Wat moeten we met die genderdiversiteit-affiches in Almere?

Dick Pics zijn heel fout, behalve als ze woke zijn

Titelfoto bij artikel Wat moeten we met die genderdiversiteit-affiches in Almere? Ines van bokhoven opiniez

Foto:

De gemeente Almere gaat ook woke en is momenteel gastheer voor een rondreizende fototentoonstelling over genderdiversiteit. Er zijn op de openbare weg reclameborden geplaatst om bezoekers te trekken. Daarbij is een confronterende affiche met een expliciete naaktfoto van een transman, inclusief – al dan niet kunstmatig – geslachtsdeel. Ook het straatbeeld moet zich blijkbaar conformeren aan grensoverschrijdende woke-dwang. Ines van Bokhoven ergert zich mateloos aan de hypocrisie.

Dick Pics

Stel: u krijgt een dick pic toegestuurd over uw telefoon. Voor de mensen die niet weten wat dat is: dat is een gedetailleerde foto van een mannelijk geslachtsdeel (in het plat-Engels een dick), u opgestuurd door een man die op de een of andere manier heeft geconcludeerd dat dit wel een aardige manier is om aandacht van u te vragen. Vaak worden ze ongevraagd opgestuurd, iets wat meestal niet wordt gewaardeerd en wordt gezien als seksueel grensoverschrijdend.

Er is dan ook heel wat deining over geweest in onze media en politiek: men is het erover eens dat het niet bepaald wenselijk is, dit soort gedrag. Dat het wellicht verboden dient te worden. Dat het bijna aanranding is. We hebben dan ook inmiddels heel wat zaken meegemaakt van mensen die hun baan en reputatie verloren over dergelijke foto’s: Marc Overmars is er een bekend voorbeeld van.

 

Potloodventer

Stel: u loopt op straat en een man komt op u af en ontbloot, geheel ongevraagd, zijn geslachtsdeel. Dan kunt u de politie bellen: in de volksmond heet zoiets ‘potloodventen’ en het is bij wet verboden. U mag ook niet naakt over straat lopen, want dat is evengoed wettelijk niet toegestaan. Dat zijn ‘schendingen van de openbare orde’ en om begrijpelijke redenen (we maken allemaal gebruik van de openbare ruimte) mag dat dus niet.

Stel: uw kinderen zijn fijn buiten aan het spelen, en er komt een vent langs die het noodzakelijk vindt zijn piemel aan uw kinderen te laten zien. Wat doet u? Een belletje naar de lokale politie lijkt me toch wel het minste: een viespeuk die kinderen seksueel intimideert – dat moeten we niet willen.

 

Seksueel geweld

Stel: u was ooit het slachtoffer van seksueel geweld, of u bent misbruikt in uw jonge jaren door een vent die piemel noch handen thuis wist te houden, en seks is voor u iets wat u bij de strot grijpt. Uw seksleven is vergald sindsdien, uw afschuw van opgedrongen seksuele handelingen is groter dan-ie hoort te zijn, en uw angst zoiets nog een keer mee te maken is meer dan dwingend. U en uw leven zijn ernstig beschadigd. U heeft zware therapie gehad om weer een beetje leuk te kunnen leven nadat iemand zich ongevraagd meester had gemaakt van u en uw lichaam. U heeft een moeizame, pijnlijke weg afgelegd na die nog veel pijnlijkere ervaring(en).

 

Pride-tentoonstelling

Stelt u zich dit soort zaken eens voor, zelfs als u het nooit aan den lijve heeft ondervonden – en besef dan dat er op dit moment in Nederland een Pride-fototentoonstelling rondgaat, die aandacht vraagt voor de nood van mensen die in hun seksuele verlangens en neigingen ‘anders’ zijn dan de doorsnee mens. De tentoonstelling bevindt zich op dit moment in Almere en gaat, zoals dat gebruikelijk is, vergezeld van een reclamecampagne in de vorm van enorme borden met posters die aan de openbare weg worden geplaatst. Hoe weet u anders dat die expositie er is, en dat u erheen kunt?

