wijten aan de omvolking/overbevolking.

AAA
AAA
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

“Als je er goed over nadenkt”… Dan denk je zoals het 13e kartel? 😄 Niet dus.

N.B.
1. ‘Omvolking’ duidt op een proces, ‘Overbevolking’ duidt op een resultaat. Dat is dus iets anders. Dat gaat over mensenlevens.

2. Leven is niet het probleem. Levens zijn niet het probleem. Het probleem zit in beleid.

3. Wil je geen ‘omvolking’, dan is beleidswijziging nodig.
Wil je geen ‘overbevolking’, dan zijn doodseskaders nodig.
Dat bedoel ik met dood-doener.

Geef mij maar het evangelie van de leven-doener.

De Dertiende
De Dertiende
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  AAA

“het 13e kartel?” Doelt u op mij? In dat geval denk ik dat u mij veel te grote schoenen aanmeet. Ik zie ook geen kartel.

Verder kan ik mij niet voorstellen dat iemand hier voorstander is van doodseskaders. De door u genoemde oplossing voor omvolking (beleidswijziging) is ook een oplossing voor overbevolking.

Bestaat er voor u zoiets als “teveel leven”? Of denkt u dat we ongebreideld door kunnen blijven reproduceren tot in het oneindige? Waar zou de grens liggen?

Jan
Jan
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Er is veel meer aan de hand dan alleen maar “strijden om de grond van de boeren”. Het gaat om heel veel geld, macht en invloed, nu in de handen van wat sommigen “het kartel” normen. En anderen noemen het een kleine, linkse, stedelijke elite die zich niets aantrekt van de burgers in de rest van het land. Boeren en middenstand moeten kapot. Want zij zijn als enigen in staat om weerwoord te bieden aan hun machtsdenken.

Dick
Dick
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het zou enorm helpen als alle boeren uit principe weigeren hun grond aan te bieden. Er wordt door de overheid met grof geld gesmeten – geld van de belastingbetaler- om de boer over te halen en met deze pyrusoverwinning anderen te beinvloeden hetzelfde te doen en zo tweespalt te zaaien.
Alleen al het verzinnen van een vermeend stikstofprobleem om zo grond af te pakken, is op zich natuurlijk al meer dan verwerpelijk.
De tijd van praten is om, het is nu een kwestie van doen en één lijn trekken.
Buiten dat moet je met landverraders nooit onderhandelen, zoveel is nu na zoveel jaren van steeds maar weer nieuwe maatregelen l toch wel héél duidelijk geworden!

Maenhout
Maenhout
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Dick

Wie weigert, zal uiteindelijk onteigend worden. Dat hele gedoe van “het moet van de rechter” is mede daarom begonnen: het Kabinet zal beweren dat onteigen wel móet van de Kamer, van Bruxelles, van de invloedrijke lobby’s, en dus zelfs van de rechter.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Maenhout

Juist. Waarom denkt u dat de rechters mee zijn gegaan in de urgenda waanzin? Die uitspraak komt het VVD66 kabinet net iets te goed uit om toevallig te zijn. Al die klimaatlobbyclubs worden met subsidies in staat gesteld precies die dingen te doen om de roverheid in staat te stellen hun globalistische WEF agenda er doorheen te drukken.

Gussel
Gussel
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Dat zijn mijn gedachten ook.

Wil
Wil
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Dick

Ligt mij iets bij dat er tijdens de lockdown er een flinke stikstof vermindering was….
mwah een boer draait 24/7/365….hoezo grootste oorzaak stikstof probleem?

