Pandamned. Film Marijn Poels over het absurde Nieuwe Normaal

Offensief van elites, media en Big Tech tegen de vrijheid

Titelfoto bij 'Pandamned'. Nieuwe film Marijn Poels over het absurde Nieuwe Normaal Ines van bokhoven opiniez

Foto: ©️Marijnpoels.com

Deze week kwam-ie uit: de nieuwe documentaire van Marijn Poels. ‘Pandamned’ is de goed gekozen titel. Het is een lange, prachtige film (helaas geweerd door YouTube) die iets meer dan twee uur duurt. Maar er valt dan ook veel te zeggen. Poels reisde zijn thuisland Duitsland rond en sprak heel wat mensen, van medisch experts tot activisten en kritische academici, over de afbraak van de democratie in coronatijd. Ines van Bokhoven doet verslag.

Laten we beginnen met een uitspraak van Plato, die door Ulrike Guérot, hoogleraar politieke wetenschappen aan de universiteit van Bonn, wordt geciteerd: “Als je dingen niet meer in het openbaar kunt benoemen, dan zit je in een tijdperk van idiotie”. Ze wijst op het gebrek aan mogelijkheden tot het stellen van kritische vragen tijdens de covidcrisis. Dat is zorgwekkend, legt ze uit, omdat juist het stellen van kritische vragen een kenmerk is van democratie.

 

Querdenker

Dat het thema ‘democratie’ in Duitsland niet zo populair meer is, merkte ook Monica Felgendreher, een kunstenares en activiste die meeliep met een demonstratie vol kritiek over het beleid. Ze droeg een zelfgemaakte button met daarop ‘Demo-Kratie’, een klein woordgrapje om aan te geven wat de reden voor deze demo was – maar werd gestopt in haar mars en mocht pas verder als ze de button verwijderde. Dat woord was een politiek statement en dat was de bedoeling niet. Querdenker (dwarsdenkers) heten ze in het Duits: wat wij dan ‘wappies’ noemen. En ze zitten zowel links als rechts, net als bij ons.

 

 

Angstprogramma

Democratie is de bedoeling niet. De docu lijkt aan te tonen dat dat wel eens zou kunnen kloppen. Want er is wereldwijd een psychologisch manipulatieprogramma over ons uitgerold, een bewuste strategie om ons bang te maken. Doodsbang. De speurtocht door de Nederlandse WOB-documenten toont dat ook aan. Ons leger is tegen ons, de eigen bevolking, ingezet. En de media speelden een grote rol in dit angstprogramma.

 

Zoals Michael Mayen, communicatiewetenschapper aan de universiteit van Bonn, uitlegt: “Men dacht dat als de maatregelen levens redden, alles uit het debat geweerd moest worden dat twijfel kon zaaien. Maar dat is niet de functie van journalistiek, om ons te vertellen hoe we moeten denken. Men moet ons in staat stellen onze eigen mening te vormen en dat heeft men niet gedaan.” Hij wijst op het feit dat kritische stemmen werden uitgesloten en mensen direct in de (extreem)rechtse hoek werden geschoven en verdacht werden gemaakt. Journalistiek, voert hij aan, was geen slachtoffer van corona: men voer er wel bij.

 

Trusted News

De oprichting van organisaties als Trusted News Initiative maakte de zaak niet beter: de voorspelbare partijen, zoals de BBC, Washington Post, Reuters en andere grote media en persagenten claimden nepnieuws te bestrijden vanwege ‘gevaren voor de democratie, zoals Trump’. We weten inmiddels, ook dankzij de klimaathysterie, dat juist deze media de grote winnaars van dit soort crises zijn en dat ‘de waarheid’ niet erg hoog in hun vaandel staat: alles draait om het narratief en niet om de feiten of de veelheid aan meningen en kritiek. De BBC ging zelfs zover, vertelt Mayer, vaccinweigeraars aan te merken als een ‘probleem voor de democratie’.

Onafhankelijk journalist Ole Dammegard: “Al sinds mensenheugenis zijn er bovenlagen die proberen de rest van de bevolking aan zich te onderwerpen. En het belangrijkste wapen van de elite is angst. Zonder angst kan men ons niet beheersen. Als er geen vijand is om te vrezen, dan moet je er een creëren. De oplossing die men vervolgens biedt voor het zelfgecreëerde probleem is steevast iets dat we onder andere omstandigheden nooit zouden accepteren: het inleveren van onze vrijheid. En we betalen er zelf de rekening voor.”

 

 Bewakingsinfrastructuur

Norbert Häring, businessjournalist en schrijver voor Handelsblatt: “Er is inmiddels een uitgebreide infrastructuur van bewaking opgebouwd. Elke winkel of horecagelegenheid is zelfs onderdeel van die infrastructuur geworden door de vaccinstrategie: men moest mensen controleren op ‘papieren’ bij de voordeur. Zo werd het systeem verankerd. De crisis is inmiddels voorbij, maar die bewakingsinfrastructuur loopt gewoon door en lijkt alleen maar geïntensiveerd te gaan worden. Die plannen lagen er al, maar door de pandemie heeft men fikse stappen kunnen zetten.

En de toekomst is Artificial Intelligence: wie daar een voorsprong in heeft, heeft een voorsprong op economisch en militair gebied. Om dit in Europa waar te maken, moet men de analoge infrastructuur vervangen voor een digitale, en dankzij covid is dat versneld: we moesten ineens alles via het internet doen zoals winkelen, vergaderen, elkaar ontmoeten. Autoritarisme heeft in alle toekomstplannen de voorkeur. De snelheid waarmee de Europese Commissie het digitale vaccinpaspoort kon maken toont aan dat de templates er al klaar voor lagen: Microsoft kon ze direct leveren.”

 

Preventief optreden overheid

Hoe verander je een democratie in een totalitair systeem? Ulrike Guérot: “Frankrijk kende een noodtoestand van 2015 tot 2017, vanwege terroristische aanslagen zoals ‘Bataclan’. Er heerste een preventief verbod op demonstraties, huiszoekingen mochten zonder bevel worden uitgevoerd, grondwetten werden geschonden. De noodtoestand werd in 2017 opgeheven, maar de mensenrechtenschendende bepalingen zijn gewoon opgenomen in het Strafrecht.

Dat betekent dat bij vermoeden van gevaar de Franse overheid het recht heeft publieke bijeenkomsten en demonstraties te verbieden.” Dit is een omkering: normaal gesproken zal een wetgever optreden na het vergrijp; nu treedt de wetgever ‘preventief’ op en grijpt al in voordat er iets is gebeurd. Men past het in Nederland ook steeds meer toe: we zagen het onlangs nog in Amsterdam, waar het ‘vermoeden van gevaar’ werd gebruikt om een overwinningsfeest van Ajax preventief te verbieden.

 

Magiërs

“Alles hangt af van wie de media beheersen,” zegt Michael Mayen. Dit weet men al sinds de Vietnamoorlog: toen waren er grote demonstraties met soms zelfs wel 125.000 mensen. “Maar de Irakoorlog gaf dat soort demo’s niet meer,” merkt hij op. “Grote demonstraties worden tegenwoordig aangemerkt als een gevaar voor de democratie en al snel weggezet als ‘fascistisch’.”

Schrijver en advocaat Milosz Matuschek verwoordt het mooi: “Journalisten zijn moderne magiërs – de werkelijkheid is wat zich in de media afspeelt. En we zien de pandemie vooral via de media. Waarover niet gesproken wordt, dat bestaat niet, en net als bij magiërs zorgt men ervoor dat we zien wat men geacht wordt te zien.”

Mayen: “De media presenteren ons een tweede werkelijkheid die voor de meeste mensen volkomen echt is. Machthebbers dienen daarom deze realiteit te beheersen, dus brengt men alles met de morele boodschap van wat wel of niet ‘juist’ is. En uiteindelijk heeft de werkelijkheid van de media meer invloed dan de echte realiteit.”

 

Twijfel aan vaccins

En dan is er de twijfel over de vaccins. Want daar lijkt van alles mis mee te zijn. Poels bezoekt Dolores Cahill, hoogleraar Translational Science in Ierland, en haar toekomstbeeld is somber. Ook zij wijst op de preventieve en vroege behandelingsmiddelen zoals hydroxychloroquine en zink, en ivermectine, en voert aan dat het, met deze geneesmiddelen, niet eens nodig was om een vaccin te ontwikkelen. “De mRNA-vaccins werden de afgelopen decennia allemaal afgekeurd, omdat 50% of meer van de proefdieren eraan overleed of er ernstig ziek van werd,” zegt ze.

Zij voorspelt dan ook dat velen de komende jaren gaan overlijden aan de gevolgen van het vaccin. “Vaccins doorlopen een testperiode van vier fasen,” legt ze uit, “en normaal gesproken wordt een vaccin op de markt gebracht als het de derde fase met succes heeft afgesloten: de fase waarin het voor het eerst op grote groepen van honderden of duizenden mensen wordt getest. Dit vaccin zit nog ín die derde fase, en de wereldbevolking is de groep waarop het wordt getest.”

Volgens sommige publicaties hebben jonge mannen een kans van 1 op 95 om te overlijden aan ontstekingen aan het hart. Cahill verklaart dat: “Het RNA gaat het hart in en begint er een eiwit aan te maken, dat je immuunsysteem zodanig zal bestrijden dat het uiteindelijk je hartspier doodt. Het hart verzwakt, vergroot zichzelf om te compenseren, en zal het tenslotte bij sport of grote inspanning begeven omdat het er simpelweg mee ophoudt.”

 

Gevaarlijk

Cahills verhaal wordt bevestigd door immunoloog/microbioloog Sucharit Bhakdi: “Het verschil tussen covid-19 en andere coronavirussen, die al jaren rondgaan, is zo klein dat een vaccin overbodig is: ons immuunsysteem zal het herkennen en ermee afrekenen.” En het vaccin vindt hij crimineel, omdat het op de markt is gebracht terwijl het gevaarlijk is. “Het virus bevindt zich in de longen en daar kan het immuunsysteem het herkennen,” zegt hij. “Ga je kleine hoeveelheden virus injecteren, zoals in het vaccin, en je raakt daarbij een ader, dan komt het in de bloedsomloop terecht, en van daar in allerlei organen. Als het immuunsysteem het daar niet herkent, staat je een hele slechte tijd te wachten.” Bij intramusculair injecteren, zoals voor dit vaccin gebeurt, raakt men tussen de 5-20% van de keren een ader, stelt hij.

 

Vaccinschade

Een ander probleem is de ‘verpakking’: “Het vaccin bestaat uit miljarden pakketjes met daarin een gen van het virus,” zegt Bhakdi. “Die pakketjes bestaan uit lipiden, vetten, waarvan bekend is dat ze niet geschikt zijn voor gebruik in het menselijk lichaam. Onderzoek wijst uit dat deze lipiden een hoog ontstekingsrisico met zich meedragen.”

Advocaat Bart Maes komt aan het eind van de film ook nog aan het woord en is kort in zijn oordeel: “Als men dit had moeten of kunnen weten, dan worden dit zaken voor het Internationaal Strafhof. Want dat zou betekenen dat men genocide pleegde.” Hij heeft inmiddels heel wat zaken liggen van vaccinschade bij cliënten.

 

Grondig onderzoek

Ik ben geen wetenschapper, ik weet niet wat allemaal wel of niet waar is van dit soort alarmerende berichten, en dat geldt voor bijna iedereen. Maar juist daarom zou de roep om grondig en onafhankelijk onderzoek veel luider moeten zijn dan hij nu is. Het feit dat dat zo krampachtig wordt afgewezen roept weinig anders op dan achterdocht.

Het is een zorgwekkend verhaal dat in deze film verteld wordt, en veel ervan kunnen we met eigen ogen waarnemen en herkennen – zeker het deel dat ons waarschuwt voor de afbraak van onze democratie, een afbraak die recht voor onze neuzen plaatsvindt.

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
22 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Youp
Youp
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Stap 1 is dus geen MSM meer lezen, kijken of beluisteren omdat ze een andere. doelstelling hebben dan informeren. Overigens wordt het nu met de Oekraïne-oorlog nog eens dunnetjes overgedaan. Wat mij verbijstert is dat er mensen zijn die heel goed zagen dat covid19, of beter de covid-maatregelen een hoax zijn, maar nu met bloeddoorlopen ogen ‘Poetin is Hitler!’ schreeuwen. Ik meen overigens dat de misleiding al heel lang gaande is en misschien is het wel nooit anders geweest. Vroeger waren het de herauten van de monarch, nu worden ons verhaaltjes verteld via de MSM, het onderwijs en de wetenschap. De motivatie achter de propaganda is echter hetzelfde gebleven: je kunt alleen besturen als de meerderheid van mening is dat de overheid verstandig beleid uitvoert. Daarvoor moet je eerst de bijbehorende informatie in de hoofdjes pompen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Denk dat misleiding inderdaad van alle tijden is, op elk niveau ook.
Met dit verschil, dat we nu vrijwel geen echt onafhankelijke journalistiek meer hebben. Wie wel tegengas wil geven wordt altijd figuurlijk afgemaakt, en soms letterlijk (Fortuijn, van Gogh). De media verkondigen en herhalen wat overheden wensen, net zo lang tot het proletariaat niets anders meer kan denken.
Technologie ontwikkelt zich nu exponentieel, en daarmee eveneens de mogelijkheden om dit te misbruiken.
Vooruitgang (wat niet persé hetzelfde is als verbetering) is niet te stoppen.
Het grote verschil met voorgaande eeuwen is m.i., dat toen de ‘vooruitgang’ veelal in rustiger tempo van onderop, zeg maar organisch, verliep. Waardoor de meesten mee konden in de vaart der volkeren.
Nu wordt alles wat de elite als goed, noodzakelijk en nuttig bestempelt, in razend tempo topdown opgelegd. Zelfs als daar helemaal geen democratisch draagvlak voor is. Zie de via via tóch doorgedramde sleepwet.
De wereldelites hebben zich blijkbaar tot doel gesteld om wereldwijd totale controle te kunnen uitoefenen, en blijkbaar heiligt dat doel ook alle middelen.

Jeroen
Jeroen
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Goed verhaal, en ga zeker de docu eens bekijken. Wat me in de afgelopen jaren erg opvalt is dat je vooral moet opletten wat er niet in het nieuws komt. Hoezo word er in het nieuws en talkshows geen enkele aandacht geschonken aan de zeer totalitaire lockdowns in China bijvoorbeeld. Maar wel aan allerlei randzaken die de praat niet waard zijn. Ik ben verheugd met het feit dat ik geen kinderen heb, die gaan een heel ander leven tegemoet als dat wij de afgelopen decennia gekend hebben, helaas.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jeroen

Van die Chinese lockdowns vroeg ik me dat ook al af. Ondertussen heb ik al meerdere zeer heftige video`s gezien. Het betreft vele tientallen miljoenen mensen. Heel vreemd dat het hier nauwelijks belangstelling heeft.
Misschien ook weer niet want aan de lockdowns kun je zien wat een totalitaire instelling de staat heeft die ze invoert.
We zijn er hier ook nog niet vanaf.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk Ines.

Er zijn ca 8 Miljoen huishoudens in Nederland, stuur deze 8 Miljoen huishoudens dit stukje van Ines van Bokhoven, inclusief alle bijlagen.
Doe dit gewoon via de bestaande kanalen.

Maar wat ook belangrijk is, spreek personen aan op hun stemgedrag die dit Rutte Kartel de volmacht geeft, om deze afbraak van onze democratische rechten al ca 15 jaar uit te voeren.

De bewakers en beschermers van de vrijheid zijn om.
Kijk die pet past ons allang niet meer en ze beschermt alleen het Kartel.
Het leger voert in opdracht van het WEF een oorlog in Oekraïne.
De rechterlijke macht in Nederland, is tegen elke vorm van democratisch denken.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Die pet, zo is het begonnen.

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Helaas zijn veel mensen al zo gebrainwasht, dat de boodschap niet aankomt. Zie voorbeelden in familie en vriendenkring, die NPO en diverse praatprogramma’s volgen en vinden dat ze voldoende geïnformeerd worden.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Inderdaad Gussel in mijn wereldje (de oudere mens), is zelfs een praatgroepje gestopt, die hun emoties over Corona (vaccineren) niet onder controle kregen.
De angst en de aangewakkerde tweestrijd via Rutte heeft zijn werk gedaan.

Rienus
Rienus
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Goed verhaal Inez, we zitten in het oog van de storm.

Arno Wellens legt in drie delen uit dat hier al jaren naar toegewerkt wordt.
De eerste is hier te vinden: https://www.youtube.com/watch?v=xNl_hHMuhMM en de volgende zijn dan gemakkelijk aan te klikken indien die interesse er is natuurlijk.

Een van de best onderzoekende journalisten met zoals hij zelf zegt een afwijking.
Hij leest de stukken van de ECB en verdiept zich in de bestuursvorm binnen de EU.
Het is stuitend om aan de hand van zijn verhaal te moeten constateren hoe ernstig het mis is. Dat de man geen vaag verhaal vertelt blijkt uit de stukken die hij toont en gewoon openbaar zijn. Het is onvoorstelbaar dat dit zo gemeden wordt in de media.

Overigens heeft Bart Maes de strijd opgegeven omdat het niet te doen was.
Het lijkt er steeds meer op dat we niet in de Matrix zitten maar in een boek van Franz Kafka

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

“Als je dingen niet meer in het openbaar kunt benoemen, dan zit je in een tijdperk van idiotie”.

Wij zitten al decennia in dat tijdperk. Er ontbreekt alleen iemand als Plato om dat officieel te bevestigen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Er valt me trouwens nog iets op in het artikel. Begrijp me goed, dit is geen kritiek omdat ik denk dat het onbewust gebeurt.
Het is angst. U waarschuwt mensen voor een gevaar en dat wekt angst op. Angst is een gevaarlijke emotie omdat mensen in angst irrationeel en manipuleerbaar worden.
Precies de strategie die werd gebruikt bij de corona pandemie. Klimaat.
Als u werkelijk iets wilt doen, dan moet u angst controleerbaar maken.
Mensen die geen angst kennen zijn niet te manipuleren. Zorg er voor dat u uw eigen angsten onder controle hebt. Dan kunt u ze snel herkennen bij anderen en er iets aan doen.
Veel mensen denken toekomst gericht en de toekomst is angst.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Kijk vooral álle documentaires van Marijn Poels want hij heeft meer domeinen uitermate interessant belicht.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Een totalitair systeem waarin alle mensen de marionetten zijn van een kleine elite is naar mijn mening absoluut onmogelijk. Ofwel het valt uiteen. De toren van Babel scenario. Je kunt het al heel sterk waarnemen.
Ofwel het explodeert. De bestorming van de Bastille scenario. We weten hoe het er aan toeging.
Een marionetten scenario is niet vol te houden. je kunt niet ieder mens 100 procent van de dag volgen. Bovendien zijn er dan zoveel bijzaken dat een samenleving niet meer functioneert. Zie Noord Korea en ook in China begint er zich iets af te spelen dat de CCP geen controle meer over heeft.
Het is allemaal maar tijdelijk. Leer uw geschiedenis.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Heeft Rutte geen geschiedenis gedaan trouwens?

Frank
Frank
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Anton, ten dele mee eens, maar vergeet niet dat een social credit score systeem grotendeels geautomatiseerd opereert. Je rechten op bijv. inkomen, consumtite, reizen en onderwijs kunnen automatisch beperkt worden agv geautomatiseerd vastgestelde overtredingen. We hebben het hier niet over de 1984 telescreens waar aan de andere kant mensen zitten te kijken, maar 100% werkzame face recognition, Artificial Intelligence in een volledig cashloze samenleving. Dat zie je niet in geschiedenis terug, dus ’this time it’s different’…

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Frank

Juist omdat ze er een een automatisch systeem van willen maken, zal het falen. U overschat de technologie.
Mensen zijn geen robots.
Wilt u de baas zijn van een stel automaten? Overigens, wie zou dat willen?
Je kunt de menselijke factor niet uitschakelen, zonder zelf schade op te lopen.

Dit zeg ik overigens ook even tbv Ines van Bokhoven.

Frank
Frank
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Helaas Anton, je onderschat de status van de huidige en zeker die van de toekomstige technologie. You ain’t seen nothing yet. Een elite is dan mbv volledig in control over de ‘proles’. Voor deze onderklasse is er dan simpelweg geen keus dan zich schikken. De menselijke factor die je noemt is dan geelimineerd.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Frank

We gaan allemaal dood Frank, vroeg of laat. Zo gaat het met alles en waarschijnlijk ook met de mensheid.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Maar ik ben toch blij dat ik mijn punt heb kunnen verduidelijken.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Mensen, kijk vooral álle documentaires van Marijn Poels.

Den Helder
Den Helder
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Er worden crises verzonnen om de echte te bedekken. Het klimaat en de volksgezondheid kennen trends – maar geen drastische ontwrichting van de samenleving als we niets doen. De maatregelen tegen ’teveel’ Co2 en COVID-19 doen dat wel. Vraag is dus: waarom doet de bestuurlijke en economische elite wereldwijd zo hysterisch over klimaat en een virus? Antwoord: they want your money. Want dat heeft men nodig om voor henzelf de schaapjes op het droge te hebben voordat de mondiale schuldenberg wordt afgewaardeerd.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat een alerte bevolking dat door krijgt. Hiertoe wordt doodsangst gezaaid zodat het volk ‘offerbereid’ wordt gemaakt. Directe democratie wordt afgeschaft. En nepbusiness wordt verzonnen die door een stapeling van belastingen en leningen z.g. renderend wordt of woekerwinsten (Big Tech, Big Pharma) oplevert. Groot Geld klit bij elkaar en verdedigd haar positie. Daartoe heeft ze nuttige idioten in de politiek nodig. Die zijn gelukkig ruim voorhanden, Nederland is hofleverancier.

Erg hè?

Dolphin
Dolphin
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De uitleg over deze documantaire is goed. Ik hoop echt dat het extra mensen over de streep trekt. Maar voor velen zal de hele documantaire geen nieuws bevatten. Dus die informatie mis ik in het artikel. Hoewel, ik heb er geen spijt van dat ik er enkele uren aan besteed heb.

22
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x