En wie ervoor kiest naar een expo te gaan, welke dan ook, die moet dan inderdaad zelf dealen met wat-ie te zien krijgt op die tentoonstelling. Dat is redelijk. Kunst dient om te schuren, mensen aan het denken te zetten, mensen zaken te tonen die ze anders niet tegenkomen in hun dagelijks bestaan. Binnen de muren van een expositieruimte is veel mogelijk, en wie het niet bevalt, staat het vrij weg te gaan en iets anders te gaan doen. Allemaal prima.

 

Expliciete foto’s

Maar het probleem met deze tentoonstelling is niet wat er tussen de muren van de expositieruime gebeurt, maar de reclamecampagne die men ervoor de wereld in heeft gezonden. De gemeente Almere vond het geen enkel probleem om een vergunning te verstrekken voor het ophangen van bijzonder expliciete foto’s, inclusief het openlijk getoonde geslachtsdeel van een transman, een voormalige vrouw dus, op een foto waarop nog halfslachtig een gouden lendendoek over de heupen is getrokken – een lapje dat amper iets bedekt.

Zowel de testikels als de penis komen er pront onderuit. De bedroefde blik van de eigenaar van deze prominente geslachtsdelen doet de vraag rijzen of hij/zij er nu zo enorm op vooruit is gegaan door die transitie – maar laten we dat maar in het midden laten.

 

Klokkenspel

Een ontbloot ‘klokkenspel’ dus, aan de openbare weg. Iedereen die erlangs komt schijnt dat te moeten aanschouwen, of je wilt of niet, of je het prettig vindt of niet, of je er de komende nachten goed van slaapt – of nachtenlang geplaagd wordt door verschrikkelijk herinneringen aan die ene vent met die ene piemel die jouw leven heeft verkloot; en dat omdat je ineens de penis van een wildvreemde in je gezicht gedouwd kreeg middels een joekel van een poster.

De expo was eerder in Vlissingen, waar deze foto’s ook niet erg goed in de smaak vielen. En dat is volkomen begrijpelijk: op de openbare weg bevindt iedereen zich – dus ook kleine kinderen, gelovige mensen, slachtoffers van seksueel geweld, preutse mensen (en ja: mensen hebben het recht preuts te zijn als ze dat willen), en mensen die simpelweg gewoon geen blote geslachtsdelen ongevraagd willen zien. Hordes mensen die er niet om hebben gevraagd verplicht te moeten kijken naar een gedeprimeerd ogende transman en zijn gloednieuwe piemel.

De website die bij deze expo hoort legt het ons uit: “Met deze foto’s willen wij bezoekers stimuleren om op een laagdrempelige en respectvolle manier na te denken over seksuele en gender diversiteit.” (sic). Men wil een dialoog op gang brengen over vooroordelen en de mensenrechten van de LHBTQIA+-gemeenschap.

 

‘Respectvol’

‘Laagdrempelig’ en ‘respectvol’. Luitjes, echt: ik voel me niet erg respectvol behandeld, en vind het ook niet bepaald laagdrempelig meer, als ik ongevraagd iemands piemel mijn blikveld ingeduwd krijg. Als ik, terwijl ik ergens gewoon loop, ineens verplicht een naaktfoto moet bekijken (het ding is echt levensgroot) omdat iemand anders het geweldig vindt als ik zijn geslachtsdeel zie. Of omdat iemand heeft besloten dat ik maar eens moet nadenken over bepaalde zaken – die me absoluut niet interesseren, overigens. Ja, ik ben daar heel raar in: ik hoef niet noodzakelijk van de hoed en de rand te weten als het gaat om andermans seksualiteit. Ik gun iedereen z’n pretjes en uitlaatkleppen, maar echt: liever niet in de openbare ruimte.