Wil
Wil
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Dick

Ligt mij iets bij dat tijdens de lockdown de stikstofuitstoot flink minder was…..mwa een boer is er 24/7/365….hoezo grootste “vervuilers”?

h.keur
h.keur
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het is inderdaad een volledig politiek steekspel om Nederland en de Nederlanders volledig kapot te maken om inte ruilen voor migranten, die het werk wat de de upperten te minderwaardig vindt, moet uitvoeren. Ook de grote supermarktketens promoten dit beleid. Alle aanbiedingen gaan alleen maar over ongezond eten en drinken. Bij onze Jumbo grote stellingen vol met Lay’s chips in scherpe aanbiedingen. Een schandaal is het. Hier komt absoluut revolutie van. Want waarom was Rutte volledig afwezig bij deze problematiek? Het is onze oorlog, beweerde deze premier over Oekraïne.

Peter
Peter
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Beste boeren, vergeet nooit dat land alleen maar meer waard wordt ,en geld steeds meer aan waarde verliest .Trap nooit in het spelletje wat de regering nu aan het spelen is .Politieke partijen die hier over besluiten zijn net zo slecht als een verzekeringsmaatschappij, ze beloven u een paraplu, maar gaat het regenen willen ze hem onmiddellijk terug .

Ni28
Ni28
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De Floriade blijkt niet zo succes terwijl je toekomst wordt geschetst. Het onderwerp is Growing green cities. Voor 35 euro krijg je een dagkaartje voor een dagje in de groene opvoedingskamp om alvast te wennen aan de Stad Nederland. Krijg je daar honger wen dan meteen aan de prijzen voor de toekomstige levensonderhoud. Deze ideeën ontstaan waarschijnlijk bij WEF en Bilderberg theekransjes waar men een nieuwe wereld aan het scheppen is. Daarom horen wij nooit iets over maar het veranderd mensen wel, zie Rutte van rechts naar groen links gemuteerd. Van migratie stoppen ineens naar enorme volksverhuizingen. Natuurlijk spreken wij niet over een omvolking maar zoals de VN het noemt in haar vertaling Replacement migration. De Stad Nederland is een oude droom van D66 die nu in de steigers staat. Halve Afrikaanse bevolking wacht op een huis in Nederland met directe link naar Sociale Zaken. Maar er is ruimte nodig en het moet ook niet al teveel opvallen. Stikstof biedt een oplossing. Stikstof probleem is de reinste voorbeeld hoe je in je eigen bureaucratie kunt stikken, denk je. Die bureaucratie heeft echter een andere doel dan de natuur en dat is ruimte creëren voor de Stad Nederland met de Veluwe als Central Park. En de klimaat, stikstof e.a. ontkenners die door nepnieuws het gezag willen aantasten die worden overtuigd van hun ongelijk. Werd Galileo Galilei met zijn nep ideeën uiteindelijk verbrand? Nee, zie je wel de inquisitie had toch gelijk en daar kwam hij toch achter. Hersenspoelingen in welke vorm dan ook werken wel. Samen met massahysterie houden zij de samenleving in toom. Hoe meer crisissen hoe beter. Zaai angst en macht zult je oogsten voor de nobele Marxistische plannen.
Een communist is iemand die bereidwillig je leven geeft voor zijn zaak.

Laatste aanpassing 11 maanden geleden door Ni28
Maurits Campert
Maurits Campert
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Waarom horen we niets over Tri State City van WEF in msm…komt ook al niet voor in partijprogrammas van onze leiders.

Laatste aanpassing 11 maanden geleden door Maurits Campert
Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Maurits Campert

Kijk vooral wie er bij zijn aangesloten/voorstander/aanjager zijn.

