Politieke klasse veroorzaakt zelf boerenprotest

Laf, asociaal en ondoordacht beleid

Titelfoto bij artikel Politieke klasse veroorzaakt zelf boerenprotest maaike van charante opiniez

Foto:

Het boerenprotest bij het huis van minister Van der Wal zorgde voor veel opschudding. Maar alle verontwaardiging is nogal hypocriet: de politieke klasse heeft zelf deze escalatie veroorzaakt door jarenlang de boeren tot wanhoop te drijven. Dat praat de actie niet goed, maar het vingerwijzen door politici mag wel wat minder, stelt Maaike van Charante.

Verontwaardiging

De verontwaardiging klotste weer eens tegen de plinten.
Wat was er gebeurd? Een groepje boeren met trekkers ging minister Van der Wal thuis opzoeken en bood haar een zelfgemaakte ontslagbrief aan.

Dat is intimidatie! Onacceptabel! Dit gaat te ver! Laat de minister en haar familie thuis met rust! Ondermijning van de democratie!

Weet u wie deze verontwaardigde uitspraken deden? Politici van D66, GroenLinks en de Partij voor de Dieren. Precies de drie partijen die al jaren een complete oorlog voeren tegen de boeren, en de agenda van een kleine radicale minderheid tot agenda van heel Nederland hebben gemaakt. Partijen die niet vatbaar zijn voor argumenten, maar ten koste van de boeren hun ideologie doordrukken.

 

Democratie

Deze politici hebben de mond vol van democratie. Want we leven toch in een democratie? De boeren moeten ‘gewoon’ via de stembus hun mening kenbaar maken en zich neerleggen bij besluiten van de meerderheid. We hebben het immers allemaal zo geweldig geregeld in dit land. En zeg nu zelf: in een democratie kunnen we nu eenmaal niet allemaal onze zin krijgen…

Dit verhaal is stuitend hypocriet, en wel hierom:

  • Boeren gaan kapot aan dit beleid, hun rechten worden vertrapt.
  • Het stikstofprobleem is een papieren probleem.
  • Media en politiek eten uit de hand van de groene lobby.
  • Deze ‘groenen’ gebruiken zelf intimidatie om hun ideologie te promoten.
  • De democratie waar de boeren nu op gewezen worden, werkt niet (meer).

We gaan ze puntsgewijs langs.

 

De boeren gaan kapot

Om te beginnen het belangrijkste punt: de Nederlandse boeren worden werkelijk langzaam kapot gemaakt. In de media lezen we voortdurend fabeltjes over verwende boeren, of – als dat niet meer werkt – over hoe asociaal de boeren wel niet zijn. Wie eens wil lezen wat de huidige politiek echt voor boeren betekent, raad ik dit verhaal van mij uit 2019 aan. Nederland gaat al heel lang schandalig met boeren om. Even ter info: mensenrechten gelden ook voor boeren, juist in een democratie.

 

Stikstofprobleem is papieren probleem

De boeren krijgen al jaren onmogelijke eisen op hun bordje, maar waarom? Dat is een kwestie van politieke keuzes: keuzes die niet zijn gemaakt door democratisch gekozen politici, maar door activistische ambtenaren. Citaat uit mijn artikel van 2019:

“Overijverige ambtenaren hebben meer Natura2000-gebieden aangemeld dan nodig was, en het is niet toegestaan om gebieden weer van de lijst af te halen. Vervolgens is daar een onhaalbare stikstofnorm aan gekoppeld, en nu moeten de boeren maar verdwijnen. Dit is een gecreëerde werkelijkheid; een papieren werkelijkheid.

Je kunt je afvragen of er ook maar ergens één salamander uitsterft als die in Nederland niet meer voorkomt. Je kunt je afvragen of de biodiversiteit van al die piepkleine Natura2000-gebiedjes zo belangrijk is dat onze boeren ervoor opgeofferd moeten worden.”

Alleen al het feit dat de stikstofcrisis bij de landsgrens ophoudt, zegt genoeg. Ronald Plasterk – oud-minister en wetenschapper – legde het in december nog eens uit.

 

Media en politiek eten uit de hand van de ‘groene’ lobby

Is het overdreven om te stellen dat media en politiek slaafs de ‘groene’ lobby volgen? Nee, dat is het niet. Een praktijkvoorbeeld: in februari 2020 kwam een Natuurrapport uit over de toestand van de Nederlandse natuur. Het rapport was opgesteld door een reeks natuurorganisaties en er konden heel wat vraagtekens bij de inhoud gezet worden. Voor geïnteresseerden: ik heb het rapport destijds doorgenomen en kritisch besproken.

Maar denkt u dat het in de mainstream media kritisch besproken werd?

Geen sprake van. Het rapport was voorpaginanieuws en werd zonder enige kritische kanttekening doorgegeven alsof het om een nieuw evangelie ging. Sensationele beweringen werden niet gecheckt, maar domweg nagepraat. Er werd gedaan alsof hier neutrale experts aan het woord waren in plaats van belangenorganisaties.

En zo wordt elke keer weer het publiek rijp gemaakt voor nog ‘groenere’ politiek. Dat leidt tot bizarre uitwassen, zoals een kenmerkend voorbeeld in onderstaand twitterdraadje laat zien. Natuurorganisaties willen graag plantjes en insecten die hier van nature niet voorkomen, en doen veel moeite om dergelijke kunstmatige natuur te behouden of zelfs te creëren. Voor deze zwaar gesubsidieerde wensnatuur moeten boeren dan weer wijken.

 

Intimidatie door ‘groene’ activisten

Dit alles gebeurt onder de nobele dekmantel van liefde voor de natuur; en de natuur wordt dan zo gedefinieerd dat de boeren er niet meer in passen. Je kunt je afvragen waarom media en politiek zo gedwee het narratief van de activisten overnemen. Is het angst om ‘fout’ te zijn? Of zelfs angst voor acties van deze natuurliefhebbers?

Want dat uitgerekend Jesse Klaver en Esther Ouwehand met een domineesvingertje stonden te zwaaien tegen de protesterende boeren, was wel heel bizar. Juist hun achterban maakt zich al decennia schuldig aan intimiderend activisme en zelfs terrorisme, denk aan de (groen)linkse dierenactivist Volkert van der Graaf.

‘Huisbezoeken’ zijn een geliefde tactiek in deze kringen. Een paar jaar geleden was er een zeer intimiderende stalbezetting in Boxtel toen ruim honderd activisten huisvredebreuk pleegden. Het is niet voor niets dat boeren bang zijn voor deze fanatici, en dat boerenbladen instructies publiceren hoe hier mee om te gaan.

 

Democratie

En het meest cynisch is nog wel de oproep van deze ‘groene’ politici om toch vooral de democratische weg te bewandelen. Zoals ik schreef in een reactie op Esther Ouwehand: “Welke democratie? Die van de dichtgetimmerde regeerakkoorden en stalinistische fractiediscipline? Die van media als lakeien van de macht? Die van Groningen, overbelaste jeugdzorg, het toeslagenschandaal, etc. etc.?”

De afbraak van Nederland is inmiddels zo totaal, dat op alle fronten de breuklijnen zichtbaar worden. RTL kwam met een onderzoek naar financiële problemen bij de modale inkomens, en de resultaten zijn schokkend. Energiearmoede is inmiddels een bekend verschijnsel, en dat is niet aan onvoorziene omstandigheden als de coronacrisis of de Oekraïnecrisis te wijten. Lang voor die tijd waren er al waarschuwingen.

Maar politici lijken liever hun eigen hobby’s na te jagen, dan het werk te doen waarvoor we hen gekozen hebben. Zoals Nausicaa Marbe treffend schreef over het huidige beleid: “Catatonie is een gruwelijke ontregeling die tot een toestand leidt waarbij cruciale functies lijken uitgevallen. Bestuurlijke catatonie, we maken het nu mee.”

 

Politieke kaste ver van de kiezers

Er gaat veel mis in onze democratie. De dichtgetimmerde regeerakkoorden en de stalinistische fractiediscipline zijn maar een deel van het probleem. Wie de Nederlandse politiek volgt, ziet veel groepsdenken, arrogantie en een heel beperkt wereldbeeld. Ons kent ons en wij weten hoe het zit. De politieke kaste is losgezongen van de samenleving.

Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de bevolking geen invloed heeft op het beleid. Hoezo democratie? Het is niet voor niets dat zoveel mensen ‘afhaken’. Maar de bevolking krijgt wel dagelijks de rekening gepresenteerd van de politieke keuzes die gemaakt worden, of beter gezegd: die niet gemaakt worden.

Hieronder citeert Wierd Duk Mark Rutte die in feite heel goed beseft dat er wel keuzes moeten worden gemaakt, en zich hier dus even een stukje waarheid liet ontvallen. Alleen is het politiek lastig om te kiezen, aangezien het onmogelijk is om een keus te maken waar iedereen tevreden mee is. Dus wat doet de premier? Hij schuift de keus voor zich uit en laat de boeren bungelen.

 

Politieke keuzes

Want de boeren komen vooral in de problemen doordat Nederlandse regeringen al jarenlang weigeren deze keuzes openlijk te maken. In de eerste plaats reguleert de regering de immigratie niet, want dat geeft maar politieke wrijving. Het resultaat is bevolkingsgroei in een al overbevolkt land. In dat overbevolkte land kan die ruimte vervolgens maar één keer gebruikt worden: het is of boerenland of (wens)natuur of woningbouw. Niet en en en.

Door deze essentiële keuzes voortdurend voor zich uit te schuiven, kiest de politiek uiteindelijk toch: voor chaos. Voor woningnood en ontwrichting van de economie. En vooral voor de ondergang van gewone Nederlanders die de rekening krijgen van deze bestuurlijke catatonie. Want de ambtenaren die het praktische beleid uitvoeren – zoals bij die Natura2000-gebieden – die gaan dan zelf kiezen. Zonder democratisch mandaat.

De wilde actie van de boeren bij minister Van der Wal was niet verstandig. Maar het laffe, asociale en ondoordachte ‘beleid’ van onze politici is de ware oorzaak van deze wanhoopsactie.

Over de auteur

Maaike van Charante
Houdt van feiten, haat hypocrisie.
Schreef het boek: Het verdriet van de Schilderswijk

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
46 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jan de Jong
Jan de Jong
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik kom langzamerhand tot de conclusie dat de klimaathysterie, de stikstofhysterie en het taboe op immigratiedebat alle een agenda dienen. We moeten argumenten van dom/onbekwaam vervangen door geslepen/kwaardaardig.

Bernardo A.
Bernardo A.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jan de Jong

Klopt. Ik lees keer op keer dat FvD gelijk krijgt als weer een zgn wappie-voorspelling uitkomt. Maar ik hoor FvD er niet over hoe die partij gaat voorkomen dat die voorspellingen uitkomen. Terwijl dat laatste toch de kern van een politieke partij moet zijn.

Volgens de laatste peilingen van De Hond staat rechts op 47 zetels en krimpt de VVD. Als rechts een alliantie vormt, gaat ze over de 60 zetels en kan die alliantie VVD kamerleden uitnodigen om met hun zetel naar de Alliantie over te stappen. De VVD kan tegen nog meer linkse offers steun kopen van PvdA en GL. Maar daarmee blaast die partij zichzelf op.

Werk aan een flinke breuk binnen de VVD en dan laat je het kabinet vallen.

De oplossing ligt binnen handbereik. De rechtse partijen hebben wel goede politici, maar waardeloze strategen en ijdele lijsttrekkers.
Rechts kwaakt veel, maar maakt (zo) niets waar.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Zo lang we als Nederlandse bevolking alleen aan de keukentafel protesteren, blijft het rariteitenkabinet VVD66 doorgaan met hun dwang.
En door de kadaverdiscipline in de kartelpartijen hebben ze altijd een meerderheid, dus ‘rechts’ kan helemaal niets verhinderen of veranderen als MeedogenlozeMark, samen met SinistereSigrid, dat niet wil.
Daarom keur ik de actie van de boeren bij het huisadres van de minister helemaal niet af. Het was niet gewelddadig, geen hooivorken, en met die intimidatie viel het ook geweldig mee.
Weet je wat pas echt intimiderend is? Dat straks figuren met aktetassen, bruine puntschoentjes, haartjes in de gel, eventuele mantelpakjes en paarlenkettingen alsmede gemanicuurde vingernagels je erf opstappen en de families die er al generaties met de poten in de modder werken gewoon de wacht aanzeggen.
Dat kinderen van dié mensen niet kunnen slapen van de stress. Al heel lang. Da’s nog eens wat anders dan boze boeren die met je willen praten.

Jan Smelik
Jan Smelik
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Vergeet niet dat rechts door de gezamelijke media of wordt doodgezwegen of wordt zwart gemaakt. Zo zal de gemiddelde kiezer niet snel hun vakje rood maken in het stemhokje.

Bernardo A.
Bernardo A.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jan Smelik

In de reacties op mijn bijdrage wordt over het algemeen niet inhoudelijk gereageerd op wat ik stel. Dat doet u wel.
Als reactie op de andere antwoorden: Gelijk hebben en gelijk krijgen is niet hetzelfde en al helemaal niet in de politiek. In de politiek gaat het minder om de waarheid en meer om de presentatie.
Gepeperde uitspraken van Wilders of van diverse FvD’ers zijn mooi, maar voor elke potentiële kiezer die ze ermee winnen jagen ze er 2 andere weg.
De groei gaat vooral naar andere partijen, die dat aspect beter begrijpen.

Thierry Baudet heeft geweldige vergezichten, ik meen dat serieus, maar gaat hij met 5 zetels gaat hij die vergezichten ooit omzetten in preventief beleid?
Wat kopen u en ik dan voor die vergezichten?
Dan maken wij ons nu al zorgen maken over het noodlot wat ons straks onvermijdelijk treft. Als Thierry toch niets aan dat noodlot kan veranderen kan hij ons beter onwetend laten. Dan kunnen we nu tenminste nog van het leven genieten.

Voor wat u betreft Jan,
Rechts heeft in de laatste peilingen domweg 47 (virtuele) zetels. Dat is bijna 1/3 van het totaal aan kamerzetels. Dus die potentie is er. En dan kraakt het op dit moment serieus binnen de VVD.
Met enige samenwerking, alle rechtse partijtjes denken exact hetzelfde over de meeste zaken en wat simpele marketing, zoals een gematigd en geloofwaardig 10-puntenplan, aangevuld met eigen mediakanalen, trek je heel wat twijfelaars over de streep.

En verder geldt: massa = kracht. 5 kleinere partijen kan men onder de duim houden, een partij met 60+ zetels bepaalt wat er gebeurt.

De grootste bedreiging voor onze samenleving bestaat niet uit het duo Rutte en Kaag, maar uit de kleinzerige kruideniersmentaliteit die in de rechtse partijtjes heerst; ze kunnen hun potentie zo nooit benutten.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

U heeft zeker een punt. Als ik echter de invloed van de linksdraaiende MSM (geef mij de media en ik geef u het land) mee reken, heeft ‘rechts’ zelfs als ze zouden samengaan nog steeds geen schijn van kans. U kent het wel, het cancellen en zo.

Bernardo A.
Bernardo A.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Sterk punt. Gaat de volgende situatie kan opleveren. PVV wordt sowieso uitgesloten want racistisch en islamfoob. (niet mijn mening maar wel die van het kartel) FvD deels idem PVV deels onwelgevallig taalgebruik. BVNL moeten ze ook niet, Hagra is te kritisch en te kundig. JA21 mag meeregeren, maar buigt teveel mee. BBB zou kunnen meeregeren als ze voldoende water bij de wijn doet. Lientje is politiek erg buigzaam, naar verluidt.
Het zijn allemaal partijen met een paar zeteltjes en dus uitwisselbaar op het grotere geheel.
In die situatie kan het kartel rechts naar eigen believen uitsluiten wie het niet lust.

Als je 1 blok vormt met 60+ zetels, ben je tegen die tijd 3 a 4 x zo groot als de VVD en 4 a 5 x zo groot als de overige grotere partijen. Dan ben je echt wel degene die de formatie leidt.

De media zijn de rechtse partijen zeer slecht gezind. Desalniettemin groeit de (nota bene verdeelde) rechterflank wel tot bijna 1/3 van alle zetels.
En het wordt tijd dat er buiten NPO een algemene rechtse digitale krant / tv zender komt. Waar men een ander geluid kan horen.

Wat nodig is, is dat die rechtse partijleiders nu over hun schaduw heenstappen en gezamenlijk het grote doel gaan dienen.
We beleven nu een herhaling van de jaren ’20 en in mindere mate een herhaling van de jaren ’70. Links maakt het te bont. Tegennatuurlijke gekken zetten alle menselijke verhoudingen op scherp. Daarmee is onze samenleving een maatschappelijke etterpuist geworden die op uitbarsten staat. De geschiedenis herhaalt zich en als niemand zijn verantwoordelijkheid neemt wordt de weg geëffend voor Adolf Hitler 2.0

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Ik kan heel ver meegaan in uw betoog. Echter:
voor wat betreft een ‘rechtse’ TV zender: men is b.v. al volop bezig om ON te cancellen, want ander geluid! Met hypocriete en vage argumenten, vaak aan de haren er bij gesleept. Ze zouden b.v. niet genoeg doorvragen…. Of de anchors van de NPO dat wel doen, haha. NPO66 heeft die macht gewoon gegrepen. Martin Bosma heeft het heel mooi opgesomd, hoe alles bij de NPO in handen is van Demonen66. We hebben laten gebeuren dat de (s)linkse tentakels tot in de haarvaten van alle instituties zijn binnengedrongen, en we laten het ons als maatschappij blijkbaar nog steeds aanleunen.
Ik ben het met u eens, dat er nu een mogelijkheid is tot een Great Reset. Van dit Nederlandse rariteitenkabinet wel te verstaan. Omdat de kartelpartijen NU goed onder vuur liggen. Een paar dissidenten in de regeringspartijen, die niet in de kadaverdiscipline meestemmen, zouden voldoende kunnen zijn om dit keer het kartel echt voorgoed weg te sturen.
Die moeten toch te rekruteren zijn.
Want wachten op volgende reguliere verkiezingen met eventueel een samenwerkend blok van niet-linkse partijen… dan is het al te laat. Omdat het kartel alle dwangmaatregelen op elk domein momenteel met gezwinde spoed in sneltreinvaart aan het doordrammen is. Zodat er geen weg terug meer is.

Bernardo A.
Bernardo A.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Wat betreft ON, ik hoop het niet, maar de kans lijkt mij reëel dat deze omroep het in het publieke bestel niet gaat volhouden. Vandaar mijn idee van een digitale krant als een AD, of Telegraaf, maar dan van rechtse signatuur, zoals de Telegraaf ooit was, zogezegd. Een krant die voor elke janlöl toegankelijk is. Niet rellerig, maar een prettig leesbare krant, waarin serieuze zaken vanuit een gematigd rechts perspectief worden verwoord. Gekoppeld aan een toegankelijke tv zender.
Voor het pittiger werk zijn er genoeg rechtse sites als deze en wat er verder al is.

En verder is het inderdaad dit punt, als een sterke groep slechts een paar kamerleden van VVD en/of CDA weet los te weken van die partijen zal het voor het kartel in tal van zaken lastig worden om ermee weg te komen.
Dat lijkt mij een aanzuigende werking te hebben omdat daarmee zichtbaar wordt dat de democratie weer wel kan functioneren.

De oplossing ligt binnen handbereik en is snel te realiseren. Maar bij halstarrig weigeren van de rechtse politici is dit een fata morgana.

Aussie Farmer
Aussie Farmer
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Thiery Baudet werd laats geïnterviewd door podcast maker Jerm Warfare, hierin beschreef Thiery dat hij persoonlijk ziet dat de Wef en aanverwante ngo’s al gewonnen hebben en hun plannen in sneltreinvaart gaan doorvoeren. Niet alleen in Nederland maar alle “westerse “ wereldwijd. Ik luister regelmatig naar Jerm’s Warfare podcasts en dit was de eerste keer dat een geïnterviewd persoon niet positief was. Maak de borst maar nat.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jan de Jong

Het is wereldwijd aan de gang, steeds bouder en schaamtelozer, dus dat van die agenda is niet meer te ontkennen.

AAA
AAA
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jan de Jong

Alsmede Gezondheidshysterie (prikregime), Zelfbeschikkingshysterie (genderregime) en Taboe op debat bescherming mensenrechten: van mensen die (nog) niet op eigen longen ademen en/of niet (meer) op eigen benen staan.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wij maken de regels en jullie blijven van ons af. Je mag wel op ons stemmen als wij weer iets gaan beloven. En wij maken uit wie met wie regeren gaat en niet jullie stem. Dat is ongeveer hoe de politieke macht denkt. Als 51 % uit Rutte zijn partij tegen zijn plannen stemt mogen zij rustig het lidmaatschap opzeggen want achter hem lonkt alleen de leegheid. Partij is niet meer relevant aan het einde van zijn carrière, hogere posten elders lonken naar hem en daarom staat Nederland niet meer op de eerste plaats maar Brussel. De basale doorzichtigheid in de handeling is de ergste klap in het gezicht van de burger gezien hoe Rutte zich inspant voor de Federale Europese Staat met hun politieke koers en alles waar hij vroeger tegen stond en daarmee zijn positie verwierf. Rutte is niet meer de groeiende leugenaar maar de grootste verrader van de Nederlander. De politiek van globalisering wordt doorgedrukt terwijl het moordend is voor eigen land zoals nu blijkt. De jarenlange hersenspoeling heeft voor gezorgd dat 49% van zijn partij alles goed vindt waar dezelfde partij altijd tegen was. Met zo instelling kan de VVD zich voegen bij de fusie van PvdA met GL. Je zal geen verschil merken. Zelfs als mocht de VVD verdwijnen Rutte zijn advies opvolgend zal dat niets meer uitmaken. Dat is de echte dilemma. Er is geen uitzicht op iets beters. Huidige democratie blokkeert partijen en mensen met andere visie, het land als zodanig bestaat in wezen niet zoals Maxima eerder opmerkte met de profetische woorden dat de Nederlander niet bestaat. De grote meerderheid slikt alles met gedachte dat alles beter wordt. Maar beter is al geweest!

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Ni28
John Zoetebier
John Zoetebier
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Rutte krijgt geen baan in de EU. Hij heeft Angela Merkel gebruuskeerd en we weten hoe het is afgelopen met Ruud Lubbers die Kohl tegen het zere been schopte. Ik zo’n geval gaat altijd een Belg er met de kluif vandoor. Lubbers krreg nog een baantje van de UNHCR en mocht af en toe pootjes geven aan lokale leiders in Afrika.
Toen Rutte met een boekje naar Brussel vertrok en duidelijk blijk gaf geen zin te hebben in het toneelspelletje was het voor iedereen in de EU duidelijk dat hij niet leuk meespeelt. Vervolgens ging hij ook nog eens onder de ogen van Angela merkel het beruchte dominees vingertje opheffen tegen de Poolse premier Mateusz Morawieck en toen was zijn EU doodvonnis getekend. Ik zag Angela Merkel ineenkrimpen van ontzetting en wist meteen: dit komt nooi meer goed.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  John Zoetebier

Hopelijk hebben ze Rutte in Brussel beter door dan zijn eigen kiezers. In ieder geval voelt hij zijn einde en speelt hij de Brussel fan erg opzichtelijk terwijl hij alle resterende waarden van zijn partij verkwanseld heeft. De ogen van de leden lijken nu open te gaan maar het is too little en too late. In dit stadium maakt het praktisch niet meer uit of er een VVD is of niet. Die partij praat al lang rechts en doet links. De rode wangen van minister van der Wal spreken boekdelen wanneer zij onzin uitkraamt. En mocht de VVD er niet meer zijn blijft alleen links over maar dan met volledig vrije gang voor hun zaken in een parlement die tandeloos is en met alle winden meedraait. De VVD heeft het land volledig verraden en steunt een linkse koers. Wat het betekent heb ik al eens meegemaakt en ontvlucht. Gaat zich de geschiedenis herhalen?

Peter
Peter
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  John Zoetebier

Ik hoop dat je gelijk hebt, maar Rutte is een paling in een emmer snot en verkoopt zijn ziel en zaligheid in ruil voor een machtspositie in Brussel ,gewoon een rat dus .

h.keur
h.keur
1 jaar geleden

Hebt u de laatste jaren wel eens schoolklassen gezien?
Zitten al die kinderen met hun getinte huid teveel in de zon, of zijn hun ouders vanuit Noord Afrika zich hier in enorme hoeveelheden komen vestigen?
Ik heb absoluut niets tegen immigranten vanuit welk deel van de wereld dan ook, maar laten we nu eens ophouden met die onwerkelijke stelling, dat Nederland door Nederlandse ouders wordt overbevolkt. Hoe wilt u verzorgd worden op latere leeftijd als er geen nageslacht komt. Maar zoals het nu gaat, wordt de westerse beschaving volkomen uitgeroeid, onze voedselvoorziening kapot gemaakt, gewone Nederlanders ingeruild voor goedkope arbeidskrachten.
Dat is het doel van de zogenaamde ‘groten de aarde’.
Het door hen beoogde plan is: boeren uitroeien, om honger te creëren, angst aanjagen en daarmee vaccinaties afdwingen, om de burgers uit te roeien.
Politici laten zich in grote meerderheid voor dit karretje spannen en zijn of naïef of bewust medeplichtig aan het verwezenlijken van dit doel. De enkele oprechte politieke vechters zijn aan het verliezen en dat zal doorgaan, zolang een grote meerderheid van de burgers volkomen kritiekloos accepteert, wat hen allemaal opgedrongen wordt.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

” Politieke klasse veroorzaakt zelf boerenprotest “. Dat is een open deur Maaike, politiek veroorzaakt altijd protest. Maar ” laf, asociaal en ondoordacht beleid ” zijn wel de woorden waarmee je het politieke beleid kunt omschrijven, zoals bijvoorbeeld het stikstofbeleid gebruikt wordt.
Tja, hoe lang kun je de burger nog bedotten? We hebben het hier over landbouw, maar wat dacht je bijvoorbeeld van het klimaatbeleid, of het migratiebeleid, energie?

Ik denk dat de politiek zich steeds grotere problemen op de hals haalt, waarvan ik me afvraag hoe lang dat nog kan duren. Dat is dan nog buiten de werkelijke problemen die nog op ons af gaan komen. Zoals bijvoorbeeld onze energievoorziening de komende winter, of het aantal migranten dat nog binnen gaat komen. Laat ik over de rest maar zwijgen anders gaat het een veel te lang schrijfsel worden en daar heb ik geen zin in op deze mooie dag.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

ja, want die migranten gaan op onze kosten warm zitten. Daar hebben ze immers ‘recht’ op . Al die centra en hun huizen door ons betaald moeten ook verwarmd worden. Hoe WIJ, de gewone Nederlanders van oorsprong, moeten rondkomen met alle kosten die omhoog gejaage worden, interesseert onze politici niet.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Dat komt allemaal niet ten goede van onze economie en die gaan echte problemen veroorzaken waar we nog mee te maken krijgen en waarvan het kabinet niet weg kan kijken.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

klopt. Dat zijn culturen die militant zijn.

Monique
Monique
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Past bij het plan van het WEF. Een slecht beleid zorgt voor wantrouwen in de politiek. Wantrouwen in de politiek zorgt ervoor dat mensen snakken naar een oplossing. Wie biedt deze oplossing? Hetgeen het probleem in eerste instantie en dus doelbewust heeft gecreeerd: het WEF. De oplossing? The Great Reset. Je ziet het als je het wilt zien …..

B de Wilde
B de Wilde
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Goed geschreven. Maakt extra duidelijk dat wij dringend een nieuwe regering nodig hebben. Terugkeer van het referendum in zijn oude glorie lijkt mij ook geen kwaad te kunnen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  B de Wilde

Vanmorgen was er weer sprake van een overvol AZC in ter Apel. Asielzoekers moesten weer op bankjes slapen, maar het is bij een klein bericht gebleven. Je hoort er nu niets meer van. Kennelijk is het over.

Dick
Dick
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wederom een uitstekende bijdrage van Maaike van Charante. Onze boeren gedragen zich uiterst fatsoenlijk en wat mij betreft zelfs voorbeeldig! Gerelateerd aan het enorme onrecht wat hen wordt en is aangedaan kan ik me zomaar een heel ander scenario voorstellen. Alleen al terugdenkend aan hetgeen milieuactivisten – veelal aanhangers van GL en PvdD – bij deze nobele hardwerkende mensen en hun gezinnen hebben teweeggebracht, trekt mevrouw Van der Wal gesteund door de mainstreammedia, wel een hele grote broek aan. In het geval er al een Nobelprijs zou bestaan voor de Boeren, hebben zij dit zonder enige twijfel zo dik verdiend. Alle lof voor hen, hoop dat ze stand houden en wens ze daarbij alle sterkte!

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Kijk het is simpel, het WEF creëert via de Rutte’s en de Kaag’s onrust/angst en een tweedeling.
Via de gespeelde oorlog in Oekraïne, werken zij met rookgordijnen.
Het volk wordt in een modus van sympathie gedreven, aangaande vluchtelingen.
De eigen problemen van het eigen volk, verdwijnen naar de achtergrond, tot het te laat is en de weg terug keihard wordt verspert.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De regering heeft genoeg STOF waarin de burger STIKT.

Jan
Jan
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Deze politici hoor je ook helemaal niet als er weer eens geveltje van FVD besmeurd wordt.

Opvallend is dat er in het blad Science onlangs een artikel stond dat de natuur geschaad wordt door een tekort aan stikstof. Zelf woon ik in een gebied met flink wat boeren. Mijn groene dak van de schuur werd na verloop van tijd rood in plaats van groen. Na enig onderzoek blijkt dit hoofdzakelijk door een gebrek aan stikstof te komen!
Als de Sahara een groene oase zou worden zou je met de logica van de Nederlandse regering dit ten alle tijden moeten voorkomen.

Peter
Peter
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Benieuwd of BBB in zee wil met Wilders en Baudet, of dat ze aanschuift bij CDA ,VVD,en CU,die dit alles hebben veroorzaakt om hun oren te laten hangen naar een flutzooipartij van D66,op het eind kiezen ze allemaal voor het pluche .

Yvonne
Yvonne
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Reken maar niet op het eerste;daar is lef en standvastigheid voor nodig.En als je voor de boeren zegt op te komen,maar je geeft ze een trap na,dan ben je niet standvastig!

AAA
AAA
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Interessant punt; positieve bevestiging van wat we willen.

Wat zegt het partijprogramma van BBB?
O.a. dit: “Als alle vee, alle verkeer, alle mensen, alle luchtvaart en alle industrie uit Nederland is verdwenen, dan nog is de stikstofdepositie in tientallen natuurgebieden te hoog”.

Dus: hoe om te gaan met drogpolitiek (achter de onrealistische depositiewaardes): Inpolderen! Of op z’n buitenlands: ‘Drain the Swamp!’

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Peter

BBB gaat vast niet in zee met Wilders en Baudet. CDA, CU en VVD zal ze wellicht wel doen. Maar dan wordt het niks. Ik heb nog niet helemaal in beeld wat ik nou het beste strategisch kan stemmen. Waarschijnlijk probeer ik JA21. Daar zitten veel mensen van Forum ondertusse. Ik denk n.l ook dat Baudet de juiste visie had, maar die wordt nou geboycot, dus kan je er nu niet op stemmen. Laatste stemronde heb ik PVV gedaan, maar je weet al dat dit alleen een symbolische stem wordt omdat ook PVV ondemocratisch wordt behandeld door de bedriegers van het kartel en door de media.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

ja, Maaike, heel goed. Van der Wal stond wel te klagen dat de boeren bij HAAR huis kwamen en dus te dichtbij en dat HAAR kinderen stonden te trillen (wat ik betwijfel, want de boeren zijn keurige mensen) maar ze vergeet dat ZIJ met haar kille beleid bij de boeren IN huis voor een rampenscenario zorgt en dat de kinderen van de boeren bedreigd worden in hun voortbestaan of hun ouders tot wanhoop drijven omdat hun leven onmogelijk wordt gemaakt. Want wat ga je doen als je altijd boer was. Waar vind je werk om je gezin te onderhouden. Kille bestuurders als ons Haagse bestuurders hebben wel een grote mond over de actie van de boeren (die stomme Klaver) maar vergeten dat ZIJ met hun beleid de grootste bedreiging voor de burgers vormen met hun onbetaalbare ideeen en wensen (zoals dat Timmermans geval of dat geval van Jetten)

s.f.hoekstra
s.f.hoekstra
1 jaar geleden

en de fokpremie gaat alweer omhoog , haagse hobby = dweilen met de kraan open.

John Zoetebier
John Zoetebier
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

“Maar het laffe, asociale en ondoordachte ‘beleid’ van onze politici is de ware oorzaak van deze wanhoopsactie.”
Inderdaad, in Nederland heerst een Cultuur Der Lafheid. Deze lafheid wordt gekoesterd binnen het bestuurlijk apparaat want het creëert kritiekloze minions die exact doen wat er van hen gevraagd wordt. Hints als “ik hoop dat je kan liegen” aan iemand die de minister moet voorlichten, dienen klakkeloos te worden geaccepteerd, anders volgt ontslag of beëindiging contract. Het enige dat nog telt in Nederland is beeldvorming. Aan de werkelijkheid heeft bestuurlijk Nederland een b(r)oertje dood. De werkelijkheid is lastig en laat zich niet makkelijk vatten in ambtelijke taal. Het gevolg is dat er nu niet honderdduizenden daklozen zijn maar “slechts” 40 duizend. Er zijn geen armen, maar “kwetsbare groepen”. Kinderen die naar school gaan zonder eten hebben slechte ouders, geen ouders die de rekeningen niet meer kunnen betalen. De goed georganiseerde drugsmaffia is administratief geen probleem, maar wel het witwassen en dus worden banken gedwongen duizenden minions aan stellen die McDonalds moeten vragen wat hun “core business” is (dit heb ik echt niet zelf verzonnen). Mensen die van hun camping worden afgeschopt waar ze al 40 jaar trouwe klant zijn moeten niet zeuren want de camping wordt opgekocht om drugsgeld with te wassen. Gebeurd allemaal onder het minzame oog van ambtenaren die de papieren constructies zonder slag of stoot aanvaarden (kijk maar eens op Netflix naar Ozark en je begrijpt wat ik bedoel).
En zo zou ik nog uren door kunnen gaan met de totale verloedering van de Nederlandse samenleving.
Ik eindig met de woorden van Edmund Burke:
“All that is necessary for evil to succeed is that good men do nothing.”

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  John Zoetebier

Vooral uw laatste quote “All that is necessary for evil to succeed is that good men do nothing” zegt alles.
Nederland overall doet niets om het tij te keren, behalve enkele boeren, die vervolgens voor uitschot worden uitgemaakt. De ministerin met in haar hekgolf de usual suspects, doen alsof ze voor haar leven moest vrezen.
Laat me niet lachen, want het is om te janken.

Nanko van Dijk
Nanko van Dijk
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

“Dat is intimidatie! Onacceptabel! Dit gaat te ver! Laat de minister/politicus en haar/zijn familie thuis met rust! Ondermijning van de democratie!”
Behalve als het om Geert Wilders of Thierry Baudet.
Want die zijn gewoon fout…..

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Nanko van Dijk

De hypocrisie moet toch zo langzamerhand zelfs de meest dociele landgenoten opvallen.

Milo van der Linden
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De modus operandi van de achtereenvolgende regeringen:

Stap 1: Ga voor een absurde ideologie die eigenlijk door bijna niemand gedragen wordt.
Stap 2: Zoek een model dat deze ideologie ondersteunt.
Stap 3: Zet keihard in op het model en verklaar iedereen die het betwist tot staatsvijand.
Stap 4: Wacht op serieuze weerstand, doe een knievalletje en ga door.

Hierbij is slechts één rode draad zichtbaar: meer dwang en onderdrukking, meer controle.

Ons land is serieus kapot geregeerd en als ik niet beter wist zou ik bijna denken dat sprake is van kwade opzet. Aan mijn kinderen kan ik echter niet meer verkopen dat “eerlijk duurt het langst” nog geldt. Ik overweeg serieus hen te trainen in list en bedrog teneinde hun overlevingskansen te vergroten. Het is werkelijk om te janken.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Μilo van der Linden
Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Milo van der Linden

Eerlijkheid was altijd een deugd. WAS. List, bedrog, manipulatie en leugens worden ons door de roverheid voorgedaan en voorgeleefd.

Kareltje
Kareltje
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Schandalig en in begrijpelijk, alleen eigenbelang en leugens.
En de boeren de dupe laten worden?
Dat laten we toch zeker niet gebeuren?

Tim
Tim
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een ongelofelijk sterk en goed stuk weer Maaike.
Ik vraag mij inderdaad af wat de Politiek (en dan vooral aan de linkerzijde) verwachten van de boeren die dreigen álles te verliezen?
Gewoon ja en amen zeggen en over paar jaar weer naar de stembussen tuffen terwijl de Politici alvast de bulldozers starten bij je erf?

De hypocrisie van alle activisten in de politiek DRUIPT er weer vanaf.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Tim

Het gaat er verdacht veel op lijken dat ze gericht op een volksopstand aansturen. Doel zou kunnen zijn daardoor allerlei ‘noodwetten’ van stal te kunnen halen om het volk mores te leren.

Bart
Bart
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Als ze hun zin niet krijgen gaan ze dat zeker doen.

GJ Bonte
GJ Bonte
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

In een woord: geweldig!

piet12345
piet12345
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het is een mooie casus om te kijken hoe ver je kan gaan met maatregelen als je mensen van de noodzaak ervan weet te overtuigen. Idem cojona (ook middels modellen in de lucht gehouden), als je dan ook nog eens verdeel en heers kunt toepassen, wie doet je wat.
Hetgeen in de media en politiek over dit onderwerp (of cojona, klimaat, grenzen die wagenwijd openstaan en noem het maar op) wordt gezegd valt al lang niet meer onder wetenschap of gezond verstand. Grenzeloze domheid betwijfel ik, blijft over dat er een agenda achter zit.

46
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen