Dementie van Biden is een gevaar voor de wereld

Aaneenschakeling van versprekingen en blunders

Titelfoto bij artikel Dementie van Biden is een gevaar voor de wereld Maaike van charante opiniez

Foto:

Afgelopen zaterdag hield de Amerikaanse president Joe Biden een speech in Warschau, die hij eindigde met de woorden: “For God’s sake, this man can not remain in power!” Hij sprak over de Russische leider Vladimir Poetin. Dit was een duidelijke oproep tot regime change en een prima excuus voor Poetin om te escaleren. Werd deze kolossale blunder van Biden veroorzaakt door dementie? Maaike van Charante geeft haar visie.

Russische desinformatie

Wie Nederlandse kranten doorbladert, zou niet denken dat Biden mogelijk aan het dementeren is. Alleen de alternatieve media – volgens onze dierbare overheid de ‘junknieuwsmedia’ – schrijven hierover. Bij het Belgische Knack vond ik zelfs een stuk uit september 2020 waarin gesteld werd dat nieuws hierover ‘Russische desinformatie’ was. Persoonlijk zou ik de term ‘Russische desinformatie’ heel wat serieuzer nemen als die niet telkens weer geplakt werd op nieuws dat onze regeringen niet uitkomt…

 

Vroege zorgen over dementie Biden

Al lezen we het dan niet in de Nederlandse mainstream media, er zijn al veel langer zorgen over de vermeende aftakeling van Biden. Lees vooral even dit stuk uit maart 2020 waarin talloze voorbeelden – met videobewijs – staan van zijn vreemde uitspraken. Het gaat niet alleen om onsamenhangende verhalen, maar ook om bizar racisme, namen vergeten, plaatsen en personen verwisselen en in het algemeen bijzonder ongepaste dingen zeggen.

 

Presidentskandidaat Biden

Je zou denken dat een Alzheimerpatiënt niet op eigen kracht president van de Verenigde Staten kan worden, en dat kan inderdaad niet. Maar Biden heeft dit dan ook niet op eigen kracht gepresteerd. In januari 2020 hoorden supporters van de linkse Bernie Sanders dat de top van de Democratische partij al besloten had wie de presidentskandidaat ging worden: Joe Biden. Het was een herhaling van 2016 toen Sanders plaats moest maken voor Hillary Clinton.

De top van de Democratische partij had dus liever een mogelijk demente kandidaat, dan Bernie Sanders die er eigen ideeën op na hield. Deze keus spreekt eigenlijk al voor zich. Blijkbaar was het niet de bedoeling dat de toekomstige president de leiding zou hebben; voor die functie was alleen een gezicht nodig, iemand die zou doen wat hem gezegd werd. En wie is dan beter geschikt dan een bekende politicus die ze niet allemaal meer op een rijtje heeft, maar nog genoeg eerzucht heeft om het baantje te willen?

 

Basement Biden

Het was voor journalisten tijdens de campagne moeilijk om te achterhalen of Biden nu werkelijk achteruit ging, want ze kregen hem nauwelijks te zien. Normaal gesproken reist een presidentskandidaat het hele land door, spreekt zijn aanhangers toe, en beantwoordt vragen van journalisten. Maar het was coronacrisis en uit veiligheidsoverwegingen voerde Joe campagne vanuit zijn kelder. Dit leverde hem de spottende bijnaam Basement Biden op, maar ook een unieke bescherming tegen onderzoekende blikken.

Een andere bescherming die Biden kreeg was de onvoorwaardelijke steun van het Amerikaanse establishment. Het enige wat hij daarvoor hoefde te doen was: niet Trump zijn. Elk negatief nieuws over Trump werd uitvergroot, negatief nieuws over Biden werd gebagatelliseerd of zelfs gecensureerd. De verkiezingen zelf hadden de meest afwijkende uitslagen ooit, maar vragen daarover waren niet welkom. En op die golven werd Biden het Witte Huis in gedragen.

 

Geen vragen van journalisten

Zowel tijdens zijn campagne als in het begin van zijn presidentschap werd Biden afgeschermd voor journalisten. Er waren nauwelijks interviews of persconferenties, en als er al persconferenties waren, dan werden de vragen na afloop strikt gereguleerd.