Youp
Youp
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Als je wilt weten wat de plannen zijn hoef je enkel een paar EU-websites door te bladeren. Al snel ga je begrijpen dat het allemaal anders moet.

https://www.europarl.europa.eu/news/nl/headlines/society/20200519STO79425/een-duurzaam-voedselsysteem-uitbouwen-de-eu-strategie

“De belangrijkste doelstellingen van de strategie voor 2030:
1) 50% afname in het gebruik en risico van pesticiden
2) ten minste 20% afname in het gebruik van kunstmeststoffen
3) 50% minder verkoop van antibacteriële middelen, die gebruikt worden voor landbouwdieren en aquacultuur
4) 25% van de landbouwgrond moet gebruikt worden voor biologische landbouw”

Hierin is ook een link te vinden naar de ‘van boer tot bord’ srategie.
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/TXT/HTML/?uri=CELEX:52020DC0381&from=EN

Onder het kopje: De wereldwijde transitie bevorderen:
“De EU zal de wereldwijde transitie naar duurzame agrovoedingssystemen ondersteunen, in overeenstemming met de doelstellingen van deze strategie en de duurzameontwikkelingsdoelstellingen. In haar externe beleid, met inbegrip van internationale samenwerking en handelsbeleid, zal de EU ernaar streven met al haar partners in bilaterale, regionale en multilaterale fora groene allianties te sluiten op het gebied van duurzame voedselsystemen. Er zal aan diverse uitdagingen in verschillende delen van de wereld worden gewerkt, onder andere in samenwerking met Afrika, buurlanden en andere partners. Om een succesvolle wereldwijde transitie in gang te zetten zal de EU de ontwikkeling van alomvattende, geïntegreerde responsen die mensen, de natuur en de economische groei ten goede komen, aanmoedigen en mogelijk maken.”

Brusselse ambtenaren gaan landbouw bedrijven: kroniek van een aangekondigde mislukking zo groot als het socialisme.

Walter
Walter
11 maanden geleden

Zoals NI28 reeds stelde, met Rutte als vriend heb je geen vijand nodig.
Er wacht ons een draaiboek waar alles en iedereen afhankelijk is van de overheid.

John Zoetebier
John Zoetebier
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het gaat met de boeren precies dezelfde kant op als met:
– De textiel industrie (dom werk, moest weg van De Uyl, wordt nu allemaal geïmporteerd)
– De staatsmijnen in Limburg: Moest weg , niet rendabel, wordt nu met schepen aangevoerd vanuit Zuid Afrika)
– De scheepsbouw: zit nu voornamelijk in China
– Hoogovens: gekocht door bedrijf in India, kwestie van tijd voordat die ook de deuren gaat sluiten.
– Fokker
– Multi-nationals: er zijn er al 3 vertrokken in 2 jaar tijd
– KLM: voorspel dat KLM binnen 5 jaar kapot is. Leeggeroofd door Air France.

De regels zijn zo gemaakt dat vrijwel geen boer er nog aan kan voldoen. Kijk maar naar de schandalige brieven die boeren krijgen als er weer een nieuwe regel bedacht is. Ze krijgen geen boete als ze binnen een paar jaar stoppen.

Het gaat niet om de productie, dat is bijzaak want dat kunnen ze in het buitenland kopen door nog meer geld te printen, althans dat denken ze.
Waar het wel om gaat is de grond. Die grond wil de regering hebben voor woningen voor immigranten. Want Nederland in tegenstelling tot alle immigratielanden als Nieuw-Zeeland, Australië en Canada heeft geen limiet op het aantal immigranten.
Dus moet steeds meer boerengrond plaats maken voor woningen.
Premier Rutte noemt dat: “Een weiland leegtrekken”.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  John Zoetebier

Het wanbestuur is dermate stuitend, dat ik elke keer toch weer schrik als ik het opgesomd zie.