 

Grensoverschrijdend

Als potloodventen niet mag, waarom mag dit dan wel? Is dit niet ‘potloodventen in een freeze frame’? Non-stop potloodventen dus? Als dick pics zo grensoverschrijdend zijn dat zelfs bekende voetballers erdoor ten val kunnen komen, waarom mag dit dan wel? Als een potloodventer vandaag naar Almere gaat en naast die poster zijn eigen zaakje tentoonstelt, wordt-ie dan aangehouden? En is de treurige uitstraling van de foto bedoeld om ons te overtuigen van het welzijn van deze transpersoon? Want eerlijk gezegd ben ik eerder bezorgd dan overtuigd, als ik dit zo bezie.

 

Telefoontje

Interessant was ook mijn telefoontje naar de gemeente Almere, met de vraag wat het nut is van deze foto’s, en of zij wellicht de enige gemeente zijn in Nederland waar potloodventen is toegestaan. De dame die ik aan de lijn kreeg vertelde me dat die posters van een andere organisatie waren en dat de gemeente Almere daar niet aansprakelijk voor was, en toen ik haar geïrriteerd wees op het feit dat er nergens mag worden geplakt zonder vergunning van de betreffende gemeente, en de gemeente deze posters dus heeft goedgekeurd, gooide ze het op “als u zo’n toon aanslaat beëindig ik dit gesprek”. Ik heb zelf maar opgehangen.

 

Woke-waanzin

Mijn argumenten maakten geen indruk: slachtoffers van seksueel geweld horen hun emoties voor zich te houden – de dame in kwestie vond dat geen reden om die posters niet op te hangen. Ook het argument van ‘geschokte gelovigen’ had voor haar geen waarde.

Het is duidelijk: alleen mensen die de woke-waanzin aanhangen zijn in staat gekwetst te worden. In geestelijke nood te komen. Hun rechten aangetast te zien. De rest van ons: kop houden, niet moeilijk doen, vooral geen emoties tonen, en anders gaan de deuren gewoon dicht. Onze kritiek is niet gewenst, onze levenswijze moet maar aangepast, onze kijk op zaken heeft geen enkele waarde.

 

Bekladdingen

Blijkbaar vinden de burgers in Almere ook dat het wat ver gaat: de poster is al een keertje verplaatst wegens klachten. Hij was ‘niet handig neergezet’. En dan ook nog ‘per ongeluk’. Hein-Jan Keizer, de directeur van de tentoonstelling, ziet sowieso geen enkel probleem: “Het levert foto’s op die af en toe wat schuren en waarover we met elkaar het gesprek aan moeten.” Ook de bekladdingen in Vlissingen deden bij hem geen lampje branden over het feit dat sommigen van ons een andere belevingswereld hebben, en daarnaast gevoelens die evengoed gekwetst kunnen worden. Hij zag er enkel een bewijs in voor ‘het bestaansrecht’ van deze tentoonstelling. En het dan dus hebben over een ‘gesprek’: een monoloog dus. En ook Prins de Vos, de maker van de foto’s, laat op Twitter merken dat hij geen geduld heeft met andere standpunten. Zaken die deze heren als schurend ervaren vermijden ze liever.

 

Dwang

Ik weet niet hoe het met u zit, maar deze linkse woke-dwang hangt me mijlenver de keel uit. Van het fanatiek uitslijten van het woordje ‘moeten’ tot de absolute weigering van deze mensen eens over ‘onze’ standpunten in gesprek te gaan en die enkel af te wijzen met haat en walging: woke is simpelweg het toppunt van egoïsme en zelfmedelijden. Van het bewonen van bubbels en het complete gebrek aan empathie, waar men tegelijkertijd niet vraagt maar zelfs eist dat anderen zich volledig in hen verdiepen en met hen meeleven. Hen bewonderen. Hen rechten toekennen die zij anderen niet gunnen. Het is het krijsen over het recht ‘anders’ te mogen zijn, en tegelijkertijd volslagen intolerant te kunnen zijn naar iedereen die anders is dan zij.

 

Stampvoeten

Van mij mag iedereen zijn wie hij of zij is, echt waar. Maar ik trek de grens bij dwang en hypocrisie: als je wilt dat ik naar jou luister, wil ik dat jij ook naar mij luistert – zeker als ik me net zo emotioneel betrokken voel bij iets als jij. En daar is geen enkele sprake van in de woke-wereld: het draait om hen, en alleen om hen, en verder moet iedereen zwijgen.

