#Hetisklaar

Nooit meer coronamaatregelen

Titelfoto bij artikel #hetisklaar hans van tellingen opiniez

Titelfoto: ©️Hans van Tellingen

“Jawel, #HetIsKlaar. Dat is de hashtag die ik een paar weken geleden introduceerde. En deze nam een grote vlucht. Waarom? Omdat mensen de maatregelen niet meer willen. Omdat mensen het beu zijn. Omdat mensen mensen zijn. En elkaar (vaak letterlijk) willen omarmen.” Hans van Tellingen over het einde van een tijdperk. 

Omdat mensen inzien dat de overheid zich steeds meer ontpopt als opponent en zeker geen medestander van de burger. Omdat Omikron erg mild is. Maar ook omdat draconische maatregelen eigenlijk nooit gerechtvaardigd waren. Zelfs in maart 2020 al niet. Destijds hadden enkele milde maatregelen al volstaan. Zoals ‘Zweden’ dat heeft aangetoond.

#HetIsKlaar

Want covid is voor sommigen een nare ziekte. Maar voor bijna 99% van de mensen volstrekt onschadelijk. Het sterftepercentage (IFR) was in maart 2020 0,23%. En later 0,15%, als bij een heel stevige griep. En op dit moment is het iets in de buurt van 0,04%, als een verkoudheid of een zeer milde griep.

#HetIsKlaar

Want steeds meer mensen zien dat de regering er niet voor de burgers is. Maar slechts voor zichzelf. Het dedain voor de burger is ongehoord. WOB-verzoeken werden bewust onder de pet gehouden door Hugo de Jonge. Zelfs na gerechtelijke bevelen om deze openbaar te maken.

#HetIsKlaar

Want lockdowns werken niet. Of toch wel, maar dan alleen contraproductief. Er sterven veel meer mensen aan lockdowns dan dat deze levens redden. Eigen onderzoek van het Ministerie van Economische Zaken dat uitwees dat lockdowns meer sterfte veroorzaken dan dat deze weten te voorkomen, werd onder het tapijt geveegd. En de uitkomsten van een recent onderzoek van de TU Delft worden qua conclusies gemanipuleerd door Ernst Kuipers. Terwijl het heel duidelijk is dat 2G en 3G gewoon niet werken.

#HetIsKlaar

Want mondkapjes doen meer kwaad dan goed. Deze houden geen besmettingen tegen. Maar veroorzaken zelf wél gezondheidsklachten.

#HetIsKlaar

Want het lukt niet meer om alle critici weg te zetten als idioten. De grote meerderheid van deze mensen gebruikt alleen rationele argumenten. En is wars van vreemde theorieën. Eenieder die daar op reageert met het woord desinformatie, is vaak zelf degene die grove onwaarheden naar buiten brengt.

#HetIsKlaar

Want de reguliere media, tot een maand of twee geleden de beste vrienden van de staat, durven het weer aan om kritisch te zijn op het beleid. Zoals het hoort. De media buigen niet altijd meer mee. Maar stellen steeds vaker dingen aan de kaak.

#HetIsKlaar

Want de grote meerderheid is inmiddels tégen het coronatoegangsbewijs. Daar moeten we van af. Volledig. Het is volstrekt onacceptabel dat Kuipers dit tóch wil handhaven. Want het werkt niet. Het is discriminerend. Onethisch. Sluit mensen uit. En is ongrondwettelijk.

Burgers moeten andere burgers niet controleren. Niet op de sportclub. Niet in de winkel. Niet in het restaurant. Niet in de kroeg. Niet in het onderwijs. Niet in het theater. Niet in de bioscoop. Niet in de concertzaal. Nergens. De coronapas leidt tot een samenleving die uitmondt in achterdocht en wantrouwen. Iedereen die meegaat in dit beleid, is zijn eigen virtuele gevangenis aan het bouwen. Wie ging slapen in democratie, wordt wakker in een autocratie.

#HetIsKlaar

Want we willen niet meer. We kunnen niet meer. En we doen er ook niet meer aan mee. Het hele coronabeleid is een grote sof. Het betrof twee jaar wanbeleid.

#HetIsKlaar

Want we willen niet meer uit elkaar gedreven worden. Willen niet meer tegen elkaar opgezet worden. Willen elkaar weer respecteren. Omarmen. Liefhebben. We willen weer op een normale wijze met elkaar discussiëren. Zonder agressie. Zonder uitsluiting. Zonder haat. En zonder wantrouwen.