HenryN
HenryN
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  John Zoetebier

Ik weet niet of er een limiet is in Canada. Ik kan het nog niet vinden maar in Canada rijzen de problemen ook al uit de pan. Canada moet tot 2030 3,5 miljoen!!! huizen bouwen. In 2021 en nu in het Engels: Today we hit a historic record as we surpassed our 2021 levels immigration plan goal. We welcomed over 401.000 new permanent residents to Canada in 2021 the largest number in a single year in Canadian history.
Omdat er sprake is van het grootste aantal in een enkel jaar betwijfel ik of er een limiet is. Erger is nog dat Trudeau zich gecommiteerd heeft dit record te breken door zijn belofte te hernieuwen om jaarlijks meer dan 400.000 immigranten binnen te laten!!!! Gaat U er maar aanstaan!
Bron Thecountersignal.com

John Zoetebier
John Zoetebier
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  HenryN

Landen als Nieuw-Zeeland, Australie en Canada hebben een limiet op het aantal azielzoekers. Het aantal gewenste gewone immigranten is flexibel afhankelijk van de behoefte van het immigratieland.
Onlangs is de limiet voor aantal azielzoeker in Nieuw-Zeeland verhoogd van 750 naar 1500. Bedenk wel dat Nieuw Zeeland minstens 7 keer zo groot is als Nederland en zich uitstrekt over een afstand van Denemarken tot Spanje. Aan het aantal azielzoekers wordt streng de hand aangehouden om draagvlak onder de bevolking te houden. Azielzoekers komen niet zomaar het land binnen maar worden aangemeld via de UNHCR. Zonder paspoort kom je het land niet in. Zonder UNHCR kom je het land niet in. Queue jumpers worden line recta op het eerste vliegtuig teruggestuurd.
Onlangs was er nog een “azielzoeker” uit Nederland die ook in Nieuw-Zeeland aziel wou aanvragen. Die werd meteen weer terug gestuurd naar Nederland.
En toch wordt Nieuw-Zeeland als een soft target gezein vergeleken met Australie. Australie stuurt azielzoekers onmiddelijk door naar Papoea Nieuw Guinea of Nauru en moeten daar de procedure afwachten. Indien succesvol mogen ze in Papoe Nieuw Guinea bljven. Sedert deze regeling aktief is komen er opvallend wienig azielzoeker naar Austrlaie terwijl Papoea Nieuw Guinea toch een veilig land is.
Kennelijk moet Nederland op een harde manier leren dat een ongelimiteerde toegang voor azielzoekers tot een enorme ontwirchting van de samenleving leidt. Ben er rotsvast van overtuigd dat ook Nederland op den duur overgaat op het opvangen van azielzoekers in Verwegistan die daar de procedure afwachten.

H.J.
H.J.
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Dit afzeiken en aan de schandpaal nagelen van de agrarische sector gaat een keer radicaal mis.
Als de agrarische sector echt in opstand komt gaat het land echt op slot en mijn angst is dat dit niet meer op een ludieke wijze gaat.
Zijn we nog ver af van een man een man een woord een woord of de messen worden al geslepen.?

Jan Smelik
Jan Smelik
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

En mijn steun hebben ze!

Gussel
Gussel
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Soms heb ik het vermoeden, wanneer ik de debatten in de kamer volg, dat men hierop aanstuurt.
Ze willen kosten wat het kost hun opdrachten uitvoeren en hebben gewoon geen notitie, dat bij veel mensen het water aan de lippen staat en het geduld aan het opraken is. Ook mijn steun voor de boeren.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Ik vrees ook dat ze op een opstand aansturen. Die dan vervolgens heel keihard zal worden neergeslagen, zodat het volk weer bibberend zijn hok in gaat en ‘men’ weer doorgaat ons naar de afgrond te voeren.
Buiten neerslaan met geweld zoals bij de coronademo’s, hebben ze legio mogelijkheden de mensen gehoorzaam te laten zijn, zoals b.v. afsluiten van sociale media, telefoon- en/of televisie aansluiting, bedenk het maar…..

H.J.
H.J.
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Vraag je ook maar eens af, waarom de BOA’s zich mogen bewapenen.

Henk uit Veliko Tarnovo
Henk uit Veliko Tarnovo
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Zoals de Kippenboer Bart Jan Oplaat duidelijk maakt gaat het inderdaad om de grond en helemaal niks anders.
Tel uit je winst: Een hectare landbouwgrond brengt ergens tussen de 5 en 10 duizend Euro op, maar word diezelfde landbouwgrond plotseling omgetoverd in bouwgrond brengt dezelfde hektaren minimaal het 25 voudige op en dus kassa voor de Haagse maffia en hun vrienden de projectontwikkelaars.
Zou de Haagse maffia de boeren een faire prijs geven voor hun grond en daarmee bedoel Ik de prijs van bouwgrond min de prijs van het bouwrijp maken van de grond (dit is een voorbeeld) zou er niet zo’n wrijving bestaan tussen boeren en overheid.
Ondertussen worden stedelingen die totaal geen benul hebben van het boerenbedrijf en boerenleven opgezet tegen de boeren om zo meer druk op de boeren ketel uit te oefenen.
Wat mij betreft zouden de boeren hun acties dus gerust een stuk zwaarder en moeilijker voor de stedeling kunnen maken (Nou heb Ik makkelijk praten hier in Bulgarije) Maar als ex schoonzoon van een boer heb Ik dikwijls genoeg aan de tafel gezeten en de ellende waar de boeren mee te kampen hebben aan mogen horen

H.J.
H.J.
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Henk uit Veliko Tarnovo

Henk de prijs voor goed grasland ligt beduidend hoger mijn jong.
Ligt wel aan de lokatie en laag of hoog gelegen.

H.J.
H.J.
11 maanden geleden

Het gaat echt een keer verkeerd en ik ben bang dat het dan niet meer zachtzinnig kan worden opgelost.
Is de politie nog steeds onze vriend of zijn zij in staat om in opdracht op burgers te schieten.?
Als het bewapenen van BOA’s een voorbode.?

Wim
Wim
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

“Is de politie nog steeds onze vriend of zijn zij in staat om in opdracht op burgers te schieten.?”
Waar bent u geweest H.J? Nooit gezien hoe onze ‘vrienden’ er tijdens coronademo’s op los sloegen?

H.J.
H.J.
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Wim

Ja hoor Wim ik heb ze meegemaakt in Den Haag , Rotterdam bij de Gele Hesjes.
Vervelende, irritante gasten, op het paard of met de hond en de lange lat.

Ni28
Ni28
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Ik kan mij nog de Volks Milities herinneren, de communistische knokpluggen die ook dat soort bewapening hadden.

Ni28
Ni28
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Men neemt het voor de boeren op maar waar blijft het protest tegen massa migratie en overbevolking? De basis voor alle problematiek.

Marien
Marien
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

ik denk dat we allemaal moeten stemmen op BBB, Haga, JA21, PVV, ja zelfs op FvD.

Joop Visser
Joop Visser
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

BBB stemde tegen motie immigratiestop en erkent dat er een stikstofprobleem is. JA21 idem. Enkel FvD knokt, de rest blaat in onschuld en dommigheid.

M.de Wit
M.de Wit
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Boeren en vissers zijn vrijheidslievende, onafhankelijke mensen met een gezond wantrouwen tegen de staat, die hen in het verleden alleen maar ellende heeft bezorgd. Dus die mensen moeten kapot, want daar hebben de nietswetende magere mannetjes met hun rijksbaantjes last van. Het wordt tijd dat boeren en vissers en burgers met gezond verstand de kont tegen de krib gooien en zeggen: nu is het genoeg. Misschien moeten die magere mannetjes eindelijk eens worden weggejaagd uit hun comfortabele, zwaar overbetaalde en zinloze baantjes. Genoeg is genoeg. Tijd voor realisme.

Jan Smelik
Jan Smelik
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

60.000 demonstranten 7 agenten? de meeste agenten waren druk met een Urker vissersboot die de Ketelbrug wilden blokkeren als protest: https://www.facebook.com/EMKvissers/videos/5163622367018600/.

Youp
Youp
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

You will own nothing and be happy.

Ni28
Ni28
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Variatie op de stelling van Lenin: Bezit maakt mensen onvrij.

Youp
Youp
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Behalve de bezittingen van Vlad zelf natuurlijk, dat spreekt voor zich.

Ni28
Ni28
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Precies, in elke stelsel een vaste prik en de socialistische is geen uitzondering behalve dat ie nog corrupter is.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

In zekere zin klopt die stelling.
Kijk maar hoe de rijken altijd bang zijn om (een deel van) hun bezit te verliezen, hoe ze afgeschermd en bewaakt moeten leven.
Je bent in mijn ogen inderdaad vrijer als je anoniem je leven kunt leiden zoals je zelf wilt.
Mits de roverheid dat niet onmogelijk maakt natuurlijk.

Ni28
Ni28
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Als je iets door hard werken opbouwt ben je genoodzaakt om het te beschermen en krijg je vrees om het te verliezen. Vladimir Iljits bedoelde het net anders, alles zou van iedereen zijn maar niemand zou iets bezitten. Hij vergat alleen dat gebrek aan opbouw motivatie totaal doet verdwijnen en daarom ging ook alles na de knoppen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Daarom zei ik ook ‘in zekere zin’.
Men vergeet bij ‘alles eerlijk delen’, wat op het eerste gezicht rechtvaardig mag lijken, dat de aard van de species ‘mens’ dit niet toelaat. Want de mens is van nature egocentrisch, uit op vooral voordeel voor de eigen clan, niet elk mens heeft de nodige talenten om bij te kunnen dragen aan het geheel, niet elk mens heeft het arbeidsethos om waar nodig stevig aan te pakken, niet iedereen kan wonen op de meest vruchtbare aardplekken….
Dat nothing ownen kan dus helemaal niet, maar zoals gewoonlijk komen ze daar pas achter als de samenlevingen op aarde grondig kapot gemaakt zijn.
Men zou zich beter richten op het laten krimpen van de bevolkingen in moeilijk leefbare gebieden ipv volksstammen naar het westen te transporteren. Ik zeg met opzet transporteren, want niet alle immigranten komen per bootje. Heel veel worden gewoon binnengevlogen door de roverheid.

Ingrid
Ingrid
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Duidelijk beschreven. Dank u wel

Alex Delarge
Alex Delarge
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Uit eigen ervaring weet ik dat er behoorlijk wat vuurwapens aanwezig zijn op het platteland. Denk niet dat wereldvreemde randstedelijke bestuurders zich realiseren dat ze hier niet met wappie’s op het Malieveld te maken hebben waar ze een paar Romeo’s op af kunnen sturen.

Laatste aanpassing 11 maanden geleden door Alex Delarge
Drijfijzer
Drijfijzer
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Poetin wil Oekraïns grond hebben en geeft de Oekraïners de schuld, Het kabinet wil . . . (vul maar in en zoek de verschillen).
Het is inderdaad onze oorlog, maar wie is onze vijand?

Laatste aanpassing 11 maanden geleden door Drijfijzer
Peter
Peter
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

14 juli 2022, een mooie datum.

Marien
Marien
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wat er nu in dit land gebeurt gaat inderdaad om macht, politiek, geld en macht. Dit is bijna een scenario voor een hele dikke thriller.

Laatste aanpassing 11 maanden geleden door Marien
Eveline
Eveline
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De titel moet zijn : “Den Haag tegen stad en land”

AAA
AAA
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Houtsnippers leiden tot brandnetels. Vraag maar aan groenwerkers. Zeker waar geen snippers worden bijgelegd volgt een grote toename aan brandnetels. Stikstof leidt tot brandnetels? Graag kaarten en foto’s! Dan kunnen we zien waar die brandnetels en bramen woekeren; 1: op plekken die niet onderhouden worden (dat is al vanaf Adam zo geweest, overal) 2: op plekken waar natuurorganisaties houtsnippers hebben gestrooid.

66
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x