Er is geen dialoog, hoe graag de wokies dat woord ook gebruiken. Er is enkel ergerlijk, lomp stampvoeten.

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
33 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Youp
Youp
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wat is er nu eigenlijk aan de hand met het verschijnsel: woke. Het is overal en wordt gepromoot door liefhebbers van een globalistische technocratie. Zij willen er dus wat mee. Laat ik eens een gokje wagen. Net zoals het homohuwelijk niet gaat over gelijke rechten voor homoseksuelen maar over het afbreken van het instituut dat het huwelijk is, zo gaat woke niet over gelijke rechten maar over het afbreken van de perceptie van de biologische entiteiten man en vrouw, waarvan het de bedoeling is dat ze elkaar aanvullen, samen kinderen krijgen en opvoeden. Iedereen die ‘Brave New World’ gelezen heeft weet dat globalistische technocraten hele andere voorstellingen hebben over voortplanting en opvoeding in de toekomst. Woke is met andere woorden een cultureel marxistische techniek die dient om de huidige, dominante culturele omgangsvorm tussen mannen en vrouwen te slopen. Bovendien schept het weer flink veel verwarring waar ze ook erg blij mee zijn. Wat kun je nu nog tegen wie zeggen? Al dan niet met een masker voor je neus. Chaos is het plan, waarna op enig moment de touwtjes aangetrokken zullen worden en je weer een heleboel vrijheden hebt verloren.

Eddie
Eddie
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Ik had het niet beter kunnen zeggen!

Marien
Marien
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het is een bizarre vertoning die lelijke p.k op de foto. Jeetje, dan heb ik wel mooiere exemplaren gezien. Van echte mannen.
Maar het is precies zoals Ines zegt. Zij mogen chocqeren en zich aan ons opdringen en onze kinderen ……… Dat is waarom ik zoveel respect heb voor de Hongaarse premier Orban die niet wil dat kleine kinderen geconfronteerd worden met uitleg over allerlei sexuele afwijkingen, want dat zijn het echt wel, voordat ze er vanzelf vragen over zouden hebben als ze er aan toe zijn. Dat opdringen en dwang van veel homo’s lesbo’s en andere alfabet aanhangers ben ik enorm zat.
En u horen we ook dat spermabank kinderen geen info hebben over erfelijke aandoeningen omdat homo’s en lesbo’s gebruik konden maken van de spermabank om een kind te ‘krijgen’. Nergens wordt in ons land goed over nagedacht. Overal mee voorop lopen en dan jaren later met de problemen er van te maken krijgen.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Marien
Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Uw laatste 2 zinnen geven de huidige realiteit in ons ‘landsbestuur’ perfect weer.
Alles ad hoc, elke waan direct volgen tot in het extreem bizarre, en na ons de zondvloed.
Het meest bizarre en hypocriete is: alle groeperingen hebben de mond vol over inclusief, maar vervolgens worden we als samenleving in allerlei aparte groepen opgedeeld, niet in de laatste plaats door de letterbakaanhangers.

Witte raaf
Witte raaf
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Marien

@ Marien, en het (terecht) beschermend optreden van Orban wordt in de Nederlandse MSM een anti homowet genoemd. Hoe dom wil je het hebben?