Wij willen geen vriendengroepen meer die uit elkaar vallen. Families die uiteen worden gereten. Relaties die op de klippen lopen. Bedrijven die op springen staan door hoogoplopende ruzies. En een maatschappij die desintegreert. Vooral omdat het coronabeleid onnodig polariseert.

#HetIsKlaar

Want die ‘maakbaarheid van de samenleving’ is weer mislukt. Zoals dat altijd gaat met methodes die hun oorsprong vinden in een radicaal socialistisch gedachtengoed. We leven niet in China. Stop deze alomvattende neiging tot staatscontrole. Onze samenleving gedijt alleen bij een beetje ‘positieve chaos. Een samenleving in vrijheid is een gelukkige samenleving. Een inventieve samenleving. Een creatieve samenleving. Iets waar het de laatste jaren aan heeft ontbroken.

#HetIsKlaar

Want het OMT wordt niet meer serieus genomen. De leden hadden allang vervangen dienen te worden. Door mensen die wél met beide benen in de maatschappij staan. En door onafhankelijke mensen. Mensen die niet allerlei andere belangen hadden om de epidemie te verlengen. Een aantal OMT-leden verdient stevig aan pcr-testen, testen voor toegang en de prikjes bij de mensen. Gewoon niet jofel. #OntbindHetOMT. Zoals ik al vaak op Twitter heb betoogd. De samenleving vaart er wel bij.

#HetIsKlaar

Want wij zijn het zat om geridiculiseerd te worden door onze regering. De kinderlijke toon waarop wij worden aangesproken. En de waanzinnige inconsistenties in het beleid.

#HetIsKlaar

Want meer en meer mensen beseffen dat covid nooit de A-status had verdiend. En nu al helemaal niet met de Omikronvariant. Covid is geen Ebola. Of MERS.

#HetIsKlaar

Omdat de spoedwet achteraf gezien niet nodig was. In juni 2020 (!) schreef ik daar al een blog over. Ook toen was die spoedwet al een gedrochtelijk bedenksel.

#HetIsKlaar

Omdat het klaar is. Wij het beleid niet meer velen. Wij weer willen leven. De angst om te sterven heeft geleid tot ‘niet meer durven leven’. En dat was fout. Daar zijn wij klaar mee. #HetIsKlaar: er is geen andere mogelijkheid dan dat. En geloof me, vanaf maart beginnen ‘The Roaring Twenties’. De mensen staan te popelen om jarenlang feest te vieren. Ter compensatie van de afgelopen twee jaar. Dat zit in de aard van het menselijk beestje. Ik ga het zeker doen, dat feestvieren. Doet u ook mee?

Over de auteur

Hans van Tellingen
*) Hans van Tellingen is sociaal geograaf en is directeur/eigenaar van winkelcentrumonderzoeker Strabo bv. Hij is hoofdauteur van ‘Waarom Stenen Winkels Winnen’. Als sociaal wetenschapper is Hans tevens een dossiervreter en een fanatiek waarnemer van maatschappelijke, economische en politieke ontwikkelingen. Hans publiceert vrijwel wekelijks artikelen in OpinieZ, De Ondernemer, EW (Elsevier Weekblad), Retailtrends, Emerce, Stadszaken en anderen.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
15 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Peter
Peter
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Naar mijn mening steekt een heel ander verhaal achter dit alles ,een minister die nauwe contacten onderhoud met figuren zoals Schwab ,en het niet alleen afkan ,,hebben we helemaal niet nodig ,geen mens heeft op Schwab gestemd,nu ruzie zoeken met de Russen terwijl er hier al een giga puinhoop is ,MKB in de afgrond geholpen,horeca kapot,huizenworden niet meer gebouwd,en door het binnenlaten van wekelijks meer dan 600 gelukszoekers blijven de huizenprijzen stijgen,en wat doen ze voor de jeugd ?
We moeten van Rutte af ,en een iemand die niet afhankelijk is van het grootkapitaal.
Dat Pfizer in een jaar 38 miljard verdiend is te gek voor woorden ,alles wordt op deze manier gekocht en omgekocht ,of denken ze in Den Haag soms dat we allemaal knettergek zijn .

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wij kunnen wel klaar zijn met coronamaatregelen en met de regering, maar andersom zijn ze niet klaar met ons. Want Schwab wil dat we deze ‘kans’ aangrijpen om anders te gaan leven: zonder vlees, zonder auto, zonder fossiele brandstoffen, zonder vliegreizen, want dat is allemaal veel te belastend voor onze planeet.
Al die dingen hangen namelijk samen met welvaart en dat is foei, men leeft veel beter als men arm is, kijk maar naar Afrika en zo.
En Rutte en zijn trawanten zijn volgelingen van profeet Schwab.
Dus gaan ze gewoon lekker door. En maken ze die brave mensen in Nederland wijs dat ze nog wat klimaat-aflaten moeten kopen in de vorm van windturbines, zonnepanelen, warmtepompen, hybride auto’s enz enz en worden al die slimmerds die belegd hebben in de achterliggende industrie enorme winsten want ze wisten immers van te voren dat er omzet zou komen.
Want als je ecologisch bewust leeft is het weer heel goed om rijk te worden van groene industrie. Slim bekeken, toch?
Nee het is nog lang niet klaar…corona was de inleiding….

Jos
Jos
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Tijd voor die parlementaire enquête en waar mogelijk strafrechtelijke opvolging….
Al verwacht ik van de coalitie en pro EU / FEW partijen niets.
En de controlerende taak van de pers is op enkele media (o.a. opiniez) na niet bestaand in NL. Rest ons nog het O.M en mensenrechten organisaties…maar ook dat is slechts theorie.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Jos
H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Inderdaad Jos als je de berichten van vandaag tegen het licht houd, dan gaat dit alle perken te buiten.
Het OMT is gewoon een onderdeel van het Rutte Kartel.
Het Rutte Kartel houd de mensen met de ene hand een worst voor en nemen ze met de andere hand gelijk hun democratische rechten af.
Schandalige kei verrotte club.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Met de zware maatregelen tegen Omikron was het voor mij klaar. Maar deze maatregelen zijn maar een klein deel van de enorme probleem, spreek je daar vooral op tegen. De green deal die ons arm maakt, de krankzinnige aantal migranten, de overbevolking, het woke gedoe en de totale afbraak van onze westerse samenleving en cultuur. De corona is in de vorm van Omikron in vergelijking maar een politieke die klein probleempje.

Appie
Appie
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

De Green Deal gaat ons juist rijk maken. Er zijn nu al veel meer mensen die hun boterham verdienen met het slepen met panelen en molens, dan dat er in kolencentrales rondlopen. Het is de grote banenmotor en als we het goed aanpakken en slim zijn dan lopen we voorop en exporteren we onze kennis en producten naar het buitenland.
Kolen raakt toch een keer op. Het gasveld in Groningen is vóór 2030 leeg. En voor windstille bewolkte dagen hebben we kernenergie.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Appie
Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Appie

De producenten en landeigenaren worden wel rijk net als wapenhandelaar tijdens een oorlog. Gewone mensen zijn daar alleen geld aan kwijt om over 7 jaar hun investering terugkrijgen in geld die intussen minder waard is. Met kernenergie hadden ze al lang geleden moeten beginnen want het kost ook jaren voordat alles gebouwd is. En nog steeds staat er niet iedereen achter dus gaat het nog langer duren.

gijs schenk
gijs schenk
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Uw inspirerende artikelen lees ik graag. Uw conclusie m.b.t. de zg. corona pandemie kan ik alleen maar onderschrijven. Hiermee is de stoom nog niet van de ketel.
Ik vrees dat de gefabriceerde corona pandemie slechts instrumenteel was/is voor een greep naar de mondiale macht door een kleine groep van financieel machtigen.
we staan m.i. slechts aan de vooravond van een veel groter gevecht. Ik wil het woord existentieel niet in mn mond nemen maar het zit er dicht tegenaan.
Blijft u vooral uw kritische kijk op dit soort van fenomenen met ons delen!

Svalbard
Svalbard
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het lijkt er nu op of ze opeens haast hebben om de coronaregels te versoepelen. Maar wacht eens, zijn er in maart geen gemeenteraadsverkiezingen?

Herbert van der Linden
Herbert van der Linden
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Een GROEN vinkje is geen VRIJHEID!

2G-NEE!

h.keur
h.keur
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Een overheid is aangesteld om het volk te dienen, te beschermen, te verzorgen, te behoeden… Zoals een vader voor zijn gezin zorgt, zoals een moeder de kinderen hoedt.
Maar de overheid van nu is de grootste vijand van het volk geworden. Een monster en een draak van een institutie, waar corruptie koning kraait, waar de zelfverrijking ver boven de bevolking uitsteekt. Een land waar de koning tot een marionet is gemaakt met dure speeltjes die elke capaciteit mist, om een land leiden en te beschermen en de macht in handen heeft gelegd van magnaten die voortdurend ‘duivelse dilemma’ s tot uitvoering brengen. En ja, zij benoemen daarin zelf reeds hun opdrachtgever.
Het laat zich niet moeilijk raden, wat er zou moeten gebeuren, om als volk van dit juk bevrijd te worden.
Ik begrijp je frustratie Hans en je ziet het zeer juist, maar als we dit willen oplossen, dan moeten we de oorzaken, hoe het zover is kunnen komen, wel begrijpen. Deze bijdrage doet een poging daartoe.

Richard
Richard
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik denk niet dat we moeten willen dat het al klaar is. We moeten naar het ‘nieuwe normaal’. Natuurlijk niet op de wijze zoals Mark Rutte het heeft uitgesproken, een nieuw normaal dat goed is voor de burger zelf.

Ik heb al eerder gewezen op het gegeven dat de rechter een zeer opmerkelijke uitspraak deed in een van de eerste zaken die Willem Engel tegen de zaak had aangespannen. ‘Wetenschappers van het OMT moeten in beslotenheid kunnen discussiëren en hoeven alleen resultaten bekend te maken’. Dat is tegen elke vorm van wetenschappelijk denken in. Waarom deed de rechter deze uitspraak? Omdat dit kabinet en RIVM de gelegenheid geeft om OMT adviezen te manipuleren (zie Joop.nl). Wat de rechter in feite zegt is dat de overheid het volledige recht heeft om de belastingbetaler voor zijn eigen manipulatie te laten betalen. Je moet maar durven als rechter! De schier aan manipulatie en leugens, het verdwijnen van dossiers (Omzigt, toeslagenaffaire), ‘functie elders’ in meerdere zinnen van het woorden lijkt het stadium van oneindigheid te hebben bereikt. Het lijkt erop dat hoge ambtenaren politici ‘Het Proces’ van Kafka tot op de letter in het geheugen geprent hebben en tot op de puntjes in de praktijk hebben gebracht.

Het is nog niet klaar, het is nog maar net begonnen, gaan we dit echt accepteren?

Ik niet.

Berrevoets John
Berrevoets John
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Helaas Hans,

Ik kan niet feesten als alles maar dan ook alles verdwenen is en nooit meer terug komt.

Pas als degene die hiervoor verantwoordelijk zijn en ter verantwoording zijn geroepen en op gepaste wijze zijn gestraft is het tijd voor een feestje.

Want dan pas weet je dat we echt geleerd hebben van de fouten.

Als we dat niet doen met uiterste zorgvuldigheid en zeer uitgebreid, zullen we ons binnen afzienbare tijd in de volgende ellende bevinden met dezelfde mensen aan het stuur.

Bedankt voor al je gedrevenheid de afgelopen twee jaar.

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Hans,

Een uit het hart geschreven j’accuse als opmaat voor Roaring Twenties? Voor het grootste deel eens met de opsomming, maar die Roaring Twenties, die gaan niet komen. Of misschien als plezier op krediet voor dat de schimmel echt door gewoekerd blijkt te zijn.

Inflatie moet toch ook wat doen voor de door jou zo geliefde winkelstraat. Het voorland van nog veel gekkere nationale, provinciale en lokale lasten – die steun en coulance mag u namelijk zelf in termijnen gaan voldoen, roept niet zo aanlokkelijk.

Ook de combinatie met energie-onzekerheid en een definitieve FUBAR qua woningmarkt, arbeidsmarkt en migratie is hoogst onlollig. Om nog maar te zwijgen over rappe toename aan grijze duiven de komende jaren, die toch echt niet minder zorg gaan nodig hebben.

De adviezen zullen zich richten op het lekker knabbelen aan een Marie Antoinette brioche en in de tussentijd zullen er andere dingen gebeuren.

Geen Roaring Twenties maar eerder het 30-jarige staartje van de 80-jarige oorlog, dat bij onze Oosterburen trouwens bekend staat als hun 30-jarige oorlog.

Hoe ziet je winkelstraat er dan uit?

Maar belangrijker, naar wie zal er geluisterd worden? De corona-ride zal geen lessons & learnings opleveren waar John Q Nukubu of die nijvere MKBert iets aan zal gaan hebben.

‘N’ayez pas peur Madame, ce ne sont que des gueux’ zie ooit iemand naar wie nog een groot Europees bestuursgebouw in Brussel genoemd is.

AAA
AAA
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het is helder; het begint pas.
Geen vrede zonde recht, geen recht zonder waarheid.

15
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x