 

Afghanistan

De terugtrekking uit Afghanistan in de zomer van 2021 zorgde dat Biden wel voor de dag moest komen. Op 8 juli 2021 hield hij een persconferentie waarin hij de ene na de andere stoere uitspraak deed over de kracht van de Amerikaanse strijdkrachten en het Afghaanse leger. Kort daarna werden zijn woorden gelogenstraft door de snelle opmars van de Taliban. De populariteit van Biden kelderde en de media werden een stuk kritischer op de president.

 

Irritatie bij de media

Bij journalisten was al langer irritatie over het afschermen van Biden, en na de chaotische terugtrekking uit Afghanistan kwam deze ergernis meer naar buiten. Ook journalisten van Democratisch gezinde media klaagden nu dat Biden geen vragen beantwoordde. Dat gold niet alleen voor vragen over Afghanistan, maar ook over de immigratiecrisis aan de Mexicaanse grens en over boostervaccins. Zij wezen op het verschil met andere leiders – zoals Boris Johnson – die wel vragen beantwoordden.

Met name de rol van de assistenten van Biden – die hem tegenhielden als hij toch vragen wilde beantwoorden – riep steeds meer ergernis op. In de rechtse media werd al langer over ‘handlers’ gesproken met als spottende ondertoon dat deze ‘begeleiders’ in wezen de oppassers van een demente man waren. Inmiddels gebruiken ook niet-rechtse journalisten deze term, zoals Blumenthal in onderstaande tweet na de blunder van Biden in Warschau.

 

Kinderen en dronkaards (en Alzheimerpatiënten) zeggen de waarheid

In deze tweet komt nog een andere verdenking naar voren. Stel dat Biden door zijn dementie minder remmingen heeft, maar wel bij geheim overleg zit omdat hij nu eenmaal de president is. Dan is hij in staat – en deed dat nu misschien ook – om de geheime agenda te verraden die uit diplomatieke overwegingen maar beter verborgen kan blijven. Want al zou het doel zijn om Poetin weg te krijgen, het is bepaald niet verstandig om dit openlijk te zeggen.

Zoals de Franse president Macron zei: “Dat zijn niet woorden die ik zou gebruiken, want ik ben in gesprek met Poetin.(…) Ons doel is de oorlog te stoppen zonder zelf in oorlog te raken. Om dat te bereiken moet je de zaak niet laten escaleren: niet met woorden en ook niet met daden. Wij Europeanen moeten elke vorm van escalatie voorkomen.”

Er zijn een hoop kortzichtige lieden die zwart-wit denken, ook onder Nederlandse (oud)politici die beter zouden moeten weten. Poetin is slecht! Oekraïne is goed! Poetin moet weg, dan komt alles goed! Deze simplistische visie houdt geen rekening met de realiteit, en het is goed dat er tenminste nog politici als Macron zijn die dit beseffen.

Overigens was dit niet de eerste keer dat Biden opruiende taal uitsloeg in deze precaire situatie. Het Democratisch gezinde CNN somde op dat dit al de derde keer in korte tijd was dat hij door zijn eigen mensen gecorrigeerd moest worden.

 

De VS zijn belangrijk voor ons

Sommige mensen klagen wel eens dat wij in Nederland te veel gericht zijn op de Verenigde Staten. In zekere zin is dat wel waar, vooral als het gaat om dubieuze modeverschijnselen – zoals de woke hysterie – die makkelijk naar ons overwaaien. Maar nu de wereld balanceert op het randje van een Derde Wereldoorlog, blijkt eens te meer hoe belangrijk zelfs de binnenlandse politiek van de VS voor ons is. Het doet ertoe, ook voor ons, wie de president van het machtigste land ter wereld is.

 

Een demente president is een groot gevaar

Heeft de top van de Democratische partij werkelijk een volkomen onverantwoord besluit genomen door een dementerende politicus als marionet te installeren? Het zou getuigen van ongelooflijk cynisme, maar het begint er wel op te lijken. Een vriendelijk, vertrouwd gezicht om aan de kiezers te laten zien, terwijl deze marionet vanwege zijn afnemende vermogens de ware machthebbers niet in de weg zal lopen.

Maar demente mensen kunnen volstrekt onvoorspelbaar worden. Zoals Yanis Varoufakis – de Griekse oud-minister van financiën – het stelt: een president die tijdens een gruwelijke oorlog zomaar dingen roept, en vervolgens gecorrigeerd moet worden door zijn paniekerige assistenten, die is een groot gevaar voor ons allemaal. Want als Poetin werkelijk in het nauw zit, kan hij de agressieve taal van Biden gebruiken als rechtvaardiging voor verdere escalatie.

 

Joe Biden moet onderzocht worden en misschien afgezet

Joe Biden is altijd al berucht geweest om zijn dubieuze uitspraken. Hij heeft vaak gelogen, hij deed al veel langer racistische uitspraken, en er zijn aanwijzingen dat hij enorm corrupt is. Het onderzoek naar Hunter Biden kan niet los gezien worden van de president zelf. Maar een corrupte president die helder denkt, is nog altijd beter dan een corrupte president die de greep op de realiteit kwijt is.

Het is nog steeds niet onomstotelijk bewezen dat Biden werkelijk dement is, hoeveel aanwijzingen er ook zijn. Maar als de mensen om hem heen een beetje verantwoordelijkheidsbesef hebben, zullen ze hem laten onderzoeken en desnoods uit de macht ontzetten. De Amerikaanse grondwet voorziet in die mogelijkheid.

In dat geval wordt Kamala Harris president, ook bepaald niet iets om naar uit te zien. Maar dat is beter dan wachten op een fatale blunder van een president die niet meer toerekeningsvatbaar is.

Over de auteur

Maaike van Charante
Houdt van feiten, haat hypocrisie.
Schreef het boek: Het verdriet van de Schilderswijk

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
33 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Biden heeft op zijn leeftijd recht op dementie terwijl onze jongere premier al jaren behoorlijke last van selectieve vergeetachtigheid heeft.Je zou het politieke dementie kunnen noemen.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Ni28
h.keur
h.keur
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Evenzo is hier een minister van defensie geplaatst, die niet het verschil tussen een buschauffeur en een een soldaat, maar wel krachtige oorlogstaal uitkraamt.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Alles verloopt volgens plan, de club van Opa Bernhard kan trots zijn op hun werk.
Als er weer een vuurtje nodig is op deze aardkloot, wordt het gewoon aangestoken.
De nieuwe machthebbers op deze aardkloot, dulden geen tegenspraak.
Maar het allergrootste probleem is, dat er gewone normale hardwerkende personen blind door angst en tweedeling, deze nieuwe machthebbers als hun redders zien.

Kees
Kees
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Voor de presidentsverkiezingen in Amerika kwam ik dit tegen:
Biggest
Idiot
Democrats
Ever
Nominated

Bert van Heemst
Bert van Heemst
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Dat is trouwens ook precies de reden waarom Pelosi hem ‘De perfecte man voor die functie’ is blijven noemen. Als je grote misdaden op staatsniveau pleegt, moet daar iemand zitten die je daar later niet voor verantwoordelijk kunt houden.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De sancties waren al een blunder. Men realiseerde zich niet dat de eigen economie net zo hard getroffen zou worden.
We zijn nu al een maand verder en Poetin zit er nog steeds, ondertussen raken de burgers hier ook in de problemen.
Ze hadden beter kunnen beginnen met diplomatieke besprekingen, sancties hadden altijd nog gekund en ze hadden er langere tijd over kunnen nadenken. Dit is volgens mij ook uit de koker van de Biden administratie gekomen. Net zo ongeorganiseerd als de Afghanistan terugtocht.

PearlDragon
PearlDragon
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Sterker nog: de Roebel schommelt alweer op het niveau van voor de inval dus de inflatie is in Rusland alweer opgelost ondanks de sancties. Wij daartegenover zitten nu met een inflatie van 12%. Goed gedaan dames en heren politici!

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb in de zes maanden voor de presidentsverkiezingen van november 2020 meerdere video’s gezien met Biden in een vraaggesprek met meerdere journalisten. In deze situaties was Biden opvallend vaag, ontwijkend, warrig, kon soms nauwelijks uit zijn woorden komen of ging over op een totaal ander onderwerp.
De andere deelnemers aan deze gesprekken reageerden met bevreemde blikken naar Biden en naar elkaar.
Deze video’s en vraaggesprekken waren in de VS opgenomen. Desondanks is Biden gekozen – in hoeverre fraude in het spel laat ik liever buiten beschouwing.
Het Amerikaanse publiek begint misschien iets in de gaten te krijgen, want sinds september ongeveer is de waardering voor Biden lager dan die voor Trump in dezelfde periode.

Peter
Peter
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De mensen die zijn bevelen opvolgen ,zijn er nog veel erger aan toe,en horen ook op een gesloten afdeling .

Daan van der Keur
Daan van der Keur
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Peter

LOL!

Bert van Heemst
Bert van Heemst
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Biden treedt op als katvanger van misdaadsyndicaat ‘Democratische Partij’. Als een eventuele aanklacht tegen hem wordt ingebracht, dan erkent hij ineens dat hij dement wordt, en is men verontwaardigd dat men ‘een zieke oude man van de meest vreselijke zaken beschuldigt’.

Wouter1965
Wouter1965
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Joe Biden en Kamala Harris botert niet zo best samen. Overgrote deel van de bevolking zit totaal niet te wachten op Harris als president. Dat is ook de reden dat je nauwelijks nog iets van haar hoort. Ze is een beetje op een zijspoor gezet.

Een rijzende ster voor presidentskandidaat is Ron DeSantis (Republikein).

Verder voor iedereen te hopen, dat als Biden inderdaad dement is en als een gekkie op d erode knop drukt dat er in de lijn verder nog mensen met verstand zijn die zeggen ‘nah, laten we dat maar niet doen’. Iets wat ik overigens hoop dat dit aan Poetin zijde hetzelfde is.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Een troost, Biden is zijn eigen positie ook steeds verder aan het ondergraven.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

In de USA hadden ze Russiagate. De Russen zouden zich in de Amerikaanse politiek hebben gemengd.
Nu heeft Biden als president van de USA, in de functie van president van de USA in een officiële toespraak, zich met zijn uitspraak over het broodnodige vervangen van Poetin als President van Rusland overduidelijk in de Russische politiek gemengd.
In 2016 en de jaren daarna schreeuwden de democraten moord en brand vanwege de vermeende Russische inmenging. Omgekeerd zou de verontwaardiging nu even groot moeten zijn.

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Sleepy Joe mag dan dement zijn, maar hij is niet meer dan een sokpop. Als de poppenspeler beslist dat Biden een gevaar begint te vormen voor zijn plannen, horen we dat Biden “overwerkt” is en om medische redenen het presidentschap overdraagt aan Harris. Hoe denk je anders dat de Dems de volgende presidentsverkiezing gaan winnen? Met Biden gaat dat in ieder geval waarschijnlijk niet lukken. Het past ook in de huidige globalistische visie: Om tot de oplossing te komen, wordt er een probleem gecreëerd.

Bert van Heemst
Bert van Heemst
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

‘Hoe denk je anders …’ en door Michelle Obama naar voren te schuiven als VP ?

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Heemst

Zij zou een interessante keuze zijn. Ze heeft alle door de Dems gewenste kenmerken. Zoals kleur, connecties, achternaam en een vagina.

Pieter
Pieter
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Vanzelfsprekend ben ik er mee eens dat een demente man een gevaar vormt voor de hele wereld als hij in een positie komt die hem zoveel macht geeft. Maar nog veel gevaarlijker vind ik het dat tientallen miljoenen mensen een demente man zoveel macht geven.

Peter
Peter
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wij worden de oorlog tussen twee Niet-NAVO landen ingerommeld.
En als dat niet gebeurd onze eigen oorlog.
Waarschijnlijk eerst met koude voeten, maar het begon al eerder.

Wie is eigenlijk onze vijand? Wij?

Citaat:
“Wir beschließen etwas, stellen das dann in de Raum und warten einige Zeit ab, was passiert.
Wenn es dann kein großes Geschrei gibt und keine Aufstände, weil die meisten gar nicht begreifen, was da beschlossen wurde, dann machen wir weiter.

Schritt für Schritt, bis es kein Zurück mehr gibt”.

Einde citaat

(Jean-Claude Juncker in “Der Spiegel”, 27 december 1999)

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Dus als er brand is, blijkt de nooduitgang vergrendelt te zijn.

Eric
Eric
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Donald Trump is vaak voor dement versleten, terwijl nu keer op keer blijkt hoe groot zijn gelijk is. Het is natuurlijk wel van belang om bij een functie als president eens te kijken hoe de geestelijke gezondheid is van de president to be. Mits geestelijk in orde kan dan aan de verkiezingen worden begonnen.

Biden moet het zelf zeggen en zich niet laten leiden door typjes zoals Pelosi en anderen. Wat hij zei dat is wel hard maar dat kun je binnen politiek op dit niveau natuurlijk nooit zeggen. Het is voor de buhne, maar volstrekt niet hoe je internationaal goed voor de dag kunt komen. Wij hebben natuurlijk als nederland een minister en die zegt dingen ook niet op een dergelijke manier. Hij doet zijn best, maar eigenlijk had onze Wobke op financiën moeten blijven iets wat hij behoorlijk deed!

Bovendien weet niemand wat Putin zal doen omdat hij in een crisis zit waar niemand de afloop van kent. Hij kan het beste niets zeggen en eens gaan nadenken hoe uit deze nachtmerrie te komen zonder gezichtsverlies, want feit is dat Oekraïne zich heel veel harder verzet dan men in het Kremlin dacht!

Peter
Peter
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Eric

Zou het kunnen liggen aan het leveren van o.a. zware wapens, waaronder stingers?(Nederland € 50 miljoen, VS een veelvoud daarvan inclusief oude Russische tanks)

Die kunnen door maffiosi, ‘burgers met een geheel eigen agenda’ en ‘anderen’ zogenaamd “onderschept” worden (want dan heeft het Oekraïnse leger het achteraf niet gedaan) en daarmee kunnen vervolgens best wel flatgebouwen en oliedepots mee aan puin worden geschoten. Wel eens de inslagen in de flatgebouwen goed bekeken? Helaas ook de guerrilla- oorlog significant verlengen.
Met actieve medewerking van het Westen.
Terwijl nog steeds niemand 100% zeker is wie de trekker heeft overgehaald om de MH 17 neer te halen.

Eric
Eric
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Niet alleen de zware wapens, maar ook de mentaliteit van de Oekraïners. Had afgelopen week iemand gesproken uit Oekraïne en dan merk je het fanatisme bij die mensen. Jammer genoeg was er ook nog een gevlucht kind bij amper 8 waarvan de vader ook meevocht in het conflict.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het is niet diplomatiek handig om hardop de waarheid te vertellen maar op kort termijn lucht het op. De Polen vonden het niet leuk toen het Witte huis Biden zijn worden verzachten. Eindelijk spreekt iemand de waarheid en dan wordt het ontkend, reageerden zij. Maar Poetin luistert toch naar niemand en gaat zijn eigen weg zolang het mogelijk is zonder zich iets aan te trekken en gelovend in zijn eigen leugen die hij voor waarheid verkoopt. Hij is niet begonnen hij verdedigd zich toch alleen. En tachtig procent van de Russen geloven dat. In die zin zijn uitspraken van Biden niet handig want Poetin is in staat om het te verdraaien op een oorlogsverklaring als Biden hem weg wenst. Met onbetrouwbare partners moet je niet in zee gaan en dat heeft het Westen nu misschien geleerd.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Jij hebt -hoogstwaarschijnlijk volkomen terecht- geen enkel vertrouwen in Russen en hun politieke leiders. Waarom denk je dan dat het vervangen van Poetin verbetering zal brengen? Zou een andere Russisch leider niet precies hetzelfde doen?

Overigens worden bij ons ook de eigen leugens voor waarheid verkocht. Toegegeven, hier gelooft slechts 65% in die leugens.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Het gaat niet om het vervanging van Poetin maar verandering van het systeem. In de huidige systeem zou een vervanging geen verbetering zijn. En verandering van het systeem is weer niet aan de orde wanneer tachtig procent Russen hem steunt. De Russen belandden ooit vanuit het feodalisme direct in het communisme en zij kennen geen democratie en een sterke leider vinden zij beter. De onwetendheid speelt in Rusland enorme rol. Na de Sovjet unie gingen de grenzen weliswaar open maar dure vakanties in het buitenland zijn alleen voor de kleine rijke groep bereikbaar. Ik las net een bericht dat Russische soldaten berichten hun families met nieuws zoals dat de Oekraïners asfalt wegen hebben, hoe kan dat? Zij ontdekken dat de arme Oekraïne meer had dan zij in Rusland. De Russische soldaten die uit de verste uithoeken van Rusland komen vinden de wereld groot als zij de heuvel achter hun huis opklimmen. Zij weten niet beter dan wat hun leiders hun voorhouden. Dat soort mensen, de groet meerderheid buiten de grote steden zoekt geen democratie op die weten niet wat zij ermee aan moeten. Het enige wat uitmaakt is hoogstens honger lijden en zelfs daar zijn zij beter in dan wij. Door het honger hebben zij toen de tsaar weggejaagd dus de nieuwe tsaar kan het ook overkomen. Maar voorlopig is het uitzichtloze situatie.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Dat ik geen vertrouwen in Russen heb maakt mij overigens niet blind om na te denken. Vandaar mijn bovenstaande reactie.

Eric
Eric
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ik vertrouw de Russen ook niet en ik kan het weten! Na de val van de muur komt er Jeltsin, die was ook niks, met Poetin zijn er weer regels waar je je aan moet houden, en dat hoeft niet zo streng als nu onder Poetin. Poetin is door mij voor zijn werk gerespecteerd, wat niet wil zeggen dat ik alles goedkeur, en nee ik stem niet SP! Russen zijn in het voormalige Oostblok gehaat dat komt vooral door hun gedrag!

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Eric

Dat gedrag was en is gedrag van de bezetter naar wiens pijpen gedanst moet worden zo simpel is het en dan met ze alle want de Slavische volk moet herenigd en onder zijn gezag komen. Dan pas zou hij stoppen als hij die macht had. Maar Rusland is minder machtig dan gedacht en dat zien wij nu in Oekraïne waar het niet zo lukt en het moraal van Russische soldaten ondermaats is net zoals het in de hele Oostblok was. Het is een land in verval bij elkaar gehouden door een sterke hand en hoop onwetendheid onder de bevolking die dankbaar is dat zij geen honger lijden. Typische situatie voor een dictator. Cuba, Venezuela e. d. zijn trieste bewijzen van volgers van het Russische voorbeeld.

Aljosja Seijsener
Aljosja Seijsener
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

”Dementie van Biden is een gevaar voor de wereld”

Jammer, maar dit soort ópiniez’ vind ik deze site onwaardig. Dit is van hetzelfde slag als dat Trump geflikt werd,die werd ook zo beschuldigd als dat hij niet goed bij zijn hoofd zou zijn, en dat vind ik beneden alle peil.

Zeus
Zeus
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Aljosja Seijsener

De man is niet in orde, dat merk je zelf toch ook wel?
Trump is/was een idioot maar kon nog in het gareel gehouden worden.
En de Clintons,……. blij dat zij het nooit geworden is.

Aljosja Seijsener
Aljosja Seijsener
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Zeus

Trump hoefde niet in het gareel gehouden te worden. Hij was nog niet half zo slecht als president dat men hem afgeschilderd heeft. En nogmaals, Trump werd ook van van alles en nog wat beschuldigd, zonder enig bewijs overigens, ook dat hij niet goed bij zijn hoofd zou zijn,en mogelijk zelfs dementerend, en dat vond ik ook niet kies.

Zeus
Zeus
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Aljosja Seijsener

Met in gareel houden bedoel ik dat in amerika je de keuze had tussen 2 personen en uitgerekend deze 2 ,……
ik geloof Aljosja dat we het zelfde bedoelen.
Wat er nu gebeurt is nog erger als wat de Obama groep heeft gedaan wat het daglicht niet kan verdragen.

33
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x