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Woke onzin sluit naadloos aan de linkse cultuur van alles kan en alles mag. Het enige wat niet mag is het bloot van een blanke hetero man of vrouw wat met MeToo affaires bestreden wordt want grensoverschrijdend en discriminerend. Maar als het over genderdiversiteit of Pride circus gaat mag dan weer alles.
Hypocriet? Nee, natuurlijk niet het is het opnemen voor minderheidsgroepen die stelselmatig onderdrukt worden. Er moet geïnvesteerd worden door steeds meer subsidies te verlenen bij deze groepen want dat schijnt de nieuwe mooie toekomst te worden. Allerlei afwijkingen bij elkaar daar moeten wij een nieuwe wereld op bouwen. En met dat soort plaatjes maak je het normaal
want als je het elke dag ziet wordt het normaal. Zoals de andere dagelijkse propagandamachine van de linkse huize die geen kritiek verdraagt en een nieuwe kritische stem wil het zwijgen opleggen via eigen ombudsman. Die linksen zijn gewoon een stel viezerikken die over de rug van minderheden opereren om hun wil aan iedereen op te leggen. Uiteindelijk laten zij iedereen opgebruikt vallen zoals zij eerder met de arbeidersklasse gedaan hebben. Overigens, zit Almere niet vol met moslims? Hebben zij daar niet aan gedacht hoe het bij hun valt? Ook namelijk een beschermde minderheid die dan liefst volkomen gehuld in textiel leeft.

AAA
AAA
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

“Grensoverschrijdend”: goed punt.

Tegelijkertijd: ‘you ain’t seen nothing yet’. Het ronselen van schandknapen gaat tenslotte beter naarmate de poel van verdwaasden groter is. En die poel, die wordt al jaren (planmatig!) vergroot en verdiept.

In welbegrepen Nederlands: diabolische perversie.

Antoinette
Antoinette
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zelf ben ik helemaal niet preuts. Als ik een blote vent of blote vrouw zie, waar dan ook, dan haal ik mijn schouders op.

Ooit ben ik verkracht. Maar ook daar sta ik heel eenvoudig in: het was echt geen pretje, maar het was maar seks, ik ben niet gewond geraakt, ik leef nog, het had veel slechter af kunnen lopen.

Dus mijn eerste reactie op de ophef om die poster was er één van: “Het is maar een poster. Het is maar een piemel, waar doet iedereen moeilijk over.”
En dat wilde ik hier eigenlijk ook als reactie plaatsen. En het daarbij te laten.

Maar de argumenten van Inez tegen de poster zijn ijzersterk. Zo had ik er eigenlijk nog nooit over nagedacht. En hoewel ik zelf er nog steeds mijn schouders over ophaal, ben ik het eigenlijk volledig met Inez eens: weg met dat ding in deze vorm uit de openbare ruimte.

Hesa
Hesa
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Woke is bedoeld om het traditionele gezin te ondermijnen. Tevens willen ze de kinderen beïnvloeden en sexualiseren.
Alles wat God ingesteld heeft, moet kapot gemaakt worden.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

Ik persoonlijk zou God er niet bij halen, maar u heeft beslist een punt met die ondermijning van het traditionele gezin. Dat is nog 1 van de weinig overgebleven ankerpunten in de huidige westerse samenlevingen, helaas ook al erg aan verval onderhevig.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Heeft niemand officieel aangifte gedaan bij de politie? Als dit mag, dan mogen andere dingen dus ook. U noemde al het potloodventen. Als je echt woke bent, moet dat wettelijk ook kunnen. Potloodventers zijn tenslotte ook slachtoffers.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

We zouden ons ook tot moslim kunnen bekeren. daar wordt dit niet gepikt. Dan worden uw bezwaren wel serieus genomen.

Eric
Eric
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Laat mensen in hun waarde, maar nee de kleurtjes groep dringt mensen iets op. En het dan vanalles vinden wat maar gebruikt kan worden om HUN eigen extreme wereld in het daglicht te plaatsen als zijnde normaal!

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zo werden perversiteiten legaal gemaakt en kan het publiek er mee geconfronteerd worden.
Legaal!

Saskia
Saskia
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Goed geschreven Ines!!! Ik ben het ook spuugzat hoe ons het slachtofferschap van de wokies door de strot geduwd wordt.

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Ines,

Weer een onderwerp waarover diverse eieren zijn uit te broeden en dan laat ik even in het midden of daar koekoekskuikens uit komen.

In het misschien wat minder recente verleden zijn vele confessionele ‘Maar dat kan toch niet’ initiatieven tegen allerlei ervaren vrijpostigheden op niets uit gelopen. Van ’t Reve mocht onze lieve heer een ezel noemen, en nog veel meer waar progressief anno damals zich kon verkneukelen.

Inmiddels zijn monseigneur Gijssen en drs. Janmaat al langer van een tuintje op de buik voorzien, en is de christelijke moraal waar het zo fijn tegen schoppen was vervlogen tot ‘een mening’.

Niet dat ik daar tegen ben. In tegendeel, zalvende papen en hypocriet refogedraai, het kan mij allemaal gestolen worden.

Wat wel in de gaten te houden is, is dat we daarmee qua maatschappelijke verankering los zijn gaan dobberen, waarbij voor sommigen de cultus van de nobele wilde (vul zelf maar in) en vergaand exotisme de reddende rots in de branding vormt.

En dan komen daar de luitjes langs die getuigenis willen geven van hun naar eigen mening geslaagde lichamelijke herijking op hun geestelijke belevingswereld. Waarbij dan een hartelijk dankwoord voor de faciliterende medische wetenschap, big pharma en u als medefinancier van onze gezondheidszorg op zijn plaats lijkt.

Echter waar het hart vol van is, daar zingt de mond van. Met wellicht nog wat ondersteunende tattoos. Persoonlijk vrees ik dan altijd wat voor de geestelijke stabiliteit in dat soort gevallen en de exihibitionant ziet er ook wat pipsjes uit.

Het gebrek aan enig inlevingsvermogen, het ontlopen van terechte vragen daaromtrent en een fraai staaltje gemeentelijk gedraai geeft al aan dat we fijn verder verlijeren met dat gedobber. Ingebakken als het ware …

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zijn we het er over eens, dat bepaalde dingen niet kunnen?
https://www.nhnieuws.nl/nieuws/305119/treinrukker-actief-op-traject-hoorn-meer-slachtoffers-zijn-kwakje-lag-nog-op-de-grond

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het grootste probleem in DIT Nederland dat van alles op kosten van de belasting betaler op de markt wordt geplempt en bijna altijd op een fiasco uitdraait en dan met het Linkse vingertje naar de anders denkenden wordt gewezen.
Gister toevallig op de soos viel mij twee dingen op de oudjes wachten alweer op de volgende prik en de ongecontroleerde stroom gelukszoekers waren het onderdeel van een gesprek.

Theo
Theo
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Kudo’s! Super verwoord! Wanstaltige opdringing.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Kijk deze video helemaal uit Ines, het venijn zit in de staart.
https://youtu.be/HhEEgS1QdGw

Alysa
Alysa
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

U begrijpt ’t inderdaad niet, Mevr. van Bokhoven, die lgtbqi+–mensen willen enkel uw en dat van andere mensen hun begrip, tracht hen dat dan ook te geven, ‘k weet dat dat geregeld genoeg moeilijk genoeg is, misschien kunt u bedenken dat alle ”moeilijkheden’ slechts tijdelijk zijn en wanneer u en andere mensen die posters niet willen zien kunt u toch simpelweg wegkijken, zo doe ik dat wanneer ik wat bepaalds niet wil zien,, op zijn minst, “‘moeilijkheden’, slechts tijdelijk”, misschien kunt u met deze ‘mantra’, uw gemoed betreffende die tijdelijk blijvende posters temperen, succes, gewenst ermee!

Annemarijn
Annemarijn
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Alysa

Er is in ons land tegenwoordig een steeds verder gaande stroming aanwezig die alles wat voorheen
als een afwijking werd bestempeld nu als “apart” betitelt. Al die uitingen die walgelijk en pervers zijn moeten getolereerd en zelfs bewonderd worden.Dat is “progressief” en wie niet mee wil doen en dat luid en duidelijk laat merken wordt beschouwd als achtergebleven, ouderwets en zelfs belachelijk.
Het onderscheid tussen fatsoenlijk gedrag in het openbaar en het tonen van pervers en porno-gedragingen verdwijnt. Maar dat moeten we “leuk en moedig” vinden.
Dat zou horen bij de vrijheden zoals die in de Grondwet tot nu toe zijn beschreven.
Dat hoeft het normale deel van de bevolking toch niet te tolereren. Of behoort dat bij de zogenaamde “open society”? Dan wil ik daar niet meer aan deelnemen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Alysa

Mijn begrip kan iedereen krijgen die het om welke reden dan ook moeilijk heeft.
Maar ik wil het niet OVERAL door de strot gewrongen krijgen. Met je begrip. Succes gewenst er mee.

s.f.hoekstra
s.f.hoekstra
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

mevrouw van Bokhoven laat U niet opwinden door een plaatje , tip : niet naar kijken.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  s.f.hoekstra

ze zegt toch dat je er niet omheen kan omdat ze op prominente plaatsen zijn opgehangen? Ik vind dat Ines gelijk heeft dat ze er een column aan wijdt. Het is enorm schaamteloos die openbare tentoonstelling van lelijke pi.ken en genante houdingen van blote lelijkerds op een grote poster. Het is transporno en ik zou er inderdaad van moeten overgeven als ik er overal tegen aan zou lopen. Ik vind het ziekelijk dat woke gedram.

killRoy
killRoy
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  s.f.hoekstra

Er zijn bepaalde periodes waar mensen ook weg keken en niets deden. Waren niet bepaald de beste periodes in de historie van de mensheid trouwens..

Alysa
Alysa
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  killRoy

Alles wat er is is er slechts tijdelijk, die wansmakelijke lgbtqi+– porno-posters op openbare plaatsen, zijn er slechts tijdelijk en wanneer ze u ergeren kunt u simpelweg ergens anders heen kijken, ’t is een minimaler probleem dan dat van de heksen-en kettervervolgngen, destijds, in Europa,bv.!

KillRoy
KillRoy
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Alysa

Onzin, het is een openbare ruimte, en daar hoort pornografisch materiaal niet thuis.
Het bagataliseren van porno in de openbare ruimte waar ook kinderen mee geconfronteerd worden. Zegt veel over je inlevingsvermogen van andere mensen die bijvoorbeeld om religieuze redenen niet met porno geconfronteerd willen worden. Ja, het is misschien raar, maar de maatschappij draait niet alleen om jou.

KillRoy
KillRoy
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Alysa

BTW, Alsof ik de poster bestudeer, natuurlijk kijk ik weg.
Het gaat om het ongevraagd confronteren met pronografie, niet of kan wegkijken.

Het is hetzelfde als met straatverkopers die ongevraagd je benaderen om iets te verkopen.

Natuurlijk kan ik gewoon doorlopen, maar het breekt we een stuk ‘plezier’ af van je dag..

De posters hebben niets met gender diversiteit te maken, meeste mensen zal het een worst wezen waar iemand zich mee identificeert, maar met de ongevraagde confrontatie en ‘door de strot duwen’ van extreem linkse ideologieën.

Dus van wegkijken is eigenlijk geen sprake meer..

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Alysa

U bent ook een tassendrager denk ik.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  s.f.hoekstra

Je kunt er niet meer omheen, wegkijken of niet luisteren. Het opdringen isw overal.

Alysa
Alysa
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Even vakantie nemen uit Almere, dan maar en indien u er woont, snel van ’t openbare paadje en/of pleintje af, de suggestie van wat Henny Vrienten zong, destijds bij de groep Doe Maar: “Blijf niet hangen, recht naar huis toe”, “spreek met 2 woorden”, “stel je netjes voor”, “en zeg u”, best indachtig!

s.f.hoekstra
s.f.hoekstra
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  s.f.hoekstra

mevrouw van Bokhoven , waarom gebruikt U het woord “geslachtsdeel” , bedenk eens hoe veel geslachtsdelen in NL wel niet rondlopen , door dat woord te gebruiken maakt U van een penis een juridisch begrip , vind ik bedreigend , en demoniserend van iets alledaags. Het is een uitnodiging voor veel oei en wat erg en schandelijk enz..

33
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen